Берлин призова Киев да прекрати военните операции

Позицията е на координатора за отношенията с Русия

Печалбата преди данъци на HSBC се сви с 20%

Потребителското банкиране на британския кредитор остана под натиск с оглед на промените в стимулиращите планове и продуктовото ценообразуване


Близо 6 милиарда долара финансова помощ ще получи Украйна

Финансова помощ в размер от близо 6 милиарда долара може да получи Киев през този месец , съобщи ИТАР-ТАСС.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Финансовият министър на САЩ Даниел Глейзър заяви в изказване пред американския Конгрес, че през месец май на Украйна ще й бъде предоставена финансова Финансова помощ в размер от близо 6 милиарда долара може да получи Киев през този месец , съобщи ИТАР-ТАСС. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Финансовият министър на САЩ Даниел Глейзър заяви в изказване пред американския Конгрес, че през месец май на Украйна ще й бъде предоставена финансова

Откриха древен астрономически комплекс в Перу

/КРОСС/ На територията на Перу учени откриха древен астрономически комплекс, построен преди повече от 2,5 хиляди години, пише ИТАР-ТАСС. Международна група от археолози документирала 71 геоглифа върху земната повърхност. До геометричните или фигурни процепи били открити пет изкуствени хълма. Според американско издание местните жители по онова време са използвали съоръженията за астрономически цели. Някои от правите линии са насочени към точката на лятното слънцестоене в Южното полукълбо на Земята. Според археолозите комплексът е служил за обсерватория, но е възможно да е изпълнявал ролята и на култов обект.  

Боян Петров: Готов съм за атака на Канчендзьонга, но лошото време ме спира


Българският алпинист Боян Петров обяви, че вече е напълно готов за атаката на третия по височина връх в света Канчендзьонга (8586 м) и единствената пречка в момента е лошото време. 

"Бях предвидил за сряда тръгване нагоре с опит за изкачване на върха, но поради неблагоприятните прогнози за вятър до над 100 км/ч и нестабилно време по-скоро плановете се променят към изчакване", съобщи за "Дневник" Петров от базовия лагер.

"В базовия лагер има доста навалял нов сняг, по...

Принц Чарлз си премести кокошките, за да ги спаси от лисици

Британският престолонаследник принц Чарлз бе принуден да закрие птицефермата си в Западна Англия, пише вестник "Дейли мейл".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Причината за решението на сина на кралица Елизабет II е поредицата нападения от страна на лисици срещу домашните животни. Британският престолонаследник принц Чарлз бе принуден да закрие птицефермата си в Западна Англия, пише вестник "Дейли мейл". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Причината за решението на сина на кралица Елизабет II е поредицата нападения от страна на лисици срещу домашните животни.

Добрев към ГЕРБ: Петима от вас спират Закона за МВР, който очакват 50 000

1, 2, 3, 4, 5 човека от ГЕРБ сте в зала. Това е меко казано несериозно. Вие саботирате приемането на Закона за МВР. Няма как да ми обяснявате колко е сериозен дебата, при положение, че 5 човека сте в зала, изказвате се само двама и имате предложение по всеки член. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на КБ Кирил 1, 2, 3, 4, 5 човека от ГЕРБ сте в зала. Това е меко казано несериозно. Вие саботирате приемането на Закона за МВР. Няма как да ми обяснявате колко е сериозен дебата, при положение, че 5 човека сте в зала, изказвате се само двама и имате предложение по всеки член. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на КБ Кирил

Освободиха паметника на Вапцаров от музея на Рашидов

Янаки Стоилов обвини бившия културен министър на ГЕРБ в творческа недостатъчност

Общините ще отчитат проекти всяка седмица

/КРОСС/Общините ще трябва всяка седмица да се отчитат какви пари са похарчили от бюджетната инвестиционна програма. Тази година правителството разпредели близо 300 млн. лв. за местните власти - за проекти, които не може да получат еврофинансиране. Няколко месеца след като идеите бяха одобрени, финансовото министерство спусна заповед - всяка седмица в четвъртък местните власти да изпращат справка на ведомството какви пари са похарчили за изпълнението на проектите. Нареждането идва броени дни след като в интервю пред „Преса" финансовият министър Петър Чобанов обяви, че през юни ще се направи оценка на започналите проекти и тези, които дори не са стартирали, ще отпаднат, а сумите ще бъдат прехвърлени на други. Кметовете обаче не прие­мат радушно заповедта на финансите. „Една седмица е изключително кратко време за отчет. Обикновено извършваме авансово, междинно и финално плащане. Сега трябва да изпращаме всеки четвъртък едни и същи справки, тъй като няма да има движение по усвоените лимити. И ще бъде грешно, ако еднаквите отчети се приемат за бездействие", обясни зам.-кметът на Смолян Марин Захариев. Според него най-странното е, че парите трябва да бъдат усвоени в рамките на една година, а едно обжалване на обществената поръчка може да трае дори 6 месеца. Програмата ще сбъдне дългогодишната мечта на смолянчани за работещ плувен басейн. Той е затворен от 1996 г. заради липса на средства за поддръжката му

Затворниците бягат, ами как

Затворниците бягат, ами как?  

Защо бягат затворниците? 
Ако не знаете отговора, значи, че от 10 години насам не сте стъпвали по никакъв повод в български затвор.
Иначе щяхте да знаете как е.
Мръсотия. Смрад. Вмирисани легла на два етажа. Теснотия - 1-2 кв. метра на човек, вместо нормалните шест. 40 градуса през лятото, а през зимата - студ. Затворниците бягат, ами как? Защо бягат затворниците? Ако не знаете отговора, значи, че от 10 години насам не сте стъпвали по никакъв повод в български затвор. Иначе щяхте да знаете как е. Мръсотия. Смрад. Вмирисани легла на два етажа. Теснотия - 1-2 кв. метра на човек, вместо нормалните шест. 40 градуса през лятото, а през зимата - студ.

Нов закон за привличане на чужди инвестиции подготвя кабинетът

Текстовете на закона са почти готови и се съгласуват с бизнеса, каза икономическият министър Драгомир Стойнев


Лисици изяли кокошките на принц Чарлз

Британският престолонаследник принц Чарлз бе принуден да закрие птицефермата си в Западна Англия, пише вестник Британският престолонаследник принц Чарлз бе принуден да закрие птицефермата си в Западна Англия, пише вестник "Дейли мейл". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Причината за решението на сина на кралица Елизабет II е поредицата нападения от страна на лисици срещу домашните животни.

Отнемането на лицензите на ЕРП-тата няма да реши проблемите в енергетиката, обяви шефът на "Юроелектрик"


Отнемането на лицензиите на трите електроснабдителни дружества няма да реши проблемите на българската енергетика, заяви по време на лекцията си на тема "Енергийният преход на България - пътят напред в ЕС" генералният секретар на "Юроелектрик" (EURELECTRIC) Ханс тен Берг, цитиран от БТА.

"Юроелектрик" е европейска асоциация на фирмите от електроиндустрията в цяла Европа. В момента тя има 30 членове, които представят интересите на 32 страни, според информация от сайта на...

Протестна мрежа внесе в ЦИК сигнал срещу агитационни материали на „Атака“

Активисти на Протестна мрежа внесоха в Централната избирателна комисия сигнал срещу агитационни материали на парламентарно представената партия „Атака“ за евроизборите, които не са съобразени с изискванията на Изборния кодекс (виж фотогалерия тук).

Протестиращите показаха снимки на билбордове и други носители за външна реклама с наименованието на партията и изображение на водача на листата за избори за членове на Европейския парламент и председател на партията Волен Сидеров. Върху тях е поставен бял квадрат с цифрата 20, което е номерът на партията в бюлетината за вота на 25 май, но липсва изрично поставеното от Изборния кодекс условие за поставяне на информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Според активистите от Протестна мрежа кодексът се заобикаля, като политическата агитация в предизборен период се представя за реклама на медийна услуга. “Обръщаме се към ЦИК, за да укаже на ПП “Атака“ да постави този надпис на всички свои агитационни материали – да изпълни изискванията на Изборния кодекс или да премахне материалите през периода на предизборната кампания“, пишат те.

Noresharski.com публикува пълния текст на сигнала, внесен днес в централата на ЦИК:

СИГНАЛ
до ЦИК
относно нарушаване на правилата за предизборна агитация от
ПП „Атака“

Уважаеми членове на ЦИК,

ПП „Атака“ разпространява на билбордове и други носители за външна реклама агитационни материали с наименованието на партията и изображение на водача на листата за избори за членове на Европейския парламент и председател на партията г-н Волен Сидеров.

Успоредно с това, на същите носители се рекламира партийната телевизия „Алфа“. Стотици билбордове, стени на сгради и други носители в цялата страна са с тези обозначения, които представляват политическа агитация.

Смятаме, че по този начин се заобикалят изискванията на Изборния кодекс, като политическата агитация в предизборен период се представя за реклама на медийна услуга.

Изборният кодекс предвижда всеки агитационен материал в предизборна кампания да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле (чл. 183, ал.2 от ИК).

Обръщаме се към ЦИК, за да укаже на ПП “Атака“ да постави този надпис на всички свои агитационни материали – да изпълни изискванията на Изборния кодекс или да премахне материалите през периода на предизборната кампания.

Загрижени за спазване на изискванията на Изборния кодекс, насочваме сигнала към ЦИК, тъй като такива агитационни материали са залели цялата страна, и считаме за нецелесъобразно да сезираме всяка една отделна РИК, на чиято територия са разположени агитационните материали, както и да идентифицираме и описваме всяко едно нарушение поотделно.

Настояваме ЦИК да даде указания на ПП „Атака“ да приведе своите агитационни материали на територията на цялата страна в съответствие с изискванията на Изборния кодекс.

Прилагаме снимков материал.

С уважение:
Представители на ПМ
Контакт за обратна връзка: protestnamreja@gmail.com

София
07.05.2014г.

The post Протестна мрежа внесе в ЦИК сигнал срещу агитационни материали на „Атака“ appeared first on Noresharski.com.

Над 300 хиляди посетиха регата “Тол шипс” във Варна

Над 300 хиляди души са посетили регата “Тол шипс” в дните на домакинството във Варна, научи Moreto.net. Над 50 медии от България, Румъния, Русия, САЩ, Германия, Австрия, акредитирани за ветроходната фиеста в морската столица. Стотици публикации в печатни и електронни медии и часове ефирно време в радио- и ТВ канали.

Добрев към ГЕРБ: Петима от вас спират Закона за МВР, който очакват 50 000

1, 2, 3, 4, 5 човека от ГЕРБ сте в зала. Това е меко казано несериозно. Вие саботирате приемането на Закона за МВР. Няма как да ми обяснявате колко е сериозен дебата, при положение, че 5 човека сте в зала, изказвате се само двама и имате предложение по всеки член. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на КБ Кирил 1, 2, 3, 4, 5 човека от ГЕРБ сте в зала. Това е меко казано несериозно. Вие саботирате приемането на Закона за МВР. Няма как да ми обяснявате колко е сериозен дебата, при положение, че 5 човека сте в зала, изказвате се само двама и имате предложение по всеки член. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на КБ Кирил

Бум в производството на авточасти носи надежда за България

Ройтерс: Евтиният труд и ниските данъци в страната привличат инвеститорите


Динозаврите не са изчезнали, а са еволюирали в птици

/КРОСС/ Динозаврите не са изчезнали, а са еволюирали в птици, това становище изрази екип от учени от Оксфордския университет, пише в.Daily Telegraph. "Най-новите изследвания върху еволюцията на 426 минути видове динозаври показват, че тези животни са се променили с течение на времето, и в крайна сметка са се превърнали в птици", пише изданието. "Открихме, че намаляването на телесното тегло се е превърнало в ключов процес на еволюцията на динозаврите като животни. В резултат на това към момента те наброяват 10 хиляди видове", заяви един от учените - професор Роджър Бенсън. По време на работата, експертите са проследили генетичните промени, които са настъпили след динозаврите, появили се на Земята преди 220 милиона години. Те открили, че процесът на превръщането им в птици е започнал преди около 170 милиона години.    

Вместо да проверят бие ли се "Атака" по баровете, уронват престижа на президента, обяви Борисов


Вместо да се направи една анкетна комисия и да се види дали са се били пак по баровете, се занимават с това да уронват престижа на държавния глава.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в парламента решението на депутатите да вкарат в дневния ред за четвъртък предложението на "Атака" и БСП да се създаде временна парламентарна комисия, която да проучи срещата на президента Росен Плевнелиев с ръководството на електроразпределителното дружество EVN в Австрия в...

Липса на кворум прекъсна дебатите по закона за МВР


Превъралата се в трайна тенденция за настоящия парламент липса на кворум прекъсна и днес заседанието на Народното събрание, на което на второ четене се обсъждаше проекта за закон за МВР. При поименна проверка, поискана от Георги Андонов от ГЕРБ, стана ясно, че в залата присъстват 116 души, което не е достатъчно и заседанието беше прекратено.

Проектът, предложен от Министерския съвет, беше приет на първо четене в края на февруари от управляващите въпреки критиките на ГЕРБ, че с него...

Алексис Санчес отива в Ювентус

Футболистът на Барселона Алексис Санчес е много близо до трансфер в Ювентус, пише „Gazzetta dello Sport". Според информацията, двете страни са много близо до пълно разбирателство, като...

Срив в системата на „Български пощи” в първия работен ден

В Централна поща – Пловдив от сутринта се трупат хора да си платят сметките за ток, вода и телефони, съобщи БЛИЦ. С отварянето на гишетата обаче стана ясно, че това няма да е възможно поради...

Стивън Джерард разкри кой е най-добрият футболист, с който е играл

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард се изказа повече от ласкаво по адрес на съотборника си Луис Суарес. Лидерът на мърсайдци обяви, че уругваецът е най-добрият играч, с когото се е състезавал и допъл...

Стойнев: Лъжа е, че е имало отлив на туристи през зимата

Не е вярно, че през зимата е имало 20% отлив на туристи. Смятам, че този, който представлява туристическата асоциация, за пореден път ме манипулира. Напротив, до януари – февруари имаме 4,...

Рики Мартин ще пее безплатно, ако Мексико стане световен шампион

Месец преди Мондиала пуерториканският певец Рики Мартин се е настроил на вълна футбол и започва да раздава обещания. Поп звездата се зарече да направи безплатен концерт, ако Мексико стигне до титлата ...

Влизаме в топ 5 на ЕС по най-голямо намаление на въглеродните емисии

България, заедно с Гърция, е на пето място по ограничаване на отделянето на вредни емисии в Европейския съюз през миналата година. Това сочат официални данни на европейската статистическа служба Еврос...

Търсенето на бизнес имоти у нас се възстановява

Търсенето на бизнес имоти у нас се възстановява, като офис площите се представят по-добре от търговските и индустриалните имоти. Това показва първото проучване за нагласите на сектора в България на глобалната организация по недвижими имоти Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), обявено в сряда. Резултатите са подкрепени от положителни оценки за търсенето от страна на наематели и инвеститори, както и от очаквания за ръст на наемите за първокачествени офис и индустриални площи. Все пак българският пазар е в начална фаза на възстановяване спрямо тези в другите страни в Централна и Източна Европа. Пазарът на бизнес имоти у нас изостава в сравнение с Полша, Унгария, Румъния и Чехия в очакванията за стойностите на активите в следващите 12 месеца, но е пред тях по отношение на мненията за ръст на наемите, отчита RICS. Като цяло индексът на доверието към инвестициите е отрицателен със стойност -6, но търсенето нараства, както показват положителните нагласи за инвестициите и в трите основни сектора на бизнес имотите през първото тримесечие на 2014 г. Индексът на доверието за търсенето от наематели поставя страната пред останалите централно- и източноевропейски пазари. "Доверието на инвеститорите се подобрява, но от много ниски равнища", коментира Михаела Лашова, изпълнителен директор на консултантската компания за бизнес имоти "Фортон" (Forton), стратегически партньор на "Кушмън и Уейкфийлд" (Cushman & Wakefield) в България и Македония. По думите й пазарът се намира в тази фаза от бизнес цикъла, в която търсенето от наематели се оттласква от дъното, наемите се стабилизират, а търсенето от страна на инвеститорите започва да се покачва. По сектори офисите излизат на първо място, следвани от индустриалните имоти. И в двата сектора мненията на професионалистите по недвижими имоти показват добро ниво на търсене. Индустриалният сектор също така се характеризира с ограничено предлагане, като общата оценка за нивото на свободни площи е негативна. Секторът на търговските площи изостава заради ръста в предлагането и отрицателните очаквания за наемите. Той също така води в прогнозите за предлагане на проблемни активи, тоест имоти и сгради, чиито приходи не са достатъчни за покриване на задълженията им към кредитори. "Активно наблюдаваме и оценяваме бизнес възможности във всички класове активи в българския пазар, който е един от основните за нашия фонд", каза Раду Боитан, инвестиционен директор в Revetas Capital Advisors. По думите му на пазара в България има изненадващо голям брой бизнес и жилищни проекти с високо качество, които имат прекомерно големи дългове и се нуждаят от  свеж капитал за преструктуриране и обновени стратегии за управление на активите.   "В последно време повечето местни банки започнаха да предлагат проблемните активи в портфейлите си на потенциални инвеститори. Банките са склонни да се освободят от тях на стойността на непогасената главница минус начислените провизии, като резултатът обикновено е цена на актива значително под пазарната", коментира  Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD Asset Management. Според него от страна на търсенето има признаци за ръст в пазарната активност след сключването на няколко сделки през 2013 г. През април тази година беше листнат на фондовата борса и първият специализиран фонд за инвестиции в подценени имоти в България "Феникс Капитал Холдинг". RICS е независима професионална организация, създадена във Великобритания и утвърдена по силата на Кралска харта. От 1868 RICS се ангажира с изработването и поддържането на най-високите стандарти за качество и почтеност в управлението на земя, имоти и строителство. В организацията членуват 100 000 професионалисти в областта на имотите, които работят в цял свят.  

БНБ одобри сделката между КТБ и Креди Агрикол

Корпоративна търговска банка ще плати 92 млн. лв. за 100% от капитала на българското подразделение на френския кредитор


На война с виртуални очила

Виртуалните очила на закупения от Facebook технологичен стартъп Oculus Rift може да решат един от големите проблеми, измъчващи днешните военни: как...

Зона Култура Фест стартира тази седмица в София

/КРОСС/От 9 май до 8 юни няколко софийски индустриални зони ще се превърнат в пространства за изкуство. Организаторите са подготвили голям набор от събития и формати, като идеята е чрез феста да се изследва на практика идеята за трансформация. Фондация "София диша" обяви едномесечния Зона Култура Фест, който започва с пърформанс, изложба, уъркшоп и концерт. Някои от акцентите на програмата са неделните био базари, уъркшопите - сред които за фотография, рециклиране и жонглиране. Киното на открито в двора на Хладилния завод ще ни покаже селекция от филми. Театърът е заложен в серия събития, включително театрална провокация с елементи на психодрама. Ще бъдат показани също изложби, инсталации и пърформанси,  пише timeart.bg.      

К. Добрев към ГЕРБ: Петима спирате Закона за МВР

1, 2, 3, 4, 5 човека от ГЕРБ сте в зала. Това е меко казано несериозно. Вие саботирате приемането на Закона за МВР. Няма как да ми обяснявате колко е сериозен дебата, при положение, че 5 човека сте в зала, изказвате се само двама и имате предложение по всеки член.

Доматите повишават мъжката плодовитост

Пигментът ликопен може да повиши броя на сперматозоидите до 70%


Депутатите се преброиха поименно - няма кворум

Председателят на парламента Михаил Миков стартира поименна проверка на депутатите в пленарна зала по предложение на ГЕРБ, след която се оказа, че кворум няма.
Народните представители разглеждат на второ четене Закона за МВР, който предизвика доста спорове в залата и кулоарите на НС.
"Ние не само се противопоставяме на този закон, но и на това, Председателят на парламента Михаил Миков стартира поименна проверка на депутатите в пленарна зала по предложение на ГЕРБ, след която се оказа, че кворум няма. Народните представители разглеждат на второ четене Закона за МВР, който предизвика доста спорове в залата и кулоарите на НС. "Ние не само се противопоставяме на този закон, но и на това,

Рохани наложи вето върху закон за забрана на „Уотс ап”

Приложението остава достъпно за потребителите в страната

КНСБ поиска ръст на заплатите в бюджетния и в реалния сектор

250 млн. лв. би струвало 10-15% увеличение на възнагражденията за държавните служители


Патрулка се подпали във Враца

Полицейска кола се запалила преди около час във Враца, съобщава tribali.info. На булевард „2 юни“ в областния град, близо до площад „Христо Ботев“, късо съединение в акумулатора подпалило патрулен автомобил на местната полиция. Пламъците бързо обхванали задната част на возилото, където се намира и резервоарът за гориво. Полицейска кола се запалила преди около час във Враца, съобщава tribali.info. На булевард „2 юни“ в областния град, близо до площад „Христо Ботев“, късо съединение в акумулатора подпалило патрулен автомобил на местната полиция. Пламъците бързо обхванали задната част на возилото, където се намира и резервоарът за гориво.

Полицейска кола горя във Враца

Полицейска кола се запалила преди около час във Враца, съобщава tribali.info. На булевард „2 юни“ в областния град, близо до площад „Христо Ботев“, късо съединение в акумулатора подпалило патрулен автомобил на местната полиция. Пламъците бързо обхванали задната част на возилото, където се намира и резервоарът за гориво. Полицейска кола се запалила преди около час във Враца, съобщава tribali.info. На булевард „2 юни“ в областния град, близо до площад „Христо Ботев“, късо съединение в акумулатора подпалило патрулен автомобил на местната полиция. Пламъците бързо обхванали задната част на возилото, където се намира и резервоарът за гориво.

Акция: Иззеха 48 литра алкохол и 1940 къса цигари без бандерол

Пернишки полицаи иззеха 48 литра алкохол и 1940 къса цигари без бандерол.

Акциите са проведени на 30 април тази година, когато са проверени търговски обекти на улиците „Протожерица” и „Търговище”. От първият обект с управител 48-годишният С.Б. са иззети 1940 къса цигари и 23 литра алкохол, разфасовани в бутилки от 0,5 и 0,33 литра. Мъжът е засичан многократно да продава акцизни стоки, като са му съставяни актове и е водено досъдебно производство.

При...

Продължава

Депутатите се преброиха поименно, оказа се, че няма кворум

Председателят на парламента Михаил Миков стартира поименна проверка на депутатите в пленарна зала по предложение на ГЕРБ, след която се оказа, че кворум няма.
Народните представители разглеждат на второ четене Закона за МВР, който предизвика доста спорове в залата и кулоарите на НС.
Председателят на парламента Михаил Миков стартира поименна проверка на депутатите в пленарна зала по предложение на ГЕРБ, след която се оказа, че кворум няма. Народните представители разглеждат на второ четене Закона за МВР, който предизвика доста спорове в залата и кулоарите на НС. "Ние не само се противопоставяме на този закон, но и на това,

Парад на суетата по червения килим и "отвъд модата"

Балът на Института по костюмите събра на едно място холивудски знаменитости и супермодели

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от обедната емисия:

- В резултат на повишеното напрежение между Русия и Украйна, НАТО може да разположи за постоянно свои войски в Източна Европа. 

Холандски съдия ще свири финала в Шампионската лига


Холандецът Бьорн Кайперс беше определен от УЕФА за главен съдия на финала в Шампионската лига между мадридските "Реал" и "Атлетико".

Двубоят ще се проведе на 24 май в Лисабон.

41-годишният Кайперс ще ръководи трети голям мач за трофей в рамките на година след финалите в турнира за Купата на конфедерациите и в Лига Европа през миналия сезон.

След финала на Шампионската лига холандският арбитър ще пътува за Бразилия, където ще ръководи срещи от световното...

Патрулка пламна във Враца, евакуираха хората

Полицейска кола се запалила преди минути във Враца. На булевард „2 юни“ в областния град, близо до площад „Христо Ботев“, късо съединение в акумулатора подпалило патрулен автомобил на местната полиция. Пламъците бързо обхванали задната част на возилото, където се намира и резервоарът за гориво.

Жителите на бунт срещу смъртоносния канал

Жителите на пловдивското село Брестовица започват да събират подписка за обезопасяване на опасния канал, в който се удавиха две деца в събота, съобщи кметът на селището Любен Радев. Въпреки това, нито един местен жител не се е оплакал до този момент при него, в кметството.

Кирил Добрев към ГЕРБ: Петима от вас спират Закона за МВР, който очакват 50 000

/КРОСС/ 1, 2, 3, 4, 5 човека от ГЕРБ сте в зала. Това е меко казано несериозно. Вие саботирате приемането на Закона за МВР. Няма как да ми обяснявате колко е сериозен дебата, при положение, че пет човека сте в зала, изказвате се само двама и имате предложение по всеки член. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от парламентарната група на Коалиция за България Кирил Добрев към представителите на ГЕРБ в залата. „Ако предложенията ви са толкова важни, хайде да го играем мъжката. Вкарайте си парламентарната група в зала и ни дайте „бой" по всеки текст. Готови сме на този дебат. В противен случай приемам вашите действия като елементарен саботаж", продължи Добрев. Той се обърна към колегата му от ГЕРБ Ципов с думите: Вие шофьорска книжка имате ли? Спирал ли ви е пътен патрул? Говорите ли си с униформените в системата? 50 000 човека очакват този закон, защото за 4 години вие съсипахте системата. Добрев попита и дали от ГЕРБ смятат, че служителите в системата са доволни от начина, по който им е заплащан извънредния им труд. „Аз ще ви кажа - още си чакат парите от миналогодишните февруарски протести. Питахте ли ги как е вървяло кариерното им развитие - завършили висше образование редови полицаи години чакат да заемат полагащата им се офицерска длъжност

Варненец почина от свръхдоза

29-годишен варненец с пристрастие към наркотиците почина от свръхдоза. Той е намерен мъртъв в дома си в кв. 29-годишен варненец с пристрастие към наркотиците почина от свръхдоза. Той е намерен мъртъв в дома си в кв. "Владислав Варненчик", казаха от полицията. Сигнал за трагедията е подаден от близките на мъжа рано сутринта. Пристигналите на място полицаи не са открили улики за престъпление. Медицински екип е констатирал смъртта.

Ген. Михов: Налага се преоценка на регионалните аспекти на националната ни сигурност

/КРОСС/ Ние в АБВ сме категорични, че се налага преоценка на регионалните аспекти на националната ни сигурност. Необходима е регионална съгласуваност на аспектите на сигурността. Това заяви на пресконференция във Велико Търново кандидатът за евродепутат от листата на АБВ ген. Михо Михов в коментар на стратегията за националната сигурност на България. „Дипломацията се интересува единствено от интересите на държавата и на народа. В тази посока нашето Министерство на външните работи следва да поработи в ситуацията на кризата в Черноморския басейн - ситуацията в Русия и Украйна, незатихващите трансформационни и етнически процеси на Балканите", категоричен е ген. Михов. Той отново подчерта необходимостта от оформяне на държавна позиция по темата. Ген. Михо Михов смята, че позицията на България трябва да бъде балансираща по отношение на кризата в Черноморския басейн. „Ако не се стигне до преговори и омиротворяване и отразяване на хората в Украйна, всички съветници от ЕС и САЩ не биха били толкова отговорни за съдбата на този народ, колкото ние от региона. Укрепването на военната сигурност на България, като външна граница на ЕС, ще бъде реален наш принос към сигурността на другите страни членки, то ще повиши и възможностите на НАТО за реакция в реален мащаб на времето при привеждане в действие на член 5-ти от Вашингтонския договор", заяви той. Според ген

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване