Трети пореден месец със спад на обемите в търговията на дребно у нас през април

От началото на годината обемите в търговията на дребно в ЕС се увеличават, показва статистиката на Евростат


САЩ засилват военното си присъствие в Черно море

Американският военен министър Чък Хейгъл потвърди в Румъния ангажимента на САЩ към сигурността на съюзническите сили, които имат притеснения от руска намеса в Украйна.
"Ние ще поддържаме това темпо и занапред. Ще засилим сътрудничеството си с другите ни партньори и съюзниците в района на Черно море - България, Грузия, Турция и Украйна", Американският военен министър Чък Хейгъл потвърди в Румъния ангажимента на САЩ към сигурността на съюзническите сили, които имат притеснения от руска намеса в Украйна. "Ние ще поддържаме това темпо и занапред. Ще засилим сътрудничеството си с другите ни партньори и съюзниците в района на Черно море - България, Грузия, Турция и Украйна",

Ученик се удави в канал на язовир "Огоста"

Момчето се е разхождало с приятелката си, когато паднало и ударило главата си в каменната облицовка на канала

ГЕРБ внесоха петия вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски"

ГЕРБ внесоха петия вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски"

Точно в 17:59 часа, ПП ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски в областта на фискалната политика, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Подписи под мотивите са положили председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, Цецка Цачева, Менда Стоянова и останалите народни представители. Според народните представители от ГЕРБ, желанието за осигуряване на ресурс за непрозрачни и със съмнителна ефективност разходи, доведе до безотговорно планиране на приходната част на бюджета, и повишаване на дефицита близо до максималните позволени от закона нива.

„Фактите по отношение на постъпленията в бюджета са изключително тревожни. Независимо, че многократно алармирахме, че в бюджета се залагат изключително надценени приходи, само и само да се гарантира ресурс за предизборни и непрозрачни харчове, в бюджета за 2014г. са заложени близо 2 млрд. повече приходи от данъци и осигурителни вноски спрямо постъпилите за 2013г.

От официалните данни, публикувани от Министерството на финансите, за първите четири месеца на годината приходите по консолидираната фискална програма изостават значително от заложените по план. Спрямо същия период на 2013г. данъчните приходи нарастват едва със 123 млн.лв. като по отношение на приходите от ДДС и акцизи постъпленията са под нивата на 2013г.

Негативните тенденции се засилват допълнително и от обстоятелството, че към края на април е приключила данъчната кампания по отношение на преките данъци от една страна, а от друга страна промените в данъчното законодателство от края на 2012 г. предвидиха изместване на част от постъпленията за 2013г. в началото на 2014г“, се посочва в мотивите към вота на недоверие.

Народните представители от ГЕРБ посочват още, че не по-малко притеснителни са и тенденциите в разходната част на бюджета. „Освен преките ефекти върху фиска не са за пренебрегване процесите в енергетиката и железниците, като и двата сектора са последователно тласкани към фалит и допълнително задлъжняване на държавата чрез нейните структуроопределящи дружества. Не са за пренебрегване и проблемите в системата на сектор здравеопазване.

Традицията на БСП и ДПС да „усвоява“, а не да управлява по прозрачен и законосъобразен начин безвъзмездно предоставените средства от Европейския съюз предреши спирането от страна на Европейската комисия на средства по Оперативната програма „Околна среда”, Оперативна програма „Регионално развитие”, като подобни действия се очакват и за програмите „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” и Програмата за развитие на селските райони“, пише още в мотивите.

Изводът на народните представители е, че популизмът на правителството, обусловен от липсата на доверие към него, е пагубен за публичните финанси и цялостното икономическо състояние на страната.

Бобева: За ранното развитие на децата ще си партнираме с неправителствения сектор

"Основите на здравото общество до голяма степен се залагат в първите 7 години на всеки негов член. Затова политиките за децата трябва да бъдат цялостни, последователни, добре координирани, взаимно допълващи се, за да се осигурят оптимални условия за пълноценно развитие".

САЩ засилват военното си присъствие в Черно море

Американският военен министър Чък Хейгъл потвърди в Румъния ангажимента на САЩ към сигурността на съюзническите сили, които имат притеснения от руска намеса в Украйна.
Американският военен министър Чък Хейгъл потвърди в Румъния ангажимента на САЩ към сигурността на съюзническите сили, които имат притеснения от руска намеса в Украйна. "Ние ще поддържаме това темпо и занапред. Ще засилим сътрудничеството си с другите ни партньори и съюзниците в района на Черно море - България, Грузия, Турция и Украйна",

Мануел Нойер пропуска и контролата с Армения


Вратарят на Германия Мануел Нойер ще пропусне последната контрола на отбора преди старта на световното първенство.

Стражът няма да вземе участие в срещата с Армения в петък в опит да се възстанови напълно от травмата в рамото.

Той все още не тренира с отбора, но според селекционера Йоахим Льов ще бъде напълно възстановен за първия мач на Бундестима с Португалия на 16 юни.

"Нойер работи усилено, но вчера решихме, че той няма да играе утре, за да избегнем всякакъв...

Цветлин Йовчев: Има още експертен ресурс в правителството

Следващото правителство едва ли ще е по-стабилно, а експертният ресурс на сегашното не е изчерпан, коментира в четвъртък вицепремиерът Цветлин Йовчев от Люксембург, където участва в заседанието на Съвета по вътрешни работи в ЕС. Йовчев лобира за скорошно решение за шенгенското членство на България. Там го завари и новината, че ДПС би предпочело предсрочни избори до края на година.   Въпреки "наличието на експертен ресурс" в правителството, Йовчев все пак не изключи напълно опцията за предсрочни избори.   "Винаги има алтернатива. Никое правителство не е единствено възможно. Ресурсът на кабинета, от гледна точка на експертния потенциал и на възможностите, които може да направи, и на програмата, която предстои да реализира, не са изчерпани", каза вътрешния министър, цитиран от БНР.   Според Йовчев, ако политическата обстановка се е променила и не отразява обществените нагласи, а парламентът не може да функционира нормално и правителството няма достатъчно подкрепа, то трябва да се води диалог за предсрочни избори.   Според него следващото правителство и следващото Народно събрание едва ли ще бъдат по-стабилни.   "Допускам, че следващия парламент и следващото правителство няма да работи в комфортна среда. Все още политическата система не е достатъчно стабилна и наистина трябва да се търси ново равновесно състояние, в което може да се получи стабилно управление и стабилни процеси за страната и за гражданите на България", каза още Йовчев.

Трима убити при празнична стрелба след победата на Асад

Стрелба, открита в сряда вечерта от ликуващи сирийци след съобщението за преизбирането на президента Башар Асад, взе жертви и рани хора в Дамаск, съобщи в. "Дейли стар", цитиран от Нюз.ру и ...

Близки на пациентка потрошиха спешната помощ в Казанлък

Близки на пациентка потрошиха спешната помощ в Казанлък. Синът на пострадалата от катастрофата край града на розите и негов приятел, ударили лекар в лицето и влезли с шут в спешната зала, предаде Б...

Алонсо няма да се отказва, преди да спечели нова титла

Нов успех ще ме постави сред много специални хора, казва испанският пилот


Англичаните тичали като маратонци през сезона

Англия ще е най-умореният отбор на световното (по традиция), ако се съди по статистиките за избяганите през сезона километри от всеки футболист на мондиала. 19 от 20-те полеви играчи на “трите лъва” са в топ 50 на “маратонците”. Измерените разстояния са изтичани само в шампионатни мачове, което доказва - Висшата лига е най-силовата и динамична в св Англия ще е най-умореният отбор на световното (по традиция), ако се съди по статистиките за избяганите през сезона километри от всеки футболист на мондиала. 19 от 20-те полеви играчи на “трите лъва” са в топ 50 на “маратонците”. Измерените разстояния са изтичани само в шампионатни мачове, което доказва - Висшата лига е най-силовата и динамична в св

Лютви Местан: Сега е време всички да пием кафе


"Дневник" публикува пълния текст на изявлението, с което лидерът на ДПС Лютви Местан се обяви днес за предсрочни избори. След това можете да прочетете с незначителни съгращения и отговорите му пред представители на различни медии.

Уважаеми представители на медиите, имам съзнанието, че поемам тежък риск с тази пресконференция, защото са възможни най-различни интерпретации на това, което ще ви представя като последващ анализ на резултатите от евровота и виждането на ДПС за развитието...

Танцов фестивал събира състави и ансамбли в град Трън

Четвърти национален фестивал "От Трън по - убаво нема - 2014" ще събере клубове за български танци и любителски ансамбли в град Трън, научи ZaPernik.com.

На 6, 7 и 8 юни български състави и ансамбли ще пресъздадат традициите на народния танц в центъра на пограничния град. Откриването на фестивала ще бъде утре от 10 часа.

"В продължение на три дни сме ви приготвили много приятни изненади, събития, и програма, в която вие ще бъдете главни...

Продължава

Чобанов призна: Спрените европари ще се отразят на бюджета

Няма да оставим държавата финансово нестабилна. Дори и при предсрочни избори до края на годината бюджетната процедура няма да бъде спряна. Експертите, които работят по изработването на бюджетите, са едни и същи независимо от политическото ръководство на министерството.

САЩ не успяха да обединят Европа срещу

По време на посещението си във Варшава и през първия ден от срещата на Г-7 президентът на САЩ Барак Обама така и не успя да постигне онова, което желаеше - единна позиция за Русия, пише в. “Ню Йорк таймс”.

Визитата на руския външен министър в България е в процес на подготовка

/КРОСС/ Визитата на руския външен министър Сергей Лавров в България е в процес на подготовка, потвърди пред „Дневник" външният министър Кристиан Вигенин.  Повод за посещението на Лавров в началото на юли ще бъде годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Актуалните теми, които ще бъдат предмет на разговорите, не бяха конкретизирани от министър Вигенин. Според източници на „Дневник", неофициално посочваната дата на посещението - 7 юли, няма да бъде официално потвърдена още дълго заради изключителната заетост на Лавров, който е непрекъснато на път между световните столици заради кризата в Украйна. Днес той се среща в Париж с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Лавров, който заема поста на първи дипломат от 2004 г., е сочен от международни анализатори като една от петте най-влиятелни политически фигури в света в момента.

Пиргова: ДПС не напада правителството

София /КРОСС/ Мисля, че правителството си остава също толкова стабилно, колкото е било и преди евроизборите, защото евроизборите не са национални избори, те не решават националната легитимност на правителството, коментира пред БНР политологът Мария Пиргова. Тя определи действията на ДПС като подкрепа за коалиционния партньор.Аз смятам това решение на ДПС за изключително мъдро и действително подкрепящо коалиционния си партньор, защото България не е сама на света, но ако погледнем сложната обстановката в света, ако приемем това, че другата седмица ще пристигнат много антируски настроени американски конгресмени, след това ще пристигне и външният министър на Русия, просто това много трудно се управлява в такъв двустранен натиск, който от години тече в България и България трудно се държи на краката в такава ситуация. ДПС казват "Избори сега веднага не може да има", те казват: "Ще мислим кога да направим избори, правителството е добро, Орешарски е много добър премиер". Сега на вота за финансовата политика ще се обсъдят нападките на ГЕРБ и ще се видят с цифри и ще се видят, че правителството на Пламен Орешарски изобщо не задлъжнява, за разлика от това на ГЕРБ. Така че ДПС не напада правителството, а се опитва да осигури време, да осигури време на България

Камерън заплаши Русия с нови санкции, ако не признае изборите в Украйна

/КРОСС/ Допълнителни санкции срещу Русия ще бъдат въведени, ако ръководството на страната не признае изборите в Украйна и отказва диалог с новоизбрания президент Петър Порошенко. Това заяви британският премиер Дейвид Камерън. "Следващият месец ще бъде от решаващо значение, за да се разбере ще изпълни ли Владимир Путин тези условия", каза Камерън нан съвместна пресконференция с американския президент Барак Обама в Брюксел."Ще говоря с президента Путин за това", добави той. Барак Обама също призна, че е възможно налагането на нови санкции срещу Русия в рамките на следващия месец, ако Русия не се промени политиката си спрямо Украйна.      

Пиргова: Не се сърдя, че Момчил Неков измести дъщеря ми от Европарламента

„Момчил е водил правилна кампания. Няма за какво да се сърдя, че измести дъщеря ми „Момчил е водил правилна кампания. Няма за какво да се сърдя, че измести дъщеря ми". Така доц. Мария Пиргова коментира по TV7 факта, че дъщеря й Достена Лаверн бе изместена от Момчил Неков от евродепутатското място. „Българската нация няма интерес от връщането на Бойко Борисов на власт. Неговото управление беше свързано с изключително големи пр

Активистка на "Фемен" унищожи статуя на Путин

Инцидентът е станал само няколко часа преди пристигането на руския президент в Париж, той е поканен във Франция на честванията на 70-годишнината от съюзническия десант в Нормандия

На този ден преди 67 години е обявен "Планът Маршал"

На 5 юни 1947 година тогавашният държавен секретар на САЩ Джордж Маршал обявява пред студенти от Харвардския университет програмата за оказване на помощ на следвоенна Европа, станала известна като "План Маршал". Авторът й обосновава идеята си и с обективна необходимост за самите Съединени щати: липсата на стабилност в Европа се отразява както на икономическата ситуация в страната, така и върху цялата световна икономика.   През лятото на 1947 година на международна конференция в Париж 16 страни дават съгласието си за участие в плана: Великобритания, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Люксембург, Швеция, Норвегия, Дания, Ирландия, Исландия, Португалия, Австрия, Швейцария, Гърция, Турция. По-късно към него е присъединена и новосъздадената Федерална република Германия.   От участие в плана се отказват СССР, Албания, България, Унгария, Полша, Румъния, Чехословакия, Югославия и Финландия.   От начало Сталин проявява известен интерес, но после съзира в плана опасност за социализма и отказва участие. Ключова се оказва доктрината за окончателния разпад на капиталистическата икономика.   В рамките на 4 години за възстановяването на Европа са отпуснати 13 млрд. долара под формата на икономическа и техническа помощ. В съвременно изражение сумата се равнява на около 130 млрд. долара. За това време икономиката на включените страни достига и надминава довоенните равнища, а в следващите две десетилетия Западна Европа се радва на безпрецедентен растеж и просперитет.

Във Варна възстановиха обучението на медицински реаниматори за плажа

12 лекари и медицински специалисти преминаха индивидуално обучение за работа с водноспасителната служба в рамките на първия курс „Професионално поведение при инциденти на морския бряг". Подготовката бе организирана от катедрата по анестезиология, спешна, интензивна и морска медицина към Медицинския университет във Варна.

Масови протести и допълнителни билети за Мондиала

Допълнителни 180 хил. билета бяха пусната в продажба за Модиала. Жестът на ФИФА обаче не спря протестите в Сао Пауло срещу големите разходи по организирането на спортното събитие.

Йовчев: Експертния ни потенциал не е изчерпан

"Ресурсът на кабинета, от гледна точка, на експертния потенциал и на възможностите, които може да направи, и на програмата, която предстои да реализира, не са изчерпани".

Златанова: Няма връзка между "Южен поток" и парите на ЕС

"Грешките в оперативните програми "Регионално развитие" и "Околна среда" са допуснати в минал период, при предишно правителство", заяви още вицепремиерът и министър на правосъдието

Мария Пиргова: Нацията няма интерес от връщането на Борисов на власт

Мария Пиргова: Нацията няма интерес от връщането на Борисов на власт

ДПС са изключително опитна партия и с оглед тяхната и на останалите политически сили кондиция, избори до края на годината е приемлив вариант. Трябва да се имат предвид и вариантите "незабавни избори" и "избори 2 в 1 през 2015 г." Това каза в предаването "Дневен ред" по ТВ7 политологът Мария Пиргова, която е майка на кандидата за евродепутат от Коалиция за България Достена Лаверн.

Лаверн не успя да влезе в Европарламента заради казуса 15/15, който неочаквано облагодетелства никому неизвестния допреди две седмици Момчил Неков. Единствено Бойко Борисов иска незабавни избори, но няма да ги получи. Той е в изолация и ще продължи да бъде в изолация. ГЕРБ продължават да няма с кого да съставят правителство и след следващите избори. Със 600 000 гласа това няма как да се случи. Поведението на Борисов няма да го сроди с никой. Той може би не е лош човек, но като политик не умее да води преговори.

Смятам, че българската нация няма интерес от връщането на Бойко Борисов на власт – по негово време настъпи спад на държавността у нас, заяви Пиргова. Според политолога на евентуални предсрочни избори след 6 месеца най-добре ще се представят БСП и ДПС. България без цензура получава един добър подарък от 6 месеца и ще увлече след себе си електрората на ГЕРБ, смята Пиргова.

По думите й при предсрочни избори до края на годината добри шансове имат също така Реформаторският блок, АБВ и Атака. Мария Пиргова коментира и скандала в мините в Бобов дол, като изрази мнение, че там не е имало контролиран, а корпоративен вот.

Пепе Мурсия Гонсалес ще води “Левски”

Хосе Мурсия Гонсалес ­ Пепе e новият треньор на „Левски”. Новината бе потвърдена от спортния директор на “сините” Георги Иванов при завръщането му от Испания в ранните часове на вчерашния ден.

Йовчев допуска нов кабинет - ако е изчерпано политическото доверие в сегашния

"Ресурсът на кабинета, от гледна точка, на експертния потенциал и на възможностите, които може да направи и на програмата, която предстои да реализира, не са изчерпани". Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред БНР.

„Но ако е изчерпано политическото доверие в този кабинет и, ако са изчерпани възможностите за стабилно функцио "Ресурсът на кабинета, от гледна точка, на експертния потенциал и на възможностите, които може да направи и на програмата, която предстои да реализира, не са изчерпани". Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред БНР. „Но ако е изчерпано политическото доверие в този кабинет и, ако са изчерпани възможностите за стабилно функцио

ЦСКА обяви завръщането на Мартин Камбуров


Голмайсторът на А група Мартин Камбуров ще облече отново фланелката на ЦСКА през новия сезон, потвърди сайтът на червения клуб.

Нападателят отбеляза 20 попадения за "Локомотив" (Пловдив), който напусна преди края на сезона.

33-годишният Камбуров бе част от ЦСКА през 2013 г., когато отбеляза 3 гола за 11 мача, след което премина в досегашния си клуб. Той вече е подписал новия си едногодишен договор с червените, по който ще получава 15 000 лева на месец.

"С...

Видео от Европарламента: Формирането на новите парламентарни групи




Последните евроизбори промениха политическата ситуация с възхода на крайнолевите и крайнодесните партии в някои от държавите членки. Видеорепортаж на EuroparlTV разказва, че новите евродепутати вече са пристигнали в Европейския парламент със задачата да изградят наново политически групи.

Част от новите членове, начело с Марин льо Пен, ще се опитат да сформират своя група, която да обедини евроскептичните настроения. След като евродепутатите се прегрупират в срок до първи...

Словакия: Не искаме части на НАТО на наша територия


Словакия последва Чехия, като отхвърли възможността за разполагане на части на НАТО на нейна територия. Лявоцентристкият премиер Роберт Фицо заяви вчера, че не може да си представи чуждестранни войници, базирани в страната си, предаде агенция "Ройтерс".

Изказването му дойде в отговор на обещанието на президента на САЩ Барак Обама от вторник за засилване на американското военно присъствие в източноевропейските членки на НАТО. След руската интервенция в Украйна редица страни от региона...

Мариана Векилска е новият водещ на „Тази събота” и „Тази неделя”

Мариана Векилска е новата водеща на уикенд блока на bTV „Тази събота” и „Тази неделя”. Тя ще поеме длъжността от 7 юни. Векилска беше водеща на новинарската емисия, на сутрешния блок, както и репортер. От тази събота в екипа на двете предавания ще им и друго ново попълнение. Това ще е Диана Любенова. Тя ще води рубрика, в която нейни гости ще бъдат лица от световния и роден шоу бизнес. 

Сирийската опозиция не признава изборните резултати

/КРОСС/ Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили обяви провелите се в страната президентски избори, които бяха спечелени от досегашния президент Башар Асад, за нелегитимни. "Сирийската национална коалиция потвърждава, че тези избори са нелегитимни и не представляват интересите на сирийския народ", заявиха представители на коалицията пред местните медии.Според тях резултатите от гласуването "подчертават необходимостта от по-голяма помощ за опозицията, за да принуди режима да спазва международните споразумения в областта на мирното уреждане на конфликта в Сирия".Припомняме, че на 3 юни в страната се проведоха президентски избори, които бяха очаквано спечелени от сегашния президент Башар ал Асад.    

Варненската удавница скочила пред компания в заведение, никой не й помогнал

Момичето, което се удави на Рибарския плаж във Варна, е скочило от парапета на заведение „Пунта Кана” пред очите на цяла компания. Хората се обаждали на познати, за да им разказват какво виждат, но никой не се сетил да помогне на девойката. Това разказа пред varnautre.bg жена, на която приятели позвънили, за да й кажат за инцидента.   Около 4.15 ч. Момичето, което се удави на Рибарския плаж във Варна, е скочило от парапета на заведение „Пунта Кана” пред очите на цяла компания. Хората се обаждали на познати, за да им разказват какво виждат, но никой не се сетил да помогне на девойката. Това разказа пред varnautre.bg жена, на която приятели позвънили, за да й кажат за инцидента. Около 4.15 ч.

Половината българчета под 6 години растат в бедност

49% от българските деца под шест години са в риск от бедност или социално изключване, обяви представителят на Световната банка за България Маркус Репник на конференция за „Политики за ранно детско развитие в България“.

Найденов: Важна е работата на кабинета, а не сроковете

Не ни плашат предсрочни избори, властта не е самоцел и трябва да мислим, в това число и по варианта кога могат да бъдат проведени тези предсрочни парламентарни избори

Афганистанците в София започнаха да се отвличат един друг

Афганистанците в София започнаха да се отвличат един друг

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на двама афганистанци за отвличане и искане на откуп за свой сънародник. Найриз Сулеймани и Насирулла Саид са привлечени под отговорност за това, че на 1 юни т.г в столичния квартал "Люлин" 6 са похитили Джангир Джан - Сами Улла, държали са го два дни в плен и са поискали 50 000 евро откуп.

Освен това Найриз Сулеймани е ограбил отвлечения Джан. Той насочил пистолет срещу пленника си и след като го заплашил, че ще го гръмне взел от него 1050 евро.

Днес срещу двамата са повдигнати обвинения за отвличане и противозаконно лишаване от свобода и искане на откуп. Сулеймани е подведен под отговорност и за грабеж.

Кога да са изборите?

"Кога да са изборите?" е новата анкета на OFFNews. Възможните отговори са 5. Три от тях бяха предложени от лидера на ДПС Лютви Местан на пресконференцията му днес : - 30 ноември или 7 декември - догодина на пролет - догодина есента Бареков предложи изборите да са през октомври. Най-радикалните обаче настояват правителството да подава оставка веднага и изборите да са в първия допустим според конституцията момент, дори той да е в средата на август.

Зинаида Златанова: Не съществува връзка между „Южен поток” и фондовете на ЕС

Открити грешки в провеждани от бенефициенти обществени поръчки и недостатъчен контрол от управляващите органи в периода 2010-2013 г. са основните причини за замразяване на плащания по ключова програма като „Регионално развитие“. Това каза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в интервю за БНР.

Колумбийците се молят българката Донка да оправи Богота


“Дано да е честен служител!”, “Нека спре инерцията в правителството на Богота!” Така десетки колумбийци коментират в интернет новината, че 34-годишната българка Донка Атанасова ще отговаря за сигурността в правителството на столицата Богота. Градът с околностите има 10,7 млн. жители (повече, отколкото цяла България), “Дано да е честен служител!”, “Нека спре инерцията в правителството на Богота!” Така десетки колумбийци коментират в интернет новината, че 34-годишната българка Донка Атанасова ще отговаря за сигурността в правителството на столицата Богота. Градът с околностите има 10,7 млн. жители (повече, отколкото цяла България),

Ексминистърът на земеделието Нихат Кабил: Кафетата закъсняха

Ексминистърът на земеделието Нихат Кабил: Кафетата закъсняха

Появи се проблем с легитимността на това управление. Видяхме на евровота какво стана, при тази избирателна активност прави впечатление на неочаквания срив на БСП. Това коментира Нихат Кабил – бивш министър на земеделието от ДПС, в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

ДПС е партията, която в момента има най-малък интерес от предсрочни избори, тъй като избирателите на ДПС им казват - „ние сме доволни от вас“. Не вярвам ДПС да има договорки за бъдещо управление, заяви Нихат Кабил. Явно след изборите ситуацията стана предизборна. ДПС може би е единствената партия, която има много силен политически имунитет, коментира той. Пиенето на кафе между политическите лидери е закъсняло, смята Кабил. По думите му преяждането с власт на ДПС е мит.

Днес е време за десни политики, не за леви политики, заяви той. Според него не е възможна коалиция ДПС – ГЕРБ, защото пропастта между двете политически сили все още е голяма. ДПС има желание да се постигне по-сериозна воля в парламента, смята бившият земеделски министър. По отношение на Южен поток, Кабил заяви, че трябва да се спазват европейските правила.

Светли от Перник: Борбата продължава! Ракът не е по - силен от мен

"Борбата продължава! Винаги съм си казвал, че рака не е по-силен от мен - помогнете ми, за да се окажа прав! Благодаря ви от сърце, приятели!", споделя Светли от Перник в социалната мрежа Фейсбук.

23-годишният Светослав Йорданов от Перник е един от осемте души на планетата, които имат изключително рядък вид тумор на белия дроб. Светли се бори с коварната болест от три години. Когато през 2010 г. младежът разбира, че има рак, той прекратява висшето си...

Продължава

Кобрата: Искам всички пояси на Кличко

“Искам всички пояси на Владимир Кличко и той ще заложи всички”, обяви Кубрат Пулев-Кобрата на пистата в Лесново. 

Асът в тежка категория на профибокса и неговият брат Тервел направиха демонстрация как се управлява камион “Волво” с... боксови ръкавици. Шоуто бе част от изложението на тежки машини, организирано за четвърта година от списание “Ками “Искам всички пояси на Владимир Кличко и той ще заложи всички”, обяви Кубрат Пулев-Кобрата на пистата в Лесново. Асът в тежка категория на профибокса и неговият брат Тервел направиха демонстрация как се управлява камион “Волво” с... боксови ръкавици. Шоуто бе част от изложението на тежки машини, организирано за четвърта година от списание “Ками

Турски депутати искат забрана на алкохола в Галиполи

/КРОСС/ На австралийците и новозеландците, почитащи паметта на загиналите в битката в Галиполи, да бъде забранено да консумират алкохол по време на престоя им на полуострова, предвижда законопроект на турски депутати, съобщава AFP. Според подкрепения от парламентарна комисия законопроект статутът на полуостров Галиполи ще бъде променен от национален парк в исторически район, където консумирането на алкохолни напитки е строго забранено. Законът предвижда глоба от 5000 турски лири (1750 евро) за нарушителите.    

ВАС окончателно отнеми златната концесия в Радомирско

Върховният Административен Съд (ВАС) окончателно е отменил решение на Министерския съвет от октомври 2011 г. за предоставяне на концесия за добив на златно-сребърни руди от находището „Диканите” в участъка „Вакарелец” в землищата на радомирските села Горна Диканя и Долна Диканя, област Перник, съобщиха от екоорганизацията "За Земята" в четвъртък.   Инвеститорът в проекта е "Голдън бийч прима БГ", която проучва района на радомирските села от седем години, но съдът преценява, че има разминавания между публикуваното решение на правителството за даването на концесията в Държавен вестник и приетия проект на решение. Това извеждало проекта от обсега на задължителната оценка за въздействието му върху околната среда. Това нарушава Закона за опазване на околната среда, смята петчленният състав на съда, който потвърждава решението на тричленката от началото на годината.   Установено е, че при провеждане на процедурата за отдаване на концесия за добив на подземни богатства, са допуснати съществени нарушения на административно-производствените правила и материалния закон.   От Инициативния комитет за обявяване на землищата на Горна и Долна Диканя за екологично чист район приветстваха решението на съда.

500 млн. евро щети от наводненията за аграрния сектор на Сърбия

Щетите от наводненията за аграрния сектор на Сърбия възлизат на 500 млн. евро, предаде БГНЕС. Това съобщи държавният секретар в Министерството на селското стопанство и околната среда Желко Радоевич....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване