Уменията, които трябва да овладеете, за да имате щастлива връзка

Тогава ще можете да избегнете порочния цикъл от конфликти

    


Сергей Шойгу: Какво направихме в Крим и защо

Руският министър на отбраната обясни причините за действията на министерството в Крим

Адемов очаква минималната заплата да стане 380 лева

Минималната работна заплата да се увеличи с 40 лева, достигайки през следващите две години сумата от 380 лева. Такива са очакванията на социалния...

Американци финансираха проучването на праисторическа могила край Стара Загора

/КРОСС/ Регионалният исторически музей в Стара Загора подписа договор с Института за археометалургични изследвания (Institute for Archaeo-Metallurgical Studies - IAMS) към Юнивърсити Колидж в Лондон, съобщи директорът на РИМ д-р Ангел Динев. Според клаузите на договора, английският институт и съфинансиращата американска фондация McMoRan Copper and Gold Foundation от Аризона ще предоставят 5000 евро на старозагорския музей, за да организира допълнителни проучвания на праисторическата селищна могила в центъра на Старозагорските минерални бани. Свежите пари са осигурени след среща на д-р Динев с главния финансист на общината Цанка Ганева, която е отправила апел към културните институции да положат сериозни усилия за намиране на външно финансиране. При предишните разкопки на праисторическата селищна могила през 2003-2004 г., са открити ритуални стъпаловидни каменни площадки и керамични съдове, в които е открита стопилка и шлака от медна руда. Тя е била добивана в най-старите в Европа големи медни рудници, разположени недалеч от сегашния курорт, от епохата на късния халколит (края на V-то хилядолетие пр.Хр.), разказа ръководителят на проучванията гл.ас.Петър Калчев (вдясно на снимката). Той е съдействал и за бързото подписване на договора. Единственото изискване, на основания през 1973 г. лондонски институт с директор проф

Пулев с поредна промяна на съперника след отказа на Давейко


Българският боксьор Кубрат Пулев ще излезе срещу Дани Хюз от Великобритания в осемрундов мач в тежка категория на 5 април. Това е поредната промяна, която се налага след отказ на негов съперник.

Американецът Джоуи Давейко заяви, че няма да играе срещу софиянеца. 23-годишният боксьор беше обявен за съперник на Пулев само преди ден.

Друг американец - Илайджа Маккол, също направи кръгом. Той аргументира решението си с незадоволителен хонорар. От отбора на Пулев обаче заявиха,...

Изплатени са заплатите в "Напоителни системи"


Петнайсетте милиона лева, гласувани миналата седмица от правителството, за разплащане с "Напоителни системи", в т.ч. и за заплати на работещите, вече са по сметките на хората. Това съобщи пред журналисти в парламента министърът на земеделието Димитър Греков.

Три месеца заетите (около 1800 души) в "Напоителни системи" не бяха получавали заплати, задължението към тях на държавата за този период е около 6 млн. лв., уточни Греков. Той отбеляза, че 15-те милиона лева не са само за...

Мълчалив протест срещу корумпираното управление на Община Перник и изсичането на гори в Голо Бърдо

На поредния си протест пред общината младежите запазиха мълчание. Оставиха плакатите да говорят вместо тях.

Мълчалив протест срещу корумпираното управление на Община Перник и изсичането на гори в Голо Бърдо се провежда в центъра на Перник.

Този път протестът не е пред сградата на Общината, а е изместен пред конника Кракра Пернишки. Не се вижда жандармерия, но на място присъстват няколко десетки полицаи.

Част от лозунгите на протеста гласят: "Ние не сме еколози, а граждани на Перник и имаме право на глас и природа", "Искаме град без корупция,...

Продължава

Новата заплаха от КНДР – безпилотни самолети

Южнокорейски експерти казват, че те са примитивни, но че подчертават потенциална нова заплаха, която трябва да се вземе насериозно

„Атака” внася проект за възстановяване на уранодобива

/КРОСС/ Международни компании са заявили първоначален интерес към десет български находища на уран. Необходимо е да се проведе обществен дебат и Народното събрание и Министерският съвет да вземат решение за възобновяването на уранодобива в България. Отварянето на находищата ще има положителен резултат за икономиката, каза министърът на икономиката Драгомир Стойнев в отговор на въпрос на депутата от „Атака" проф. Станислав Станилов относно подновяването на работата и добива на ураниева руда. Проф. Станилов изрази задоволство от отговора и заяви, че следващата седмица „Атака" ще внесе проекторешение, с което да се възложи на МС да възстанови уранодобива. Находищата трябва да се разработват от държавен консорциум. „Атака" е против отдаването на този добив на чужди концесионери, подчерта Станилов. Уран се добива на много места по света, отбеляза той и призова да не се размахва плашилото на екологичната катастрофа. Уранодобивът у нас е закрит, за да се премахне конкуренцията на висококачествения български продукт, допълни Станилов.  

Работещите бедни у нас са 7-8%

По данни на наблюдението от ЕС относителният дял на бедните сред работещите у нас се колебае между 7 и 8% през последните години, заяви социалният министър Хасан Адемов по време на международната конференция "Работещи бедни- синдикални политики в подкрепа на най-уязвимите работещи на пазара на труда", предаде БГНЕС.

Денят в снимки

Атрактивни мажоретки, торнадо и 12-годишна инструкторка по йога

    


Григор: Не очаквах толкова много хора да ме подкрепят

"Не очаквах толкова много хора да ме подкрепят – и българи, и гърци. Благодаря на публиката", сподели Григор Димитров, след като победи Маркос Каловелонис с 6-3, 6-3, 6-0 и даде ав...

Фенове на Левски скочиха на слугите на Пеевски с декларация

Феновете на Левски скочиха на слугите на Делян Пеевски. В официална декларация те атакуваха неговата трибуна „ПИК” и завоелирано самия Пеевски, визирайки олигархичния модел на...

Българи в схеми с онлайн банкиране за над 1 млн. евро

Задържани са 8 българи, теглили суми от стотици чужди сметки с помощта на хакери

Григор Димитров даде преднина на България срещу Гърция за купа "Дейвис"


България поведе срещу Гърция в плейофа за оставане във втора група на евро-африканската зона на купа "Дейвис". Григор Димитров спечели с 6:3, 6:3, 6:0 срещу Маркос Каловелонис в първия мач между двата отбора.

Хасковлията игра достатъчно добре, за да спечели срещу 690-ия в света. Представителят на домакините се бори и показа самочувствие в някои разигравания, но не успя да се противопостави.

Ferrari седан - невъзможен, но красив

/КРОСС/ Президентът на Ferrari Лука ди Монтедземоло изключи възможността един ден компанията да предложи класически седан на световния пазар, като направи уговорката, че това е ниша, в която от години действа Maserati. Въпреки това X-Tomi Design ни предлага своя идея за това как би изглеждал един седан, дело на Скудерията. Моделът със задвижване 4х4 носи означението F44, а дизайнът на екстериора му ползва доста заемки от успешните FF и Maserati Quatroporte. Първите реакции на феновете са повече от положителни, но засега е само в сферата на предположенията как би реагирал пазарът на такъв модел на Ferrari, пише Autoclub.  

Световната банка ни помага за ВИК и ДКЕВР

Споразумение на стойност 3,5 млн. лв. ще позволи на страната ни да получи допълнителна помощ от Световната банка за извършване на реформата в отрасъл ВиК.

Първанов: АБВ е създало силни структури във Варненска област, които са предпоставка за успешни избори

АБВ е създало силни и работещи структури във Варна и областта, които са предпоставка за едни успешни избори. Това заяви на пресконференция във Варна Георги Първанов от гражданско обединение „Алтернатива за българско възраждане” – АБВ и бивш президент на РБългария в периода 2002-2012 година, предаде Фокус. АБВ е създало силни и работещи структури във Варна и областта, които са предпоставка за едни успешни избори. Това заяви на пресконференция във Варна Георги Първанов от гражданско обединение „Алтернатива за българско възраждане” – АБВ и бивш президент на РБългария в периода 2002-2012 година, предаде Фокус.

Жена се хвърли под влака, тялото й срязано на две (Снимки)

Жена на около 60 години се хвърли под влака, пътуващ от Карлово за Пловдив.
Инцидентът е станал близо до прелеза на Пещерско шосе в Пловдив. Според очевидци, жената изчакала локомотивът да наближи и сама се е хвърлила пред него.
Машинистът не успял да спре и минал през нея. На местопроизшествието се виждаше разполовеното на две тяло на жената. Жена на около 60 години се хвърли под влака, пътуващ от Карлово за Пловдив. Инцидентът е станал близо до прелеза на Пещерско шосе в Пловдив. Според очевидци, жената изчакала локомотивът да наближи и сама се е хвърлила пред него. Машинистът не успял да спре и минал през нея. На местопроизшествието се виждаше разполовеното на две тяло на жената.

Световната банка ще консултира реформата във ВиК сектора


Световната банка ще предостави консултантски услуги за засилване функциите и изграждане на капацитет на ДКЕВР и постигане на оптимизация на разходите за постигане на съответствие с европейските норми за пречистване на градски отпадъчни води.

Споразумение за това подписаха днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и постоянният представител на Световна банка за България, Чешката Република и Словакия Маркус Репник.

Споразумението е на стойност 3.5 млн. лв.,...

Цацаров: Българи не са участвали в атентата в Бургас

Няма данни за участие на българи в атентата през лятото на 2012 г., когато загинаха израелски туристи, каза лавният прокурор

С концерти откриха новото работно време на гръцките музеи

До началото на лятот ще се задейства безплатна безжична интернет връзка в 88 гръцки музеи. Така посетителите ще имат възможността да разглеждат и да получават информация за експонатите без помощта на уредник.

прочети повече

Картини на Моне и Пикасо в търг за 360 млн. долара

Продажбите на произведения на изкуството в световен мащаб са нараснали с 8% миналата година до 47,4 млрд. евро

    


Най-шокиращите звездни раздели

Последната такава беше на Гуинет Полтроу и Крис Мартин

    


Разбиха схема за пране на пари, банда източила над 1 млн. евро чрез стотина "мулета"

Разбита е схема за изпиране на пари и източване на над 1 млн. евро от банкови сметки на чуждестранни граждани и фирми в Европа, САЩ и Австралия, съобщи в Русе главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.Съвместната акция с ДАНС е след сигнал на задгранични банки за съмнителни трансакции на пари от сметки на титуляри към България и други страни. Разбита е схема за изпиране на пари и източване на над 1 млн. евро от банкови сметки на чуждестранни граждани и фирми в Европа, САЩ и Австралия, съобщи в Русе главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.Съвместната акция с ДАНС е след сигнал на задгранични банки за съмнителни трансакции на пари от сметки на титуляри към България и други страни.

Румен Петков: БСП, ДПС и Атака гледат на варненски общини като на нула

БСП, ДПС и Атака гледат на Бяла, Аксаково, Девня, Вълчи дол и Ветрино от Варненска област като на нула. Това заяви във Варна бившият вътрешен министър и член на АБВ Румен Петков, който участва в пресконференция заедно с лидера на движението Георги Първанов.

Първанов: АБВ е създало силни структури във Варненска област, които са предпоставка за успешни избори (обновена)

АБВ е създало силни и работещи структури във Варна и областта, които са предпоставка за едни успешни избори. Това заяви на пресконференция във Варна Георги Първанов от гражданско обединение „Алтернатива за българско възраждане” – АБВ и бивш президент на РБългария в периода 2002-2012 година, предаде Фокус. АБВ е създало силни и работещи структури във Варна и областта, които са предпоставка за едни успешни избори. Това заяви на пресконференция във Варна Георги Първанов от гражданско обединение „Алтернатива за българско възраждане” – АБВ и бивш президент на РБългария в периода 2002-2012 година, предаде Фокус.

Британец посети Испания с паспорта на жена си без никой да забележи

/КРОСС/ Той е плешив, висок и е дядо. Тя пък е русата му приятелка. По някаква необяснима причина той е успял да заблуди служителите на няколко летища, че е жена. Мъжът от Бирмингам не е забелязал, че вместо своя паспорт е взел нейния на път за Аликанте, Испания. Нийл, който е дядо на цели пет малчугани, безпроблемно е преминал през проверката в Бирмингам, преди да се качи на самолета за Испания. По интересно е, че той е успял да премине и през паспортния контрол в Аликанте, без никой да забележи, пише Дейли Мейл.   Мъжът разбрал за нелепата грешка, чак когато приятелите му в Испания си сравнявали паспортните снимки. "С приятелите ми обсъждахме колко зле изглеждаме на снимките, но когато те видяха "моя паспорт" ми казаха: "Нийл, ти изглеждаш много по-добре на тази снимка, отколкото на живо", споделя британецът.    

51% от украинците не подкрепят политическата промяна

29% от украинците вярват, че тяхната страна се движи

Омбудсманът приема социалните идеи на ББЦ

Омбудсманът Константин Пенчев подкрепя социалните идеи на "България без цензура", които целят преодоляване на демографския срив. Това стана ясно след среща на обществения застъпник със зам.-председателят на формацията Рада Коджабашева, Даниела Колева от "Евромайки" и част от юридическия екип на партията.

Министърът на икономиката и енергетиката: Рудник "Република" ще спазва минимални количества взривно вещество

Ръководството на рудник „Република” се задължава да спазва определените минимални количества взривно вещество в зарядите от една степен на закъснение съгласно проекта за извършване на взривни работи и издадените разрешение. Това каза по време на парламентарния контрол Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката, в отговор на въпрос от народен представител Ирена Соколова относно спазването на разпоредбите за извършване на взривна дейност в рудник...

Продължава

България ще получи допълнителна помощ от Световната банка за реформата в отрасъл ВиК

/КРОСС/ Споразумение за предоставяне на консултантски услуги за засилване на функциите и изграждане на капацитет на ДКЕВР и оптимизация на разходите за постигане на съответствие с европейските норми за пречистване на градски отпадъчни води подписаха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и постоянният представител на Световна банка за България, Чехия и Словакия Маркус Репник  „Споразумението е на стойност 3,5 млн. лв. То ще позволи на страната ни да получи допълнителна помощ от Световната банка за извършване на реформата в отрасъл ВиК", каза регионалният министър. „Дейностите, които ще се изпълняват, са в две направления - за укрепване на капацитета на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и за оптимизиране на разходите при постигане на съответствие с европейските директиви в областта на отпадъчните води", уточни тя. „Споразумението е поредната стъпка в реформата на водния сектор", каза министър Терзиева. Тя припомни, че с помощта на банката беше разработена и приета Стратегия за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията. Маркус Репник поздрави министър Терзиева за решителността на правителството да изведе отрасъл ВиК като приоритет. Постоянният представител на банката поздрави и екипа на министерството за изработването и одобрението на регионалните генерални планове за ВиК за цялата страна

15 млн. лв. са преведени за заплати в Напоителни системи

Сумата не е само за възнаграждения, но първо те ще бъдат изплатени, съобщи земеделският министър

Спътници и сензори ще пазят Помпей

Италианска компания, специализирана в поръчки за отбраната и за космическия сектор, ще предостави техника и услуги на стойност 1,7 милиона евро

Саркофагът на Георги Димитров отлежава за скрап

/КРОСС/ Саркофагът на Георги Димитров отлежава за скрап. 15 години след взривяването на мавзолея последното ложе на Димитров се оказа в пункт заизкупуване на черни и цветни метали, съобщи ТВ7. Как е попаднала уникалната реликва там, не става ясно, тъй като на журналистите е отказан достъп на територията на пункта. Koмунистическият вожд Георги Димитров умира на 2 юли 1949 г. в санаториума "Барвиха" край Москва, където е лекуван четири месеца. Съветските медици поставят диагнозата "сърдечна недостатъчност, чернодробна цироза, диабет. Има съмнения, че бившият приближен на Сталин е отровен. Като мотив някои съветски изследователи посочват неодобрените от Москва контакти между Георги Димитров и югославския лидер Тито, който по това време вече е ненавиждан от Сталин. За да съхранява балсамираното тяло на комунистическия ръководител, още на 3 юли 1949 г. Министерският съвет на България решава да му се построи мавзолей. Той е издигнат за рекордния срок от шест дни, през което време тялото е превозено от Съветския съюз до София. Тялото на Георги Димитров е поставено в специално разработен саркофаг. То е подложено на балсамация и съхранявано, без да бъде излагано на прякото въздействие на светлината. Такапрактически е вечно. Самият саркофаг е с армирани стъкла и реално е херметически затворена камера. В него се поддържала температура 17 градуса. Tемпературата се е постигала с помощта на супер модерна за времето си електронно следена климатична инсталация

Погребално бюро изнудва майка с тялото на сина й

Погребалното бюро отказа да докара тялото на младо момче, защото майката не доплати допълнително начислени със спорна аргументация 1 055 лева за катафалка. На рекета на обредната фирма са станали свидетели десетки близки, съобщиха от пресцентъра на "България без центъра".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Погребалното бюро отказа да докара тялото на младо момче, защото майката не доплати допълнително начислени със спорна аргументация 1 055 лева за катафалка. На рекета на обредната фирма са станали свидетели десетки близки, съобщиха от пресцентъра на "България без центъра". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Погребално бюро изнудва майка с тялото на сина й

Погребалното бюро отказа да докара тялото на младо момче, защото майката не доплати допълнително начислени със спорна аргументация 1 055 лева за катафалка. На рекета на обредната фирма са станали свидетели десетки близки, съобщиха от пресцентъра на Погребалното бюро отказа да докара тялото на младо момче, защото майката не доплати допълнително начислени със спорна аргументация 1 055 лева за катафалка. На рекета на обредната фирма са станали свидетели десетки близки, съобщиха от пресцентъра на "България без центъра". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Служителите в "Напоителни системи" са получили парите си

Петнайсетте милиона лева, гласувани миналата седмица от правителството, за разплащане с "Напоителни системи", в т.ч. и за заплати на работещите, вече...

16,8 млн. лв. ще бъдат отпуснати по четири държавни помощи

Управителният съвет на ДФ „Земеделие” взе решение за отпускане на 16,8 млн. лв. по държавните помощи за изхранване на преживни животни, за развъдните асоциации, за производство на висококачествени семена и за борба с болести по зеленчукови култури.

Пуснаха Харизанов срещу гаранция от 7000 лева

/КРОСС/ Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов излиза на свобода срещу парична гаранция 7000 лева. Харизанов е разследван за неизгодна сделка и според прокуратурата с нея дружеството "Напоителни системи" е ощетено с милиони левове. Харизанов влезе в ареста в края на миналата година след показания на таен свидетел, който го чул да казва, че се готви да се укрие от българското правосъдие и да избяга в ЮАР.  

Пуснаха Георги Харизанов на свобода срещу 7000 лв.

Софийският градски съд (СГС) пусна под гаранция от 7000 лв. бившия шеф на „Напоителни системи" Георги Харизанов, като преди това – на 27 март, Районният съд го освободи без никаква мярка за неотклонение.

Постигнаха пълен консенсус за парите за тютюнопроизводителите

Постигнахме почти пълен консенсус за схемата за разпределение на националните доплащания за реколта 2013 г. за тютюнопроизводителите. Това заяви на брифинг зам.-министърът на земеделието и хран...

Ливърпул почита жертвите от Хилзбъро със специални нашивки

Специални нашивки добавиха върху фланелките на Ливърпул. С тях играчите ще отдадат почит към загиналите при "Трагедия на Хилзбъро". На 15 април ще се навършат 25 години от трагичния инцидент...

Човек успя да улови с обектива си двуглава змия

Според снимката се предполага, че това е неотровна водна змия, която е заснета от човек в Западен Бенгал, Индия. „Всичко се случи доста бързо. Успях само да извадя телефона си и да я снимам...

КНСБ иска въвеждане на квалификационни книжки на работниците

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров обяви в Добрич, че конфедерацията ще настоява една от промените в Кодекса на труда да бъде въвеждане на квалификационна книжка на работника. Според него по този начин...

Отменят визитата на Украинския национален балет

Гостуването на Украинския национален балет "А. В. Соловяненков" се отменя. Танцьорите трябваше да бъдат в България от 23 април до 2 май, съобщават от...

Международни компании искат да добиват уран в България


Международни компании проявяват силен интерес към разработката на българските уранови находища, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. 

Той предложи Министерският съвет и Народното събрание да обсъдят дали да бъдат отворени находищата за експлоатация. 

"Ядрената енергетика се възражда в цял свят и все повече компании се интересуват от нашите находища. Народното събрание и Министерският съвет трябва да вземат...

Известна е националността на атентатора на бургаското летище

/КРОСС/ Известна е националността на атентатора на бургаското летище, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, но не разкри повече подробности за лицата, свързани с терористичния акт, при който загинаха петима израелски туристи и шофьора Мустафа Кьосов. Цацаров обясни, че разследването на случая е прехвърлено в Бургас, но на този етап не може да се уточни кога ще бъде изготвен обвинителният акт. Това е процес, който с оглед последното развитие на досъдебното производство и с оглед установяването на ред, факти, включително и с участието на наши партньори - чуждестранни, ще изисква време, което според мен няма да е толкова дълго, обясни Цацаров. Намеренията ни бяха към февруари, началото на март и така нататък, в този обозрим срок, да се пристъпи към съдебно разглеждане на делото, но с оглед последни данни, за които споменах и които в момента са предмет на разследване, очевидно е, че ще трябва да търсим малко по-дълъг времеви период. Тези данни не могат да станат явни сега. Ние можем да ги представим пред съд, но по тях се работи изключително много, главно по линия на международната правна помощ и чуждестранни партньори, каза главният прокурор.   

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване