Мъж почина след падане от блок в „Люлин“

Мъж почина, след като падна от блок в столичния кв. „Люлин“ в София. Сигналът за инцидента е получен в СДВР около 8.55 часа днес, съобщиха за OFFNews от полицията. 57-годишният мъж е паднал от голяма височина от апартамента си в блок, който се намира на кръстовището на улиците „Райко Даскалов“ и „Добринова скала“. За момента не е ясно дали става въпрос за самоубийство или нещастен случай. Огледът продължава и в момента.

Живот не като в приказките

Различната съдба на героите на Дисни


Рекордна избирателна активност се наблюдава на изборите в Индия


Парламентарните избори в Индия ще постигнат рекордно участие, понеже младите хора и жените се включват в политиката повече от всякога, съобщи "Ройтерс". Предварителните резултати от проучванията сочат, че лидерът на опозицията Нерендра Моди ще спечели, но резултатът от изборите далеч не е предрешен.

Смята се, че партията  на Моди Бхаратия Джаната и нейните съюзници ще вземат властта след като резултатите от продължилите пет седмици избори бъдат обявени на 16 май. Управляващата в...

Украйна получи първия транш от 3,2 млрд. евро от МВФ

Повече от 1 милиард долара отиват към резервите

Орешарски няма да подава оставка независимо от резултата от евровота

На този етап мога да се справя с ангажиментите си, заяви премиерът


НС ще обсъжда създаване на комисия "Плевнелиев"

След като започнаха работа с половин час закъснение, депутатите обсъждат на второ четене новия закон за МВР по предложение на "Коалиция за България"

Отново проблеми с кворума в Парламента

След като започнаха работа с половин час закъснение, депутатите обсъждат на второ четене новия закон за МВР по предложение на Коалиция за България

Борисов: Ако управляващите изкарат така още една година, ще паднат като зрели круши

Не виждам как ще се справят с този бюджет, с тези обещания, които са дали. Истински искам това правителство да изкара още малко време, за да може да се сринат тотално. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос, дали очаква актуализация на бюджета.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени Не виждам как ще се справят с този бюджет, с тези обещания, които са дали. Истински искам това правителство да изкара още малко време, за да може да се сринат тотално. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос, дали очаква актуализация на бюджета. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Експерт: Правителство и индустрия заедно да решат проблемите на енергетиката

Правителството и индустрията трябва съвместно да решат проблемите на енергетиката. Това заяви генералният секретар на "Евроелектрик" Ханс тен Берг, който изнесе лекция за енергийния преход в България, предаде репортер на БГНЕС.

Конституционният съд на Тайланд отстрани премиера на страната

/КРОСС/ Конституционният съд на Тайланд отстрани от длъжност премиерът на страната Инглук Шинаватра, постановявайки, че тя е злоупотребила с власт, задълбочавайки все повече кризата в страната, съобщи БиБиСи. Група опозиционно настроени сенатори се съюзиха против Шинаватра и обвиниха за отстраняването на председателя на Съвета за национална сигурност Тавил Плиенсри през 2011 година. Според тях навремето Инглук го отстранила поради користни интереси." Тя наистина няма друг избор, освен да се съгласи с решението, тъй като Конституцията казва, че постановлението на съда е задължително за всички страни. Въпреки това обаче ние ще организираме политически протест", заяви съветникът на вече бившия премиер. Все още обаче не е ясно по какъв начин ще бъде избран следващият министър-председател.  

Борисов: Държавата си фалира, докато клиповете на БСП се въртят по телевизията

Държавата си фалира бавно и спокойно, докато клиповете на БСП се въртят по телевизията със смехотворните им изпълнения. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.
По отношение на фалита на БДЖ, за който се говори, Борисов каза: „Много са приятни (предизборните клипове), Държавата си фалира бавно и спокойно, докато клиповете на БСП се въртят по телевизията със смехотворните им изпълнения. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. По отношение на фалита на БДЖ, за който се говори, Борисов каза: „Много са приятни (предизборните клипове),

Пресаташето и член на УС на ЦСКА Иван Ченчев става депутат

/КРОСС/Пресаташето и член на Управителния съвет на ЦСКА Иван Ченчев става депутат.  Ченчев влиза в НС на освободеното от Курумбашев място, което трябваше да бъде заето от Атанас Папаризов от листата на 24-ти МИР в София, но той отказа да положи клетва като депутат, тъй като наскоро бе определен за представител на България при Световната търговска организация (СТО) със седалище в Женева. Депутатите гласуваха днес освобождаването му и се очаква утре Ченчев да се закълне. Бившият спортен журналист започна работа в ЦСКА при управлението на "Титан", когато беше обявен конкурс за поста. Няколко месеца след идването на настоящото ръководство през август Ченчев влезе и в управителния съвет на клуба.  

Папаризов се отказва да бъде депутат на мястото на Курумбашев, отива търговски представител в Женева

Парламентът прекрати пълномощията на Атанас Папаризов като народен представител. Папаризов влезе на мястото на подалия оставка Петър Курумбашев от БСП, но на свой ред също подаде оставка. Председателят на Народното събрание Михаил Миков обясни, че е постъпило заявление от Атанас Папаризов, в което той заявява, че няма да положи клетва като народен представител и моли пълномощията му като народен представител да бъдат прекратени.

Предлагат на търг в САЩ Библия, пътувала в космоса

От аукционната къща се надяват, че "лунната" Библия ще се продаде за $60 хил.


Курумбашев: Животът няма да спре на 25 май, въпросът е как ще продължи

Това, което искам да ви кажа е, че е време разделно и на 25-ти май ще бъдат избрани 17 човека, които ще влязат в Европейския парламент. Тези избори не са за това кой ще бъде в Европейския парламент и кой ще управлява Европа. Тези избори имат основно национално значение. Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Но въпросът е как ще продължи. Това, което искам да ви кажа е, че е време разделно и на 25-ти май ще бъдат избрани 17 човека, които ще влязат в Европейския парламент. Тези избори не са за това кой ще бъде в Европейския парламент и кой ще управлява Европа. Тези избори имат основно национално значение. Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Но въпросът е как ще продължи.

Курумбашев : Животът няма да спре на 25-ти май, въпросът е как ще продължи

Това, което искам да ви кажа е, че е време разделно и на 25-ти май ще бъдат избрани 17 човека, които ще влязат в Европейския парламент. Тези избори не са за това кой ще бъде в Европейския парламент и кой ще управлява Европа. Тези избори имат основно национално значение. Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Но въпросът е как ще продължи. Това, което искам да ви кажа е, че е време разделно и на 25-ти май ще бъдат избрани 17 човека, които ще влязат в Европейския парламент. Тези избори не са за това кой ще бъде в Европейския парламент и кой ще управлява Европа. Тези избори имат основно национално значение. Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Но въпросът е как ще продължи.

Градовете в Китай променят политиката към пазара на имоти

Местните власти започнаха да предприемат мерки за насърчаване на жилищния пазар, за да се спасят от фалит


Петков: За развитието на Националната стратегия за сигурност са необходими нови закони

/КРОСС/ "В сега гледания закон за МВР има два изключително тревожни момента - премахване на ГД „Досъдебно производство" и кариерното развитие." Това заяви на пресконференция във Велико Търново Румен Петков в коментар по въпроса за състоянието на националната сигурност на България. „Премахването на ГД „Досъдебно производство" означава, че дознателската работа ще бъде прехвърлена на подчинение на оперативното ръководство, а това означава възможност за вмешателство на оперативните ръководители в професионалната работа на дознателския апарат - нещо, което беше създадено след много консултации с нашите партньори и след много сериозна дискусия с участието на магистрати, на представители на следствената служба, прокуратурата и съда", обясни Румен Петков и допълни, че така независимостта на инструмента „Досъдебно производство" ще бъде премахната. "Що се отнася до кариерното развитие - със сега предлаганите промени кариерното начало се прехвърля изцяло в разпоредителската страна на императивните ръководители", коментира Румен Петков. Той е категоричен, че така възможността за политически натиск и политически кадрови решения става много голяма. „В кариерното развитие премахването на конкурсното начало е много сериозна предпоставка за външно вмешателство в кадровата политика на министерството", каза още Петков

Курумбашев: ГЕРБ си отива трайно от властта

/КРОСС/ "Това, което искам да ви кажа е, че е време разделно и на 25-ти май ще бъдат избрани 17 човека, които ще влязат в Европейския парламент. Тези избори не са за това кой ще бъде в Европейския парламент и кой ще управлява Европа. Тези избори имат основно национално значение. Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Но въпросът е как ще продължи." Това заяви пред събралите се на Гергьовден активисти и симпатизанти на социалистите в Гърмен кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Петър Курумбашев. Той отбеляза, че ако БСП се нуждае от тази победа и ако социалистите победят в предстоящите избори, това ще окаже огромно значение за правителството на Пламен Орешарски и ще даде по- голямо самочувствие и тласък на работата му. Според него изборите имат голямо значение и за отношенията между БСП и ДПС. В края на своето изказване Петър Курумбашев запита присъстващите дали искат да се върне правителството на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, което според него за 4 години управление „няма никакви кусури". Според него ГЕРБ си отива трайно от властта, но за да се постигне това, БСП трябва да победи на 25-ти май.  

ЕС подновява преговорите с Швейцария, продължава да държи на свободното движение


Европейският съюз прие във вторник да продължи започналите преговори със Швейцария за уреждане на двустранните отношения, но отказа да направи компромис с правото на свободно движение, което беше заплашено от резултатите на швейцарския референдум на 9 февруари, предаде агенция "Франс прес".

Страните членки са приели решение за започването на преговори между ЕС и Швейцария за създаването на институционална рамка за двустранните отношения, гласи съобщение на Европейския съвет....

Нови прогнози за политическия евромач: 31, 7% на 27, 9% за Бойко пред Станишев. Влизат ДПС, Бареков и Реформаторите, АБВ изпада от А група

На евроизборите 31,7% от твърдо решилите да гласуват декларират, че ще дадат гласа си за ГЕРБ, 27,9 % за БСП, а 13,7% - за ДПС.

Това показва национално представително проучване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено от 23 до 28 април по поръчка на агенция ПИК.

Според изследването шансове да изпратят свои представители в Брюксел имат още Реформаторският блок, който печели одобрението на 6,2% от избирателите, и „България без цензура” – с...

Продължава

Подготвена ли е българската армия?

/КРОСС/В състояние ли е българската армия да отговори адекватно на предизвикателствата, възникнали след анексирането на Крим от Русия? Георги Папакочев потърси мнението на двама високопоставени военни експерти. По време на посещението си в София генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен посъветва България да спре да намалява бюджета си за отбрана и да инвестира в модернизация на своята армия. Думите на Расмусен не бяха случайни - в резултат от анексирането на Крим от Русия стратегическата ситуация в Черноморския регион се промени драстично, а това, според експертите, ще има значителни последствия за страните от региона. Един пример - руските балистични ракети „Искандер", разположени на полуостров Крим, са с обхват от 400 километра и покриват както южната част на Украйна, така и цялото крайбрежие на Румъния плюс значителна част от черноморската част на Турция. В състояние ли е българската противовъздушна отбрана да реагира на тази потенциална опасност? "Сами не можем да се справим" „Не, страната ни не притежава такива средства", категоричен е ген.о.р. Съби Събев, който приключва военната си кариера като военен представител на България в Главната квартира на НАТО в Брюксел

Лам: Байерн не иска да става втората Барса

Капитанът на Байерн Филип Лам защити треньора Пеп Гуардиола, който стана мишена на критиците заради позорното отпадане от Шампионската лига. Баварците бяха разбити от Реал Мадрид с общ резултат 5:0 и...

Откраднаха дарения от църква в кв. "Средна кула" в Русе

Неизвестни са откраднали пари от дарения от църква в кв. "Средна кула" в Русе. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град. Кражбата е станала в периода от 29 април до вчера сутринта. ...

В Смолян откриват кабинет за профилактика на детско дентално здраве

Кабинет за профилактика на денталното здраве на децата от Смолян ще бъде открит в петък-9 май от 11.00 часа в сградата на стоматологичната поликлиника, етаж 1 кабинет 14, съобщиха от Регионалната здра...

Фалстарт за Ат. Папаризов като депутат

Парламентът прекрати пълномощията на Атанас Папаризов като народен представител.

Националната банка на Украйна получи 3 млрд. долара от МВФ

/КРОСС/ Украйна е получила първия транш от финансовата помощ от Международния валутен фонд, заявиха пред РИА Новости от пресслужбата на Националната банка на Украйна. "Да, признаваме, че сме получили средства", заявил говорителят на банката. Първият транш от заема е получен вчера и е в размер на повече от 3 милиарда долара, съобщава ИТАР-ТАСС.    

Мобилтел на крачка от нов собственик

Компания на милиардера Карлос Слим иска от КЗК разрешение да придобие оператора


Орешарски няма да подава оставка независимо от резултата на 25 май

На този етап мога да се справя с ангажиментите си, разясни той


Божидар Димитров: В София трябва да има паметник на Борис I Покръстител

- Станахте почетен гражданин на Плиска, честито г-н Димитров. За какво ви удостоиха с тази чест?
- Преди седем-осем години организирах кампания за събиране на средства за един монументален паметник на цар Борис Първи. Направихме го. Като историк Плиска винаги е била в центъра на вниманието ми. И като директор на НИМ, и като министър съм лобирал - Станахте почетен гражданин на Плиска, честито г-н Димитров. За какво ви удостоиха с тази чест? - Преди седем-осем години организирах кампания за събиране на средства за един монументален паметник на цар Борис Първи. Направихме го. Като историк Плиска винаги е била в центъра на вниманието ми. И като директор на НИМ, и като министър съм лобирал

Граждани на Ливърпул ще правят свой "Хай Лайн" по подобие на Ню Йорк


Граждански активисти от Ливърпул започнаха акция за изграждането на обществен парк и велоалея върху неизползван пътен надлез по подобие на "Хай Лайн" в Ню Йорк, съобщи "Индипендънт".

Групата, наречена "Приятели на надлеза", вече е събрала над 40 000 паунда в подкрепа на проекта. Предложението идва по повод решението на градските власти да разрушат неизползвания транспортен възел, като за целта ще са нужни 4 млн. паунда.

Проектът на гражданите на Ливърпул е заимстван от...

20% спад при ранните записвания от западни туристи отчитат от туристическия бранш

20% спад при ранните записвания на курортисти от Германия, Великобритания и скандинавските държави има до момента. Това съобщава Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Пред „Преса“ той коментира, че част от западноевропейците са отложили решението си да пътуват към България, защото сме държава от Югоизточна Европа и са разтревожени от кризата в Украйна.

Издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намаляват с 1.6%

През първото тримесечие на 2014 г. местните администрации са издали разрешителни за строеж на 1 015 жилищни сгради с 3 392 жилища в тях и с 466 109 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), на 44 административни сгради/офиси с 23 510 кв. м РЗП и на 917 други сгради с 466 244 кв. м РЗП, съобщиха от НСИ.

Знаем, че парите са мръсни, но не се пазим от тях

Две трети от европейците вярват, че парите в брой са мръсни, но трудно се отказват от този лош навик, като само един на всеки пет си мие ръцете, след...

Откриха издирваното 19-годишно момиче от Лом

При издирването полицията е установила, че Алексиева се е прибрала в родния си град

Майкъл Джордан: Като дете бях расист, бях срещу всички бели


Легендарният баскетболист Майкъл Джордан даде нова насока на полемиката за расизма в НБА след излизането на новата му биографична книга във вторник.

В Michael Jordan: The Life настоящият собственик на "Шарлот бобкетс" разкрива ключови моменти от израстването си и формирането на своите възгледи за расите.

51-годишният американец дори споменава, че като тинейджър се е възприемал като расист и бил против белите хора.

Книгата, написана от Роланд Лейзънби, излиза в...

Украйна получи пари от МВФ

Украйна получи първият транш от 3 млрд долара на МВФ, обяви Националната банка на страната.

50 млн. евро сме похарчили в Гърция по празниците

Почти 50 млн. евро са похарчили родните туристи в Гърция през почивните дни между 1 и 6 май. Към южната ни съседка са пътували общо 260 000 души, 85...

Хайку, копеле

/КРОСС/Сега жънем плодовете на няколко сезона „Биг Брадър", „Цената на истината", новогодишни концерти на Пайнер и други мисловни супресанти по всички национални телевизии, пише в статията си за Либерален преглед Филип Аанастасиу. Огненочервено слънце прави се, че не усеща полъха на есента.Башо (Японски майстор на хайку)Пу, да му еба майката!Писна ми на кура вече,ей до тука ми дойде.Бакшишо (Софийски майстор на хайку)Направил съм си импровизирана чайна церемония на мокета, защото татамито ми е на химическо. Посръбвам зелен чай и размишлявам върху творчеството на тези двама поети. Чудя се дали повече ме привлича изтънчената фраза на Башо или реализмът на Бакшишо, който стъписва мисълта като медийна изява на Бойко Борисов. Дали повече ми въздейства японският умерен оптимизъм, умело замаскиран като небрежен реализъм, или пък агресивният песимизъм на българския майстор, който цепи съзнанието като любовен писък на Азис от женския му период. В главата ми се редуват картини от Япония. Не такива от земетресението, а хубави. Не съм бил там, но човек не може да се оплаче от липса на снимки от Япония. Цъфнали вишневи градини, вулканът Фуджи, вулканът Фуджи на фона на цъфнали вишневи градини, градината „Сейрю-ен" и всякакви други прелестни гледки, с които може би е започнал деня си Башо, когато е написал своето тристишие

СЗО: Все по-малко бременни и родилки губят живота си

През 1990 повече от половин милион жени са починали по време на бременност или раждане – до 2013 броят им вече е 289 000

Прокурорът по делото срещу Дивизиева: Нямаше натиск, но имаше намеци


Прокурорът Стоил Тойчев, който от 2010 г. работи по делото срещу Мария Дивизиева (сега началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски) и магистратите Веселин Пенгезов и Петър Петков обяви, че е получавал намеци за това как да се развие случаят. Трудно е да се говори за неща, които няма как да се докажат, натиск не е имало, но е имало намеци в определена посока от лица, които могат да правят такива намеци, заяви прокурорът в сутрешния блок на "Нова телевизия". Той отказа да назове от каква...

Жена загина при катастрофа с такси в Хасково

Тя пътувала в таксито, което не осигурило предимство


Ефектите от човешката намеса в климата на Земята вече видими от Космоса

"Ефектите от човешката намеса върху климата на Земята вече могат да бъдат видени от Космоса. Тези кадри могат да бъдат силен инструменти в опазването на нашата планета." Това написа директорът на НАСА Чарлс Болдън в блога си. Изявлението му бе последвано от международен доклад за климата на Земята, публикуван от Белия дом. Причинените от човека промени в климата могат да доведат до дълги и горещи лета там, където това е необичайно. Те водят и до пожари и наводнения, които и сега се виждат от Космоса. Пет космически мисии на НАСА ще започнат работа тази година с цел изследване на климата. Мисиите ще се опитат да дадат нови отговори на въпроса пред какви предизвикателства и опасности ще бъде изправена планетата ни днес и в бъдеще.

Емисиите СО2 от българската енергетика намаляват с над 10% през 2013 г.

За целия ЕС спадът е от 2,5 на сто, сочат предварителни данни на Евростат


Ръстът на пътниците във въздушния транспорт се забавя

Пътникопотокът през март е нараснал с 3,1% - по-слабо от увеличението от 5,6% през февруари, отчита Международната асоциация на въздушния транспорт


Фючърсите на петрола поскъпнаха

Фючърсите на петрола поскъпнаха с 0,5% на борсата в Ню Йорк. Запасите от WTI се свиха с 1,82 милиона барела през миналата седмица. В началото на...

Цената на петрола се спусна рекордно ниско

Фючърсите на петрола поскъпнаха с 0,5% на борсата в Ню Йорк. Запасите от WTI се свиха с 1,82 милиона барела през миналата седмица. В началото на...

Фитнес зали за деца са хит в Япония

/КРОСС/ Фитнес зали за деца и бебета са хит в Япония. Подобни места има в шест области на Токио, където бебетата могат да тренират специална гимнастика и танци, съпроводени под специално подбрана музика. В тези занимания могат да участват малчугани до шестмесечна възраст, предава ИТАР-ТАСС. Същевременно за децата над три години има по-сложна гимнастика, която ги раздвижва и стимулира кръвоносната им система. Програмата пък е специално разработена от експерти на детските спортове. Спортът е традиция в японските училища, където децата тренират различни бойни изкуства. Експертите уверяват, че добре проектираната тренировъчна програма в ранна детска възраст може да поддържа човек в добра форма до края на живота му.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване