С течение на времето

С течение на времето, мостове и дере на р. Бистрица, Благоевград. 5-10 май 2014г. - процес 10 май 2014 - откриване 25 години след легендарните акции 11'11' по дерето на р. Бистрица в Благоевград та...

Прекратиха пълномощията на Атанас Папаризов

Парламентът прекрати пълномощията на Атанас Папаризов като народен представител.
Председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че на 30 април е постъпило решение на парламента, с което предсрочно са прекратени пълномощията на народния представител Петър Курумбашев.
Той обясни, че на негово място ЦИК е решила и обявила за избран за Парламентът прекрати пълномощията на Атанас Папаризов като народен представител. Председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че на 30 април е постъпило решение на парламента, с което предсрочно са прекратени пълномощията на народния представител Петър Курумбашев. Той обясни, че на негово място ЦИК е решила и обявила за избран за

Лекари отказали помощ на ученичка, намесила се и полиция

Сестра ми, която е на 17 години и е ученичка в Професионалната гимназия по икономика, падна по стълбите и се наложи да я закарам в Спешна помощ – Благоевград на 3.05.2014 г. (събота). Кракът я болеше силно, не знаехме дали е счупен или навехнат Сестра ми, която е на 17 години и е ученичка в Професионалната гимназия по икономика, падна по стълбите и се наложи да я закарам в Спешна помощ – Благоевград на 3.05.2014 г. (събота). Кракът я болеше силно, не знаехме дали е счупен или навехнат", пише студентката Ива Георгиева до struma.bg. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Революционно завръщане в миналото: Sony представи касета с 185 TB памет

/КРОСС/ Изглежда, че Sony все още не е забравила касетите като средство за съхранение на информация и дори ги направи още по-интересни за индустрията. Компанията представи на конференцията Intermag Europe 2014 касета, която може да побере десетки хиляди песни. Иновативната технология за съхранение на информацията върху лентата позволява складиране на 148 GB върху квадратен инч или около 185 TB върху цялата касета. Решението на Sony се смята за пробив в индустрията, където съхранението на информация ще става все по-гореща тема, но това едва ли ще направи касетите отново любимия ни начин за слушане на музика. Предстои Sony да направи постижението си комерсиално достъпно, но все още не знаем кога ще стане това, нито каква ще бъде цената на 185-терабайтовите касети, пише Nixanbal.  

Как Ангела Меркел отслабна с 10 кг от началото на 2014 г.

Откакто пукна таза си на ски, 59-годишната Ангела Меркел набляга на моркови, чушки и праз, както и на плодове

Поделението на "Сбербанк" в Украйна прекратява дейността си в Крим и Севастопол


Подразделението на руската банкова група "Сбербанк" в Украйна прекратява дейността си в Крим и Севастопол във връзка с постановление на Националната банка на Украйна (НБУ) от вчера, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на кредитната институция.

В съобщението е посочено, че обслужването на клиентите на кримските представителства ще става в офисите на банката в континенталната част от територията на Украйна и ще се извършва в обичаен режим.

Вчера НБУ информира, че...

Opel ще прави автомобили за Австралия и Нова Зеландия

Моделите ще се произвеждат в Европа с марката Holden


Откриха издирваната Маринка Алексиева в Лом

/КРОСС/ Издирваната от полицията Маринка Алексиева е открита в родния си град Лом. Това съобщиха за "Хоризонт" от СДВР. Алексиева беше обявена за издирване след като изчезна преди два дни в столицата. 19-годишното момиче беше видяно за последен път на метростанция „Вардар", след което следите и се губеха. Младата жена беше обявена за изчезнала от своя приятелка в София, при която е била на гости. При издирването полицията е установила, че Алексиева се е прибрала в родния си град.  

Депутатите не поискаха да изслушат спортния министър за парите за спортни площадки


Депутатите отхвърлиха днес искането на ГЕРБ спортният министър Мариана Георгиева да бъде изслушана в Народното събрание заради разпределението на 20 млн. лв. за спортни площадки.

От партията на Бойко Борисов от началото на април се оплакват, че парите се пренасочват към общини, близки до ДПС, а критериите за разпределението остават неясни. Оттогава неведнъж те искат Георгиева да бъде изслушана по време на заседание на парламента.

"Парите бяха разпределени без ясни цели",...

Предстоящи футболни срещи

Елитната юношеска група на ПСФК “Черноморец” Бургас играе домакинска среща с отбора на ПФК “Левски” София на 10.05. /събота/,  от 11:00 часа на Стадион Поморие.

Отбор Деца “А” на ОФК “Поморие” приема като домакин отбора на ПФК “Нефтохимик” Бургас на 10.05. /събота/, от 13:30 часа на Стадион Поморие.

ПСФК “Черноморец” Бургас играе пореден мач от първенството като домакин с отбора на ФК “Велбъжд” гр. Кюстендил на 10.05. /събота/, от 16:00 часа на Стадион Поморие.

Юноши младша възраст от отбора на ОФК “Поморие” приема на свой терен отбора на ОФК “Стралджа” гр. Стралджа на 11.05. /неделя/, от 10:30 часа на Стадион Поморие.

Перник е сред областите с най - малко родени бебета от началото на годината

С по- малко родени деца са областите София- област, Перник, Смолян, Ямбол, Разград, Габрово и Видин.
 

Най- много бебета са родени в София- град- 5 045, следвани от Пловдив- 2 301 и Варна- 1 540. Най-малко са във Видинска област- 167 бебета, съобщава "Дарик".

Ден на отворените врати в радио "Варна"

БНР - Радио Варна и Алианс франсез – Варна и Представителството на Френски институт - България във Варна обявяват 7 май - Международният ден на радиото, за ден на отворените врати, в който може да се запознаете с „Радиото отвътре”, научи Moreto.

Терористична група унищожена в Дагестан

В руската кавказка република Дагестан са ликвидирани бандити, които готвели терористични актове, съобщи пред ИТАР-ТАСС информационният център на Националния антитерористичен комитет.

Lexus няма да произвежда в Китай

Японската компания не иска да жертва качеството на моделите си


Издирваната от полицията Маринка Алексиева е открита в родния си град Лом

Издирваната от полицията Маринка Алексиева е открита в родния си град Лом. Това съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи, предаде БНР.
Алексиева беше обявена за издирване, след като изчезна преди 2 дни в столицата. 19-годишното момиче беше видяно за последен път на метростанция „Вардар”. Издирваната от полицията Маринка Алексиева е открита в родния си град Лом. Това съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи, предаде БНР. Алексиева беше обявена за издирване, след като изчезна преди 2 дни в столицата. 19-годишното момиче беше видяно за последен път на метростанция „Вардар”.

Филип Киркоров с лятно турне в България

Певецът представя отново спектакъла "Другой"


Прокурорът по делото срещу Пенгезов се оплака от натиск

Натиск в хода на делото срещу настоящия шеф на кабинета „Орешарски" Мария Дивизиева в класическия смисъл на думата не е имало, но е имало намеци в определена насока от лица, които могат да правят такива намеци.

Създаване на комисия за срещите на Плевнелиев обсъждат утре в парламента

Вкараха в дневния ред обсъждането за комисия за срещите на Плевнелиев

Печалбата на ФНИ България АДСИЦ намалява след спад на приходите от лихви

Фондът очаква увеличение на приходите и намаление на разходите през настоящото тримесечие


Издирваната Маринка Алексиева е открита в родния си град Лом


Издирваната от полицията Маринка Алексиева е открита в родния си град Лом. Това съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи, предаде БНР.
Алексиева беше обявена за издирване, след като изчезна преди 2 дни в столицата. 19-годишното момиче беше видяно за последен път на метростанция „Вардар”. Издирваната от полицията Маринка Алексиева е открита в родния си град Лом. Това съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи, предаде БНР. Алексиева беше обявена за издирване, след като изчезна преди 2 дни в столицата. 19-годишното момиче беше видяно за последен път на метростанция „Вардар”.

Страхил Ангелов: Случилото се в Одеса е позор за цяла Европа


Случилото се в Одеса е позор за цяла Европа и за всички, които твърдят, че са демократи. Това са хората от „Евромайдана”, които наеха снайперисти да стрелят по хората, които палеха живи полицаи. Това заяви депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов в интервю за предаването „Здравей, България” на Нова телевизия. Случилото се в Одеса е позор за цяла Европа и за всички, които твърдят, че са демократи. Това са хората от „Евромайдана”, които наеха снайперисти да стрелят по хората, които палеха живи полицаи. Това заяви депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов в интервю за предаването „Здравей, България” на Нова телевизия.

Кандидат-гимназистите вече могат да подават заявления за изпитите

/КРОСС/ Кандидат-гимназистите могат да подават от днес заявления за полагане на изпити. Крайният срок за това е 13 май. Заявленията се подават в училищата, където децата в момента учат, като списъците с разпределението на учениците по учебните заведения, където ще държат изпитите, ще бъдат изнесени до 16 май включително. Тестът по БЕЛ ще бъде на 21 май, а този по математика ще бъде на 23 май. Резултатите ще бъдат обявени до 4 юни.  

Моника Люински: Поставиха ми етикет, който не мога да премахна или изтрия

/КРОСС/ След 10 години мълчание Моника Люински проговори за аферата си с 42-рия президент в историята на САЩ Бил Клинтън. Вече 40-годишната Люински признава: "Бях толкова мълчалива тези десет години, че дори се появиха слухове, че Клинтънови са ми платили обезщетение. Уверявам ви, че това е много далеч от истината", казва тя и допълва: "Отказах се от оферти, които биха ми донесли 10 милиона долара, тъй като чувствах, че това е неправилно". "Дълбоко съжалявам за случилото со между мен и президента Клинтън. Нека кажа още един път: Аз. Лично. Дълбоко. Съжалявам. За случилото се", пише Люински в писмо до сп. "Венити Феър". Бившата стажантка в Белия дом признава, че заради униженто няколко пъти е мислила за самоубийство. Но не го направила.  "Решена съм твърдо да има друг край на тази история. Време е да бъде изгорена синята барета и закопана синята рокля", пише тя. Според обяснението на бившата стажантка в Белия дом Клинтън се възползвал от нея, въпреки че връзката им била "осъзната" и от двамата. Люински споделя още, че след аферата и медийния шум тя е била унижавана след като се е превърнала в жертвата в скандала. Години след аферата Люински все още трудно намира работа. "Поставиха ми етикет, който не мога да премахна или изтрия", пише още тя

Косово и ЕС приключиха преговорите по Споразумението са стабилизиране и асоцииране


Европейският съюз и Косово приключиха преговорите по Споразумението за стабилизиране и асоцииране, съобщи еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле, цитиран от ДПА. "Това споразумение ще обезпечи гаранции на бъдещите инвеститори, че Косово е сигурно място за бизнес", каза Фюле в реч пред парламента в Прищина във вторник.

Еврокомисарят изрази надежда, че в близките месеци Косово ще постигне достатъчен напредък в реформите и в диалога за нормализиране на отношенията със Сърбия, за да...

Намалява населението в трудоспособна възраст

В трудоспособна възраст в България са 4.47 млн. души (между 15 и 64 години) или 61.7% от населението, което е намаление с 0.3% спрямо предходната година, сочат данните на Националния статистически институт за 2013 г. Намалението с 33 000 души се случва, въпреки че бе увеличена възрастта за пенсиониране с четири месеца. През 2013 година на всеки 100 души, навършили възрастта за пенсиониране, са се падали едва от 62-ма младежи, готови за труд. За сравнение, през 2001 година на мястото на всеки 100 напускащи са се появили 124 млади хора.     Остаряването на населението води до повишаване на средната възраст, която от 40.4 години през 2001 г. нараства на 41.2 години през 2005 г. и достига 43.0 години в края на 2013 година.

Писма до сина ми - Чочо

Книгата на Иван Попйорданов с премиера на 12 май

Търсят учител по български за бежанците в Ковачевци

/КРОСС/ Свободно работно място за педагог по български език и литература за възрастни е обявено в Бюрото по труда в Перник. Специалното изискване е той два владее английски. Педагогът ще учи на български бежанците в лагера в Ковачевци, съобщава „Мироглед". Не е ясно обаче дали има и колко са желаещите за мястото. Чужденците са настанени в Националния детски екологичен център в Ковачевци. В момента там има около 250 сирийци, афганистанци, иракчани и др. Въпреки че още в началото на февруари бе обявено, че чуждестранните граждани ще бъдат изведени от Ковачевци, това все още не се е случило. Изкарването им от екологичния център бе договорен на среща на областния управител Михаил Михайлов, народният представител Станислав Владимиров и заместник-министъра на вътрешните работи Васил Маринова. Очакваше се това да стане в рамките на три месеца, които изтекоха вчера.      

Няма да изслушват министъра на образованието за дуалната форма на обучение

Депутатите отхвърлиха искане за изслушване на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова за въвеждането на дуалната форма на обучение. „За Депутатите отхвърлиха искане за изслушване на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова за въвеждането на дуалната форма на обучение. „За" предложението, направено от парламентарната група на ГЕРБ, гласуваха 61 народни представители, „против" - 86, 8 се въздържаха. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева

Страхил Ангелов: Случилото се в Одеса е позор за цяла Европа


Случилото се в Одеса е позор за цяла Европа и за всички, които твърдят, че са демократи. Това са хората от „Евромайдана”, които наеха снайперисти да стрелят по хората, които палеха живи полицаи. Това заяви депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов в интервю за предаването „Здравей, България” на Нова телевизия. Случилото се в Одеса е позор за цяла Европа и за всички, които твърдят, че са демократи. Това са хората от „Евромайдана”, които наеха снайперисти да стрелят по хората, които палеха живи полицаи. Това заяви депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов в интервю за предаването „Здравей, България” на Нова телевизия.

Въпросът за Шенген може да се реши след евровота

/КРОСС/Лидерът на социалдемократите в Европарламента Ханес Свобода смята, че въпросът за присъединяването на Румъния и България към Шенгенското безвизово пространство може да се реши след изборите за Европейски парламент, които ще се проведат този месец.  „Надявам се, че след евроизборите ще бъде взето решение за присъединяване на Румъния и България в Шенгенското пространство", подчерта Свобода по време на пресконференция в румънския окръг Арджеш, цитиран от Укринформ. Той отбеляза, че и двете държави според него са изпълнили техническите критерии за присъединяване към Шенген. Лидерът на социалдемократите изрази надежда, че преди влизането в Шенгенското пространство България ще успее да реши проблемите на турско-българската граница и отбеляза, че Румъния трябва да отдели особено внимание на по-ефективната интеграция на ромите в обществото.  

Отхвърлят изслушване на просветния министър за дуалната форма на обучение

Депутатите отхвърлиха искане за изслушване на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова за въвеждането на дуалната форма на обучение. „За" предложението, направено от парламентарната група на ГЕРБ, гласуваха 61 народни представители, „против" - 86, 8 се въздържаха.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева Депутатите отхвърлиха искане за изслушване на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова за въвеждането на дуалната форма на обучение. „За" предложението, направено от парламентарната група на ГЕРБ, гласуваха 61 народни представители, „против" - 86, 8 се въздържаха. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева

Полицаи заловиха шофьор с 3,13 промила алкохол в кръвта

На нарушителя е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване


С много мъка Народното събрание събра кворум и почна работа

С много мъка в пленарната зала на Народното събрание се събраха 121 депутати и парламентът започна работа след серията почивни дни. Първоначално за заседанието се регистрираха 108 народни представители и председателят Миков даде половин час почивка.

САЩ планират да увеличат военното си присъствие в цял свят

/КРОСС/ САЩ възнамерява да укрепи военното си присъствие по цял свят и да акцентира на сътрудничеството си със съюзницте си, съобщи американският военен министър Чък Хейгъл, цитиран от Риа Новости. „Днес американските военни присъстват примерно в 100 страни. Това са около 400 000 души по целия свят. Проектът на бъдещата ни военна стратегия дава да се разбере, че макар и да съкращаваме въоръжените сили, ние продължаваме да усилваме взаимодействието си със съюзниците си и да инвестираме в договорености за съвместно подсигуряване на безопасност", заяви Хейгъл. Същевременно по време на посещение на премиера на Япоиния Шиндзо Абе в централата на НАТО в Брюксел вчера, генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Алиансът е подписал с Токио програма за индивидуално партньорство и сътрудничество, която ще служи за пътна карта за бъдещи съвместни действия.  

Конституционният съд на Тайланд отстрани премиера на страната

Конституционният съд на Тайланд отстрани премиера на страната Инглак Чинават, съобщи Би Би Си. Причината е, че Ченават е отстранила незаконно шефа на службата за национална сигурност преди година в полза на свой роднина. Искът бе внесен от група сенатори. Заседанието, в което съдът призна Ченават за виновна, се предаваше пряко по телевизията. Съдът й забрани да се занимава с политическа дейност в продължение на 5 години. Чинават твърди, че скандалното кадрово решение не е нейно, а на комисия от министри. Тя допълни, че никога не е вземала решения за собствена изгода. Очакванията са, че съдебното решение ще предизвика масови демонстрации на нейни привърженици и противници. Привържениците й смятат, че съдът решава предубедено и преднамерено срещу правителството. В политическите си предпочитания селското население и средната класа поддържат Чинават, а симпатизантите на краля са в опозиция. На 3 май лидерът на опозицията Абхисит Ветчачива призова властите да отложат с половин година общите избори, които са насрочени за юли. Като се мотивира с необходимостта от намиране на изход от политическата криза в страната, той настоя Чинават да подаде оставка. По-рано Конституционният съд анулира резултатите от проведените през февруари избори, спечелени от Чинават.

Парите са по-мръсни от седалката на тоалетната

Учените открили, че една обикновена банкнота е дом на 26 000 бактерии, които могат да бъдат опасни за нашето здраве.

"Небрежно носене на службата" помогнало затворниците да избягат


"Небрежно носене на службата" от страна на надзирателите в софийския затвор е причината двама от тях да избягат на 30 април. Това коментира в сутрешния блок на БиТиВи ген. Петър Василев, бивш директор на Дирекция "Изпълнение на наказанията".

Няма нищо, което да потвърждава, че бягството е благодарение на служител на затвора, допълни той.

Той разказа, че в момента местата за лишаване от свобода са притиснати освен от финансов, но и от кадрови дефицит. Затова обслужващата...

Отглеждането на марихуана в Уругвай от днес е законно

Новият закон позволява на физически лица законно да отглеждат до шест растения канабис

Бум в производството на авточасти носи надежда за България

Чуждестранните компании в сектора може да подобрят състоянието на най-бедната членка на ЕС, пише Ройтерс


Над 40 млрд. станаха влоговете на българина

Влоговете на домакинствата в банките надхвърлиха психологическата граница от 40 млрд. лв. и в края на март са общо 40,3 млрд. лв., показва статистиката на БНБ. За три месеца хората са спестили нови 1 млрд. лв., като близо половината от тази сума е дошла от изплатените от банките лихви.

КТБ купи акциите на бившата "Емпорики Банк - България"

"Корпоративна търговска банка" придобива всички акции с право на глас от капитала на "Креди Агрикол България" (бившата "Емпорики Банк - България"), съобщиха от БНБ. На...

Писма до сина ми - Чочо

Книгата, написана от бащата на популярния български актьор Петър Попйорданов-Чочо не е биография във формат, в който обикновено са представяни наши и чуждестранни известни имена от сцената и екрана. ...

Роджър Федерер прегърна втора двойка близнаци - момчета

Тенис звездата Роджър Федерер е на седмото небе от щастие, защото късно снощи се родиха синовете му. Той стана баща на втора двойка близнаци, този път момчета и се казват Лео и Лени. Носителят на 17 т...

Хондурас тръгва с най-доброто за Бразилия

Селекционерът на Хондурас Луис Фернандо Суарес ще вземе най-добрите футболисти, с които страната разполага, за световното първенство в Бразилия. Това стана ясно след обявяването на официалния състав з...

Карлош Кейрош обяви разширения състав на Иран за Мондиал 2014

Селекционерът на националния отбор на Иран по футбол Карлош Кейрош обяви разширен състав от 28 играчи за Световното първенство в Бразилия през следващия месец. Азиатският тим ще се готви на два лагера...

Нов щам на птичия грип е открит при пингвини в Антарктика

Неизвестен досега щам на птичия грип е открит в Антарктика, където учени са тествали група пингвини на Адели, предадоха Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на публикация в mBio - онлайн изданието а А...

Гонзо не може да намери треньор за Левски

Бъдещият спортен дирек­тор на Левски Георги Иванов е в шах относно развитието на клуба след края на сезона, информира „Тема Спорт". Засега Гонзо не успява да се договори с класе...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване