Деца вързаха куче с кабел и го пребиха до смърт

Четири деца на възраст от 11 до 14 години умъртвиха с особена жестокост ловно куче. Инцидентът станал в Симеоновград по обяд  вчера, съобщи ОД на МВР - Хасково.
Собственикът на гончето на година и половина подал сигнал в 13,15 часа в местния полицейски участък след като намерил любимеца си пребит до смърт в района на бившето ТКЗС. Четири деца на възраст от 11 до 14 години умъртвиха с особена жестокост ловно куче. Инцидентът станал в Симеоновград по обяд  вчера, съобщи ОД на МВР - Хасково. Собственикът на гончето на година и половина подал сигнал в 13,15 часа в местния полицейски участък след като намерил любимеца си пребит до смърт в района на бившето ТКЗС.

Двукрак робот по-бърз от Юсейн Болт

Двукрак робот, проектиран от учени в Южнокорейския институт за авангардни науки и технологии, може да надбяга спринтьора Юсейн Болт, като дори може да преодолява препятствия, съобщава Мetro.co.uk.
Краката на робота Раптор наподобяват на протезите на атлетите с ампутации, но има опашка за баланс. Благодарение на дизайна му, Двукрак робот, проектиран от учени в Южнокорейския институт за авангардни науки и технологии, може да надбяга спринтьора Юсейн Болт, като дори може да преодолява препятствия, съобщава Мetro.co.uk. Краката на робота Раптор наподобяват на протезите на атлетите с ампутации, но има опашка за баланс. Благодарение на дизайна му,

Евакуираха най-високата сграда в ЕС заради дим

В лондонския небостъргач „Шард“ се помещават офиси, петзвезден хотел, ресторанти и луксозни апартаменти

Заплашват с арести тайландски протестиращи, използващи знака на протеста от "Игрите на глада"

/КРОСС/ Общественото недоволство в Тайланд продължава да ескалира, като голяма част от протестиращите са решили да използват знака на протеста от хитовата поредица "Игрите на глада", съобщава АП. Става дума за мълчалива съпротива срещу преврата, изразяваща се в поздрав с вдигната ръка с три изпънати пръста. Знакът символизира бунта срещу тоталитарното управление. Военните предупредиха, че засега само наблюдават как се развива тази форма на протест, но заплашиха, че ще арестуват онези, които протестират по този начин на големи групи и които не се подчиняват на призива да свалят ръцете си.  

Да нарисуваш приказния свят на своето дете

Баща украси със свои рисунки стаята на своя наследник


Двукрак робот по-бърз от Юсейн Болт (видео)

Двукрак робот, проектиран от учени в Южнокорейския институт за авангардни науки и технологии, може да надбяга спринтьора Юсейн Болт, като дори може да преодолява препятствия, съобщава Мetro.co.uk.
Краката на робота Раптор наподобяват на протезите на атлетите с ампутации, но има опашка за баланс. Благодарение на дизайна му, Двукрак робот, проектиран от учени в Южнокорейския институт за авангардни науки и технологии, може да надбяга спринтьора Юсейн Болт, като дори може да преодолява препятствия, съобщава Мetro.co.uk. Краката на робота Раптор наподобяват на протезите на атлетите с ампутации, но има опашка за баланс. Благодарение на дизайна му,

Румъния очаква най-голямата реколта жито за последните 27 години

Земеделците очакват средната продукция жито през тази година да бъде от 3,9 тона на хектар


Родители организират „Мълчалив поход на живота”

/КРОСС/ В протест срещу убийствата на невинни деца на пътя, родителски организации инициират „Мълчалив поход на живота". Поводът е смъртта на 4-годишния Паоло, който беше блъснат от джип в пешеходна зона в Стара Загора. Родителите настояват за незабавни промени в Наказателния кодекс, за адекватни наказания за убийствата на пътя, завишаване на санкциите за нарушителите, по-добър контрол и обезопасяване на пътните зони около училища, детски градини и площадки и спирките на градския транспорт. Протестът ще се проведе от 11 ч. в събота в София, Стара Загора, Варна, Пловдив, Бургас, Разград и Банско, съобщава БНР.

Путин за Крим: Не можех да оставя руснаци да влязат в НАТО


Русия е "присъединила" част от съседна Украйна, защото не можела да остави "исторически руска територия, населена предимно с етнически руснаци, да отиде в някакъв международен военен алианс, а и самите жители на Крим искат да бъдат част от Русия".

Това обяснение за анексирането на Кримския полуостров даде руският президент Владимир Путин в интервю за френския телевизионен канал  TF1 и френската радиостанция Europe 1. Разговорът с журналистите Жан-Пиер Елкабах и Жил Було е записан на...

Големият губещ от избори тази година е БСП, обяви Калфин


Ако изборите се проведат до края на годината, най-големият губещ ще бъде БСП, защото тя няма да има възможност да представи нови идеи и да възстанови част от доверието на избирателите. Това коментира водачът на листата на АБВ в евроизборите и досегашен евродепутат Ивайло Калфин в ефира на държавното радио.

Според него от политическа гледна точка искането за предсрочни избори е в полза на три сили – ДПС, ГЕРБ и "България без цензура".

"В последните няколко месеца г-н Местан...

Столичните общински болници ще осигурят четири екипа за Спешна помощ

Четири екипа медици от общинските болници в София ще помагат на столичното звено на Центъра за спешна медицинска помощ, съобщи кметът Йорданка Фандъкова след като се срещна с министъра на здравеопазването по повод на тежките проблеми със спешната помощ.   Министър Андреева е обещала здравното министерство да осигури 30 екипа за спешна помощ в столицата. Фандъкова се е ангажирала да командирова за 45 дни лекари и сестри от общинските болници за нуждите на Центъра за спешна помощ в града. За тях ще бъде осигурено допълнително възнаграждение.   "Добре е, че диалогът е възобновен. С екипа на министерството поехме ангажимент за четири екипа, които да бъдат предоставени от четирите общински многопрофилни болници за нощни дежурства, да бъдат командировани в Центъра за спешна помощ временно, докато се реши трайно въпросът", каза след срещата Фандъкова, цитирана от БНР.   "На територията на Столичната община има създадени пет изнесени кабинета в крайните квартали на София. За съжаление, три от тях не се ползват в момента, защото няма екипи. В общинските болници, както и в 21 диагностично-консултативни центрове има дежурни кабинети, които и през нощта приемат всеки, който потърси помощ", продължи столичният кмет.   "Приехме и идеята за създаване на по-добра координация чрез комуникационна система. Ако това направи министерството, ние ще съдействаме", каза още Йорданка Фандъкова.

Протест на бургаското летище заради драстично увеличени такси

С 500% са увеличени таксите за автобусните фирми, обслужващи летището

Пожар гори в най-високата сграда в Европа

Седем коли с огнеборци се борят с пламъците

Търговията на дребно у нас се повишава с 2,4% за година

Обемът на търговията на дребно в България се е свил с 0,2% за месец април спрямо предходния месец. Това става ясно от данните на европейската...

Германия ще отмени забраната за добив на шистов газ

/КРОСС/ Германия ще отмени през 2015 година действащата забрана за добив на шистов газ на територията на страната, пише Financial Times, цитиран от ИТАР-ТАСС. Забраната ще дойде вследствие на желанието на германския бизнес, който поиска да се намали зависимостта от руските доставки на природен газ и да се повиши конкурентоспособността на германската икономика в сравнение със САЩ, пише изданието. Вестникът допълва, че съответният проектозакон ще бъде внесен за разглеждане от правителството още преди лятната ваканция. Според експертните оценки запасите от шистов газ на територията на Германия достигат 2,3 трлн. куб. метра.  

Все повече руснаци недолюбват САЩ

/КРОСС/ Все повече руснаци започват да не одобряват политиката на САЩ. Тяхното количество продължава да нараства, а през май процентът достигна историческия максимум - 71% от гражданите на Руската Федерация недолюбват САЩ, съобщи Левада-център резултатите на социологическо проучване. В началото на 1990-те едва около 10% от руснаците са заявявали открито антипатията си към САЩ, след това обаче, процентът с годините започнал да нараства, но никога досега резултатите на проучванията не са достигали до 71%. Тук е моментът да отбележим, че социологическото проучване се проведе на фона на „антитерористичната операция" в югоизточна Украйна и събитията в страната, започнали през февруари на Майдана в Киев. Съгласно данните на социолозите, в момента нараства процентът на негативното възприемане и по отношение на други страни, причастни към украинската криза. Продължава да нараства отрицателното отношение към Европейския Съюз. Увеличиха се процентите за положително настроение към Китай - от 62% до 77%. В Китай 40% от хората смятат Русия за най-близък съюзник (на второ място след Белорусия).

Евакуираха най-високата сграда в Западна Европа заради пожар

Лондонският небостъргач Шард, най-високата сграда в Западна Европа със своите 310 метра, беше евакуиран по обед заради пожар в приземния етаж на сградата, съобщи полицията.

Пороен дъжд наводни част от пътя Добрич - Албена

Река Батовска е преляла, но няма опасност за населението


Бежанският поток към България отново се засилва

Петдесет и пет процента от бежанците, настанени в центроветеу нас, вече са получили статут, съобщи председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев. Така те имат право да получат паспорти и лични карти и да живеят, където поискат в България или друга страна от ЕС, ако получат покана, обясни Чирпанлиев пред БТА. През последните няколко месеца отново нараства броят на незаконно преминалите българо-турската граница. По данни на Националния оперативен щаб само през май у нас са влезли над 300 души. Голяма част от бежанците, които напускат Сирия, са от кюрдски произход. Те минават нелегално и през Турция. Целта им е да стигнат до роднините си в Западна Европа. Много от тях живеят в землянки и са трудно приспособими в наши условия, посочи Чирпанлиев. По думите му домовете на агенцията по бежанците в момента не са пренаселени.

Давид Вия ще играе в Австралия, преди да премине в "Ню Йорк сити"


Испанският национал Давид Вия ще играе под наем в "Мелбърн сити" до края на годината. Той избра да поддържа форма в австралийското първенство, преди през 2015 г. да премине в новосформирания американски клуб "Ню Йорк сити".

"Това е много добър ход за мен във всяко едно отношение. От футболна гледна точка това е възможност да играя в нова лига и в различна държава. И, разбира се, ситуацията е идеална за мен, за да поддържам форма, преди да започне следващият сезон в МЛС", заяви...

Черноморието ни пренаситено, започва развиване на планинския туризъм

Правителството е готово с проект на Стратегия за развитие на туризма. Подробности по темата даде Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката. Според него в документа се казва, че степента на наситеност на българското Черноморие е стигнала почти до своя завършен вид.

Борисов: "Незабавни избори, веднага"

"Незабавни избори веднага, сега", призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който даде извънредна пресконференция в четвъртък след червения картон, който ДПС показа на правителството с изявлението на лидера си Лютви Местан, че "предпочитат избори до края годината" .   Днес стана ясно, че мандатоносителят не е бил БСП, а ДПС. Това е поредният срам за левицата", обяви триумфиращо бившият премиер.   Още от утре да се започнат консултации при президента кога да предсрочни избори, настоя Борисов, който не е съгласен с посочените от ДПС дати в края на ноември или началото на декември.   Това трябва да се случи, защото ако правителството вземе тези 3 млрд. допълнителен заем и остане да работи още три месеца, това означава следващото правителство да влезе ноември-декември в най-тежкият период с бюджет на това правителство.   "В това отношение Станишев и Орешарски са царе. Считам за правилно или незабавно да си подадат оставка, днес, за да се опитаме септември-октомври да има шанс още нещо да се направи, да не харчат нито лев повече, да не правят никакви назначения или, за да им блеснат всичките лъжи и измислици, да се отиде догодина на избори две в едно. Ноември месец при тези пасиви няма кой да удържи за повече от три месеца”, каза Борисов. Според него на сегашния кабинет са нужни поне още 2 млрд., за да изплащат по оперативните програми. Според Бойко Борисов, едни предсрочни избори не освобождават "тази тройна коалиция от отговорност”, защото "толкова поразии се направиха, че следващото правителство, не виждам как нормално с нормални действия ще излезе от кризата”. Лидерът на ГЕРБ смята, че обявените от Местан дати за предсрочни избори (краят на ноември – началото на декември) са пагубни, като даде пример със задлъжнялостта, БДЖ, здравеопазването. Но най-вече, каза Борисов, направеният бюджет от това правителство ще задължи следващото правителство да направи такива реформи, с които за един ден да отмилее на народа.   "Аз казах, че чувството за самосъхранение на БСП и ДПС сигурно ще се задейства, защото след този успех на ГЕРБ при едни парламентарни избори за парламент, резултатът ще е в наша полза. Нито един ден не сте видели у нас еуфория, всеки ден заявявах ясно и точно, че катастрофата вече е факт", продължи Борисов.   "С днешното изказване на г-н Местан и част от депутатите на левицата става ясно, че това, което една година ясно и точно ви говорих, че тази безпринципна коалиция не само е пагубна за България, тя не е естествена”, лидерът на ГЕРБ.   "Виждате как започват сега да си прехвърлят вината. Като ви казах, че Орешарски е псевдопремиер, вие се опитвате да ми цитирате премиера Орешарски. За една година те докараха до там, че се наложи и ЕК, и всички да им казват какво ще се случи”, каза той. Според него не е коректно Лютви Местан да сравнява европейски избори с парламентарни, "защото ако сравним парламентарните избори те са в много полза на ГЕРБ”.   Малко по-рано лидерът на ДПС за пореден път направи равносметка на резултатите на основните политически сили от евроизборите - БСП губи над 500 хиляди гласа, победителят ГЕРБ - над 400 хиляди гласа доверие, както и Реформаторският блок, които са загубили над два пъти в сравнение със сумарния вот на всяка от партиите преди една година. ДПС е единствената формация, която разшири подкрепата си, при това без гласовете на изселниците от Турция, които нямаха право да гласуват на евровота.   ДПС не иска да бъде завлечено в канала от БСП и "Атака"   "БСП иска на всяка цена да управлява, "Атака” иска да е на всяка цена в парламента, а ДПС не иска да бъде завлечена от тях в канала. Това е логиката", каза по-рано Борисов в кулоарите на НС в отговор на въпрос, че двама души - Сергей Станишев и Лютви Местан, вече десет дни не могат да се срещнат, а управляват държавата. Според него сигурно се срещат всеки ден и не могат да се разберат.   "Като се говори за плавен преход от г-н Местан, мога да разчета така думите – съзнава, че не е логично партията победителка на всички избори досега и за български парламент, и за европарламент, да е извън управлението”, коментира Борисов.   Да се определи пожизнен царствен пост за фамилия Станишеви Той иронично предложи да бъде внесен закон, който ГЕРБ ще подкрепят, "в който за фамилия Станишеви да се определи пожизнен пост – висок, царствен за вечни времена” В кулоарите на парламента той декларира, че партията ще го подкрепи да се намери длъжност "на това момче да мирне", защото не може да стане в партията си пръв.   "Не може да спечели избори, а иска да е пръв в държавата. Само за да ни освободи от тежестта си всеки ден да се занимаваме с касиране на избори, с подобни смехотворни твърдения от тяхна страна, съм готов да подкрепя закон за пожизнено за фамилията място, да им се даде резиденция и да си живеят царски”, обясни Борисов.     *Очаквайте подробности

Евгений Дайнов: Политическото и "българското" обяснение за внезапния скок на ДПС


Внезапното искане на ДПС за предсрочни избори има поне две обяснения – политическо и "българско".

Политическото е описано в учебниците: правителство, което няма достатъчно легитимност, за да постига ясни цели, а само оцелява, не е полезно за общото благо и трябва да бъде заменено с друго, по-легитимно правителство, което да може да постига предварително заявени резултати.

Това обаче е описано в учебници, които са предимно английски и американски. Това не е, знаем,...

Пожар избухна в най-високия небостъргач в ЕС

/КРОСС/ Пожар е избухнал в най-високата сграда в Европейския съюз - лондонския небостъргач „Шард". Огънят е пламнал по ниските етажи на 306 метровата сграда, предава ИТАР-ТАСС. По данни на телевизионния канал Sky News на място са пристигнали седем пожарни коли с 55 пожарникари. Хората от сградата биват евакуирани. Към този момент няма данни за жертви.    

Политическото и "българското" обяснение за внезапния скок на ДПС


Внезапното искане на ДПС за предсрочни избори има поне две обяснения – политическо и "българско".

Политическото е описано в учебниците: правителство, което няма достатъчно легитимност, за да постига ясни цели, а само оцелява, не е полезно за общото благо и трябва да бъде заменено с друго, по-легитимно правителство, което да може да постига предварително заявени резултати.

Това обаче е описано в учебници, които са предимно английски и американски. Това не е, знаем,...

Атанас Скатов: На Еверест не си Бог, мислиш да не ти измръзнат пръстите

С   36-годишния веган и доктор по растителна защита 
от Сливен  АТАНАС СКАТОВ разговаря РОСИЦА НИКОЛОВА

- Радваме се за успеха ви, г-н Скатов. Видях, че ви спират дори непознати хора, за да ви поздравят за изкачването на Еверест. Как ви понася славата? 
- Не смятам, че съм направил нещо кой знае какво... 

С 36-годишния веган и доктор по растителна защита от Сливен АТАНАС СКАТОВ разговаря РОСИЦА НИКОЛОВА - Радваме се за успеха ви, г-н Скатов. Видях, че ви спират дори непознати хора, за да ви поздравят за изкачването на Еверест. Как ви понася славата? - Не смятам, че съм направил нещо кой знае какво...

Отново се обсъжда сливането на митниците и НАП

Чобанов: Това е сериозно предложение за дългосрочна реформа


Пица Маргарита празнува 125-ия си рожден ден

/КРОСС/ Известният италиански специалитет пица Маргарита празнува 125-ия си рожден ден. През 1889 г. готвачът Рафаеле Еспозито приготвил пицата за Нейно Величество кралица Маргарита Савойска, съпруга на краля на Италия Умберто I, за което свидетелства и запазилото се до наши дни писмо. Според проучвания на общественото мнение, 39% от италианците считат тази пица за кулинарния символ на Италия.Зад граница тя достойно представя страната си, включително и чрез цветовете си, които дублират тези на италианското знаме. Ключовите й съставки са червени домати, сирене моцарела и зелен босилек.Маргарита е най-популярната разновидност на пицата в целия свят, особено в САЩ, където годишно пица се консумира дори повече, отколкото в родината й. 93% от американците признават, че похапват от италианския специалитет най-малко веднъж месечно. Юбилеят на пица Маргарита най-тържествено се отбелязва в Неапол, който е обявен и за столица на пицата. Така например, специално за празника собственик на местно заведение подготвил малки Маргарити, с които почерпил всички посетители на заведението си.

Китай нанесе пореден удар срещу Microsoft

Китайското правителство нанесе пореден удар срещу американската технологична корпорация Microsoft. Азиатската страна е наредила на властите в една от...

"Атака": Преди нови избори трябва Конституционния съд да каже за законността на евровота

Преди нови избори, първо да се произнесе Конституционния съд за законността на Евроизбори 2014. Това се казва в позиция на „Атака”, разпространена до медиите. "Няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин.
Ако се отиде на нови избори и тези избори бъдат купени като предишните, Преди нови избори, първо да се произнесе Конституционния съд за законността на Евроизбори 2014. Това се казва в позиция на „Атака”, разпространена до медиите. "Няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин. Ако се отиде на нови избори и тези избори бъдат купени като предишните,

Принц Уилям е фен на "Линкин парк" и "Колдплей"

Самият той свирел на тромпет, пиано и барабани


Министерство на финансите: България покрива всички числови критерии на еврозоната

България покрива четирите числови критерия за членство в еврозоната. Това се посочва в Конвергентните доклади на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), публикувани на 4 юни 2014 година, съобщиха от Министерство на финансите.
Това са вторите два подобни доклада на ЕК и ЕЦБ след тези през 2012 г. България покрива четирите числови критерия за членство в еврозоната. Това се посочва в Конвергентните доклади на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), публикувани на 4 юни 2014 година, съобщиха от Министерство на финансите. Това са вторите два подобни доклада на ЕК и ЕЦБ след тези през 2012 г.

Реформаторите: Целта ни е ДПС и ББЦ да не са балансьори в следващото управление

Със своите разкрития и постигнатия изборен резултат Реформаторския блок е основната причина за предстоящото падане на кабинета Орешарски. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от Дарик, във връзка с днешната заявка на ръководството на ДПС за предсрочни избори.
Той определи изказването на Лютви Местан като опит на мафията да се Със своите разкрития и постигнатия изборен резултат Реформаторския блок е основната причина за предстоящото падане на кабинета Орешарски. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от Дарик, във връзка с днешната заявка на ръководството на ДПС за предсрочни избори. Той определи изказването на Лютви Местан като опит на мафията да се

Киев и Москва преговарят за цена на газа от 350-380 долара

Руската корпорация "Газпром" и украинската "Нафтогаз" обсъждат цената на руския газ за Украйна да е от порядъка на 350-380 долара за 1000 куб. м и тя може да влезе в сила със задна дата от 1 април. Това съобщи в четвъртък еврокомисарят по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер, цитиран от РИА Новости. С превод на 800 млн. долара към "Газпром" миналат седмица за частично уреждане на газовите доставки през февруари и март, на практика "Нафтогаз" остава да дължи още над 2.2 млрд. долара на руската компания като основната част на дълга е натрупана от рязко вдигнатите от Москва цени на газа именно от 1 април. Тогава тарифата на синьото гориво бе увеличена с повече от 200 долара за 1000 куб. м.   Йотингер обясни на пресконференция в рамките на провеждащата се в Брюксел тристранна среща ЕС-Русия-Украйна, че е предложил план за погасяване на дълговете за ноември-декември 2013 г. и за април-май 2014 г., както и за осигуряване на навременното заплащане на доставките през следващите месеци. По думите му новата договорена цена трябва да влезе в сила от април. Попитан за дискутираната цена, еврокомисарят каза, че тя е "по-ниска от 380 и по-висока от 350 долара". В момента цената на руския газ за Украйна е  485 долара за 1000 куб. м, а Киев настоява тя да падне на нивата отпреди анексирането на Крим от 268.5 долара с ангажимент за уреждане на целия газов дълг към Москва. Йотингер посочи, че неговата цел е да се определи цена на руския газ за Украйна, която да не подлежи на никакви спорове до юни 2015 г. Той отбеляза, че шефовете на "Газпром" и "Нафтогаз" са провели продължителна среща очи в очи, на която е станала дума и за съдържанието на бъдещия договор, който да отчете интересите и на двете страни. "В резултат те изработиха общи предложения за пакетно решение на проблемите, свързани с неразплатените сметки и определяне на цената, които са приемливи и за двете страни", каза еврокомисарят.

РБ: Целта ни е ДПС и ББЦ да не са балансьори в следващото управление

Със своите разкрития и постигнатия изборен резултат Реформаторския блок е основната причина за предстоящото падане на кабинета Орешарски. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от Дарик, във връзка с днешната заявка на ръководството на ДПС за предсрочни избори.
Той определи изказването на Лютви Местан като опит на мафията да се Със своите разкрития и постигнатия изборен резултат Реформаторския блок е основната причина за предстоящото падане на кабинета Орешарски. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от Дарик, във връзка с днешната заявка на ръководството на ДПС за предсрочни избори. Той определи изказването на Лютви Местан като опит на мафията да се

Министерството на финансите: България изпълнява числовите критерии за еврозоната


Ден след като Европейската комисия покани Литва да се присъедини към еврозоната от 1 януари 2015 г. и обяви България за неготова, днес Министерството на финансите в прессъобщение показа, че България също изпълнява числовите критерии за валутния съюз. 

От справка на ведомството, базирана на публикуваните вчера конвергентни доклади на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), се вижда, че не само Литва, но и България, Чехия и Швеция изпълняват всички числови...

Катастрофа в Полша отне живота на 7 души

Катастрофа между украински автобус и микробус отне живота на седем души, а петима бяха ранени в Краковице, Южна Полша, съобщи полската полиция.

Азерките без звезди срещу Б отбора ни за Евролигата

Вторият състав на женския национален отбор по волейбол играе утре и други ден срещу Азербайджан в мачовете от Европейската лига. Този път гостите ще излязат без звездите си. Извън отбора останаха капи...

Свастика и "Смърт на eвреите" се появиха на синагогата

Задържани са четирима на възраст между 19-20 години


Директор за един ден

/КРОСС/След дълги съдебни процеси директорката на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца Румяна Петрова успя да се върне начело на учебното заведение. На 3 май тя официално зае старото си работно място. На следващия ден - 4 май, обаче при посещението й в регионалния инспекторат по образование й е връчена заповед за уволнение.  От вчера Румяна Петрова официално вече не е на работа. Основният мотив за освобождаването й е, че няма да може да изпълнява служебните си задължения. От инспектората са наблегнали на факта, че срещу нея е заведено съдебно дело от училището за неправомерно освобождаване на част от преподавателите. Очаква се тя да предяви иск в съда срещу решението на образователната институция. От вчера директор на професионалната гимназия по ресторантьорство и търговия е Наталия Христова. До първото уволнение на Румяна Петрова се стигна заради проблем с бременна ученичка. Експерти на регионалния инспекторат към образователното министерство извършиха проверка след сигнал, подаден до бившия министър на образованието Сергей Игнатов. В него се съобщаваше за обучението в редовна форма на омъжена девойка в XII клас. Няколко месеца преди да завърши средното си образование, ученичката родила. От инспектората уточниха, че при проверката е установено, че момичето не посещава училище. В дневника срещу нейния номер в класа са отразени отсъствия

Киев обмисля извънредно положение в Източна Украйна

/КРОСС/ Съветът за национална сигурност и отбрана и силовите ведомства на страната трябва до утре сутринта да подготвят позицията си по въпроса за въвеждане на военно положение в Източна Украйна, предаде УНИАН, като се позова на изказване на изпълняващия длъжността ръководител на президентската администрация Сергей Пашински. „Украинските власти, начело с президента Турчинов, военния и вътрешния министри на страната ще подготвят до утре сутринта позицията си за въвеждане на военно положение", заяви Пашински на пресконференция, l отговор на въпрос за възможното въвеждане на военно положение в Източна Украйна.

Киев обмисля извънредно положение в Източна Урайна

/КРОСС/ Съветът за национална сигурност и отбрана и силовите ведомства на страната трябва до утре сутринта да подготвят позицията си по въпроса за въвеждане на военно положение в Източна Украйна, предаде УНИАН, като се позова на изказване на изпълняващия длъжността ръководител на президентската администрация Сергей Пашински. „Украинските власти, начело с президента Турчинов, военния и вътрешния министри на страната ще подготвят до утре сутринта позицията си за въвеждане на военно положение", заяви Пашински на пресконференция, l отговор на въпрос за възможното въвеждане на военно положение в Източна Украйна.

Скок на акциза би намалил пушачите

Поскъпването на цигарите е първата причина, която дава тласък за отказване от тютюнопушенето. Това обясни д-р Маша Гавраилова, експерт в "Коалиция за живот без тютюнев дим", като се позова на проучвания сред пушачите. И понеже производителите сега сами определят цените на тютюневите изделия, единственият начин държавата да влияе върху тях е чрез акциза, който им налага.

Финансовото министерство: България покрива всички числови критерии на еврозоната

България покрива четирите числови критерия за членство в еврозоната. Това се посочва в Конвергентните доклади на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), публикувани на 4 юни 2014 година, съобщиха от Министерство на финансите.
Това са вторите два подобни доклада на ЕК и ЕЦБ след тези през 2012 г. България покрива четирите числови критерия за членство в еврозоната. Това се посочва в Конвергентните доклади на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), публикувани на 4 юни 2014 година, съобщиха от Министерство на финансите. Това са вторите два подобни доклада на ЕК и ЕЦБ след тези през 2012 г.

Независимият културен сектор в Бургас поема "Кислород"


Общо около 30 творци, независими културни организации и дейци от Бургас ще се съберат тази вечер от 19 ч. в залата на НХК за "Кислород" - един спектакъл - презентация на онова, с което се занимават.

Идеята на организаторите от сдружение "Танц БГ" е да покажат дейността на различни творци, танцьори, певци, художници, режисьори, организатори на музикални събития, различни академии, фотографи, архитекти - индивидуални или събрани в независими творчески организации.

В...

Минимални отклонения на Wall Street след заседанието на ЕЦБ*

Добре се знаеше, че това са вероятните ходове от страна на банката, посочи експерт


Министър Цветлин Йовчев настоя за прилагането на обективни критерии при вземането на решение за присъединяване на страната ни към Шенген

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи участва в заседанието на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи”

Цитат на деня: Чувам за конфликт между Цветан Василев и Пеевски, не ме интересува


Чувам за такъв конфликт, не е интересува. Аз в такива конфликти лични между политици и бизнесмени няма да участвам. Не ме интересува този конфликт.

Така бившият телевизионен водещ Николай Бареков, който в началото на годината създаде партия "България без цензура", отговори на журналистически въпрос в парламента дали знае за конфликт между собственика на "Корпоративна търговска банка" Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Бареков, който е считан за близък до...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване