Видео: Героите на "Х-мен" са между миналото и бъдещето в седмата част на поредицата


Вече е онлайн първият трейлър към дългоочакваната седма част от екшън поредицата "Х-мен", базирана на комиксите на "Марвел". Режисьор за трети път е Брайън Сингър, а сюжетът поглежда не само към близкото бъдеще, но и връща супергероите назад във времето към управлението на Ричард Никсън.

В тематично озаглавеният Days of The Future Past играят участвалите и в предишните филми от поредицата Хю Джакман като едновременно по-млада и по-възрастта версия на героя си Върколак, Иън Макелън,...

МС със стратегия за под 11% отпаднали от училище до 2020 г.

Правителството прие Стратегия за намаляване на дела на преждевременно напусналите образователната система. Срокът й на действие е до 2020 г., а целта, заложена в нея, е с реализация на предвидените мерки делът на отпадналите от училище да спадне до 11% при 12,5% през 2012 г.

ЧЕЗ представи инвестиционните си намерения за област Враца

Инвестиционните намерения на ЧЕЗ  за област Враца бяха обсъдени на среща в областна администрация. Домакин бе заместник областният управител Иван Даков. Участваха регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал и Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България” АД. От страна на електроразпределителната компания присъстваха и Бойко Чавдаров, заместник ръководител на отдел „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ, Петьо Петков, отговарящ за отдел „Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи”, Звездомир Костов, отговаря з...

Кабинетът предлага орден "Стара планина" за Ирина Бокова

Аргументите са изключително големите й заслуги към България

    


Втори флашмоб блокира пътя пред Ректората

Втори флашмоб за деня се организира на на ул. Втори флашмоб за деня се организира на на ул. "Шипка" и бул. "Васил Левски" с участие на студенти от Софийския университет "Свети Климент Охридски", Националната художествена академия и минувачи. Акцията е в подкрепа на от окупацията в Ректората. В 17:00 часа пък музиканти, които споделят каузата на протестиращите студенти, ще се съберат на

Варненци алармират: Камиони създават хаос на Аспаруховия мост

Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов

Десетки камиони спират и паркират където им падне и затрудняват, а доста често правят и невъзможно ползването на пътния възел, който е единственият достъп до северния пътен възел на „Аспаруховия мост”, водещ до т. нар. островна промишлена зона във Варна.

За това алармира нашият читател Светослав Иванов.

По думите му камионите не спазват пътните знаци и въведените забрани в района. “Полицията е уведомявана многократно, но нехае. Преди няколко години имаше същия проблем – тогава взеха мерки и образуваха пунктове за изчакване в началото на града и камионите бяха пускани на интервали”, обяснява Иванов. 

От Областната дирекция на МВР във Варна обясниха за OFFNews, че са запознати със случая. Колоните се образуват, защото камионите изчакват товаро-разтоварните работи на пристанището. Паркираните автомобили затрудняват движението, а в не редки случаи изцяло блокират движението в района.

“За разрешаване на проблема служителите от сектор „Пътна полиция” упражняват периодичен контрол и в случаите, когато се констатират нарушения, както и при подадени сигнали от страна на граждани за възникнало затруднение на движението от изчакващи товарни автомобили винаги се намесват и вземат активно участие, с цел недопускане блокиране на движението. Взема се и административно отношение спрямо нарушителите”, обясниха от ОДМВР. 

От полицията обаче признават, че независимо от взетите мерки, те не са трайно и ефективно решение на проблема. За това са проведени срещи с ръководството на пристанището, общината и командира на пункта за базиране към Министерството на отбраната. От общината са уверили, че ще вземат мерки за решаване на проблема, тъй като тя е стопанин на пътните съоръжения в града. Ангажимент към проблема са взели и собствениците на пристанището.

“Към момента посочените мероприятия все още не са изпълнени и проблемите продължават. Въвеждането на ред към подхода към пристанище Варна не е възможно да бъде осъществено единствено и само с полицейски сили, тъй като това предполага разкриването на денонощен пост, а силите и средствата на сектор „Пътна полиция” са ограничени. За патрулно – постова дейност през деня сектора разполага с три екипа, които обслужват всички произшествия на територията на гр. Варна. Въпреки това, в пиковите часове, е осигурен екип, който да се отзовава на място с цел да съдейства при нужда”, обясняват от полицията.

От там поясняват, че организационното решение на проблема е изцяло в ръцете на общината и собствениците на пристанището. 

Статията "Варненци алармират: Камиони създават хаос на Аспаруховия мост" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Регистрираха трето мощно изригване на Слънцето

През близките дни обаче няма да има магнитни бури

    


Кабинетът се зарече: Ръст на икономиката 1,8 на сто догодина

Кабинетът одобри проектобюджета за следващата година. Бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса също бяха приети. Взето бе решение потребителската такса за пенсионери при личния лекар да стане 1 лев.

Кел възмутен от номинациите за Златна топка

Опитният защитник на "Дортмунд", Себастиан Кел, е недоволен от факта, че не са номинирани повече футболисти от тима му за отличието "Златна топка", пише football24.bg. Единственият номиниран футболист от тима на Юрген Клоп е Левандовски, а ето и становището на Кел: „Очаквах повече футболисти на Борусия да са в листата с номинираните. Не смятам, че е правилно само един наш футболист да е номиниран. Може би на Дортмунд се гледа като на отбор, но ние имаме и много силни индивидуалности”.

Лютви Местан: Не познавам Цветан Василев, а Пеевски не бих го сложил и в стотицата на „Форбс”

Седмото място на Делян Пеевски в класацията на българския вариант на списание „Форбс” е „само това, което му липсваше”. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в коментар в Народното събрание относно класацията на 50-те най-влиятелни личности в България на списанието. „Ако основният критерий е тежест при взимане на политически решения, аз не бих го класирал и в първата стотица на най-влиятелните български политици. Но явно списание „Форбс” има други критерии и вероятно са повлияни от безспорния факт, че покрай избирането му за председател на ДАНС, той стана свръх популярен. Явно това е особен критерий за измерване на влияние, с който борави списанието”, посочи Лютви Местан. На въпрос как ще коментира, че Цветан Василев е на първо място в кла...

Ботев ПД и Пирин ГД с равенство 1:1

Отборите на "Пирин Гоце Делчев" и "Ботев Пловдив" завършиха наравно 1:1 в първи мач от 15-ия кръг на родната "А" група. Панайотов изведе домакините напред в резултата в 12-ата минута, но Ромарио в продължението на първото полувреме възстанови равенството. В 35-та минута "Ботев" получават право да изпълнят дузпа, но Домовчийски не успява да реализира. През второто полувреме отборът на "Ботев" заигра доста по-активно и създаде доста ситуации за гол, но вратарят на Пирин Абди Абдиков се отчете с добри намеси. В 86-ата минута домакините от "Пирин" получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Джинич, но Лазаров стреля във вратаря.Отборът на Ботев остава на 5-ата позиция с 25 т., докато Пирин Гоце Делчев е последен с 6т., пише football24.bg.

Мирните преговори за Сирия може отново да бъдат отложени

Вероятността да има конференция в Женева през следващия месец, на която реално да се реши съдбата на Сирия по мирен път, става все по-малка. Това споделят пред „Ройтерс” служители, ангажирани в подготовката на събитието. Основната причина за тези прогнози са появили се нови различия в позициите на САЩ и Русия по въпроса. Различията са по отношение на представянето на сирийската опозиция на самата среща. Арабските държави, които са против режима на Башар Асад, искат една делегация на сирийския режим и една делегация на опозицията, от които сирийската Национална коалиция трябва да бъде централна, като легитимен представител на сирийския народ, пише Стандарт Нюз. Русия пък вижда коалицията като само една част от опозицията и предложи няколко делегации, включително базирани в Дам...

Около 50-тина студенти окупирали аудитории в УНСС и Пловдивския университет през изминалата нощ

30-тина студенти са пренощували в аудитория 2006 на УНСС през изминалата нощ. Аудиторията е известна с това, че там лекции чете премиерът Пламен Орешарски и реално това е преподавателският му кабинет. След като сутринта протестиращите студенти заявиха исканията си, от Студентския съвет уточниха, че от 7:15 до 22:00 часа занятия по разписание имат общо около 1000 студенти. В Пловдивския университет нощта прекараха 15 студенти, а днес журналисти и външни лица не бяха допуснати до пета аудитория, където започна окупацията. В ранния следобед студенти, подкрепящи протеста, изненадано установиха, че вратите на залата са заключени. Оказа се, че колегите им са отишли да блокират кръстовището на Сточна гара. „Нямам представа какво се случва в момента. Може би се води дискусия и затова не м...

Над 2,47 млрд. лв. са предвидени за здравноосигурителни плащания през 2014 г.

Правителството одобри законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2014 г., информират от правителствената...

Готвят окупация на факултета, дал диплома на Пеевски

Студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград ще последват примера на своите колеги от Софийския университет "Св. Климент Охридски" като окупират Правно-историческия факултет, откъдето депутатът Делян Пеевски е получил дипломата си за висше образование. "Тъй като Делян Пеевски е получил своята диплома в ПИФ ще заявим нашата позиция именно тук", заявиха студентите, които готвят блокадата в Учебен корпус 6. Идеята им е да бъде сформиран денонощен лагер във факултета. "Нашата инициатива започва в подкрепа на студените от Софийския университет. Ще ...

Настаняват Мария в приемно семейство?

Седем от непълнолетните деца на Сашка и Атанас Русеви от

Французи планират инвестиция от 550 млн. евро в мегакомплекс в Рила

Проектът "Дестинация Рила" обхваща части от територията на общините Самоков и Сапарева баня

    


Мъж се самовзриви в Тунис, други жертви няма

Атентатор самоубиец се взриви на плаж в морския курорт Сус в Тунис. Според очевидци охраната на близкия хотел не допуснала младежа вътре. Той отишъл на плажа и се самовзривил без да нарани други посетители.

Бюджетът на ДОО за 2014: 340 лв. минимална заплата, актуализация на пенсиите от 1 юли

Въпреки неодобрението на бизнеса, минималната заплата става 340 лв. от 1 януари 2014 година, ако парламентът одобри проекта за бюджет на държавното обществено осигуряване, който правителството одобри в сряда. Сега минималната заплата е 310 лв.   След приспадане на доходния данък и личната осигуровка на работника, той ще разполага с около 266 лева месечно, което с малко надхвърля официалната линия на бедност за страната, която за 2014 е изчислена на 251 лева. На практика увеличението на минималната заплата ще донесе 23.50 лв. повече на месец за най-нископлатените работещи.   Около 7 милиона лева ще са допълнителните месечни разходи на работодателите във връзка с предвижданото от бюджета увеличение. Тази сума е сравнително малка на фона на всички разходи на работодателите и няма да окаже съществено влияние върху конкурентоспособността на фирмите на национално равнище, коментира във вторник министър Адемов след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което работодателските организации се противопоставиха на вдигането на минималната заплата.   Пенсиите ще се актуализират на 1 юли всяка година   В бюджета за догодина на ДОО е предвидено през 2014 г. да влезе в сила "швейцарското правило", според което пенсиите ще се актуализират на 1 юли всяка година на базата на половината от ръста на инфлацията и половината от ръста на средния осигурителен доход.   За пенсии през 2014 г. в бюджета са заделени 8.1 млрд. лв., което представлява 9.9 процента от прогнозния брутен вътрешен продукт на страната.   От следващата година максималният осигурителен доход се вдига на 2400 лв., което ще донесе на бюджета на ДОО допълнителен приход от осигуровки от 36.9 млн. лв. Ръстът на максималния осигурителен доход ще доведе и до ръст на тавана на пенсиите и от 840 лева сега ще станат 970 лв. (35 на сто от максималния осигурителен доход).   По данни на Министерството на труда и социалната политика, към 30 юни т.г. на максималния доход са се осигурявали около 90 хиляди души, като от тях едва 17 хиляди са били с действителен деклариран доход до 2400 лв.   Размерите на вноските за държавното обществено осигуряване, както и тези за фонд "Пенсии" остават на нивата от 2013, разписано е още в бюджета. Запазват се и съотношенията на процентите, които се поемат съответно от работодателя и служителя.   Средно с 2.6 на сто ще нараснат през следващата година минималните осигурителни прагове по основните икономически дейности и групи професии, като очакваният ръст на приходите вследствие на повишението ще е 22.7 млн. лв.. Договорени са минималните осигурителни прагове за над 40 икономически дейности със средно увеличение от 3 процента спрямо 2013. За икономическите дейности, за които не бе постигнато споразумение, нивата на минималните осигурителни прагове се запазват.

Бюджетът на ДОО за 2014: Ръст на минималната заплата, актуализация на пенсиите от 1 юли

Въпреки неодобрението на бизнеса, минималната заплата става 340 лв. от 1 януари 2014 година, ако парламентът одобри проекта за бюджет на държавното обществено осигуряване, който правителството одобри в сряда. Сега минималната заплата е 310 лв.   След приспадане на доходния данък и личната осигуровка на работника, той ще разполага с около 266 лева месечно, което с малко надхвърля официалната линия на бедност за страната, която за 2014 е изчислена на 251 лева. На практика увеличението на минималната заплата ще донесе 23.50 лв. повече на месец за най-нископлатените работещи.   Около 7 милиона лева ще са допълнителните месечни разходи на работодателите във връзка с предвижданото от бюджета увеличение. Тази сума е сравнително малка на фона на всички разходи на работодателите и няма да окаже съществено влияние върху конкурентоспособността на фирмите на национално равнище, коментира във вторник министър Адемов след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което работодателските организации се противопоставиха на вдигането на минималната заплата.   Пенсиите ще се актуализират на 1 юли всяка година   В бюджета за догодина на ДОО е предвидено през 2014 г. да влезе в сила "швейцарското правило", според което пенсиите ще се актуализират на 1 юли всяка година на базата на половината от ръста на инфлацията и половината от ръста на средния осигурителен доход.   За пенсии през 2014 г. в бюджета са заделени 8.1 млрд. лв., което представлява 9.9 процента от прогнозния брутен вътрешен продукт на страната.   От следващата година максималният осигурителен доход се вдига на 2400 лв., което ще донесе на бюджета на ДОО допълнителен приход от осигуровки от 36.9 млн. лв. Ръстът на максималния осигурителен доход ще доведе и до ръст на тавана на пенсиите и от 840 лева сега ще станат 970 лв. (35 на сто от максималния осигурителен доход).   По данни на Министерството на труда и социалната политика, към 30 юни т.г. на максималния доход са се осигурявали около 90 хиляди души, като от тях едва 17 хиляди са били с действителен деклариран доход до 2400 лв.   Размерите на вноските за държавното обществено осигуряване, както и тези за фонд "Пенсии" остават на нивата от 2013, разписано е още в бюджета. Запазват се и съотношенията на процентите, които се поемат съответно от работодателя и служителя.   Средно с 2.6 на сто ще нараснат през следващата година минималните осигурителни прагове по основните икономически дейности и групи професии, като очакваният ръст на приходите вследствие на повишението ще е 22.7 млн. лв.. Договорени са минималните осигурителни прагове за над 40 икономически дейности със средно увеличение от 3 процента спрямо 2013. За икономическите дейности, за които не бе постигнато споразумение, нивата на минималните осигурителни прагове се запазват.

Индексите в САЩ едва помръдват преди заседанието на Фед

Потиснатите инфлационни резултати разрешават на Фед да се съсредоточи повече върху безработицата, коментира анализатор

    


Антония Първанова е новият председател на НДСВ

Обединение, мъдрост и работа. С тези думи новият председател на НДСВ д-р Антония Първанова се обърна днес към членовете на Националния съвет на партията по време на първото му заседание. Националният съвет днес избра петима заместник-председатели на НДСВ и Политически съвет. Новите заместници на д-р Първанова са Станимир Илчев - евродепутат на НДСВ, Маргарит Мицев - юрист, Петко Добрев - областен председател на НДСВ Силистра, Мария Джатова - общински председател на НДСВ в гр. Раковски, и Георги Найденов - зам.-председател на МНДСВ. Политическият съвет на НДСВ се състои от 21 членове и ще решава оперативните политически и организационни въпроси на партията. ПС на свое заседание днес избра за секретар на партията Гинка Славчева - областен председател на НДСВ за 24 МИР. Вратите са отворени за всички и аз очаквам от вас да бъдете много активни, обърна се д-р Първанова към членовете на НС в заключителните си думи. Съвместна работа и консолидация - от това имаме нужда сега, подчерта тя и насочи вниманието на активистите на НДСВ към работата с неправителствените организации. Необходимо е да върнем партньорството си с гражданските организации, върху които сега някои се опитват да припишат анархистични и авантюристични увлечения. НДСВ тръгна като Движение и на НДСВ най-много приляга да работи от близо с гражданските организации, каза още д-р Първанова

Ботев се спъна в Гоце Делчев

Пирин изпусна да накаже "канарчетата", мачът завърши 1:1

    


Корабостроители искат връщане на автобус 42

Да се възобнови работата на автобусна линия номер 42 от „Аспарухово“ до кораборемонтния завод. За това настояха по време на днешната общинска сесия представители на Синдиката на корабостроителите във Варна. Според синдикалистите със спирането на номер 42 се затруднява придвижването на десетки служители до работните им места.

„От мен за теб“ събра още над 100 кг хранителни продукти за бежанците (видео)

Нова пратка хранителни продукти и такива от първа необходимост, събрани от кампанията на в. Нова пратка хранителни продукти и такива от първа необходимост, събрани от кампанията на в. "Труд" "От мен за теб", бяха предоставени на Българския Червен кръст (БЧК). От там те ще бъдат разпределени към бежанските лагери. Над 100 килограма хранителни продукти бяха събрани до сряда в специалните поставени за целта колички в 7 от магазините ...

„Каменното съкровище от Мездра” с отличие от IX Международен фестивал „На източния бряг на Европа”

Художествено-документалният филм „Каменното съкровище от Мездра” на младия режисьор и оператор Искрен Красимиров бе отличен на IX Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа”, който се провежда ежегодно във Велико Търново. Авторитетното жури с председател проф. д-р Лина Анастасова премира лентата за античната и средновековна крепост „Калето” с Грамота за принос в развитието на туристическата реклама. Сертификатът бе връчен на продуцента на филма в навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември, от кмета на Общ...

Заместник-министър Йордан Грамов пожела на добър час на завършващите курсанти от Випуск 2013 на Академията на МВР

На тържествена церемония те получиха дипломите си и постъпиха на държавна служба във вътрешното ведомство

Взрив пред магазин в Махачкала, има пострадали

/КРОСС/ 10 човека са пострадали при взрив в Махачкала. Това съобщи "Интерфакс", позовавайки се на пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Дагестан. "Според предварителна информация, 10 души са откарани в болница. Обстоятелствата около инцидента и броят на жертвите се уточнява", допълват от пресслужбата. Взривното устройство е избухнало около 16:35 часа на ъгъла на улиците Советской и Дахадаева, в центъра на града, пред магазин за алкохол.

Одобриха увеличението на минималната работна заплата

Правителството определи нов, по-висок размер на минималната месечна работна заплата от 1 януари 2014 г. Той става 340 лв. при 310 лв. сега. Минималната часова работна заплата ще бъде 2,03 лв., докато в момента е 1,85 лв. Новият размер на МРЗ отговаря на основните принципи на политиката по доходите по отношение на нископлатените работници. Той ще гарантира по-добро задоволяване на техните и на семействата им потребности, ще намали обхвата на „работещите бедни” и ще генерира по-оживени стопански процеси по линия на вътрешното потребление. Очаква ...

В класацията на "Форбс" били хора с амбиция да променят България (видео)


В класацията на "Форбс" на 50-те най-влиятелни българи освен материалното благосъстояние е оценявано и желанието на съответната личност да променя България. Това съобщи пред Би Ти Ви главният редактор на българското издание Йордан Матеев. Той уточни, че подредбата отразява състоянието към 21 октомври. 

Начело на листата е собственикът на КТБ Цветан Василев, следван от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, а третото място делят Иво Каменов,  Марин Митев, Тихомир Митев от "Химимпорт"....

Клоп остава в Дортмунд до 2018-а

/КРОСС/ Старши треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп удължи договора си с клуба до края на юни 2018 г. , съобщават на официалния сайт на немския отбор. Срокът на предишния контракт на 46-годишния специалист изтичаше в края на сезон 2015/16.Клоп доведе на " Борусия " през 2008 г. и печели две първенства с отбора на Купата на Германия и на Super Bowl на страната. През миналия сезон Дортмунд достигна финала на Шампионската лига , където те са загубили на " Бавария " (1:2) . В края на сезона Klopp повтаря постигането на Отмар Хицфелд , който е ръководител на " Борусия " шест години ( 1991-1997 ) . По този начин, Клоп има всички шансове да стане шампион на клуба.

Протест срещу разсипването на българското образование в деня на будителите

/КРОСС/ Протест срещу разсипването на българското образование се организира във Фейсбук. В деня на Народните будители организаторите и привържениците на инициативата призовават към протест срещу разпада на българското образование; девалвацията на българските национални ценности и замяната им с „нови", „по-модерни", „евроатлантически"; опростачването и профанизирането на българското средно и висше образование; налагането в образователната система на хомесексуалната пропаганда.Ние протестираме и искаме не само знания, но и възпитание на младите, утвърждаване на изконните български ценности и морал, а не на нихилизма, аморалността, декаденството, посочват още инициаторите. Те настояват още за съвременно образование в духа на патриотизма и прагматизма, реални критерии за знание и резултати и стимули за добрите резултати на учащите и за техните учители. Протестната демонстрация е планирана за 12 часа пред входа на Министерството на образованието на бул. "Дондуков".  

Започна рехабилитацията на 14 км от пътя Опака-Русе

Със средства от Оперативна програма „Регионално развитие" стартира рехабилитацията и реконструкцията на 14 км от път Русе - Опака. „Така ще се повиши безопасността на движение между областния център Търговище, град Опака и град Две могили, както и на пътуващите от Попово към Русе. Ще се подобри връзката със селата Горско Абланово и Крепча и населените места в региона в границите на Североизточния район за планиране. Ще се подпомогне развитието на туризма и достъпа до административни, здравни и образователни услуги, както и до културно-историчес...

Котова: Ако диабетът беше държава щеше да е 3-ата по население в света

Захарният диабет е едно от най-разпространените социално значими заболявания. Ако диабетът беше държава, тя щеше да е третата по население в света. Това каза председателят на Национална асоциация на децата с диабет Елисавета Котова.

Русия отрече да е шпионирала лидери от Г-20 на срещата в Санкт Петербург

Москва: Това е опит за отклоняване на вниманието от разкритията за АНС на САЩ

    


Пияници брутално изнасилиха 83-годишна баба

Под въздействието на алкохола двама мъже се гавриха сексуално с баба, която е и роднина на единия

ВМРО застава зад решението на ОбС за историчския архив

ВМРО излезе с официална декларация, чрез която изразява подкрепата си към взетото решение от ОбС за купуването на исторически архив от Община Благоевград. То бе гласувано на последната сесия на местните парламентаристи по предложение на градоначалникa Атанас Камбитов. Тогава съветниците решиха Общината да стане собственик на уникална колекция, за която да плати 50 000 лева, вместо 315 000 лева, на каквато стойност е оцененa от специалисти на НИМ. Решението предизвика коментари доколко то решението е законосъобразно. Ето и част от деклараци...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на емисията в 14 часа:

- Лекари от столицата готвят предупредителен протест за 1 ноември в 12.30 ч.
- Засега е отменена заповедта за ротация на полицейските служители в районните управления.
- Протестиращите студентите затвориха няколко кръстовища в столицата тази сутрин. Блокадите в университетите продължават.
-...

Отпускат още 46,5 млн. лева на общините

Размерът на средствата, който ще получат общините за делегираните дейности, се увеличава с 46,5 млн. лв. до 1 988,2 млн. лв. Това се случва,...

Повече от 10 хиляди нарушения отчита Инспекцията по труда

От началото на годината са извършени 2456 проверки, информира директорът на Инспекцията по труда в Стара Загора Йордан Йорданов. Констатирани са 10 777 нарушения, от които 6002 по здравословни и безопасни условия на труд, а 4765 по трудови правоотношения. 8 са нарушенията са по Закона за насърчаване на заетостта, 2 по Закона за държавния служител. Съставени са 467 акта. 318 са заради трудовите правоотношения, 137 са свързани с безопасността на труда. Има 6 акта за нарушения, свързани с противозаконно пречене на контролните органи. Дадени са 10 ...

Откриха изложба посветена на 155- годишнината на читалище "Зора"

114 книги с автографи показва в изложба библиотеката при читалище „Зора" в Дупница. Тя е посветена на 155 - годишнина от основаването на културната институция. Книгите са дарени от авторите лично за фонда на библиотеката. „Това отразява, както контактите на библиотеката с писателите, така и отношението на авторите към нас" каза главният библиотекар Снежана Дикова. Най-старата книга включена в изложбата е тази на Йордан Влайков от 1940 година. Местните краеведи и писатели са подарили ...

Възрастна жена беше блъсната на пешеходна пътека в Русе

Жена беше блъсната на пешеходна пътека в Русе, съобщиха от полицията в града. Инцидентът е станал в понеделник, около 20:00 часа на бул. „Липник". 

76-годишната жена е с фрактури на дясната ръка и десния крак. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Причината за катастрофата не е изяснена. След ... Жена беше блъсната на пешеходна пътека в Русе, съобщиха от полицията в града. Инцидентът е станал в понеделник, около 20:00 часа на бул. „Липник". 76-годишната жена е с фрактури на дясната ръка и десния крак. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Причината за катастрофата не е изяснена. След ...

Монро в мюзея на Мадам Тюсо

Нейна восъчна фигура ще стане част от колекцията във Вашингтон

    


Дадоха на концесия добивът на варовици и мергели от находище „Мадлен"

Правителството предостави на „Хидробетон" ООД 35-годишна концесия за добив на строителни материали - варовици и мергели, от находище „Мадлен". Кариерата се намира в землището на село Горско Сливово, община Летница - област Ловеч. Решението беше взето на заседание на Министерския съвет на 30 октомври. Предвижданите инвестиции през периода на концесията за обезпечаване на производствената дейност са в размер на 6 940 610 лвева, при очаквана средногодишна производителност 267 469 куб. м суровина. Общият размер на концесионните плащания ще надхвър...

Правителството предлага нов закон за МВР

/КРОСС/ Правителството одобри проект на Закон за МВР, предадоха от пресцентъра на Министерски съвет.Със законопроекта се цели ясно разграничаване и регламентиране на правомощията и отговорностите на политическото и професионалното ръководство на министерството, по-ефективното управление на МВР, и прецизно дефиниране на функциите и дейностите в МВР, включително разтоварването му от несвойствени дейности (охрана на обекти със сигнално-охранителна техника по договори, търговски дружества, чийто принципал е министърът на вътрешните работи). Законопроектът обхваща правната регламентация на принципите, функциите, дейностите, устройството и управлението на МВР и статута на служителите в него. Дейностите на МВР се разграничават на основни и спомагателни. Основни са дейностите за осъществяване на политиките по превенция, противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, защита на националната сигурност, граничен контрол, регулиране на миграционните процеси, пожарна безопасност и защита на населението (оперативно-издирвателна, охранителна, разследване на престъпления, осигуряване на пожарна безопасност и защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации, информационна, контролна и административнонаказателна дейност и предоставяне на административни услуги). Спомагателните дейности се организират и осъществяват за осигуряване на непрекъснато и ефективно извършване на основните дейности на МВР

Кампанията „От мен за теб“ събра още над 100 кг хранителни продукти за бежанците

Нова пратка хранителни продукти и такива от първа необходимост, събрани от кампанията на в. "Труд" "От мен за теб", бяха предоставени на Българския Червен кръст (БЧК). От там те ще бъдат разпределени към бежанските лагери. Над 100 килограма хранителни продукти бяха събрани до сряда в специалните поставени за целта колички в 7 от магазините ... Нова пратка хранителни продукти и такива от първа необходимост, събрани от кампанията на в. "Труд" "От мен за теб", бяха предоставени на Българския Червен кръст (БЧК). От там те ще бъдат разпределени към бежанските лагери. Над 100 килограма хранителни продукти бяха събрани до сряда в специалните поставени за целта колички в 7 от магазините ...

Стара Загора е на пето място по безработица

Безработицата в страната през месец септември незначително нараства и равнището й достигна 10,80%. По данни от административната статистика на Агенция по заетостта, през септември в Бюрата по труда на област Стара Загора са регистрирани 14 019 безработни и равнището на безработица е 9.49%, информира директорът на Бюрото по труда Жулиета Върлякова.. Спрямо август 2013 година равнището на безработица намалява с 0,21 процентни пункта, а регистрираните безработни с 381 души. Област Стара Загора се нарежда на пето място по безработица - 9,5%. Най-ни...

100-годишен кладенец откриха в Бургас

Вероятно е строен от руски войници

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване