Райко Кръвта убил боса на ВИС 2 Георги Илиев

Райко Кръвта е физическият убиец на боса на ВИС 2 Георги Илиев. Това казва в предаването "Жега" на TV7 главният секретар на МВР .

Гръцкото правителство оцеля при гласуване на недоверие

Гръцкото правителство оцеля при гласуване на недоверие, но мнозинството в парламента изгуби един депутат

Самарас и правитeлството оцеляха в Гърция

Премиерът на Гърция Адонис Самарас и неговото правителство оцеляха след гласувания вот на недоверие в страната.

България затвори границата с Турция за нелегални

България реално затвори границата с Турция за нелегални имигранти. Това стана възможно с изпратените допълнително 1166 полицаи, съобщи БГНЕС.Само за едно денонощие от 8 ч. сутринта в събота до 8 ч. в неделя, патрулите са спрели влизането на 97 нелегални имигранти в България, съобщава вестник "Преса" и уточнява, че информацията е потвърдена от МВР.Полицейските екипи прилагат нова тактика. Стоят на браздата и не пускат нелегалните през границата. Обаждат се на турските си колеги да ги приберат. "На практика сме предотвратили влизането на 77 лица. Турските власти са задържали 9 лица по наш сигнал, 28 са престояли и впоследствие се връщат. В момента има 40 блокирани лица и чакаме турците да дойдат да си ги вземат, като съответно наблюдаваме 20 лица в дълбочина, които също няма да допуснем да...

Олимпийският огън се приземи в Казахстан

Както бе планирано, спускаемата капсула на космическия кораб "Союз ТМА-09М" се приземи в казахстанската степ рано сутринта в понеделник. Всички на борда се чувстват добре.Приземяването стана в очаквания район на около 147 км от град Джезказган в 04:49 часа българско време.Около капсулата трябва да се разпъне шестметрово бяло платно, за да се спази олимпийската символика. Факелът ще бъде предаден от командира на екипажа Фьодор Юрчихин на представител на олимпийския комитет. Очаква се именно с този модел на "Перо от Жар-птица" да бъде запален и големия олимпийски факел в Сочи.На Земята се върнаха руснакът Фьодор Юрчихин, американката Карън Найберг и италианецът Лука Пармитано. Те приключиха дълга командировка на Международната космическа станция (МКС).Факелът бе изнесен и в открит космос в с...

Без вода в ж. к. "Младост" 1 днес

Във връзка с монтаж на спирателен кран до бл. 1В в "Младост" 1, се налага спиране на водоподаването от 10.00 ч. до 15.00 ч. в района на бл. 1А, бл. 1В, бл. 1Г, бл. 1Д, бл. 1Ж. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване на мътността на водата. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа, като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от спирането на водата могат да получат повече информация на тел. 0700 12121.

Предимно сухи пътища в страната

Пътните настилки са предимно сухи, съобщиха от МВР.На АМ "Тракия": област Пазарджик: Затваря се аварийната лента на км. 96+550 ляво платно, посока София за възстановителни работи. При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платно в посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока София ще бъде пренасочван по обходен...

До пет дни София ще е отоплена, обеща "Топлофикация"

От днес започва поетапното пускане на парното на столичани

    


Ректоратът на СУ под пълна окупация

Фасадата на СУ откъм ул. "Шипка" Снимка: Сергей Антонов

От тази сутрин окупацията на Ректората на Софийския университет е пълна.

Студентите вече не допускат и служителите от администрацията, които досега имаха достъп до сградата.

“Университетът няма да отвори врати днес”, пише на входа.

Всички входове са заключени и оковани във вериги.

Пред тях се събират служители на СУ.

По всяка вероятност ще бъде осуетено провеждането на държавен изпит днес.

“След като вчера видяхме подкрепата на хората, се решихме на по-крайни действия. 150 дни гласът ни не се чува. В университета ще бъдат допускани само хора, които са привърженици на каузата ни”, заяви един от студентите пред Нова телевизия. В отговор на въпрос не са ли прекалено крайни действията им, той отговори “А не е ли крайно парламентът в да се псуват на мутри, да се говори за леки жени с тежки пороци”.

Един от дошлите преподавателите - Филип Начев, зам.-декан Геолого-географския факултет заяви пред камерата на Нова тв, че студентите са използвани.

 

Статията "Ректоратът на СУ под пълна окупация" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Райчев: Протестът няма да постигне никакъв резултат

Андрей Райчев. Снимка: БГНЕС

“Протестиращите се заплетоха. Много лоша роля играе това, че нямат конкретни искания. Прекалено общи са им исканията и няма да ги получат.”

Това заяви пред “Нова телевизия” социологът Андрей Райчев по адрес на протестиращите. Той бе категоричен, че хората, от които зависи оставката на правителството – лидерите на трите партии, подкрепящи кабинета, няма да организират нови избори в скоро време. Причината според Райчев е, че Лютви Местан (ДПС), Сергей Станишев (БСП) и Волен Сидеров (“Атака”) се страхуват от управлението на Борисов, което не е демократично.

Райчев бе категоричен, че протестите са обречени, тъй като за пет месеца не са успели да постигнат никакъв резултат. По думите му това се дължи на факта, че исканията на демонстрантите са твърде общи, а към протестните редици са се приобщили партийни провокатори.

“Вчера, ако имаше 2000 души, е добре. Най-много 3000 – повече не давам. 24 години гледам протести, 15 000 души е огромно нещо”, коментира броя на демонстрантите на 10 ноември Андрей Райчев. Той призна, че не е бил на протеста, за да се увери лично за бройката на хората по улиците, но подчерта, че “гледа протести от 20 години”.

“Трябва им кулминация, защото протестът свършва. След 20 декември ги очаква огромна пауза от 15 дни”, предрече Райчев и допълни, че в протестите има различни течения и това е причината демонстрантите да са постигнали “разочароващ резултат”.

По думите на Райчев единственият, който може да осигури оставка на правителството, е лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Според Райчев националистът ще оттегли подкрепата си при първата изгодна политическа ситуация, която да му осигури достатъчна подкрепа за влизане в следващия парламент.

Той отново изтъкна тезата си, че протестиращите изтъкват погрешни тези, защото по същество исканията им не са десни и за демокрация, а леви.

“Има един парадокс, заложен в протеста, той е ляв по същността си. Трудовият човек в България е ужасно притиснат, в България е свиреп капитализъм , а трудовият човек има какво да вземе (…) Тези хора са вкарани в дясна писта, опитват се да вървят надясно и да стигнат вляво”, каза Райчев.

Статията "Райчев: Протестът няма да постигне никакъв резултат" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Данните за заетостта тласнаха долара към растеж

Еврото се потопи след неочакваното понижение на основната лихва от страна на ЕЦБ

    


348 млн. лв. съживяват пазара на труда

Едва 20% от парите, или 73 млн. лв., ще са от държавния бюджет, т.е. от джоба на всички български данъкоплатци. Лъвският пай от финансовата инжекция за съживяване на пазара на труда ще дойде по линия на Европейския социален фонд. Парите ще се усвояват по схемите на оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”. Едва 20% от парите, или 73 млн. лв., ще са от държавния бюджет, т.е. от джоба на всички български данъкоплатци. Лъвският пай от финансовата инжекция за съживяване на пазара на труда ще дойде по линия на Европейския социален фонд. Парите ще се усвояват по схемите на оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.

Трима загинали в катастрофи за денонощие

16 тежки ПТП-та са станали в страната

    


Християните почитат днес Свети Мина


Православните християни почитат днес Свети великомъченик Мина Воин, покровител на семейството, сираците и бездомните, пазител на пътуващите на дълъг път, воините и лечителите. Свети Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здравето на децата си, за радост и благополучие в дома.

На днешния ден, на който се почитат и светците Виктор и Викентий, празнуват всички с имена Виктор, Виктория, Мина, Минка и Минчо.

С решение на правителството...

Триумфът на "Братя Минкови" - без аналог във винената ни история

LE PHOTOGRAPHE извоюва единствения златен медал за България от Alliance du Monde-Франция

    


Уинона Райдър: Мислеха ме за гей в училище

Дамата е била тормозена дори физически, но това в крайна сметка ѝ помага да стане актриса

    

Най-добрите музиканти в Европа са...

Сред отличените на музикалните награда са Майли Сайръс, Джъстин Бийбър, Бионсе и Еминем

Пускат парното в столицата

От днес започва поетапното пускане на парното отопление в столицата.

Ранобудните оковаха с вериги и заключиха СУ

Окупацията им ще продължи до напускането на управляващите

    

Ранобудните оковаха с вериги и заключиха Софийския университет

Окупацията им ще продължи до напускането на управляващите

    


Захлажда се с 1-2 градуса, идат облаци

В северозападните райони ще превали. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните 15° - 20°, в София - около 17°. В Западна България ще се заоблачи.

Типично за късната есен време в следващите дни

Облачно, но топло за този сезон време, ни очаква днес. Термометрите ще достигнат 20 градуса. Валежи над областта са малко вероятни. През следващите дни ще има леко понижение на температурите. Във вторник ще бъде облачно. Ще духа слаб и умерен източен вятър. На места е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще останат почти без промяна, но дневните ще се понижат с още 1-2 градуса и ще са от 12 до 17. В сряда и четвъртък ще остане без промяна, време, типично за късната есен - облачно, с временни разкъсвания на облачността. На мест...

Предизвестен ли е изборът на Джанет Йелън?

Пазарите очакват също така и данните за икономическия растеж в Япония и еврозоната

    


Отдаваме почит на свети Мина

На днешния ден празнуват носещите имената: Виктор, Виктория (означава победител на латински) и Минчо, Минка.

Св. Мина бил войник в Египет по времето, когато в Рим царували Диоклетиан и Максимиан (284-305 г.). Те издали указ да се предават на мъчения и да се убиват всички християни, които не се покланят на идолите. Те били принуждавани да извършат идолски жертвоприношения. Воден от силната си вяра, Мина оставил воинското си звание и се оттеглил в пустинята, където се отдал на пост и молитва, смятайки, че е по-добре да живее със зверовете, отколкото с хора, които не познават Бога.

Минало време, но зрелищен идолски празник в главния град на Котуанската област, където се били събрали много езичници, накарал Мина да остави планината и да слезе на сборището, за да заяви пред всички ревността си по християнския Бог.

Като чул думите му, князът заповядал да отведат бъдещия светец в тъмница. Тъй като Мина не рачил да се поклони на идолите, той бил подложен на многобройни мъчения, които обаче преминал, осланяйки се неизменно на Христа. Безсилен пред неговата непреклонност, князът заповядъл св. Мина да бъде посечен с меч, а  тялото му да изгорено пред целия народ

Когато огънят изгаснал, вярващите дошли на това място и събрали останалите мощи, обвили ги с чисти повивки и ги помазали с благовония. Скоро те пренесли тези свети останки в родния си град Александрия и ги погребали с почести.

Впоследствие на това място била построена църква и по молитвите към светеца в нея станали множество чудеса.

В народните представи днешният ден бележи средата на т.нар. “Вълчи празници” – от Архангеловден до Коледни Заговезни – времето, в което вълците бесуват. “Вълчите празници” водят след себе си най-дългите нощи.

По това време хората довършват всички започнати ремонти, поправят огради и запушват процепите, през които може да се промъкнат тенци, караконджоли и други зли сили.

 

 

 

Маршът на студентите обиколи световните агенции

Протестът на студентите на 10 ноември в София. Снимка: Сергей Антонов

Големият протест на студентите на 10 ноември обиколи световните агенции.

“Хиляди студенти протестираха в центъра на София в неделя, защото 24 години след края на комунистическото управление България все още не е нито стабилна, нито просперираща, нито добре управлявана”, започва репортажа си агенция Reuters.

В статията, озаглавена “Българските студенти протестират с искане за оставката на правителството”, се разказва как правителството на БСП и ДПС е взело властта само преди няколко месеца, но вече се намира под натиска на всекидневни демонстрации срещу корупционните връзки между бизнеса и властта. Предишният кабинет, напомня Reuters, падна под натиска на протести.

Неделният “Марш на справедливостта” бе най-новата от поредица форми на студентския протест, включващ и окупация на университети. Преподавателите също се включиха в него, като осъдиха лъжите и олигархичния модел на управление в изявление, пише още агенцията.

Студентите обвиняват не само сегашното, но всички правителства от падането на комунистическия диктатор Тодор Живков на 10 ноември 1989 г. досега в провал на политическите реформи и полагането на основи за стабилен икономически растеж – на един от плакатите пишеше: “Времето ви свърши! 24 години фалшив преход са достатъчни” , отбелязва агенцията.

“Членството на България в ЕС донесе просперитет за мнозина, но и насърчи младите хора да емигрират, оставяйки в страната си по-възрастното и по-бедно население. Средната заплата в най-бедната страна на ЕС е само 400 евро, а средната пенсия – 130 евро. От падането на комунизма раждаемостта намалява, смъртността расте и населението е намаляло от 8,98 млн. през 1988 г. до 7,32 млн. през 2011 г.” Така Reuters описва България днес.

AFP също пише за вчерашните протести. “Хиляди българи протестираха в столицата София в неделя, настоявайки за оставката на социалистическото правителство и за прекратяване на корупцията в политиката”.

Според агенцията демонстрантите вчера са били около 4000.

Те призоваха за край на управлението на олигархията, пише AFP и цитира някои от надписите на плакатите: “Ние оставаме, вие емигрирате”, “24 години фалшива демокрация са достатъчни”.

“Протестът бе организиран от студенти и преподаватели от дузина университети, които протестират от две седмици с надеждата да разпалят отново силните антиправителствени настроения в страната, демонстрирани по-рано тази година”, пише AFP.

Статията "Маршът на студентите обиколи световните агенции" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Падащият спътник не причини щети

Европейската спътникова лаборатория "ГОСЕ" GOCE (Gravity field and steady-state Ocean Circulation Explorer) се разпадна и изгоря в земната атмосфера, няма данни за нанесени щети при падането на части от него на Земята, съобщи Европейската космическа агенция.

СГС ще заседава по мярката на румънския шофьор Мариан Вълку

Състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение на Мариан Вълку.Румънският шофьор беше задържан за катастрофата на АМ "Хемус", която стана през август. Заседанието на СГС е насрочено за 11 ноември, съобщи БГНЕС.При катастрофата на 19 август загинаха на място двама души, а петима бяха настанени в болнични заведения. При тежкия инцидент но пътен възел "Яна" се сблъскаха три ТИР-а и четири леки коли. По-късно под един от камионите бе открит електромобил.На заседанието на Софийски градски съд на 22 август, 46-годишният румънец Мариан Вълку дойде по ирония на съдбата с тениска, на която пишеше "Fast" - "бързо". Именно скоростта, с която се е движел – несъобразена с пътната обстановка, е причина за катастрофата, отнела живота на двама и ранила ощ...

Хаян отслабна, но удари Виетнам

Тайфунът, наречен във Филипините "Йоланда" ("Хаян", V степен, по международната класификация), който причини тежки поражения на архипелага, навлезе във Виетнам на около 160 километра югоизточно от столицата Ханой.Бурята, която отслабна значително в сравнение със силата си във Филипините, се проявява все още с ураганни ветрове от 120 километра в час. Информацията е на JTWC – метеорологичният център на военноморските и военновъздушните сили на САЩ, разположен в Пърл Харбър на Хаваите.Повече от 600 хил. души бяха превантивно евакуирани във Виетнам преди идването на тайфуна. Йоланда може да се окаже най-опустошителният в историята на Филипините, ако броят на загиналите се окаже повече от 10 хил. души, както обявиха властите предварително в неделя.В столицата на Виетнам жителите се подгот...

Бивш общинар припечелвал от дъщеря си

Осъден за корупция ексобщински съветник в Русе учел малолетното си дете на джебчийство и просия в Дания и Швеция, за да храни фамилията.

"24 часа": НАП пише писма на над 90 хил. длъжници

Изпращат се искания до работодатели за запор на заплати и на банки да се блокират сметки

Гръцкото правителство оцеля при гласуване на недоверие

Мнозинството в парламента изгуби един депутат

    


Дъщерята на Берлускони взе властта в Милан

"Искам промяна в бизнес философията на Милан", сподели неотдавна Барбара.

Съветът на директорите на „Слънчев бряг”АД насрочи Общо събрание на акционерите

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг”АД Златко Димитров още в първата седмица след изтичане на отпуската си успя да свика заседание на Съвета на директорите /СД/. Едно от решенията на проведеното на 8 ноември заседание е за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите /ОСА/, поискано от министъра на икономиката,енергетиката и туризма Драгомир Стойнев. Датата на ОСА още не е обявена по съответния процедурен ред, но взетото решение е за 23.12.2013 г. Тогава се очаква с гласовете на представителя на държавата да бъдат сменени наличните членове на сегашния съвет на директорите, чийто мандат изтече на 20 октомври. Последното редовно ОСА с кворум от 87.778% от уставния капитал се проведе на 6 юни. На него акционерите взеха решения за приемане на: доклада на управителните органи за дейността на дружеството през 2012 г., годишния финансов отчет на дружеството за 2012 г., доклада на специализираното одиторско предприятие за извършената проверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2012 г., доклада на Одитния комитет, избор на Одитен комитет за срок от 3 месеца; доклада на Директора за връзки с инвеститорите. С квотата на държавата, която е опредяляща при вземането на решения членовете на Съвета на директорите не бяха освободени от отговорност за дейността им през 2012 г. Не бе приет и доклада на главния счетоводител за инвентаризацията, a също така не бе уважено предложението на членовете на СД да се преизберат за срок от 5 години, като мандата им бе ограничен за период от три месеца.

Максим МОМЧИЛОВ

 

Испания арестува 25 нигерийци от престъпна група

Проституция, трафик на хора, интернет измами, пране на пари

Играта на земя, вода, въздух и огън се отразяват и във виното

Вината от серията Elements имат различни вкусове и се съчетават прекрасно с определени ястия

    


Пускат централното отопление в София

В рамките на следващите 5 дни поетапно ще бъде включено отоплението на клиентите на "Топлофикация" в следния ред: болници, детски и учебни заведения, жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители

Спират водата в част от ж.к. "Младост" 1

След възстановяването й ще е повишена мътността

    


Областният управител подкрепя съвместни инициативи с румънския окръг Горж

Областният управител Николай Григоров и зам.-областният управител Ценка Йонкова се срещнаха с представителите на Окръжния център за съхранение и подпомагане на народните занаяти и визуалните изкуства на румънския окръг Горж. Визитата на гостите от Румъния е свързана с подписване на Споразумение за сътрудничество между Художествена галерия „Христо Цокев“ и румънската културна институция. "Срещата в Областна администрация е израз на намерение за подкрепа от страна на администрацията на инициативите за сътрудничество между културните институции, к...

Т. Косева-Бошова: Усеща се недостиг на качествени офис площи

В качествените сгради няма достатъчно свободни площи за нуждите на големите наематели, според главния изпълнителен директор на Европейския търговски център

    


Петролът поскъпна в Азия в понеделник сутринта

Цените на петрола в Азия се повишиха в понеделник сутринта в Азия след липсата на конкретно придвижване на преговорите в Женева между Иран и шест от световните сили за постигане на споразумение за иранската ядрена програма.

Хиляди жертви на тайфуна “Хаян”, над 600 000 евакуирани във Виетнам

Филипините след "Хаян", Снимка: USA Today

След като отне живота на хиляди души във Филипините, тайфунът “Хаян” достигна до територията на Виетнам, предадоха световните медии.

През уикенда във Виетнам бяха евакуирани над 600 000 души. Гражданите на Ханой се запасяват с провизии и се готвят за проливни дъждове. В Манила обявиха, че “Хаян” е най-страшното бедствие, сполетявало страната. Въпреки това метеоролозите успокояват, че тайфунът ще връхлети Виетнам с много по-малка сила в сравнение с Филипините, но ветровете достигат скорост от 160 км/ч.

В предишните дни “Хаян” премина през централната част на Филипините. Властите на островната държава потвърждават официално смъртта на 700 души. Президентът Мария Корасон Акино обаче изрази опасения, че броят на загиналите вероятно достига 10 000 души, но информацията за това тепърва ще бъде потвърдена.

По данни на ООН пострадалите от стихията са милиони. Дъждовете, силните ветрове и наводненията прекъснаха тока на стотици хиляди домакинства и разрушиха домовете на мнозина във Филипините.

В неделя Япония съобщи, че изпраща във Филипините 25-членен екип, състоящ се предимно от медицински работници. Те ще трябва да помагат на пострадалите от тайфуна.

САЩ вече оказват хуманитарна помощ на Филипините, а от ЕС съобщиха, че също ще се включат.

Статията "Хиляди жертви на тайфуна “Хаян”, над 600 000 евакуирани във Виетнам" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

След хиляди жертви тайфунът “Хаян” достигна Виетнам

Филипините след "Хаян", Снимка: USA Today

След като отне живота на хиляди души във Филипините, тайфунът “Хаян” достигна до територията на Виетнам, предадоха световните медии.

През уикенда във Виетнам бяха евакуирани над 600 000 души. Гражданите на Ханой се запасяват с провизии и се готвят за проливни дъждове. В Манила обявиха, че “Хаян” е най-страшното бедствие, сполетявало страната. Въпреки това метеоролозите успокояват, че тайфунът ще връхлети Виетнам с много по-малка сила в сравнение с Филипините, но ветровете достигат скорост от 160 км/ч.

В предишните дни “Хаян” премина през централната част на Филипините. Властите на островната държава потвърждават официално смъртта на 700 души. Президентът Мария Корасон Акино обаче изрази опасения, че броят на загиналите вероятно достига 10 000 души, но информацията за това тепърва ще бъде потвърдена.

По данни на ООН пострадалите от стихията са милиони. Дъждовете, силните ветрове и наводненията прекъснаха тока на стотици хиляди домакинства и разрушиха домовете на мнозина във Филипините.

В неделя Япония съобщи, че изпраща във Филипините 25-членен екип, състоящ се предимно от медицински работници. Те ще трябва да помагат на пострадалите от тайфуна.

САЩ вече оказват хуманитарна помощ на Филипините, а от ЕС съобщиха, че също ще се включат.

Статията "След хиляди жертви тайфунът “Хаян” достигна Виетнам" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пускат парното в София

"Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник - 11 ноември, във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на компанията.Според действащата Наредба за топлоснабдяване и Общите условия на "Топлофикация София" ЕАД, вече са налице и двете комулативни условия за започването на отоплителния сезон - наличието на средноденонощната температура на външния въздух под плюс 12 градуса в три последователни дни и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.В рамките на следващите 5 дни поетапно ще бъде включено отоплението на клиентите в следния ред: болници, детски и учебни заведения, жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители. До ...

Райко Кръвта е физическият убиец на Георги Илиев

Райко Кръвта е физическият убиец на боса на ВИС 2 Георги Илиев. Това казва в предаването "Жега" на TV7 главният секретар на МВР .За това, че Райко лично е убил боса на ВИС 2, свидетелства и Асен Китанов - Психото. Затворникът говори за първи път пред "Жега" в качеството си на свидетел срещу Килърите 3. Георги Илиев беше разстрелян на 25 август 2005 година в Слънчев бряг пред стотици свидетели.Причината за публичната екзекуция е убийството на друга знакова криминална фигура - Васил Горчев-Кьоравия. Той е разстрелян от снайперист посред бял ден пред благоевградския хотел "Ален мак". Кьоравия е финансирал сделки с наркотици и се е занимавал с лихварство, потвърди Лазаров.Райко Кръвта е физическия убиец на Васил Горчев. След разстрела Георги Илиев привикал на среща Арарски. "Райко Кръвта е бил...

Безработните младежи масово нямат професия

Близо 60% от регистрираните в бюрата по труда 71 330 безработни младежи (до 29 г.) нямат специалност и професия. Това показва статистиката на Агенцията по заетостта към края на септември. Положението е било подобно и през 2012 г. Броят на младите без квалификация е най-голям в областите Пловдив, Сливен, Благоевград, Пазарджик и Софийска област.

Близо 60% от регистрираните в бюрата по труда 71 330 безработни младежи (до 29 г.) нямат специалност и професия. Това показва статистиката на Агенцията по заетостта към края на септември. Положението е било подобно и през 2012 г. Броят на младите без квалификация е най-голям в областите Пловдив, Сливен, Благоевград, Пазарджик и Софийска област.

На 11 ноември рожден ден имат

Евтим Костадинов, юрист, председател на Комисията по досиетата
Елизабет Колева, треньорка по художествена гимнастика 
Д-р Илиян Илиев, депутат в 40-ото НС
Ирина Савина, заместник-кмет на Столична община
Камило Плачи, треньор на националния отбор по волейбол
Петър Караангов, писател, поет и преводач Евтим Костадинов, юрист, председател на Комисията по досиетата Елизабет Колева, треньорка по художествена гимнастика Д-р Илиян Илиев, депутат в 40-ото НС Ирина Савина, заместник-кмет на Столична община Камило Плачи, треньор на националния отбор по волейбол Петър Караангов, писател, поет и преводач

Байрон: действителността е пред измислицата

Тайната му история разкрива Том Холанд с "Вампирът"

    

САЩ ще помогнат на пострадалите от тайфуна във Филипините

Джордж Клуни призова знаменитостите да дадат своя принос

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване