13 са регистрираните пожари с преки материални щети през празничните дни във Варна

13 са регистрираните пожари с преки материални щети през почивните дни, съобщиха от пожарната за Moreto.net. Лек автомобил “Сеат” е горял вчера. Автомобилът е бил паркиран на ул. “Хан Кубрат”. Няма пострадали хора. Нанесени са значителни материални щети по автомобила.

Том Ханкс и Стивън Спилбърг обединяват сили в нов трилър за студената война


Актьорът Том Ханкс и режисьорът и продуцент Стивън Спилбърг ще работят заедно за четвърти път. Този път ги събира филмов проект за трилър с история от студената война, предаде Би Би Си.

Лентата, която все още няма заглавие, вероятно ще ползва услугите на Спилбърг не само като продуцент, но и като режисьор, писа "Варайъти".

Той и Ханкс имат изключително успешна съвместна работа по предишните си проекти като "Спасяването на редник Райън", "Хвани ме, ако можеш" и...

Австралия дава стипендия на наш млад учен

Престижно постижение за България - Австралия отличи със стипендия за 6-месечна специализация в университета в Аделаида младия български учен д-р Димитър Влчев. Това обяви австралийската посланичка Джени Блумфийлд на церемония, по време на която бяха отличени ученици математици с медали от Австралийското математическо състезание.

Може да останем без тунел под жълтите павета

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени избора на изпълнител за възстановяване на публични пространства от централната част на София....

Без съкращения в „Български пощи“

Съкращения в „Български пощи“ няма да има тази година, съобщи пред БНР заместник-министърът на информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. Дружеството обаче ще премахне дублиращите се позиции и дейности, за да се повиши ефективността му на пазара на услуги. Зам.-министър Тодоров допълни, че засега няма противоречия между преговорите на синдикатите и управата на компанията за нов колективен трудов договор. Основните искания, според думите му, са за подобряване на условията на труд, подобряване на размера на възнагражденията и различни социални придобивки.

Ангел Джамбазки: Всеки българин трябва да гласува, за да обезсмисли ефекта от купените гласове

Хората искат да живеят по-добре в собствената си държава и това трябва да им се даде. Това определи като приоритет след евровота Ангел Джамбазки, вторият кандидат в листата на коалицията на "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден".
В "Часът на Милен Цветков" той каза, че работа на българските евродепутати е да гледат нашите 111 хил. кв. Хората искат да живеят по-добре в собствената си държава и това трябва да им се даде. Това определи като приоритет след евровота Ангел Джамбазки, вторият кандидат в листата на коалицията на "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден". В "Часът на Милен Цветков" той каза, че работа на българските евродепутати е да гледат нашите 111 хил. кв.

Български наркотрафикант е осъден в Малта

Пренасял пет капсули с почти 30 г кокаин в стомаха си


Катар обмисля да се откаже от четири стадиона за световното първенство


Катар обмисля дали да построи всички планирани 12 стадиона за световното първенство през 2022 г. преди да изпрати окончателните си планове за одобрение във ФИФА. 

След като спечели домакинството преди три години, малката близкоизточна държава обяви амбициозни планове за изграждането на нови климатизирани стадиони в следващите 15 години.

​Но поради бюрократични и логистични затруднения, увеличение на разходите за строителство и критики за условията на труд на строителите,...

Започна поставянето на електронни гривни на осъдени на пробация

Поставянето на първата електронна гривна на осъдено на пробация лице вече е факт. Предстои да бъде монтирано и второто устройство на лице с наложена пробационна мярка „Ограничения в свободното придвижване". Двете лица са осъдени за престъпления по чл.

Ангел Джамбазки: Всеки българин трябва да гласува, за да обезсмисли ефекта от купените гласове


Хората искат да живеят по-добре в собствената си държава и това трябва да им се даде. Това определи като приоритет след евровота Ангел Джамбазки, вторият кандидат в листата на коалицията на Хората искат да живеят по-добре в собствената си държава и това трябва да им се даде. Това определи като приоритет след евровота Ангел Джамбазки, вторият кандидат в листата на коалицията на "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден". В "Часът на Милен Цветков" той каза, че работа на българските евродепутати е да гледат нашите 111 хил. кв.

Американска фрегата навлезе в Черно море


Фрегатата клас Oliver Hazard Perry USS Taylor e навлязла в днес в Черно море, съобщава уебсайтът на военния флот на САЩ. Официално, мисията на кораба е "да подпомага мира и стабилността в района. "

Според съобщението на флота, присъствието на USS Taylor в региона е знак към съюзниците на НАТО, че САЩ не е оттеглил подкрепата си за постигането на целите на Алианса в района.

Доскоро USS Taylor се намираше в база в Гърция, където беше изпратен за ремонт. Корабът е част от...

В сряда – облачно, дъжд в Северна България

През нощта от юг високата облачност ще се увеличава. Почти тихо. На места в низините ще има намалена видимост. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София около 10°. Утре до обяд ще е с разкъсана средна и висока облачност. Ще се появи слаб източен вятър. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в Северн През нощта от юг високата облачност ще се увеличава. Почти тихо. На места в низините ще има намалена видимост. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София около 10°. Утре до обяд ще е с разкъсана средна и висока облачност. Ще се появи слаб източен вятър. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в Северн

Руската Дума забрани със закон псувните в книгите, на сцената и на екрана

Руската Държавна дума продължа борбата за очистването на руския език от ругатните и непристойните изрази. Депутатите от Думата одобриха във вторник на второ четене законопроект, който налага глоби за ругатни и псувни, използвани в театрални постановки, на концерти и на филми, които се прожектират по екраните.   Първото четене на законопроекта мина преди една година. Негови вносители бяха група депутати, начело с председателя на комисията по култура Станислав Говорухин.   Преди година законодателно бе забранено да се използва непристойна лексика в средствата за масова информация. При това Роскомнадзор - руският медиен регулаторен орган - наложи на интернет-сайтовете да носят отговорност за чуждите мнения, изразени на страниците им, а депутатите се замислиха дали блогърите няма да ги принудят да наложат забрана за псуване в целия интернет.   Според новоприетия закон, ако на културно мероприятие се псува, на гражданина, използвал такава лексика, ще се налага глоба от 4-5 хил. рубли, а на юридическите лица, допуснали ругаенето - 40-50 хил. рубли.   Според официалните разяснения на Роскомнадзор като нецензурни думи се сочат общоизвестните, започващи с "х", "п", "е" (също както и в българския език - бел. ред.), както и производните им думи и изрази. В руския език, според филологическите изследвания, има поне около 5000 думи с нецензурно съдържание, докато в английския език те са 16. В интернет дори се предлагат самоучители, които дават идеи за оригинални ругателни и нецензурни словесни съчетания.

Пролет пукна и за Топлофикация, спира парното в София

От днес Топлофикация София започва поетапно спиране на парното. В Дружеството вече са получили метеоролозите на БАН прогноза за трайно затопляне на времето.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Еверест затваря – шерпите отказват да работят!

Шерпите на Еверест обявиха, че няма да работят до края на годината. Стотици планирани и заплатени изкачвания на алпинисти са провалени.

Ердоган затвори площад "Таксим" за митинга на 1 май


Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма да допусне традиционните демонстрации на профсъюзите в страната по повод 1 май да се състоят в центъра на Истанбул, съобщава "Ройтерс".  Десетилетия наред те се провеждат на площад "Таксим", но според премиера това може да доведе до избухването на нови мащабни протести, както това се случи миналото лято.

Правителството предложи традиционните събирания тази година да са на специално избрано за целта място в покрайнините на града....

Плевнелиев: Имах и тайна среща с вицепрезидента на Amazon

Вижте, държавният глава имаше и друга тайна среща в Австрия, видях се с вицепрезидента на Amazon. Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС. Плевнелиев се обърна към жу...

Утре – облаци, почти без валежи

През нощта от юг високата облачност ще се увеличава. Почти тихо. На места в низините ще има намалена видимост. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София около 10°. Утре до обяд ще е с разкъсана средна и висока облачност. Ще се появи слаб източен вятър. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в Северн През нощта от юг високата облачност ще се увеличава. Почти тихо. На места в низините ще има намалена видимост. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София около 10°. Утре до обяд ще е с разкъсана средна и висока облачност. Ще се появи слаб източен вятър. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в Северн

ДАНС закопча зам.-кмета на Плевен за подкуп

Агентите щурмували сградата на общината и спипали Алексей Зелов с 4000 лв. подкуп. Той е арестуван днес следобед при спецакция на ДАНС в града.

Не сме първи - Босна ще е най-застарялата страна на Балканите

/КРОСС/ До 2050 г. Босна и Херцеговина ще бъде страната с най-голям процент възрастни хора на Балканите, показва изследване, проведено от Червения кръст, съобщава хърватската агенция Хина, цитирана от бТВ. Очаква се през следващите три десетилетия възрастните хора в страната да се удвоят спрямо сегашното ниво.Състоянието на гражданите на страната сега е тревожно, имайки предвид, че всеки втори жител взима пенсия от само 158,5 евро, а месечните приходи на всеки осми варират между 50 и 150 евро. Над 14 процента от възрастните хора нямат никакви приходи, а две трети се хранят в безплатни кухни. Повече от 1/4 от пенсионерите печелят допълнително с работа в сивия сектор на икономиката. Една от причините за проблема е, че много от босненските институции функционират с големи трудности. Сръбското малцинство практически отказва да участва в управлението на държавата.  

Трима българи тръгват с яхта около света

"Идеята e трима души, на обща възраст 210 години, да направим нещо, което не е правено отдавна". Така един от членовете на българския екипаж "Тримата мускетари" коментира плановете на групата за околосветско пътешествие с яхта, предаде БНР.  Тримата българи планират околосветски воаяж с цел да популяризират България. Кръстили са групата си "Тримата мускетари", защото и тримата са с мустаци. Първоначално идеята хрумнала на Павел Дойчев, но в последствие с реализацията ѝ са се ангажирали близо 10 души, сподели Дойчев за Българското национално радио.  "Идеята е първо трима души, на обща възраст 210 години, да направим нещо, което не е правено отдавна. Второ, да не се направи с цел лично обогатяване или с цел да се докаже на някой нещо. Всички трудности, свързани с плаването по океаните, са безспорни, знаете, но ние не искаме това да е важното. Нашата основна цел е много вдъхновяваща", каза мореплавателят. Целта е, където отиваме, не да направим най-бързото преплаване, а може би най-бавното, да представим България по света, включително и в най-отдалечените краища на планетата, като организираме срещи и с българските общности, и с местни хора, и с туристи случайни. Промоцията ще се осъществява с мултимедийна и аудиотехника с изпълнение на материали за българската култура, археология, фолклор, изкуство, природа и всички аспекти на духовното ни наследство. Предвидили сме също онлайн излъчвания за плаването, също така искаме да имаме и радиовръзка, тъй като онлайн невинаги е възможно."  Засега са планирани срещи с български общности на 24 места по света. Очаква се пътуването да продължи около година и половина.

Боливия повишава минималната работна заплата с 20%

Ходът бе приветстван от синдикатите, но остро разкритикуван от работодателските организации


Приемат документи за яслена група за новата учебна година в ОДЗ „Дружба“ в Аксаково до 30 май

До 30.05.2014г. в ОДЗ „Детство мое“ и ОДЗ „Дружба“ в Аксаково ще се приемат документи за яслена група за учебната 2014/2015 година, съобщиха от общината за Moreto.net. Заявления за прием в първа група ще се приемат само в ОДЗ“Дружба“, гр.

Радио "Звезда" с концерт и в Стара Загора


Днес от 19:00ч на площада пред Община Стара Загора, ще се състои концерт на новото интернет радио „Звезда”, част от националното турне за популяризирането на радиото. В концертната програма на рекламното турне на радио ЗВЕЗДА ще участват Адриана Николова – Печенката, Любо Киров от група ТЕ, Нина Николина и Петя Буюклиева, Днес от 19:00ч на площада пред Община Стара Загора, ще се състои концерт на новото интернет радио „Звезда”, част от националното турне за популяризирането на радиото. В концертната програма на рекламното турне на радио ЗВЕЗДА ще участват Адриана Николова – Печенката, Любо Киров от група ТЕ, Нина Николина и Петя Буюклиева,

Уилям и Кейт се радват на топло посрещане в Урулу

Кралската двойка беше посрещната от традиционните собственици на земята аборигени с песни и специален танц, който рядко се изпълнява на публична места

С 34 млн. лв. ремонтират пътища в Северозапада

Парите са за второкласни и третокласни участъци


За четири години приходите от аутсорсинг са скочили с 60%

Над 2 млрд. лв. оборот годишно ще прави аутсорсинг индустрията в България до три години, прогнозират експерти от сектора.

Салпаров: Хубаво е, че в отбора влизат млади волейболисти (видео)


Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров е доволен, че в състава са повикани млади състезатели. Според него е хубаво, че въпреки трудните времена се появяват млади таланти.

Надеждите му са България да спечели медал от световното първенство или от Световна лига. "Няма да е лесно. Трудно се реализират тези наши цели. Волейболът в света доста се развива. Другите отбори са на едно по-добро ниво от нас", каза Салпаров.

"Не ни достигат някои много дребни...

Зелената инициатива „Върни тетрадка, спаси дърво” стартира във Варна

С обявяването на родолюбива кампания Младежката организация на ВМРО – Варна отбеляза Деня на земята – 22 април. Младите патриоти положиха началото на традиционната си инициатива, насочена към учениците – „Върни тетрадка, спаси дърво“.

Радио "Звезда" с концерт и в Стара Загора

Днес от 19:00ч на площада пред Община Стара Загора, ще се състои концерт на новото интернет радио „Звезда”, част от националното турне за популяризирането на радиото. В концертната програма на рекламното турне на радио ЗВЕЗДА ще участват Адриана Николова – Печенката, Любо Киров от група ТЕ, Нина Николина и Петя Буюклиева, Днес от 19:00ч на площада пред Община Стара Загора, ще се състои концерт на новото интернет радио „Звезда”, част от националното турне за популяризирането на радиото. В концертната програма на рекламното турне на радио ЗВЕЗДА ще участват Адриана Николова – Печенката, Любо Киров от група ТЕ, Нина Николина и Петя Буюклиева,

Пет кораба на НАТО са започнали маневри в Балтийско море

/КРОСС/ Пет кораба на НАТО са започнали маневри в Балтийско море. Основната цел на маневрите е "да се подкрепят балтийските страни", предаде ИТАР-ТАСС. Корабите са на военноморските сили на Белгия, Естония, Холандия и Норвегия и са напуснали пристанището на германския град Кил. Корабите ще разчистват мини на НАТО, по молба на няколко страни от Източна Европа да бъде обезпечена сигурността в региона. В Северноатлантическия пакт по-рано беше посочено, че тези учения са с "чисто отбранителен характер." По време на заседание на Съвета на НАТО в Брюксел на 16 април бе одобрен пакет от мерки за укрепване на сигурността на европейските държави във връзка с кризата в Украйна.    

Станишев тръгва за поредица от срещи в Хасково и Кърджали

Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще проведе поредица от срещи с граждани и партиен актив в областите Хасково и Кърджали. Утре той ще бъде в Кърджали, където в 14:00 ч. ще посети църквата „Св. Георги Победоносец". 

От 14:30 ч. Станишев ще даде пресконференция в сградата на Областна администрация - Кърджали. От 15:45 в същат Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще проведе поредица от срещи с граждани и партиен актив в областите Хасково и Кърджали. Утре той ще бъде в Кърджали, където в 14:00 ч. ще посети църквата „Св. Георги Победоносец". От 14:30 ч. Станишев ще даде пресконференция в сградата на Областна администрация - Кърджали. От 15:45 в същат

Пенсионерите не издържаха, сменят тона към властта

От Българската асоциация на пенсионерите ще пращат контактна група за преговори с властта и настояват за незабавна промяна на всичко „свързано с подобряване на стандарта на живот“.

Лукашенко разбира Русия, но е против федерализацията на Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че запазването и укрепването на стратегическото партньорство с историческия съюзник - Русия, си остава приоритетна задача на външната политика на страната, предаде ИТАР-ТАСС. "Този подход е закономерен и произтича от самата същност на интеграцията. Днес ние осъществяваме с Русия най-знаковите проекти, включително строителство на АЕЦ, общи действия по модернизацията на военно-промишления комплекс", каза той в ежегодното си послание към беларуския народ и парламента. Лукашенко изрази дълбокото си безпокойство от задълбочаването на украинската криза "Всички геополитически сътресения, особено в Източна Европа, несъмнено ни засягат", подчерта той и добави, че Беларус е крайно заинтересувана от стабилна, процъфтяваща и единна Украйна и е готова всячески да съдейства за тази цел. "Ще продължим да сътрудничим с Украйна, колкото и да е трудно това", подчерта той. Според него за Киев също няма друг път, освен да сътрудничи с Русия и Беларус. Даже в създалата се сложна ситуация Лукашенко вижда "огромно желание у украинските власти да сътрудничат по важни направления с Русия и Беларус". Президентът подчерта, че не вярва, че Украйна ще влезе в НАТО, а също така, че тя трябва да остане "суверенна, единна, цялостна и извънблокова държава". "Вие прекрасно разбирате, до какво може да доведе федерализацията. Ако ние я фиксираме юридически, това значи с ръцете на самите украинци Украйна да бъде разцепена на Изток и Запад, а утре не е изключена възможността някой да поиска да се оттегли от тази федерация", обясни той. "Аз зная какви цели преследва Русия. Тя преследва защита на своите интереси, в това число и на нашите, когато казва, че Украйна трябва да остане извън блоковете и че там не трябва да има никакви чужди въоръжени сили", добави Лукашенко. В същото време той се обяви за изграждане на взаимноизгодни отношения с ЕС и САЩ, на първо място в икономическата сфера и инвестиционното сътрудничество. "Въпреки политическите ни разногласия, ние никога не сме поставяли препятствия пред чуждестранния бизнес", подчерта Лукашенко. Според него Беларус "е важна за Евросъюза като ключов партньор в транзита и като вход към огромния пазар на Митническия съюз и на бъдещия Евразийски икономически съюз".

Доналд Туск: ЕС се нуждае от единен орган, който да преговаря с Русия за газа


ЕС трябва да създаде енергиен съюз, който да позволи опазване на газовите интереси на страните членки, пише полският премиер Доналд Туск в статия за "Файненшъл таймс". Според него Русия, която доставя около една трета от петрола и газа на Стария континент, трябва да бъде изправена пред нови условия след военната интервенция в Крим.

Избраният от САЩ и ЕС път засега е на налагане на икономически санкции срещу приближените на Владимир Путин, обмислят се и икономически санкции в случай,...

Путин представи плана за военно разгръщане в Арктика

Целта е защита на нефтените платформи от терористи

Идеологическа битка между кандидатите за шеф на ЕК

Противно на липсата на идеология на българската политическа сцена, европейските политически партии се конкурират на чисто идеологическа основа в кампанията за евроизборите през май, като това най-ясно си личи в битката за председателския пост на Европейската комисия. Основната линия на разделени ...

Миночистачи на НАТО ще бъдат разположени в Балтийско море

Пет кораба на НАТО за разчистване на мини ще отплават във вторник към в Балтийско море, предаде Асошиейтед прес. Мисията се вписва в усилията на алианса да засили присъствието си в бившите комунистически държави от Източна Европа, понастоящем негови членове, които се притесняват за намеренията на Русия в Украйна. Военноморските плавателни съдове включват норвежки миночистач и поддържащ кораб, и още три миночистача - холандски, белгийски и естонски. Те потеглиха от пристанището на германския град Кил за учебни маневри под норвежко командване, които ще продължат до края на май. След това командването ще бъде поето от Германия. Корабите ще посетят няколко балтийски пристанища и ще участват във вече уговорени операции за разчистване на оръжия и боеприпаси, останали от двете Световни войни. Представител на Обединеното морско командване на НАТО заяви, че ученията "са част от общия пакет от действия, които да покажат решимостта и подготвеността на НАТО". Миналата седмица НАТО заяви, че засилва военното си присъствие по източната си граница. По време на посещение в чешката столица Прага канадският външен министър Джон Беърд подчерта подкрепата на своята страна за източните членове на НАТО. "Ние ще сме редом с вас пред лицето на агресията", каза Беърд след среща с чешкия си колега Любомир Заоралек. Миналата седмица Канада обяви, че ще изпрати шест изтребителя Си Еф 18 за участие в мисия за въздушно наблюдение на НАТО, която ще бъде базирана в Полша. Беърд заяви в Прага, че други конкретни проекти ще бъдат обявени през идните дни.

Нещо опасно се крие в кухненското шкафче

Голяма част от продуктите там са с изтекъл срок на годност


Илияна Йотова: ГЕРБ гласуват против интересите на страната

Текстът за спиране на евросредствата към България бе изцяло дело на ГЕРБ и най-вероятно изготвен под тяхна диктовка. Това каза Илияна Йотова по време на откриването на нейния нов информационен център в Плевен, съобщават от пресцентъра на партията.
“Целта на тези центрове и е да спомогнат за избягването на оронване имиджа на България в Европа с Текстът за спиране на евросредствата към България бе изцяло дело на ГЕРБ и най-вероятно изготвен под тяхна диктовка. Това каза Илияна Йотова по време на откриването на нейния нов информационен център в Плевен, съобщават от пресцентъра на партията. “Целта на тези центрове и е да спомогнат за избягването на оронване имиджа на България в Европа с

"Топлофикация - София" спира парното от днес


"Топлофикация София" ЕАД от днес поетапно започва спиране на отоплението в столицата, съобщиха от дружеството.

Според прогнозата на синоптиците към БАН, се очаква трайно затопляне на времето. Така до края на седмицата ще бъдат изпълнени предвидените от Наредбата за топлоснабдяване условия (три поредни дни със средно денонощна температура над +12°C. ), при които може да се обяви приключването на отоплителен сезон 2013-2014 г., посочват от дружеството. 

При желание от страна...

Станишев стяга редиците на партията в Хасково и Кърджали

Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще проведе поредица от срещи с граждани и партиен актив в областите Хасково и Кърджали. Утре той ще бъде в Кърджали, където в 14:00 ч. ще посети църквата „Св. Георги Победоносец Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще проведе поредица от срещи с граждани и партиен актив в областите Хасково и Кърджали. Утре той ще бъде в Кърджали, където в 14:00 ч. ще посети църквата „Св. Георги Победоносец". От 14:30 ч. Станишев ще даде пресконференция в сградата на Областна администрация - Кърджали. От 15:45 в същат

Медведев: Русия ще минимизира последствията от западните санкции

Руските власти могат да минимизират последствията от наложените от Запада икономически санкции върху страната. Това заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев в годишния отчет на кабинета пред Държавната дума. "Руският бизнес ще получи нужната подкрепа, ако ни бъдат наложени допълнителни санкции.

Новият болид на "Ред бул" бил неудобен на Фетел


По-слабите резултати на Себастиан Фетел от Даниел Рикардо се крият в неудобния му нов болид на "Ред бул".

В Китай за второ поредно състезание четирикратният световен шампион във Формула 1 беше призован от бокса да отстъпи място на по-бързия си съотборник и го направи с неохота.

Шефът на "Ред бул" Кристиан Хорнер призна, че Фетел има проблеми с новия RB10. "Мисля, че Себастиан изживява трудни моменти, защото не усеща добре колата, която очакваше да получи", заяви той....

Откриха паметна плоча на Радой Ралин в Сливен

/КРОСС/ Паметна плоча с шаржов портрет на Радой Ралин беше открита в Сливен. Тя е дело на скулптора Николай Султанов. Поводът за поставянето й е рожденият ден на сатирика 22 април и 10-годишнината от неговата смърт. Идеята за изработването и поставянето на паметна плоча на Радой Ралин във фоайето на старата Сливенска мъжка гимназия е на читалище "Константин Константинов 2013" и неговия Клуб на зевзека и хумориста. Спонсор на паметния знак е родственицата на сатирика Кети Гиндева-Мартова, съобщи БНР. Защо е изработил не барелеф, а шаржов портрет обясни авторът Николай Султанов: "Ами той просто си го искаше. Всички в България възприемат Радой Ралин като светло петно в една тъмносива действителност." Внукът на Радой Ралин - Димитър Стоянов се обърна към учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и ресторантьорство, която сега се помещава в старата сграда на Сливенската мъжка гимназия с думите. "По-възрастните знаят кой е Радой Ралин, а е важно младите да разберат символиката на това име и това, че по време на едни много по-мрачни от сегашните времена той беше будната съвест на нацията."    

Най-накрая спират парното в София

От днес поетапно започва общото спиране на отоплението в столицата, съобщиха от „Топлофикация София”. Дружеството прекратява отоплителния сезон, след като е получило от метеоролозите на БАН прогноза за трайно затопляне на времето.

Още една присъда за Алексей Навални - този път за клевета


Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше признат за виновен по обвинение в клевета, съобщава "Ройтерс".

Присъдата идва след като блогърът е обвинил в социалната мрежа "Туитър" депутат от управляващата партия "Единна Русия", че е зависим от наркотици. Глобата за клеветата е 300 хил. рубли (8400 долара), но според адвоката му Владимир Кобзев присъдата би могла да доведе и до задържането на опозиционера, ако съдът поиска промяна на мярката му за неотклонение.

Той е под...

ДАНС задържа зам.-кмет за подкуп

/КРОСС/ Зам.-кметът на Плевен - Алексей Зелов, е арестуван днес следобед при спецакция на ДАНС в града. Агентите щурмували сградата на общината и спипали Зелов с 4000 лв. подкуп. По информация на Нова ТВ зам.-кметът е рекетирал местна фирма. Дали се касае за подкуп, свързан с евентуално спечелване на обществена поръчка или става дума за отдаване на наем на общински имот, на този етап разследващите отказват да отговорят.  

"Топлофикация - София" спира поетапно парното в столицата

Според прогнозата, предоставена от НИМХ към БАН, се очаква трайно затопляне на времето

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване