Държавата вече изхарчила за бежанците 258 млн. лв.

Найденов даде списък на Агенцията за бежанците с възможни сгради за настаняване

    


Кандидат премиер победи в опит за преврат

Лидерът на чешката левица и кандидат за премиер на страната победи в опит за преврат в редиците на партията си, предаде АФП. “Централният комитет ме утвърди като шеф на екипа за преговори за коалиция и като кандидат за премиер”, заяви Бохуслав Соботка (42 г.) след партийно заседание късно в неделя. Лидерът на чешката левица и кандидат за премиер на страната победи в опит за преврат в редиците на партията си, предаде АФП. “Централният комитет ме утвърди като шеф на екипа за преговори за коалиция и като кандидат за премиер”, заяви Бохуслав Соботка (42 г.) след партийно заседание късно в неделя.

Влак дерайлира в Канада, преобърнати са 40 вагона

В канадската провинция Онтарио е дерайлирал влак и са се преобърнали 40 вагона със зърнени храни, съобщи Федералният съвет за безопасност на транспорта.

Реформаторският блок представи официално първата си регионална структура


След критиките на "Зелените" миналата седмица, че представители на Реформаторския блок по места обявяват местни структури, без да ги съгласуват със 7-те партии в блока, днес във Велико Търново обединението представи официално първия си регионален граждански съвет. В него влизат проф. Атанас Дерменджиев, проф. Иван Станков, доц. д-р Атанас Григоров, д-р Ивайло Александров и други.

Сред участниците в Гражданския съвет на Реформаторския блок в старопрестолния град се открояват имената...

Показана от Бареков "снимка" на Борисов с Карамански се оказа пълна манипулация

Снимката, която бившият шеф на ТВ7 и самопровъзгласил се за кандидат-премиер Николай Бареков размаха в ефира на бТВ в неделя, твърдейки, на нея заедно са заснети Бойко Борисов, Иво Карамански, Кирил Кирилов-Японеца и един от босовете на СИК – Стоил Славов, се оказа манипулация. Всъщност човекът, приличащ на пръв поглед на Борисов в младежките му години е 39-годишният Иван Кочев – бивш щангист и охранител на Карамански. Това обяви пред бТВ в понеделник бащата на "двойника" на Борисов – Стоимен. Междувременно "Капитал" публикува кратка статия, в която информира, че въпросният кадър е взет от архива на седмичника и в него не само не присъства Борисов, а ги няма и Японеца и покойния Славов. Самият лидер на ГЕРБ категорично отрече някога да е виждал Иво Карамнски на живо. Снимката е направена през 1996 година в Съдебната палата, когато срещу Карамански се водеше дело за въоръжен грабеж на казино "Бедни- богати". Той е обграден от охранители, които нямат нищо общо със споменатите лица

Арестуваха Пеньо Мангъра, осъден за поръчкови убийства

Осъден за поръчкови убийства в Чехия беше задържан в центъра на София, съобщи БНТ и "Труд".

Видео: Мила Кунис и Джеймс Франко в режисираната от студенти драма Тar


Година след премиерата си на кинофестивала в Рим, драмата Тar с участието на Джеймс Франко, Мила Кунис, Джесика Частейн и Зак Браф най-сетне показва повече от себе си. Първият трейлър към биографичния филм, режисиран и написан от 12 студенти на Университета в Ню Йорк, е вече онлайн, съобщи сайтът The Film Stage, намиращ прилика между откъса и атмосферата на филмите на Терънс Малик.

Номинираният за "Оскар" за ролята си в "127 часа" Джеймс Франко играе поета Си Кей Уилямс, а моменти от...

Задържаха 19-годишен варненец, ограбил три магазина и заплашвал с оръжие

На 9 ноември, е задържан Г.Г. на 19 г. от гр. Варна, криминално проявен и осъждан за кражби, съобщиха от полицията. За периода от 01.11. до 03. 11. е извършил три грабежа от търговски обекти в гр. Варна, като е използвал заплаха с оръжие.

За да оцелее и победи, Китай се нуждае от реформи

Пленумът, чийто акцент са икономически реформи

Арестуваха адвоката на Тимошенко

Арестуван е главният адвокат на бившия украински министър-председател Юлия Тимошенко, твърди опозицията в Украйна. Това се случва в момент, когато Западът оказва силен натиск Тимошенко да бъде освободена от затвора, съобщава АП. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева   

Опозиционният лидер Арсений Яценюк е получи Арестуван е главният адвокат на бившия украински министър-председател Юлия Тимошенко, твърди опозицията в Украйна. Това се случва в момент, когато Западът оказва силен натиск Тимошенко да бъде освободена от затвора, съобщава АП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Опозиционният лидер Арсений Яценюк е получи

Нео-маоисти основаха партия в Китай


Един от проблемите, с които трябва да се справя ръководството на Китай, е политическият ефект от рухването на Бо Силай - бивш претендент за най-високия пост в държавата, завършил през септември с доживотна присъда за корупция и злоупотреба с власт.

Въпреки партийните инструкции сред членската маса да следват заръката на ръководството и да се поучат от грешките на Силай, той не само има сипматизанти заради политиката си, защитаваща Мао, но и в неделя част от тях обявиха, че са...

35-годишен софиянец разпозна Ибн Аладин като свой нападател

Нападателят на Виктория наръгал и мъж по-рано тази година

 “Беше една неделя, 27 май, бяхме с приятели, разхождахме се, беше към 02:00 след полунощ, седяхме пред ЦУМ на една пейка, oтидох до този денонощен магазин, в който всъщност Вики работи, но не можах да стигна до него. Той ме заговори на френски, аз не можах да го разбера и като се обърнах, започна директно да ме напада. Наръга ме 12 пъти.” Това разказа пред БНТ Тихомир Владимиров, който твърди, че също е станал жертва на наръгалият 20-годишната Виктория Салахедин Бин Аладин.

“Абсолютно е той, разпознах го първо по снимката, която разпространиха от МВР. Като му видях погледа, и ме побиха тръпки”, разказа  35-годишният мъж.

Тихомир показа в ефир и част от раните си, най-голямата от които е от дясно на врата му, до сънната артерия, а друга е на китката на лявата му ръка.

“Имам и четири пробождания в черния дроб, в белия дроб също”, каза още той. “Веднага след нападението си вързах ризата на врата, много кръв течеше, а исках да я спра по някакъв начин. Дойде ми прилив на адреналин, бягах бързо, отидох на бул.”Мария Луиза”, започнах да викам за помощ. Моите приятели веднага дойдоха, повикаха линейка. Седях на земята, линейката дойде много бързо. Разбрах, че лекарите са се борили дълго за живота ми, тъй като съм изгубил над два литра кръв”, разказа за нощта на инцидента Тихомир.

Четири месеца след нападението обаче разследването приключило без обвиняем.

Владимиров днес изрази притеснението си, че Салахедин Бин Аладин няма да получи присъдата, която заслужава и постави въпроса защо МВР крие за неговия случай и защо неговото нападение не е обвързано с това над Вики, също жертва на алжиреца.

“Това е криминален случай и не трябва да води до ескалация на напрежението над нелегалните имигранти, дошли в страната ни. Хората не трябва да бъдат агресивни към бежанците, а да бъдат по-толерантни, защото омразата поражда още омраза”, призова той.

От 

Статията "35-годишен софиянец разпозна Ибн Аладин като свой нападател" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Тежка катастрофа едва не взриви метан станция

Тежка катастрофа между влекач и пикап едва не взриви метан станция край Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Тежка катастрофа едва не взриви метан станция край Благоевград

Тежка катастрофа между влекач и пикап едва не взриви метан станция край Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Загиналите при катастрофи в областта се увеличават

Броят на загиналите при катастрофи в Хасковска област се увеличава, стана ясно днес след заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Одитът е част от инициативата „Застъпници за пътна безопасност“ на Сдружение „Отворена младеж“. От началото на годината до края на октомври камерите по пътищата в областта са засекли 30 000 нарушения, 11 000 от които за превишена скорост, информира Атанас Джунов, началник сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Хасково, който е и зам.-председател на комисията. За десетте месеца са станали 236 тежки ПТ...

Държавата да плаща за ваксинацията на деца срещу ротавирус, предлагат специалисти

Българските специалисти по инфекциозни болести поискаха държавата да покрива ваксина срещу ротавируси тогава, когато родителят сам пожелае да имунизира своето дете. Причината е, че така наречените ротавируси покосяват 95 на сто от малчуганите, още преди те да навършат петата си година и годишно около 20 000 деца постъпват в болници заради усложненията, причинени от тези вируси. Това обясни пред Дарик Националният консултант по инфекциозни болести проф. Майда Тихолова като уточни, че с оглед на високата концентрация на деца в бежанските центрове...

Бареков даде Борисов и "Килърите" 4 на Цацаров

София /КРОСС/ Лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков даде председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и "Килърите" 4 на главния прокурор. Днес Бареков изпрати сигнал до Сотир Цацаров, като е задействана и процедура по изпращането на документа и до европейските институции. "Поводът да се обърна към Вас е обстоятелството, че от сериозен източник, когото не мога да назова, защото ще застраша неговата сигурност, получих информация, че се подготвя физическото ми унищожение, целящо изолирането ми като личност от обществения и политически живот в Република България, обяснява в писмото лидерът на "България без цензура". Той твърди, че детайлните данни за подготовката и хода на изпълнение на готвения атентат са доказателство за достоверността на информацията. В писмото до Сотир Цацаров Николай Бареков посочва, че според наличната му информация Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата са поръчители, а за фактически извършители са ангажирани членовете на организираната престъпна група, ръководена от Йосиф Йосифов, с прякор „Йоско Костинбродския".Считам, че Борисов и в момента разполага със сериозен ресурс, за да влияе и насочва политическия живот в удобна за него посока. Още повече, познавайки стила му на „работа" през последните години, считам, че в този, засега неуспешен акт, насочен срещу мен, прозира стремеж за „окончателно решение" спрямо политически неудобни хора, убеден е Бареков

Протестиращите студенти ще окупират парламента

„Ранобудните студенти" от цялата страна ще окупират утре Народното събрание с искане за оставка. Това съобщиха протестиращи от безсрочно окупираната 5-та аудитория на Пловдивския университет, цитирани от Дарик. Студенти от пловдивските ВУЗ-ове тръгват още тази вечер към София и призовават всички граждани да се присъединят към тях ... „Ранобудните студенти" от цялата страна ще окупират утре Народното събрание с искане за оставка. Това съобщиха протестиращи от безсрочно окупираната 5-та аудитория на Пловдивския университет, цитирани от Дарик. Студенти от пловдивските ВУЗ-ове тръгват още тази вечер към София и призовават всички граждани да се присъединят към тях ...

Теди Кацарова - уютът е игра на светлината

Слабостта на Теди да импровизира както с нотите, така и с подравките, запали нашето любопиство да надникнем в дома й, за да разберем дали наистина кухнята е нейното любимо място. Да, но и не само. Още когато решила да се спре на този апартамент, певицата знаела едно със сигурност - в него главна роля ще бъде отредена на осветлението. Слабостта на Теди да импровизира както с нотите, така и с подравките, запали нашето любопиство да надникнем в дома й, за да разберем дали наистина кухнята е нейното любимо място. Да, но и не само. Още когато решила да се спре на този апартамент, певицата знаела едно със сигурност - в него главна роля ще бъде отредена на осветлението.

Европейската инвестиционна банка вля 550 милиона евро в гръцката икономика

Парите са предназначени за подновяването на строителството на автомобилните магистрали, за изграждането на инфраструктура на местно ниво и финансиране на малки и средни фирми. За пръв път банката предприема мерки за справянето с безработицата.

прочети повече

Красимир Велчев: Няма да се регистрираме в парламента утре

Утре категорично няма да се регистрираме в Народно събрание. Не искаме да участваме в този цирк, за който говорехме до сега. Интересно е как ще гласуват "Атака". Поканете Волен Сидеров и той да ви обясни. това каза в "лице в лице" по bTV заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев във връзка с предстоящото грласуване в парламента на заместник на НС на мястото на Христо Бисеров.

Андреа Бочели взе дипломата си с отличие

Световноизвестният тенор Андреа Бочели си взе изпита с шестица, като се представи се операта на Пучини „Манон Леско".
55-годишният италианец получи диплома за вокално майсторство от Музикалната консерватория „Джакомо Пучини" в Специя, Италия. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева   

Оперният певец Бочели защити Световноизвестният тенор Андреа Бочели си взе изпита с шестица, като се представи се операта на Пучини „Манон Леско". 55-годишният италианец получи диплома за вокално майсторство от Музикалната консерватория „Джакомо Пучини" в Специя, Италия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Оперният певец Бочели защити

"Ранобудните студенти" ще окупират парламента

„Ранобудните студенти „Ранобудните студенти" от цялата страна ще окупират утре Народното събрание с искане за оставка. Това съобщиха протестиращи от безсрочно окупираната 5-та аудитория на Пловдивския университет, цитирани от Дарик. Студенти от пловдивските ВУЗ-ове тръгват още тази вечер към София и призовават всички граждани да се присъединят към тях ...

Още 7 милиона лева по "Аз мога повече"

Още 7 милиона лева ще бъдат прехвърлени към най-популярната схема за обучение на работещи лица "Аз мога повече". Това съобщи в интервю за Дарик заместник-министърът на труда Росица Янкова. Решението е взето по време на заседание на Комитета за наблюдение на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" миналата седмица.

Great Wall Haval H8 става кинозвезда

Моделът ще участва във филма Expendables 3, който се снима в България

    


Бонуси от по 1 500 лв. раздали в Областна дирекция „Земеделие"-Плевен

Плевен /КРОСС/ Новоназначени хора на ДПС в Областна дирекция "Земеделие" - Плевен, които имат само по месец стаж на работа, са получили бонуси от по 1500 лева, записани като допълнително материално стимулиране /ДМС/. За случващото се главната счетоводителка е уведомила веднага с докладна Министерството на земеделието, след което е подала молба за напускане и от 7 ноември е последвало освобождаването й от работа. На нейно място вече има нов кадър, отново на ДПС.За солидните бонуси в държавното ведомство и кадруването там алармира на пресконференция Ралица Добрева, бивш директор на службата. По думите й допълнителните суми са получени само от хора, кадри на ДПС, и никой от старите служители не е в списъка със заслужилите допълнителното материално стимулиране. Раздадените суми се водели икономия от Фонд "Работна заплата".„Главният счетоводител на Областна дирекция „Земеделие" по документи е напуснал по собствено желание, но всичко се е случило буквално под натиск", обясни още Ралица Добрева.Бившият шеф на земеделската дирекция информира и за нова серия от освободени служители в Областна дирекция „Земеделие" - Плевен, след като за целта там е променено длъжностното разписание. „Тази промяна е факт от 1 ноември, в резултат на което със заповед от 7 ноември от работа са освободени началниците на общинските служби по земеделие за общините Искър и Белене

"Леге" и "Съборна" вече са най-скъпите търговски улици

о края на ноември 2014 г. ще е готова информационната система за специализираната карта на Черноморското крайбрежие. Това стана ясно на конференция в края на миналата седмица. 
Информационната система ще може да визуализира плажовете, дюните, ограниченията за строителство в зона А и Б, както и обектите публична държавна и общинската собственост о края на ноември 2014 г. ще е готова информационната система за специализираната карта на Черноморското крайбрежие. Това стана ясно на конференция в края на миналата седмица. Информационната система ще може да визуализира плажовете, дюните, ограниченията за строителство в зона А и Б, както и обектите публична държавна и общинската собственост

Румънски министър подозира интереси зад блокадата на шистовия сондаж на "Шеврон"

Румънският делегиран министър за енергетиката Константин Ница смята, че съществуват чужди интереси в блокирането на проучванията за шистов газ, които американската компания "Шеврон" искаше да започне в село Пунгещи, окръг Васлуй (Източна Румъния). Това съобщава в. "Ромъния либера", цитиран от БТА. В интервю, публикувано в понеделник във вестника, Константин Ница отговаря на въпроси за експлоатацията на шистов газ, за енергийните преговори с Русия, за газовите връзки със съседните на Румъния страни и по други въпроси на енергетиката. Запитан как гледа на временното прекратяване на търсенето на шистов газ в село Пунгещи, където трябваше да бъде монтирана първата проучвателна сонда на "Шеврон", делегираният министър посочва, че това "не е добър сигнал за Румъния". "Шеврон е силна компания, заинтересована от Румъния, а междувременно подписа договор с Украйна", отбелязва той. Американският енергиен гигант "Шеврон" получи всички необходими документи за инсталиране на сонда за проучване за шистов газ в Пунгещи, но след протести, в които участваха местни жители, еколози и свещеници, временно прекрати работата, припомня изданието. Запитан съществуват ли чужди интереси в блокирането на действията на "Шеврон" в Румъния, Константин Ница отговаря: "Вероятно да". Той уточнява, че не разполага с информация, но "сякаш всичко прекалено се връзва". В интервюто за "Ромъния либера" делегираният министър за енергетиката отбелязва още, че Румъния е трябвало да се включи в проекта за газопровод "Южен поток", тъй като в интерес на страната е да обезпечи енергийната си сигурност. Министърът посочва, че румънската страна е открита за преговори с Русия, включително за елиминиране на посредниците при вноса на природен газ, но засега не успява да поднови тези разговори. По думите му политическите отношения блокират разговорите в енергийната сфера между двете страни. Името на Константин Ница се появи в стенограми от разследване на антикорупционната прокуратура за даване на подкуп при продажба на енергия от държавната компания "Хидроелектрика" на частна компания от град Клуж. Прокурорите от Националната дирекция за борба с корупцията задържаха в края на октомври Йоан Михаила, съветник на министър Ница и член на Надзорния съвет на "Хидроелектрика". Задържан бе и Еуджен Бръдян, търговски директор на компанията, по обвинения в съучастие. Според обвиненията съветникът на министъра е трябвало да даде на член на административния съвет на дружеството подкуп на стойност 1.4 млн. евро, за да гласува в полза на продажбата на енергия на стойност 270 милиона евро на частна фирма. В интервюто за "Ромъния либера" Константин Ница казва, че е дал показания по случая като свидетел, че не знае нищо за подкупа, обещан от неговия съветник, и че търговският директор на Хидроелектрика Еуджен Бръдян не е идвал при него. Ница отказва да каже кой му е препоръчал Йоан Михаила за съветник. По думите на министъра в Румъния е имало практика да се продава евтина енергия на частни компании (румънските медии наричат собствениците на тези привилегировани фирми "умните момчета"), но тази практика вече не съществува.

11 ноември

Автор: Ангел Иванов, Webcafe.bg*

Ранобудните студенти организираха протест на 10 ноември. Не трябваше да става така. Протест – да! – но като всеки един ден от началото на окупацията, без акцент на тази противоречива дата.

Какво всъщност се случи на 10 ноември. Уж дойде демокрацията. На практика се пръкна всичко друго, но не и демокрацията.

Още нещо. Един чаршаф, пуснат от прозорец на Ректората: „1997, 2013 – НАШ РЕД Е!“. Събитията от зимата на 97-ма докараха Костов и СДС на власт. Впоследствие не се случи нещо кой знае колко хубаво. Например, в задкулисните си партийни лаборатории „сините“ отгледаха актуалната тъмна креатура Христо Бисеров.

Добре е днешните окупиращи студенти да имат усещане за себе си не като поРЕДни, а като първи.

Преди известно време с изненада научих, че най-голямата зала на Журналистическия факултет също е окупирана. С любопитство побързах да я посетя. Заварих трескави първокурсници с блеснали очи. На дъската бяха написали имена на хора, популярни лица. Доказани бунтовници срещу Системата. Старинни знаменитости от 89-та и 97-ма. Такива, които могат да им бъдат от полза със съветите и опита си. Потенциални гости. Да им дадат хабер как се правят нещата. Как се събаря Властта. Или „ноу хау“ за посветени бунтари – все пак и пиар се учи в този факултет и глупавите чуждици трябва да присъстват на всяка цена…

А между другото същите да пропуснат и няколко думи за новата си книга с подбрани фейсбук статуси или да разкажат за новия си телевизионен проект…

Видях имената на обичайните заподозрени – Любен Дилов-син, Емил Кошлуков, Мартин Карбовски, Слави Трифонов (!) и много други…

Същият ден Любен Дилов в действителност гостувал във факултета. Казал, че подкрепя протеста на студентите. Разказал, че в ТВ 7 има свободата да прави каквото си иска. Между другото, пробвайте да намерите снимки в интернет – няколко часа след срещата си с окупаторите, Любен Дилов вдига наздравица и се усмихва в компанията на културния министър Петър Стоянович на откриването на фестивала за независимо американско кино.

Така е, вчера стоиш на перваза в студентската аудитория, днес опираш уморено, но с апломб и маниери, лакти на катедрата, пред студентите. Вчера си на терасата на Студентския дом и говориш вдъхновено – днес си мастит телевизионен продуцент. Вчера си срещу статуквото – днес си част от него. Това е старо, колкото света…

Разбрах, че в 272-та на Ректората е говорил и Камен Воденичаров на фона на „Не съм избягал“.

Разбира се, всичко това не може да се сравнява с присъствието там на бившия депутат от БСП, настоящ член на Партията и преподавател по Конституционно право Георги Близнашки. Очевидци разказват, че той довел група студенти от Маями – гостуващи по някакъв проект – които преди време също пробвали да окупират своя университет, но по-скоро неуспешно. Думите на професора били горе-долу такива: „Виждате ли, колеги, борбата е обща и се води по цял свят!“ Да паднеш от смях…

Трябва да кажа, че преди време правехме едно сатирично телевизионно предаване – „Ку-Ку Презареждане“ – което имаше твърде кратък ефирен живот. Всичко обаче беше супер – дух, теми, скечове, репортажи… Всичко без едно – името. Защото миналото няма как да се презареди, не и като нещо, различно от фарс. А героите от миналото, дори близкото, трябва да бъдат оставени на спокойствие в удобните си кресла – да си пушат от пурите, ей така обществено ангажирано, и да им става сантиментално от студентските вълнения. Да си спомнят какво е било преди.

Всяко поколение има право, и още повече нужда, от Своя Революция. Тя обикновено, както и сега, е абстрактна и наивна. Но я има! Бунтът е като Бог – самодостатъчен и сам по себе си – „an end in itself“. Най-често това не се разбира от по-старите, които казват „Какво предлагате?“ Ами предлагаме да наведете виновно глави, защото може би вие не успяхте, а може би направо се провалихте. „Ама знаем какво ще стане – ще се изкушите, ще се опаричите и край!“ Да, ама вашите провали не са наши фабрични дефекти по дяволите…

Тогава защо, аджеба, отбелязваме с протест Датата на Провала, който последва?

Защо слушаме внимателно гостите?

Защо изобщо сме ги поканили?

Класическото противопоставяне между поколенията, без което не може и което тук още не се е случило. Конфронтация между млади и стари, която е нещо хубаво, нещо прекрасно. Старо колкото света, което го прави по-добро място за живеене. Синовете се наговарят помежду си и извършват Отцеубийството. Така ни учи митологията.

Тук бащите на прехода все още се кичат със символния капитал на Апостоли, а синовете плахо си подават ножа един на друг…

Много ми се иска студентите-окупатори да удържат на външните домогвания и пропаганда, които се стремят по всякакъв начин да ги вкарат в удобните рамки на „ляво – дясно“ и „червени – сини“. Защото е повече от ясно, че битката е само една: „СРЕЩУ ВСИЧКИ!“

Защото, вярвам, че в момента присъстваме на конструирането на една независима общност, наречена „Студентите на България“. Аудитория и Университет, но не физически пространства от дърво и бетон, а Идеи, които при първата грамадна глупост на всяка следваща власт, която и да е тя, а тази вече е Пътник – отново ще се надигнат със същата и много по-голяма сила.

В известен смисъл, ако битката на студентите успее – ще спечели цял един народ. Ако се провалят – ще загубят само себе си и тихо ще се наредят до другите провалени генерации.

Голяма работа! Нито ще са първите, нито последните…

Тогава във ФЖМК поисках думата и предложих на окупаторите да поканят Самуил Петканов, който още е студент във факултета и който с не!новините направо разказа играта на не!политиците. Нещо, което за радост вече бяха направили.

Да поканят още Александър Кръстев, който направи онлайн библията за литература „Аз чета“ и е част от „Протестна мрежа“.

Казах им да поканят Росен Цветков, също възпитаник на ФЖМК, който с разследванията си обра куп международни журналистически награди, а сега по стечение на обстоятелствата е лице на сутрешния блок на БНТ (ах, дано това не му попречи!)

Да поканят Райко Байчев – изключително силно перо – чиято пиеса „Гъдулката гори“ стана събитие в театър „София“.

Христо Раянов – успешен телевизионен сценарист, от „Сървайвър“ до „Столичани в повече“, наскоро издал и дебютната си книга.

Красивият поет Невена Борисова.

Боби Ваклинов.

Студентите, които доброволно правят радио „Реакция“

И много други, които са сядали ли или още сядат на същите студентски банки.

Ако трябва, и мен да поканят, мамка му!

Но не, пак и отново, старите втръснали муцуни – да са живи и здрави!

И е добре окупаторите да не взимат пликове с пари от възрастни хора – добре, че върнаха тия 500 лева! Впрочем, онзи разплакан и затрогващ дядо, съзнателно или не, направи нещо уникално – опита да изкупи вината на няколко поколения.

Индулгенция за 500 лева пред лицето на Историята. Оставени на Олтара-Университет. Но този акт заслужава цяло отделно изследване.

Мили майки и бащи, баби и дядовци, носете домашни щрудели и тиквеници на студентите. Подавайте им ги с треперещи ръце през шишовете на оградата, но имайте едно на ум. И днес като отидете отново в 18:30 пред стълбите на Ректората, където окупиращите се събират да поздравят малкото множество, се чувствайте горди със синовете и дъщерите си отсреща. Горди и малко виновни.

Аз също ще съм там в 18:30, за да празнувам 11 ноември. Много искам да има повече млади хора, които искат да са първи, а не поредни.

*Авторът е завършил журналистика в СУ. Един от създателите на независимото студентско радио „Реакция“. В момента е част от сценарния екип в „Господари на ефира“.

 

The post 11 ноември appeared first on Noresharski.com.

"Грийнпийс": Българският въздух е най-мръсен в Европа

България е първа в Европа с най - голямо атмосферно замърсяване на въздуха. Това алармираха от българския офис на международната екоорганизация „Грийнпийс България е първа в Европа с най - голямо атмосферно замърсяване на въздуха. Това алармираха от българския офис на международната екоорганизация „Грийнпийс", позовавайки се на свой изследователски доклад. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Въздуха е с най - високо съдържание на серен диоксид и фини

Изхарчили сме 260 млн. за бежанци, ЕС даде 6

258 милиона лева са средствата, които до момента държавата ни е изхарчила за бежанците. По линия на европейските фондове за подпомагане на държавите, които изпитват миграционен натиск, са получени 6 милиона евро плюс техническа помощ.

ЦСКА пусна Карачанаков при младежите, мълчи за Чочев

ЦСКА пусна в младежкия национален отбор Антон Карачанаков за европейските квалификации с Дания и Словения. В официално писмо на клуба се казва, че "интересите на националния отбор са над всичко".
Никъде обаче не е упоменат другият младежки национал на ЦСКА Ивайло Чочев. Капитанът на България до 21 години също е повикан. Никой от "червения" клуб не ЦСКА пусна в младежкия национален отбор Антон Карачанаков за европейските квалификации с Дания и Словения. В официално писмо на клуба се казва, че "интересите на националния отбор са над всичко". Никъде обаче не е упоменат другият младежки национал на ЦСКА Ивайло Чочев. Капитанът на България до 21 години също е повикан. Никой от "червения" клуб не

PepsiCo „позлатява“ Индия

Компанията ще вложи над 5 млрд. долара в страната до 2020 г.

    


Цветлин Йовчев е на посещение в Израел

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев замина днес на посещение в Израел, съобщи пресцентърът на вътрешното министерство. 

В програмата на българския вицепремиер са предвидени срещи с министрите на външните работи, на обществената сигурност и на вътрешните работи, както и с ръководителя на Граничната полиция на Израел.


Фиш за 2,90 лв. удари 1,4 млн.

Най-новият милионер от тотото е пуснал обикновен фиш във Велико Търново за 2,90 лева. Късметлията прибира 1 425 854 лева от второ теглене на “6 от 49”.
“Не мога да разкрия в кой тотопункт са улучени печелившите числа - коментира регионалният директор на тотализатора в старата столица Ангел Колев. - Дирекцията покрива няколко области - Велико Търно Най-новият милионер от тотото е пуснал обикновен фиш във Велико Търново за 2,90 лева. Късметлията прибира 1 425 854 лева от второ теглене на “6 от 49”. “Не мога да разкрия в кой тотопункт са улучени печелившите числа - коментира регионалният директор на тотализатора в старата столица Ангел Колев. - Дирекцията покрива няколко области - Велико Търно

Извън столицата печели само един от три мола

По последни данни от пазара с откриването на плевенския мол “Панорама” през април догодина броят на съвременните търговски центрове в България ще стане 25. Осем от тях са разположени в столицата, а останалите - в по-големите български градове. 

Първенец по търговски площи в молове на хиляда жители, който може би скоро няма да бъде надминат По последни данни от пазара с откриването на плевенския мол “Панорама” през април догодина броят на съвременните търговски центрове в България ще стане 25. Осем от тях са разположени в столицата, а останалите - в по-големите български градове. Първенец по търговски площи в молове на хиляда жители, който може би скоро няма да бъде надминат

Портних забрани автомобилите в морската градина във Варна

Със заповед на кмета на община Варна Иван Портних от днес влезе в сила тоталната забрана на движението на автомобили в Морската градина. Само линейки, полиция и пожарна ще влизат в парка. Зареждането на заведения е разрешено от 5.00 ч. до 8.00 ч. сутринта. Основание за забраната е кадастралната карта на Приморски парк от 2007 г., която не е била обжалвана и е влязла в сила, посочи зам.-кметът по правните въпроси Пламена Маринова. Според тази карта всички пътни артерии в Морската са алеи, а не улици, и за тях е в сила забраната на Наредбата за обществения ред за движението на автомобили по алеи и паркирането в зелени площи. В парка няма да има бариери и КПП-та с полицаи, които бяха там това лято и стряскаха туристите. Заповедта на кмета е възложена за изпълнение на ОДП Варна и полицаите щ...

Либийски бунтовници спряха експорта на газ към Италия

/КРОСС/ Либийските бунтовници спряха износа на газ за Италия, съобщи „Ройтерс". Бунтовниците са поели контрола над пристанището Мелитах, от което компании като Ени изпращат газ към Италия. Представители на бунтовниците заявяват, че са прибягнали до тези мерки, тъй като правителствата са отказали да се вслушат в исканията им.По-рано беше съобщено, че либийските бунтовници са създали своя собствена петролна компания в завладените пристанища.

Възпитаниците от Центъра по изкуства в Благоевград отличени на национален конкурс

Възпитаниците на Центъра по изкуствата в Благоевград се върнаха с призови отличия от Националния конкурс за надпяване, посветен на 80- годишнината от рождението на проф. Кирил Стефанов “С песните на Кирил Стефанов”. Това съобщиха от пресцентъра на общината. От София те се върнаха с медали и грамоти, след като показаха пред публиката любов към Възпитаниците на Центъра по изкуствата в Благоевград се върнаха с призови отличия от Националния конкурс за надпяване, посветен на 80- годишнината от рождението на проф. Кирил Стефанов “С песните на Кирил Стефанов”. Това съобщиха от пресцентъра на общината. От София те се върнаха с медали и грамоти, след като показаха пред публиката любов към

Малиец бе набит и обран от каналджии

18-годишно момче от Мали е било набито и обрано в неделя вечерта от българи, които обещали да го изведат в Сърбия, съобщиха от МВР в понеделник. Състоянието на пострадалия младеж не е сериозно – той е бил приет в болница, прегледан е и след това е изписан. Според една от версиите, по която работи полицията, е именно осуетен опит за извеждане зад граница. Според събраните до момента данни, същата вечер (неделя) около 18.00 часа момчето и негов познат, на 20 г. от Гвинея, са имали среща с български гражданин. Срещата е била осъществена пред хотел в столицата. Двамата чужденци са имали предварителна информация, че българинът се е занимавал с извеждане на хора от страната до Сърбия срещу 1000 евро на човек. След кратък разговор и проверка за наличната сума, двамата се качили в автомобила на българина и са потеглили в посока жк. "Люлин". Според обясненията на гвинееца, малко по-късно те са завили по черен път, където са били застигнати от друг автомобил и принудени да спрат. Докато от колата излизали двама маскирани и въоръжени, той е успял да предаде незабелязано наличните у него 4000 евро на 18-годишния. После непознатите го принудили да излезе от колата, взели насила връхната му дреха, в която носел документи и 75 долара. Когато нападателите разбрали, че в него не са търсените пари, го качили на автомобила си и го откарали в безлюдна местност близо до комплекса, откъдето той успял да се прибере в дома в кв."Овча купел". Според обясненията на пострадалия 18-годишен младеж от Мали, след като останал сам, двамата маскирани го били и принудили да им даде наличната сума. После успял да избяга. През последната седмица расистките нападения в столицата рязко се увеличиха. Причина за ескалиралото напрежение стана раняването на 20-годишната продавачка Виктория Христова, която бе ранена с нож от алжирец, при обир за грабеж преди десетина дни. Ден по-рано, в събота вечерта 28-годишен български турчин бе зверски пребит в района на ул "Пиротска", като за атаката бяха арестувани двама младежи, които заявиха в полицията, че са се объркали, мислейки мъжа за имигрант. Пострадалият беше откаран във ВМА с тежка черепно-мозъчна травма. Той все още се намира в кома. От СДВР обявиха в понеделник, че са задържали още двама заподозрени за нападението – 26-годишни столичани. Първите двама арестувани по случая, на 28 и 29 години, вече са обвинени в опит за убийство и са със 72-часови мерки за задържане. Предстои прокуратурата да поиска от съда постоянния им арест.

Пристигат парите за новите тролеи във Варна

В София зам.-кметът Пейчо Пейчев подписа с пълномощно договор за безвъзмездна помощ с МОСВ за новите тролейбуси на стойност 27 млн.лв. Договорът за новите тролеи беше подписан на 13 септември. Общинската фирма ще получи общо 30 тролейбуса по общ европроект на 4 български града - Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен.

Скоро: Боклукът осигурява парно за 1/3 от софиянците

ТЕЦ "София" ще се превърне в най-модерната централа на Балканите, заяви шефът на столичната "Топлофикация" Стоян Цветанов

Нова инсталация щяла да поддържа цената на парното в София на сегашното й равнище


Цената на парното и топлата вода в София няма да се променят в следващите години. Това ще стане благодарение на инсталация за изгаряне на отпадъци, която ще намали разхода на природен газ с 11 процента. Това съобщи в ефира на държавното радио Стоян Цветанов, директор на "Топлофикация София".

30 на сто от клиентите на дружеството ще използват топлинна енергия, произведена от горивото от завода за третиране на битови отпадъци. В летните месеци топлата вода в центъра на София ще бъде...

Андреа Бочели се дипломира с шестица

Световноизвестният тенор Андреа Бочели си взе изпита с шестица, като се представи се операта на Пучини „Манон Леско Световноизвестният тенор Андреа Бочели си взе изпита с шестица, като се представи се операта на Пучини „Манон Леско". 55-годишният италианец получи диплома за вокално майсторство от Музикалната консерватория „Джакомо Пучини" в Специя, Италия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Оперният певец Бочели защити

Работата по "Южен поток" в Сърбия стартира на 24 ноември

Строителството на газопровода "Южен поток" на територията на Сърбия ще започне на 24 ноември. Това съобщи в Белград премиерът Ивица Дачич след преговорите с президента на "Газпром" Алексей Милер.

Бареков обърка Борисов на снимка, с която го атакува за връзки с мафията


Wanna-be-политикът* Николай Бареков обвини лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов във връзки с Иво Карамански при създаването на групировката СИК. В интервю в предаването "Всички говорят" по Би Ти Ви в неделя вечер Бареков показа архивна снимка на Карамански в компанията на четирима мъже и заяви, че единият от тях е Борисов. На снимката обаче не е Борисов. Кадърът е от архива на "Капитал"**, а сравнение със стари снимки на бившия премиер от това време показват разлики със заснетия до...

ФЖМК приема държавния изпит по наказателно-правни науки

Изпитът на бъдещите юристи ще се проведе в сградата на ФЖМК.

Една от драмите на окупираната сграда на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ намери своето разрешение.

 След дълги разговори с ръководството на Софийския университет, се стигна до решението държавният устен изпит по наказателно-правни науки да се проведе в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация от 8.00 часа утре, 12 ноември 2013 г. на адрес ул. „Московска“ № 49.

 Информация за допуснатите и за явяващите се на устния изпит утре студенти ще бъде публикувана по-късно днес в интернет страницата на Юридическия факултет.

 

Статията "ФЖМК приема държавния изпит по наказателно-правни науки" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване