Радан Кънев: Реформаторският блок е причината кабинетът да падне

Радан Кънев: Реформаторският блок е причината кабинетът да падне

Нашият изборен успех и нашите разкрития са основната причина за падането на кабинета "Орешарски", на което сме свидетели днес.

Това обяви на извънредна пресконференция говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев  малко след пресконференцията на лидера на ДПС Лютви Местан. По думите на Кънев искането на Местан е „опит на мафията да се препозиционира вдясно в лицето на ДПС”.

Според Реформаторите на България е нужно дясно-центристко управление. Ремонт на този кабинет и какъвто и да е било кабинет в рамките на този парламент не могат да решат проблемите на България, обяви Кънев. Ние сме за възможно най-бързо назначаване на служебен кабинет и провеждане на избори. Няма никакво съмнение че ББЦ е поредният продукт на мафията и опит тя да се позиционира директно във властта.

ДПС и ББЦ не мога да бъдат парньори не просто за нас, а за никой който държи на приличието, почтеността и законността в политиката. Нашата политическа цел е ДПС и ББЦ да не бъдат никакви политически балансьори. Това зависи от нашия успех, а не от никой друг, каза още Радан Кънев. Управляващите подготвят кражба за близо 5 млрд. лв. от проекта Южен поток, алармираха още реформаторите.

Според Димо Бечев в случая интересите на българските граждани се защитават от ЕК, която е констатирала неспазването на задължението за обществени поръчки и заплаши правителството със санкции. Заради кражбата на тези 5 млрд. лв. управляващите ще загубят 10 млрд. евро европейско финансиране за българските граждани за следващия програмен период, обясни Георги Ганев.  

Орешарски се срещна с евродепутатите, мълчи за съдбата на кабинета

Носете знамето на националния отбор в сърцето си. Това пожела премиерът Пламен Орешарски на новите български европейски депутати по време на среща между тях в Централния военен клуб, съобщи БГНЕС.
Вие ще работите в интересни времена, когато Европа в някаква степен е на кръстопът по отношение на тенденциите, Носете знамето на националния отбор в сърцето си. Това пожела премиерът Пламен Орешарски на новите български европейски депутати по време на среща между тях в Централния военен клуб, съобщи БГНЕС. Вие ще работите в интересни времена, когато Европа в някаква степен е на кръстопът по отношение на тенденциите,

Земеделци и животновъди блокират Е-79 утре

Земеделци и животновъди блокират Е-79 утре

Земеделски производители и животновъди ще излязат на протест на главния път "Е-79" край Дупница утре.

Това съобщи Юлия  Коюнджийска - председател на "Национална асоциация на животновъдите и земеделците - Струма 2012". Протестът е насрочен за 12.00 часа на изхода на град Дупница, при отклонението за село Пиперево. Стачните искания са обособени в 11 точки, които ще бъдат представени по време на протеста. Част от тях са свързани с  подписано през ноември 2013 година споразумение между животновъдите, председателят на комисията по земеделие в  парламента, министрите на финансите и на земеделието и храните, което според недоволните не се спазва.

Стачните искания са  изпратени до представителството на Европейската комисия в България, до министър-председателя и подписалите споразумението, пише БТА. За готвените ефективни протести са изпратени уведомителни писма до кмета на община Дупница, полицията и "Пътна инфраструктура".

Погребват младия варненец, чийто полуразложен труп бе открит до жп прелез

Преди минути в арменския храм „Свети Саркис Преди минути в арменския храм „Свети Саркис" започна опелото на младия варненец, чийто полуразложен труп бе открит до жп прелеза на ул."Девня" във Варна следобедните часове на 3 юни. Близките на 24-годишния Сероп Аршак Шалдзиян ще изпратят тленните му останки в последния му път до гробището край Тополи, пише Петел. Случаят се разследва от Варнен

Има очевидци, но още търсят тялото на изчезналото момиче във Варна

Полицията все още търси тялото на момичето, което изчезна в морето край Рибарския плаж във Варна. Макар че има очевидци, които твърдят, че са видели трупа, резултат от търсенето му няма.

NASA започва тестовете на „летящата си чиния“

NASA започва тестове на "летяща чиния". Летателният апарат с формата на чиния ще доставя тежки товари на повърхността на Марс. Националната космическа агенция на САЩ ще изстреля за първи път кораба от база на военноморските сили в Хавай.

Кери моли Порошенко за доказателства за връзката на Русия с опълченците

/КРОСС/ По време на срещата си с Петро Порошенко държавният секретар на САЩ Джон Кери е помолило новоизбрания президент на Украйна да предостави доказателства за съпричастността на Русия към действията на опълченците в югоизточната част на Украйна, съобщи Интерфакс, позовавайки се на материал на „The New York Times".Според изданието, Кери се е обърнал към Порошенко със съответната молба от частен характер, за да може в бъдеще тези доказателства да бъдат представени на руските официални лица. Както беше съобщено вчера, във Варшава Порошенко се срещна с държавния секретар на САЩ Джон Кери и президента Барак Обама. Украинските власти и САЩ многократно заявиха, че Русия праща в югоизточната част на Украйна въоръжени формирования и снабдява протестиращите с оръжия. В отговор, пред френски журналисти, руският президент Владимир Путин призова САЩ да представят доказателства за намесата на Русия в ситуацията в Украйна.

КАТ провери Берба за 4 секунди

София /КРОСС/ Звездата на родния и световен футбол Димитър Бербатов стана обект на внимание от Пътна полиция. Тя продължи точно 4 секунди, въпреки нарушението на закона от страна на Бербо, който си позволи да говори по телефона, докато шофира. Бдителните патрули успяха да спрат футболиста, но дали го санкционираха след рекордно кратката проверка - ще можете да разберете само на 7 юни, в 22:30 ч. по TV7л

Салто на Дянков: Евразийският съюз ще е успешен!

Евразийският съюз притежава добър потенциал. Неговата цел е свободната търговия, което ще открие нови възможности за трите страни /Русия, Казахстан и Беларус/. С течение на времето към него могат да се присъединят и други държави. Такова становище изрази бившият вицепремиер и министър на финансите на България Симеон Дянков, който анализира пред руският портал "Вести" някои от най-важните въпроси на световната икономика.

Евродепутат на Фараж призна, че е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци

Новоизбран евродепутат от Партията за независимостта на Обединеното кралство (UKIP) призна, че за бизнес си е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци, защото не е намерила по-подходящи местни кадри, предаде БНР.
Натан Джил, който беше избран от привържениците на UKIP да представлява Уелс в Европейския парламент, призна, Новоизбран евродепутат от Партията за независимостта на Обединеното кралство (UKIP) призна, че за бизнес си е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци, защото не е намерила по-подходящи местни кадри, предаде БНР. Натан Джил, който беше избран от привържениците на UKIP да представлява Уелс в Европейския парламент, призна,

Евродепутат на Фараж наел на работа десетки източноевропейци и филипинци

Новоизбран евродепутат от Партията за независимостта на Обединеното кралство (UKIP) призна, че за бизнеса си е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци, защото не е намерил по-подходящи местни кадри, предаде БНР. UKIP е популистката антиимигрантска и еврофобска партия на Найджъл Фараж, която агитира британците против чужденците, Новоизбран евродепутат от Партията за независимостта на Обединеното кралство (UKIP) призна, че за бизнеса си е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци, защото не е намерил по-подходящи местни кадри, предаде БНР. UKIP е популистката антиимигрантска и еврофобска партия на Найджъл Фараж, която агитира британците против чужденците,

ЕС реши: до края на юни няма да обмисля нови санкции срещу Русия

/КРОСС/ Европейският съюз реши до края на месец юни да не обсъжда въпроса за налагане на нови санкции срещу Русия, съобщи „Интерфакс". Това бе постигнато по време на срещата на върха на Г-7 в Брюксел. Лидерите са се споразумели през това време да направят оценка на процеса на урегулиране на ситуацията в Украйна и на тази основа да вземат решение за санкциите.

Бареков: Ще възродим българския консерватизъм!

Ние ще възродим българския консерватизъм. Това обяви лидерът на България без цензура и избран за евродепутат Николай Бареков по време на среща с евродепутатите от останалите партии, което навява на мисълта, макар че официално не са заявили, че ще се присъединят към групата на консерваторите в ЕП

Спечелихме дело срещу ЕК за газопреносни мрежи

Нашата страна спечели дело срещу Европейската комисия за достъп до газопреносни мрежи. Делото е заведено през 2012 г. в съда на Европейския съюз след...

Язовир „Камчия” е пълен и прелива от 45 дни

От близо 40-45 дни язовир „Камчия" е пълен и прелива, съобщи Димитър Гюров, говорител на водоснабдителното дружество, обслужващо региона.

„Язовир „Ясна поляна" е пълен близо 85%, което ще рече, че специално за всички гости и граждани на Бургаска област проблеми във водоснабдяването няма да има т.е. смело мога да кажа, че състоянието на язовирите От близо 40-45 дни язовир „Камчия" е пълен и прелива, съобщи Димитър Гюров, говорител на водоснабдителното дружество, обслужващо региона. „Язовир „Ясна поляна" е пълен близо 85%, което ще рече, че специално за всички гости и граждани на Бургаска област проблеми във водоснабдяването няма да има т.е. смело мога да кажа, че състоянието на язовирите

Прокуратурата подвигна обвинения на афганистанци за отвличане

Те отвлекли друг афганистанец и поискали откуп от 50 000 евро


Първите седем години - ключ към успеха в живота

/КРОСС/ България е увеличила дела на деца на възраст 3-6 години, посещаващи образователни институции, от 73 на 83,6% през последните седем години. Въпреки това трябва да се положат допълнителни усилия за предоставянето на образование и грижа в ранната детска възраст, особено за уязвими и бедни семейства. Така например, изследване за ромите на Световната банка, Програмата за развитие на ООН и Европейската комисия показва, че само около 40% от ромските деца посещават детска градина. Освен това съществуват научни доказателства, че първите 1000 дни са най-важните в живота на детето - затова предоставянето на качествени услуги и на индивидуална подкрепа за родителите по време на този ключов период се отплаща чрез подобрени познавателни умения, значително по-високи образователни постижения, силно намален дял на отпадналите от училище и по-добър старт в живота. Как да се подобрят обществените услуги, свързани с ранното детско развитие; кой е отговорен за тях и какво може да се направи, за да се постигне широк консенсус за прилагането на по-интегриран подход за детско развитие - това бяха основните въпроси, които доведоха представители на държавата и гражданското общество на конференцията под надслов „Първите 7". Събитието бе организирано от УНИЦЕФ България и Световната банка. Във форума по въпросите на ранното детско развитие, който се проведе в София, взеха участие доц

Арестуваха един от най-богатите румънски бизнесмени заради корупция

Един от най-богатите румънски бизнесмени Дан Адамеску беше задържан под стража по подозрение, че е давал подкупи на двама съдии, за да си осигури благоприятни съдебни решения, съобщи прокуратурата за борба с корупцията.

Станете SOS приятел!

Заповядайте на 7 Юни, събота, от 12 часа до 22 часа при Лятната естрада в Борисова градина, за да се повеселите и да научите повече за графити изкуството

На нестандартна градска разходка с наблюдение на птици приканва „Варненско лято“

Необикновено съчетание между изкуство и екология ще представи от днес до 12-ти юни аудио-визуалният проект „Миграцията на птиците“ като част от програмата на МТФ „Варненско лято“. Проектът ще се реализира под формата на разходки в градска среда, при които участниците в тура ще наблюдават птици с бинокли.

ЧЕЗ ще гради нов трафопост в Мировяне

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД планира да изгради нов трафопост в село Мировяне, Софийска област. Съоръжението ще поеме част от натоварването на съществуващата електроразпределителна мрежа в селото, в резултат на което ще се повиши качеството и сигурността на електрозахранването за клиентите на дружеството в Мировяне.

За пръв път създадоха робот, разбиращ човешките чувства

"За пръв път в човешката история дадохме на робот сърце и чувства", каза директорът на проекта Масайоши Сон

Появиха се съмнения за немската диплома на кандидата на ДПС за екоминистър

Съмнения за дипломата за висше образование на кандидата на ДПС за министър на околната среда Станислав Анастасов се появиха, след като до няколко медии бе разпратена неофициална информация, че той не е завършил престижния Технически университет в Мюнхен (TUM). Това бе съобщено в разпратената ден по-рано негова биографична справка.   Според тази справка 31 годишният активист на младежкото ДПС е завършил информатика в споменатия университет и стопанско управление в СУ "Св. Климент Охридски".   Според неофициалната информация Анастасов действително е бил приет със стипендия в германския университет TUM, но още на първата сесия не е взел нито един изпит и е трябвало да се прибере в България.   Проверка на "Биволъ" е показала, че няма никаква публична информация за дипломирането на Станислав Анастасов в TUM. От сайта са отправили официално запитване, за да не се окаже, че става дума за поредната "немска калинка" (по алюзия с несъществуващата диплома на бившия шеф на Държавен фонд "Земеделие" от времето на ГЕРБ Калина Илиева - бел. ред.).   Кандидатурата на Анастасов за екоминистър бе представена със суперлативи от ДПС, а и от премиера Пламен Орешарски. Анастасов бе шести в листата на ДПС за евродепутати веднага след Искра Михайлова, за чийто министерски пост е гласен от движението. Още в нощта след изборите лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че ДПС е готово с кандидатурата на "много, много стойностен министър".   Премиерът Орешарски също похвали младия Станислав Анастасов и го определи като "една от силните кандидатури", но не можа да посочи къде е силата на тази кандидатура. Единственият му аргумент бе, че "той от една година идва всяка седмица в Министерския съвет на съответна сбирка”, като не стана ясно каква е тази съответната сбирка.   Освен че е завършил TUM в Германия и СУ в София, за Станислав Анастасов се знае малко. Член е на ръководството на младежкото ДПС и координатор на Балканската либерална мрежа ISEEL. Бил избран за вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал IFLRY.   Дори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов похвали номинацията на ДПС за нов министър на екологията. В четвъртък той каза: "Не го познавам. Впечатляващо му е СV-то от това, което чух снощи по телевизията". А по повод на опита му каза:   "Кой от тях имаше някакъв опит? Чобанов какъв опит има? Стойнев какъв опит има? Докараха всичко до просешка тояга. Нямат опит. Единственият опитен там беше Станишев и трябваше да стане премиер и да си носи политическата отговорност”.   Веднага след анонса на кандидатурата на Анастасов плъзнаха слухове, че младият депесар няма на практика и ден трудов стаж, защото се е занимавал само с партийна дейност. Неофициално обаче се заговори, че единствената работа, която е заемал, е била на шофьор в ДПС.   Бившият лидер на младежкото ДПС Корман Исмаилов не отрече и не потвърди тази информация. Пред Mediapool той каза, че Станислав Анастасов е изпълнявал функциите на секретарка в организацията, включително е бил и шофьор.

iPhone 6 ще има версия с 5.5-инчов дисплей


Apple действително планира да наруши традицията и да представи смартфон със значително по-голям екран. iPhone 6 ще използва 5.5-инчов панел, твърди анализаторът на Cantor Fitzgerald Браян Уайт, цитиран от онлайн изданието BGR.

"Нашето проучване по време на изложението Computex ни показа, че по-голямата част от производителите на аксесоари вече са започнали да произвеждат продукти, които да поддържат 4.7-инчов iPhone 6", пише Уайт. Той допълва, че се е срещал с представители на...

От близо 45 дни язовир „Камчия” прелива

От близо 40-45 дни язовир „Камчия От близо 40-45 дни язовир „Камчия" е пълен и прелива, съобщи Димитър Гюров, говорител на водоснабдителното дружество, обслужващо региона. „Язовир „Ясна поляна" е пълен близо 85%, което ще рече, че специално за всички гости и граждани на Бургаска област проблеми във водоснабдяването няма да има т.е. смело мога да кажа, че състоянието на язовирите

Еха, някой наистина си поръча увеличаване на пениса!

Знаете ли тоновете спам в мейлите си, които предлагат увеличаване на пениса от години? Е, ако си мислите, че никой не се връзва, не е така. Ето какво е получил един от наивните късопишковци!

Втори военен изтребител се разби в Калифорния

/КРОСС/ В Калифорния се е разбил още един изтребител на военноморските сили на САЩ, съобщи WTKR.Самолетът F/A-18E Super Hornet е паднал в океана тази нощ при опит да кацне на палубата на самолетоносача USS Carl Vinson. Пилотът е успял да се катапултира, преди машината да падне във водата и по-късно е бил изваден. Самолетът обаче е потънал. В момента се изследват всички обстоятелства около произшествието.По-рано бе съобщено, че изтребител на военноморските сили на САЩ Harrier AV8B е паднал върху две къщи в град Империал, щата Калифорния, в близост до границата с Мексико. При инцидента няма пострадали.    

Унгария обвини Норвегия в намеса във вътрешните работи на Унгария

/КРОСС/ Норвегия е призовала унгарския посланик в Осло във външно министерство, след като унгарските власти атакуваха офисите на неправителствени организации, занимаващи се в разпределяне на финансиране от Норвегия за Унгария, съобщава EUObserver. По-рано Будапеща обвини Норвегия, че тези НПО финансират структури, приближени на политически партии. Премиерът Виктор Орбан заяви, че част от парите са достигнали до екопартията „Политиците могат да бъдат различни", която мина петпроценовата бариера на последните парламентарни избори и успя да вземе едно от местата на Унгария за евродепутати. В писмо до министъра на външните работи на Норвегия началникът на кабинета на Виктор Орбан Янош Лазар обвини Осло в намеса във вътрешната политика на Унгария и оказване на подкрепа на зелената партия чрез неправителствената организация. Унгарското правителство публикува списък с финансирани от Норвегия организации, които смята за проблематични поради „левичарските си политически връзки". В списъка фигурират Transparency International, унгарският Съюз за граждански свободи и порталът за разследваща журналистика Atlatszo.hu. Неправителствени организации в страната изразиха опасенията си, че ще станат обект на репресии след преследването срещу норвежката програма за субсидии

Проф. Близнашки на мълчалив протест до парламента, ЧСИ в бойкот

Мълчалив протест оглави проф. Георги Близнашки пред сградата на парламента с мотива, че не са били допуснати до заседанието на комисията за взаимодействие с гражданските организации, на което според него обсъждат референдума. Комисията обаче обсъждаше въпроси по проектозакона за частните съдебни изпълнители.

3 млрд. паунда достигнаха приходите на английската висша лига

Английската висша лига достигна ниво на приходи от 3 млрд. паунда през сезон 2013-2014 г., информира „Би Би Си“. Едва четири години бяха нужни на...

Обещанията за евтин газ от САЩ са фантазия

Обещанията за заливането на Европа с евтин шистов газ е "чиста фантазия", заяви руският представител в ЕС Владимир Чижов.

Разкъсана облачност и възможни превалявания ни очакват утре

През нощта облачността над Централна и Източна България ще се задържи значителна и на места ще има слаби превалявания. Над Западна България ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. В източната половина от страната ще духа слаб северозападен вятър.

Златанова: Общините могат да са спокойни за работата си

/КРОСС/ Кабинетът ще представи стратегия в областта на обществените поръчки, за да бъде избегнато спиране на евросредства в бъдеще - така вицепремиерът и министър по еврофондовете Зинаида Златанова коментира пред БНР замразяването на около 90 милиона евро по ОП "Регионално развитие".Сегашното правителство ще представи съвсем скоро цялостна стратегия за 7 години в областта на обществените поръчки - съвсем нов подход, който ще реши веднъж завинаги всички тези недостатъци, които съществуват досега. Грешките, които са допуснати при тези две програми, са допуснати в един минал период при миналото правителство. Аз обаче не съм човек, който е привърженик на тезите на кой ги спират и на кой ги пускат европейските фондове. България е една държава. Ако имаме спиране на средства, това е проблем за абсолютно всички. Намирам за изключително недържавническо и погрешно да си прехвърляме отговорността един на друг, посочи тя. Златанова коментира и въпроса за това кой все пак е отговорен за спирането на евросредствата. Няма как да скрием грешки, които са се случили, много преди ние да дойдем на тази позиции. Смятам, че е честно и редно да отстраним грешки в системата, ако ги има, а не да лъжем европейските ни партньори. Няма как със замазване и лъжи в кавички да спасяваме хора, които са правили грешки, които са злоупотребявали с европейски фондове. Твърдо държа да си поемат отговорността всички по веригата, които носят отговорност някаква

С много високи децибели Шарапова обърна Бушар и пак е на финал на "Ролан Гарос"

Мачът на блондинките – така беше кръстен днешният първи и по-интригуващ полуфинал в женската схема на „Ролан Гарос” между Мария Шарапова и Южени Бушар. Освен чисто спортн...

ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството

ПП ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски в областта на фискалната политика, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Подписи под мотивите са положили председателят на ПП ГЕР...

Найденов: Трябва да се мисли за дата на предсрочните избори

Според министъра на отбраната Ангел Найденов трябва да се мисли за дата на предсрочните избори, предаде БНР. Той не изключва и провеждане на заседание на ръководството на БСП по темата преди края на ...

Възможностите и рисковете на маркетинга на Мондиал 2014

Борбата за рекламния пазар на световното първенство по футбол в Бразилия достига апогея си, няколко дни преди старта. В близкия месец ФИФА трябва да се справи не само с провеждането на Мондиала и спор...

Бареков - единственият политик с позитивен образ

Единствен сред политиците, лидерите на партии и водачи на листи, Николай Бареков е позитивният образ - към всички останали отношението е негативно, показва резултатът от мониторинга на евроизборите, направен от института за социална интеграция.

Евродепутат от UKIP е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци


Новоизбран евродепутат от Партията за независимостта на Обединеното кралство (UKIP) призна, че за бизнес си е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци, защото не е намерила по-подходящи местни кадри, предаде БНР.

Натан Джил, който беше избран от привържениците на UKIP да представлява Уелс в Европейския парламент, призна, че фирмата му е взела на работа източноевропейци и филипинци при лоши условия, но смята, че това не е в противоречие с антиимиграционната политика на...

Евакуираха най-високия небостъргач в Лондон (снимки)

Лондонският небостъргач "Шард" - най-високата сграда в Западна Европа -  беше евакуиран заради съобщение за пожар на приземния етаж. Оттам се разнесъл дим, който стреснал работещите в 310-метровата сграда. От съображения за сигурност всички около 900 работещи на територията на небостъргача са били изведени на сигурно място. Пред "Шард" са пристигнали седем пожарни коли, както и линейки. Общо 56 пожарникари работят в сградата.

Плевнелиев: България ще вдигне разходите си за отбрана

На срещата на върха на НАТО в Уелс през есента България трябва да препотвърди ангажимента си в рамките на алианса за достигане ниво на разходите за отбрана и сигурност от 2% от брутния вътрешен продукт (БВП). Това трябва да направят и другите страни от НАТО, коментира българският президент Росен Плевнелиев пред журналисти във Варшава.

България спечели съдебен спор с ЕК за достъпа до газовата ни мрежа

България е спечелила делото, заведено срещу нея през 2012 г. от Европейската комисия заради това, че държавният газов оператор "Булгартрансгаз" не е осигурил на останалите оператори за пренос на синьото гориво възможност да пренасят виртуални количества суровина в обратна на физическите потоци посока. Решението на Съда на Европейския Съюз в полза на страната ни е публикувано в четвъртък, съобщиха от министерството на икономиката и енергетиката. Наказателната процедура срещу България стартира през юни 2009 г. и преминава в съдебна фаза през 2012 г. Според Брюксел страната ни нарушава Регламент (ЕО) № 715/2009 като "Булгартранссгаз" не предоставя специфичната услуга. Тя позволява на търговците на газ да сключват договори с оператори за пренос на пренос на гориво в посока обратна на посоката на физическото движение на газа в тръбата. Реално това се изразява в салдиране от страна на газопреносните оператори на количествата природен газ договорени за пренос в двете противоположни посоки. От договорените в едната посока физически потоци газ се приспадат договорените количества за пренос в обратна посока. В резултат физически се пренасят само обемите суровина, представляващи разликата. В представената пред Съда на ЕС позиция България последователно защитава тезата, че разпоредбите на ЕК не предвиждат задължение за предоставяне на услуги за виртуален пренос в обратна посока („backhaul”) и в Регламент (ЕО) №715/2009 не е посочено изрично задължение за операторите на преносни мрежи да осигуряват тези услуги. Независимо от това "Булгартрансгаз” вече изпълнява очакванията на Европейската комисия и предлага тези услуги на пазара. Ежедневно на интернет-страницата на компанията се публикува актуална информация за предоставянето на виртуален обратен поток в точките на междусистемно свързване Негру Вода/Кардам (границата с Румъния) и Кула/Сидирокастро (на границата с Гърция), посочват от икономическото ведомство. Разработен е и цялостен входно-изходен тарифен модел, регламентиращ реда и начина на определяне на тарифите за обратен виртуален капацитет. "Булгартрансгаз” работи активно за постигане на необходимите споразумения със съседните оператори на преносни системи - ДЕСФА-Гърция и "Трансгаз“-Румъния, тъй като за ефективни сделки е необходимо и те да предлагат услугите по виртуален обратен пренос, допълват от министерството.

София е домакин на изложение на автомобилите "Опел" плюс дрифт и тунинг шоу


Почитателите на "Опел" могат да видят от днес до неделя включително най-новите модели на марката в специално изложение в Интер експо центъра на бул. "Цариградско шосе" в София. Там пълната гама от леки и лекотоварни автомобили ще представят трите софийски дилърства на "Опел" - "Булвария", "Дженеръс ауто" и "София ауто".

В залите на изложението могат да се видят 16 експоната, а 10 автомобила ще бъдат на разположение за тест-драйв. Дилърствата на "Опел" предлагат изгодни ценови...

ГЕРБ с пети вот! Популизмът на кабинета – пагубен за финансите

Опозицията с критики за приходите и разходите в бюджета


Финансовият директор на Нова Николай Андреев с престижно отличие

Николай Андреев бе определен за финансов директор на годината от CFO форум, организиран от EY Bulgaria и Forbes България

Бюджетната комисия в НС одобри новия заем

/КРОСС/ Бюджетна комисия в парламента прие с мнозинство законопроекта за емитиране на държавни облигации в размер на 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове. Очаква се емисията да бъде ратифицирана в пленарна зала утре. На заседанието липсваха представители на ГЕРБ. Комисията одобри и предложението за избор на членове на Сметната палата.

МФ: Покриваме числовите критерии на еврозоната

Това става ясно от Конвергентните доклади на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), публикувани на 4 юни 2014 г., казват от министерството

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване