ФЖМК приема държавния изпит по наказателно-правни науки

Изпитът на бъдещите юристи ще се проведе в сградата на ФЖМК.

Една от драмите на окупираната сграда на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ намери своето разрешение.

 След дълги разговори с ръководството на Софийския университет, се стигна до решението държавният устен изпит по наказателно-правни науки да се проведе в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация от 8.00 часа утре, 12 ноември 2013 г. на адрес ул. „Московска“ № 49.

 Информация за допуснатите и за явяващите се на устния изпит утре студенти ще бъде публикувана по-късно днес в интернет страницата на Юридическия факултет.

 

Статията "ФЖМК приема държавния изпит по наказателно-правни науки" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Грийнпийс: България е с най-мръсен въздух в Евросъюза

България е първа в Европа по атмосферно замърсяване със серен диоксид и фини прахови частици на единица произведен киловатчас електроенергия. Това обявиха представители на българския офис на международната екоорганизация "Грийнпийс", позовавайки се на свой изследователски доклад.

Протестиращи студенти готвят окупация на парламента

„Ранобудните студенти" от цялата страна ще окупират утре Народното събрание с искане за оставка. Това съобщиха протестиращи от безсрочно окупираната 5-та аудитория на Пловдивския университет. Студенти от пловдивските ВУЗ-ове тръгват още тази вечер към София и призовават всички граждани да се присъединят към тях. Окупацията на парламента започва в 10:30 часа....

Битовите отпадъци ще се използват за отопление

София /КРОСС/ Цената на парното и топлата вода в София няма да се променя в следващите години. От столичното парно разработват проект, по който битовите отпадъци ще се използват за отопление. Това ще намали разхода на природен газ с 11 процента. Проектът е разработен изцяло по скандинавски образец. От 2010 година "Топлофикация" стана 100% общинска. Бяха й прехвърлени много задължения и единствено модернизацията ще й помогне да излезе от този омагьосан кръг. Финансирането на първата част от проекта е спечелено по фонд „Козлодуй", а за втората част ще се кандидатства по оперативни програми, коментира председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков пред журналисти. Общата стойност на проекта ще бъде приблизително 130 млн. евро. 30% от клиентите на "Топлофикация-София" ще използват топлинна енергия, произведена от горивото от завода за третиране на битови отпадъци. В летните месеци топлата вода в центъра на София ще бъде обезпечена изцяло от новата инсталация на мястото на ТЕЦ-София, която трябва да бъде изградена в рамките на две-три години. В отоплителния сезон ще се работи комбинирано с използване на природен газ.

Отличия от национален конкурс за възпитаниците на Центъра по изкуства в Благоевград

Възпитаниците на Центъра по изкуствата в Благоевград се върнаха с призови отличия от Националния конкурс за надпяване, посветен на 80- годишнината от рождението на проф. Кирил Стефанов “С песните на Кирил Стефанов”. Това съобщиха от пресцентъра на общината. От София те се върнаха с медали и грамоти, след като показаха пред публиката любов към Възпитаниците на Центъра по изкуствата в Благоевград се върнаха с призови отличия от Националния конкурс за надпяване, посветен на 80- годишнината от рождението на проф. Кирил Стефанов “С песните на Кирил Стефанов”. Това съобщиха от пресцентъра на общината. От София те се върнаха с медали и грамоти, след като показаха пред публиката любов към

Най-важните новини от деня, понеделник, 11 ноември

Основните проблеми остават настрана в Бюджет 2014 Основните проблеми в новия бюджет остават настрана и не се атакуват целенасочено. Това заяви...

Община Пловдив обяви конкурс за реконструкция на бившия партиен дом


Община Пловдив обявява нова, втора поред обществена поръчка за реконструкцията на сградата на бившия Партиен дом на площад "Централен" в Пловдив, съобщи БТА.

Първият конкурс беше прекратен след като и четиримата кандидати не отговаряха на изискванията и имаше възражения от страна на Съюза на архитектите, Камарата на строителите и други браншови организации.

Към заданието на новия конкурс са добавени мерки за енергийна ефективност, запазват се изискванията за панорамен...

Бареков даде Бойко и Килърите 4 на Цацаров

Николай Бареков даде Борисов и Килърите 4 на главния прокурор. Днес той изпрати сигнал до Сотир Цацаров, задействана е процедура по изпращането на документа и до европейските институции.

258 млн. са изхарчени за бежанците, заяви Ангел Найденов

"На 258 милиона лева възлизат средствата, които до момента държавата ни е изхарчила за бежанците. По линия на европейските фондове за подпомагане на държавите, които изпитват миграционен натиск, са получени 6 милиона евро плюс техническа помощ".

Палестински бежанец почина от измръзване до сръбската граница

Млад чужденец, починал от измръзване, е открит в края на миналата седмица край границата със Сърбия над Монтана. Мъжът е бил част от група имигранти, които са се опитали да минат нелегално през браздата, съобщиха запознати. В четвъртък служители на Граничния полицейски участък в Чипровци засекли в близост до село Дълги дел край ВЕЦ "Трещина" двама мъже на 20 и на 23 години. Двамата, които се представили за алжирски граждани, били на около 4 км от граничната пирамида 256, съобщава в. "Труд". Чужденците са били откарани в Районното управление на ...

Ранобудните студенти ще окупират Народното събрание

Ранобудните студенти от цялата страна ще окупират утре Народното събрание с искане за оставка. Това съобщиха за Дарик студентите Георги Грозев и Павел Начев от окупираната 5-а аудитория в Ректората на Пловдивския университет.  Още тази вечер студенти от втория по големина университет в страната, Академията за музикално и танцово изкуство, Техническия университет и Европейския колеж,  тръгват за София и призовават гражданите да се включат в подкрепа на исканията им за оставка на правителството. В окупираната 5- аудитория ще останат дежурни. Окуп...

Бебе проплака в руините на супертайфуна

Филипинската армия потвърди за 942 жертви и 275 изчезнали след тайфуна, стоварил се в петък над югоизточните острови. Червеният кръст обаче смята, че броят на загиналите в стихията може да надхвърли 10 000. Спасителните операции са затруднени от разрушените пътища. Една от най-силните регистрирани бури е засегнала 9 млн. души, или всеки десети. Филипинската армия потвърди за 942 жертви и 275 изчезнали след тайфуна, стоварил се в петък над югоизточните острови. Червеният кръст обаче смята, че броят на загиналите в стихията може да надхвърли 10 000. Спасителните операции са затруднени от разрушените пътища. Една от най-силните регистрирани бури е засегнала 9 млн. души, или всеки десети.

Клисарова се чуди как ще дадат стипендии и заплати в СУ

Над 600 студенти са се разписали против окупацията

    


Сърбия готова да строи "Южен поток" от 24 ноември

Сърбия ще предложи на представители на руската "Газпром" строежът на трасето на газопровода "Южен поток" през нейна територия да започне на 24 ноември. Това съобщи сръбският премиер Ивица Дачич в понеделник преди среща с представители на руската "Газпром", която е основен акционер в проекта за транспорт на руски газ по дъното на Черно море през България, Сърбия, Унгария и Словения до Северна Италия. Ще видим дали те ще приемат това предложение, а що се отнася до протокола, още днес ще имате информации за това, заяви пред журналисти Дачич, цитиран от "Бета" и БТА. Той заяви, че е много важно изграждането на газопровода да започне възможно най-скоро и припомни, че проектът е на стойност 2 милиарда евро. Искаме да се създаде основа от Сърбия едно разклонение да отива към Република Сръбска, а разговарях и с македонския премиер и те са много заинтересовани едно разклонение да отива и към Македония, заяви сръбският премиер.

Миролио продаде акциите си от "Агро финанс"

Италианският бизнесмен Едоардо Миролио излезе от инвестицията си в четвъртия по големина фонд за земя у нас “Агро финанс”. Той е продал дела си от 22,07% във фонда със специална инвестиционна цел, или общо 7,112 млн. акции. 
“Без коментар”, беше първата реакция на Едоардо Миролио, потърсен от “24 часа”. После бизнесменът уточни, че става дума това Италианският бизнесмен Едоардо Миролио излезе от инвестицията си в четвъртия по големина фонд за земя у нас “Агро финанс”. Той е продал дела си от 22,07% във фонда със специална инвестиционна цел, или общо 7,112 млн. акции. “Без коментар”, беше първата реакция на Едоардо Миролио, потърсен от “24 часа”. После бизнесменът уточни, че става дума това

Фелипе Маса остава във Формула 1 с "Уилямс"


Пилотът на "Ферари" Фелипе Маса ще продължи кариерата си във Формула 1 с "Уилямс", съобщи официално британският отбор.

Негов съотборник ще бъде тазгодишният титуляр Валтери Ботас, което означава раздяла с Пастор Малдонадо. Така за почти сигурна може да се приеме и раздялата с основния спонсор на екипа "Петролеос де Венесуела" (PDVSА), въпреки че тимът отказа коментар за ситуацията.

Маса стана свободен агент след решението на "Ферари" да го замени с Кими Райконен от...

Депутат от „Атака”: Подготвят бежански лагер в Русе

/КРОСС/ Възможно е в Русе да бъдат настанени бежанци. Това заяви пред Дарик депутатът от „Атака" Любомир Владимиров. "Сигналът е достоверен, беше ми подаден от служител на МВР", допълни Владимиров. По думите му правителствени служители са оглеждали военното поделение на изхода на града в посока София. Владимиров бе категоричен, че Атака ще се противопостави на подобни планове. Той е отправил питане до вътрешния министър Цветлин Йовчев по темата, но все още очаква отговор.

Стачка превърна центъра на Мадрид в гигантски контейнер за отпадъци

След една седмица стачка на работниците от чистотата натрупаните отпадъци превърнаха центъра на Мадрид в гигантски контейнер за боклук, а не се очертава решение на трудовия спор, предаде Франс прес, цитирана от БТА. В малка уличка на квартал Маласаня купчина развалени или изгорени отпадъци се е натрупала под прозорците на училище около редица контейнери, които преливат от разкъсани торби за боклук, кашони, бирени кутийки и остатъци от храна. Двама полицаи дискретно придружават служителите, които осигуряват задължителния минимум за извозване на ...

Джеймс Пардю отиде в СУ, студентите – при немския посланик

Джеймс Пардю. Снимка: Юлия Лазарова,The Sofia Echo

Бившият американски посланик Джеймс Пардю беше днес в Ректората на Софийския университет.

Това съобщи bnews.bg, като публикува и снимки. Според сайта, Пардю е влязъл в СУ към към 14.40 ч.  и е излязъл след 40 мин.

Аз лично не съм се срещал с Пардю. Разбрах за идването му след като вече си е бил тръгнал, каза пред OFFNews лидерът на студентите Ивайло Динев.

Според други студенти, с които OFFNews разговаря, бившият посланик се е срещнал с протестиращи, но те нямаха информация с кого точно и за какво е бил разговорът.

Няколко часа преди това делагация на Ранобудните студенти се е срещнала с посланика на Германия у нас Н. Пр. Матиас Хьопфнер в Немското посолство.

Срещата продължи около час и половина. Присъствахме Манол Глишев, Георги Минев, Илияна Новакова и аз, съобщи студентът Симеон Попов.

Разказахме на посланика кои сме ние и защо сме окупирали Ректората.

Говорихме за свободата на медиите, протестите и контрапротестите, за това че контрапротестите са очевидно режисирани, а част от медиите вместо да ги разобличават, ги представят като равностойни с протеста, каза Попов. Разказахме му още, че криминалният контингент с политически лостове влияе на обществото ни, каза студентът.

Посланикът попитал студентите какво е отношението им към зараждащия се краен национализъм и дали сред протестиращите и окупиращите има тревога за бъдещето на европейската ориентация на България и замяната й с евроазиатска.

Хьопфнер е казал на студентите, че западните медии имат все по-силен интерес към случващото се в България. 

Статията "Джеймс Пардю отиде в СУ, студентите – при немския посланик" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

КНСБ и "Подкрепа" правят общ национален стачен комитет

КНСБ и КТ "Подкрепа" обединяват националните си стачни комитети "поради необходимостта от съвместни действия при създалата се социално-икономическа ситуация в страната". С такова решение излезе Консултативният съвет на двете конфедерации в понеделник, на фона на студентската окупация и съживяването на гражданските протести срещу правителството. Подробности за съвместните действия на синдикатите ще дадат лидерите им Пламен Димитров (КНСБ) и Константин Тренчев (КТ "Подкрепа") в сряда. Засега няма яснота дали общият национален стачен комитет се създава превантивно или вече има някакъв план за действие. От пресцентъра на КНСБ заявиха пред Mediapool, че до обявяване на национална стачка едва ли ще стигне, включително заради тромавата процедура. Доскоро синдикатите бяха сдържани към антиправителствените протести. На 6 ноември обаче лидерът на КТ "Подкрепа" Тренчев се срещна с представители на "Ранобудните студенти", които окупираха Софийския университет, и изрази симпатията си към тях и тяхното дело. КНСБ също се обяви принципно "за" протестите, включително студентските, но не и под формата на окупация. "Към момента, ние не мислим, че има условия за национална стачка", бе мнението на Пламен Димитров, което той повтори пред бТВ миналата седмица. Въпреки това, той изтъкна, че КНСБ има "сериозни критики и притеснения по повод бюджета за догодина и по повод липсата на адекватни решения в цели сектори – енергетика, здравеопазване и други".

От РЗИ-Варна съдействат на родителите, чиито деца не са минали задължителната ваксинация срещу детски паралич

Проверете дали децата ви са били имунизирани срещу полиомиелит, призовават специалистите от варненската здравна инспекция. От Световната здравна организация алармират за 22 случая на остри вяли парализи, от които 10 лабораторно потвърдени с див полиовирус тип 1.

Процесът за взривовете край Петолъчката продължава догодина

/КРОСС/ Делото за взривовете край Петолъчката ще продължи на 13 януари следващата година. Това реши Ямболският районен съд, в който процесът се гледа по съкратената процедура. Окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев съобщи, че делото продължава по всички правила. Ще се изслушва техническата експертиза, като всички страни ще могат да задават въпроси, относно заключението на вещите лица, което ще допринесе за изясняване на обективната истина. Свидетелите са разпитани, остава само тази техническа експертиза. Процесът се гледа при закрити врата, защото има опасност от разгласяване на секретна информация, представляваща държавна тайна.

Ураган удари Хърватия, един човек загина, десетки са ранени

Един човек загина, а десетки бяха ранени от ураган, който удари тази нощ Хърватия, съобщават осведомителните агенции, позовавайки се на хърватското вътрешно министерство. Силният вятър, поривите на който достигаха  61 метра в секунда, събаряше дървета, огради и рекламни пана и предизвика транспортни проблеми в Загреб и няколко други градове. В град Вараджин паднало дърво уби един мъж, а в Риека пострадаха над 20 души, двама  от които са в критично състояние. Става дума за двама работници, които паднали от скеле, високо осем метра. Ураганният вятър събори част от стената на Старата Мелница, един от важните паметници на индустриалната архитектура на Загреб. Силната буря изтръгна дървета и предизвика проблеми в транспорта на хърватската столица. Всички дежурни служби са на улиците, където отстраняват паднали дървета и освобождават улиците за движение. Пътищата в по-голямата част на страната са мокри и хлъзгави. Компетентите органи предупреждават за опасност от свлачища.

"Конкурентоспособност" ще стане най-успешната програма, според Юнал Тасим


В Оперативна програма "Конкурентоспособност" на българската икономика срещнахме сериозни проблеми, когато встъпихме в този мандат на управление на Министерство на икономиката и енергетиката. Въпреки трудностите, ние намерихме решенията и на финала ще бъдем най-успешната оперативна програма.

Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Юнал Тасим, цитиран от пресцентъра си, по време на информационния ден в София, където беше представена процедура "Технологична...

КНСБ и КТ "Подкрепа" с решение за общ национален стачен комитет

КНСБ и КТ "Подкрепа" правят общ национален стачен комитет поради необходимостта от съвместни действия при създалата се социално-икономическа ситуация в страната, съобщи БНР.
Това решение е взето на проведения днес Консултативен съвет на двете конфедерации, а съвместните действия ще бъдат обявени от лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и КНСБ и КТ "Подкрепа" правят общ национален стачен комитет поради необходимостта от съвместни действия при създалата се социално-икономическа ситуация в страната, съобщи БНР. Това решение е взето на проведения днес Консултативен съвет на двете конфедерации, а съвместните действия ще бъдат обявени от лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и

Клисарова не очаква да се обяви нулева учебна година заради окупацията

Не се очаква обявяване на учебната година за студентите за нулева заради протестите в университетите. Това обясни образователният министър Анелия Клисарова в Дупница. Тя обаче изрази опасение, че ако администрацията не работи, студентите няма как да си получат стипендиите. "Вече съм учудена защо никой не иска да говорим за образование. Имаме повече средства. Как да разпределим тези 100 млн. лв. повече за образование. Трябва да докажем, че образованието е приоритет. Преподавателите и младите хора трябва да се обединим, за да има успех не само об...

ГЕРБ готви закон за автосервизите

Да бъде приет нов закон, който да извади на светло автосервизите в страната, настояват от ГЕРБ. Депутати вече са предприели законодателна инициатива и стартираха обществено обсъждане на проекта. Дискусиите започнаха в понеделник в Бургас, но предстои да бъдат проведени в още пет града, предаде Стандарт нюз. Народният представител от ГЕРБ Иван Вълков и бившият транспортен министър Ивайло Московски се срещнаха с представители от авторемонтния бранш. По време на дебатите стана ясно, че приемането на закон в тази сфера е крайно наложително. "Нямаме точен процент на катастрофите, които са станали заради некачествени ремонти, но по груби изчисления това са около 20%, което никак не е малко", заяви депутатът Иван Вълков. Той допълни, че по законопроекта се работи в парламентарна комиси...

България може и да не бъде наказана заради вятърните перки край Калиакра?

България може и да не понесе санкции заради изградените вятърни перки в защитена зона "Калиакра", каза Ивелина Василева бургаски депутат и бивш зам.-министър на околната среда и водите от правителството на ГЕРБ, предаде "Фокус". По-рано днес настоящият екомиснитър каза в Каварна, че Колежът на комисарите в ЕС е взел решение да внесе жалба срещу България в съда и наказателната процедура заради изградените вятърни паркове в защитени зони. Василева уточни, че това е една наказателна процедура, стартирала срещу страната ни още през 2008г., и касае грубо нарушение на законодателството в периода 2003-2008г. "Допускано е без оценка на въздействието върху околната среда да са дават разрешения за изграждане на тези съоръжение. Не е направена преценка на кумулативния ефект върху природната среда т...

Бюнямин Хасан влиза в парламента на мястото на Христо Бисеров

Бюнямин Хасан влиза в парламента като депутат на мястото на Христо Бисеров, предаде БТА. Със свое решение от днес ЦИК обявява за избран за народен представител в 30-ти многомандатен изборен район - Шуменски, Бюнямин Хюсеин Хасан, от листата на ДПС. На 7 ноември Народното събрание прекрати предсрочно пълномощията на Христо Бисеров като депутат по негово искане.

Зрелищно арестуваха осъден за поръчково убийство

Сашо Чешкия и шофьорът му са задържани в София

    


Стачката на боклукчиите превърна центъра на Мадрид в огромен контейнер


След една седмица стачка на работниците от чистотата натрупаните отпадъци превърнаха центъра на Мадрид в гигантски контейнер за боклук, а не се очертава решение на трудовия спор, пише "Франс прес".

В малка уличка на квартал Маласаня купчина развалени или изгорени отпадъци се е натрупала под прозорците на училище около редица контейнери, които преливат от разкъсани торби за боклук, кашони, бирени кутийки и остатъци от храна.

Двама полицаи дискретно придружават служителите,...

Новият шеф на МОК идва у нас

Новият шеф на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах планира визита в България през април или май, разкри председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова. 
Самата тя ще бъде на конгреса на Европейските олимпийски комитети (ЕОК) в Рим следващата седмица, на който ще се уточнят и подробности за посещението на герман Новият шеф на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах планира визита в България през април или май, разкри председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова. Самата тя ще бъде на конгреса на Европейските олимпийски комитети (ЕОК) в Рим следващата седмица, на който ще се уточнят и подробности за посещението на герман

Депутатите губят по 354 лева на месец

Депутатската заплата трябва да стане 2550 лв. според методиката на парламента за определянето . Тя е равна на 3 средномесечни възнаграждения в обществения сектор за последния месец на тримесечието. В петък НСИ обяви, че в държавната сфера през септември са се разписвали срещу 850 лв. Това е с 45 лв. повече, отколкото в края на предното тричесечие. Депутатската заплата трябва да стане 2550 лв. според методиката на парламента за определянето . Тя е равна на 3 средномесечни възнаграждения в обществения сектор за последния месец на тримесечието. В петък НСИ обяви, че в държавната сфера през септември са се разписвали срещу 850 лв. Това е с 45 лв. повече, отколкото в края на предното тричесечие.

БАН: Бюджет 2014 - с плахи промени и загърбване на основните проблеми

В сравнение с бюджетите от предишния четиригодишен период в бюджета за 2014 г. се обръща внимание на отдавна неглижирани проблеми, но в минимален размер - колкото да се посрещнат най-належащите нужди на хората в затруднено положение. Това заяви на пресконференциядиректорът на Икономическия институт към БАН проф. Митко Димитров, цитиран от БТА. Има опит да се намали числеността на администрацията, но това среща отпор във ведомствата, а и съкращенията не се правят в резултат на анализ, каза проф. Димитров. Като основни критики към бюджета той отк...

Плевнелиев горд от дарителството на българите

Българското общество според държавния глава е готово

Бареков даде Борисов и Килърите 4 на главния прокурор

Николай Бареков даде Борисов и Килърите 4 на главния прокурор. Днес той изпрати сигнал до Сотир Цацаров, задействана е процедура по изпращането на документа и до европейските институции, става ясно от блога на Бареков.

"Поводът да се обърна към Вас е обстоятелството, че от сериозен източник, когото не мога да назова, защото ще застраша Николай Бареков даде Борисов и Килърите 4 на главния прокурор. Днес той изпрати сигнал до Сотир Цацаров, задействана е процедура по изпращането на документа и до европейските институции, става ясно от блога на Бареков. "Поводът да се обърна към Вас е обстоятелството, че от сериозен източник, когото не мога да назова, защото ще застраша

СНИМКИ: 20-те най-стилни спортисти на 2013-та според GQ

Едно от най-добрите мъжки списания в света GQ направи класация на 20-те най-стилни спортисти за 2013-та година. Ето имената, и големият победител, с по няколко думи за всеки: 20. Томаш Бердих (тенисист) - "Бердих прилича на дете на Том Брейди и Дейвис Бекъм." 19. Ник Йънг (баскетболист) - "Той обича да впечатлява." 18. Анди Мъри (тенисист) - "Мъри доказа, че е професионалист, ...

"Господари на ефира" дариха депутатите с 240 златни скункса

/КРОСС/ Телевизионното предаване за гафове „Господари на ефира" направиха първото в историята си масово „връчване" на „Златен скункс". Това се случи тази сутрин, когато репортерът Боби Ваклинов изсипа пред парламента 240 балона със силуета на „миризливата статуетка". Така, своеобразно бяха връчени скунксове на всички 240 депутати. Повод за това пък е вчерашния 10-ти ноември, когато се навършиха 24 години преход, а надписа върху балоните гласеше точно това: „За 24 години преход на едно място".

Китай посреща на Деня на ергените

Китай се подготвя за празника, наречен Ден на ергените. Той е отбелязан за първи път през 1990 година в знак на протест срещу деня на влюбените Св. Валентин, съобщава Business Insider.
За времето от създаването си празникът се е превърнал в деня на най-голямото онлайн пазаруване за годината. По повод на предстоящия празник в Китай Китай се подготвя за празника, наречен Ден на ергените. Той е отбелязан за първи път през 1990 година в знак на протест срещу деня на влюбените Св. Валентин, съобщава Business Insider. За времето от създаването си празникът се е превърнал в деня на най-голямото онлайн пазаруване за годината. По повод на предстоящия празник в Китай

Майкъл Блумбърг вземал $ 1 годишно като кмет на Ню Йорк

За 12 г. като кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг първо възхищаваше, след това често дразнеше жителите на града и накрая дотолкова им омръзна, че повечето от тях обявиха намерението си да не гласуват за него, ако се кандидатира за четвърти мандат.
Но той не го направи и вече е обикновен милиардер. Състоянието му от 31 млрд. долара За 12 г. като кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг първо възхищаваше, след това често дразнеше жителите на града и накрая дотолкова им омръзна, че повечето от тях обявиха намерението си да не гласуват за него, ако се кандидатира за четвърти мандат. Но той не го направи и вече е обикновен милиардер. Състоянието му от 31 млрд. долара

Явно Пардю има голяма слабост към студентската стачка

Със сигурност целта на посещението на Джеймс Пардю в СУ „Свети Климент Охридски" е политическа, защото самата окупация има политически задачи, а не учебно-възпитателни. „Явно, че бившият посланик на САЩ в София има голяма слабост към студентската стачка и те към него", заяви пред BPost.bg депутатът от БСП Петър Кънев, който е и в настоятелството на университета.

ЕК изрази загриженост за управлението на ОП "Околна среда" в България

Европейската комисия изрази загриженост по отношение на управлението на оперативната програма "Околна среда" в България, предаде БТА. Става дума за проблеми при управлението на програмата и осигуряването на пълен контрол над правилното изразходване на средствата, уточни на пресконференция Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Папа Франциск е най-споменаваното име в интернет

Най-често появяващата се английска дума в мрежата се оказва числото 404, означаващо “Грешка, страницата не може да бъде намерена”

Приходите в актуализирания бюджет ще бъдат изпълнени

До 30 юни догодина трябва да се изработи методика за основите, върху които да се определи размера на таксата за битови отпадъци.

КНСБ и КТ "Подкрепа" правят общ национален стачен комитет

КНСБ и КТ КНСБ и КТ "Подкрепа" правят общ национален стачен комитет поради необходимостта от съвместни действия при създалата се социално-икономическа ситуация в страната, съобщи БНР. Това решение е взето на проведения днес Консултативен съвет на двете конфедерации, а съвместните действия ще бъдат обявени от лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и

Започваме да строим "Черно море" след 2 години

Строежът на автомагистрала "Черно море" може да започне най-рано след две години. Това каза в Бургас министърът на регионалното развитие Десислава...

КНСБ и "Подкрепа" правят общ национален стачен комитет


Заради създалата се социално-икономическа ситуация в страната и необходимостта от съвместни действия двата национално представителни синдиката - КНСБ и "Подкрепа" правят общ национален стачен комитет, съобщи БНР.

Това решение е взето на проведения днес Консултативен съвет на двете конфедерации, а съвместните действия ще бъдат обявени от лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и Константин Тренчев в сряда.

За обща стачка призоваха в Деня на народните будители - 1...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване