Ферер за мача с Надал: Във втория сет се предадох

Във втория сет Рафа започна да играе много по-добре, правеше доста по-малко грешки и аз сякаш се предадох. Това разкри испанският тенисист Давид Ферер за загубата си на 1/4-финалите на "Ролан Гар...

Златанова обвини ГЕРБ за спирането на евросредства

Стигна се до спиране на евросредства заради констатации на одитори, които отриха грешки в обществените поръчки и неупражнен контрол на управляващите органи в периода 2010-2013 година. Това заяви пре...

Гърция може да има летен парламент

Управляващата двупартийна коалиция в Гърция неочаквано внесе предложение работата на парламента в пленарна зала да бъде прекъсната и неговата функция да бъде поета от лятна парламентарна група, в коят...

Люк Холц: 1:1 с Италия е историческо постижение за Люксембург

Треньорът на Люксмебург Люк Холц не може да си намери място от радост, след като отборът му завърши наравно (1:1) с четворния световен шампион Италия в приятелски мач. Той определи ремито като истори...

Направиха първа копка на детска площадка във Велико Търново

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов направи заедно с децата от ЦДГ „Слънчев дом“ първа копка на нова детска площадка, която ще се ползва от възпитаниците на най-новата дет...

Рейтингът на Франсоа Оланд намалява

Рейтингът на френския президент Франсоа Оланд спада драматично, защото французите смятат, че той не е способен да защитава националните интереси или икономическата политика на Франция. Според агенция Франс прес рейтингът на френския президент Франсоа Оланд е буквално стигнал дъното.

Калфин: Думите на Местан са продължение на кафето

Големият губещ от вот в края на годината ще е БСП, смята той


ББЦ: bTV крие кадри от „разследването“ срещу нас

bTV грубо е манипулирала излъчения репортаж в сутрешния си блок за дарителите на ПП „България без цензура“, като не е излъчила всички заснети кадри. Това заявиха от "България без цензура".
Показаните пред камера Галина Йончева и Галина Бориславова са искали да се включат в предизборната кампания заради личните си симпатии към Николай Бареков, bTV грубо е манипулирала излъчения репортаж в сутрешния си блок за дарителите на ПП „България без цензура“, като не е излъчила всички заснети кадри. Това заявиха от "България без цензура". Показаните пред камера Галина Йончева и Галина Бориславова са искали да се включат в предизборната кампания заради личните си симпатии към Николай Бареков,

Около 90 лекари от столичните болници били готови да помагат при спешни случаи


До момента има около 90 лекари, над 40 сестри и около 30 шофьори, които са изявили желание да подпомогнат колегите си в столичната Спешна помощ в такива трудни моменти, имаме техните имена. Това са хора от големите болници в София, а също имаме подкрепата на всички 28 областни центрове за спешна помощ в страната, които могат да пращат екипи, ако имат нужда столичани.  

Това увери заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков в интервю в сутрешния блок на Би Ти Ви. Това обаче...

БСП изригна срещу ДПС: Местан вчера предлага министър, днес иска оставки!

Остра реакция в БСП предизвика днешната пресконференция на председателя на ДПС Лютви Местан. "Движението е получавало публична държавна власт единствено, когато е било в коалиция с БСП", заяви пред BNews депутатката Татяна Буруджиева.

Имаме много работа за вършене в управлението, обявиха от БСП

Янаки Стоилов също не отрече възможността за предсрочни избори

Израелски самолет кацна извънредно в София заради буйстващ пътник


Самолет на израелските авиолинии кацна извънредно на Летище София тази сутрин заради буйстващ пътник, съобщи пресцентърът на летището. 

Самолетът, пътуващ от Тел Авив до Мюнхен кацна принудително в София 8.31 ч.

Кацането е извършено нормално. След адекватните действия на летищните власти буйстващият пътник е свален от самолета и към него са предприети съответните процесуално-следствени действия.

Пасажерът е гражданин на Австрия, роден през 1989 г.

По...

"Атака" са против нови избори, преди КС да се произнесе за евровота


"Няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин. Ако се отиде на нови избори и тези избори бъдат купени като предишните, то напълно се обезсмисля харченето на пари и провеждането на избори. Вместо да се харчат парите на данъкоплатеца, да се сравни капитала на банкери и престъпни структури, и който има повече пари той назначава депутати, правителство, министри и да управлява държавата", се казва в позиция на "Атака", разпространена до медиите.

В...

Мъж се самоуби, легна на релсите на влак

Машинистът забелязал легналия на релсите мъж и въпреки че дръпнал спирачния лост, не успял да предотврати инцидента

"Атака" са против нови избори, преди КС да се произнесе за евровота


"Няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин. Ако се отиде на нови избори и тези избори бъдат купени като предишните, то напълно се обезсмисля харченето на пари и провеждането на избори. Вместо да се харчат парите на данъкоплатеца, да се сравни капитала на банкери и престъпни структури, и който има повече пари той назначава депутати, правителство, министри и да управлява държавата", се казва в позиция на "Атака", разпространена до медиите.

В...

"Атака": Предсрочни избори, само след като КС реши за евровота

"Атака" също изпрати официалната си позиция около идеята за предсрочни парламентарни избори. Според националистите преди евентуален предсрочен вот е необходимо Конституционният съд да се произнесе по законосъобразността на проведените на 25 май европейски избори. Изказването на националистите идва, след като вчера "Атака", подкрепена от червени депутати, внесе искане от Конституционния съд за касиране на евроизборите. "В противен случай - който има повече пари, той ще назначава депутати, правителство, министри", считат от "Атака". Националистите подчертават, че ако това условие не бъде спазено, предсрочните избори ще се обезсмислят, защото се проведат "по същия начин". "Ако се отиде на нови избори и тези избори бъдат купени като предишните, то напълно се обезсмисля харченето на пари и провеждането на избори. Вместо да се харчат парите на данъкоплатеца, да се сравни капиталът на банкери и престъпни структури и който има повече пари, той да назначава депутати, правителство, министри и да управлява държавата", пишат от "Атака".

Гълъбов: Позицията на ДПС за предсрочен вот е напълно логична

/КРОСС/ Антоний Гълъбов определи позицията на ДПС за предсрочен вот преди края на годината като напълно логична. "ДПС усилваше сигналите си, още от пресконференцията си в изборната нощ, че постигнатите резултати представляват проблем и има разколебаване на легитимността на това управление и трябва да се търси решение. За съжаление БСП не разбра тези сигнали", заяви той в ефира на БНР. Според Гълъбов изборите трябва да са през есента, което е традиционно в парламентарните избори в последните над 20 години и досега това не е било посочвано като слабост.  

Кадиев: Пропуск за БСП е, че ДПС зададе хоризонта за предсрочните избори

/КРОСС/ Депутатът от БСП Георги Кадиев коментира в ефира на БНР, че е пропуск на БСП, че не партията му, а ДПС е задала хоризонта на възможни предсрочни избори. "Най-евтиният, но и най-невъзможен вариант е избори догодина, заедно с местните. Най-вероятният вариант са избори тази година. Ако трябва да съм откровен, мисля, че това е най-добрия вариант за БСП", заяви той. "За да преговаряме силни с ДПС и другите партии, имаме нужда от нова енергия в ръководството", смята Кадиев. "Най-чистият вариант е вътрешнопартиен избор на председател по модела на СДС, а не избор от Конгреса", допълни той. Чухме вариантите на политическата хронограма. Вместо сега да "превеждаме" какво е искал да каже, трябваше ние да станем инициатор на говоренето и задаване на дневен ред. Да излезем и да признаем, че резултатите на изборите не ни задоволяват, да започнем обновление в партията, да излезем на нови избори с чисто лице,  написа социалистът във Фейсбук. В такива ситуации се действа бързо и решително. Всеки ден отлагане на промяната в БСП ни разколебава и демотивира, допълва статуса си той.  Ние като мандатоносители имаме друга по-важна отговорност - тя е да представим важните и конкретни задачи, които трябва да реши правителството, да ги разискваме с партньорите още в следващата седмица

Израелски самолет кацна извънредно в София

Причината за аварийното кацане е пътник, който е предизвикал смут в самолета

Кметът Фандъкова: Работят само 2 изнесени спешни кабинета

В момента функционират само два от петте изнесени кабинета за оказване на неотложна медицинска помощ - в Кремиковци и в Нови Искър, това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. Столичният кмет ще се срещне с министъра на здравеопазването Таня Андреева.

Израел ще строи 1000 нови жилища за еврейските заселници на Западния бряг

Израел ще строи 1000 нови жилища за еврейските заселници на Западния бряг, съобщи Ройтерс. Планът вероятно има връзка с разочарованието на Тел Авив от формирането на новото палестинско правителство с участието на ислямисти от Хамас. Израелското радио съобщи, че министерството на жилищното строителство е обявило нови търгове за изграждане на жилищни сгради в няколко еврейски селища в земите, които палестинците смятат за територия на бъдещата си държава. Новото палестинско правителство положи клетва пред президента Махмуд Абас в понеделник. САЩ заявиха, че са готови да работят с него, от което Израел изрази силно разочарование.

БСП: Да не прекаляваме с кафетата

Най-доброто за БСП е избори още тази година, смята депутатът от БСП Георги Кадиев

Да внимаваме с кафетата, за да не развалим сърцето

Най-доброто за БСП е избори още тази година, смята депутатът от БСП Георги Кадиев

Кадиев: Най-доброто за БСП е избори още тази година

Ние като мандатоносители имаме отговорността да представим важните и конкретни задачи, които трябва да реши правителството, заяви Янаки Стоилов

Лилия Христова: В центъра няма места за нови детски градини, родителите да разширят периметъра си

Строителството на детски градини в идеалния център на Варна е невъзможно заради липса на свободни терени, заяви в предаването на Дарик „Зала Пленарна” шефът на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Лилия Христова.

ББЦ: bTV крие кадри от „разследването“ срещу нас

bTV грубо е манипулирала излъчения репортаж в сутрешния си блок за дарителите на ПП „България без цензура“, като не е излъчила всички заснети кадри. Това заявиха от bTV грубо е манипулирала излъчения репортаж в сутрешния си блок за дарителите на ПП „България без цензура“, като не е излъчила всички заснети кадри. Това заявиха от "България без цензура". Показаните пред камера Галина Йончева и Галина Бориславова са искали да се включат в предизборната кампания заради личните си симпатии към Николай Бареков,

"Глобул" започна пълната подмяна на 2G и 3G мрежата си от Перник и Пазарджик

Вторият по големина мобилен оператор у нас "Глобул" започна програмата си за пълна подмяна на своята съществуваща 2G и 3G мрежа като първо стори това в Перник и в Пазарджик. Работата в тези градове е приключила за по малко от месец и вече жителите им имат по-добро покритие на мрежата и по-високо качество на мобилните услуги, съобщиха от дружеството в четвъртък.. Подмяната става в партньорство с компанията "Хуавей" (Huawei)  и целта е обновяване и подобряване на достъпа и опорната транспортна мрежа, както и на опорната мрежа на "Глобул" и свързаните с тях услуги. Проектът се планира да приключи в средата на 2015 г. Пълната подмяна и обновление на мрежата ще позволи на компанията да предложи на своите клиенти най-добрите услуги за пренос на данни, още повече иновативни продукти и услуги, значително по-добро покритие, както и по-висок капацитет на мрежата при предвидима структура на разходите за оператора, посочват от "Глобул". След Перник и Пазарджик, изпълнението на проекта ще продължи във Варна през втората половина на юни. Операторът посочва, че въпреки максималните усилия за най-безпроблемно обновление на мрежата са възможни проблеми като затруднено набиране, прекъсване на разговори, по-ниска скорост за пренос на данни, невъзможност за изпращане или получаване на SMS и др. "Глобул" се извинява предварително за причиненото неудобство на всички засегнати клиенти. Независимо от възможните временни затруднения, всички клиенти на оператора ще имат непрекъснат и безпрепятствен достъп до националния телефон за спешна помощ 112, уверява компанията. Графикът за обновление и подобряване на мрежата на "Глобул" е публикуван на сайта на компанията, във всички магазини на оператора и на кратък номер 123.

Бареков ще съди бТВ и Нова за манипулация

/КРОСС/Аз се оказах основният противник на цялото статукво, в това число и на двете големи телевизии - Би Ти Ви и Нова телевизия, които продължават да обслужват в частта си сутрешни блокове, задкулисните интереси на олигархията и техния ментор Бойко Борисов, сподели в социалната мрежа Николай Бареков. Не Сидеров се оказа виновен, че се крие и го няма две седмици след изборите, не ДПС, които купиха масово циганските гласове, не Сергей Станишев, който позорно загуби изборите и посрамен се скри, не наглото поведение на Борисов, а ББЦ се оказа основния виновник в очите на статуквото, жалва се лидерът на "България без цензура". Бареков допълва: За тези "разкрития", направени едновременно по две национални телевизии, ние ще съдим техните автори, защото са излъчили видимо манипулативни и изсмукани от пръстите "репортажчета" с ужким разследваща насоченост. Очевидно сме объркали сметките на кукловодите в българската политика. Напомням, че в Нова телевизия и Би Ти Ви продължават да шестват маргинали като Татяна Дончева и Антоанета Цонева, а не се дава думата на партия ББЦ и на нейния лидер, които постигнаха феноменален резултат на изборите. Днес ще сезирам Върховна касационна прокуратура за действията на "Протестна мрежа". Действията на тази организация са рекет и притискане на дарители с цел тяхното сплашване и дискредитация.

Седмокласниците с по-високи резултати по математика

През 2010 г. "тройката" за външното оценяване в седми клас се е оценявала с 14 точки, през 2011 г. – с 16 точки, през 2012 и 2013 г. – с 18 точки, а през тази година вече 20 точки са за "тройка", обяви министър Клисарова

"Атака": Няма смисъл от нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин

"Атака": Няма смисъл от нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин

Атака настоява първо да се произнесе Конституционния съд по искането й за касиране на изборите. Toва пишат в писмо до медиите от партията на Волен Сидеров.

Вижте целия текст:

Няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин. Ако се отиде на нови избори и тези избори бъдат купени като предишните, то напълно се обезсмисля харченето на пари и провеждането на избори. Вместо да се харчат парите на данъкоплатеца, да се сравни капиталът на банкери и престъпни структури, и който има повече пари той назначава депутати, правителство, министри и да управлява държавата.

Припомняме, че "Атака" сезира както главния прокурор за купуването и продаването на гласове, така и Конституционния съд с искане за касирането на изборите за ЕП. Законността на проведените избори е оспорена на основание чл.394,ал.1 от ИК. Допуснати са следните закононарушения:

„На първо място, при провеждането на изборите беше установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. От тук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа.

Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха мерки. На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания.Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот.“

 

 

Янаки Стоилов:Местан да не предозира кафетата

Да внимаваме с кафетата, защото ще се получи предозиране. Така Янаки Стоилов от БСП коментира в парламента изказаното по-рано от лидера на ДПС, че партията иска предсрочни парламентарни избори.

Путин: нямаме намерение да възраждаме руската империя

/КРОСС/ В екслузивно интервю пред журналисти на френския телевизионен канал TF1 и радиостанция Europe1, руският президент Владимир Путин заяви: „Нямаме никакво намерение нито ще поддържаме руски национализъм, нито да възраждаме империята". Руският президент отбеляза, че Русия трябва да се развива изключително в рамките на своите установени граници. „Ние искаме да развиваме своята страна, разбира се, в собствените й териториални граници. Но, нещо много важно, ние искаме както и другите страни в света, да използваме съвременни средства за увеличаване на нашата конкурентноспособност, в това число и чрез икономическа интеграция. Каквото всъщност и правим в постсъветското пространство в рамките на Митническия съюз и Евразийския съюз", категоричен бе руският държавен глава.

„Ройтерс“: Коалиционният партньор в българското правителство поиска избори

По-малкият коалиционен партньор в българското правителство съобщи, че до края на годината трябва да има предсрочни избори. Това е знак, че най-бедната държава членка на ЕС вероятно върви към нова политическа нестабилност, съобщава „Ройтерс“ в кореспонденция от София.
ДПС призова за предсрочни избори след слабото представяне на управляващите По-малкият коалиционен партньор в българското правителство съобщи, че до края на годината трябва да има предсрочни избори. Това е знак, че най-бедната държава членка на ЕС вероятно върви към нова политическа нестабилност, съобщава „Ройтерс“ в кореспонденция от София. ДПС призова за предсрочни избори след слабото представяне на управляващите

Община Поморие организира експедиентски тур„Еко и селски туризъм”

Община Поморие, в партньорство с общините Айтос и Руен, организира експедиентски тур в периода 06 – 08 юни 2014 г. на тема „Еко и селски туризъм”. В тура ще се включат пътнически агенти, автори на пътеводители, туроператори и туристически агенти, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Експедиентският тур включва посещение на посетителски център „Поморийско езеро”, лесопарк „Славеева река”, етнографски комплекс „Генгер”, местността „Кьоклюка” и редица скални образувания – „Професора”, „Свинската глава” и „Костенурката” в Източна Стара планина.

В рамките на тура на 07 юни 2014 г. от 9.30 ч. ще се проведе пресконференция за възможностите за туризъм в район Поморийски залив и Източна Стара планина. Пресконференцията ще бъде в конферентна зала на етнографски комплекс „Генгер” и е в програмата на фолклорните празници “Славееви нощи” Айтос 2014.

Експедиентският тур е в рамките на проект: „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: №BG161PO001/3.2-02/2011/009.

 

Путин и Оланд обсъждат Украйна, Сирия, Иран и Либия

Страните ще обсъдят руските отношения с ЕС и НАТО

7-класниците по-добри от миналогодишните

Отличниците по български и литература повече от тези по математика

Усвоени са 60% от програма "Транспорт"


От 2007 г. досега по оперативната програма "Транспорт" на бенефициенти са изплатени 60% или 1.2 млрд. евро от общия й бюджет. Това съобщи зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров при откриването на Комитета за наблюдение на програмата, който се провежда в периода 4-5 юни във Велинград, информира пресцентърът на ведомството. България може да усвоява средства от предходния програмен период в продължение на две години след приключването му в края на 2013...

Близо милион евро на калпак при титла на Испания

Футболистите и треньорският щаб на Ла Фурия ще вземат по 720 хиляди евро на човек, ако спечелят световната титла на Мондиала в Бразилия.Испания заема първо място в ранглистата на ФИФА и е настоящият с...

Ричард Бона - кулминацията на A to JazZ Festival World 2014

Един от най-големите джазмени на нашето време Ричард Бона ще бъде хедлайнер в заключителната вечер (29 юни) на A to JazZ Festival, който тази година е с етно звучене. Единственият джаз фестивал на о...

Станислава Кара - българското журналистическо лице пред холивудските звезди

Преди броени дни независимата филмова репортерка Станислава Кара се завърна от поредното си пътуване до Лондон, където успя да се срещне с актьорите от лентата "Който оцелее ще разказва" - Ч...

Сираков с нова атака: Левски ще загине с Батков

"На хората им се втълпява, че, едва ли не, ако го няма Тодор Батков, Левски ще загине. Не. Левски ще загине с Тодор Батков. Знам, понеже се срещам с много хора, че над 99% мислят по този начин&qu...

Фандъкова: Само два от изнесените спешни центрове работят

Фандъкова: Само два от изнесените спешни центрове работят

В момента функционират само два от петте изнесени кабинета за оказване на неотложна медицинска помощ - в Кремиковци и в Нови Искър, това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. Столичният кмет ще се срещне с министъра на здравеопазването Таня Андреева.

Останалите три кабинета - в Студентски град, в "Люлин" и в "Надежда", не работят поради липса на екипи, посочи Фандъкова. Според нея Министерството на здравеопазването трябва да помисли за заплащането на лекарите, за да има работещи екипи в неотложните звена.

На въпрос дали има възможност да се открият още кабинети за неотложна помощ, Фандъкова припомни, че и сега има дежурни кабинети, в които се обслужват пациентите на общопрактикуващите лекари при нужда, и те са в диагностично-консултативните центрове. По думите на кмета общината е обявила преди време, че е готова да съдейства с екипи от общинските болници за нощни дежурства, но е трябвало да се намери механизъм, по който да се плати извънредният им труд.

Фандъкова изрази надежда, че на тази първа среща между нея и министър Андреева ще се обсъди въпросният механизъм. Тя добави, че ще предложи срок и гаранция спешната помощ в София да бъде окомплектована с необходимия по стандарт брой екипи. За столицата са необходими около 40-50 екипа в спешната помощ, за да е сигурно, че хората ще бъдат обслужени, смята Фандъкова.

Борисов: Местан съзнава, че партията-победител на всички избори е извън управлението

Като се говори за плавен преход от г-н Местан, мога да разчета така думите му - той съзнава, че партията-победител на всички избори досега е извън управлението. ДПС не иска да бъде завлечено в канала. Така Бойко Борисов обясни пред журналисти в Народното събрание как разбира заявката на лидера на ДПС за плавен преход, предава БТА.

Израелски самолет кацна принудително в София заради съмнения за терористи на борда

Пътнически самолет на Израелските авиолинии, пътуващ за Мюнхен, е направил принудително кацане в София тази сутрин заради агресивно поведение на един от пътниците, съобщават израелски медии. Според източници от авиокомпанията пътникът е нападнал един от членовете на екипажа. Очевидец разказал, че пътникът внезапно станал от мястото си, изтичал по пътеката между седалките и удряйки по вратата на тоалетната, започнал да крещи: "Тук се крият терористи!", съобщава БНР. Самолетът е получил разрешение за приземяване в София, където агресивният пътник бил свален. Той е задържан от местните власти и предстои да бъде изпратен в Израел под охрана. От пресцентъра на летище София потвърдиха, че самолет на "Ел Ал" е извършил принудително кацане, но не коментираха причината.

Путин: Русия е лидер по качество на ядреното оръжие

/КРОСС/ Плановете на Русия за превъоръжаване на армията и флота по никакъв начин не са свързани с последните събития в Украйна. Съответната програма е обект на дългогодишна разработка. Това заяви руският президент Владимир Путин. Русия продължава модернизацията на своята армия и това е планова работа, а не е свързано с Украйна, посочи той. „Искаме да превъоръжим нашата армия и флот на съвременна високоинтелектуална база, да съкратим количеството и да подобрим качеството. Това не е във връзка с никакви събития в Украйна”, поясни Путин в интервю за френските медии. „Да, по повод на военния бюджет. Така, за справка (не всички знаят това, специалистите го знаят, но не всички): военният бюджет на САЩ, за които ние току що говорихме, превишава военните бюджети на всички страни в света взети заедно. Така че, кой провежда агресивна политика?”, добави руският президент. „Предполагам, че що се отнася до отбраната на Русия, в този смисъл нашата страна безусловно е един от лидерите в света, защото това е ядрена държава, и по качеството на нашето ядрено оръжие, ние реално може би, заемаме дори първо място в света”, заяви още руският държавен глава.

Талантливи деца призоваха да запазим природата чиста

Талантливи деца от Бургас призоваха чрез силата на изкуството своите родители и връстници да опазят и съхранят природата.

В конкурса под надслов „Мисли зелено за бъдещето ни”, организиран от Кроношпан България, се включиха художници на възраст от 3 до 16 годишна възраст. В продължение на два месеца майсторите на четката рисуваха картини, скици, графики, колажи и създаваха малки арт инсталации, посветени на земята. Според изискванията на артистичната надпревара всички участници трябваше да представят по нестандартен и оригинален начин онова, което е нужно да направим, за да опазим природата за идните поколения.

До финала на конкурса достигнаха двайсет и три творби, избрани от авторитетна комисия и жури от представители на международната фондация на Кроношпан, подпомагаща разнообразни инициативи и проекти в образованието и опазването на природата.

На 5 юни, който се чества като Световния ден на околната среда, в представителната зала на Кроношпан в Бургас беше представена изложба с най-добрите творби на децата художници и приложници.

Сред посланията, които децата отправиха със своите произведения, бяха ПРИРОДАТА ОЦЕЛЯВА, ПРЕДАЙТЕ ОТПАДЪЦИ И ВЗЕМЕТЕ БЕЗПЛАТНА КНИГА, МИСЛИ В ЗЕЛЕНО – ПОМОГНИ НА ПЛАНЕТАТА, ЗАСАДИ ДЪРВО, СЪБИРАЙ БОКЛУКА РАЗДЕЛНО, ДА СПАСИМ НАШИЯ ДОМ – ЗЕМЯТА, ПАЗЕТЕ ОКОЛНАТА СРЕДА, НАСЛАЖДАВАЙ СЕ НА ПРИРОДАТА

Голямата награда , велосипед, беше връчена на талантливата Селмин Караалиева на 12 години, от Бургас, представила в прекрасен макет своята идея за използването на зелена енергия и опазването на природата за бъдещите поколения.

От ръководството на Кроношпан България вече обсъждат възможността да използват произведенията на децата в рекламни и информационни кампании на фирмените подразделения в цял свят.

 

 

 

„Ройтерс“: Коалиционният партньор в българското правителство поиска избори


По-малкият коалиционен партньор в българското правителство съобщи, че до края на годината трябва да има предсрочни избори. Това е знак, че най-бедната държава членка на ЕС вероятно върви към нова политическа нестабилност, съобщава „Ройтерс“ в кореспонденция от София.
ДПС призова за предсрочни избори след слабото представяне на управляващите По-малкият коалиционен партньор в българското правителство съобщи, че до края на годината трябва да има предсрочни избори. Това е знак, че най-бедната държава членка на ЕС вероятно върви към нова политическа нестабилност, съобщава „Ройтерс“ в кореспонденция от София. ДПС призова за предсрочни избори след слабото представяне на управляващите

Как да избягваме празни инвестиции за нашия стартиращ бизнес

/КРОСС/ Може би си мислите, че когато някой ви предложи средства с цел да инвестира във вашия стартиращ Интернет бизнес, вие трябва да приемете на всяка цена, защото това е единственият ви шанс. Но по-важно е не просто да получите такова предложение, а да знаете кога да кажете „Да" на инвеститора и кога „Не, благодаря".Само защото някой притежава средства, с които може да ви помогне, не означава, че този някой притежава и необходимите знания и умения за стартиране и развитие на вашия бизнес. Точно това имаме предвид под „празни инвестиции". Всеки, който инвестира във вашия бизнес, е необходимо да допринесе за него с нещо повече от финансова подкрепа. Изборът на инвеститор трябва да се гледа като избор на бизнес партньор, защото след като усвоите финансовите средства, той се превръща в партньор на вашия бизнес. В случай, че избирате партньори само на база финансов интерес, то вие и вашият бизнес ще се окажете в нежелана ситуация още на самия старт. Възможно е да приемете парична подкрепа от инвеститори, които предпочитат да са „тихи партньори" ( в чужбина те са известни като „Silent partners" ), но при подобни случаи е важно да имате ясни договорени взаимоотношения и споразумения, подкрепени с необходимите документи, за да избегнете евентуални конфликти на един по-късен етап

Лидерите на Г-7 предупредиха Русия, че са готови за още санкции


Лидерите на седемте най-индустриално развити страни в света, които вчера започнаха двудневната си среща в Брюксел с работна вечеря, заявиха, че са готови да наложат на Русия още санкции заради действията й в Източна Украйна.

"Ние заедно осъждаме продължаващото нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна от страна на Руската федерация", заявиха те в съвместно становище. "Готови сме да засилим конкретните санкции и да обмислим значими допълнителни рестриктивни мерки,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване