Десет неща, които учителите не искат да знаете

Професионален разкривател на тайни - така би трябвало да пише в длъжностната характеристика на учителя. Нали точно това прави - "отваря" вратите на познанието пред новите поколения. Какви тайни обаче пази той:
1. Децата са
толкова сладки
и ни побиват
тръпки от тях

Учителят винаги го е страх. И най-мрази някой да го хване, че е изпаднал в Професионален разкривател на тайни - така би трябвало да пише в длъжностната характеристика на учителя. Нали точно това прави - "отваря" вратите на познанието пред новите поколения. Какви тайни обаче пази той: 1. Децата са толкова сладки и ни побиват тръпки от тях Учителят винаги го е страх. И най-мрази някой да го хване, че е изпаднал в

Масови екзекуции в КНДР за гледане на телевизия и притежаване на Библията

Стадионът във Вонсан - една от арените за екзекуциите.

Властите на Корейската народно-демократична република (КНДР) са екзекутирали публично 80 души. Това съобщиха южнокорейски медии, които се позовават на „запознат със ситуацията анонимен източник, заслужаващ доверие”, предаде „Франс прес“.

Според източника на 3 ноември в Северна Корея са проведени публични екзекуции в седем града без столицата Пхенян. Властите в източния пристанищен град Вонсан събрали 10 000 души на местен стадион, за да присъстват на разстрела на осмина осъдени, пише южнокорейския вестник „Чунан илбо”. В публикацията се посочва, че смъртните присъди са издадени за относително леки престъпления – гледане на южнокорейски телевизии, публикуване на клипове с порнографско съдържание и притежаване на Библията. Местното законодателство предвижда смъртни присъди за участие в заговор срещу управляващата партия или тероризъм.

Осъдените мъже и жени са били екзекутирани с картечници, а сред хилядите зрители по трибуните на стадионите е имало и множество деца.

Международната организация на севернокорейските емигранти NKIS съобщава, че преди няколко месеца е постъпила информация за планове на правителството да проведе серия публични екзекуции.

 

През август светът беше потресен от екзекуцията на бившата приятелка на лидера на КНДР Ким Чен Ун. Заедно с младата жена бяха разстреляни още 11 души. Всички те били признати за виновни в произвеждане и разпространение на порнографски материали.

Статията "Масови екзекуции в КНДР за гледане на телевизия и притежаване на Библията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пардю "изпра" Борисов, подкрепата му е политическа

Бившият американски посланик Джеймс Пардю изпра тъмното минало на Бойко Борисов, а в подкрепата му за студентите безспорно има политически нюанс, коментира Борислав Цеков визитата на бившия американски посланик в окупирания Софийски университет.

Атанас Николов, кмет на Варна 1966-1971: Срамота е, че няма работа за младите, че излизат от страната

Един добър човек. Така Стефка Николова просто, но точно, определя съпруга си Атанас Николов, бивш кмет на Варна, който и до ден-днешен живее с любовта и тревогата за своя роден град. Само преди броени дни – на 6 ноември, той навърши 90 г.

Протестиращи блокираха Е-79 (снимки)

Граждани блокираха главен път Е-79 с искане да се да се приеме предложението на Община Разлог за реализация на проект „Кулиното Граждани блокираха главен път Е-79 с искане да се да се приеме предложението на Община Разлог за реализация на проект „Кулиното" и развитие на ски зона Добринище. Протестиращите блокираха пътя в участъка при детелината край Симитли. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Движението беше спряно за около 15 мину

ЦСКА промени решението си за Антон Карачанаков

Ръководството на ЦСКА обяви официално, чрез публикация в интернет сайта на тима, че пуска Антон Карачанаков да се присъедини към младежкия национален отбор. Преди броени дни „червените“ се заканиха, че няма да пуснат свои футболисти в националните гарнитури, заради решението на Спортно-техническата комисия към БФС да насрочи мача с Левски от 1/8-финалите за Купата на България за 16 ноември. В крайна сметка, „армейският“ клуб обяви, че „интересите на България са над всичко“ останало. Съобщението, публикувано в сайта на ЦСКА: До Обществеността Ув...

Мъж се самозапали пред парламента в Тунис

/КРОСС/ Мъж се самозапали пред сградата на парламента в Тунис, съобщи The Daily Star. С действията си той е демонстрирал недоволството си от политиката на властите. Мъжът е откаран в болница с трета степен изгаряния.

В Италия заловиха 5 милиона козметични продукти менте

Италианската финансова полиция съобщи днес, че е заловила и конфискувала над 5 милиона фалшификати на козметични продукти на известни марки, които освен това били опасни за здравето.

И новият кмет на Варна забрани движението на коли в Морската градина


Поредната "пълна забрана" за движение на частни автомобили във варненската Морска градина е била подписана днес от кмета на града Иван Портних. Това съобщи самият той по време на специално свикана за целта пресконференция.

Серия от подобни забрани през последните десет години беше издал и предшественикът на Портних Кирил Йорданов, но но те никога не бяха спазвани, поради липса на контрол, но и заради съдебните решения, с които бяха отменяни.

Сега според кмета на Варна...

Съдът: Общинският чиновник не може да е и гражданин

Общински съветник няма право да обжалва акт на местния парламент, защото няма качеството на физическо лице. Това става ясно от определение на съдия Ивелина Янева от Административен съд-Варна, което тя постанови по жалба на независимия съветник Костадин Костадинов. Той обжалва плана на общината за интегриране на ромите и други малцинства, приет в на Общински съветник няма право да обжалва акт на местния парламент, защото няма качеството на физическо лице. Това става ясно от определение на съдия Ивелина Янева от Административен съд-Варна, което тя постанови по жалба на независимия съветник Костадин Костадинов. Той обжалва плана на общината за интегриране на ромите и други малцинства, приет в на

Иво Аръков емигрира с Мика

Нашумелият актьор от „Фамилията” Иво Аръков напуска щата на Малък градски театър „Зад канала” от Нова година, научи „Монитор”.

Рехав протест блокира движението на Ректората

150 души се събраха, готвят блокада утре на НС

    


Тежка катастрофа едва не взриви метан станция край Благоевград

Около 17 часа влекач "Мерцедес", движещ се в посока ГКПП Станке Лисичково, се блъска във Форд пикап, който слиза от магистралата и прави обратен завой в посока кв. "Грамада", предаде БГНЕС.

Монпелие клекна - дава Реми Кабела на Юнайтед

Президентът на Монпелие Луи Николин призна, че Манчестър Юнайтед може да вземе плеймейкъра Реми Кабела още през януари. Юнайтед следи от известно време младия французин, и ако плати исканите от Николин 14 милиона паунда, може да го привлече през зимата. Първоначално Монпелие сложи етикет със 100 милиона паунда за 23-годишния полузащитник, с цел да откаже купувачите. „Ако през зимата Манчестър Юнайтед предложи 18 милиона евро, както мисля, че ще направи, ще замине. Дори да рискуваме да обезкървим нашия отбор, не можем да откажем,“ коментира мени...

Пиринци блокираха пътя за Гърция

Местните искат промяна на плана за управление на „Парк Пирин“.

За близките срещи с депутати от "Атака"


Петък вечер, малко след 22.30 ч. група младежи преминават по ул. "Сан Стефано" и подминават сградата на БНТ. Виждат, че има скупчване на хора, подминават ги, а след малко се обръщат и се провикват "Оставка". Малко след това върху депутата от "Атака" Десислав Чуколов е излято вино.
 
Трима от младежите са задържани - две момичета и едно момче с полицейска заповед за 24 часа. Основанието - хулигански подбуди. Те са освободени 14 часа по-късно, без да им бъде повдигнато обвинение, заради...

Фирма си прибра контейнерите, защото община Перник не плаща

От около две седмици контейнерите при пешеходния мост до битака в Перник липсват, предаде репортер на ZaPernik.com.

Грозната гледка съставена предимно от кашони се попълва всеки ден. Живущи и търговци хвърлят боклука си, въпреки липсата на контейнери.

Продавачка от близък търговски обект разказа как мъж и е дал телефонен номер на работеща в община Перник, която се занимава със сметоизвозването. Също така и било казано, че общината не е платила на...

Продължава

Индийската мисия до Марс удари на камък

Проблемът е възникнал по време на маневра

КНДР: Екзекуции заради гледане на телевизия

Гледането на телевизионни програми от Южна Корея е забранено в комунистическия Север

Найденов: 258 млн. лв. са изхарчени за бежанците

"На 258 милиона лева възлизат средствата, които до момента държавата ни е изхарчила за бежанците. По линия на европейските фондове за подпомагане на държавите, които изпитват миграционен натиск, са получени 6 милиона евро плюс техническа помощ". Това съобщи в Перник военният министър Ангел Найденов, предаде БГНЕС. Министърът на отбраната съобщи, че през декември се очаква допълнителен финансов ресурс. Найденов определи предоставените средства от Европа като "една много малка част от необходимия ни ресурс, тъй като ще са ни нужни стотици милиони левове". Министърът уточни, че другият източник на средства е държавният бюджет, тъй като трябва да се помисли и за социалната интеграция на чужденците, които ще останат в страната ни. България затяга режима по границата за нелегални имиг...

ЕК ни посъветва да се противопоставим на антиимигрантската пропаганда

Политическият елит и обществото трябва да се противопоставят на антиимигрантската пропаганда, която понякога подтиква определени сили или отделни хора към насилие, призова Европейската комисия, предаде БГНЕС. Нейният говорител за вътрешните работи Микеле Черконе заяви по повод случаите на посегателства срещу чужденци у нас, че на имигрантите трябва да се гледа като на хора, от които европейското общество, икономика и култура има полза. "На всички нива на обществото трябва да се борим с всяка пропаганда, която има за цел да превърне имигрантите в лесна мишена или в изкупителна жертва за други проблеми", заяви говорителят на Еврокомисията, отговарящ за вътрешните работи. Черконе потвърди, че решението за размера на европейската финансова помощ за България ще бъде взето много ско...

Плевнелиев: Обществото всеки ден доказва, че е готово да подаде ръка

София /КРОСС/ Милиони българи показват с действията си какво можем като народ, когато е тежко и трудно. С тези думи се обърна президентът Росен Плевнелиев към повече от 100 участници в церемонията по връчването на Осмите годишни награди на Българския дарителски форум за 2013 година. Държавният глава подчерта, че в България дарителството и благотворителността имат дългогодишни традиции, а през изминалите години българското общество всеки ден доказва, че е състрадателно, съпричастно и готово да подаде ръка.„Историята неведнъж е показвала колко щедри са българите и нямаме много поводи за ниско самочувствие. Въпреки финансовите трудности, предизвикателствата и тежките времена, в които живеем, голяма част от българите отделят от средствата си, за да помогнат на по-нуждаещите се от тях. Убеден съм, че това е не само положителна тенденция, това е национална ценност, това е черта от характера на нацията", каза Росен Плевнелиев.Президентът отново насърчи дарителството и посочи, че провеждането на дарителски кампании стимулира активната позиция на бизнеса по значими социални въпроси.Росен Плевнелиев открои като напредък в правилната посока и законодателните промени, които имат за цел да поощрят дарителството у нас. „Премахването на ДДС върху благотворителните SMS-и, както и възможността да се цитират имената на корпоративните дарители в електронните медии са важни стъпки, които със сигурност ще дадат положителни резултати", каза държавният глава

Пеньо Мангъров задържан показно, като блокирали джипа му

Осъденият за поръчкови убийства в Чехия Пеньо Мангъров по прякор Мангъра е задържан заедно с шофьора си пред сградата на АПИ, съобщи БНТ.

Маскирани полицаи арестуваха около 14:00 ч. днес двамата, като блокираха джипа на издирваните и ги атакуваха докато те се опитваха да потеглят. 

Зрелищната акция стресна случайните минувачи, които останаха Осъденият за поръчкови убийства в Чехия Пеньо Мангъров по прякор Мангъра е задържан заедно с шофьора си пред сградата на АПИ, съобщи БНТ. Маскирани полицаи арестуваха около 14:00 ч. днес двамата, като блокираха джипа на издирваните и ги атакуваха докато те се опитваха да потеглят. Зрелищната акция стресна случайните минувачи, които останаха

Павел Тонев е новият директор на Агенция "Митници"

Павел Тонев е новият директор на Агенция "Митници", съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите. Със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов, от 11 ноември 2013 г. за директор на Агенция „Митници“ е назначен Павел Тонев.

Арестуваха адвоката на Тимошенко

Арестуван е главният адвокат на бившия украински министър-председател Юлия Тимошенко, твърди опозицията в Украйна. Това се случва в момент, когато Западът оказва силен натиск Тимошенко да бъде освободена от затвора, съобщава АП. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева   

Опозиционният лидер Арсений Яценюк е получи Арестуван е главният адвокат на бившия украински министър-председател Юлия Тимошенко, твърди опозицията в Украйна. Това се случва в момент, когато Западът оказва силен натиск Тимошенко да бъде освободена от затвора, съобщава АП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Опозиционният лидер Арсений Яценюк е получи

Москов: Страшно много мръсници направиха страшни мръсотии от името на десницата

София /КРОСС/ Не зная дали десницата трябва да се обедини. Трябва ни алтернатива на системата, по която се развива държавата. Това е нещо, предхождащо лявото и дясното, заяви пред bTV Петър Москов от ДСБ. Страшно много мръсници направиха страшни мръсотии от името на десницата. Един от тях е бившия зам.-председател на Народното събрание. В България трябва нов морал. Това искат и децата в университета. Това ще стане след падането на Пламен Орешарски, категоричен бе Москов. Тези хора нямат легитимното право да управляват, добави той. В политиката решенията трябва да се взимат от партиите. Ние в Реформаторски блок се облягаме много и на гражданското общество. Неслучайно съставяме граждански съвети, разкри Москов. Лютви Местан, Йордан Цонев и Христо Бисеров бяха едни от основните играчи при съставянето на този кабинет. Единият го разследват в момента. Според Москов подаването на оставка от управляващите ще покаже, че в България има справедливост и виновните си понасят отговорността. Това ще е най-голямата победа. Тези хора трябва да разберат, че така не става и не може да се продължава, категоричен беше Москов. ГЕРБ и БСП имат общи управленски практики. Използват едни и същи методики на работа. Аз съм сигурен, че Реформаторския блок е алтернатива на този политически подход, каза още той.    

Стоителството на "Южен поток" в Сърбия стартира на 24 ноември

Строителството на газопровода "Южен поток" на територията на Сърбия ще започне на 24 ноември. Това съобщи в Белград премиерът Ивица Дачич след преговори с президента на "Газпром" Алексей Милер. 

Официален старт на пректа в България бе даден в последния ден на октомври - в Министерски съвет, отново след среща на Алексей Милер с премиера Пламен Ор Строителството на газопровода "Южен поток" на територията на Сърбия ще започне на 24 ноември. Това съобщи в Белград премиерът Ивица Дачич след преговори с президента на "Газпром" Алексей Милер. Официален старт на пректа в България бе даден в последния ден на октомври - в Министерски съвет, отново след среща на Алексей Милер с премиера Пламен Ор

Малка Англия или Велика Британия?

Позициите на Великобритания в света са по-несигурни от десетилетия наред

    


Румънският червен кръст предоставя 150 легла

Леглата и постелъчният инвентар ще бъдат използвани

Колкото по-решително е правителството, толкова по-дълъг живот ще има, смята Янаки Стоилов

Колкото по-решително действа правителството, толкова по-голям е шансът да продължи неговият живот. Това каза във Велико Търново народният представител от "Коалиция за България" Янаки Стоилов. По думите му в момента ситуацията е напрегната, затова и не се допуска да бъдат използвани по-твърди действия срещу протестиращите, което може да провокира недоволство и дори да обслужи тези, които искат да бъде преустановен мандата на управлението. Стоилов смята, че към предсрочни избори се стремят и субекти, които в момента са съхранили голяма част от по...

Маскирани полицаи арестували Мангъра, като блокирали джипа му (видео)

Осъденият за поръчкови убийства в Чехия Пеньо Мангъров по прякор Мангъра е задържан заедно с шофьора си пред сградата на АПИ, съобщи БНТ.

Маскирани полицаи арестуваха около 14:00 ч. днес двамата, като блокираха джипа на издирваните и ги атакуваха докато те се опитваха да потеглят. 

Зрелищната акция стресна случайните минувачи, които останаха Осъденият за поръчкови убийства в Чехия Пеньо Мангъров по прякор Мангъра е задържан заедно с шофьора си пред сградата на АПИ, съобщи БНТ. Маскирани полицаи арестуваха около 14:00 ч. днес двамата, като блокираха джипа на издирваните и ги атакуваха докато те се опитваха да потеглят. Зрелищната акция стресна случайните минувачи, които останаха

Съдебните призовки – скоро и по електронен път

Промените представи пред журналисти в Боровец

България рекордьор в Европа по замърсяване при производството на ток

Атмосферното замърсяване със серен диоксид и фини прахови частици на единица произведен киловатчас електроенергия в България е най-високо в Европа. Това сочи изследване на международната екоорганизация "Грийнпийс", представен в понеделник от българското й представителство. По-късно нейни активисти се включиха и в артистична акция "Задушаващата хватка на въглищата" пред Министерския съвет.   Горенето на въглища има неприемливо висока цена върху човешкото здраве, заявиха от "Грийнпийс".   Според Ивайло Попов от "За Земята" страната ни може да си позволи постепенно намаляване на въглищните си мощности, след като е в ситуация на сръхпроизводство на електроенергия. Според него има алтернативи, както за заетостта в сектора, така и за генериране на електроенергия без употреба на ядрени мощности и изкопаеми горива.   Продължителното излагане на атмосферно замърсяване от въглищни ТЕЦ значително увеличава риска от хронични заболявания на сърдечно-съдовата система, на дихателните пътища, както и от злокачествени болести, каза Филка Секулова - доктор по икономическа екология от университет в Барселона и член на екоорганизацията. За анализ в доклада е използвана методология на университета в Щутгарт и данни на Министерството на околната среда и водите за емисиите на всички ТЕЦ у нас през миналата година.   Според заключения в доклада от атмосферно замърсяване на българските ТЕЦ за 2012 г. преждевременно умират над 2 хил. души, а около 2 хил. излизат в отпуск по болест на ден. Над 3 хиляди възрастни и 2.6 хиляди деца страдат от заболявания на дихателната система дневно, а други 3.7 хиляди са с намалена работоспособност, посочи Секулова.   Най-голямото замърсяване идва от държавната ТЕЦ "Марица изток 2", посочиха от "Грийнпийс". Те цитираха и данни от РЗИ в Стара Загора, според които в района през последните години има значително повече онкологични заболявания.

Поморие, Айтос и Руен с общ туристически щанд в Лондон

borsa _London

Община  Поморие, в партньорство с общините Айтос и Руен, взе участие в най- голямата туристическа борса в света – World  Travel Market, която се проведе в периода 04-07 ноември 2013 година, в Лондон, Великобритания, съобщават до медиите от пресцентъра на община Поморие.

Чувство за уникалност и специално изживяване остави посланието на район „Поморийски залив и Източна Стара планина” – „Виж и разкажи”. Вниманието на посетителите бе привлечено от атрактивните рекламни и информационни материали, представящи красивата природа, достъпността на обектите, възможностите за рекреативен – балнео и спа туризъм, морски, селски и екотуризъм, винен и гурме туризъм, културен, религиозен, ловен и спортен туризъм на територитарията на района.

Участието на трите общини с общ щанд е в рамките на проект  № BG161PO001/3.2-02/2011/009, „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011 по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.

borsa _London2

Представянето на Община Поморие, като целогодишна туристическа дестинация, акцентира въхру благоприятните условия за балнео и лечебен туризъм, а общините  Айтос и Руен представиха своите традиционни празници и исторически забележителности.

Ползите за трите общини от участието им с общ щанд на това изложение са  по-добрата обща информираност за разнообразните форми на туризъм, които района развива. Съвместното представяне на многообразните туристически ресурси, актуалната и изчерпателна информация за еко-ваканции, морски, балнео и спа туризъм, културно-познавателни маршрути и др., са  предпоставка за мотивиран избор на района като място за почивка.

World Travel Market е най-голямото туристическо изложение за професионалисти в бранша и в тазгодишното му издание участваха 48 хиляди представители на туристическия бизнес от почти всички страни в света. България се представи за 33-ти пореден път с национален щанд на площ от 293 кв. м. Участие взеха 13 общински администрации и 15 туристически фирми. Българският щанд бе открит от Зам.-министъра Бранимир Ботев, посланика на България във Великобритания Константин Димитров и Люси Уинтър – мениджър “Продажби” от организаторите на WTM.

ЦСКА разреши на Карачанаков да играе за младежите, но не и на Чочев


Ръководството на ЦСКА разреши на Антон Карачанаков да вземе участие в европейската квалификация на младежкия национален отбор на България срещу Дания на 15 ноември.

В началото на месеца червените обявиха, че в знак на протест спират своите футболисти от участие в приятелски и квалификационни мачове на юношеските и младежките национални отбори.

Причината за това беше промяната на датите за мачовете срещу "Левски" за Купата на България. ЦСКА изрази силно недоволство заради...

"Обединени за Варна" се дистанцираха от Отворения обществен съвет, застават зад Портних

В отворено писмо, разпространено до медиите, от “Обединени за Варна” изразиха позицията си относно възобновяването на протестите, исканата оставка на кмета на Варна и забраната на колите в Морската градина. Гражданското сдружение има сходно име с неправителствената организация "Обединени Варненци за Варна", позната още като групата на Дакела.

Прехвърлят 7 млн. към схемата за обучение „Аз мога”

София /КРОСС/ Още 7 милиона лева ще бъдат прехвърлени към най-популярната схема за обучение на работещи лица "Аз мога повече". Това съобщи за Дарик заместник-министърът на труда Росица Янкова.Решението е взето по време на заседание на Комитета за наблюдение на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" миналата седмица."Около 35 хиляди души чакат да бъдат включени в обучение чрез схемата, но е трудно да се каже за колко от тях ще стигне пренасоченият финансов ресурс", посочи Росица Янкова.Тя съобщи още, че рискът от загуба на средства по програмата е минимизиран и при най-песимистичния вариант загубата ще бъде около 4-5 милиона лева.Средствата за нови ваучери за обучение по "Аз мога повече" са пренасочени от спестения ресурс от предходната схема "Аз мога".Чрез тях ще бъдат удовлетворени молбите по реда на тяхното подаване, но не е ясно за колко лица ще стигнат парите, обясни заместник-министър Росица Янкова."Това зависи от курсовете, които те са заявили - дали са ключови компетенции или професионална квалификация и каква степен, тъй като знаете, че те варират в суми от 140 лв. до 1800 лв. Така че, ако повече лица са подали заявки за ключови компетенции, повече от тях ще бъдат удовлетворени", уточни тя.През новия програмен период ще бъде затегнат режимът по предоставяне на обучение чрез ваучери, като по-стриктно ще се контролира качеството на предоставяното обучение, обясни Росица Янкова

Петър Волгин: Някой създава напрежение, за да се стигне до крайност

Управляващите могат да поискат диалог, проблемът е, че протестите се задвижват отвън. Целта е да се създава напрежение, за да се стигне до някаква крайност, от която да няма изход. Това каза журналистът Петър Волгин в предаването "Още от деня" по БНТ.

Запорираха имотите на счетоводителката на Галеви

Имущество за 500 хиляди лева, собственост на счетоводителката на братя Галеви - Христинка Ангелова, и фирми, в които тя е съдружник, беше запорирано от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Бившият шеф на Сметната палата: Отделна институция да проверява имоти и доходи на политиците

Публичният регистър за имуществото трябва да бъде редуциран само до хората на висши държавни постове, като обаче се разшири кръга на декларираното от тях имущество. Мнението е на бившия председател на Сметната палата доц. Георги Николов - сега главен секретар на Висшето училище по финанси и застраховане. В интервю за Дарик доц. Николов призна, че в момента Сметната палата не може да прави реална проверка за парите и имотите на около 7000 лица, които по закон подават всяка година декларации за публичния регистър. Затова според бившия председател...

На 24 ноември започва стоителството на "Южен поток" в Сърбия

Строителството на газопровода Строителството на газопровода "Южен поток" на територията на Сърбия ще започне на 24 ноември. Това съобщи в Белград премиерът Ивица Дачич след преговори с президента на "Газпром" Алексей Милер. Официален старт на пректа в България бе даден в последния ден на октомври - в Министерски съвет, отново след среща на Алексей Милер с премиера Пламен Ор

Момче пострада при полицейска акция

17- годишен ученик e пострадал при акция на полицията след снощния мач между Лудогорец и ЦСКА в София. За инцидента съобщи пред „Дарик" бащата на момчето Мариян Георгиев. По думите му снощи малко след 20:00 ч. при акция на полицията около 30 души, сред които синът му Кристиян и други младежи, насила са свалени от автобус №204 на бул. „България". Според разказа на пострадалото момче хората са били проснати по очи на асфалта, докато полицаите са им нанасяли удари с палки и ритници. От СДВР категорично отрекоха акцията да е протекла така и заявиха...

Петър Москов: Цветан Василев и Пеевски са задкулисието в България

Кръгът около Цветан Василев и банката, която управлява и медийния кръг на Пеевски са задкулисните олигарси. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV заместник-председателят на ДПС и представител на Реформаторския блок Петър Москов.

Студенти от цялата страна окупират парламента

София /КРОСС/ „Ранобудните студенти" от цялата страна ще окупират утре Народното събрание с искане за оставка. Това съобщиха протестиращи от безсрочно окупираната 5-та аудитория на Пловдивския университет.Студенти от пловдивските ВУЗ-ове тръгват още тази вечер към София и призовават всички граждани да се присъединят към тях.Окупацията на парламента започва в 10:30 часа, съобщи Дарик. Снимка: Булфото, всички права запазени

Реформаторският блок ще се явява на изборите като коалиция

Реформаторският блок (РБ) ще участва в бъдещи избори като коалиция с активното участие на гражданите, но без партия "Зелените", чиито ангажименти към европейските Зелени възпрепятстват коалирането им с дясноцентристки формации. Това стана ясно при представянето на първия регионален Граждански съвет към Реформаторския блок, който беше учреден във Велико Търново в понеделник. Според председателя на ДСБ Радан Кънев, политическият съюз на партиите в дясно ще бъде дългосрочен, с гражданско участие. Това ще бъде формулата, с която те се ще се явят на изборите за Европейски парламент и на следващи парламентарни избори. Предстои да се оформят условията на коалиционното споразумение и принципът, по който ще бъдат съставени бъдещите листи, допълни Радан Кънев. Десните имат горчив опит с коалиционното сътрудничество, което дори в по-малък формат е водело до сблъсъци и скандали между партийните ръководства и техните активисти именно при съставянето на изборните листи. Заявката на шестте партии от РБ обаче е тази практика да се промени, тъй като те предварително решиха да "сдадат" значителна част от партийния суверенитет на граждани, участващи в гражданските съвети. "Гражданските съвети, които се изграждат, трябва да са готови да поемат управлението и да участват в него, а не да бъдат гражданска квота", каза Меглена Кунева, председател на партия "България на гражданите". Бъдещата коалиция на РБ няма да включва партия "Зелените", защото като членове на друго политическо европейско семейство те имат решение да се явят самостоятелно на предстоящите Евроизбори през 2014 година, отбеляза председателят на партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов. "Все още не е ясно дали ще участваме в коалицията за евроизборите", коментира пред Mediapool съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов и уточни, че окончателно решението ще се вземе на партиен съвет в сряда, тъй като предходното гласуване е било без кворум. По неофициална информация планът на реформаторите е предоставят сериозно място в изборните си листи на представители на Гражданския съвет към РБ. "Такъв поне бе първоначалният анонс. Със сигурност, обаче, ще има хора, които ще откажат и такива, които вероятно ще бъдат включени допълнително", поясниха пред Mediapool запознати. Реформаторското обединение в момента учредява и фондация за реформаторски политики, която, освен че ще служи като "работилница" за идеи, се очаква да развие контакти с други сходни организации в Европа, на които може да разчита и за финансиране.

Парчета от GOCE са паднали в Южния Атлантик


Тежащият малко над 1 тон европейски научен спътник GOCE (съкращение от Gravity field and steady-state Ocean Circulation Explorer) изгоря в земната атмосфера, като части от него са паднали в южната част на Атлантическия океан, съобщи "Ройтерс".

Последният контакт с апарата, наричан още "космическото ферари", е бил около полунощ българско време в неделя срещу понеделник. Тогава GOCE е преминавал на 120 км над Антарктида, съобщи Европейската космическа агенция.

На базата на...

ЕК все още не е взела решение за помощта към България за бежанците

Европейската комисия все още не е взела официално решение за осигуряването на помощ за България за справянето с бежанския поток. Това съобщи говорителят на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. От еврокомисията определиха бежанския поток към нашата страна, основно от сирийци, като невиждан.

Велчев: Бареков се опитва да унищожи Борисов чрез медиите

София /КРОСС/ Чрез медиите Николай Бареков се опитва да унищожи Борисов. Това мнение изказа пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев. Вчера един журналист, на който ми е под достойнството да му коментирам името, продължи с измислиците. Този човек не спира да твърди от 11 май, че ще бъде убит, ще бъде разстрелян, ще бъде удавен, ГЕРБ ще направят преврат. На 11 май той си реши, че ще стане национален герой с най-голямата манипулация в политическата история на България за последните години. Този журналист не спира да твърди, че Бойко Борисов иска да го ликвидира, но се случва нещо друго. Неговите нагли лъжи нямат край и той ще бъде осъден, подчерта Велчев. Институциите в България са подложени на небивала атака и хора като този журналист имат интерес от това, категоричен бе Велчев. Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и казуса „Бисеров". Не съм разследващ орган и не мога да кажа какво точно се е случило с Христо Бисеров. Има два въпроса, на които трябва да се отговори. Кой е съобщил на Ахмед Доган и Лютви Местан за разследването срещу Бисеров и защо, те излъгаха, че Бисеров си е подал оставката по лични причини? Интересно е как така Цветлин Йовчев не знае нищо за случая и къде се намира Бисеров. Това говори много лошо за държавата. Излиза, че всички знаят нещо за този случай, а само вътрешният министър няма представа какво се случва, посочи Велчев.

Европа отново пред риск да остане без газ заради Украйна

Прекратяването на покупките на руски газ от страна на Украйна може да доведе до рискове за транзита към Европа през зимата, заяви заместник-генералният директор на Фонда за национална и енергийна безопасност на Русия Алексей Гривач, цитиран от РИА Новости. Украйна спря вноса на руски газ днес заради спор по цените, предаде по-рано Ройтерс, позовавайки се на руски източници, уточнявайки, че транзитът към Европа през Украйна не е засегнат. Компанията Нафтогаз Украйна отказа днес по-рано да даде каквато и да било информация за това, че е спряла да купува газ от Русия, съобщи ИТАР-ТАСС. Вносът за Украйна спря седмици преди планираното подписване на споразумение за свободна търговия между Украйна и ЕС, стъпка, която разгневи Москва, отбелязва Ройтерс. Близо половината от руското синьо гори...

550 млн. евро за Гърция от ЕИБ

Европейската инвестиционна банка /ЕИБ/ отдели на Гърция 550 милиона евро за развитие на инфраструктурата, за финансиране на малкия бизнес и за създаване на работни места за младежите, съобщи пресслужбата на Еврокомисията, предаде БГНЕС. "Ние влагаме пари в онези сфери, в които Гърция се нуждае повече от всичко, а именно развитието и заетостта", заяви президентът на ЕИБ Вернер Хойер. Около 350 милиона евро ще бъдат насочени за ремонт и строителство на пътища. Други 50 милиона ще бъдат отделени за финансиране на местните органи на властта, а 150 милиона евро – за проекти, свързани със създаването на малки и средни предприятия в сферата на индустрията, услугите и туризма, като предимство ще се дава на предприятията, които приемат на работа млади хора.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване