Потрошиха зъб на Ани Хоанг

Участието ѝ в благотворителен спектакъл бе отбелязано не само с благородството и съпричастността ѝ към проблемите на деца без родители, а и с неприятния вид на усмивката ѝ.

Водният проект затваря до Никулден ул. Гоце Делчев

Изпълнението на т. нар Воден проект на Димитровград затваря от днес до 6 декември ул. Гоце Делчев в участъка от пресечката й с ул. Цанко Церковски до бул. „Благоев”, информират от общинската администрация. Създадена е временна организация на движението, като за целта кметът Иво Димов е разписал заповед, чието изпълнение е възложено на местното полицейско управление и сектор „Пътна полиция” на областната дирекция. От община Димитровград молят гражданите да проявят разбиране и търпение заради неудобствата, които ремонтните работи по водопровода и...

Следващият iPhone може да е заоблен

Apple може би ще навлезе на пазара на фаблетите

    


"Оклахома сити" направи впечатляващ обрат за четвърта поредна победа в НБА


"Oклахома сити тъндър" постигна драматична домакинска победа над "Вашингтон уизърдс" със 106:105 след продължения. "Гръмотевиците" записаха четвърти пореден успех и общо пети в шестте си мача от началото на сезона. 

Баскетболистите на Скот Брукс стигнаха до победата над столичани, след като направиха най-големия обрат в модерната си история (откакто отборът се премести от Сиатъл в Оклахома сити през 2008 г.).

"Вълшебниците" имаха 10 точки преднина при 2:49 минути до края...

Каролев: Подозирам, че парите на Бисеров идват от работническо-мениджърската приватизация

„Подозирам, че парите на Христо Бисеров идват от работническо-мениджърската приватизация и след това рециклирани във фотоволтаици", коментира пред Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. Той допълни, че близки на политика имат дялове в 12 фотоволтаични централи.

Според него работническо-мениджърската приватизация е била един от познатите на „Подозирам, че парите на Христо Бисеров идват от работническо-мениджърската приватизация и след това рециклирани във фотоволтаици", коментира пред Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. Той допълни, че близки на политика имат дялове в 12 фотоволтаични централи. Според него работническо-мениджърската приватизация е била един от познатите на

Задържаха 300 000 къса контрабандни цигари

Бургас/КРОСС/ 300 000 къса контрабандни цигари на пазарна цена 112 500 лева откриха митническите служители на митнически пункт Лесово в микробус „Мерцедес" с молдовска регистрация. Товарният микробус е бил управляван от молдовски гражданин с български произход и двойно българско и молдовско гражданство. Микробусът е пристигнал на граничния митнически пункт в Лесово от Турция в 16,50 часа вчера. Шофьорът е декларирал, че превозва колети с търговски стоки, храни, перилни препарати и др. Въпреки редовните документи, дежурните митническите служители на пункта селектират превозното средство за проверка с мобилен рентгенов апарат. При проверката с рентген те засичат необичайна плътност в съдържанието на товара. Извършена е щателна митническа проверка на целия микробус, при която е установено, че в дъното на товарното помещение на микробуса се намират, увити в черни чували и пакетирани като колети, 30 мастербокса с общо 15 000 кутии цигари марка „Ashima", всички с надписи „ For duty free sale only", укрити по т.нар. метод „тапа". Цигарите с тази марка нямат регистрация за продажба на българския пазар. Вероятният произход на задържаните цигари е Иран. Задържането на контрабандната пратка е осъществено съвместно с мобилна митническа група от Централно митническо управление и със съдействието на Гранична полиция. Работата по случая продължава. Цигарите и микробусът са задържани

Трима души са пострадали в катастрофи през денонощието във Варна

10 катастрофи са регистрирани през изминалото денонощие във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите са пострадали трима души. Пострадалите са с различни наранявания, без опасност за живота.

Още двама задържани за побоя над 28-годишния Метин на ”Пиротска”

МВР задържа още двама мъже, участвали в жестокия побой над 28-годишния Метин в събота вечер на столичната ул. "Пиротска".

Европарите за малки пътища намаляват двойно

Близо два пъти по-малко пари ще получи България от еврофондовете за ремонт на първокласни, второкласни и третокласни пътища. Сумата за периода 2014-2020 г. ще е около 330 млн. лв. при 605 млн. лв. досега. Това стана ясно при представянето на новата оперативна програма “Региони в растеж”, която от догодина ще замени действащата в момента “Регионално Близо два пъти по-малко пари ще получи България от еврофондовете за ремонт на първокласни, второкласни и третокласни пътища. Сумата за периода 2014-2020 г. ще е около 330 млн. лв. при 605 млн. лв. досега. Това стана ясно при представянето на новата оперативна програма “Региони в растеж”, която от догодина ще замени действащата в момента “Регионално

Иран: Напрежението между сунити и шиити е най-голямата заплаха за световната сигурност

Напрежението между сунити и шиити е най-голямата заплаха за световната сигурност, посочи иранският външен министър Джавад Зариф и обвини сунитските арабски страни, че „подклаждат пламъците Напрежението между сунити и шиити е най-голямата заплаха за световната сигурност, посочи иранският външен министър Джавад Зариф и обвини сунитските арабски страни, че „подклаждат пламъците" на сектантския конфликт, съобщи Ройтерс. Гражданската война в Сирия, която придобива все повече религиозен характер, въвлече и регионалните сили, като

ЕС с процедура срещу България заради нарушено биоразнообразие в защитени зони

Повод за процедурата е строителство на вятърни паркове и вилни селища, които са нарушили директивата за местообитанията

    


Раниха жена пред полицията

Таксиметров автомобил "Шкода", с регистрационен номер Е5749 ВР, блъсна жена на пешеходна пътека. Инцидентът стана към 10.20 часа на пешеходната пътека пред входа на Областната полицейска дирекция в Благоевград. По данни на разследващи полицаи жената е получила множество увреждания. Тя е закарана в съзнание в Спешния център. На мястото на инцидента е останала само чанта  с кофички кисело мляко. В момента движението се регулира от униформени служители. Таксиметрови...

Балкански фолк-фюжън от Lidum Merrko

Бандата представя първия си проект на 15 ноември

    


Гръцки министър се опасява от нови удари на екстремисти


Гръцкият министър на обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас изрази опасения от ескалация на насилието и нови удари на екстремистки групи след покушението на двама членове на неонацистката партия "Златна зора", предаде БТА.

В интервю за в. "Вима" министърът предупреждава за възможността за нова вендета, но подчертава, че властите няма да допуснат страната да бъде въвлечена в гражданска война.

Няма да позволим на крайните елементи да ни въвличат в гражданска...

Преподаватели към Станишев: Твърденията Ви за студентските окупации са неверни и манипулативни*

* Близо 100 преподаватели от цялата страна подкрепиха отново Ранобудните студенти и застанаха открито срещу изказаната от лидера на БСП Сергей Станишев теза, че след двете най-големи студентски стачки у нас – през 1989 г. и 1997 г., последствията са били негативни. Вижте целия текст на тяхното писмо, заглавието е на редакцията:

Отворено писмо

До г-н Сергей Станишев,
Председател на БСП и на ПЕС

Копие до: национални и международни медии, ПЕС, ЕНП, Групата на либералите и демократите в ЕП, Групата на зелените в ЕП, евродепутати, еврокомисари, посолства в РБ на страни-членки на ЕС

Уважаеми г-н Станишев,

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на политик и историк по повод интервюто Ви от 10 ноември 2013 г. в предаването „Всяка неделя“ по Нова ТВ.

В това интервю Вие застъпихте становището, че студентските протести са изиграли негативна роля в ключови моменти от най-новата ни история след 1989 г. По-конкретно Вие казахте: „Това, което наблюдавам, са етапи, които вече сме минали и не доведоха до нищо хубаво. След първата студентска окупация дойде управлението на СДС и разпарчетосването на селското стопанство. А след 1997 г. – след втората вълна, дойде приватизацията на безценица“.

Подобни твърдения според нас са неверни и манипулативни и от историческа, и от политическа гледна точка. Първите седем години от пост-тоталитарното развитие на страната ни бяха опорочени основно поради дълбоко погрешната политика на партията, която Вие в момента ръководите. Два пъти страната беше доведена до тежък финансов колапс, изтрил надеждите и спестяванията на поколения български граждани, като „Луканова“ и „Виденова зима“ се превърнаха в нарицателни за безотговорна и грабителска политика.

Действията на студентите на два пъти досега помогнаха на страната ни да коригира грешките си и да тръгне в демократична, проевропейска посока. По същия начин и днес Ранобудните студенти посочват ключово важни проблеми на управлението в страната: нелегитимните връзки на управляващите с корпоративни групи, имитирането на социално-ориентирана политика, разпалването на вражди и сътрудничеството на управляващите партии с компрометирани, ксенофобски партии.

Неразбирането от Ваша страна на ролята на студентите след 1989 г., както и нежеланието Ви да заемете категорична позиция по отношение на радикални националистически партии като Атака и тяхната ксенофобска реторика, още веднъж потвърждава съмненията ни в способността на Вас и Вашата партия да водите отговорна, проевропейска политика в интерес на обществото ни.

Това са две допълнителни основания да застанем още по-твърдо зад исканията на Ранобудните студенти за оставка на правителството на г-н Орешарски и за свикване на нови парламентарни избори.

10 ноември 2013 г.

Преподаватели в подкрепа на протестиращите студенти:

1. Албена Танева, доц., СУ
2. Александър Андонов, проф. дфн, ФФ, СУ
3. Александър Кънев, проф. дфн, ФФ, СУ
4. Александър Кьосев, проф., ФФ, СУ
5. Алина Добрева, д-р, Ц-р за медиен плурализъм и медийна свобода, Евр. унив. И-тут
6. Амелия Личева, проф. д-р, ФСФ, СУ
7. Анета Димитрова, гл. ас. д-р, ФСФ
8. Анна Бешкова, доц., ФФ, СУ
9. Антоан Божинов, хон. ас., ФЖМК, СУ, НБУ, ф.х.
10. Антоанета Дончева, ас. д-р, ИФФ, ПУ
11. Атанас Атанасов, гл. ас. д-р, ФСФ, СУ
12. Атанас Терзийски, гл. ас. д-р, ПУ
13. Благой Узунов, гл.ас- д-р, БиоФ, СУ
14. Борис Вунчев, доц. д-р, ФКНФ, СУ
15. Борислав Гаврилов, проф. д-р, ИФ, СУ
16. Боряна Мусева, гл. ас., ЮФ, СУ
17. Валентина Георгиева, гл.ас. д-р, ФФ, СУ
18. Валентина Иванова, гл.ас. д-р, департамент „Информатика”, НБУ
19. Васил Гарнизов, доц. д-р, НБУ
20. Веселин Тончев, доц. д-р, ИФХ – БАН, хон. преп. ФХФ, СУ
21. Владислав Господинов, доц. д-р, ФП, СУ
22. Галя Габровска, SOAS, University of London
23. Георги Ганев, гл. ас. д-р, Стопански факултет, СУ
24. Георги Жечев, гл.ас. д-р, ФКНФ, Романистика, СУ
25. Георги Каприев, проф. дфн, ФФ, СУ
26. Георги Няголов, гл. ас. д-р, ФКНФ, СУ
27. Георги Фотев, проф. дфн, НБУ
28. Гергана Герова, доц. д-р, ФзФ, СУ
29. Гергана Динева, ас. д-р, ФФ, СУ
30. Даниел Смилов, доц.д-р, ФФ, СУ
31. Даниела Колева, доц. д-р, ФФ, СУ
32. Диана Атанасова, гл.ас. д-р, ФСФ, СУ
33. Дилян Николчев, доц., ръководител катедра „Практическо богословие”, БгФ, СУ
34. Димитър Вацов, доц. д-р, „Философия и социолигия”, НБУ
35. Димитър Бечев, хон.ас. д-р, ФФ, СУ
36. Димитър Илиев, гл.ас. д-р, ФКНФ, Класическа филология, СУ
37. Добрин Тодоров, проф дфн, Хуманитарен департамент, МГУ
38. Ева Волицер, доц.д-р, НБУ
39. Екатерина Търпоманова, ас. д-р, ФСФ, СУ
40. Елена Джамбазова, доц., ФНПП, СУ
41. Елена Динева, ас., ФКНФ, СУ
42. Елена Тарашева, гл. ас. д-р, НБУ
43. Емилия Славова, гл. ас. д-р, ФКНФ, СУ
44. Ивайло Дичев, проф., ФФ, СУ
45. Иван Манев, Ph.D., Orono, Maine, USA
46. Иван Христов, доц. д-р, ръководител на катедра, БгФ, СУ
47. Клео Протохристова, проф. дфн, ръководител на катедра, ПУ
48. Кольо Коев, проф. дсн, НБУ
49. Красимир Стоянов, проф. д-р, Католически университет Ейхщет-Инголщадт
50. Кристиан Таков, доц. д-р, ЮФ, СУ
51. Лазар Копринаров, доц. дн, ръководител на катедра „Философски и политически науки”, ЮЗУ
52. Людмила Миндова, Институт за балканистика, гл. ас. д-р, СУ
53. Майя Грекова, проф. дсн, ФФ, СУ
54. Майя Стойнева, проф. д-р, Биологически факултет, СУ
55. Мариана Малинова, доц. д-р, НБУ, СУ
56. Мария Ендрева, гл.ас. д-р, ФКНФ, Германистика, СУ
57. Мария Огойска, ас., „Нова българистика”, НБУ
58. Мария Цанкова, Adjunct Assistant Professor of Political Science, АУБ
59. Мила Минева, гл.ас., ФФ, СУ
60. Милена Якимова, доц. д-р, ФФ, СУ
61. Митко Новков, хон. преп., НАТФИЗ, СУ
62. Михаил Груев, доц. д-р, ИФ, СУ
63. Невена Панова, доц. д-р, ФКНФ, СУ
64. Недялка Игнатова Видева проф. д-р, щатен преподавател във ФФ, СУ
65. Нели Огнянова, проф дпн, ФФ, СУ
66. Нели Стоянова Стоева, д-р, асистент в Катедра История и теория на културата, ФФ, СУ
67. Николай Аретов, проф. дфн, ИЛ, БАН
68. Олег Георгиев, проф. дфн, ФФ, СУ
69. Пепка Бояджиева, проф. дсн, хон.преп., СУ, НБУ
70. Петя Осенова, доц. д-р, ФСФ, СУ
71. Правда Спасова, проф. д.ф.н., хон. НХА; ФФ на СУ
72. Росица Градева, доц. д-р, департамент История и Цивилизация, АУБ и ИБЦТ-БАН
73. Румяна Коларова, доц. д-р, ФФ, СУ
74. Ружа Смилова, гл.ас. д-р, ФФ, СУ
75. Светла Черпокова, доц. д-р, ФФ, ПУ
76. Светлана Божилова, доц., ФЖМК, СУ
77. Светлана Иванова, доц. д-р, ИФ, СУ
78. Светослав Риболов, гл. ас. д-р, БгФ, СУ
79. Смилен Марков, гл.ас. д-р, ВТУ
80. Снежана Попова, доц. д-р, Факултет по педагогика, ЮЗУ
81. Стефан Дечев, доц.д-р, ЮЗУ; хон. преп. ФФ, СУ
82. Стефан Иванчев, хон. ас., СУ и ПУ
83. Теодора Цанкова, хон.ас. д-р, ФСлФ, СУ
84. Тодор Полименов, доц. д-р, ФФ, СУ
85. Тодор Танев, проф., ФФ, СУ
86. Тони Николов, хон.ас ФФ, СУ
87. Христо Тодоров, проф. д-р, „Философия и социология”, НБУ
88. Цветомира Пашова, доц. д-р, ФКНФ, СУ
89. Цочо Бояджиев, проф. дфн, ФФ, СУ
90. Юлия Мутафова-Заберска, проф. д-р, НСА
91. Яна Шишкова, хон.ас., ФКНФ, Езици и култури на Източна Азия, СУ

The post Преподаватели към Станишев: Твърденията Ви за студентските окупации са неверни и манипулативни* appeared first on Noresharski.com.

Златанова: Мораториумът за земята се отрази зле на имиджа ни

/КРОСС/ Липсата на последователност в действията на правителствата е основната причина страната ни да няма напредък по отношение на съдебната реформа. Това обясни министърът на правосъдието Зинаида Златанова пред ТВ7. Ден след паметната дата 10 ноември Златанова коментира, че страната не бива да се отрича постигнатото през тези 24 години, през които България стана член на НАТО и Европейския съюз. Ако Народното събрание не избере главен съдебен инспектор, то може да получи сериозни забележки от европейските институции, твърди правосъдният министър. По нейните думи проблемите в съдебната система биват избутвани от дневния ред на парламента. Относно нападките на бившия председател на НС - Цецка Цачева, че за пет месеца на управление, кабинетът "Орешарски" не е внесъл проект за реформи в правосъдната система, Златанова припомни, че такъв е внесен през февруари тази година, но Цачева дори не го е придвижила към ресорната комисия. Правосъдният министър заяви, че до края на тази година ще бъде внесен законопроекта за реформи в съдебната система. По думите на Златанова мораториумът върху продан на земя на чужденци, който НС гласува, а кабинетът отказа да изпълни, се е отразило изключително зле върху имиджа на страната ни пред ЕС. България е член на ЕС по волята на гражданите. Решението за мораториума удари много силно България пред европейските й партньори, защото станахме ненадежден партньор

Бивш шеф на Федералния резерв на САЩ: Еврото може да оцелее само чрез политически съюз


Еврото може да постигне успех само ако страните от Европейския съюз се съгласят на политически съюз, заяви бившият председател на Федералния резерв на САЩ Алън Грийнспан, предаде агенция "Франс прес".

Единната валута "може да бъде спасена само чрез политически съюз", каза Грийнспан в интервю за германското издание "Велт ам зонтаг".

"Не вярвам, че общото икономическо и валутно пространство може да функционира в дългосрочен план, ако е изградено от 17 страни със 17 различни...

Прокуратурата ще проверява Агенцията за бежанците

Обвинението ще проверява и Дирекция "Миграция" на МВР

    

Прокуратурата започва проверка в Агенцията за бежанците

Обвинението ще проверява и Дирекция "Миграция" на МВР

    


Полицейски "кордон" затвори границата с Турция за имигранти

1166 полицаи бяха изпратени на границата ни с Турция. Така България реално затвори границата си със страната за нелегални имигранти. От 8 часа сутринта в събота до 8 часа сутринта в неделя полицейските патрули са спрели влизането на 97 нелегални имигранти в България.

Внесоха обвинителния акт за убийството на турския бизнесмен Ендер Пендерли

Прокуратурата внесе обвинителния акт за убийството на турския бизнесмен Ендер Пендерли, съобщи пред "Фокус" говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева.
По делото са повдигнати обвинения на четирима души. Пендерли бе пребит с железни тръби до собствения си ресторант край Садово от група роми.
Те са били наети от турските Прокуратурата внесе обвинителния акт за убийството на турския бизнесмен Ендер Пендерли, съобщи пред "Фокус" говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева. По делото са повдигнати обвинения на четирима души. Пендерли бе пребит с железни тръби до собствения си ресторант край Садово от група роми. Те са били наети от турските

Проф. Огнян Герджиков: Животът е по-силен от правото

- Проф. Герджиков, като преподавател в Софийския университет какво е отношението ви към студентската окупация, от коя страна на барикадата сте?


- Това е въпрос, който няма еднозначен отговор. Ставащото сега в България и по-конкретно студентските вълнения показват една голяма истина - че животът е по-силен от правото.


- В смисъл?


- Им - Проф. Герджиков, като преподавател в Софийския университет какво е отношението ви към студентската окупация, от коя страна на барикадата сте? - Това е въпрос, който няма еднозначен отговор. Ставащото сега в България и по-конкретно студентските вълнения показват една голяма истина - че животът е по-силен от правото. - В смисъл? - Им

18-годишен гражданин на Мали пребит и наръган в София

Тинейджърът е бил намушкан с остър предмет, вероятно нож

Смартфон ще смени визата до 2 г.

зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев - Господин Ботев, туроператорите, които се завърнаха от участие в най-голямата професионална борса WTM в Лондон, твърдят, че интересът към страната ни е бил огромен. На какво се дължи доброто ни представяне? - Имахме ясно, забележимо и открояващо се присъствие. Аз бях посещаван на националния щанд от министрите на съседните ни държави, които изразяваха възхищението си от организацията на страната ни и представянето ни. Всяка българска фирма на националния щанд имаше свой деск с директен фронт за реклама и зад него работно място, което бе лесно достъпно. Щандът ни беше за първи път толкова голям като площ. Още от входа се виждаше ясно рекламният надпис "България". Имахме добре оформено пространство на занаятите, на което родни дърворезбари демонстрираха тънкостите на работата си и на място. Имаме и много добре уредено пространство, на което професионални сомелиери извършваха дегустация на традиционни родни сортове вина от различни региони - карловски мискет, димят, рубин, памид, мавруд. Имаше момент, в който на нашия щанд нямаше къде да падне игла от хора. Дори представителят на Белгия дойде да ни попита с какво точно сме успели да привлечем такъв интерес, заявявайки, че на техния щанд се предлагат бира и шоколад, но въпреки това не се радва на такъв наплив. - За кои родни продукти имаше най-много запитвания? - Традиционно интересът на WTM е насочен към класическите продукти

Iп Memorian-две години без Андрей Сариев /27.07.1932 – 11.11.2011/

Изминаха две години откакто ни напусна Андрей Сариев.Той е роден на 27.07.1932 в Поморие в семейството на Телемах Сариев, известен производител на сол. Начално,основно и средно образование е получил в родния си град. През 1950 година завършва гимназия, но не му се разрешава да продължи образованието си и е изпратен като волнонаемен служител в с. Раковсково. През 1952 получава необходимото разрешение да продължи образованието си и е приет за студент в машинния факултет на Политехниката в София, в който се дипломира като инженер през 1957.

Започва работа по разпределение в Машино-тракторна станция /МТС/-Бояново,Елховско,където през 1959 заема длъжността главен инженер,а по-късно /1960 г./става директор на МТС-Сунгурларе.В периода 1960-1967 е директор на МТС-Камено, Бургаско,а през 1967-1971 е главен инженер на ТКЗС-Несебър.

От 10.06.1971 до 05.03.1979 е заместник-председател на Изпълнителния комитет на Общинския народен съвет-Несебър,а след това до 1982 е главен инженер на Аграрно-промишлен комплекс-Несебър,като малко по-късно заминава на работа в Либия до 1985.

След завръщането си от чужбина до 1992 е директор на ДФ “Несебър-Автотранспорт”,а на 30.10.1993,като кандидат на БЗНС “Единен”,е избран за кмет на Община Несебър-длъжност,какавто остава до 12.11.1995.

По време на мандата му като кмет /макар и непълен/ с усилени темпове се изпълнява мащабна строителна програма в Несебър и съставните селища на общината.По инициатива на Андрей Сариев с подкрепата на Общинския съвет се реализирани над 10 милиона лева за благоустрояване на района на пристанището,откриването на нов базар,асфалтирането на улици и нови тротоари и пътни настилки в старата и новата част на град Несебър.

6 милиона са инвестирани в изграждането на нов водоем, водоснабдяващ Несебър и Слънчев бряг,4 милиона-за пътища към Равда и Кошарица.Пуснат е в експлотация и нов водоем за Св.Влас и е започнато строителство на нова училищна сграда.Други 14 милиона са вложении за строителство на ПСОВ Обзор-Бяла.С изключителното лично активно участие на инж.Андрей Сариев е финализирана процедурата за отстъпване на нуждаещите се на право на строеж в жк «Черно море».

За особено голям принос в управлението и развитието на Община Несебър с решение на Общинския съвет от 21.06.2007 г.е удостоен със званието «Почетен гражданин на град Несебър».

Извън кметския стол,в свободното си време,бай Андро винаги се превръщаше в център на особено внимание на компанията,в която се намираше.Той свиреше на акордеон и имаше неизчерпаем репортоар от песни,които изпълняваше в дует със съпругата си Мария на ниво, непостижимо и за професионални изпълнители.

През последните двайсетина години се превърна в традиция,идвайки в новата част на града,да се заседи в редакцията на вестника,да се информира как вървят общинските дела и да ни изпее няколко италиански канцонети за довиждане.

Със сигурност липсва на мнозина.

 

Максим МОМЧИЛОВ

 

Каролев: Подозирам, че парите на Бисеров идват от сделки за приватизация

„Подозирам, че парите на Христо Бисеров идват от работническо-мениджърската приватизация и след това рециклирани във фотоволтаици „Подозирам, че парите на Христо Бисеров идват от работническо-мениджърската приватизация и след това рециклирани във фотоволтаици", коментира пред Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. Той допълни, че близки на политика имат дялове в 12 фотоволтаични централи. Според него работническо-мениджърската приватизация е била един от познатите на

Община Дупница търси социален работник за "Приемна грижа"

Oбщина Дупница ще направи подбор на един социален работник за услугата „Приемна грижа". Кандидатите трябва да имат висше образование - минимум степен бакалавър в сферата на хуманитарните дейности. Възнаграждението по трудовия договор се осигурява по проект "И аз имам семейство" съфинансиран със средства от Европейски социален фонд. Документите се подават в срок до 15.11.2013 г....

„Мечо Пух" на голямата сцена

/КРОСС/ Изключителен интерес предизвиква с появата си отново в афиша на Софийската опера и балет възстановката на мюзикъла за деца „Мечо Пух". Билетите на 15 ноември отдавна са изкупени, запитванията за места не спират. Поради тази причина уведомяваме вярната ни публика, че представленията на 16 и 17 ноември от 11.00 часа ще се играят на голяма сцена и в продажба вече са пуснати допълнително билети на касата на театъра. „Мечо Пух" е мюзикъл за деца по едноименната повест на А. А. Милн. Автор на музиката е Андрей Дреников, либретото е на Юлия Кръстева, стиховете са на Нина Сивинова, Андрей Дреников и Юлия Кръстева. Диригент на постановката е Стефан Недялков, режисьор Юлия Кръстева, сценограф Борян Белчев, художник на костюмите - Християна Михалева, а хореограф - Вероника Ценкова. В ролята на Мечо Пух зрителите ще видят Николай Павлов, в ролята на Зайо - Елена Стоянова и Надя Колева, в ролята на Прасчо - Силвана Пръвчева, в ролята на Бухала - Пламен Папазиков, в ролята на Йори - Ваньо Димитров, в ролята на Кенга - Анна Гавраилова, в ролята на Бебето Ру - Кристина Малюкова. Участва оркестър на Софийската опера и балет и деца от балетна школа „Силует" с директор Вероника Ценкова.

България реално затвори границата с Турция за нелегални имигранти

България реално затвори границата с Турция за нелегални имигранти, съобщава в. "Преса". Информацията бе потвърдена и от МВР. Това стана възможно с изпратените допълнително 1166 полицаи. Само за едно денонощие - от 8 ч. сутринта в събота до 8 ч.

Арестуваха скандалджия, ударил клиент в заведение

36-годишен мъж от Царев брод нощува в ареста и отнесе акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Около 19:40 часа снощи той се скарал с клиент в заведение в селото, отправил обидни думи към него, а след това го ударил с юмрук в лицето. Заради грубо нарушение на обществения ред мъжът е задържан за 24 часа, съставен му е и акт.  ...

България е застрашена от наказателна процедура заради програма “Околна среда”

Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС

По вина на бившите управляващи от ГЕРБ България е сериозно застрашена от наказателна процедура относно реализацията на Оперативна програма “Околна среда” 2007-2013 г. (ОПОС).

Това съобщи заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова, цитирана от БНР. Златанова взе участие в дискусия с представители на Националното сдружение на общините във връзка с предстоящия програмен период 2014-2020-а г.

Вицепремиерът обясни, че одит на Европейската сметна палата, проведен у нас в края на 2011-а година, е констатирал груби нарушения при провеждането на обществените поръчки. Обект на одит са били договори и плащания с основни бенефициенти – общини, извършвани в периода на управлението на кабинета на ГЕРБ.

Златанова съобщи още, че предстои сезиране и на прокуратурата за всички констатирани нередности, извършвани в последните 3-4 години със средствата на Европейския съюз.

Статията "България е застрашена от наказателна процедура заради програма “Околна среда”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Новото германско правителство ще реформира субсидиите за ВЕИ енергията

Преминаването от ядрена към възобновяема енергия ще стане по-предвидимо и по-достъпно, според министъра на екологията на Германия

    


Заловиха двама пияни шофьори

Двама пияни водачи са заловени през денонощието в Шумен. Единият от тях блъснал паркиран автомобил, информират от ОД на МВР-Шумен. 68-годишен шуменец опитал да паркира автомобила си „Мерцедес" пред блок на ул."Дедеагач" в Шумен, но блъснал друга паркирана кола. Пристигналите на мястото полицаи установили, че той е пиян. Дрегерът отчел близо 2 промила алкохол. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест, образувано е бързо производство. Бързо производство е започнато и срещу 34-годишен мъж от ...

Правителството на Самарас оцеля

Вотът на недоверие към правителството на Андонис Самарас, поискан от групата на СИРИЗА, се провали. Парламентарното мнозинства на управляващата коалиция гарантира оставането й на власт. 

Лидерът й Алексис Ципрас поиска оставката на Самарас заради намесата на полицията в освобождаването на окупираната сграда на закритата гръцка обществена телевиз Вотът на недоверие към правителството на Андонис Самарас, поискан от групата на СИРИЗА, се провали. Парламентарното мнозинства на управляващата коалиция гарантира оставането й на власт. Лидерът й Алексис Ципрас поиска оставката на Самарас заради намесата на полицията в освобождаването на окупираната сграда на закритата гръцка обществена телевиз

Правителството на Самарас оцеля и след вота на недоверие

Вотът на недоверие към правителството на Андонис Самарас, поискан от групата на СИРИЗА, се провали. Парламентарното мнозинства на управляващата коалиция гарантира оставането й на власт. 

Лидерът й Алексис Ципрас поиска оставката на Самарас заради намесата на полицията в освобождаването на окупираната сграда на закритата гръцка обществена телевиз Вотът на недоверие към правителството на Андонис Самарас, поискан от групата на СИРИЗА, се провали. Парламентарното мнозинства на управляващата коалиция гарантира оставането й на власт. Лидерът й Алексис Ципрас поиска оставката на Самарас заради намесата на полицията в освобождаването на окупираната сграда на закритата гръцка обществена телевиз

33 "златни" и "диамантени" сватби радват Дупница

Кметът им устройва пищно тържество на 21 ноември

    


Kонкурс "Застраховател на годината 2013”

За първи път потребителите ще изберат Застраховател на 2013 година в четири категории

България ще получи 90 млн. евро за бежанската криза

Министърът на правосъдието Зинаида Златанова каза в ефира на ТВ7, че България ще получи около 90 млн. евро от ЕС за овладяване на бежанската криза. Няколко милиона вече са били преведени, предаде Стандарт нюз. "Лошата новина е, че само с тези средства няма да се реши цялостно този проблем. България досега не се е сблъсквала с такъв проблем. Той е нов за нас и е много важно, ние като граждани да подходим със спокойствие и с разум към него." Златанова призова българите към търпимост и толерантност и припомни, че и на нас не се гледа с добро око като имигранти в Западна Европа. "Нека не влизаме в тази роля и ние", апелира правосъдният министър. Затягане на режима на получаване на българско гражданство е необходим, но е нужна и повече прозрачност, за да се знае кой се сдобива с так...

Volvo XC90 продължава да е лидер по отношение на безопасност

Volvo XC90 се появи на SUV сцената през 2002 година с цял набор от иновации, които поставиха сегмента в едно съвсем ново измерение. Функционалността на 7-те места, изключителното пътно поведение, уникалната система против преобръщане, технологиите за активна и пасивна безопасност, както и богатото стандартно оборудване бързо превърнаха XC90 в световен бестселър. Днес, над десетилетие по-късно, Volvo XC90 продължава да жъне успехи, като все още диктува стандартите в безопасността в луксозния премиум сегмент. Доказателство за това е поредната награда, с която беше отличен модела. Една от най-критичните организации в световен мащаб – Американския институт по пътна безопасност определи XC90 като един от най-сигурните автомобили на планетата за 2014 година. Признанието за XC90 от Америк...

Прокуратурата започва проверка в Държавната агенция за бежанците и в Дирекция "Миграция" на МВР

Прокуратурата започва проверка в Държавната агенция за бежанците и в Дирекция "Миграция" на Министерството на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Във връзка с обществената значимост на дейността по предоставяне на статут на бежанец на чужденци, Отдел „Надзор за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите” при Върховна административна прокуратура започна проверка в Държавната агенция за бежанците и в Дирекция „Миграция” на Министерство на вътрешните работи за прилагането на Закона за убежището и бежанците, Закона за чужденците в Република България и подзаконовите нормативни актове. Изискана е и информация от Административен съд-София-град и от Върховния административен съд относно производствата по обжалване решения на ...

Руски художник закова тестисите си на "Червения площад" в знак на протест (+18)

Руският художник Пьотр Павленски избра крайно нетрадиционен и болезнен начин да протестира срещу статуквото в Русия. Павленски буквално закова тестисите си на „Червения площад” пред Кремъл в опит да покаже на руското общество, че страната се превръща в „полицейска държава”, пише руският сайт Grani.ru. Шокирани руски полицаи покриха бързо голото тяло на Павленски, докато дойде „Бърза помощ”, която трябваше да го освободи. Това не е първата крайно ексцентрична проява на Павленски. Преди време художникът протестира срещу ареста на „Пуси Райът”, като залепи устните си. Павленски беше арестуван и след като през май се уви чисто гол в бодлива тел.

Учен: Бирата лекува психични заболявания

Германски учен съобщи, че една чаша топла бира е по-ефикасна от психотерапия. Според Йозеф Хекен пенливата течност може да помогне за лечението на психични заболявания, а също и да се използва срещу нарушения в съня. В отворено писмо до германските медии експертът също така изразява несъгласието си психотерапевтите да станат част от националните здравни услуги. Анализите на доктор Хекен шокираха лекарската гилдия, която твърди, че бирата не може да помогне при сериозни психологически разстройства. Хекен от своя страна добави, че не е искал да омаловажи сериозното състояния на някои пациенти. Той също така подчертава, че има разлика между употребата на алкохол и лечение с алкохол. Източник: БГНЕС

Алекси Тасев ще е председател на клуб „Ценители на писменото слово „Подпоручик Димчо Дебелянов"

Доц.д-р Алекси Тасев ще бъде председател на новоучредения клуб „Ценители на писменото слово „Подпоручик Димчо Дебелянов". Клубът беше създаде в деня на народните будители. Инициатор на учредяването му стана НЧ „ Ген. Георги Тодоров", към което клуба ще развива своята дейност. Негови учредители станаха граждани с различни интереси - представители на науката, културата, изкуството. Зам.- председател стана Мая Владимирова, дългогодишен преподавател по бълг. език и литература в гимназия „Христо Ботев", а секретар - Георги Костадинов - дългогодишен ...

Внесоха обвинителния акт за убийството на турския бизнесмен, пребит от роми

Прокуратурата внесе обвинителния акт за убийството на турския бизнесмен Ендер Пендерли, съобщи пред Прокуратурата внесе обвинителния акт за убийството на турския бизнесмен Ендер Пендерли, съобщи пред "Фокус" говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева. По делото са повдигнати обвинения на четирима души. Пендерли бе пребит с железни тръби до собствения си ресторант край Садово от група роми. Те са били наети от турските

Китайският анти-Свети Валентин стимулира икономиката

Празникът на ергена е най-значителният генератор на продажби в 240-милионния китайски онлайн пазар

    


Има опасност да спрат парите по ОП "Околна среда"

Одит открил нарушения на обществените поръчки при ГЕРБ

    


Мозер: Демокрацията не е едно статукво

/КРОСС/ Демокрацията не е едно статукво, тя трябва вечно да се защитава и подобрява, заяви преД БНТ Анастасия Мозер 24 години след 10 ноември 1989 година, когато децата на прехода отново са на улицата с искане за оставка. Почетният председател на ПП "Обединени земеделци" не се съгласи, че нищо не се е променило за 24 години. Според нея за начало на прехода трябва да се счита 14 декември 1989 година, а не 10 ноември 1989 г. През декември голямата демонстрация поиска да бъде отменен чл. 1, който обявяваше неприкосновеността и надмощието на БКП, уточни Мозер.Промени има и възстановяването на собствеността е един безпсорен факт, посочи тя. Другата промяна по думите й е членството ни в ЕС и в Северноаталнтическия алианс - демократични институции, в които участват демократични страни.  В битката за морала нищо не се дава на готово, всичко трябва да се извоюва, посочи Мозер. За пример даде щатите, където хората са се борили за всяка една социална придобивка и за правото на глас на жените.Относно изборите за Европейски парламент Мозер посочи, че ще участва в демократична организация. Тя изрази надежда, че правителството на Пламен Орешарски ще чуе хората. Не трябва да се стига до зимата от 1996-1997 г., допълни тя.

Каролев: Най-много пари изтичат от приватизация и обществени поръчки

Най-много пари изтичат от приватизация и обществени поръчки. Второто перо, по което изтичат средства, е даване на подкупи за назначаване на работа в държавната и общинска администрация и третото е съдебната система.

Това каза в студиото на Нова телевизия икономистът Владимир Каролев и уточни: “Корупцията в политиката не е само в България. Има международни проучвания по темата”.

„Когато някой закъса със съда обикновено се дават пари на политиците, за да им решат проблема. Това става в държави, където няма истински независима съдебна система, защото има квоти”, добави експертът.

„За да не се хванат парите те се дават или кеш или в офшорни анонимни сметки в чужбина”, добави икономистът.

Неговата идея е всеки държавен и общински служител да дава декларация, това е направено в банковия сектор, която да казва дали той има сметки, фирми или дялове в чужбина и с нея, без да има необходимост от съгласие, службите да могат да проверяват какви пари са декларирани и от къде са придобити.

„Така съответния прокурор ще може да провери, без допълнителни мерки, какво има в банковата сметка”, каза Каролев. Сега, за да се разкрие съответната сметка, трябва съдебно решение.

Икономистът добави, че с такива пари се купуват имоти, акции в компании или се харчат./КРОСС/

 

 

Пастелното розово е на мода този сезон

Розовото палто често е предпочитано от дамите през зимата, но този сезон този цвят навлиза и в останалата част от гардероба им. Розовото е цвят, който повечето хора предпочитат да избягват, особено ако са минали 9-годишната възраст, тъй като вече не го смятат за сладък и са склонни да допуснат изключение само за пижамата си. Но този сезон розовото се завръща и се среща навсякъде. Предпочитани тази зима са по-светлите тонове и пастелните цветове    ...

Олимпийският огън се приземи в Казахстан

Спускаемият апарат на "Союз" с трима космонавти и олимийския огън на борда се приземи в Казахстан

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване