Audi предприема сервизна акция в САЩ

От пазара ще бъдат изтеглени близо 5 хил. автомобила заради проблем със стъкления покрив и горивопроводите

    


Студентите от Бургаския държавен университет не подкрепят окупацията

Студентите от държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас не подкрепят формата на протест на своите колеги в столицата. Това заяви председателят на студентския съвет Ивайло Балтиев пред Фокус.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

„Има недоволни студенти от гледна точка на това какво ... Студентите от държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас не подкрепят формата на протест на своите колеги в столицата. Това заяви председателят на студентския съвет Ивайло Балтиев пред Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева „Има недоволни студенти от гледна точка на това какво ...

Варненец се самоуби от Аспарухов мост, жена загина след скок от 12-ия етаж

Двама варненци са намерили смъртта си тази нощ, пише Petel.bg. Става дума за 66-годишна жена и 33-годишен мъж, които са се самоубили, посочиха от пресцентъра на варненската полиция.И двамата са били с психични заболявания и са били пациенти на психиатрията. Жената е скочила по малките доби на нощта от терасата на жилището, в което живее. По непотвърдени данни става дума за 12-и етаж. Тя е починала на място.33-годишният варненец е скочил от Аспарухов мост. Тялото ...

Неспазване на дистанция прати двама в болница

Двама души бяха ранени при катастрофа в Пловдив. Около 18.30 часа на бул.”България” лек автомобил „Ауди”, управляван от 66-годишен пловдивчанин, поради неспазване на необходимата дистанция блъснал отзад спрял лек автомобил „Ситроен”. Водачът на „Ауди”-то и 19-годишна пътничка в същата кола на настанени в болница....

Ваня Добрева: Студентите имат право на протест, но не и в университетите

Всеки български гражданин има право на протест. Демокрацията изисква в някаква степен и спазване на законите - а в Закона на висшето образование още от 1995 година пише, че висшите учебни заведения не трябва да се използват за политическа дейност.

Хванаха двама брезничани да крадат ламаринена ограда от ул. Златоград

 Пернишки полицаи задържаха двама в момент на кражба.
Вчера, бил подаден сигнал от граждани, че неизвестни крадат ламарини от сграда на ул. „Златоград” в гр. Перник. Органите на реда реагирали незабавно и за 24 ч. били задържани брезничаните А.Р./29 г./ и 38-годишната И.П.
Работата по случая продължава Второ РУП –Перник.

* Две дърворезачки са откраднати от незаключен имот в пернишкото с. Драгичево.
Сигналът за престъплението е подаден вчера...

Продължава

Индексът на цените на производителите остана без промяна

Общият индекс на цените на производител през септември 2013 г. няма изменение спрямо предходния месец, съобщиха от Национален статистически институт.

Станишев: Сигурността на Израел е важна и за ЕС

/КРОСС/ Президентът на Партията на европейските социалисти и лидер на БСП Сергей Станишев се срещна с водачите на двете партньорски партии на европейската левица в Израел Шели Якимович /Партията на труда/ и Зехава Гал-Он /Мерец/. Основното послание на Станишев беше европейската подкрепа за намиране на трайно мирно решение на арабско-израелския конфликт. Делегацията на ПЕС е на посещение в Израел в момент, когато мирните преговори бяха подновени и е важно да се разбере и от двете страни, че часовникът тиктака и няма време за отлагане на постигането на мир, чиито основни елементи са гарантирането на сигурността на Израел и гарантирането на съществуването на палестинска държава. Това беше и основната тема на разговора на делегацията на ПЕС със заместник-председателя на парламента Хилик Бар, който е ръководител на две много влиятелни групи в Кнесета - за намиране на мирно решение за арабско-израелския конфликт и за сътрудничество между Израел и ЕС. Сергей Станишев разговаря и с Зеев Елкин, който временно изпълнява функциите на външен министър. Президентът на ПЕС изтъкна, че по отношение на притесненията на Израел от иранската ядрена програма, ЕС е убеден в ефективността на санкциите срещу Техеран. Той отново повтори позицията на Брюксел, че сигурността на Израел не е важна само за Израел, но и за ЕС, каквото е положението и по отношение на иранската ядрена програма - евентуалното й развитие в посока създаване на оръжия не би застрашило само израелската държава

Исканията на студентите за по-добро образование успокоили Клисарова


Образователният министър Анелия Клисарова коментира пред Би Ти Ви, че била  много разтревожена от протестите на студентите, но се успокоила като разбрала, че исканията им включват и подобряване на образователната система. 

"Бях много тревожна през тези дни, вчера се успокоих, когато поискаха и промени в образованието", посочи тя. И добави, че образованието е надполитическо и трябва да е ангажимент на цялото общество.Тя покани студентите на разговор по тази тема идния вторник....

Да, подкрепям!


Коментарът е от личния блог на Николай Слатински

Като гражданин,
като родител,
като университетски преподавател
и като бивш политик, натоварен с огромно чувство на вина, че бях от първия и истински Съюз на демократичните сили, който не успя да се пребори за демократична, европейска, модерна и развита България,
  
аз нямам колебание в отношението си към протестите през цялата тази година и към сегашната, на моменти отчаяна, но при все това вдъхновена съпротива...

След всеки скандал - нова служба в МВР

Спете спокойно! МВР прави нов сектор за борба с трафика на хора. Нищо че в ДАНС има такъв, а и Гранична полиция нещо работи по темата. Това успяха да ни поднесат топ криминалистите, за да успокоят обществото, втрещено от продажбата на русото ангелче Мария в Гърция.

 
Вместо да се създава поредната дублираща структура, е добре МВР, ДАНС и прокур Спете спокойно! МВР прави нов сектор за борба с трафика на хора. Нищо че в ДАНС има такъв, а и Гранична полиция нещо работи по темата. Това успяха да ни поднесат топ криминалистите, за да успокоят обществото, втрещено от продажбата на русото ангелче Мария в Гърция. Вместо да се създава поредната дублираща структура, е добре МВР, ДАНС и прокур

Окупирани зали и в университети във Велико Търново и Бургас

Окупираната зала във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", Снимка: Дарик Окупираната зала в Бургаския свободен университет, Снимка: Дарик

Студенти от Великотърновския университет и от Бургаския свободен университет окупираха зали в знак на съпричастност с окупацията на студентите от Софийския университет.

Окупацията на аудитория 321 на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вече е ефективна, обясни един от организаторите Светлин Тачев пред Дарик.

В понеделник и вторник в залата бяха допускани студенти за провеждане на лекции в аудиторията, но от снощи тя е вече окупирана.

Вчера вечерта във ВТУ се проведе кръгла маса на тема образованието в България, в която освен окупаторите се включиха ректорът проф. Пламен Легкоступ, преподаватели и представители на Студентския съвет. До консенсус относно окупацията обаче така и не се стигна.

Студентите заявиха, че се разграничават от Студентския съвет, който се обяви против окупацията. Те посочиха, че „не искат да сриват държавата, но не е дошло времето за диалог, въпреки готовността им за преговори“.

Тази вечер се очаква дискусията за проблемите в образованието да продължи.

В същото време стана ясно, че и студенти от Свободния университет в Бургас са окупирали една от залите в учебното заведение. Става въпрос за зала 222.

Студентите са изпратили декларация, в която настояват за промени в Закона за висшето образование, реформа в образователната система и въвеждане на принципа „парите следват студента“.

За момента студентите в БСУ не са поискали оставката на правителството.  

Статията "Окупирани зали и в университети във Велико Търново и Бургас" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Студенти блокираха и движението пред Софийския университет


Студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски" блокираха движението в сряда сутринта при Ректората. Подобно на колегите си от НАТФИЗ те преминаха няколко пъти през пешеходната пътека, носейки плакати "Будни сме", "Ако народът не може да бъде целокупен, лесно може да бъде купен изцяло."



Заради акцията движението по бул. "Васил Левски" беше напълно блокирано.

Вече седмица продължава окупацията на най-голямото висше училище, като през последните седем...

Санирането си остава на кота нула

След два месеца - през януари 2014 г., се навършват точно две години, откакто тръгна проектът за енергийно обновяване на български многофамилни жилищни сгради с европейски средства.                                                                                                                   

След два месеца - през януари 2014 г., се навършват точно две години, откакто тръгна проектът за енергийно обновяване на български многофамилни жилищни сгради с европейски средства.

Арестуваха лидер на "Мюсюлмански братя" в Египет

В Кайро бе арестуван един от лидерите на забраненото ислямистко движение "Мюсюлмански братя" - Исам Ариан. Той е обвинен от властите в подбуждане към насилие и бе обявен за издирване преди три месеца. Заместник-председателят на Партията на свободата и справедливостта Исам Ариан, който беше сред последните останали на свобода лидери на „Мюсюлмански братя", е арестуван в Кайро.

Бареков сезира прокуратурата за Борисов

/КРОСС/ Проверка на имотното и финансовото състояние на Бойко Борисов отпреди да стане главен секретар до днес поиска в сигнал до главния прокурор лидерът на „България без цензура" Николай Бареков. В сигнала, внесен в деловодствотона държавното обвинение, екип от юристи търсят отговори на редица въпроси. В сигнала до прокуратурата от движението на Бареков заявяват, че през 2001 г., когато става главен секретар на МВР, Бойко Борисов прехвърля безвъзмездно на свой близък печелившата си охранителна фирма, като с това обвиняват бившият главен секретар на МВР и бивш премиер във фиктивно оттегляне от бизнеса.Друг посочен казус е, че през 2007 г. Борисов купува 400 кв.м имот в Банкя само за 4000 лв. при реална пазарна цена близо пет пъти повече. В сигнала на Бареков пише, че тези и редица други факти могат да бъдат проверени и да се види дали няма данни за данъчни престъпления от страна на Борисов и свързани с него лица.Има данни, че в периода, в който е главен секретар, Борисов е дарявал заплатата си. Оттогава интересен е и въпросът за неговата банкова сметка и приходите му и дали наистина е имал пари за издръжка на своето домакинство.Николай Бареков вече сезира прокуратурата за президента Росен Плевнелиев, след което се самосезира.

53-годишният Стойчо живее на гробището във Варна

53-годишен мъж живее на пейка до гробищата във Варна от месеци, съобщава Нова ТВ. Стойчо е пенсионер, работил като шофьор във ВИК. Дъщеря му го изгонила и за това сега е бездомник. 

Тъй като е загубил личната си карта, няма право на помощи или на пенсия по болест. За осигуряване на дом му казали, че трябва температурата да е -15 градуса ... 53-годишен мъж живее на пейка до гробищата във Варна от месеци, съобщава Нова ТВ. Стойчо е пенсионер, работил като шофьор във ВИК. Дъщеря му го изгонила и за това сега е бездомник. Тъй като е загубил личната си карта, няма право на помощи или на пенсия по болест. За осигуряване на дом му казали, че трябва температурата да е -15 градуса ...

Ана Иванович: Доволна съм от представянето си (видео)


Ана Иванович изрази задоволство от представянето си срещу Цветана Пиронкова в първия мач от Турнира на шампионките. Сръбската тенисистка записа много категоричен успех с 6:0, 6:2 само за 55 минути.

"Винаги е приятно да започнеш с победа. Особено в турнир с групова фаза, тъй като след това имаш шанс да продължиш напред, дори да не се представиш добре. Много съм доволна от представянето си (срещу Пиронкова)", заяви Иванович на пресконференция след двубоя.

"Направих добър...

Андреева: Не разбирам защо болници ще връщат пациенти

Според здравния министър най-песимистичният вариант е 15-20% от разходите за дейността на болниците да се платят през януари идната година

Осъдиха строител, измамил рускиня с жилище "на зелено"

Варненският районен съд наложи наказание от 11 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, на строител за извършена от него измама с причинена имотна вреда в големи размери. 39-годишният Й. Дочев бе признат за виновен за това, че в периода от 16 юли 2009 г. до 1 април 2010 г., с цел да си набави имотна облага, измамил брокер на недвижими имоти и клиент (руска гражданка), че едноличната му строителна фирма изгражда жилищна сграда в квартал “Аспарухово” и се ангажира да построи и прехвърли на купувача тавански апартамент от ...

„Възмездие за Надя” утре в Окръжен съд-Разград

Роднини и приятели на убитата през април Надежда Минчева от Исперих смятат да препълнят съдебната зала утре в очакване на справедлива присъда за убиеца, те настояват за най-тежкото наказание. Процесът е насрочен за 9,00 ч. на 31 октомври в Окръжен съд-Разград. Близките на убитото момиче не организират масово събитие, а искат да присъстват в залата по време на делото, апелът тръгва от социалната мрежа Фейсбук от братовчед на Надя. Подсъдим в процеса е 20-годишният Танжу Сами, бивш приятел на момичето, който на 19 срещу 20 април в местност...

Новотни: ЕЦБ ще трябва да се примири със силното евро

Не виждам инструменти за действие срещу този процес, а и проблемът не е достигнал измерения, налагащи ответни действия, твърди членът на УС на ЕЦБ

    


Новотни: ЕЦ ще трябва да се примири със силното евро

Не виждам инструменти за действие срещу този процес, а и проблемът не е достигнал измерения, налагащи ответни действия, твърди членът на УС на ЕЦБ

    


Б. Димитров: Борисов и Станишев да се разберат

Шефът на НИМ предложи на двамата лидери кабинета си, където да говорят на спокойствие, без медии

Истина или лъжа: Яна Маринова била във вражда с Елена Петрова

Актрисата Яна Маринова била в обтегнати отношения с колежката си Елена Петрова, пише жълтата преса.
Спорът бил за пари и идвал още от времето, когато двете снимаха заедно в българския сериал “Стъклен дом”. По договор всички участници получавали хонорар след излъчен епизод. Само Елена Петрова ползвала привилегии и получавала пари на заснет такъв. Т Актрисата Яна Маринова била в обтегнати отношения с колежката си Елена Петрова, пише жълтата преса. Спорът бил за пари и идвал още от времето, когато двете снимаха заедно в българския сериал “Стъклен дом”. По договор всички участници получавали хонорар след излъчен епизод. Само Елена Петрова ползвала привилегии и получавала пари на заснет такъв. Т

Смог скри 10-милионен град в Китай

Миналата седмица един от големите китайски градове – 10 милионния Харбин бе буквално парализиран от гъстия смог, спуснал се над него. Сега от НАСА...

Добре дошли в света на параноята!

Годината е 2008, а Барак Обама е все още световен герой. Тогава първият чернокож президент на САЩ е само кандидат за поста, но вече е канен и възприеман като следващия държавен глава на най-важния съюзник на ЕС. В реч пред Бранденбургската врата бъдещият президент изрича пророчески  думи: “Ние трябва
да чуваме онова, което сьюзниците искат Годината е 2008, а Барак Обама е все още световен герой. Тогава първият чернокож президент на САЩ е само кандидат за поста, но вече е канен и възприеман като следващия държавен глава на най-важния съюзник на ЕС. В реч пред Бранденбургската врата бъдещият президент изрича пророчески думи: “Ние трябва да чуваме онова, което сьюзниците искат

Дейвид Камерън: Младите британци нямат умения, чужденците са по-квалифицирани

Предупреждението на премиера Дейвид Камерън, че Великобритания трябва да каже „не" на източноевропейските работници чрез подобряването на образованието за младежите, е вдъхновено от посещение във фабрика в неговия избирателен район, в която една четвърт от работниците са чужденци, съобщава Дейли Телеграф.

Според Камерън поколение от млади Предупреждението на премиера Дейвид Камерън, че Великобритания трябва да каже „не" на източноевропейските работници чрез подобряването на образованието за младежите, е вдъхновено от посещение във фабрика в неговия избирателен район, в която една четвърт от работниците са чужденци, съобщава Дейли Телеграф. Според Камерън поколение от млади

Жирафите завладяха Facebook

Кое беше първото нещо, което ви направи впечатление тази сутрин във Facebook?  Случайно да са били жирафи или поне един? На много голяма част от потребителите в социалната мрежа вече им е направило впечатление, че дълговратите животинки изничат почти от всеки профил. Не се стряскайте, няма инвазия и циркът не се е пренесъл в интернет. Снимките на жирафите всъщност са резултат от меме, което обикаля социалните мрежи през последните дни, пише Си Ен Ен. То подканя потребителите да разгадаят гатанка и после да я изпратят на приятелите си. Всеки, който не успее да познае отговора, трябва да смени профилната си снимка с тази на жираф. Защо жираф ли? Е, за това вече няма обяснение. Гатанката е следната: Часът е 3 сутринта. Звънецът на вратата звъни и ви събужда. Неочаквани гости. Тов...

Тунелът под Босфора ще носи пари и на България

Част от товарите, които ще се движат между Европа и Азия по новия тунел под Босфора, ще преминават и през България. От това страната ни ще печели доста - не само от увеличаването на обема на пътните и ж.п. такси, които ще плащат преминаващите камиони и влакове, но и от свързаните с превозите съпътстващи дейности - сервизна, търговия и пр. Напук на оптимистичните очаквания обаче, транзитът на товари между азиатската част на Турция и Централна Европа през наша територия ще нараства бавно заради трагичното състояние на родната пътна и ж.п. инфраструктура. Поради това до края на тази и през следващата година няма да има забележим ръст на ж.п. транзита на стоки между Турция и Европа през България, предаде Стандарт нюз. Едва от средата на 2015 г., когато бъде завършена пълната рехабилитация на ...

Бекъм ще си купи американски футболен отбор

Бившият капитан на английския национален отбор, Дейвид Бекъм, възнамерява да закупи отбор от Флорида. Според „Associated Press” Бекъм е подготвил 25 млн. долара за придобиване на франчайз. Бившият футболист на „Реал Мадрид” и „Манчестър Юнайтед” придобива правото за собственост над клуб от американското първенство, когато през 2007г. подписва с „Л.А. Галакси”. Вицепрезидентът на „MLS”, Дан Кортеманш, коментира, че се надява скоро Бекъм да притежава някой от американските футболни клубове. Англичанинът очаква финални съгласия за придобиване правата на франчайз над клуб от Маями, като той ще трябва да предвиди солидни финансиране на съответния клуб, което дори може да включи изграждането на нов стадион. Очаква се до 2020г. америк...

МТИТС: „Дунав мост 2” не е застрашен от срутване

Няма опасност „Дунав мост 2” да се срути. Дефектите, установени на съоръжението, нямат нищо общо със здравината му. Това се казва в официална позиция на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по повод информация на телевизия „Евронюз”, че свързващият България и Румъния мост може да падне всеки момент. От МТИТС признават, че са установени сериозни проблеми на "Дунав мост 2", но ако бъдат отстранени качествено и в срок, няма да се отразят на бъдещото експлоатиране на съоръжението. Какви точно са дефектите прочетете в expert.bg.

На театър в Поморие

На 8 ноември 2013 г. /петък/, от 19.00 ч. в Поморие ще се играе постановката „Завещанието на целомъдрения женкар” на Театъра на Българската Армия.

Най-желаният мъж в живота на много жени, Дон Жуан е достигнал края на дните си. Безбожникът се изповядва за своя жизнен път и разкрива шокираща тайна. Можем ли да му вярваме? Какво не знае светът за най-великия любовник на всички времена? Ще си отиде ли заедно с него и любовта като изкуство и поезия? И накрая – какво е любовта? В това вълнуващо разбулване на тайни и лъжи ще ви води интригата на пиесата „Завещанието на целомъдрения женкар”. Мистерията на Дон Жуан е въплътена в мощния актьорски талант на Васил Михайлов, който несъмнено притежава харизмата на покорител и съблазнител. Блестящи партньори на неговата професионална класа са младите звезди на театъра Леонид Йовчев, Гергана Данданова и Тигран Торосян. Може би Дон Жуан не е това, което беше? Какъв е Дон Жуaн? Една вечер в театъра с една история, захранена от един вековен мит…

„Завещанието на целомъдрения женкар” на 8 ноември /петък/ от 19.00 ч . в Читалище „Просвета 1888”

Автор: Анатолий Крим

Постановка: Ивайло Христов

Сценография: Владимир Шишков

Участват: Васил Михайлов, Тигран Торосян, Леонид Йовчев, Гергана Данданова

 

 

Уникален сайт сравнява градове по различни признаци

/КРОСС/ Сайтът Urban Observatory  позволява да се сравняват 16 града по 35 признака едновременно - от времето до броя на катастрофите в тях. Потребителите получават информацията във вида на географски карти с текст под тях. За да се визуализира необходимата информация се обработват огромни количества стандартизирани данни, което се извършва с технология на ESRI. Сред 16-те града са мегаполиси като Лондон, Токио, Ню Йорк, Йоханесбург и Рио де Жанейро. Възможностите, които Urban Observatory предлага не оспорват идеологията на градоустройственото планиране, че всеки град функционира като уникален организъм, но създават универсален език с помощта, на който ясно могат да бъдат сравнявани градовете и да изпъкнат специфичните им проблеми. Urban Observatory e създаден от Ричард Сол Уърмън, 78-годишният основател на конференциите TED, който е архитект и графичен дизайнер. Уърмън се опитва десетилетия наред да създаде инструментариум, с който обективно да сравнява населени места - започва от глинени мащабно умалени макети през 60-те, използва различни други средства през 70-те и 80-те години на миналия век. Създаването на сайта е резултат от 40-годишната мечта на Уърмън. „Любопитен е фактът, че няма два града в света, които да събират информацията еднакво. Изводът е, че натрупаните, подредени и съхранени огромно количество данни са слабо проучени и има сериозен потенциал ново знание в полза на човечеството да бъде извлечено от тях

Славчо Атанасов обяви бойкот на решенията на кметската администрация в Пловдив

Пловдив/КРОСС/ Бойкот на решенията в ОбС в Пловдив обяви Славчо Атанасов. Докато не получим отговор на въпроса кои са брутално незаконните решения, ние, общинските съветници от ПП НИЕ, заявяваме, че няма да гласуваме повече нито едно решение, входирано от кметската администрация! И най-вече, настояваме за незабавна оставка на Иван Борисов Тотев и незабавни избори за нов кмет на Пловдив! - заяви Атанасов. В социалната мрежа Фейсбук Славчо Атанасов написа още: За всички ни е ясно, че управлението на Иван Тотев е заченато в порок, с фалшифициране на изборни резултати и купуване на гласове, такава е и практиката на управление вече две години в община Пловдив, еманация на което е самопризнанието на Иван Тотев.Във връзка със самопризнанията на Иван Тотев, че в ОБС-Пловдив се вкарват целенасочено „брутално незаконни решения", настояваме незабавно Иван Тотев да отговори тук и сега, кои са тези решения, кога са вкарвани и какъв е бил способът да бъдат въвеждани в заблуждение общинските съветници. Свидетели сме на безпрецедентен случай на самопризнание, какъвто не съществува в цялата нова история на Република България, заявява Атанасов. Отговори от Тотев поискаха общински съветници и от други групи в местния парламент

Белгия ще повиши отговорността на поръчителите на държавни строителни обекти


Белгия предприема мерки, за да повиши отговорността на поръчителите на държавни строителни обекти, съобщиха местните медии, цитирани от БТА. Целта е при нарушения отговорността да не бъде понасяна единствено от подизпълнителите, а и от онези, които са разпоредили изграждането на даден обект.

Уточнява се, че при открити нарушения доскоро цялата тежест е била поемана от подизпълнителя. Такъв е примерът с осъденото в последните дни българско строително дружество, чиито работници...

Учен от НАСА предлага създаването на космически боклукчия

Възможен вариант е да се използва струя йонизиран газ от електрореактивни двигатели

    


Наследници си върнаха заграбени от нацистите произведения на изкуството

Случаят е показателен за трудностите, пред които са изправени наследниците при проследяването и възвръщането на безбройните произведения на изкуството

    


Доц. Лидия Петкова е новият председател на БСП - Варна

Доцeнт Лидия Петкова беше избрана за председател на БСП Варна с мнозинство от 123 гласа на градската конференция на партията, продължила до късно тази вечер. След нея остана Януарий Вичев с 59 гласа, а на трето място е Валентин Хамбарлиев с 31 гласа.

Дейвид Камерън: Чужденците са по-квалифицирани от младите британци

Предупреждението на премиера Дейвид Камерън, че Великобритания трябва да каже „не Предупреждението на премиера Дейвид Камерън, че Великобритания трябва да каже „не" на източноевропейските работници чрез подобряването на образованието за младежите, е вдъхновено от посещение във фабрика в неговия избирателен район, в която една четвърт от работниците са чужденци, съобщава Дейли Телеграф. Според Камерън поколение от млади

Андреева учудена защо болниците ще спират плановия прием

Здравният министър д-р Таня Андреева коментира пред журналисти, че няма обяснение защо болниците са готвят да отказват планов прием на пациенти, като дейността им ще бъде платена напълно, а най-песимистичният вариант е да получат оставащите 15-20% през януари.

На предупредителен протест излизат пловдивските лекари

Пловдивските лекари излизат на предупредителен протест в петък, съобщи пред журналисти д-р Георги Кръстев от Регионалната колегия на БЛС. Те настояват държавата да си изпълни задълженията и да гарантира качествен достъп до здравеопазване на гражданите. Лекарите искат и адекватен бюджет през 2014 година. За протеста ще бъдат уведомени всички здравни заведения. Протестът е планиран за 1 ноември от 12.00 до 12.30 часа пред всяко отделно здравно заведение. Уведомени са и лекарите в София, Стара Загора и Варна, откъдето са потвърдили участие в преду...

Гладбах отхвърли първата оферта на Барса за Тер Стеген

Барселона и Борусия Мьонхенгладбах все още не могат да постигнат споразумение относно трансферната сума на вратаря Марк-Андре тер Стеген, който по всяка вероятност ще бъде наследникът на Виктор Валдес на „Камп Ноу“. Според информация на „Билд“, в понеделник сутрин спортният директор на Барса Андони Субисарета е трябвало да лети за Дюселдорф, където да финализира трансфера, но това не се е случило, тъй като от Борусия са отхвърлили офертата на каталунците. За момента Барса дава 8 милиона евро плюс още 2 милиона, ако клубът спечели Шампионската л...

Столичните полицаи излезнаха пред РПУ-тата заради рокади

Столичните полицаи излязоха пред районните управления в София тази сутрин, съобщи Дарик. Причината не е ясна, но неофициалната информация твърди, че става дума за подготвяна мащабна рокада в поне шест управления в града.

Председателят на Синдикалната федерация на МВР Валентин Попов заяви, че действията не са протестни. Те най-вероятно обсъждат н Столичните полицаи излязоха пред районните управления в София тази сутрин, съобщи Дарик. Причината не е ясна, но неофициалната информация твърди, че става дума за подготвяна мащабна рокада в поне шест управления в града. Председателят на Синдикалната федерация на МВР Валентин Попов заяви, че действията не са протестни. Те най-вероятно обсъждат н

Бременна жена пострада в катастрофа

Трима души са пострадали в катастрофа на пътя от село Аврен към Синдел, съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера около 13:00 часа. 33-годишен шофьор управлявал автомобила си с несъобразена скорост. При навлизане в ляв завой той загубил контрол над колата и се блъснал в дърво. Вследствие на инцидента са пострадали трима пътници в колата. Мъж на 23 години е получил контузия на главата, 28-годишна жена е с контузия на главата и лявото рамо, а бременна в 8-мия месец жена на 22 години е приета за наблюдение в АГ-болница без опасност от преж...

Заловиха мъже, откраднали два пъти знамето на немското Почетно консулство

Двама души бяха заловени като заподозрени в кражби на знамето от сградата на Почетното консулство на Германия в Пловдив. Флагът е бил отнеман два пъти – на 21 септември и на 23 октомври тази година. В хода на разследването служители от Четвърто РУП установили, че кражбите са дело на 22-годишен младеж от село Труд и неговия съучастник на 35 години от Пловдив. Двамата са задържани в ареста за 24 часа....

Д-р Цветан Райчинов: Догодина българите да не чакат по-добър достъп до здравеопазване

Поне 100 млн. лева повече от тазгодишния бюджет на НЗОК трябва да бъдат заложени за догодина, за да се гарантира достъпът на българите до здравеопазване. Това заяви в интервю за Дарик председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов. Организацията се надява на срещи с двете управляващи партии в НС - БСП и ДПС, да ги убеди в нуждата от допълнителни средства. Защото според д-р Райчинов едва ли и догодина държавата ще започне да плаща в пълен размер и редовно здравните вноски на тези, които осигурява. Цветан Райчинов обясни в ефира на...

Печалбата на Barclays преди данъчно облагане отстъпи с 26%

От британския кредитор отдават спада на по-слабите печалби от инвестиции с фиксирана доходност

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване