ДПС не искат БСП и Атака да ги завлекат в канала, убеден Борисов

ГЕРБ били готови с мотивите за поредния вот на недоверие

Майки във Варна излизат на „Мълчалив поход" заради смъртта на Паоло

Родителски организации организират „Мълчалив поход на живота" след смъртта на 4-годишния Паоло, който беше блъснат в пешеходна зона от джип в Стара Загора. Те настояват за Незабавни промени в Наказателния кодекс за адекватни наказания за убийствата на пътя, завишаване на санкциите за нарушителите на Закона за движение по пътищата, по-добър контрол, както и обезопасяване на пътните зони около училища, детски градини, детски площадки и спирките.

"Нова" и Би Ти Ви показаха покупка на наблюдатели от "България без цензура", Бареков ще ги съди


Тази сутрин Би Ти Ви и "Нова телевизия" показаха репортажи за това как представители на "България без цензура" са плащали на хора да бъдат наблюдатели - практика, забранена от Изборния кодекс.

"Нова телевизия" се свързва с няколко души, които според справка в Сметната палата са вписани като дарители на "България без цензура". Двете жени са жителки на село Гложене и отричат да са давали пари на партията, като едната е с ниски доходи, а другата е безработна.

Галина Йончева...

Отбелязваме Световния ден на околната среда

/КРОСС/ Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Честването на този ден е свързан с насърчаване на осведомеността и с дейности за опазването на околната среда в световен мащаб. Отбелязването на Световния ден на околната среда играе ролята на глобална платформа за работа с обществеността. На този ден в над 100 държави, хората обединяват усилията си и правят нещо положително за околната среда и за планетата. Мотото на Световния ден на околната среда през 2014 г. е "Надигни гласа си, не нивото на морето". Призивът тази година е да се признае, че всички сме изправени пред едни и същи предизвикателства и сме обединени от една обща цел за устойчив живот и бла"оденствие на тази планета. 2014 година е обявена от ООН за Международна година на малките островни развиващи се страни. Отбелязването тази година призовава хората да надигнат глас в знак на солидарност към гражданите на малките островни държави, тъй като в резултат на климатичните промени и нарастващото ниво на световния океан стават по-уязвими и поставени пред много рискове.    

Нова и БиТиВи показаха покупка на наблюдатели от "България без цензура", Бареков ще ги съди


Тази сутрин БиТиВи и Нова телевизия показаха репортажи за това как представители на "България без цензура" са плащали на хора да бъдат наблюдатели - практика, забранена от Изборния кодекс.

Нова телевизия се свързва с няколко души, които според справка в Сметната палата, са вписани като дарители на "България без цензура". Двете жени са жителки на село Гложене и отричат да са давали пари на партията, като едната е с ниски доходи, а другата е безработна.

Галина Йончева признава, че са й предложили от партията да стане застъпник, срещу което ще получи 50 лева. Другата жена не е имала подобна оферта, но е приела покана да бъде закарана в София на предизобрен концерт. По време на пътуването на всички в автобуса са били взети данните от личните им карти.
 
Репортаж, направен със скрита камера след сигнал на зрители, на Нова телевизия показа, как служителка от фирма за бързи кредити предлага на хора по 50 лв., за да станат наблюдатели като самите те подписват декларация, че ангажиментът им не е платен. Въпросната служителка също е била в избирателна секция в изборния ден.

На тези избори направи впечатление огромният брой на наблюдателите.

След излъчването на репортажите лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви в съобщение до медиите, че ще съди двете телевизии. В съобщението се посочва, че медиите излъчват манипулативни репортажи, за да шантажират симпатизанти на партията.

"Във връзка с режисираните внушения, излъчени днес в двата сутрешни блока на БТВ и Нова Телевизия, заявяваме, че ще си потърсим правата по съдебен ред и ще докажем, че излъчените репортажи, които нямат нищо общо с разследващата журналистика, са чиста манипулация. Тази атака издава общия кукловод на двата уж най-гледани сутрешни блока, които си позволяват да канят и показват всякакви хора, нарушавайки всички етични норми и принципи, без да потърсят другата гледна точка", се посочва още в изявлението на Бареков.

Според него репортерите в двете телевизии са подбудили обикновени граждани да взимат пари с цел да бъдат заснети.

Случаят с двете дарителки на партията щял да бъде проверен допълнително, а резултатите от проверката ще бъдат оповестени публично.

Паралелно с двата съдебни иска "България без цензура" ще подаде и сигнал до прокуратурата за рекет, шантаж и изнудване, извършвани от представители на "Протестна мрежа" мрежа с цел сплашване на симпатизантите на партията и прекратяване на дарителската дейност за нея, се посочва в съобщението.

ДПС насрочи избори на 30 ноември или на 7 декември

ДПС зададе краен срок на годност на кабинета на Пламен Орешарски на пресконференция днес. Ето какво заяви Лютви Местан: "Анализът прави невъзможна идеята за пълен мандат на кабинета "Орешарски", тази идея не е път към стабилност. Като изключим този вариант, са възможни три труги варианта: Първият - хоризонт на кабинета Орешарски до октомври 2015 г. и провеждане на избори 2 в 1 - местни и парламентарни. Вторият - избори догодина по това време. И третият - избори до края на годината." Местан уточни, че ДПС предпочита изборите да се проведат до края на годината. Очаквайте подробности!

Буйстващ пътник "свали" израелски самолет на летище София

От компанията уточняват, че пасажерът е ударил един

Издирват момиче, изчезнало в морето при Рибарския плаж във Варна

Издирва се момиче изчезнало в морето при Рибарския плаж във Варна. Това съобщи за „Фокус” говорител на МВР.
Малко преди 04.00 часа тази сутрин има подаден сигнал от хора, които са видели момиче да влиза в морето.
Не са забелязали да излиза от водата и поради тази причина са подали сигнал, който в последствие е подаден и към морския спасителен Издирва се момиче изчезнало в морето при Рибарския плаж във Варна. Това съобщи за „Фокус” говорител на МВР. Малко преди 04.00 часа тази сутрин има подаден сигнал от хора, които са видели момиче да влиза в морето. Не са забелязали да излиза от водата и поради тази причина са подали сигнал, който в последствие е подаден и към морския спасителен

10-годишно момиче плаши с фалшив сигнал за бомба

/КРОСС/ Полицията в Павликени разкри 10-годишно момиче, подало фалшив сигнал за поставено взирвно устройство в банка. Вчера в 13,30 ч. на тел. 112 е получен сигнал за поставено самоделна бомба в банка в Павликени. Установено е, че обаждането е осъществено от уличен телефон в центъра на Павликени. Районът около намираща се в центъра на града банка е бил отцепен, служителите са евакуирани. Извършена е проверка в сградата, при която не са открити взривни вещества или съмнителни пакети. По случая е заведена преписка. След проведени незабавни и прецизни дейстния униформените установили подателя на неверния сигнал - 10 -годишно момиче от същия град. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата, предава Дарик.  

Над 8 хиляди украински граждани са избягали в руската Ростовска област за последното денонощие

/КРОСС/ Над 8 хиляди украински граждани са избягали в руската Ростовска област за последното денонощие, предаде РИА Новости, позовавайки се на руския омбудсман за правата на децата Павел Астахов. В свой профил в социалната мрежа Астахов е написал, че през изминалото денонощие в Ростовската област са пристигнали 8 386 украинци. Той е уточнил, че в сряда е направил проверка в бежански лагер, в който са пристигнали още 151 деца. Мрежата от пансионати за приемане на бежанци от Украйна вече е готова в Ростовска, Воронежска, Белгородска и Брянска област в Русия, заяви пред журналисти вчера ръководителят на администрацията на президента на Русия Сергей Иванов. "През последните години, потокът от бежанци от югоизточна Украйна, преди всичко на жени и деца, значително се е увеличил", - заяви той, като отбеляза също, че част от гражданите на Украйна просто отиват в Русия при роднините си, без да се обръщат към властите. Междувременно, властите на Ростовска област планират в сряда вечерта да въведат режим на извънредно положение заради нарастващия поток от бежанци. От средата на април киевските власти провеждат специална операция в източната част на Украйна, където не спират протестите на поддръжниците на федерализацията.  

Израелски самолет кацна извънредно в София

Самолет на израелската авиокомпания "Ел Ал" е кацнал извънредно, след като пътник е нападнал член на екипажа, съобщава вестник "Джерусалем поуст".

„България без цензура“ завежда дела срещу БТВ и Нова телевизия


„Във връзка с режисираните внушения, излъчени днес в двата сутрешни блока на БТВ и Нова телевизия, заявяваме, че ще си потърсим правата по съдебен ред и ще докажем, че излъчените репортажи, които нямат нищо общо с разследващата журналистика, са чиста манипулация. Тази атака издава общия кукловод на двата уж най-гледани сутрешни блока, „Във връзка с режисираните внушения, излъчени днес в двата сутрешни блока на БТВ и Нова телевизия, заявяваме, че ще си потърсим правата по съдебен ред и ще докажем, че излъчените репортажи, които нямат нищо общо с разследващата журналистика, са чиста манипулация. Тази атака издава общия кукловод на двата уж най-гледани сутрешни блока,

Безработни от с. Гложене станаха дарители на Бареков

Безработни жители на село Гложене са станали дарители на партия „България без цензура“, без самите те да знаят. Според списъка с дарители, публикуван от Сметната палата, 47-годишната Галина Бориславова Йончева, пенсионер от село Гложене, е дарила 1000 лв. на партията на Бареков, показва разследване на bTV.  „За кво каза, че става на въпрос? Това не е верно, ние с мъжа ми и двамата сме пенсионери по болест“, така Галина отговаря на въпроса знае ли, че е станала дарител. Оказа се, все пак, че Галина има общо с партията на Бареков – на евровота, когато ѝ предложили да стане застъпник на ББЦ. Жената се съгласила. „ЕГН-то съм си дала, всичко съм си дала“, обяснява тя и допълва, че ѝ обещали да платят 50 лв. На въпрос има ли 1000 лв. да даде за дарения, тя отговаря: „Ма откъде, аз нямам, 10 лв. имам, що да лъжа?“ Другият дарител на ББЦ от с. Гложене е 35-годишната Евдокия Йончева – безработна. И тя дала 1000 лв. „Не съм давала никакви пари“, казва тя. Евдокия твърди, че никога не е влизала в банка, не знае как се превеждат пари по сметка, не са ѝ предлагали да става застъпник или наблюдател на партията на Бареков. Но когато седмица преди евровота я поканили да отиде на предизборния концерт на ББЦ в София, жената, която от 15 години не е виждала столицата, се съгласила на драго сърце. Тя казва, че в автобуса на път за София ѝ записали данните от личната. Тя заедно със съпруга си и детето им се издържат с пенсия от 180 лв. Всички в селото се чудят, как семейството, което разчита на съседите, за да върже двата края, е станало спонсор на партия. „Ма как ще са дарители, те сметки имат, ток, вода, вересии по магазините вече не им дават“, казва съседът Милан Захариев. Секретарят на кметството в Гложене Ива Христова обяснява, че жената постоянно идва да пита за работа. „Добричка, скромна, наивна и от там се е получило вече недоразумението да стигне до дарител“. Сега и Галина и Евдокия се молят да не станат клиенти на полицията заради злоупотребите с лични данни.

Деца убиха куче в Симеоновград

Четириногото е било завързано и бито с прът


Издирват момиче, изчезнало в морето край Варна

/КРОСС/ Момиче е изчезнало в морето край Варна тази нощ. Сигналът за инцидента е подаден около 4 ч. Момичето е минало покрай две неработещи заведения на Рибарския плаж и е влязло във водата. Веднага е бил информиран Морският спасителен център, който се е включил в издирването с катер. Спасителната операция не открила момичето. Най-вероятно в момента никой не търси изчезналата заради лошите метеорологични условия. Вълнението на морето достига 3 - 4 бала. Морският спасително-координационен център не участва в издирването. В Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" въобще не е получавано съобщение за подобен инцидент. Екип на Спешна помощ пък е посетил мястото на инцидента, но си е тръгнал, защото момичето не е бил открито, съобщава Дарик.  

Борисов: Внасяме новия вот на недоверие до края на деня

Заседанието на Парламента не започна навреме заради липса на кворум, точката за емитиране на нов дълг отпадна за днес

Никаква радост не ни носят думите на Местан, отсече Борисов

Лидерът на ГЕРБ поиска отново незабавна оставка на кабинета


Орешарски на среща с новоизбраните български евродепутати

/КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски ще участва в организираната от БАН и в. „Преса" тържествена среща с новоизбраните членове на Европейския парламент от България. Срещата ще се проведе днес, 5 юни, от 15 ч. в Централния военен клуб.  

Преквалифицират охранителите в селата за шофьори и лекари

Преквалифицират охранителите в селата за шофьори и лекари

Охранителите по селата ще трябва да изпълняват и други функции. "Фирмата, която представлявам се отзовава на всеки сигнал - купуваме храни, лекарства, транспортираме хора до болница.

Охранителите ни минават курс към Български червен кръст (БЧК) за оказване на долекарска помощ. Знаят кога могат да транспортират хората и кога е нужен специализиран транспорт", обясни пред TV7 Александър Апостолов, представител на охранителна фирма. Той е категоричен, че видеонаблюдението е много добра превантивна мярка.

"Не знам какви ще са критериите и как ще ги назначават хората по програма за временна заетост, които да изпълняват функциите на пазачи в селата. Най-вероятно подборът ще е по документи, което не е удачно. Трябва да има задължително дежурен през нощта", предложи Апостолов.

Според него критериите за избор на кадри трябва да бъдат по-добре разяснени на хората. "Имам резерви към тази програма. Дал съм заявка за 35 охранители, а ми отпуснаха 16. Условията са във всяко населено място да са по 4. Не вярвам да има полза. Ако има тя ще е частична и ще е от гледна точка на борба с безработицата", добави кметът на Калояново Александър Абрашев.

Според Абрашев 18 млн. лв. за 5000 работни места, каквито са параметрите на програмата, няма да доведат до почти нищо позитивно в борбата с престъпността. "Няма да носят оръжие. Ще наблюдават само в светлата част на деня. Ако разполагаме с 18 млн. лв. за борба с безработицата и престъпността е добре да се разделят и една част за видеонаблюдение", каза още Абрашев. Охранителите ще получават минималната заплата от 340 лв.

Microsoft изпитва все повече трудности в Китай

Местната национална телевизия критикува Windows 8, а властите в провинция Дзянсу отказаха поръчка за софтуера


Българин в САЩ обвинен за секс с 14-годишен

/КРОСС/ Българин в Чикаго е обвинен, че е правил секс с 14-годишно момче. Непълнолетният пуснал обява в интернет, че предлага секс срещу пари. Разследването е продължило близо година, съобщи Нова телевизия.  През август миналата година полицията в чикагското предградие Евънстън получава обаждане от родителите на едно 14-годишно момче. Те твърдят, че той е пуснал секс обява в интернет. „Това момче се е представило за 16-годишно. Родителите му са се притеснили и се обадили в полицията в Евинстън. Детективите започнаха разследване, след като се убедиха,че този младеж е правил секс с различни мъже чрез обява в "Крейгслист", коментира полицейският служител Джей Перот. След като прегледала съобщенията в сайта и множество телефонни разпечатки, полицията арестувала четирима души, за които твърди, че многократно са правили секс с тийнейджъра. В повечето случаи - за пари. Сред тях е и 43-годишният българин Васелин Минев. Има обаждания между жертвата и този мъж. Те са срещнали и са правили секс. Съдът пусна Минев под домашен арест, докато траят процедурите. Той живее в чикагското предградие Мортън Гроув, но затвори вратата пред нашия екип. Съседите казват, че не познават българина, но са стресирани, че такова нещо е възможно да се случи в техния квартал. Срещу Веселин Минев има общо пет обвинения. Всички те - углавни престъпления, свързани със склоняването на малолетен към проституция.

49 % от българчетата под 6 год. застрашени от бедност

През 2011 година делата на децата под 6 г., живеещи в риск

Мечтите ни умират, размазани на пешеходната пътека

Никой не е защитен. Не беше и 15 годишния Денислав Русков, млада баскетболна надежда, който бе смазан на тротоара на спирката от пиян шофьор, докато чака автобус на бул."8-ми Приморски" във Варна. Убиецът му щеше да получи 3 години затвор, но в последствие го осъдиха на 8 години затвор за непредумишлено убийство.

Издирват момиче, изчезнало в морето при Рибарския плаж във Варна

Издирва се момиче, което изчезна в морето при Рибарския плаж във Варна. Малко преди 4.00 ч. тази сутрин бил подаден сигнал от хора, които са видели момичето да влиза в морето, но не са видели то да излиза от водата.

Renault намали въглеродния отпечатък върху околната среда с 10% за три години

/КРОСС/ Renault Group пое и постигна публичния ангажимент да намали въглеродния отпечатък върху околната среда с 10% между 2010 и 2013, ангажимент, който не е успявал да направи никоя друга група в автомобилната индустрия. Тази политика стартира като част от решимостта на Групата да намали парниковите газове (и по-специално CO2), отделяни от нейните продукти и дейности, и да играе активна роля в борбата за намаляване на глобалното затопляне. Renault води екологична политика, прилагана върху всички нейни бизнес линии почти 20 години. И с оглед на непрекъснато усъвършенстване, Групата Renault е решена да продължи усилията си по време на целия стратегически план, като целта е да се намалява въглеродния отпечатък върху околната среда средно с 3% годишно между 2010 и 2016 в съответствие с прогнозите за световните продажби на компанията. За тази цел, Renault стартира планове за действие през целия жизнен цикъл на своите продукти и дейности.Особено внимание се поставя върху фазата на употреба на автомобила, който генерира голяма част от парниковите газове. През 2013 Renault излезе на първо място в Европа като автомобилния производител с най-ниско ниво на CO2 емисиите*, ниво под 115 г/км CO2, в гама от все по-икономични автомобили с двигатели с вътрешно горене и гама от електромобили

4 000 жители на Украйна са поискали от Русия статут на бежанци

Киев лъже, че в Украйна няма хуманитарна криза, заяви Медведев


Издирват момиче изчезнало в морето при Рибарския плаж във Варна


Издирва се момиче изчезнало в морето при Рибарския плаж във Варна. Това съобщи за „Фокус” говорител на МВР.
Малко преди 04.00 часа тази сутрин има подаден сигнал от хора, които са видели момиче да влиза в морето.
Не са забелязали да излиза от водата и поради тази причина са подали сигнал, който в последствие е подаден и към морския спасителен Издирва се момиче изчезнало в морето при Рибарския плаж във Варна. Това съобщи за „Фокус” говорител на МВР. Малко преди 04.00 часа тази сутрин има подаден сигнал от хора, които са видели момиче да влиза в морето. Не са забелязали да излиза от водата и поради тази причина са подали сигнал, който в последствие е подаден и към морския спасителен

Колата става непродаваема при неплатен акт

/КРОСС/Да се направи обща електронна система на нотариусите и тя да блокира сделката, когато някой опита да продаде колата си, а се окаже, че има неплатен акт от КАТ или местен данък, предлага Нотариалната камара. Идеята е, след като се представи талонът на автомобила и в системата се впише регистрационният номер, да се прави проверка за задължения. Ако изскочат такива, то номерът на возилото ще бъде блокиран от електронната система във всички 615 нотариални кантори в страната. Друга цел на промяната е регистрирането на колите да се прави в нотариалните кантори, които имат достъп до регистъра на автомобилите в МВР, системата за българските документи за самоличност и данъчните служби. Така при регистрирането на превозното средство при нотариусите новите им собственици няма да се редят на опашки в КАТ. "Около 550 000 коли се регистрират на гишетата на КАТ за година. 300 000 са новорегистрираните, а 250 000 са тези, които се регистрират, след като има нотариална заверка на договорите", отчете вчера зам.-министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева. Според нея ключов е въпросът дали нотариусите ще могат да се справят с обслужването на тези сделки. Иначе плюсът от регистрацията в канторите щял да бъде в намаляването на административната тежест и спестяването на висенето по опашките в КАТ. Възможно е и отпадането на проверките на каналите, като прегледите бъдат вменени изцяло на частните фирми, занимаващи се с такава дейност

Девет нови функции в iOS 8, с които Android вече разполага


Още докато Apple представяше iOS 8 в понеделник, в интернет започна спорът между почитателите на компанията и феновете на Android, за това доколко обявяваните гордо от Тим Кук и служителите му новости реално са нещо ново. Компанията от Купертино обяви, че iOS 8 е най-важното и мащабно обновление на платформата от както тя представи онлайн магазина си за приложения насам.

Онлайн изданието CNET допълнително нажежи спора, като публикува списък с новостите в осмото поколение на iOS,...

Фирма за бързи кредити вербувала платени наблюдатели за Бареков

Водеща фирма за бързи кредити е вербувала граждани за наблюдатели на изборите, показа разследване на Нова тв. Схемата била разкрита по сигнал на потърпевш, подаден в изборния ден. Въпреки че наблюдателите трябва да са неплатени, служителка на фирмата се е обадила на конкретни граждани две седмици преди изборите, за да ги вербува за наблюдатели срещу 50 лева на човек, разказа авторът на разследването Марин Николов. Хората от средното ниво – между партията и купените наблюдатели, заявяват, че това е поръчка на „България без цензура” . Скрита камера засне как вечерта на изборния ден служителка на две сдружения, близки до „България без цензура”, се разплаща с наблюдателите. Според журналиста Марин Николов има два варианта за купуването на тези гласове по този начин - купуване на гласове чрез наблюдателите или манипулиране на протоколите.  Заснетата служителка отрича да е плащано на наблюдатели, както и да има връзка с „България без цензура”.  Работодателят й също отрича да има връзка с това: „Ако са налице данни, че наши служители са извършили действия, свързани с нарушения на нормативните актове в областта на изборния процес, напълно се разграничаваме от подобни действия. Ако такива са извършени, то това е направено изцяло по лична преценка на конкретния човек. Компанията и нейното ръководство никога не се е опитвала да влияе на служителите си в този смисъл. Подобни сигнали трябва да се разглеждат от компетентните органи и ние сме готови да им съдействаме”. Коментарът на „Българи без цензура” бе лаконичен - искат да проверят по свои канали случилото се.

Стоилов: БСП няма да води разговори просто за датите на предсрочен вот

Левицата ще разисква какви задачи е оправдано да продължат живота на кабинета


Евгений Дайнов представя "Записки по революцията. В България и другаде" - том I


Най-новата книга на социолога и писател Евгений Дайнов е посветена на революциите и революционните "времена" и представлява том I под името "Записки по революцията. В България и другаде". Тя излиза в каталога на издателство "Милениум" и предстои да бъде представена с официална премиера по време на продължаващия до 8 юни Пролетен базар на книгата в НДК. 

"Революцията е като пожар, постоянно тлеещ точно под повърхността на земята. В повечето време не се вижда. От време на време изригва...

Борисов: Да касират изборите, ще ги бием още повече

/КРОСС/ "БСП, ДПС „Атака" държат всички властови лостове - ДАНС, МВР", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. "Мая Манолова направи Изборен кодекс - изведнъж искат касиране на изборите, а кой ги е провалил тогава? Кой прави Бобов дол? Кой допусна тези платени наблюдатели? Те. Да ги касират, ще ги бием още повече", допълни Борисов. „Нека бъде внесен закон, който ГЕРБ ще подкрепят, с който на фамилия Станишев да се определи пожизнен пост - „висок, царствен за вечни времена". Да намерим длъжност на това момче да мирне, защото не може да стане в партията си пръв. Не може да спечели избори, а иска да е пръв в държавата. Само за да ни освободи от тежестта си всеки ден да се занимаваме с касиране на избори, с подобни смехотворни твърдения от тяхна страна, съм готов да подкрепя закон за пожизнено за фамилията място, да им се даде резиденция и да си живеят царски", поясни той.  

Евгений Дайнов представя том I на "Записки по революцията. В България и другаде"


Най-новата книга на социолога и писател Евгений Дайнов е посветена на революциите и революционните "времена" и представлява том I под името "Записки по революцията. В България и другаде". Тя излиза в каталога на издателство "Милениум" и предстои да бъде представена с официална премиера по време на продължаващия до 8 юни Пролетен базар на книгата в НДК. 

"Революцията е като пожар, постоянно тлеещ точно под повърхността на земята. В повечето време не се вижда. От време на време изригва...

Студентите от ТУ София с нова лаборатория за ВЕИ

Лабораторията е изцяло нова, в нея са изградени три системи

Марко Маринович дал дума да играе в "Левски"

Марко Маринович е първият играч, който ще подсили баскетболния "Левски" за предстоящото участие на "сините" в Адриатическата лига през сезон 2014/2015. Това обяви треньорът на шамп...

Безпрецедентно - политиката на Renault за намаляване на замърсяването

По повод Световния ден на околната среда, който се провежда днес, Renault Group дава отчет на поятие публичен ангажимент да намали въглеродния отпечатък върху околната среда с 10% между 2010 и 2013 го...

Рууни към критиците: Не ме интересувате!

Нападателят на Англия Уейн Рууни заяви, че не се интересува от критиката по негов адрес и от думите, че трябва да напусне отбора преди Световното. "Не се интересувам от критиката. Всеки си има с...

Протест срещу безхаберието на пътя във Варна, Стара Загора, Пловдив, Бургас

Протест срещу безотговорното поведение и неспазването на правилата за движение на пътя ще се проведе в цялата страна тази събота (7 юни). Инициативата под надслов „Мълчалив поход за живота&...

Пет души са заболели от лаймска болест в Добричка област

В Добричка област петима души са заболели от лаймска болест след ухапване от кърлежи, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Дъждовната пролет е активизирала развитието на паразитите и в и...

Янаки Стоилов върна на Местан: Да не предозираме кафетата, вредно е за сърцето

Чухме вариантите на политическата хронограма. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, предаде БГНЕС. Не е трудно те да бъдат разисквани като реални възможности. Ние като ...

Английска туристка се жалва в полицията за кражба на пари

На 04.06.т.г. около 23.45 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 26 годишна английска туристка, отседнала в Каблешково, за това че за времето от 19.00 ч. до 23.30 ч. на същата дата заедно със свои приятели посетила р-т «Централ», разположен в центъра на града, където употребили алкохол. Около 23.30 ч. напуснали заведението и се прибрали в квартирата, където котнстатирала, че през отворения прозорец на първия етаж е проникнато в помещението, откъдето е извършена кражба на сумата от 700 евро и 50 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Реакцията на деца към стари компютри (ВИДЕО)

Поредицата „Децата реагират“ представя едно особено любопитно и също толкова весело видео, в рамките на което дечица, свикнали с модерни таблети,...

Австралийци губят на година по 100 млн. долара в монети

Австралийците губят на година над 100 млн. долара в монети, които изпускат било в автомобилите си, било по канапета, съобщи АФП като се позовава на австралийския Кралски монетен двор. Шефът на монетния двор Рос МакДиармад заявил на правителството, че всяка година изчезват 225 млн.

Вземат от КАТ регистрацията на колите, ще я правят нотариусите

Регистрацията на автомобилите да бъде взета от КАТ и да се даде на нотариусите. Промяната, която бе поискана от Нотариалната камара, е одобрена от правосъдното министерство, а другата седмица работна група на ведомството, МВР и нотариусите ще изчиства подробностите, обяви зам.-министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева. Регистрацията на автомобилите да бъде взета от КАТ и да се даде на нотариусите. Промяната, която бе поискана от Нотариалната камара, е одобрена от правосъдното министерство, а другата седмица работна група на ведомството, МВР и нотариусите ще изчиства подробностите, обяви зам.-министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева.

Япония преодолява недостига на работна сила с роботи

Японската телекомуникационна компания SoftBank пуска за масова продажба роботи от февруари 2015 г., насочвайки усилия към справяне с проблема,...

Земетресение с магнитуд 5,5 разлюля Канада

Земетресение с магнитуд 5,5 беше регистрирано в Канада, съобщи геоложката служба на САЩ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване