Top Rent A Car с нов автопарк и над 800 коли под наем през летния сезон!

Основаната във Варна, национална компания за коли под наем Top Rent А Car, за поредна година увеличи своя автопарк с чисто нови попълнения от Renault, Nissan и Ford. Тази година компанията ще оперира с над 800 автомобила в цяла България, с което запазва позициите си на безспорен лидер в услугата коли под наем! Top Rent A Car вече усвои новите попълнения за предстоящия летен сезон в шоурумите на Renault-Nissan и Ford във Варна, Бургас и София.

Първият трилионер може да се появи до 25 години

Ако се запази сегашният темп на нарастване на богатствата, състоянието на Бил Гейтс или друг свръхбогаташ може да набъбне до 1 трлн. долара до 2039 г.


В Славянск отново избухнаха боеве

Междувременно украинското правителство потвърди днес медийните съобщения, че силите за сигурност са прогонили проруските активисти, които бяха завзели сградата на градския съвет в Мариупол

Нужни са около 250 млн. лв. за увеличение на заплатите в 5 сектора

КНСБ настоява правителството да вземе позиция преди гледането на бюджета


Пилешко с гъбен сос

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.
Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Младежи от страните от Черноморския басейн влизат в ролята на делегати

/КРОСС/24 младежи от страните от Черноморския басейн ще се срещнат в "Златни пясъци" от 8 до 10 май, за да обсъдят младежките политики на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и да приемат резолюция на Съвета на министрите с препоръки за координирани действия. Срещата е симулационна игра от типа Модел ООН и Модел ЕС и се организира от Дружеството за ООН в България, с подкрепата на Министерство на външните работи на Република България. В този тип симулационни игри участниците се явяват в ролята на делегати на една от страните членки на ЧИС (различна от тяхната собствена). Те подготвят позиция по разглежданите в съответния форум проблеми и участват в дискусиите, постигайки едновременно защита на национални интереси и напредък в решаването на общи за страните участнички проблеми. Целта на инициативата е да популяризира дейността на България като ротационен председател на ЧИС 2014 (януари-юни) и на европейската политика на съседство сред ученици и студенти от региона, да представи приоритетите на българското председателство и да допринесе за обсъждането на проблемите по приоритета „Младежта и спорта" чрез представяне на гледната точка на младите хора. По инициатива на България за първи път младежката тематика и спортът стават приоритетна политика в рамките на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.  

Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна

Путин зове сепаратистите в Източна Украйна да отложат референдума


Предоставят близо 6 милиарда долара финансова помощ на Украйна

Финансова помощ от близо 6 милиарда долара може да получи Киев през този месец, съобщи ИТАР-ТАСС. Финансовият министър на САЩ Даниел Глейзър заяви в изказване пред американския Конгрес, че през май на Украйна ще й бъде предоставена финансова подкрепа в размер на 5,9 милиарда долара.

Ясно е името на седмата част на „Междузвездни войни“

/КРОСС/ Новият, седми епизод от сагата "Междузвездни войни" ще се нарича "Древен страх". Новината се появи на един от филмовите сайтове - Ain't It Cool, който се позовава на надежден източник. Режисьорът на филма Джей Джей Ейбрамс все още не е потвърдил, но не е и отрекъл информацията. Припомняме, че наскоро стана ясно и кои актьори ще вземат участие в "Междузвездни войни: Епизод VII". Главните роли в лентата са поверени на Оскар Айзък, Адам Драйвър, Джон Бойега, Анди Съркис, Домнал Глийсън, Макс фон Сюдов и Дейзи Ридли. В кои образи ще се превъплътят актьорите не се съобщава. Според слуховете обаче Адам Драйвър ще бъде главният злодей в поредния епизод от космическата сага. Епизод VII", чието действие ще се развива 30 години след "Завръщането на джедаите" (1983), ще излезе на екран на 18 декември 2015 год.

ЕП обмисля дали да включи „Десен сектор" в терористичния списък

/КРОСС/Латвийската евродепутатка Татяна Жданок призова колегите си от Европейския парламент да подкрепят предложението й украинската радикална групировка „Десен сектор" да бъде включена в списъка на терористични организации, предаде ИТАР-ТАСС. Ако това решение бъде взето и вкарано в сила, членовете на организацията най-малко ще осъмнат със замразени сметки и няма да бъдат допускани в страни от ЕС. Същевременно правителства на различните страни ще съдействат за политическата изолация и арестуване на членове на групировката. „Отговорността за обезвреждането на „Десния сектор" ще падне на украинските власти. Те трябва в края на краищата да поставят ясна линия между политическите организации и десните екстремисти", посочва Татяна Жданок.    

Nintendo отчете по-тежка загуба от очакваното

Wii U е мъртъв, а 3DS игрите са „канибализирани” от обикновените игри на смартфоните и таблетите, смята анализатор


Меси поискал привличането на Серхио Агуеро в "Барселона"


Нападателят на "Барселона" Лионел Меси е поставил привличането на Серхио Агуеро от "Манчестър сити" като част от условията му по преговорите за нов договор с клуба.

Според каталунската телевизия TV3 аржентинският национал е поискал и удължаване на контракта на вратаря Хосе Мануел Пинто.

Меси е много близо до споразумение с ръководството по финансовите параметри на новия си договор, по който се очаква да получава 20 млн. евро годишна заплата и до 3.7 млн. евро бонуси....

Путин готов да обсъди възможностите за изход от кризата в Украйна

Руският президент се среща с ротационния председател на ОССЕ и президент на Швейцария Дидие Бургхалтер


Будят Кроос в 6.30 сутринта за допинг проверка

Вадят полузащитника от леглото в почивния му ден, той се оплаква в Туитър


Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ - 32%, БСП - 28%, ако гласуваме днес

Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, пет партии и коалиции ще имат свои представители в него. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок и Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, пет партии и коалиции ще имат свои представители в него. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок и "България без цензура", показва изследване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено в края на април сред 1023 пълнолетни граждани. ГЕРБ събират близо 32 процента, БСП - около 28 процента,

Парниковите газове в България и Румъния са намалели най-много през 2013 г.


България и Румъния са били през 2013 година сред страните от ЕС с най-голямо намаление на въглеродните емисии (-10.2 на сто и -14.6 на сто) спрямо средно -2.5 на сто в целия ЕС, показват данни на Евростат.

Емисиите от въглероден диоксид допринасят особено много за глобалното затопляне и представляват около 80 процента от парниковите емисии в ЕС. Те се повлияват от фактори като климатичните условия, икономическия растеж, броя на населението, транспорта и промишлената дейност. Вносът и...

214 творби в Национален литературен конкурс „Петя Дубарова"

Бургас/КРОСС/214 творби участват в тазгодишния Национален литературен конкурс „Петя Дубарова", който ще се проведе тази вечер от 18 часа в Културен център „Морско казино" в Бургас.  Творбите ще бъдат оценявани от жури с председател Кристин Димитрова - поет, писател, публицист и членове Калин Донков - поет, Марин Бодаков - критик и публицист, Иво Рафаилов - поет, Елка Стоянова - поет и писател. От няколко години конкурсът е в Националния календар за извънучилищна дейност, благодарение на което придоби престижното право да влезе и в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби, раздел II, т.2 - стипендии. Класираните на първо, второ и трето място ученици, в съответния раздел поезия или проза имат право да кандидатстват за целогодишни стипендии. По статут бургаският конкурс класира първо, второ и трето място за проза, първо второ и трето място за поезия. И шестте места са с право на стипендия. Голямата награда - пластиката „Полет" на Ненчо Русев - се връчва от Община Бургас на един от наградените участници Произведенията на наградените участници ще бъдат публикувани в сборника „Петя Пристан зелен" -ежегодно списание, неизменна съпътстваща част от конкурса, като се предвижда сборникът да има и електронен вариант.  

Откриха мъртво бебе в приемно семейство

Бебе на 5 месеца е намерено мъртво от приемните си родители тази сутрин в Разград. Момченцето било настанено през януари в това семейство, уточниха от Регионална дирекция „Социално подпомагане"-Разград.

Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ - 32%, БСП с 28%

Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, пет партии и коалиции ще имат свои представители в него. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок и "България без цензура", показва изследване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено в края на април сред 1023 пълнолетни граждани.
ГЕРБ събират близо 32 процента, БСП - около 28 процента, Ако изборите за Европейски парламент бяха днес, пет партии и коалиции ще имат свои представители в него. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок и "България без цензура", показва изследване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено в края на април сред 1023 пълнолетни граждани. ГЕРБ събират близо 32 процента, БСП - около 28 процента,

Орешарски: Прекалено рано е да говорим за актуализация на бюджета

/КРОСС/ Няма основание да прогнозираме спиране на доставките на газ към настоящия момент. Това обяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в парламента по повод ситуацията в Украйна.„Разбира се, рискът от такава ситуация остава", поясни той. По думите му ситуацията в Украйна е напрегната още от самото начало. "Вярно е, че има ескалация в последните седмици. Не сме сменили нашата позиция спрямо тази преди около месец, в която призовавахме двете участващи страни да се въздържат от провокации. Специално властите в Украйна да водят по-интеграционна политика и да разчитаме на дипломатически и политически средства за уреждане на този конфликт, а не на други конфронтационни. Нищо повече не можем да добавим към днешна дата, напротив - може да препотвърдим тази наша позиция", каза още премиерът.Премиерът Пламен Орешарски отказа да се ангажира дали стабилността на правителството зависи от победа на БСП на предстоящия евровот.Той прие въпросите за евентуална оставка при загуба на социалистите със смях.„Бих се радвал на изборния успех на двете политическите сили, които подкрепят кабинета. Що се касае до резултатите от изборите - нека да ги дискутираме вечерта след изборите. БСП в момента не е първа сила - в парламента броят на депутатите на ГЕРБ е по-голям", допълни премиерът

Google Now ще е най-верният ни шопинг помощник

Google правят поредната стъпка към свързването на онлайн и офлайн световете с нова функционалност, вградена в интелигентния помощник Google Now. С...

Оскверниха гробищния парк в Бургас

/КРОСС/ Апаши са осквернили гробищния парк в Бургас, алармираха от полицията. Няколко пресни гроба са останали без метални тръби от неръждаема стомана, които обикалят гробното място. Тръбите са били във вид на декоративни огради. Ограбените гробове са разположени в квартал 16 и в квартал 13 на гробищния парк. За кражбите в полицията са сигнализирали близки на починалите.

Жена става треньор на френски отбор от Лига 2

/КРОСС/ Френският втородивизионен клуб "Клермон фут" влезе в историята като първия отбор от петте най-силни първенства в Европа, който назначава жена за старши треньор. 39-годишната Eлена Коща в момента води женския национален отбор на Иран, а пред това е ръководила женските тимове на Катар и с юношите на "Бенфика". Португалката е работила в мъжкия футбол като скаут на шотландския шампион "Селтик". Спортен директор в "Клермон" ще бъде бившият футболист на отбора Оливие Шаваньон, пише Преса. Най-големите й успехи в мъжкия футбол са двете световни младежки титли с "Бенфика", с който е печелила и националното първенство на Португалия за младежи. Смята се, че Коща е една от най-квалифицираните треньорки. Тя има магистърска степен по спортни науки, лиценз А на УЕФА и е изнасяла лекции на редица семинари. Тя е започнала да прави докторантура по спорт и физическо възпитание в Лисабон.  

Младежи стават министри от Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество

24 младежи от страните от Черноморския басейн ще се срещнат в Златни пясъци от 8 до 10 май, за да обсъдят младежките политики на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и да приемат резолюция на Съвета на министрите с препоръки за координирани действия.

Динозаврите не са измрели

/КРОСС/ Динозаврите не са измрели, твърдят учени от Оксфордския университет. Според тях те са се развили и са се превърнали в птици, като сега наброяват по-малко от 10 хиляди вида. Според експертите еволюцията на динозаврите е започнала преди 170 млн. години, като по това време те са били на 50 милиона години, пише The Telegraph. По думите на учените всичко е започнало, когато размерите и теглото на древните влечуги са започнали да намаляват.

Динамо (Казан) не гони титла в Цюрих, по-важна е тази на Русия

Казанският Динамо от днес се пуска в битката за титлата на световен клубен шампион. Аналогично на мъжкото състезание в Бело Оризонте (Бразилия) е започващия от днес до 10 май женски вариант, в Цюрих (...

Петричев: Не сме сигурни шампиони

Никой в Лудогорец не подготвя празненства и тържества, защото третата поредна титла все още не е спечелена. Това разкри в предаването "Добро утро, България" изпълнителният директор на клуба ...

Путин слага спирачки на проруските сепаратисти в Югоизточна Украйна

Руският президент Владимир Путин поиска от проруските сепаратисти в Югоизточна Украйна да отложат серията спорни референдуми, планирани за този уикенд, за обявяване на по-голяма автономия или незав...

Емилия Николова остава в Конелияно

Емилия Николова остава и следващия сезон в италианския Конелияно. Ръководството на женският волейболен тим обяви, че продължава договора на българката, която играе на поста диагонал, съобщава сайтът н...

Владимир Путин забрани псувните в медиите

Критици съзряха поредното ограничение на свободното слово

Правителството подкрепи "Атака" по делото в Страсбург за нападението при "Баня башъ"


Топлите отношения между управляващите и крайно дясната партия "Атака" преминаха и на полето на защитата на човешките права.

Поне това става ясно от яростната защита, която ръководеното от вицепремиера Зинаида Златанова министерство (на правосъдието) прави на поведението на привържениците на симпатизантите на "Атака" пред софийската джамия "Баня башъ" през май 2011 година. Тогава националисти, водени от лидера на "Атака" Волен Сидеров, нападнаха молещите се пред софийската джамия с...

Риана показа прелести за френско списание

Поп дивата показва, че няма никакви комплекси по отношение на тялото си


Италианска гимнастичка от БГ произход: Искам да покажа в България способностите си

Ванеса Ферари е перлата на италианската спортна гимнастика. В нейната история няма друга състезателка, която да е донесла толкова медали от световни първенства.
През 2007 г. получава дори почетното звание “Рицар на Италианската република” за заслугите си към нея.
Ванеса се ражда точно една година след падането на комунизма в България – на 10 Ванеса Ферари е перлата на италианската спортна гимнастика. В нейната история няма друга състезателка, която да е донесла толкова медали от световни първенства. През 2007 г. получава дори почетното звание “Рицар на Италианската република” за заслугите си към нея. Ванеса се ражда точно една година след падането на комунизма в България – на 10

Филип Киркоров отново с лятно турне у нас

/КРОСС/Филип Киркоров идва през лятото в България за 4 грандиозни концертa в Бургас, Варна, Велико Търново и София. Преди две години, лятното турне на краля на руската поп сцена препълни всичките концертни зали. Тази година той отново ще събере своите почитатели: на 28 юни в Летния театър в Бургас, на 30 юни във Варна, на 3 юли във Велико Търново и на 5 юли в НДК в София. Спектакълът "Другой" е грандиозен като визия, техника и замисъл. В шоуто е използвана 3D технология, ефектна сценография, огромни видеоекрани, падащи завеси, светлинни, анимационни и компютърни ефекти. Сцената е на 6 нива, а един от най - ефектните моменти в програмата е превъртането на Филип Киркоров на 360 градуса в метална центруфуга, подобна на космически модул. По време на шоуто Филип Киркоров и балетът сменят над 20 визии. Мултимилионното шоу "Другой" , сравнявано по пищност, мащабност и класа с концертите на Мадона и Лейди Гага е най-скъпата, бляскава и зрелищна програма създавана от Филип Киркоров. Филип Киркоров е най-продаваният руски изпълнител за всички времена и никога не пропуска да спомене, че сърцето и душата му принадлежат на България. Роден е на 30 април 1967 г. във Варна в артистичното семейство на български певец от арменски произход и рускиня. Семейството още в детството му се мести в СССР

Юлий Павлов: Управляващите ще имат повече гласове от ГЕРБ и Реформаторския блок

Управляващите като че ли ще имат повече гласове от ГЕРБ и Реформаторския блок взети заедно. Това не означава непременно по-голям брой мандати, но е много вероятно да имат и по-голям брой мандати. Ако останат твърдите ядра да гласуват, те няма да се променят съществено до изборния ден, тъй като това не са национални парламентарни избори. Това каза Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг в интервю за БНР. Според него недоверието на обществото към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е по-голямо, отколкото към министър-председателя Пламен Орешарски. Борисов води с 65,2 % на 63,5 % за Орешарски. Безспорен лидер по липса на доверие остава Волен Сидеров, като през април 85,5 % от запитаните са посочили, че по-скоро нямат доверие към него, добави Павлов. Сред другите политически лидери, към които хората нямат доверие се нареждат - Николай Бареков със 78, 8 %, Валери Симеонов - 66, 2 %, Лютви Местан - 78,7 %, Росен Плевнелиев - 50,7 %, Ивайло Калфин - 65, 3 %, Меглена Кунева - 74,3 %, Сергей Станишев - 71,1 %, Георги Първанов - 64,7 %. Интересно е сравнението между липсата на доверие към Борисов и Орешарски, като Борисов води с 65,2 % на 63,5 % за Орешарски. Все още няма политик, който да е с изцяло положителна оценка от проведеното проучване през април. "Тази кампания е малко странна, тъй като тя започна много преди официалния старт на кампанията. Има един парадоксален резултат от кампанията - твърдо решилите да гласуват не се увеличават, а намаляват. Резултатът от кампанията е, че по-скоро разколебават хората", каза той.  "Преди месец твърдо решилите да гласуват са били 42%, а сега са 36%. Това означава, че броят на гласувалите може би ще падне под 2,5 млн. Има колеги, които са по-оптимистично настроени и смятат, че гласуващите ще бъдат около 3 млн. Аз смятам, че те ще бъдат между 2,3 млн. и 2,8 млн., като по-скоро ще бъдем около долната граница", поясни Павлов. Според проучването на Центъра за анализи и маркетинг половината от отговорилите смятат, че ще използват преференции. 23,3 % от хората смятат, че сегашното правителство се справя по-добре от това на ГЕРБ, спрямо 25,2 % през март, съобщава БГНЕС. Най-голям е процентът (38,7%)на хората, които са отговорили през април, че настоящото правителство се справя като предишното. Интересна е ситуацията и дали настоящето правителство трябва да изкара пълен мандат, като това мнение подкрепят 40,0 % от попитаните, а с малка преднина 40,8% отговарят, че настоящето правителство е вредно за страната и трябва да се проведат предсрочни избори. 39,7 % са убедени, че е по-скоро важно да се гласува на предстоящите избори за европейски парламент, а 13,8 % са отговорили, че въобще не се интересуват от политика. 36,7 % ще гласуват със сигурност и са решили за кого, 24,5 % със сигурност няма да гласуват, а 22.9 % ще гласуват, но се колебаят за кого. Обаче, ако евро изборите бяха днес със сигурност ще гласуват 47, 5 % от запитаните. 50,1 % биха се възползвали от преференциалното гласуване. ГЕРБ води по електорален вот, като 14,8 % са казали, че ще гласуват за тях, 13,3 % ще гласуват за Коалиция за България, 6,8 % за ДПС, Реформаторите взимат 3 %, ББЦ ВМРО получават 2,7 %, НФСБ - 2,1 %, Атака - 1,7 %, АБВ - 0,7 %, Глас Народен - 0,2, Синьо единство - 0,1 %, Обединена България - 0,1 %. Като изброените отговори са вследствие на свободен въпрос. При задаване на въпрос с шоу-карта 18 % са отговорили, че ще гласуват за ГЕРБ, 15,2 за Коалиция за България, ДПС взима 7,9 %, Реформаторският блок е с 5 %, ББЦ ВМРО са с 4,7 %. По другата нашумяла тема - Украйна и Крим, 34,4 %от запитаните българи са отговорили, че по-скоро одобряват присъединяването на Крим към Русия. 53,3 % пък са на мнение, че България не трябва да подкрепя налагането на икономически санкции против Русия.

Арестуваха военния министър на Донецката народна република

/КРОСС/ Министерството на вътрешните работи на Украйна съобщи на своя сайт за ареста на няколко човека в района на Мариупол, сред които е и министърът на отбраната на „Донецката народна република" Игор Какидзянов, предаде Интерфакс. Той бил задържан край село Мангуш, след като двама души стреляли по автобус на спецчастите „Азов" и ранили шофьора. Спецчастите са открили двама нападатели, стреляли срещу автобуса и са ги арестували. Единият се оказал обявеният за министър на отбраната на Донецката народна република.  

111-годишен нюйоркчанин е най-старият мъж на планетата (видео)

Нюйоркчанинът Александър Имич е официално най-стартият мъж на Земята след като бившият рекордьор - италианецът Артуро Личата почина на 24 април в навечерието на 112-ия си рожден ден. Имич е роден на 4 февруари 1903 година, което го прави най-старият мъж на планетата. "Нямам идея как съм още жив", споделя столетникът пред "Ню Йорк Таймс". Въпреки че Имич не крие някаква тайна зад дълголетието си, той счита, че липсата на деца и активният живот, който е водил, може да са едни от причините за неговата възраст. Роден в Полша, Александър емигрира в Ню Йорк през 1986 година, когато жена му умира. Имич никога не е вкусвал алкохол, спортувал е много и е отказал пушенето преди много години. Когато е бил на 92-годишна възрат е публикувал и книга за паранормалната активност. Въпреки рекордната си възраст, 66 жени в света са по-стари от Александър. 

България се рекламира пред заможни арабски туристи

България показва ново лице с възможностите си да привлече високоплатежоспособни туристи от арабския свят. Това бе демонстрирано на най-значимото международно туристическо изложение в Близкия изток Arabian Travel Market. Борсата е за професионалисти и се провежда в Дубай в периода от 5 до 8 май 2014 г. България показва ново лице с възможностите си да привлече високоплатежоспособни туристи от арабския свят. Това бе демонстрирано на най-значимото международно туристическо изложение в Близкия изток Arabian Travel Market. Борсата е за професионалисти и се провежда в Дубай в периода от 5 до 8 май 2014 г.

Столична община „си спестява" ОВОС-и, алармираха граждани

Министерството на околната среда и водите също вършело измами с евросредства

Скандал!Лекари отказаха първа помощ на пострадало дете, вършат си работата под полицейски контрол

"На 3.05.2014 г. (събота). Сестра ми, която е на 17 години и е ученичка в Професионалната гимназия по икономика, падна по стълбите и се наложи да я закарам в Спешна помощ - Благоевград. Кракът я болеше силно, не знаехме дали е счупен или навехнат", пише студентката Ива Георгиева до struma.bg.

Още с влизането ги посрещнали смеещи се на висок тон 7-8 лекари, въпреки че в отделението имало и друг пациент. Изгонили Ива навън, а 17-годишното момиче оставили...

Продължава

Орешарски: Нямаме основание да прогнозираме спиране на газа. Засега

Към настоящия момент нямаме основание да прогнозираме спиране на доставките на газ, обяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг в парламента във връзка със ситуацията в Украйна. „Разбира се, рискът от такава ситуация остава", допълни той.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

За ситуацията в Към настоящия момент нямаме основание да прогнозираме спиране на доставките на газ, обяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг в парламента във връзка със ситуацията в Украйна. „Разбира се, рискът от такава ситуация остава", допълни той. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS За ситуацията в

Започва борба откъде ще мине "Южен поток", видя Стойнев

"Проектът е важен за България, но той е за Европа, да се възползваме"


Монако се разделя с Раниери

/КРОСС/ Старши треньорът на Монако Клаудио Раниери ще напусне отбора след края на сезона. Според френската преса, специалистът и ръководството на френския клуб са постигнали споразумение да прекратят сътрудничеството си. Очаква се следващата седмица да бъде обявено името на наследника на италианския специалист. Раниери оглави Монако през май 2012 г. Договорът на специалиста бе за две години с възможност за удължаване с още една година.

На 12 май откриват „Стая за усмивки“ във II МБАЛ - София

/КРОСС/ Повече от 15 доброволци на Сдружение Азбукари и Експириън България ще се включат в заключителния етап от оборудването на „Стая за усмивки" на 10 април 2014 година в 10:00 часа. Хора с различни професии са проявили желание да участват в подредбата на мебелите и занимателните игри в стаята. В отделението ще бъдат изложени рисунки на децата, участвали в ежегодния конкурс за рисунка на тема „Вярвам в теб!" Така отделението ще се превърне в своеобразна галерия за изява на творчеството на талантите. По този начин малките пациенти ще бъдат мотивирани да творят, вдъхновени от рисунките на своите връстници, а атмосферата ще е цветна и създаваща настроение. За два месеца една от болничните стаи в Клиниката по педиатрия придоби нов облик и предназначение. „Стая за усмивки" се преобрази в приказен кът. Малките пациенти ще прекарват в приятна среда престоя си в болницата и по - лесно ще преодоляват страховете преди преглед или манипулация. Интериорният дизаин е съобразен от специалисти така, че да привлича вниманието на децата върху забавни, образователни и игрови елементи. Сред тях има занимания, подходящи за подобряване на тактилните възприятия, като в същото време хлапетата ще упражняват и развиват езиковата компетентност. Важна заслуга за реализирането на „Стая за усмивки" има Експириън България, която финансира проекта

С кану-каяк в езерото Вая привличат туристи в Бургас

Бургас/КРОСС/Най-новата атракция на Бургас - разходка с кану-каяк в езерото Вая ще стартира през втората половина на май. Така Общината осигурява още една зона за отдих на жителите и гостите на града. Десетте каяка са част от развлеченията, които ще предлага изградената в края на миналата година екозона край Бургаското езеро, наред с любителския риболов и наблюдението на птиците, каза кметът Димитър Николов, цитиран от местни медии.  Лодките са едноместни и двуместни и са снабдени със съответния брой и размери спасителни жилетки. На езерото ще има инструктури, които ще провеждат кратко обучение на хората преди влизане във вода и ще се грижат за тяхната безопасност. Езерото ще бъде обособена и специална зона за гребане. „Идеята ни е да използваме много по-пълноценно този изключително богат и рядък природен ресурс, който града ни има - бургаските езера", обясни кметът Николов. Новата атракция ще може да се ползва от пролетта до края на лятото. Цената за ползване на кану ще бъде 3 лв. за час на човек и 10 лв. за повече от 3 часа разходка в езерото. Ученици, студенти и пенсионери ще гребат за 2 лв. на час и 7 лв. за над 3 часа. В момента на еко зона Вая е поставена охрана и видеонаблюдение. След разговори на кмета Димитър Николов с ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ на езерото ще бъде позициониран допълнителен охранителен екип с лодка, който ще осигуряван ежедневен контрол срещу бракониерски набези

Орешарски: Справям се добре, няма да подавам оставка

Във връзка с днешното изявление на Бойко Борисов, че ще има актуализация на бюджета, премиерът Пламен Орешарски заяви, че на този етап е прекалено рано да се говори за такова нещо. "Първите три месеца показват, че няма данни за такава актуализация. Нека от ГЕРБ си припомнят колко пъти тяхното правителство прибягна до тази мярка".

България се рекламира пред заможни арабски туристи на изложение в Дубай


България показва ново лице с възможностите си да привлече високоплатежоспособни туристи от арабския свят. Това бе демонстрирано на най-значимото международно туристическо изложение в Близкия изток Arabian Travel Market. Борсата е за професионалисти и се провежда в Дубай в периода от 5 до 8 май 2014 г. България показва ново лице с възможностите си да привлече високоплатежоспособни туристи от арабския свят. Това бе демонстрирано на най-значимото международно туристическо изложение в Близкия изток Arabian Travel Market. Борсата е за професионалисти и се провежда в Дубай в периода от 5 до 8 май 2014 г.

Две села на бунт заради удавените братчета

Три дни след трагедията нивото на водата в дълбокия 8 метра канал е значително по-ниско, няма и течение, но единствената мярка за безопасност остават табелите "Къпането забранено"

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване