Иван Станчов с награда за дарител

Дипломатът Иван Станчов получи специалната награда за Български дарителски форум за личност, допринесла за развитието на филантропията в България. Това беше обявено по време на официална церемония в президенството.

Варненските плувци обраха отличията в турнира "Замората"

38 медала – това е равносметката за варненските плувци в поредното издание на турнира за подрастващи в памет на именития Стефан Попов-Замората. Младата надежда на СК "Астери" – Василики Кадоглу отвя конкурентките си във всяка една от дисциплините, в която участва във възрастовата група „златна рибка“, като се завърна в морската столица с 8 златни отличия и 4 подобрени национални рекорда – на 100 м св.

Маги Халваджиян повика на помощ колега от цирковото училище

Маги Халваджиян повика на помощ колега от цирковото училище в Москва – руския режисьор Олег Жовнир, да подготви артистите за новите издания на шоуто “Ол инклузив”. Рачков, Зуека, Мария Сапунджиева, Стефан Рядков, Мария Игнатова, Албена, Румен и Алекс репетират вече няколко дни с него. Жовнир и Халваджиян са стари приятели и в руската столица са дел Маги Халваджиян повика на помощ колега от цирковото училище в Москва – руския режисьор Олег Жовнир, да подготви артистите за новите издания на шоуто “Ол инклузив”. Рачков, Зуека, Мария Сапунджиева, Стефан Рядков, Мария Игнатова, Албена, Румен и Алекс репетират вече няколко дни с него. Жовнир и Халваджиян са стари приятели и в руската столица са дел

Алегри остава в Милан

Масимилиано Алегри запазва поста си начело на Милан, независимо от лошия старт на отбора от началото на настоящия сезон. Според информациите в италианската преса, президентът на „росонерите“ Силвио Берлускони и вицепрезидентът на клуба Адриано Галиани са обсъдили по-рано през деня темата за евентуална смяна на треньора. Двамата обаче са на мнение, че Алегри трябва да запази поста си, засега. По-рано се появи слух, че 46-годишният наставник ще бъде уволнен още днес. За негов заместник вече се спряга бившият футболист на тима Филипо Индзаги. В не...

Трамвай от Шабла до Бургас

Изграждане на трамвай, "леко метро", теснолинейка или стандартна жп връзка от Шабла до Бургас!

Такава идея е залегнала в плановете за развитие на шестте района в България в периода 2014 - 2020 г. Авторите на проектите, одобрени от правителството, уточняват, че ще се търси една или комбинация между тези връзки.

Планират се общо 19,6 млрд. лв. Изграждане на трамвай, "леко метро", теснолинейка или стандартна жп връзка от Шабла до Бургас! Такава идея е залегнала в плановете за развитие на шестте района в България в периода 2014 - 2020 г. Авторите на проектите, одобрени от правителството, уточняват, че ще се търси една или комбинация между тези връзки. Планират се общо 19,6 млрд. лв.

Българската люта чушка е №6 от звездите в руския футбол

Капитанът на България Ивелин Попов е на 6-о място по средна оценка от всички футболисти, играещи в силната Висша лига на Русия. В класацията за най-добър футболист на първенството на Championat.ru Попето е изпреварен само от Хълк, Дани и Широков от “Зенит”, Кокорин от “Динамо” и Н’Дойе от “Локо” (М). Ивелин влезе в отбора на кръга в Русия. Той вкар Капитанът на България Ивелин Попов е на 6-о място по средна оценка от всички футболисти, играещи в силната Висша лига на Русия. В класацията за най-добър футболист на първенството на Championat.ru Попето е изпреварен само от Хълк, Дани и Широков от “Зенит”, Кокорин от “Динамо” и Н’Дойе от “Локо” (М). Ивелин влезе в отбора на кръга в Русия. Той вкар

Ръководството на студентските съвети предлага алтернатива за студентите

Във връзка с днешното втвърдяване на окупационните действия на "Ранобудните студенти" на територията на Ректората на Софийски университет "Св. Климент Охридски", ръководството на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) предлага работеща алтернатива за студентите, окупиращи аудитории в български университети. Това се казва в позиция на Студентските съвети, получена в БТА. „Алтернативата, която предлагаме, е в защита на правото на граждански акт...

Топлата вода през лятото в София - само от боклук

ТЕЦ “София” ще може да произвежда през лятото топла вода за столичани само от горивото, което ще се получава от преработката на боклука. Това предвижда проектът за новата инсталация, изработен от датската компания “Рамбол”, който бе представен вчера. Системата е част от целия завод за боклука.
Прогнозната стойност на инсталацията е 130 млн. евро. ТЕЦ “София” ще може да произвежда през лятото топла вода за столичани само от горивото, което ще се получава от преработката на боклука. Това предвижда проектът за новата инсталация, изработен от датската компания “Рамбол”, който бе представен вчера. Системата е част от целия завод за боклука. Прогнозната стойност на инсталацията е 130 млн. евро.

Международната агенция за атомна енергия и Иран подписаха пътна карта за ядрената програма

Иран и Международната агенция за атомна енергия се договориха за пътна карта за по-нататъшното си сътрудничество. Споразумението бе подписано в понеделник при посещението на генералния директор на агенцията Юкия Амано в Техеран и разговорите му с ръководителя на иранската атомна агенция Али Акбар Салехи.

Гърците брутални към бежанците, измъчвали ги

Гръцките власти са обвинени в брутално отношение към бежанците от правозащитната организация “Про азил”. Нейно проучване показало, че се е случвало дори бежанци да бъдат измъчвани. Бегълците, идващи от турската граница, са връщани обратно. 
Служители на гръцките спецчасти задържат пристигналите, без да ги регистрират Гръцките власти са обвинени в брутално отношение към бежанците от правозащитната организация “Про азил”. Нейно проучване показало, че се е случвало дори бежанци да бъдат измъчвани. Бегълците, идващи от турската граница, са връщани обратно. Служители на гръцките спецчасти задържат пристигналите, без да ги регистрират

Стойчо Младенов: Играхме неузнаваемо

Изтече 24-часовата забрана на Стойчо Младенов да говори след загубата с 0:2 от "Лудогорец". И треньорът се съгласи да каже мнението си за поражението точно в 19,30 часа, за да не бъде пак мишена на наказания.
"Играхме неузнаваемо слабо - призна Младенов. - Най-изненадани от поведението си сме всички ние - футболистите и треньорите. Имахме прекален Изтече 24-часовата забрана на Стойчо Младенов да говори след загубата с 0:2 от "Лудогорец". И треньорът се съгласи да каже мнението си за поражението точно в 19,30 часа, за да не бъде пак мишена на наказания. "Играхме неузнаваемо слабо - призна Младенов. - Най-изненадани от поведението си сме всички ние - футболистите и треньорите. Имахме прекален

Гранични села в Родопите пак искат кльонове, но без войници с автомати

“И с кльон беше зле, сега без кльон не сме цъфнали - все сме си в края на държавата”, казват в граничните села по протежението на българо-гръцката граница. Село Горна Арда живее в нов свят - вече 20-ина години не вижда войници с автомати. То е едно от малкото, чиито жители били проверявани по 3 пъти, докато отидат до къщите си. “И с кльон беше зле, сега без кльон не сме цъфнали - все сме си в края на държавата”, казват в граничните села по протежението на българо-гръцката граница. Село Горна Арда живее в нов свят - вече 20-ина години не вижда войници с автомати. То е едно от малкото, чиито жители били проверявани по 3 пъти, докато отидат до къщите си.

НФСБ пита: Откъде Волен има 700 хил.щ.д. за 5 офшорки на Сейшелите

ДАНС и главният прокурор Сотир Цацаров услужливо дремят и не вадят на бял свят петте действащи офшорки на Сейшелските острови, регистрирани от Волен Сидеров през 2009 г. За вписването на всяка от тях са нужни по 100 хил.щ.д., а за обслужването им всяка година са нужни по 5 хил.щ.д., което означава, че дотук лидерът на Атака би трябвало да разполага с около 700-750 хил.щ.д.

Битката край Варна - фотогалерия

Сдружение “Чигот” прави автентична възстановка “Последната битка на Краля 1444 г.”, при която край Варна на 10 ноември 1444 г. кръстоносните войски на полско-унгарския крал Владислав III Ягело и унгарския пълководец Янош Хуняди са победени от турските войски на султан Мурад II, а полският крал Владислав е бил обезглавен. На 10 ти ноември се навършват 569 години от битката и смъртта крал Владислав Ягело, наречен по-късно Варненчик.

Снимки: Impact Press Group

Номинираха Юлиан Костов в "Африка"

Юлиан Костов и Диляна Попова спечелиха награда, която им позволи да прекарат една прекрасна романтична вечер в луксозен хотел в шоуто „Африка: Звездите сигурно са полудели". Техните приятели пък имаха възможността да спят в палатките си под истински пустинен дъжд в Калахари.

„Разстроени" от напускането на Николета, звездите търсят начин да я Юлиан Костов и Диляна Попова спечелиха награда, която им позволи да прекарат една прекрасна романтична вечер в луксозен хотел в шоуто „Африка: Звездите сигурно са полудели". Техните приятели пък имаха възможността да спят в палатките си под истински пустинен дъжд в Калахари. „Разстроени" от напускането на Николета, звездите търсят начин да я

Св. Йоан Милостиви, патр. Александрийски, Преп. Нил Постник, Преп. Нил Мироточиви, Атонски

Православен календар

Св. Йоан Милостиви живял в седмия век. Той бил син на Кипърския княз Епифаний. Веднъж, когато бил на петнадесет години, видял насън чудна девойка с маслинен лист на главата, която му казала: “Аз съм най-голямата дъщеря на великия Цар. Ако ми служиш, аз ще изпрося от Него голяма благодат за тебе, понеже няма по-силна от мене. Самаго Бога аз свалих от небето и Го облякох в човешка плът.”

Йоан разбрал, че тая най-голяма дъщеря на великия Цар е милосърдието; че тя е висша добродетел; и че християнинът, който се надява на Божието милосърдие трябва да оказва милосърдие на ближния и да подражава на нашия Спасител, Който винаги е бил милостив към хората, за които оставил небето и приел страдания и смърт. През целия си живот Йоан помнел това чудно явление – бил милосърден и щедър, прощавал обидите и никого не осъждал.

Йоан бил женен и имал деца, но като овдовял млад, отказал се от света и посветил живота си на молитва. Той бил избран за патриарх в Александрия. Дълго се отказвал от високия сан, но най-после трябвало да склони пред желанието на царя и народа. Той започнал ревностно да изпълнява своите нови задължения, твърдо защищавал вярата против лъжеученията, помагал на бедните, търпеливо изслушвал всекиго, който идвал при него и утешавал всички със съчувствие и добър съвет.

Скоро подир назначението си за патриарх той повикал църковните служители и им казал: “Обиколете целия град и пребройте имената на всички мои господари!”

- А кои са твои господари, владико? – запитали го удивените служители.

- Бедните и сиромасите – отговорил светеца. – Те са мои господари, понеже могат да спасят душата ми и да я въведат във вечните жилища.

По заповед на патриарха били преброени около седем хиляди бедни, на които той оттогава давал ежедневна прехрана.

 

В това време персийците завладели Сирия и Палестина и изгорили Йерусалим. Съчувствайки горещо на страдащите, Йоан им изпращал щедри помощи и откупил множество нещастници.

Тогава епископите имали права и на съдии, признати от държавата. Бидейки твърде зает, той не могъл ежедневно да изслушва всички, които идвали при него, затова определил за тази цел два дни в седмицата – сряда и петък. Седнал при църковните врата, патриархът приемал и внимателно изслушвал всички.

- Аз винаги имам свободен достъп при Господа Бога – казвал той, – беседвам с Него в молитва и Го моля за онова, което ми е нужно. Затова и аз съм длъжен да давам на ближния свободен достъп при мене, за да може той да ми открие своите нужди и желания. Трябва да помним думите: С каквато мярка мериш, с такава ще ви се отмери. Йоан смятал за загубен деня, в който нямал случай да окаже някому помощ.

Мнозина укорявали патриарха за неговата щедрост. Те се бояли да не би да се свършат средствата на църквата. Но патриархът твърдо се уповавал на Бога, Който помага на милостивите. И действително, колкото и да раздавал, той никога не чувствал недостиг. Господ внушавал на добрите люде да донесат при него пожертвувания. Нему поверявали пари за помощ на бедните и почти изпразнената понякога каса скоро отново се напълняла. Като раздавали помощи, сътрудниците му веднъж го запитали да дават ли на всички бедни, които идват защото някои от тях изглеждали добре облечени. Йоан отговорил:

“Ако ние сме раби Христови, то трябва да постъпваме, както Христос е заповядал, като не гледаме лицата и не разпитваме за живота им ония, които искат помощ. Ние не даваме свое, а Христово. Ако вие мислите, че имуществото няма да стигне за толкова милостиня, то аз не искам да бъда участник във вашето маловерие, защото съм уверен, че ако бедните от цял свят дойдеха при нас в Александрия за помощ, то Бог и тогава няма да допусне да оскъднее църковното имение.”

Сам Йоан се отказал от всичко, за да може повече да раздава на бедните. Той умеел и другите да подбужда към дела на милосърдие.

 

Веднъж, ходейки по болниците, той взел със себе си епископа Троил, който бил богат, но голям скъперник. Патриархът го помолил да раздаде на нещастните по малко пари. Троил се срамувал да откаже, и раздал тридесет златни лири. Но после, кота се върнал у дома си, той толкова много съжалявал за раздадените пари, че заболял от мъка. Като узнал това, Йоан отишъл при него и му казал: “Донесох ти парите, които бях взел от тебе на заем в болницата. Ето ти ги! Само че напиши ми с ръката си, че ми отстъпваш наградата, която би могъл да получиш за тях!” Патриархът искал да вразуми Троил и да му напомни думите на Писанието: “Който дава на сиромах, дава в заем Господу!” Но Троил се зарадвал много и получил парите.

Патриархът усърдно се молел на Бога да вразуми сребролюбивия епископ. На следната нощ Господ удостоил Троил с едно спасително съновидение. Той видял прекрасно здание, на входа на което било написано: “Това е жилище и вечно почивалище на Троил”. Той се израдвал, като видял небесното жилище, но веднага чул глас, който заповядал да се изтрие надписът и същата минута се явил друг надпис: “Туй жилище Йоан, патриарх Александрийски, купи от Троил за 30 златни лири”. Епископът се събудил ужасен, като дълбоко съжалявал, че изгубил своето жилище на небесата. Той осъзнал своя грях, разкаял се за сребролюбието си и оттогава станал щедър и милостив.

 

Прощавайки оскърбилите го, Йоан сам смирено искал опрощение от тия, които неволно бил огорчил. Строг към самия себе си, той бли снизходителен към другите и твърде внимателен в съжденията си за ближния.

“Нека не осъждаме! – казвал той. Ние виждаме само лошото дело, но тайното покаяние и скръбта на грешника, скрито от нас, не виждаме”.

В един празничен ден, когато извършвал богослужение, патриархът си спомнил думите на Спасителя: “Ако принасяш дара си на жертвеника, и там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе, остави дара си там пред жертвеника и иди първом се помири с брата си” (Мат. 5:23-24). В момента той си спомнил, че един от служителите на Църквата е огорчен от наказанието, макар справедливо наложено, и че той сам отдавна искал да се обясни с него. Патриархът веднага изпратил да го повикат, поклонил му се и поискал прошка. Смирението и кротостта на светителя тъй трогнали служителя, че той сам паднал на колене, проливайки сълзи на разкаяние.

По време на нападението на персийците Йоан трябвало да се отдалечи от Александрия. Той се отправил за Цариград през отечеството си Кипър. По пътя той чул глас, който му говорел: “Царят на царете те вика при Себе си”. Като разбрал, че е наближил краят на живота му, той се спрял на острова в гр. Аматунт, приготвил се за смърт и тихо починал. Последни негови думи били:

“Благодаря Ти, Господи Боже мой, че ме удостои всичко Твое на тебе да дам! Нищо не запазих аз от богатството на тоя свят, освен трета част от един сребърник, и нея заповядвам да дадат на сиромаси”.

Св. патриарх бил погребан в същия град в църквата “Св. Тихон Аматунски”.

Статията "Св. Йоан Милостиви, патр. Александрийски, Преп. Нил Постник, Преп. Нил Мироточиви, Атонски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Диана Найденова избяга от Кеворкян

"Напуснах още след второто издание, ужасена от начина, по който господин Кеворкян общува не само с мен, а и с целия екип", обяснила тя пред вестник "Труд"

Номинираха Юлиан Костов след романтична вечеря с Диляна Попова в "Африка"

Юлиан Костов и Диляна Попова спечелиха награда, която им позволи да прекарат една прекрасна романтична вечер в луксозен хотел в шоуто „Африка: Звездите сигурно са полудели Юлиан Костов и Диляна Попова спечелиха награда, която им позволи да прекарат една прекрасна романтична вечер в луксозен хотел в шоуто „Африка: Звездите сигурно са полудели". Техните приятели пък имаха възможността да спят в палатките си под истински пустинен дъжд в Калахари. „Разстроени" от напускането на Николета, звездите търсят начин да я

Шефът на охраната на президента на Либерия арестуван за контрабанда на марихуана

/КРОСС/ Служителите на реда арестуваха шефа на кортежа либерийския президент Елън Джонсън Сърлийф Пери Доло по подозрение, че е използвал служебен автомобил за незаконно транспортиране на наркотици от съседна Сиера Леоне. Както съобщи в понеделник агенция АП, става въпрос за незаконно вкарване на около 300 кг. марихуана на територията на Либерия.В момента Доло се разпитва от служители на Управлението за борба с наркотиците.

Украйна спря вноса на руски газ

Въпреки спирането на синьото гориво от Русия за Украйна , от двете страни са категорични, че това няма да попречи на транзита на газ към европейските страни, в това число и за България.

"Макларън" е решил да смени Серхио Перес с датчанин


Ръководството на "Макларън" вече е взело решение да смени своя пилот Серхио Перес с шампиона във Формула Рено 3.5 Кевин Магнусен за следващия сезон.

Това съобщиха Би Би Си и "Аутоспорт", като се позовават на собствени източници от екипа. Според двете издания отборът още не е подписал договор с 21-годишния датчанин, но това ще се случи скоро.

Младокът, който е развоен пилот на "Макларън", ще е първият дебютант в отбора след Люис Хамилтън през 2007 г. Британците ще задържат...

Президентството не е в час

Усилията на Росен Плевнелиев да налага политическа приемственост са достойни за уважение. Срещата на президенти и бивши шефове на парламента, е добро дело. Но. Събитието щеше да има смисъл, ако президентството беше помислило и поработило повече по изпълнението му. Защото да отбелязваш 10-и ноември постфактум е неуместно. Особено след като няколк

Джамов: На снимката е Кочев, не Борисов

На снимката, показана от Николай Бареков, не е бившият премиер Бойко Борисов, а Иван Кочев от пазарджишкото село Юнаците. Това обяви за На снимката, показана от Николай Бареков, не е бившият премиер Бойко Борисов, а Иван Кочев от пазарджишкото село Юнаците. Това обяви за "24 часа" Димитър Джамов. Бившият шеф на застрахователна компания "Зора инс" разказа, че през 90-те години Кочев е работил като охранител при Иво Карамански, основател на друга застрахователна компания "Корона

Съдийската комисия на БФС спря правата на варненския рефер Радослав Станев

Съдийската комисия на БФС спря правата на варненския рефер Радослав Станев след жалбите на "Левски" и "Локомотив София". Станев свиреше мача между Черноморец и Локомотив (София), спечелена от „акулите“ с 2:1 в Бургас.

Съдът "замрази" делото срещу Масларова

Делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова ще бъде “замразено” за 5 месеца, реши вчера Софийският градски съд. Толкова е нужно на съпроцесника и бивш главен секретар на социалното министерство Иван Пенев да се възстанови от наскоро прекаран инсулт.
Според експертите след мозъчния инфаркт Пенев е с нарушени памет и възприятия... Делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова ще бъде “замразено” за 5 месеца, реши вчера Софийският градски съд. Толкова е нужно на съпроцесника и бивш главен секретар на социалното министерство Иван Пенев да се възстанови от наскоро прекаран инсулт. Според експертите след мозъчния инфаркт Пенев е с нарушени памет и възприятия...

Златанова обвини ГЕРБ за нарушения в общински екопроекти, Брюксел си искал парите


Има опасност България да се наложи да връща пари по европейската оперативна програма "Околна среда" заради нарушения при обществени поръчки във ВиК сектора. За това предупреди вицепремиерът Зинаида Златанова като се позова на писмо от Брюксел, съобщи БНТ.

На форум с Националното сдружение на общините вицепремиерът хвърли вината за нарушенията върху ГЕРБ като според нея именно при тяхното управление не са предприети необходимите действия, за да се отстранят проблемите и да не се...

Още двама в ареста за боя над Метин

ще двама заподозрени за побоя на 28-годишния помак Георги Димитров (Метин) бяха задържани от полицията вчера.
Зад решетките са прибрани 26-годишните софиянци Н. Т. и Д. М., съобщи МВР. Първият бил арестуван в центъра на столицата, а другият - в квартал “Люлин”.
 Метин бе нападнат от петима-шестима в събота вечерта. Оказа се, че малко по-рано ще двама заподозрени за побоя на 28-годишния помак Георги Димитров (Метин) бяха задържани от полицията вчера. Зад решетките са прибрани 26-годишните софиянци Н. Т. и Д. М., съобщи МВР. Първият бил арестуван в центъра на столицата, а другият - в квартал “Люлин”. Метин бе нападнат от петима-шестима в събота вечерта. Оказа се, че малко по-рано

14-годишната Мила се прибра невредима

Издирваната моделка Мила Тодорова, която е едва на 14 г., е била открита и вече си е в вкъщи.

Едва 2% от французите одобряват работата на Оланд

/КРОСС/ 75% от френските граждани са недоволни от работата на държавния си глава Франсоа Оланд. Това съобщи „Интерфакс", позовавайки се на социологическо проучване, проведено между 8 и 9 ноември сред 962-ма човека.Едва 21% от анкетираните са заявили, че поддържат инициативите на президента. 19% от тях посочват, че „поддържат в общи линии" президента, а 2% твърдят, че одобряват напълно работата на Оланд.4% от анкетираните са се затруднили да дадат отговор.

Студенти от цяла България окупират парламента утре

"Ранобудните студенти" от цялата страна възнамеряват да окупират във вторник Народното събрание с искане за оставка.Това съобщиха протестиращи от безсрочно окупираната 5-а аудитория на Пловдивския университет за Дарик радио.

Нова Броудкастинг Груп иска ефективна система за измерване на аудиторията

След направен одит на пийпълметричната система GARB, направен от френската компания CESP, става ясно, че одиторската компания декларира редица резерви към работата и ефективността на системата. Тези резултати потвърждават многократно изразяваните съмнения от страна на Нова Броудкастинг Груп, както и от други компании и медии, за представителността на панела и за коректността на цялата система за измерване на зрителската аудитория у нас, посочват в съобщение Нова Броудкастинг Груп. В своя доклад одитиращата компания CESP заявява, че има резерви ...

Пийнал гард на НСО нахлул в спалнята на княгиня Калина

София /КРОСС/ Охранител от НСО имал любовни мераци към дъщерята на Симеон Сакскобургготски Калина по време на посещението й у нас през зимата на 1998 година. Разкритието направи един от свидетелите по делото "Октопод" - бизнесменът Мануил Сираков. Той е зет на Огнян Петров, брат на основния подсъдим Алексей Петров.Сираков, който до 2001 година, работел като охрана и шофьор във фирма "Секюрити груп Алфа", пазел царското семейство и така узнал желанието на служителя на НСО. Разкритието му предизвика учудване в залата. "Това каква връзка има с делото", попита прокурорът Светлозар Костов.Сираков обясни, че гардът на НСО пазел етажа на хотела, в който били настанени Сакскобургготски, съпругата му Маргарита и Калина.Една вечер Калина пожелала да послуша музика в столичен клуб. Сираков я закарал в заведение, което било близо до радиото. Около 2 часа след полунощ я оставил в хотелската стая, но бил подпийнал и нахлул при княгинята."После той бе уволнен, а мен ме викаха да давам показания в Пето районно", уточни свидетелят, цитиран от "24 часа".

Малък самолет се разби в Тексас, трима загинали

Малък самолет се разби недалеч от американския град Амарило, щата Тексас. Съобщава се, че и тримата души на борда му са загинали.

Гонят автомобилите от Морската градина във Варна

Глобата за движение в Морската градина във Варна ще варира от 50 до 500 лева. Достъпът остава отворен само за МВР, Бърза помощ и за колите по поддръжка.

Откриха игуана на Марс /видео/

/КРОСС/ Любител на паранормалните явления, наричащ себе си ловец на НЛО, успя да привлече вниманието на потребителите на YouTube със своето откритие. Той твърди, че е видял на повърхността на Марс вкаменелости на живо същество.Човекът казва, че разглеждайки снимки от марсохода "Curiosity", е забелязал камък, чиито очертания напомнят малко животно.Увеличавайки изображението, поклонникът на мисиите на НАСА е заключил, че става въпрос за останки от игуана. След като многократно е прегледал интригуващите снимки, ловецът на НЛО е решил да сподели откритието си с потребителите на YouTube, а видеото с поредица от изображения от Червената планета вече е събрало над 143 000 гледания. Интересното е, че голяма част от хората, гледали клипчето, са съгласни, че наистина става въпрос за игуана. По-рано беше съобщено за изображение, на което много наблюдателен жител на Япония е видял бягащ гущер. Тогава фенове на конспиративните теории представиха версията, че от НАСА са пуснали животни на Марс, за да провеждат секретни научни експерименти. video:http://www.youtube.com/watch?v=MNVAtB1_9QE

Заради нагласени търгове може да връщаме 1,5 млрд. евро

България може да бъде наказана от Европейската комисия да върне всички евросредства по Оперативна програма България може да бъде наказана от Европейската комисия да върне всички евросредства по Оперативна програма "Околна среда". Това предупреди вчера вицепремиерът по еврофондовете Зинаида Златанова. Еврофинансирането по екопрограмата е в размер на 1,5 млрд. евро, а цялата програма е за малко над 1,8 млрд. евро. Виж тук новите електронни ...

Запорираха имоти за половин милион лева на счетоводителката на Галеви

Сметки, имоти и кола за над 500 000 лв. на счетоводителката на братя Галеви Христинка Ангелова бяха запорирани от съда по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.  Ангелова е обвиняма за пране на пари и участие в организирана престъпна група заедно с избягалите от правосъдието Пламен Галев и Ангел Христов. 
Сметки, имоти и кола за над 500 000 лв. на счетоводителката на братя Галеви Христинка Ангелова бяха запорирани от съда по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Ангелова е обвиняма за пране на пари и участие в организирана престъпна група заедно с избягалите от правосъдието Пламен Галев и Ангел Христов.

ЦСКА не пусна Чочев в националния, "Лудогорец" спря капитана на младежите

Шампионът “Лудогорец” не пусна капитана на младежкия национален отбор Георги Терзиев за евроквалификациите с Дания (15 ноември) и Словения (19 ноември) в Стара Загора. Централният защитник лекуваше контузия, но вече е възстановен. Въпреки това шефовете от Разград отказаха да се поемат рискове с Терзиев.
ЦСКА пусна Антон Карачанаков, но спря Ивайло Шампионът “Лудогорец” не пусна капитана на младежкия национален отбор Георги Терзиев за евроквалификациите с Дания (15 ноември) и Словения (19 ноември) в Стара Загора. Централният защитник лекуваше контузия, но вече е възстановен. Въпреки това шефовете от Разград отказаха да се поемат рискове с Терзиев. ЦСКА пусна Антон Карачанаков, но спря Ивайло

Зрее война между футболни фенове

Фенове на водещи отбори у нас са настръхнали едни срещу други и се очакват сблъсъци между тях, алармираха полицаи пред “Труд”. Прогнозата им се споделя от доста хора, запознати със страстите на ултрасите. 
Поредицата от нападения над футболни привърженици в Ихтиман и София е вече факт. Не е изключено да последват ответни удари. 
Първият екшън ста Фенове на водещи отбори у нас са настръхнали едни срещу други и се очакват сблъсъци между тях, алармираха полицаи пред “Труд”. Прогнозата им се споделя от доста хора, запознати със страстите на ултрасите. Поредицата от нападения над футболни привърженици в Ихтиман и София е вече факт. Не е изключено да последват ответни удари. Първият екшън ста

Чакат министъра на образованието заради спортна зала за ГПЧЕ

До две седмици министърът на образованието проф. Анелия Клисарова ще посети Лудогорието – съобщи депутатът от БСП Татяна Буруджиева. Поводът за визитата е обсъждане на вариант за спортна зала за ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ – уточни народната представителка. По думите въпросът, поставян многократно от школския директор Пейчо Георгиев, има решение, но министърът е по-добре да види на място възможностите. Освен евентуалната инвестиция в спортна зала предстоят и ремонти на учебни заведения в областта – съобщи Буруджиева. С 22 000 лв. ще бъдат извършени нео...

Зам.кмет се ядосал, виждайки медии да снимат проекта за площад „Кракра”

Зам.кмета Росен Йорданов е бил неприятно изненадан, когато медии, сред които и zaPernik.com са отишли на обсъждането за реконструкцията на площад „Кракра”, провело се днес в Двореца на културата в Перник, предде репортер на zaPernik.com.

Росен Йорданов е казал, че медии не трябвало да присъстват на това събитие. Ние обаче не само, че присъствахме, но излъчихме на живо как Община Перник и фирмата – проектант на площад...

Продължава

Батман бин Супермен влезе в затвора за търговия с дрога

/КРОСС/ Сингапурски гражданин на име Батман бин Супермен попадна в затвора за търговия с наркотици, съобщава Al Arabiya. Мъжът е осъден на 2 години и 9 месеца затвор.Освен за бизнес с дрога, той е бил признат за виновен в кражба на кредитна карта на брат си и грабеж на офис на местна фирма.

Шакира иска още деца от Пике

Латинодивата и футболистът имат едно момченце.

БК Черно море порт Варна мачка на всички фронтове

Баскетболният Черно море порт Варна мачка на всички фронтове в различните гарнитури в последните 5 дни. Доказателство за това са следните резултати от мачовете на мъжкия и младежкия тим и на двата отбора при 14 годишните момчета от школата, съобщава официалният сайт на клуба.

Пийнал охранител от НСО нахлул в спалнята на княгиня Калина

Охранител от НСО имал любовни мераци към дъщерята на Симеон Сакскобургготски Калина по време на посещението й у нас през зимата на 1998 година.

 Разкритието направи един от свидетелите по делото Охранител от НСО имал любовни мераци към дъщерята на Симеон Сакскобургготски Калина по време на посещението й у нас през зимата на 1998 година. Разкритието направи един от свидетелите по делото "Октопод" - бизнесменът Мануил Сираков. Той е зет на Огнян Петров, брат на основния подсъдим Алексей Петров. Сираков, който до 2001 година, работел к

Диана Найденова: Кеворк не търпи чуждо мнение, ужасена съм от отношението му към всички

 Водещата Диана Найденова постави рекорд по краткотрайна тв изява в предаването "Всяка неделя" по Нова тв. Тя си тръгна оттам след скандал, след като беше част само от две издания на запазената марка на Кеворк Кеворкян.

"Напуснах още след второто издание, ужасена от начина, по който господин Кеворкян общува не само с мен, а и с целия екип", обясни тя пред "Труд". Според нея за водещия...

Продължава

Българин прегазен от влак в Белгия

Българин е починал, след като в петък локомотив на белгийските железници го е блъснал на гарата в град Схарбек, пише изданието "Л’авнир". 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

До тялото на загиналия е намерена торба с медна тел, поради което следователите предполагат, че мъжът е крадял медни кабели. 

Българин е починал, след като в петък локомотив на белгийските железници го е блъснал на гарата в град Схарбек, пише изданието "Л’авнир". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева До тялото на загиналия е намерена торба с медна тел, поради което следователите предполагат, че мъжът е крадял медни кабели.

Осъден за две убийства в Чехия беше задържан при спецакция в София


Осъденият за две убийства в Чехия българин Пеньо Мангъров, известен с прякора Сашо Чешкия, беше арестуван при акция близо до столичния площад "Македония", съобщи БНТ. Задържан при операцията е и неговият шофьорт. Заедно с него зад решетките ще бъде и неговия шофьор.

Пеньо Мангъров е осъден от Пловдивският съд на 20 години затвор за убийство в Прага. Мангъров има и 9-годишна присъда за изнасилване, извършено у нас след бягството му от Чехия. Той е съден и за измама, но делото е...

Влак прегази българин в Белгия

Българин е починал, след като в петък локомотив на белгийските железници го е блъснал на гарата в град Схарбек, пише изданието Българин е починал, след като в петък локомотив на белгийските железници го е блъснал на гарата в град Схарбек, пише изданието "Л'авнир". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева До тялото на загиналия е намерена торба с медна тел, поради което следователите предполагат, че мъжът е крадял медни кабели.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване