Строи се най-много в Бургас, Пловдив, София и Варна

В област Бургас са издадени най-много разрешителни за строеж

Строи се най-много в Бургас, Пловдив, София и Варна

В област Бургас са издадени най-много разрешителни за строеж


Лавров: Ще търсим истината за станалото в Одеса

Източна Украйна продължава да е на ръба на гражданска война след интензивните боеве, които се разразиха в региона, пише британският в. „Гардиън“

Цитат на деня: Има либерални фашисти - рошави персони, чийто хабитат са жълтите павета


"Не знам дали има селски, но със сигурност има либерален фашизъм - една група рошави персони, чийто хабитат са жълтите павета, живеят над нещата и гледат с презрение народа си."

Това каза зам.-председателят на ВМРО в интервю за вестник "Преса" в коментар на обвиненията и срещу него за случилото се в село Розово. Там местните изгониха три сирийски семейства бежанци.

"Реакцията на жителите в Розово изглеждаше прекомерна. Но ако погледнете как се живее в малките населени...

Кола се обърна край Елена, пострадаха жена и дете

11-годишно момче и 57-годишна жена пострадаха при катастрофа край Елена, съобщи Дарик.
Вчера около 13:35 ч. лек автомобил "Деу", управляван от 62-годишен мъж от с. Руховци, движещ се в посока от Сливен към Елена, е самокатастрофирал.
Колата е навлязла вляво на пътното платно, водачът излязъл от пътя, блъснал се в скат и се обърнал. 11-годишно момче и 57-годишна жена пострадаха при катастрофа край Елена, съобщи Дарик. Вчера около 13:35 ч. лек автомобил "Деу", управляван от 62-годишен мъж от с. Руховци, движещ се в посока от Сливен към Елена, е самокатастрофирал. Колата е навлязла вляво на пътното платно, водачът излязъл от пътя, блъснал се в скат и се обърнал.

Роман Кацев преди да стане Ромен Гари и Емил Ажар

/КРОСС/Днес, 7 май, излиза на български биографията на Ромен Гари, написана от Доминик Бона. Това е първата задълбочена биография на твореца, подписал безсмъртната фраза: „Любовта е единственото имане, което нараства заедно с разточителството. Колкото повече давате, толкова повече ви остава." Изследването разкрива всички перипетии, белязали бурния живот на Ромен Гари - необикновена личност и изключително даровит творец, който се нарежда до най-превежданите в чужбина френски автори. Той е създател на повече от петдесет романа, както и на забележителната литературна мистификация, наречена Емил Ажар. Единственият френски писател, получил два пъти наградата „Гонкур" под различни псевдоними, е известен в България с набор от най-красивите си произведения: „Животът пред теб", „Голям гальовник", „Обещанието на зората", „Сияние на жена", „Корените на небето", „Терзанията на цар Соломон" и др. Ромен Гари е роден в Москва през 1914 г. в бедно еврейско семейство, прекарал детството си във Вилно и Варшава, а юношеството в Ница. Младият и амбициозен Роман Кацев прави първите си стъпки на литературното поприще в навечерието и по време на Втората световна война, когато по призива на ген. Дьо Гол се сражава като боен пилот в Африка и Европа

Вигенин иска Европа да разследва събитията в Одеса

Международният съвещателен панел на Съвета на Европа да разследва драматичните събития в Одеса, предлага министърът на външните работи Кристиян Вигенин. По време на 124-та сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа той подчерта, че можем да покажем солидарност и състрадание към украинския народ, като му помогнем да стигне до истината за това ужасяващо престъпление.

Откриха изчезналата Маринка Алексиева в Лом

19-годишната Маринка Алексиева, която изчезна на 5 май в София, е била открита в родния й град Лом. Това съобщиха от СДВР. Алексиева е била видяна за последен път на метростанция „Вардар”, преди да изчезне. Момичето беше обявено за изчезнало от своя приятелка в София, при която било на гости. При издирването станало ясно, че Алексиева се е прибрала сама в родния си град. Тя е била в добро физическо и психическо и състояние. По непотвърдена информация Маринка е стигнала до столичния хотел "Шератон", където помолила полицай да я упъти, като му обяснила, че се е изгубила. Той й е поискал лична карта, записал данните и си тръгнал. Помолила да зареди телефона си в заведение, за да може да се обади, но й отказали. В крайна сметка успяла да стигне до Централна гара и да тръгне за Лом.

"День Победы" от гърлата на хиляди в Ростов на Дон

С музикален флашмоб руснаци почетоха паметта на загиналите войници


Жена и дете пострадаха при катастрофа край Елена

11-годишно момче и 57-годишна жена пострадаха при катастрофа край Елена, съобщи Дарик.
Вчера около 13:35 ч. лек автомобил 11-годишно момче и 57-годишна жена пострадаха при катастрофа край Елена, съобщи Дарик. Вчера около 13:35 ч. лек автомобил "Деу", управляван от 62-годишен мъж от с. Руховци, движещ се в посока от Сливен към Елена, е самокатастрофирал. Колата е навлязла вляво на пътното платно, водачът излязъл от пътя, блъснал се в скат и се обърнал.

Валери Димитров: Украйна върви от криза в криза

/КРОСС/На 25 май 2014 няма да се решат политическите проблеми в Украйна, защото при тази ситуация, да се представят интересите на всички противостоящи страни е невъзможна, заяви в студиото на Сутрешния блок на Bulgaria On Air Валери Димитров, бивш кореспондент на БНР в Москва. Една част от Украйна очевидно не приема тези избори. Реформите, които са спешно необходими в момента не могат да се извършат по обективни причини и затова не могат да бъдат удовлетворени претенциите и очакванията на двете страни, каза Валери Димитров в интервюто за Иван Нончев. И Русия, и Украйна не са склонни на компромис. Има две критични точки във времето - 11 май 2014 - референдуми, които Киев се опитва да саботира, както и 25 май 2014 - президентски избори, които протестиращите срещу властта в Киев саботират. "Ако трябва да се търси компромис, това е да се търси възможност да се проведат изборите и да се гарантират изборите за президент, защото безвластието и използването на армията и полицията, необучени за борба с безредиците, води до кръвопролития", каза Тодоров. Конфликтът слиза на битово ниво, в семействата и междусъседските отношения, а това е тежък процес, който ще вкарва Украйна в нови кризи, смята бившият кореспондент на БНР.  

Данъчните започват да звънят на длъжниците

Междувременно влоговете на домакинствата в банките са надхвърлили психологическата граница от 40 млрд. лв., сочи статистиката на БНБ

Конституционният съд на Тайланд свали премиера

Остава неясно как ще бъде назначен нов премиер

Федерер стана щастлив баща на втора двойка близнаци

Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер стана баща на втора двойки близнаци, след като съпругата му Мирка роди две момчета Лео и Лени.

"Мирка и аз сме изключително щастливи да споделим, че Лео и Лени се родиха тази вечер!", написа снощи Федерер в "Туитър".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер стана баща на втора двойки близнаци, след като съпругата му Мирка роди две момчета Лео и Лени. "Мирка и аз сме изключително щастливи да споделим, че Лео и Лени се родиха тази вечер!", написа снощи Федерер в "Туитър". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до

Янков: Новият Закон за МВР е изготвен в диалог с всички синдикати и отговаря на исканията им

Новият Закон за МВР, който днес се гледа на второ чете, е предложен от професионалното и политическото ръководство на МВР. Той бе изготвен в диалог със синдикатите и служителите от системата на МВР. Това заяви в ефира на TV 7 народният представител от ПГ на КБ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Красимир Янков. Новият Закон за МВР, който днес се гледа на второ чете, е предложен от професионалното и политическото ръководство на МВР. Той бе изготвен в диалог със синдикатите и служителите от системата на МВР. Това заяви в ефира на TV 7 народният представител от ПГ на КБ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Красимир Янков.

Янков: Новият Закон за МВР е изготвен в диалог с всички синдикати и отговаря на исканията им

Новият Закон за МВР, който днес се гледа на второ чете, е предложен от професионалното и политическото ръководство на МВР. Той бе изготвен в диалог със синдикатите и служителите от системата на МВР. Това заяви в ефира на TV 7 народният представител от ПГ на КБ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Красимир Янков. Новият Закон за МВР, който днес се гледа на второ чете, е предложен от професионалното и политическото ръководство на МВР. Той бе изготвен в диалог със синдикатите и служителите от системата на МВР. Това заяви в ефира на TV 7 народният представител от ПГ на КБ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Красимир Янков.

90 млн лв са похарчили българите в чужбина по време на шестте почивни дни

/КРОСС/90 млн лв са похарчили българите в чужбина по време на шестте почивни дни, 1-6 май 2014, съобщи директорът на Института за анализи и оценки в туризма, Румен Драганов. Зад граница са почивали 140 000 българи и са платили средно 550 лв на човек за почивка, каза той в сутрешния блок на Bulgaria On Air. Данните на Института за анализи и оценка в туризма показват, че в България в момента пазарът на туристически услуги е много динамичен. Увеличението на пътуванията е било забелязано по Великденските празници и отново - за Гергьовден. Преобладаващият избор е бил Гърция. Българските хотелиери и ресторантьори трябва да си направят изводите, каза Румен Драганов. Българският турист има пари и цел - добро обслужване и добра храна, добри условия за почивка. Подобни условия се откриват в съседна Гърция. Тези 140 000 българи отидоха в Гърция и защото у нас нямаше достатъчно отворени хотели и ресторанти по това време. Съвсем малка част от хотелите по Черноморието са отворени в началото на май- съобщи Драганов. На 1 май се откри летният туристически сезон в Крим въпреки извънредната ситуация, а у нас още не знаем кога ще стане това, каза Драганов. Рисковете за летния сезон представлява ситуацията в Украйна, както и въпросът с кадрите за сезонна работа. "Това е проблем, който винаги е съществувал и не става въпрос за хора, които да работят, а за професионалисти с високо качество на труда. Българският туризъм е асиметричен и търси кадри между 1 юни и 30 септември

Днес в Сливен започна националният фестивал на детската книга

Националният фестивал на детската книга започна днес в Сливен, съобщи Радио " Фокус". Това е ХVІ-то поред издание на книжния форум и тази година той за втори път е под патронажа на вицепрези...

"Аз бях секретар на Сталин" – откровената изповед на един антикомунист

В книгата си „Аз бях секретар на Сталин“ (ИК „Изток-Запад“) Борис Бажанов – помощник на генералния секретар на ЦК на ВКП Йосиф Сталин и секретар на По...

Искат оставката на Фандъкова заради завода за боклук в Яна

Обединени сдружения "Подвитошка яка", Сдружение "Независим обществен контрол" и Гражданско сдружение "Хармония" обвиниха и МОСВ в измама за завода за боклуци в с. Яна, ...

Уорън Бъфет: Работата за мен е забавление

Излиза своеобразна бизнес биография на знаменития американски бизнесмен Уорън Бъфет. В книгата „Работата за мен е забавление“ (ИК „Изток-Запад“) на финансовия ж...

През почивните дни задържаха 5-ма заради наркотици, сред които има и непълнолетен

Арестуваха трима петричани за притежание на амфетамин. Наркотичното вещество е открито по време на полицейска проверка на автомобил,паркиран  в района на Сандански, това съобщи DarikNews. В ...

Няма изгледи за спиране на доставките на газа, заяви Орешарски

Към момента нямаме основание да прогнозираме спиране на доставките на газ. Разбира се, рискът от такава ситуация остава. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг в парламента днес, предаде &qu...

Силистренци са първите българи, гледали телевизия

Още през 1958 г. в града гледали румънска програма


Най-новият A320 на Wizz Air е първият Еърбъс досега на авиошоу в Будапеща

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа за първи път участва в авиационното шоу, което се проведе в Будапеща на 1ви май 2014. Авиационното шоу в Будапеща е традиция, пазена от жителите и гостите на перлата на Дунав, която първоначално се чества в деня на Свети Стефан и в последствие е преместено на 1ви май. Тази година Wizz Air дебютира на събитието, както и за първи път Еърбъс участва в авиошоуто в Будапеща. Капитан Дейвид Морган и капитан Андрас Ардай от Wizz Air представиха два полета над Дунав с един от най-новите (sharklet) оборудвани самолети A320. Първият нисък полет беше представен със скорост 140 възела и височина от 500 метра над морското равнище. След 45 градуса завой към остров Маргарет, самолетът представи полет с пълна скорост 240 възела.  

Мирка роди още една двойка близнаци на Федерер

Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер стана баща на втора двойки близнаци, след като съпругата му Мирка роди две момчета Лео и Лени.

Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер стана баща на втора двойки близнаци, след като съпругата му Мирка роди две момчета Лео и Лени. "Мирка и аз сме изключително щастливи да споделим, че Лео и Лени се родиха тази вечер!", написа снощи Федерер в "Туитър". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до

Това лято се очакват по-малко туристи от Запад, повече от Русия и Украйна

/КРОСС/ Засега има 20% спад при ранните записвания на курортисти от Германия, Великобритания и скандинавските държави, които са основните западноевропейски пазари на нашия туризъм. Една от причините е кризата в Украйна. Това съобщи за „Преса" Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Според него логично е да ни възприемат като част от Югоизточна Европа. За съжаление нашата администрация игнорира значението на евентуална информационна кампания, която да дистанцира България от конфликта. Затова част от западноевропейците са отложили решението си да пътуват към България. Но те планират ваканцията си няколко месеца по-рано и намалените записвания до момента са основание да се очак­ва отлив на туристи. Вече има информация, че те се прехвърлят към средиземноморските държави и най-вече към Италия и Испания. Намалението може да се компенсира с туристи от балканските страни. Ние обаче правим рекламна кампания само в Румъния и сме загърбили Сърбия, Македония, Турция и Гърция, твърди Байко Байков. През миналото лято да почиват у нас избраха 451 905 германци, 141 737 жители на Великобритания и 121 294 души от скандинавските страни. Спадът на ранните записвания на западните пазари за България е за сметка на големия ръст в Гърция. Ако сега не успеем да привлечем още туристи, сезонът няма да е добър, коментира Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг

Златни и сребърни медали за Варна от Националната викторина по история

Ученици от варненското ОУ „Георги Сава Раковски“ завоюваха два златни и един сребърен медали от Националната викторина по история, научи Moreto.net. Престижното национално състезание се проведе в ЧСОУ „Делфините“, Старозагорски минерални бани.

Дортмунд иска нападателя на Хофенхайм

Роберто Фирмино е оценяван на около 20 милиона евро


Лозанов: Интернет е остров на свободата за медиите

/КРОСС/ Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов заяви, че оценката на Freedom House за България като частично свободна по свобода на медиите, няма еднозначно обяснение. Главната причина според него е краят на либерализма в културата в света след голямата криза и 2001 терористичните удари в САЩ. "Тези събития са предизвикали разколебаване в убеждението, че либералността и възможността свободно и без граници да изразяваш собственото си мнение е в полза на демокрацията. Започнаха все повече да се четат ограничаващи характеристики", обясни Георги Лозанов в ефира на Bulgaria On Air . "Чисто икономически, което се вижда вече и в България, медиите вече нямат този потенциал да се издържат сами. Влязоха много капитали от другаде, които започнаха да диктуват развитието на медиите в една или друга посока", каза още председателят на СЕМ. Той обяви Интернет за остров на свободата за медиите, там тя продължава да е без граници. Въпреки това доц. Лозанов смята, че и това носи нови рискове за свободата на словото. "Колкото си по-свободен, по-заплашена се оказва свободата на словото, заради липсата на авторитет в говоренето. Затова продължаваме да се доверяваме повече на традиционните медии", заключи доц. Лозанов.  

Украйна получи първия транш от МВФ на стойност над 3 млрд. долара

Пакетът от помощи ще даде възможност на украинското правителство да изпълнява основните си задължения, посочиха от институцията


Студенти дариха кръв за момиче, паднало от блок в Смолян

Все още има опасност за живота на 20-годишната Боряна


Лют протест в Джебел срещу двойния убиец и майка му. Искат смъртно наказание (обновена + видео)


Започна протест в центъра на Джебел срещу двойния убиец Мерт Мехмед и майка му Шукрие, предаде кореспондентът на „24 часа“ в града.
Протестиращите настояват за най-тежко наказание за 18-годишния ученик, които уби с брадва в края на април 24-годишната Джейлян и 7-годишната и дъщеричка Джейда.
Джебелчани настояват градът да бъде изчистен от Започна протест в центъра на Джебел срещу двойния убиец Мерт Мехмед и майка му Шукрие, предаде кореспондентът на „24 часа“ в града. Протестиращите настояват за най-тежко наказание за 18-годишния ученик, които уби с брадва в края на април 24-годишната Джейлян и 7-годишната и дъщеричка Джейда. Джебелчани настояват градът да бъде изчистен от

Прекратиха пълномощията на Папаризов, който трябваше да замести Курумбашев

/КРОСС/ Парламентът прекрати пълномощията на депутата от Коалиция за България Атанас Папаризов, който трябваше да влезе в Народното събрание като народен представител на мястото на Петър Курумбашев, който подаде оставка като депутат. Папаризов е подал заявление, в което посочва, че няма да положи клетва и съответно няма да влезе в НС.  

Банковите депозити на домакинствата и бизнеса са 63,4 млрд. лева

Депозитите на домакинствата в банките са нараснали до 40,3 милиарда лева, показват данните на БНБ. Общо депозитите на домакинствата и на стопанските субекти в банките са за 63,4 милиарда лева и според анализите на експертите това означава, че банките са в състояние да кредитират клиентите си само с вътрешен ресурс.

Отнемането лицензите на ЕРП-тата няма да повлияе на ценообразуването, смята експерт

Няма как да се запази сегашното положение, при което сметките са по-ниски от реалните разходи за електроенергия, твърди генералният секретар на Eurelectric


Отнемането лицензиите на ЕРП-тата няма да повлияе на ценообразуването, смята експерт

Няма как да се запази сегашното положение, при което сметките са по-ниски от реалните разходи за електроенергия, твърди генералният секретар на Eurelectric


НС прекрати работа поради липса на кворум

След преброяване в залата се оказаха 116 депутати


Парламентът прекрати пълномощията на Атанас Папаризов

Парламентът прекрати пълномощията на Атанас Папаризов като народен представител.
Председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че на 30 април е постъпило решение на парламента, с което предсрочно са прекратени пълномощията на народния представител Петър Курумбашев.
Той обясни, че на негово място ЦИК е решила и обявила за избран за Парламентът прекрати пълномощията на Атанас Папаризов като народен представител. Председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че на 30 април е постъпило решение на парламента, с което предсрочно са прекратени пълномощията на народния представител Петър Курумбашев. Той обясни, че на негово място ЦИК е решила и обявила за избран за

Сърбия вярва, че ЕС разбира специфичните отношения между Белград и Москва


Преговорите на Сърбия с Европейския съюз по глава 32, отнасяща се за финансовия контрол, ще започнат през октомври, съобщи за вестник "Вечерне новости" министърът без портфейл, отговарящ за европейската интеграция Ядранка Йоксимович. Тя изрази увереност, че ЕС разбира спецификата на отношенията между Белград и Москва и че те няма да се отразят на интеграционния процес на Сърбия, предаде БТА.

На коментар, че от Брюксел идват послания, че преговорите по ключовите глави 23 и 24,...

Крадец на коли от средно ниво печели шест пъти повече от президента

/КРОСС/Откраднатите скъпи автомобили най-често се продават в Близкия Изток, а вероятността да бъдат проследени от полицията е почти нулев, защото крадците използват коли-двойници, фалшифицирайки документи. Печалбите са огромни. От подобен вид дейност крадец на средно ниво печели шест пъти повече, отколкото например президента на България. Това коментира в ефира на Националната телевизия криминалният журналист Слави Англеов. Крадат се всякакви коли, не само скъпи. На нощ се крадат по 6 в София, а в страната 15, после се изнасят извън страната и се продават, допълни Ангелов. Според него полицията успява да открие едва 20% от тях. Журналистът изтъкна, че напоследък от интернет може свободно да се поръча устройство, което улавя сигнала от ключа на притежателя на колата и така кражбата става елементарна. Апаратурата струвала 25 хиляди евро, но след закупуване на такова устройство, крадецът си избива парите тройно, ако успее да открадне само една скъпа и съвсем нова кола, например джип „Инфинити". Кражбата става за секунди, дори вече крадците не си поставят за цел да откраднат само една кола, а две от един голям подземен автопаркинг. Според Слави Ангелов остарелият Наказателен кодекс е една от причините крадците на коли да са безнаказани в България, понеже от 24 години не са осъвременявани текстовете за този вид престъпления.  

Компанията за бързи кредити Кредисимо излезе на борсата

Целта на листването не е увеличение на капитала, а първа стъпка към търсенето на стратегически партньор


Отказват помощ на ученичка в спешното, намесила се и полиция

Сестра ми, която е на 17 години и е ученичка в Професионалната гимназия по икономика, падна по стълбите и се наложи да я закарам в Спешна помощ – Благоевград на 3.05.2014 г. (събота). Кракът я болеше силно, не знаехме дали е счупен или навехнат", пише студентката Ива Георгиева до struma.bg.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Сестра ми, която е на 17 години и е ученичка в Професионалната гимназия по икономика, падна по стълбите и се наложи да я закарам в Спешна помощ – Благоевград на 3.05.2014 г. (събота). Кракът я болеше силно, не знаехме дали е счупен или навехнат", пише студентката Ива Георгиева до struma.bg. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Кипър оповести списък с изнесени от страната авоари

Председателят на парламентарната комисия по етика в Кипър, Димитрис Силурис, представи списък за изнесени от страната авоари, въпреки предварителната...

Днес започна благотворителна кампания на Природонаучния музей в Бургас

Природонаучната експозиция към РИМ Бургас започва благотворителна кампания за събиране средства за изграждане експозициона зала за вкаменелости, съобщи Светла Далакчиева, гл. уредник на експозицията п...

Започва подаването на заявления за кандидат-гимназистите

Кандидат-гимназистите могат да подават от днес заявления за полагане на изпити. Крайният срок за това е 13 май. Заявленията се подават в училищата, където децата в момента учат, като списъците с раз...

Рядък футуристичен дом се продава в eBay

След средата на миналия век не един и двама дизайнери и инженери са творили и измайсторили нещо с много футуристичен и нестандартен дизайн от бъдещето. Този т.нар. дом във формата на летяща чиния е и...

Издирваното 19-годишно момиче е живо и здраво

Издирваната от полицията Маринка Алексиева е открита в родния си град Лом, съобщиха от СДВР. Алексиева беше обявена за издирване след като изчезна преди два дни в столицата. 19-годишното момиче беше...

Сър Алекс Фъргюсън: Моята автобиография

Автобиографията на легендарния мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън може да бъде представена по много начини. Тъй като става дума за богато четиво, за почти епичен разказ за малките градов...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване