Украйна дължи на "Газпром" над 3,5 млрд. долара

Украинската енергийна компания „Нафтогаз Украйна” не е платила в предвидения срок руските газови доставки за месец април, поради което дълговете към...

„Газпром”: Просроченият дълг на Украйна се увеличи до 3,508 млрд. долара

/КРОСС/ Към днешна дата Украйна не е платила дълга си за руския газ. Това каза пред репортери официалният представител на "Газпром " Сергей Куприянов."Срокът за плащане изтече, но няма плащания. Просрочените дългове на Украйна за руския газ се увеличиха до 3,508 милиарда долара", каза Куприянов.

Сепаратистите от Донецк „смениха” украински военни за своя главатар

Павел Губарев оглави проруските протести в града още на 1 март

Фенове на волейболните "Левски" и ЦСКА се сбиха, изпочупиха прозорците на залата

Фенове на "Левски" и ЦСКА си „спретнаха” масов бой пред столичната зала "Христо Ботев", в която се проведе решаващият мач между двата отбора във финалния плейоф на женското волейболно първенство.
Агитките са се сбили между втория и третия гейм, като са били използвани камъни, столове и други подръчни материалиа. Фенове на "Левски" и ЦСКА си „спретнаха” масов бой пред столичната зала "Христо Ботев", в която се проведе решаващият мач между двата отбора във финалния плейоф на женското волейболно първенство. Агитките са се сбили между втория и третия гейм, като са били използвани камъни, столове и други подръчни материалиа.

Революционно завръщане в миналото: Sony представи касета с 185 TB памет

Изглежда, че Sony все още не е забравила касетите като средство за съхранение на информация и дори ги направи още по-интересни за индустрията. Компанията представи на конференцията Intermag Europe 2014 касета, която може да побере десетки хиляди песни.

Иновативната технология за съхранение на информацията върху лентата позволява складиране на 148 GB върху квадратен инч или около 185 TB върху цялата касета.

Решението на Sony се смята за пробив в индустрията, където съхранението на информация ще става все по-гореща тема, но това едва ли ще направи касетите отново любимия ни начин за слушане на музика.

Предстои Sony да направи постижението си комерсиално достъпно, но все още не знаем кога ще стане това, нито каква ще бъде цената на 185-терабайтовите касети, пише Nixanbal./КРОСС/

Моника Люински описа аферата си с Клинтън

Бившата стажантка в Белия дом Моника Люински, която стана световно известна заради интимната си връзка с президента Бил Клинтън, писа за отношенията си с него в статия за списание "Венити феър". "Време е да бъде изгорена синята барета и закопана синята рокля. Лично аз дълбоко съжалявам за случилото се между мен и президента Клинтън. Ще го кажа пак: Аз. Лично, Дълбоко. Съжалявам. За това. Което се случи.", казва тя в ексклузивна статия за списанието. Откъси от нея бяха публикувани на сайта, пълният текст ще е достъпен на 8 май, а списанието излиза на пазара на 13 май. Люински, която днес е на 40 години, обяснява, че са пълни глупости, че Клинтънови са й платили да си мълчи, че е време да се прекрати с предпазливостта по тази тема, засягаща нейното минало и бъдещето на много хора, и да се опита да постигне друг край на цялата тази история. В разговора тя категорично изтъква, че връзката й с Клинтън е била съзнателно дело на двама възрастни. "Със сигурност шефът ми се възползва от мен (...) но думи като "злоупотреба" се появиха по-късно, когато ме превърнаха в изкупителна жертва, за да защитят неговия могъщ пост", казва Люински. Тя обвинява за последвалите събития администрацията на Клинтън, екипа на специални разследващ прокурор, политици от двете големи партии и медиите, залепили й етикет. Този етикет е толкова силен, че години наред тя не може да си намери работа, дори само заради това, че определени професии, са свързани с публични събития, "а на тях, нали разбирате госпожо Люински, ще има преса", казвали й работодателите. По повод твърденията от февруари тази година, че Хилари Клинтън я нарекла "самовлюбена куха лейка", Люински коментира, че първата й мисъл била "О, ако това е най-лошото, което е казала за мен, съм късметлийка". Причината да наруши мълчанието, били случаи от последните години, в които момичета били докарани до самоубийство заради истерията около разкриването на тяхна тайна любовна връзка. Люински казва, че никога не е правила опит за самоубийство, но е имало период, в който на няколко пъти е била спохождана от подобни мисли по време на разследването и два пъти по-късно и тогава майка й спяла до леглото й, притеснена да не посегне на живота си. Смятайки, че заради интернет е вероятно първата толкова глобално унижена личност, тя казва, че сега целта й е да помага на жертви на онлайн тормоз и да говори на публични форуми по тази тема.

Берое се справи и с Любимец

Берое победи с 4:1 Любимец в мач от 38-ия кръг на „А“ група. „Заралии“ бяха по-добрият отбор на терена в целия мач и усилията им бяха подплатени с голове на Гео...

Молико започна с 3:1 над Хисамицу в Цюрих

Молико (Осаско, Бразилия) започна с успех на Световното клубно първенство по волейбол за жени в Цюрих. Бразилките победиха японския Хисамицу с 3:1 (25:12, 20:25, 25:18, 25:22) за 99 минути в мач от гр...

Масов бой между фенове на волейболните "Левски" и ЦСКА - летят камъни и столове

Фенове на Фенове на "Левски" и ЦСКА си „спретнаха” масов бой пред столичната зала "Христо Ботев", в която се проведе решаващият мач между двата отбора във финалния плейоф на женското волейболно първенство. Агитките са се сбили между втория и третия гейм, като са били използвани камъни, столове и други подръчни материалиа.

Допълнителна планова подмяна на електромери в Западна България за периода 7-10 май

София /КРОСС/ Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: София-градНа 10.05.2014 г. /08:00 - 16:00 ч// - гр. София - Младост 4: Бл. 409, вх. 7На 10.05.2014 г. /08:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Горубляне, ул. Делян ПоповНа 10.05.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - жк Люлин 7: БЛ. 704 ВХ. Г, ВХ. Д, ВХ. ЕНа 10.05.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Илинден:37,38,39,41На 10.05.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София Венко Наков: БЛ.13 ВХ. А ,Б ,ВНа 10.05.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София Цар Иван Асен II: № 9, №13 вх.А, №13 вх.Б, №15 вх. А, №15 вх. Б; № 2 вх.1На 10.05.2014 г. /09:00 - 16:30 ч/ - гр. София - УЛИЦА НЕШО БОНЧЕВ 1,2,4,6,8,10,12,16 ; УЛИЦА СНЕЖНИК 1, 3, 7, 9, 13, 15, 17, 18, 20, 21, 22; УЛИЦА СЪЗНАНИЕ 51, 52, 53, 54, 55, 56, 58, 59, 60, 61, 62, 78На 10.05.2014 г. /09:00 - 16:30 ч/ - гр. София - УЛИЦА ТАЙГА 17, 19, 21, 23, 25, 27, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 23А, 27А, 32А, 34А, 34Б, 38А, 40А, 44А, 50АНа 10.05.2014 г. /09:00 - 16:30 ч/ - гр. София - УЛИЦА РАЗЛОГ 1, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 16На 10.05.2014 г. /09:30 - 15:00 ч/ - гр. София - Свобода бл. А, вх

Андрей Ковачев: Протестът срещу управляващите да се трансформира в масов вот на евроизборите

Евроизборите са първата стъпка към предсрочни парламентарни избори у нас. Огромното мнозинство от българските граждани нямаме вяра нито в парламента, изчерпал своя кредит на доверие - под 10%, нито в правителството - който има под 15% доверие. Това каза кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Андрей Ковачев по време на среща с граждани в София, в която участваха още кандидатите Ева Паунова, Георг Георгиев и Августина Цветкова.

Янакиева: Линията на външната ни политика трябва да бъде определяна от интересите на обществото

София /КРОСС/ Един от основните стремежи на ЕС е свързан с изграждането на обща позиция на страните членки по различни проблемни области. По отношение на конфликта в Украйна обаче, държавите на Стария континент все още не могат да стигнат до единно становище. Причините за това са много. Една от тях е свързана с факта, че много от страните от източната част са по-обвързани с газови доставки от Русия. В същото време някои от силните и сравнително енергийно независими държави на запад се мъчат да наложат своите виждания. Това заяви по време на дебат в ефира на ТВ7 кметът на град Перник и кандидат от листата на АБВ за предстоящия вот Росица Янакиева. Тя бе категорична, че външната политика на България трябва да бъде определяна единствено от интересите на българското общество, в това число и икономическите.Според Янакиева трите най-големи неуспехи на българската външна политика са, това че управляващите в държавата често са били готови да следват интересите на силните на деня, фактът, че страната ни изпусна възможността да заеме водеща роля на Балканите и не на последно място тъжната истина, че в България продължава да липсва диалог между институциите, дори когато става въпрос за теми от изключителна важност за нашето бъдеще.По отношение на конфликта в Украйна Росица Янакиева заяви, че той има геополитическа основа и на практика реализира и противопоставянето между САЩ и Русия

Иван Вуцов съобщил на Андрей Аспарухов, че баща му е починал


Иван Вуцов е бил един от най-близките приятели на легендарния нападател на “Левски” и националния отбор Георги Аспарухов.
Той дори е трябвало да пътува в една кола с Гунди за Враца, когато се е случила фаталната катастрофа, довела до смъртта на Аспарухов и Котков.
Вуцов обаче трябвало да закара своята и на Гунди тъщи на курорт в Кюстендил, Иван Вуцов е бил един от най-близките приятели на легендарния нападател на “Левски” и националния отбор Георги Аспарухов. Той дори е трябвало да пътува в една кола с Гунди за Враца, когато се е случила фаталната катастрофа, довела до смъртта на Аспарухов и Котков. Вуцов обаче трябвало да закара своята и на Гунди тъщи на курорт в Кюстендил,

Курумбашев на дебат с лейбъристи в Лондон

София /КРОСС/ На 8-ми май - ден преди Деня на Европа, основната партийна организация на БСП в Лондон организира дискусия в елитния Уестминстьрски университет на тема: "Новите" европейци във Великобритания: Трябва ли да останем или да си ходим?" Основната тема на дебата ще бъде имиграцията от Източна Европа, както и какви са очакванията на българската и румънската общности от Великобритания и какво очаква тя от тях. На форума са поканени депутати от Лейбъристката партия от Британския парламент, депутати от Камарата на лордовете, общински съветници, дипломати, представители на Румънското, Полското, Българското посолства във Великобритания, бизнес организации, учени и университетски преподаватели. От българска страна участие ще вземе кандидатът за член на Европейския парламент от листата на Коалиция за България Петър Курумбашев.Дебатът ще се проведе в елитния Уестминстърски университет в Лондон, от 18:00 ч. местно време.

Търг: Кой ще прави разкопките при Ларгото?

Следващата седмица ще се обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждането на втория и третия етап на античния комплекс "Сердика".

Изследване: Най-опасно е да се работи в образованието и здравеопазването

Най-сериозни рискове за здравето крие секторът „Образование“. Това сочат данните от национално изследване на условията на труд, което обхваща над 200 000 работещи във всички сфери на икономиката в страната, съобщи Иван Иванов, началник на Инспекцията по труда във Варна.

Допълнителни прекъсвания на тока в Западна България за периода 7-10 май

София /КРОСС/ ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва: София-градНа 10.05.2014 г. /08:00 - 16:00 ч// - гр. София - Младост 4: Бл. 409, вх. 7На 10.05.2014 г. /08:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Горубляне, ул. Делян ПоповНа 10.05.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - жк Люлин 7: БЛ. 704 ВХ. Г, ВХ. Д, ВХ. ЕНа 10.05.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Илинден:37,38,39,41На 10.05.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Байлово: 26, 26а; Владимир Вазов: бл. 11; Иван Божилов: бл. 13; Сухата Река: 1, трафопост, бл. 13, 14, 15, бл. 86, 87, 91, 92, до бл. 86; Тодорини Кукли: бл. 14, 15, 15дНа 10.05.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София Венко Наков: БЛ.13 ВХ. А ,Б ,ВНа 10.05.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София Цар Иван Асен II: № 9, №13 вх.А, №13 вх.Б, №15 вх. А, №15 вх. Б; № 2 вх.1На 10.05.2014 г. /09:00 - 16:30 ч/ - гр. София - Овча Купел 2: БЛ. 029, 29,30А, 34Б, КАФЕ-АПЕРИТИВ, МАГАЗИН 4,ТЦ,ТЦ ПРЕД БЛ.32,ТЪРГ. ЦЕНТЪР, КАФЕ3, ТЪРГ.ЦЕНТЪР, ТЪРГ.ЦЕНТЪР 2,ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР-ОВЧА КУПЕЛ 2 ; Овча Купел: 2, БЛ. 34 ; Овча Купел 2: БЛ. 34,34 А,34А,ДО БЛ.30,ТЪРГ

КНСБ поиска ръст от 15-20% на бюджетните заплати от догодина

При изготвянето на проектобюджета за 2015 г. от КНСБ ще настояват за увеличаване с 15 до 20 процента на заплатите в образованието, здравеопазването, държавната администрация и културата. Това съобщи в сряда във Велико Търново председателят на синдиката Пламен Димитров. По негови изчисления това ще струва около 250 млн. лв. Ако това повишение на заплатите бъде прието, то ще обхване между 170 и 200 хиляди от работещите с висше и средно образование в посочените сектори. "Подобни ръстове трябва да бъдат договорени и на браншово ниво в реалния сектор още през следващите месеци, заедно с договарянето на минималните осигурителни доходи”, смята Димитров. Според него трябва да започне незабавно договаряне за работните заплати поради няколко причини. Една от тях е ръстът на производителността на труда. "Второ след като паднаха ограниченията за работа в рамките на Европейския съюз заради нивото на заплащането рискуваме да останем без кадри в България, това вече е факт за много професии”, посочи профсъюзният лидер. По думите му КНСБ вече има изготвен комплекс от предложения за промени в Кодекса на труда, които касаят заплащането на труда и умишленото бавене на заплати. До две седмици те ще бъдат внесени за обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество Според Димитров има реална възможност за увеличение на заплатите и в частния сектор. Той посочи десет производства, в които през изминалата година е постигнат ръст на производството.

Курумбашев ще дебатира с лейбъристи имиграцията в Лондон

На 8-ми май - ден преди Деня на Европа, основната партийна организация на БСП в Лондон организира дискусия в елитния Уестминстьрски университет на тема: “Новите" европейци във Великобритания: Трябва ли да останем или да си ходим?” Основната тема на дебата ще бъде имиграцията от Източна Европа, както и какви са очакванията на българската и румънската общности от Великобритания и какво очаква тя от тях.

Пътнически влак удари камион на гара Септември, четирима души са пострадали

Пътнически влак е блъснал товарен автомобил в района на индустриалната зона в град Септември. Инцидентът е станал на жп линията София-Пловдив. Влакът е дерайлирал. Има пострадали четирима пътници от камиона и влака. Пострадалите са откарани в болница.

Санкциите срещу Русия засягат сериозно Европа

НАТО не забелязва признаци за изтегляне на руските войски


Роскомнадзор дебне ръчно за псувни в 5000 сайта

Руската Федерална служба за надзор в сферата на свръзките, информационните технологии и масовите комуникации (Роскомнадзор) готви суперпрограма, с която да изпълнява ефективно новия закон за забрана на псувните в медиите и в литературните и кинопроизведенията.
Системата за мониторинг струва 25 млн. рубли (512 000 евро) и е суперефективна, съобщи в. Руската Федерална служба за надзор в сферата на свръзките, информационните технологии и масовите комуникации (Роскомнадзор) готви суперпрограма, с която да изпълнява ефективно новия закон за забрана на псувните в медиите и в литературните и кинопроизведенията. Системата за мониторинг струва 25 млн. рубли (512 000 евро) и е суперефективна, съобщи в.

Водач на БМВ загина при жестока катастрофа

Водач на БМВ е загинал при жестока катастрофа, станала на главния път Пловдив-Пазарджик преди около час. Районът на инцидента е отцепен от полиция и движението е по обходни маршрути.
Трагедията се е разиграла на около 300 метра от кръстовището убиец Водач на БМВ е загинал при жестока катастрофа, станала на главния път Пловдив-Пазарджик преди около час. Районът на инцидента е отцепен от полиция и движението е по обходни маршрути. Трагедията се е разиграла на около 300 метра от кръстовището убиец "Ортахан". През лятото на миналата година там загинаха трима младежи от Пазарджик по на 20 години.

Ултраси на ЦСКА и Левски потрошиха зала "Христо Ботев"

София /КРОСС/ Ултраси на ЦСКА и Левски си спретнаха масов бой около зала "Христо Ботев". Мелето е започнало в самата зала. При стълкновенията между феновете на двата столични гранда са изпотрошени стъклата около входа на спортното съоръжение. След сблъсъка има пострадали запалянковци и на двата отбора. Левски и ЦСКА-Демакс играят днес финален мач в женското първенство на България в столичната зала "Христо Ботев". Това е трета, решителна среща между двата тима за шампионската титла. Снимки: Булфото, всички права запазени

Влак отнесе камион, преминаващ прелез на червено

Камион, натоварен с влакови оси, е излязъл от Вагонно-ремонтния завод край Септември и е преминал неохраняем жп прелез на червени семафори, когато в него се блъска влакът Пловдив-София, току що потеглил от гарата, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Чавдар Червенков: Главсекът да не стои в кабинета си, а в Симеоново

По-добре са написани функциите на главния секретар на МВР и на него са прехвърлени всички неприятни дейности. Главният секретар да не стои в кабината си, а да отиде в Симеоново, това каза в "Още от деня" бившият вътрешен министър Чавдар Червенков по повод новия закон за МВР.

Русия призова сепаратистите в Украйна да отложат референдума

Русия призова сепаратистите в югоизточна Украйна да отложат за по-късна дата насрочения за 11 май референдум. Това стана ясно след днешната среща...

Аватарът разкрива пола на геймъра

/КРОСС/ Американски учени успяха да определят пола на геймъра по аватара на персонажа му. Това става ясно от статия, публикувана в научното списание Information, Communication and Society. Изследователи от университета в Торонто са разработили уникална техника, наблюдавайки 375 доброволци, които са изпълнявали специално изработено приключение в World of Warcraft.В хода на проучването учените са установили, че поведението на хората, които играят онлайн игри, се основава на същите решения, които се взимат и в реалния живот. Установено е също така, че мъжете с женски аватари играят по-емоционално, но се издават, тъй като поведението им е по-жестоко. Така, анализирайки поведението на геймърите, изследователите са успели да определят техния пол, независимо от аватара, който използват.

Украйна дължи на "Газпром" 3,5 млрд.долара

"Газпром" не получил от "Нафтогаз" плащане за доставките на руски газ през април, съобщи официалният представител на "Газпром " Сергей Куприянов.

Вижте къде ще бъдат утре кандидатите за евродепутати от Коалиция за България

Утре, четвъртък (08.05.2014г.), кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България ще проведат следните срещи:
Илияна Йотова и Момчил Неков ще посетят Хасково и Харманли
- 14:00 ч. те ще посетят Военния клуб в Хасково, където ще се срещнат с офицери и сержанти от запаса, клуб "Родолюбие" и бивши служители на МВР. - 15:30 ч. Утре, четвъртък (08.05.2014г.), кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България ще проведат следните срещи: Илияна Йотова и Момчил Неков ще посетят Хасково и Харманли - 14:00 ч. те ще посетят Военния клуб в Хасково, където ще се срещнат с офицери и сержанти от запаса, клуб "Родолюбие" и бивши служители на МВР. - 15:30 ч.

За пет дни във Варна проплакаха 21 новородени

От началото на май във Варна са проплакали общо 21 бебета, което ни нарежда на четвърто място след София (столица), Пловдив и Сливен. Това отчита националният електронен регистър към Министерството на здравеопазването за последните пет почивни дни на месеца.

Пътнически влак отнесе камион в Септември, 4 са ранени

Пътнически влак блъсна камион в района на индустриалната зона в град Септември. Трима пътници от влака и шофьорът на камиона са пострадали. Инцидентът е станал около 16.45 часа на жп линията София-Пловдив. В резултат на удара влакът е дерайлирал. Шофьорът на камиона не се е съобразил със светлинната сигнализация и затова е блъснат от мотрисата "Дезиро". Сблъсъкът е станал на неохраняем жп прелез, край едно от предприятията и до входа на града. За момента няма данни за състоянието на четиримата ранени и дали са с опасност за живота.Те са откарани в болницата в Пазарджик. ЖП отсечката София-Пловдив е временно затворена.  На място има екипи на полицията от град Септември. 

Румен Петков: Промените в Закона за МВР са изключително вредни

Промените в Закона за МВР са изключително вредни. Това заяви Румен Петков от АБВ, предаде Фокус. Според него това е тежък удар върху демократизирането на кадровото развитие и създава предпоставки за ...

Яценюк: Путин говори небивалици

Украинският премиер Арсений Яценюк днес обвини руския президент Владимир Путин, че „говори небивалици”, като призова за отлагане на сепаратисткия референдум, който е предвиден да с...

Видео: "Левски" победи ЦСКА и спечели волейболното първенство при жените


Волейболистките на "Левски" победиха ЦСКА с 3:1 (25:18, 25:12, 22:25, 25:5) в решаващия трети мач от финала на женското първенство. 

Сините спечелиха серията с 2:1 победи, за да грабнат 28-ата си титла и първа от 2009 г.

Възпитаничките на Радослав Бакърджиев записаха дубъл през настоящия сезон, след като през декември триумфираха и с Купата на България след успех с 3:2 срещу червените. 

"Левски" прекъсна серията на "ЦСКА" от четири поредни титли, като записа...

"Левски" победи ЦСКА и спечели волейболното първенство при жените


Волейболистките на "Левски" победиха ЦСКА с 3:1 (25:18, 25:12, 22:25, 25:5) в решаващия трети мач от финала на женското първенство. 

Сините спечелиха серията с 2:1 победи, за да грабнат 28-ата си титла и първа от 2009 г.

Възпитаничките на Радослав Бакърджиев записаха дубъл през настоящия сезон, след като през декември триумфираха и с Купата на България след успех с 3:2 срещу червените. 

"Левски" прекъсна серията на "ЦСКА" от четири поредни титли, като записа...

Компютър предвиди титла на Бразилия

Компютърна прогноза посочи Бразилия за световен шампион от предстоящия домакински мондиал.

Компанията “Блумбърг” изготвила пълна симулация на първенството, като всеки един мач е “разиграван” по над 100 000 пъти, за да е най-точно предвиждането.

Според компанията финалът е Бразилия - Испания, печелят го домакините с 1:0.

Полуфиналите в Компютърна прогноза посочи Бразилия за световен шампион от предстоящия домакински мондиал. Компанията “Блумбърг” изготвила пълна симулация на първенството, като всеки един мач е “разиграван” по над 100 000 пъти, за да е най-точно предвиждането. Според компанията финалът е Бразилия - Испания, печелят го домакините с 1:0. Полуфиналите в

Жителите на Брестовица настояват каналът край селото веднага да бъде обезопасен


Жителите на пловдивското село Брестовица настояват веднага да бъде обезопасен напоитетелен канал край селото, в който в събота се удавиха две деца.

Все още няма официално становище от "Напоителни системи" относно трагичния инцидент. От предприятието казват, че ще коментират след като разследването завърши, предаде БНР.

Каналът преминава през няколко села и по него са изградени няколко малки ВЕЦ-а. Вече пет деца и двама възрастни са се удавили през последните години в...

Кола се удари в други две, след това в дърво, водачът загина

Три автомобила са катастрофирали на пътя Пловдив - Пазарджик, съобщи началникът на КАТ Три автомобила са катастрофирали на пътя Пловдив - Пазарджик, съобщи началникът на КАТ "Пътна полиция" в Пловдив Радослав Начев пред "Фокус".  Водачът на БМВ-то, причинило инцидента, е загинал на място. Няма други пострадали. Движението все още се отклонява през Цалапица. При изпреварване автомобилът се е ударил в други две коли и след това се е

Aвтомобил се удари в други двa, след това в дърво, водачът загина

Три автомобила са катастрофирали на пътя Пловдив - Пазарджик, съобщи началникът на КАТ "Пътна полиция" в Пловдив Радослав Начев пред "Фокус".
 Водачът на БМВ-то, причинило инцидента, е загинал на място. Няма други пострадали. Движението все още се отклонява през Цалапица.
При изпреварване автомобилът се е ударил в други две коли и след това се е Три автомобила са катастрофирали на пътя Пловдив - Пазарджик, съобщи началникът на КАТ "Пътна полиция" в Пловдив Радослав Начев пред "Фокус".  Водачът на БМВ-то, причинило инцидента, е загинал на място. Няма други пострадали. Движението все още се отклонява през Цалапица. При изпреварване автомобилът се е ударил в други две коли и след това се е

Масов бой между фенове на ЦСКА и "Левски" по врема на волейболния финал при жените


Фенове на "Левски" и ЦСКА стигнаха до масов бой пред столичната зала "Христо Ботев", в която се провежда решаващият трети мач между двата отбора във финалния плейоф на женското волейболно първенство. 

Част от агитките на двата тима са се сбили между втория и третия гейм, като са били използвани камъни, столове и други подръчни средства. В резултат на сбиването са били изпочупени прозорците на сградата в Студентски град. 

Според "Гонг" фенове на ЦСКА, които до този момент...

Учени: Парите са по-мръсни от тоалетна чиния

Учени доказаха, че парите, които пипаме всеки ден, съдържат много по-мръсни, отколкото ги смятаме. Техните опити показват, че върху монета от един паунд могат да бъдат открити много повече бактерии, отколкото върху тоалетна чиния, която се почиства редовно Оказва се, че британският паунд е най-мръсен от различните видове пари, следват го датската крона и руската рубла.

Ултраси на Левски и ЦСКА се помляха в Студентски град

Около 40 привърженици на Левски и ЦСКА са участвали в масово сбиване.

Лудогорец отново стана шампион на България

Разградчани си гарантираха титлата след успех над Локо Пловдив с 1:0


Годишната печалба на Alstom e спаднала с 28%

За това са допринесли разходите за преструктуриране, отписванията на активи и трудните икономически условия


Вижте къде ще бъдат утре кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България

Утре, четвъртък (08.05.2014г.), кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България ще проведат следните срещи:
Илияна Йотова и Момчил Неков ще посетят Хасково и Харманли
- 14:00 ч. те ще посетят Военния клуб в Хасково, където ще се срещнат с офицери и сержанти от запаса, клуб Утре, четвъртък (08.05.2014г.), кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България ще проведат следните срещи: Илияна Йотова и Момчил Неков ще посетят Хасково и Харманли - 14:00 ч. те ще посетят Военния клуб в Хасково, където ще се срещнат с офицери и сержанти от запаса, клуб "Родолюбие" и бивши служители на МВР. - 15:30 ч.

Тайно се роди втори син на Матеус, баща е за 4-и път

Бившият национален селекционер на България Лотар Матеус не спира с изненадите в личния си живот. Световният и европейски шампион с бундестима е станал тайно баща за 4-и път , разкри списание Бившият национален селекционер на България Лотар Матеус не спира с изненадите в личния си живот. Световният и европейски шампион с бундестима е станал тайно баща за 4-и път , разкри списание "Бунте". Бебето от рускинята Анастасия Климко се е родило още миналия месец. Нейната бременност и появата на бял свят на малкия Милан били запазени в

Влак дерайлира след удар с камион в Септември, има пострадали

Пътнически влак е дерайлирал в сряда при удар с товарен камион, който е предприел забранено преминаване на жп прелез в междугарието Белово – Септември. Инцидентът е станал около 16.45 часа и има пострадали пътници, леко ранен е локомотивният машинист, пострадали са и шофьорът на камиона и други лица, пътували с него, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).   Влакът е пътувал от София за Септември, прелезът е бил с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация със звуков и светлинен сигнал.   Екипи на Спешна медицинска помощ незабавно са се отзовали на мястото на сблъсъка и някои от по-тежко пострадалите са транспортирани към най-близката болница в Пазарджик.   Заради инцидента движението на влаковете между София и Пловдив е временно преустановено. За пътниците от влака е създадена организация за превоз с автобуси до Пловдив. Очаква се движението на влаковете да бъде възстановено късно тази вечер, съобщиха от НКЖИ.   Към мястото на инцидента са заминали заместник-министърът на транспорта Антон Гинев, генералният директор на НКЖИ Милчо Ламбрев, заместник- генералният директор Златин Крумов, главният ревизор по безопасността Бисер Минчев, заместник- изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Чавдар Трендафилов.   От НКЖИ и БДЖ призоваха да се спазват правилата за движение по пътищата и посочват, че преминаването при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, застрашава живота на водачите на превозните средства и техните пътници.   Инциденти от този род нарушават и графикът за движение на влаковете и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори, посочват от компанията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване