О. Стоичкова: Строителството на индустриални имоти за собствени нужди е отживелица

Има място за спекулативно строителство на индустриални площи, според мениджъра "Отдаване под наем" в Tishman International

    


Лидер на „Мюсюлмански братя” е задържан в Кайро

Заместник-председателят на Партията на свободата и справедливостта Исам Арян

Драма със заложници в САЩ завърши трагично

В американския щат Южна Каролина на около 120 км. западно от град Грийнууд 27-годишният Браян Суит застреля петима души. Сред тях са и две деца, съобщават местните медии, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Организация на движението във връзка със заснемане на концерта „Рок поезия – Александър Петров”

Въвежда се организация на движението във връзка със заснемане на концерта „Рок поезия – Александър Петров” в зала „България”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 07.00 до 23.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на снимачния екип на ул. „Аксаков” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Аксаков” № 3, без да се засягат местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”.

Пътните настилки в страната са сухи

Пътните настилки в страната са сухи, съобщиха от АПИ.Състояние на Автомагистралите: АМ "Тракия": област Пазарджик: Затваря се аварийната лента на км. 96+550 ляво платно, посока София за възстановителни работи. При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платно в посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока София ...

Майли Сайръс: Всички ме харесват, но не си признават

Най-горещата поп звезда в момента за отново краси корицата на Cosmopolitan

    


Сутрешна блокада на парламента в знак на солидарност със студентите

Подкрепа за студентските протести.

Сутрешните блокади на парламента се възобновяват от днес в знак на солидарност със студентските протести.

Целта е една единствена – оставка и разпускане на 42-то Народно събрание, пишат инициаторите във Фейсбук групата си.

“Блокадата е в подкрепа на студентите от Софийския университет, който се намира в близост до НС. Подкрепата е за всички университети. Вярваме в студентите и в тяхната способност и право на ефективно гражданско неподчинение. Подкрепяме тях и се изправяме лице в лице с нелегитимната власт. Всички имаме право на протест. Да го превърнем в граждански дълг”, се казва в призива.

Протестът започна в 8 ч. Тази сутрин се събраха неколцина. Призив за блокада на Парламента има за четвъртък и петък.

Статията "Сутрешна блокада на парламента в знак на солидарност със студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отказали сме убежище на 301 бежанци

301 емигранти са получили отказ за предоставяне на закрила у нас от началото на годината до 21 октомври. С хуманитарен статут са се сдобили 1154 души, а 18 имат документ за бежанци и могат да пътуват без визи в други страни. Данните обяви вчера пред комисията по обществен ред към Столичния общински съвет Даниел Инджев от Агенцията за бежанците. И п 301 емигранти са получили отказ за предоставяне на закрила у нас от началото на годината до 21 октомври. С хуманитарен статут са се сдобили 1154 души, а 18 имат документ за бежанци и могат да пътуват без визи в други страни. Данните обяви вчера пред комисията по обществен ред към Столичния общински съвет Даниел Инджев от Агенцията за бежанците. И п

Огнен ад уби десетки в индийски автобус

Свиреп пожар, предизвикан от експлозията на резервоара за гориво, унищожи автобус в Индия. Огънят изпепели най-малко 44 пътници в сряда сутринта в южната част на страната.

Форбс България: Цветан Василев е най-влиятелният българин

Цветан Василев. Снимка: БГНЕС

Собственикът на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е най-влиятелният българин.

Банкерът оглавява класацията на българското издание на икономическото списание “Форбс” за личностите, които имат най-голямо значение за определянето на дневния ред на България към момента.

Тя е изготвена по същата методика, която “Форбс” от години прилага при подреждането на най-влиятелните хора в света. Класирането се извършва според притежаваните и контролираните ресурси и доколко те се използват, за да се промени България.

Най-голяма тежест имат ресурсите в банковото дело, енергетиката, медиите, телекомуникациите и производството на акцизни стоки. В топ 50 влизат 28 политици и държавници, 20 представители на бизнеса и двама от неправителствени организации с идеална цел.

Седем човека от челната десетка миналата година вече не са в нея. Симеон Дянков дори не е в класацията на 50-те  най-влиятелни българи, а Бойко Борисов не присъства в Топ 10.

На второ място след банкера Василев в класацията е почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Трето, четвърто и пето място заемат собствениците на “Химимпорт” Иво Каменов, Марин Митев, Тихомир Митев.

На шесто място е Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, а на седмо – Делян Пеевски.

Осмо и девето място заемат Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев – собственици на “Първа инвестиционна банка”.

На десето място в класирането е Валентин Златев – мениджърът на “Лукойл България”.

“Това не е класация на положителните герои, нито на отрицателните. Тя измерва по ясна методология влиянието, независимо дали то променя страната към добро или лошо”, каза Йордан Матеев, главен редактор на българското издание на “Форбс”.

Средната възраст на най-влиятелните българи е 51 години. Най-младият е на 33 г. (Делян Пеевски), най-възрастният е на 63 г. (Иван Костов). В списъка влизат седем жени (14 % от топ 50). Първата жена заема едва 29-о място (Йорданка Фандъкова). 

Статията "Форбс България: Цветан Василев е най-влиятелният българин" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Шотландия може да остане извън ЕС

Ако обяви независимост ще се окаже извън съюза, предупреди Уилям Хейг

    


Драма със заложници в САЩ, петима са убити

В американския щат Южна Каролина на около 120 км. западно от град Грийнууд 27-годишният Браян Суит застреля петима души. Сред тях са и две деца, съобщават местните медии, цитирани от ИТАР-ТАСС. По предварителни данни, мъжът във вторник е взел петима заложници, след което пристигнали полицаите и опитали да започнат преговори със Суит. След като преговорите се провалили къщата била атакувана от специалните части. При влизането си те установили, че мъжът е убил всички заложници и се е самоубил.

УНСС се присъедини към окупацията

И УНСС се присъедини към студентската окупация. Пред централния вход на учебното заведение вече има студенти с плакати в ръце. Исканията на студентите, изказани пред Нова телевизия, са – искане да се събуди гражданското общество и да се възроди моралът в политиката. А възраждането му минава "през оставка на това компроментирано правителство", подчертаха протестиращите студенти. На въпрос дали има страх в УНСС от по-масова окупация, защото в университета преподава премиерът Пламен Орешарски, окупаторите отговориха, че тях лично не ги е страх. Против окупацията е студентския съвет в УНСС. Представителите уточниха, че не са против моралните ценности на протестиращите, но заявиха, че протестът изкарва едни морални ценности пред други. Един от студентите, които са против окупацията, се...

"Св. Юда" засегна и Русия

Масови прекъсвания на електрозахранването имаше в северните части на европейската част на Русия, съобщи във вторник ИТАР-ТАСС. През последните няколко дни бурята премина през северните части на Европа, където имаше жертви и щети. Във вторник през деня супербурята "Свети Юда" засегна няколко района в Северозападния федерален окръг. Вологодска, Ленинградска (областта около Санкт Петербург, бел.ред.), Псковска, република Карелия и самия район на Санкт Петербург пострадаха от ветровете. Без централно електрозахранване останаха 1355 населени места с над 80 хиляди жители, допълва ИТАР-ТАСС. Авариите се отстраняват, съобщи руското Министерство на извънредните ситуации.

Япония и Турция преговарят за нова АЕЦ край Черно море

Япония и Турция преговарят за нова АЕЦ край Черно море

Япония и Турция започват преговори за нова атомна електроцентрала. Тя ще бъде изградена до брега на Черно море, близо до град Синоп. Споразумението беше сключено снощи, след преговори между премиерите на двете страни, съобщава БНТ.

Япония е била предпочетена заради развитите си технологии в областта на ядрената енергетика. Предполага се, че централата в Синоп ще се строи от японския концерн “Мицубиши” в сътрудничество с френската компания “Арева”. Първото в историята на Турция споразумение за строителство на АЕЦ беше подписано с Русия, в Мерсин, на югоизточния бряг на Турция.

Статията "Япония и Турция преговарят за нова АЕЦ край Черно море" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Тропическо блаженство на остров Пукет

Мястото, на което ще искате да останете вечно

    


Продължава окупацията на Ректората

Студенти и родители на студенти в НАТФИЗ на протеста, подкрепил студентските окупации. Снимка: Сергей Антонов

Продължава окупацията на Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

След поредната прекарана нощ в университета, за студентите и днешният ден се очаква да бъде неучебен.

Протестиращите настояват за разпускане на Народното събрание и за нови парламентарни избори.

В знак на подкрепа към акцията им се присъединиха и студенти от още няколко университета. Някои от колегите им, обаче, не са съгласни с окупацията и искат да се възстанови учебният процес.

Следобед в Медицинския университет в София ще се проведе студентски референдум на тема „За или Против окупацията на висши учебни заведения като форма на протест”.

Вчера се проведе традиционното протестно шествие в подкрепа на студентите. От Ректората в в продължение на няколко часа демонстрантите минаха покрай парламента и сградите на НАТФИЗ и УАСГ, блокираха Орлов мост и се върнаха пред Софийския университет.

Пред централния вход на СУ младежите издигнаха огромен транспарант с надпис “Липса на морал – общество пред провал”.

Вечерта в 272 аудитория, откъдето тръгна студентското недоволство, се проведе дискусия, на която бяха допуснати само някои медии.  

Статията "Продължава окупацията на Ректората" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Любим виц на Маргарита Хранова

Попитали американец, французин и българин какво ще направят, ако спечелят джакпот от тотото: 
Американецът: Ще си купя ранчо, а останалите пари ще сложа в банката.
Французинът: Ще си купя замък, а о

























































Попитали американец, французин и българин какво ще направят, ако спечелят джакпот от тотото: Американецът: Ще си купя ранчо, а останалите пари ще сложа в банката. Французинът: Ще си купя замък, а о

Сензорна стая за деца със специални потребности

Сензорна стая за терапия на деца със специални образователни потребности работи в ОДЗ „Първи юни”. Детското заведение разполага със специализирана група, в която се водят занимания на деца със специални образователни потребности, информират от пресцентъра на Община Габрово. Сензорният кът е обзаведен с воден кът с кула, ултравиолетов панел, прожектор, плазма лампа, звездно небе, меки модули, килимчета и други аксесоари, които развиват сетивността и възприятията. Освен за почивка, сензорните стаи се използват и за стимулиране на развитието, какт...

Житие на Свети апостол Епафрас

Св. Епафрас бил апостол от Седемдесетте и сподвижник на св.ап. Павел. Според апостолските послания, св. Епафрас е бил заедно с апостол Павел в Рим. "Поздравява те Епафрас, моят съпленник за Христа Иисуса, Марко, Аристарх, Димас, Лука - мои сътрудници." (Филим. 1:23). В своето послание до Колосяни (1:7) апостолът говори за него като за възлюбен свой  сътрудник и верен служител Христов. В заключителните си думи към колосяните апостолът казва също: "Поздравява ви вашенецът Епафрас, Иисус Христов раб, който винаги се подвизава за вас в молитвите, за да пребъдете съвършени и изпълнени с всяка воля Божия. Свидетелствувам за него, че той има голяма ревност и грижа за вас и за ония, които са в Лаодикия и Иерапол" (Кол. 4:12-13). Църковното предание говори, че той бил родом от град Колос ...

Том Джоунс пристигна у нас

Големият певец с видео поздрав към публиката у нас

    


Правителството гласува Бюджет 2014

Министерски съвет. Снимка: БГНЕС

На заседание на Министерския съвет днес трябва да бъде приет проектът на държавния бюджет за следващата година.

Във вторник финансовият министър Петър Чобанов заяви, че парите на държавата ще бъдат гласувани, въпреки критиките на синдикатите и работодателските организации.

“Мисля, че бюджетът балансира интересите и задава ясно и категорично приоритетите, които, ако бъдат изпълнени ще се ускори икономическия растеж и ще имаме по-добро развитие”, коментира той пред журналисти.

Един от основните параметри в проекта – ръстът на брутния вътрешен продукт с 1,8%, бе оспорен като свръхоптимистичен от работодателите. Те възразиха и срещу повишаването на минималната работна заплата, което се очаква да бъде утвърдено от кабинета днес.

Министрите ще гласуват на днешното си заседание и проектобюджетите на общественото осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Синдикатите използваха вчерашната среща с управляващите, за да изтъкнат за пореден път негативния факт от значителния брой здравно неосигурени и от пенсионните привилегии в армията и МВР. Лекарите обявиха още на 19 октомври, че ще протестират срещу заложения недостиг на средства за болничната помощ.

Проектобюджетът е атакуван и от представители на местната власт. Кметът на Разград Денчо Бояджиев коментира, че за следващата година отново липсват адекватни критерии за разпределянето на средствата за капиталови разходи и зимно поддържане. Като най-фрапиращ пример той посочи, че най-южните общини ще получат повече пари за зимна поддръжка от студения Североизток. 

“През 2013 година общината е била финансирана със 141 хиляди лева за зимно поддържане, 2014 година отново 141 хиляди лева. За сравнение ще дам община Сандански и община Петрич, които са нарицателни, че са едни от най-топлите общини. Община Сандански е със 137 хиляди лева, община Петрич е със 144 хиляди лева за зимно поддържане. Питам къде е логиката? Няма ясни критерии по отношение на механизмите за изчисляване на тази субсидия”, коментира той, цитиран от БНР.

Проектобюджетът може да претърпи промени при обсъждането му в Народното събрание.

Статията "Правителството гласува Бюджет 2014" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

И Арсенал се самоуби срещу Челси

Сините спечелиха дербито за Купата на Лигата

    


Последен слънчев и топъл есенен ден

Днес времето ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. В часовете преди обяд на места в равнините и около водните басейни ще има мъгла, а над източните райони – ниска слоеста облачност; около обяд видимостта в равнините ще се подобри. Ще остане топло за края на октомври с максимални температури между 20° и 25°, в София - около 22°; малко по-ниски – 17°- 19° ще бъдат дневните температури по крайбрежието на морето, където ниската облачност ще се задържи през по-голямата част от деня. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев. Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за октомври. Над Черноморието през по-голямата ...

Изходът от кризата е в смяна на елита

Преглед на по-интересните теми от печата за 30 октомври

    


ООН прие резолюция за отмяна на санкциите срещу Куба

Срещу документа ,който няма задължителен характер, гласуваха САЩ и Израел

Студентите са наивни, но и прави, политиците да му мислят

Който и да е на власт, го чакат протести, каза Първан Симеонов пред Dnes.bg

    


Наказаният Веско Минев тренира с юношите

Капитанът на “Ботев” (Пд) Веселин Минев, който отнесе наказание от 3 мача заради глупавия червен картон срещу “Левски”, остана да тренира с юношите на “канарчетата”. Но не като наказание, а докато “жълто-черните” се завърнат от Гоце Делчев, където утре играят срещу “Пирин”. Националът ще се готви с 19-годишните “канарчета”, водени от Коце Видолов. Капитанът на “Ботев” (Пд) Веселин Минев, който отнесе наказание от 3 мача заради глупавия червен картон срещу “Левски”, остана да тренира с юношите на “канарчетата”. Но не като наказание, а докато “жълто-черните” се завърнат от Гоце Делчев, където утре играят срещу “Пирин”. Националът ще се готви с 19-годишните “канарчета”, водени от Коце Видолов.

Джеймс Клепър: Не сме нарушили закона и не сме подслушвали безразборно

В американския конгрес започнаха изслушванията на шефове на спецслужбите

Нов закон в Бразилия може да повлияе на интернет гигантите

Бразилия ще настоява за локално съхранение на интернет данните, за да предпази гражданите си от предполагаемо шпиониране от страна на САЩ, съобщава информационната агенция Ройтерс. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

Бразилският президент Дилма Русеф настоява тази седмица да бъде гласуван закон, провокира Бразилия ще настоява за локално съхранение на интернет данните, за да предпази гражданите си от предполагаемо шпиониране от страна на САЩ, съобщава информационната агенция Ройтерс. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Бразилският президент Дилма Русеф настоява тази седмица да бъде гласуван закон, провокира

САЩ трябва да си върне доверието на Европа

САЩ трябва да предприемат бързи действия, за да възстановят доверието на Европа, което бе накърнено от скандала с подслушването на европейските лидери, заяви европейският комисар за правосъдието Вивиан Рединг по време на посещение във Вашингтон, цитирана от АФП.





























САЩ трябва да предприемат бързи действия, за да възстановят доверието на Европа, което бе накърнено от скандала с подслушването на европейските лидери, заяви европейският комисар за правосъдието Вивиан Рединг по време на посещение във Вашингтон, цитирана от АФП.

Евтим Евтимов на 80 с нова книга

Днес, 30 октомври, един от най-лиричните ни поети Евтим Евтимов празнува 80 години. Вечерта от 18 ч в зала 7 на НДК ще се съберат приятели, колеги по перо и почитатели, за да отбележат юбилея. Ще прозвучат 8 знакови стихотворения, както и най-новата песен, създадена от Тончо Русев и в изпълнение на Веселин Маринов. Днес, 30 октомври, един от най-лиричните ни поети Евтим Евтимов празнува 80 години. Вечерта от 18 ч в зала 7 на НДК ще се съберат приятели, колеги по перо и почитатели, за да отбележат юбилея. Ще прозвучат 8 знакови стихотворения, както и най-новата песен, създадена от Тончо Русев и в изпълнение на Веселин Маринов.

Уроците на верижната катастрофа

Трима души загинаха, а 12 получиха различни по степен наранявания при голяма верижна катастрофа в САЩ.

СЗО предупреждава за епидемия от полиомиелит в Сирия

Потвърдени са 10 случая, на други 12 деца се правят допълнителни изследвания

С положителна тенденция започна борсата в Токио

Токийската борса започна търговията в сряда сутринта с покачване от 0,97%, стимулирана от новите исторически рекорди на Уолстрийт, където инвеститорите разчитат на продължаването на много благоприятната финансова политика.

В Сирия екстремисти пленили депутат и семейството му

Сирийски екстремисти от движението „Ахрар Аш Шам” в провинцията Деир Аз Зор са похитили депутата от сирийския парламент шейх Мухан ал Файед, предаде ИТАР-ТАСС. Той и неговите роднини в са били заловени в селото Аш Шмейтих.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 


Според източник на силите за сигурност, след Сирийски екстремисти от движението „Ахрар Аш Шам” в провинцията Деир Аз Зор са похитили депутата от сирийския парламент шейх Мухан ал Файед, предаде ИТАР-ТАСС. Той и неговите роднини в са били заловени в селото Аш Шмейтих. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Според източник на силите за сигурност, след

Зимата иде, дърва за огрев има достатъчно

Над 23 000 домакинства в населените места, обхванати от Югозападното държавно горско предприятие - Благоевград, вече са се снабдили с дърва за огрев. В края на октомври държавните горски и ловни стопанства са предоставили чрез директни продажби общо 163 439 куб. метра дърва. От тях 95 300 куб. метра са добити "на корен", като този най-евтин начин Над 23 000 домакинства в населените места, обхванати от Югозападното държавно горско предприятие - Благоевград, вече са се снабдили с дърва за огрев. В края на октомври държавните горски и ловни стопанства са предоставили чрез директни продажби общо 163 439 куб. метра дърва. От тях 95 300 куб. метра са добити "на корен", като този най-евтин начин

Как МВР загуби 5 млн. гласоподаватели?

Отговор на МВР до Добрил Досев

Документ, издаден от МВР, скандализира потребителите на социалните мрежи в края на миналата седмица.

В отговор до Добрил Досев, член на форума OFFRoad-Bulgaria, от МВР обявяват, че общият брой на действащите лични карти на родените преди 1995 година в България към юли месец тази година е 1 211 987. С други думи, това, според МВР, е реалният брой на пълнолетните българи, имащи право на глас. Още по-фрапиращо звучи това на фона на данните от Централната избирателна комисия (ЦИК), според които, имащите право на глас на последните избори през май, са били 6 919 260 души.

Усилването на съмненията идват и от факта, че заялвението по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), е подавано от Досев два пъти, но на него той така и не получил отговор. Едва, когато той решил да потърси правата си по съдебен ред, получил писмото от МВР с цитираните данни.

„Станала е техническа грешка“, обясниха пред OFFNews от пресцентъра на МВР. От там казаха, че служителят, който трябвало да подаде исканите данни, е извършил проверката по други критерии. От там той погрешно е достигнал до числото от 1,2 млн. души. От МВР са изпратили нов отговор до Досев, в който освен поднесените извинения, подават и исканата от него информация. А именно – хората с лични карти, които са над 18 години, са 6 658 959.

Разликата от близо 260 хил. души между данните на ЦИК (които се подават от служба ГРАО) и МВР също има своето обяснение. Пред OFFNews математикът проф. Михаил Константинов обясни, че по-голямото число на избирателите, което е обявено от ЦИК, показва броя на българските граждани, които са навършили 18 години, но по една или друга причина нямат лични документи. На практика в данните от ГРАО фигурират всички български граждани, които са навършили 18 години.

„Хората, които имат право на глас, са хора, които не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание „лишаване от свобода“ и са над 18 години. Между тях може да има и умрели. Ако сред тях, има умрели в чужбина и техните роднини не са съобщили, няма как да знаем за това. Между тях има хора, родени преди 1931 година – те нямат лични карти. Те не са длъжни да имат – може да имат, може и да нямат. Има българи, родени в чужбина, на които не са им издадени лични карти, защото не са дошли да си извадят документи. Има българи, които изобщо не се връщат – той е в избирателния списък, защото е български гражданин, но той си живее в Австралия и през акъла не му минава да си вади български документи. Той има право да не си вади – просто не му трябват. Има и една група от около 30-40 хил. души – клошари, бездомници, роми и др. На практика те фигурират като български граждани, но нямат лични документи. Така компютърът моментално ги слага в списъка с имащите право на глас.

Проф. Константинов обясни, че тази разлика в данните на МВР и ЦИК не влияе върху изхода на изборите, тъй като там резултатите се определят да броя гласували избиратели и от броя намерени бюлетини.

„Това са две групи верни числа – и едните са верни, и другите. Аз, като не съм си извадил документ, хем съм си български гражданин, хем съм над 18 години, хем нямам документ, защото не съм си извадил“, допълни той.

Статията "Как МВР загуби 5 млн. гласоподаватели?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Турция подписа с Япония за АЕЦ на Черно море

Япония и Турция подписаха договор за втората атомна централа на югоизточната ни съседка. Ядрената мощност ще е в град Синоп.

Оксер изхвърли Лил от Купата на Лигата след продължения

Втородивизионният Оксер се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Лигата във Франция, след като отстрани Лил с минимална победа с 1:0. Загубата може да бъде приета единствено като шок с оглед силното представяне на „кучетата“ в Лига 1. Към момента те заемат третото място във френския елит, но това не попречи на резервата Себастиен Хале да вкара единственият гол в мача във второто продължение (113-ата минута). Троа пък стана другият тим от Лига 2, който си осигури място в следващия етап. Това стана след успех с 3:1 като гост на закъсалия...

Уредиха контроли във волейбола

Националните ни отбори по волейбол вече имат уговорени контроли преди световните квалификации в началото на януари. Мъжете ще играят с Турция в зала “Христо Ботев”, а жените - с Франция в “Арена Самоков”. 
Управителният съвет (УС) на федерацията разгледа докладите на селекционерите Камило Плачи и Марчело Абонданца за сезона. Детайлите ще се обсъдя Националните ни отбори по волейбол вече имат уговорени контроли преди световните квалификации в началото на януари. Мъжете ще играят с Турция в зала “Христо Ботев”, а жените - с Франция в “Арена Самоков”. Управителният съвет (УС) на федерацията разгледа докладите на селекционерите Камило Плачи и Марчело Абонданца за сезона. Детайлите ще се обсъдя

В Санкт Петербург да се запасят с вода и храна заради бурята

С приближаването на бурята „Свети Юда С приближаването на бурята „Свети Юда" областната дирекция на министерството на извънредните ситуации на Русия в Санкт Петербург посъветва гражданите да се запасят с вода, храна и медикаменти, предаде РИА Новости. Също така хората да не изключват телевизорите и радиоприемниците си, за да могат да следят развитието и наближаването на бурята „Свети

Барса мина през Селта Виго на трета скорост

Шампионът на Испания Барселона не допусна изненади при гостуването си на Селта Виго в 11-ия кръг на Ла Лига и записа класически успех с 3:0. Макар че отново не се разписа, звездата на каталунците Лионел Меси показа, че навлиза в ритъм и се отчете с асистенция за попадението на Сеск Фабрегас в двубоя. Испанският национал имаше основна заслуга за второто попадение на „лос кулес“, докато Алексис също попадна сред голмайсторите. След Ел Класикото през уикенда наставникът на Барса Херардо Мартино реши да даде почивка на голяма част от титулярите си....

САЩ с мерки срещу въглищата, но остават консуматор

САЩ обявиха във вторник, че вече няма да предоставят финансова подкрепа на проекти за електроцентрали на въглища в развиващите се страни през интернационални финансови иституции като Световната банка .

Марек с тежка загуба в Словения

Българският първенец Марек Юнион-Ивкони (Дупница) записа тежка загуба с 0:3 (25:27, 18:25, 17:25) като гост на словенския АЦХ Волей (Любляна) във втория си мач от група А на Шампионската лига, предаде bgvolleybal.com.Момчетата на треньора Найден Найденов започнаха по-добре мача, като направиха разлика. След това обаче последва спад в играта им, от която се възползваха домакините. В крайна сметка след 33 минути оспорвана битка словенците дръпнаха с 1:0. Това явно пречупи българските волейболисти и не съумяха да вземат поне гейм. Най-резу...

"Барселона" взе спокойно десетата си победа за сезона след 3:0 срещу "Селта"


Футболистите на "Барселона" спечелиха десетата си победа за сезона в Примера дивисион. В среща от 11-ия кръг шампионите се наложиха убедително с 3:0 срещу "Селта" като гост".

Основна заслуга за головете имаше Франсеск Фабрегас. Той изработи първия, отбелязан от Алексис Сначес и вкара другите два.

В деветата минута Фабрегас открадна топката от защитник на съперника, напредна и стреля, но вратарят Йоел Родригес спаси. Избитата топка попадна в краката на Санчес, който отблизо...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване