Реформаторите: Сивият сектор гълта по 200 000 евро на ден от бежанците

Реформаторски блок

„Каналджии“ получават от бежанците по 200 000 евро на ден. Това обявиха на пресконференция днес от Реформаторския блок, позовавайки се на информация от самите бежанци и неправителствените организации, които работят с тях.

Реформаторите предупредиха, че корупцията, свързана с бежанците, е сериозен проблем, който застрашава държавната сигурност.

„Очевидно е, че държавата няма нито система за управления на кризи, нито капацитет за ранно предупреждение, а правителството, заето да търси подкрепата на ДПС и „Атака“, не може да се справи“, коментира Атанас Атанасов от ДПС.

Според него страната има нужда от законови промени, които да облекчат процедурата по получаване на статут.

Димо Гяуров от „Синьо единство“ пък изтъкна, че разполага с данни, доказващи, че корупцията около бежанците достига и на държавни нива. По думите му, за да ускорят тромавите процедури по получаване на статут, сирийците плащат подкупи на чиновниците или директно закупуват фалшиви лични карти.

Димитър Бечев от Гражданския съвет на Реформаторския блок изтъкна, че правителството умишлено оставя въпросът с бежанците нерешен, защото желае да угоди на „Атака“. Той бе категоричен, че БСП и ДПС оставят „Атака“ да говори, че България е пред ислямизация, за да се задълбочи разделението в обществото.

Статията "Реформаторите: Сивият сектор гълта по 200 000 евро на ден от бежанците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Батков се срещна с избрани фенове на Левски

Босът на Левски Тодор Батков проведе близо двучасова среща с избрани почитатели на „сините“. Събитието се състоя в общежитието на юношите, което се намира до стадион „Георги Аспарухов“. Сред присъстващите бяха забелязани Иван и Андрей от „Сблъсък“, актьорът Кирил Ефремов, заможни фенове на Левски, които не пропускат мач и са абонирани за ВИП ложите на „Герена“. Любопитно е, че Тодор Батков отказа коментар след сбирката. Адвокатът любезно отклони въпросите на медиите, нещо което рядко се случва. Управата на Левски бе представена още от Константи...

Сатанизирането на БГ лекаря нанасяло големи поражения на здравната ни система

Сатанизирането на образа на българския лекар е едно от нещата, които нанасят най-големи поражения с непредвидими последици на родната здравна система. Мнението изрази председателят на Здравната комисия в парламента д-р Нигяр Джафер по време на конференция, посветена на Националната здравна стратегия 2014 - 2020. Според Джафер основните характеристики на здравеопазването ни са непоследователност, непредвидимост и задълбочаващи се дисбаланси. Независимо, че няма друг сектор в обществено-политическия живот с толкова много национални програми и стр...

В БСП разколебани за пушенето

БСП е на път да провали изпълнението на още едно от предизборните си обещания - отмяна на тоталната забрана за пушене на закрито. В парламентарната група на левицата вече не обсъждали възможността да вземат политическо решение по въпроса, но растял броят на хората, които ще гласуват "против" или "въздържал се" относно либерализация на режима, БСП е на път да провали изпълнението на още едно от предизборните си обещания - отмяна на тоталната забрана за пушене на закрито. В парламентарната група на левицата вече не обсъждали възможността да вземат политическо решение по въпроса, но растял броят на хората, които ще гласуват "против" или "въздържал се" относно либерализация на режима,

З. Златанова: Искането на НС чужденици извън ЕС да не купуват земя е изпълнено

Вицепремиерът представи пред Министерския съвет доклад след решението на парламента да удължи мораториума до 2020 г.

    


10 години празнува русенският филиал на ВУАРР –Пловдив

Своята десета годишнина отбелязва русенският филиал на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР)-Пловдив. На тържествена церемония в Голямата зала на Доходно здание бяха връчени дипломите на VIII-я випуск на филиала в града. Общо 260 бакалаври и 50 магистри получиха дипломите си за висше образование....

Евронюз: "Дунав мост 2" може да се срути внезапно

"Нова Европа" е заплашена от разрушение, съобщава телевизия "Евронюз", визирайки моста на река Дунав, свързващ България и Румъния. Откритият неотдавна мост е изграден със сериозни дефекти. Експертите на българското министерство на транспорта са открили около 20 недостатъка, които могат да предизвикат внезапното срутване на съоръжението.

Частният сектор в САЩ е създал по-малко от очакваните работни места

Блокирането на дейността на правителството при преговорите за бюджета накара компаниите до изчакат с наемането, коментира анализатор

    


Враговете на протеста

Студентската окупация от самото си начало е подложена на невиждана медийна атака по всички фронтове. Както би казал Гео Милев, платени журналисти и разлютена милиция от форумни тролове задръстиха публичното въпроси с въпросите на един псевдо-демократичен псевдо-разум, който истерично врещи: „Университетът не е място за политически действия!" „Окупаторите са платени от Иво Прокопиев!" (или Плевнелиев, Бойко Борисов, Миглена Кунева...) „Искат да върнат Герб на власт!" И най-повтаряният аргумент: „Какви са тия 300 души, че ще пречат на останалите 24 000 да си учат уроците?!" Осмислянето на събитието непрекъснато се върти около това - малко или много са протестиращите, каква част от студентството (или българския народ като цяло) представляват? Лесно могат да се приведат исторически примери, които показват безсмислието на подобни въпроси. Каква е била представителността на Ботевата чета и каква част от българското население през 1876 г. е одобрявала нейните цели и методи? Или пък един не толкова престижен пример - каква представителност са имали комунистите, заложили бомбата под покрива на църквата „Св. Неделя" през 1925 г.? (Впрочем, не съм чул БСП да се е отрекла от този епизод от своята история) Историята обаче няма да ни помогне да разберем какво всъщност се случва в Ректората и на улицата днес

Поне 1.2 млрд. лева ще струват на страната спрените ядрени блокове

Ивайло Калфин, евродепутат. Снимка: СБЖ

Около 600 милиона евро е сумата, която България ще трябва да плати от националния бюджет в следващите години за извеждането на блокове 1-4 на АЕЦ „Козлодуй“ от експлоатация. Това обявиха днес в София депутати от Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, които бяха на неколкодневна мисия в страната, за да проверят как се харчат средствата, отпуснати на България от Евросъюза за закриването на четирите малки блока на централата.

Сумата се равнява на разликата между планираните от България разходи за окончателното закриване и обезопасяване на спрените блоковете – 860 милиона евро, и предвидените от ЕС средства за целта за следващите 7 години – 260 милиона евро, обясни евродепутатът Ивайло Калфин.

Този таван на средствата за българските блокове са предвидени в многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2014 – 2020 г. През ноември Европарламентът ще проведе финалните дискусии по нея и тогава част от депутатите ще настояват финансовият лимит да не е категоричен и да се допуска предоговоряне, каза Калфин, който е в групата на социалистите и демократите в ЕП и докладчик по темата за бюджета на Евросъюза.

Няколко въпроса за харченето на европарите до момента остават висящи, посочи ръководителят на делегацията в София Ингебор Гресле (Европейска народна партия). Все още държавата няма яснота колко ще е недостигът (над евросредствата, които са вложени в Международен фонд „Козлодуй“ и се харчат под надзора на Еропейската банка за възстановяване и развитие). Назованите пред делегацията суми на дефицита варират между 300 и 600 милиона евро – над отпуснатите досега 967 млн. евро, които държавата ще трябва сама да покрие, каза германската евродепутатка.

С извеждането на четирите малки блока от експлоатация е натоварено държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДПРАО) към министерството на икономиката и енергетиката. Общо 650 души работят на щат в държавната компания, е установила мисията на ЕП. На място в АЕЦ „Козлодуй“ обаче депутатите са видели само 30 души на работа. Мисията очаква отговор от държавата за длъжностните характеристики на служителите – кой с какво се занимава.

Статията "Поне 1.2 млрд. лева ще струват на страната спрените ядрени блокове" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Дрогиран шофьор на ТИР катастрофира, отърва се без наранявания

Шофьор на ТИР катастрофира в крайпътно дърво след употреба на амфетамини край шуменското село Смядово, съобщиха от полицията. 

Инцидентът е станал малко преди 13:00 часа вчера.

Около обяд граждани, пътуващи по същия път, подали сигнал за ТИР, който се движи, криволичейки по пътното платно.

Когато патрулката пристигнала, ТИР-ът вече бил кат Шофьор на ТИР катастрофира в крайпътно дърво след употреба на амфетамини край шуменското село Смядово, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал малко преди 13:00 часа вчера. Около обяд граждани, пътуващи по същия път, подали сигнал за ТИР, който се движи, криволичейки по пътното платно. Когато патрулката пристигнала, ТИР-ът вече бил кат

250 деца ще участват във фолклорен конкурс "Златен славей"

Община Габрово и ДФА „Габровче” организират регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”, който ще се проведе на 2 ноември от 10.30 ч. в зала "Възраждане. Форумът е създаден с идеята да отправи предизвикателство към младите хора да оценят по достойнство българските народни песни. Според предварителните заявления за участие зала „Възраждане” ще приеме над 250 деца от Габровска област. Те ще се съревновават в четири раздела – индивидуални изпълнители, вокални групи, дуети, трио, квартет и групи за фолклорни обичаи, разделени в различни ...

В ЦСКА поискаха да върнат и Бербатов

След връщането на Мартин Петров, ЦСКА мечтае, по думите на изпълнителния директор Александър Тодоров, да върне и Димитър Бербатов на "Българска армия".

Скандал на делото срещу имамите

Имам обвини прокуратурата, че се гаври с мюсюлманската общност

Лондон предупреди, че Шотландия ще се окаже извън ЕС, ако обяви независимост

Шотландия ще се окаже вън от Европейския съюз, ако мнозинството от населението й гласува за независимост на референдума през септември догодина, предупреди британският външен министър Уилям Хейг, цитиран от осведомителните агенции. Шотландия, несъмнено, има огромна полза от това, че е част от Обединеното кралство. Обединеното кралство също има огромна полза от това, че Шотландия е част от него. Много важно е да се знае обаче, че ако Шотландия излезе от състава на Великобритания, тя излиза и от организациите, в които членува кралството, включително ЕС, каза Хейг. Вчера британският вътрешен министър Тереза Мей заяви, че ако обяви независимост, Шотландия създава опасност за сигурността на Обединеното кралство, тъй като на новата държава ще й е нужно време да си създаде армия и специални служби. Мей предупреди, че поради липсата на ефективни силови структури властите в независима Шотландия няма да са в състояние да гарантират сигурността на собствените си граждани, особено срещу терористични заплахи. Преди известно време председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че ако Шотландия обяви независимост, тя трябва да кандидатства за приемане в ЕС и да преговаря за присъединяване с всяка страна членка. Референдум за независимост на Шотландия ще се състои по инициатива на нейното регионално правителство, оглавено от водача на Шотландска национална партия Алекс Салмънд. Ако шотландците изберат суверенитета, ще има преходен период, в който Лондон и Единбург ще трябва да уредят спорните си въпроси. Според поддръжници на отцепването при победа на референдума Шотландия ще стане независима през 2016 г. Допитвания до общественото мнение обаче показват, че отделянето се подкрепя от едва една трета от шотландското население.

Кварки се бият и обичат в полуразрушено кино

Имало едно време едно кино, казвало се “Македония” и било на ул. “Жданов” в София... Такава приказка вече няма кой да ви разкаже, защото няма и да й повярвате. Тя е тъжна, няма щастлив край. Улицата вече е “Пиротска”, както си е била преди да я преименуват по соцвреме, а за киното си спомнят малцина, и то родени преди 80-те...
Мястото вече е... Имало едно време едно кино, казвало се “Македония” и било на ул. “Жданов” в София... Такава приказка вече няма кой да ви разкаже, защото няма и да й повярвате. Тя е тъжна, няма щастлив край. Улицата вече е “Пиротска”, както си е била преди да я преименуват по соцвреме, а за киното си спомнят малцина, и то родени преди 80-те... Мястото вече е...

Управляващите предлагат Ирина Бокова да бъде удостоена с орден „Стара планина” с лента

Генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова е предложена за удостояване с орден „Стара планина" с лента. Предложението идва от правителството и бе гласувано на днешното заседание на кабинета с аргумента, че Бокова има изключително големите заслуги към България и принос за укрепване на мира и сигурността в световен мащаб, за развитието на политическите и културните контакти на най-високо равнище. „Като генерален директор на Организацията на ООН за образование, наука и култура Бокова е първият български гражданин, заел толкова висока позиция в ...

Товаропотокът от и до България е най-бързо разрастващият се в Пристанище Солун

За последните три години обработените товари между нас и южната ни съседка са нараснали три пъти

    

340 лева е минималната заплата от 1 януари

От 1 януари минималната работна заплата ще бъде 340 лева, реши кабинетът. Така размерът й се увеличава с 30 лева. Минималната часова работна заплата ще бъде 2,03 лв., докато в момента е 1,85 лв. Решението трябва да бъде одобрено от парламента. Новият размер на минималната работна заплата отговаря на основните принципи на политиката по доходите по отношение на нископлатените работници, категорични са от кабинета. Според министрите, размерът й ще гарантира „по-добро задоволяване на потребностите на нископлатените служители и на техните сем...

Мораториумът за земята - нарушение на договора ни за ЕС!

Златанова нямала самочувствие да се изказва за решението на НС

    


Албена АД със 7% ръст на продажбите при запазване броя на нощувките

Печалбата се увеличава с 3% на годишна база до 21,6 млн. лв. за деветмесечието

    


340 лв. ще е минималната заплата от 1 януари

От 1 януари минималната работна заплата ще бъде 340 лева, реши кабинетът. Така размерът й се увеличава с 30 лева. Минималната часова работна заплата ще бъде 2,03 лв., докато в момента е 1,85 лв. Решението трябва да бъде одобрено от парламента. Новият размер на минималната работна заплата отговаря на основните принципи на политиката по доходите по отношение на нископлатените работници, категорични са от кабинета. Според министрите, размерът й ще гарантира „по-добро задоволяване на потребностите на нископлатените служители и на техните семейства,...

Принц Хари счупил пръст на крака

Принц Хари получил травма на палеца на крака си, но ще участва в Антарктическа експедиция през ноември и декември. Внукът на британската кралица Елизабет II най-вероятно е получил травмата си по време на ръгби игра с ученици в Лондон преди две седмици. Лекарите са казали на принца, че му е нужна почивка без никакво натоварване. Въпреки това Хари мъжки се справя с болката и е решен да се включи в благотворителната експедиция. В нея ще участват бивши британски военнослужещи, ранени във въоръжени конфликти, както и редица знаменитости. Принц Хари ...

Двама варненци се самоубиха със скок от високо

Двама варненци намериха смъртта си тази нощ. 66-годишна жена и 33-годишен мъж са се самоубили, поясниха от пресцентъра на полицията.

Спипаха хероин за 8,8 млн. лева на Капитан Андреево

Рекордното количество дрога е било в кола на българин

    


„Застъпници за пътна безопасност” анализират нарушения

1

16% от водачите не спазват дистанция. 15% се престрояват без използване на мигачи. 14% спират неправилно. Това показват проведените наблюдения от екипи по проект „Застъпници за пътна безопасност“. Младежите са имали задача в рамките на един час да наблюдават място от пътната мрежа, което смятат за рисково, да идентифицират проблемите и да предложат решения. До този момент с проведени 29 такива наблюдения в 17 области на България. Общо са наблюдавани 3928 моторни превозни средства и са констатирани 4917 нарушения, което означава, че в общия случай шофьорите правят повече от едно нарушение.

Интересни са и наблюденията на нарушения, които обикновено се сочат за причини за ПТП с по-сериозни наранявания. 13% шофират без предпазни колани. 11% отнемат предимство. 10% пренебрегват знак „СТОП“. 7% използват мобилен телефон. 6% карат с превишена скорост. Успокоителен е факта, че няма забелязан нито един водач в нетрезво състояние.

Същевременно и пешеходците също не спазват закона. Наблюдавани са 1905 пешеходци и са констатирани 709 нарушения. 24% от пешеходците са преминали на необозначено място. 10% са се държали арогантно и обидно. И „само“ 3% са преминали на червен светофар.

За да се намалят нарушенията, и свързаните с тях рискове, младежите анализират проблемите и предлагат различни решения от „засилване на контрола“ през „улесняване на достъпа на пешеходци“ до цялостни инфраструктурни подобрения, повече информация за които може да бъде намерена в статиите на екипите, публикувани на страницата на проекта – http://rsa.open-youth.org

Хасково Новини

„Опакованите“ - фаворит на публиката

Публиката на „Смешен филм фест“ избра своя фаворит – „Опакованите“ на Пьотр Гладилин. Руският драматург, кино и театрален режисьор избра екрана на „Смешен филм фест“ за премиерата на първия си пълнометражен филм, на който е сценарист и режисьор. Представяйки "лентата" си Гладилин се пошегува, че владее бяла магия и дори я е използвал, за да може неговия филм да се излъчи на закриването на фестивала, а не както бе предвиден по програма. Наградата на зрителите, осигурена от Община Габрово, е картина на художника Иван Денчев от Международния плене...

Задържаха 16 бежанци, опитали да влязат нелегално у нас

16 бежанци са задържани снощи от служители на Гранична полиция-Кюстендил при опит да преминат нелегално границата между България и Македония. Само един от тях е сириец, потвърди за Дарик директорът на регионална дирекция Гранична полиция-Кюстендил Васил Демиревски. В районна прокуратура-Кюстендил са образувани три досъдебни производства по случая, като по-късно днес ще стане ясно дали съдът ще остави в ареста задържаните. Някои от бежанците са без документи самоличност.  ...

Бактерията легионела дебне от топлата вода на Меричлери?

Прединвестиционното проучване за това как да бъде решен проблемът с питейната вода на Меричлери представи днес кметът на общината Иво Димов, заедно с екипа експерти, изготвили доклада. Като безумие определи Галя Бърдарска от БАН идеята за изграждане на пречиствателна станция, за каквато настояват меричлерци. Питейната вода там трябва да бъде пречистена не само от арсен, но и от други вещества, които не са в норма, както и да бъде понижена температурата й, обясни тя. Топлата вода способства за развитие на бактерията легионела, която е изключител...

По-високи еднократни разходи свиха печалбата на GM за третото тримесечие

Компанията е успяла да свие загубата от европейските операции до 200 млн. долара

    


LR представи удължен Range Rover

/КРОСС/ За тези от вас, които се нуждаят от още малко пространство в луксозната 4х4 лимузина, Land Rover днес вдигна (много дългото) покривалото от удължения Range Rover. Range L се простира на цели 5,2 метра от носа до кърмата, което добавя 14 сантиметра за краката на пътниците отзад, в сравнение с „компактния" модел. Това е постигнато с удължаване на междуосието. Освен допълнителната дължина, има и допълнително накланяне. Ъгълът на задните седалки може да се регулира и вместо стандартните 9 градуса, да се излежавате под ъгъл от 17 градуса. Както и при стандартния Range, налице е опцията Executive Class, която заменя стандартната тройна седалка отзад с две индивидуални изключително широки кресла. Категорично няма вариант за 7-местна версия. Ако смятате да пренасяте многобройно войнство от хлапета, вашата кола е Range Rover Sport. Тази тук е за високопоставени личности и петролни крале. Ще се предлага единствено в топ нивата Autobiography и Autobiography Black - с цени около 300 хил. лв. Което са много пари. Но и RR LWB е много кола. Източник: topgear.bg

Голямо количество цигари без бандерол иззеха в Панагюрище

Вчера следобед служители на полицейското управление извършили проверка

Автомобил и заведение за бързо хранене горяха във Варна

Два са регистрираните пожари с преки материални щети за изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на полицията. Вчера около 21:00 часа, е подаден сигнал за пожар на лек автомобил “Опел Зафира”, паркиран на ул. “Цар Асен”. Причината за инцидента се установява.

Дрогиран шофьор на ТИР катастрофира, отсече три дървета

Шофьор на ТИР катастрофира в крайпътно дърво след употреба на амфетамини край шуменското село Смядово, съобщиха от полицията. 

Инцидентът е станал малко преди 13:00 часа вчера.

Около обяд граждани, пътуващи по същия път, подали сигнал за ТИР, който се движи, криволичейки по пътното платно.

Когато патрулката пристигнала, ТИР-ът вече бил кат Шофьор на ТИР катастрофира в крайпътно дърво след употреба на амфетамини край шуменското село Смядово, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал малко преди 13:00 часа вчера. Около обяд граждани, пътуващи по същия път, подали сигнал за ТИР, който се движи, криволичейки по пътното платно. Когато патрулката пристигнала, ТИР-ът вече бил кат

Израел освободи 26 палестински затворници

Израел освободи 26 палестински затворници, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на израелското управление на затворите. Това е вторият от четири етапа за освобождаване на палестински затворници, договорени в светлината на подновяването на израелско-палестинските мирни преговори. Двадесет от освободените затворници навлязоха на територията на Западния бряг, петима преминаха през граничния пункт Ерец в ивицата Газа, а един - в Източен Ерусалим, посочва ДПА, цитирайки говорителката на управлението на затворите Сиван Вайцман. Събитието беше посрещнато с бурна радост на палестинските територии, но много израелци са против решението на израелските власти, тъй като смятат освобождаваните затворници за терористи, извършили ужасяващи престъпления срещу израелци, отбелязва АП. Общо 104-ма палестински затворници се очаква да бъдат освободени в близките месеци съгласно договореното с посредничеството на САЩ споразумение. Няма да подпишем мирно споразумение с Израел, докато не бъде освободен и последният палестински затворник, заяви палестинският президента Махмуд Абас, цитиран от ДПА. Няма да бъдем удовлетворени, докато всички палестински затворници не бъдат на свобода, добави той. Приветстваме братята ни герои, които излизат от затвора на свобода, каза той на освободените от Израел палестински затворници, които се качиха при него на трибуната пред президентската резиденция на Западния бряг сред възторжените възгласи на няколко хиляди близки и поддръжници.

Режисьорът Алекс Смит гостува на So Independent

Той е у нас за премиерата на "Ледена кръв"

    


Лавров определи Гърция като истински приятел и надежден партньор на Русия


Русия подкрепя усилията на Гърция да преодолее икономическите трудности, заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща с гръцкия премиер Андонис Самарас в Атина, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ще подкрепяме усилията на Гърция при справянето с икономическите трудности по всички възможни начини", подчерта Лавров. По думите му Русия няма да оказва само морална помощ, но и ще активизира търговско-икономическите отношения с Атина.

Външният министър отбеляза, че тази години броят...

Русия пуска олимпийски банкноти на стойност 100 рубли

Централната банка на Русия пуска банкнота от 100 рубли с олимпийски дизайн и възпоменателна монета "Факел".

ДПС даде още седмица на БСП за мораториума

От ДПС са подготвили искане за сезиране на Конституционния съд за отмяна на мораториума за купуване на земя от граждани на Европейския съюз, съобщи пред журналисти лидерът на партията Лютви Местан.

EURES предлага работа в 8 държави от ЕС

8 държави в ЕС предлагат работни места в рамките на EURES – европейската мрежа за услуги и заетост, съобщиха от Бюрото по труда. На 12 ноември мрежата ще представи възможности за работа в ЕС. Презентацията ще се състои от 9 часа в зала 706, на 7 етаж в бившия партиен дом.   Към момента за работа в Австрия се търсят камериери, готвачи, дърводелци, кофражисти, зидари, кранисти, ел.техници, майстори по покриви и на отоплителни инсталации. В Германия се предлага работа на пом.ръководители на...

Италия и Малта спасиха нови над 450 имигранти в Средиземно море

Италия и Малта се сблъскаха с нов наплив на имигранти, като за 24 часа спасиха над 450 души, опитващи се да прекосят Средиземно море до Европа с паянтови корабчета, предаде ДПА. Патрулиращ кораб на италианския флот прехвана гумена лодка с около 60 души, забелязана от безпилотен самолет и хеликоптер на италианските ВВС. Късно в понеделник надуваема лодка с 41 имигранти била прехваната на около 140 км южно от италианския остров Лампедуза. Хората били откарани в градчето Поцало на остров Сицилия заедно с още 205 имигранти, спасени при две отделни операции на около  150 км южно от Лампедуза. Още 41 имигранти - предполага се сирийци и палестинци - са били задържани от италианската брегова охрана в малтийски води южно от Лампедуза и са предадени на малтийските власти. В добавка 133-ма души от Сирия и Еритрея са били спасени от италианската брегова охрана на около 180 км от Калабрия. По данни на италианското вътрешно министерство до 24 октомври тази година са регистрирани 36 278 имигранти, насочили се към Италия по море, докато за цялата 2012 г. те са били 13 245. Повечето имигранти идват от Африка и Близкия изток в търсене на спасение от бедността и войните.

БСП с нов лидер във Варна


Доц. д-р Лидия Петкова е новият председател на Градския съвет на БСП във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Петкова беше избрана по време на провеждащата се в момента градска партийна конференция на организацията. Тя застана начело на ГС на БСП-Варна, след като Борислав Гуцанов беше избран за народен представител.

За поста са били издигнати общо 14 кандидати, 9  от които са си направили самоотвод. Така се е стигнало до избор между  Валентин Хамбарлиев, доц. Лидия...

Награждават победителите в два ученически конкурса

Победителите от двата ученически конкурса- за приказка и за презентация, които община Димитровград обяви,  ще бъдат наградени днес. В конкурса за приказка „Весел Патиланчо разказва… приключението продължава” участваха ученици от 2 до 5 клас. Победителите ще бъдат обявени в 14 ч. в градската библиотека „П. Пенев”. От 16 ч. в зала „Гросето” е награждаването и за най-добрите в изработването на презентация по темата „Будителите в моя роден край”. В него се включиха ученици от 5 до 12 клас....

ВМРО отрече за коалиции с други партии

/КРОСС/ По повод разпространяваните в общественото пространство спекулации за сключени коалиционни споразумения в различни посоки с ПП „ВМРО – Българско национално движение“,  категорично заявяваме че такива не са договорени между партията и други политически субекти. Тази позиция разпространи ръководството на ВМРО, след като името на партията бе свързвано с няколко политически формации. Решенията за това как ще се явява ПП „ВМРО - Българско национално движение" на избори се вземат единствено от ръководните органи на партията по постановен в устава и закона ред, а не чрез публикации и коментари в медиите. По отношение на предстоящите избори, този въпрос предстои да се обсъди и реши. ВМРО участва и ще участва активно в протести срещу монополите във всички обществени сфери, защото това е единственият начин за защита социалните права на българските граждани. Припомняме, че първите протести срещу ЧЕЗ и други монополи в енергоразпространението бяха организирани от ВМРО още през 2006 г.  

Пияни шофьори задържаха в Хасково

Две бързи производства срещу пияни водачи са образувани в районното управление на полицията в Хасково. В ареста до 24 часа са задържани двама мъже на 37 г и 52г от областния град, хванати да шофират автомобилите си съответно с 1,66 и 2,79 промила алкохол....

Подсъдимите имами били обучавани на семинар в Истанбул

Подсъдими по делото за разпространение на радикален ислям са присъствали на семинар в Истанбул, но не е ясно дали там е взето решение да бъде учредена организацията „Ал уакф ал ислями", както се твърди в обвинението.

Хванаха 60-годишни, пласирали безакцизни цигари в Димитровград

Безакцизни цигари от 60-годишни мъж и жена иззеха димитровградските полицаи. Вчера те са извършили проверка в апартамент на улица „Лайпциг” в Димитровград. В жилището, собственост на мъж и жена на 61 и 60г, са открити 760 къса цигари без бандерол и 720 къса саморъчно приготвени цигари, разпределени в пликове. Те са иззети с протокол за доброволно предаване, информират от областна дирекция „Полиция”...

Херардо Мартино адмирира Фабрегас

Треньорът на Барселона засипа с похвали своя футболист след като Сеск участва и в трите гола на своя отбор при победата с 3:0 над "Селта" пише football24.bg. Алексис Санчес откри резултата в полза на каталунците след като беше най-бърз и се възползва от избита топка след удар на Фабрегас. Бившият футболист на "Арсенал" от своя страна отбеляза другите две попадения, с което подсигури победата за "Барса". Тимът на "Барселона" се намира на първо място в Ла Лига с 4 точки преднина пред втория "Атлетико Мадрид" и в петък ще се изправят в каталунско дерби срещу "Еспаньол".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване