Ани, Виктор и Миролюба се включиха в протеста за Генка Шикерова

Бившите колеги на Генка Шикерова - Ани Цолова, Виктор Николаев и Миролюба Бенатова - дойдоха тази сутрин през Министерството на външните работи в подкрепа на своята колежка, чиято кола бе запалена за втори път в рамките на половин година.

Над 50 журналисти от различни медии се събраха на тротоара срещу министерството на улица "Шести септември".

Веднага след края на сутрешния блок Цолова и Николаев се появиха на мирната демонстрация и засвидетелстваха солидарност към Шикерова, която зае тяхното място в "Тази сутрин".

Това, че работим в конкурентни медии, не означава, че не сме солидарни. Случващото се с Генка е ужасно, заяви в ефира на bTV Aни Цолова. Колегите й в студиото й благодариха за подкрепата.

Демонстрацията пред МВР има за цел да припомни на ведомството, че досега не са разкрити извършителите на нито една атака срещу репортери.

Автомобилът на Шикерова бе подпален пред дома й през нощта на 1 април. Това се случва за втори път, като предишният бе през септември м.г.

Очаквайте подробности.

България е заобиколена от рискови държави

 
Ескалацията на напрежението в Крим показа, че Европейският съюз е заобиколен от нестабилни съседи, като България е в най-неизгодна позиция.
Страните, с които граничи на запад, и Турция са държави, които според последните анализи на института „Карнеги Юръп” са рискови и носят дестабилизация в региона.   Ескалацията на напрежението в Крим показа, че Европейският съюз е заобиколен от нестабилни съседи, като България е в най-неизгодна позиция. Страните, с които граничи на запад, и Турция са държави, които според последните анализи на института „Карнеги Юръп” са рискови и носят дестабилизация в региона.

Енимехмедов загатна за троянски кон около Доган

Исках да постигна много неща с нападението си срещу лидера на ДПС. Нормално е да има твърдения, че направеното от мен е платен акт, макар че моите мотиви са чисти. Исках да покажа, че политиците не са толкова недосегаеми, колкото се смята. Не изпитвам омраза към тези хора, просто смятам, че не постъпват правилно.

Оптимизмът за икономиката на САЩ подкрепя цената на петрола

Контрактите върху "черното злато" задържат позиции над 100 долара за барел

    


Разследващи полицаи и курсанти от Академията на МВР щe участват в ролева игра „Наказателният процес от А до Я“

Домакин на първия етап на инициативата е Академията на МВР; очакваме ваш екип на откриването утре, 5 април, от 9 часа

Русия мисли да разположи ядрени ракети в Крим

Русия обмисля да разположи ядрени ракети в Крим като част от силовите демонстрации между Москва и Запада след анексирането на полуострова. Това съобщават руски вестници, които пишат, че според някои среди в Кремъл това би било адекватен отговор на засиленото американско присъствие в Европа и в акваторията на Черно море.

„Сити” е първи по заплати на Острова

„Манчестър Сити” дава най-много за заплати в английската Висша лига. Клубът е похарчил 233 милиона британски лири за възнаграждения на футболистите през миналия сезон.
На второ място по разходи за заплати е закъсалият сега шампион „Манчестър Юнайтед” със 182 млн. паунда. Трети е „Челси”, който дава 176 млн.
По-рано лондонският клуб е хвърлял пове „Манчестър Сити” дава най-много за заплати в английската Висша лига. Клубът е похарчил 233 милиона британски лири за възнаграждения на футболистите през миналия сезон. На второ място по разходи за заплати е закъсалият сега шампион „Манчестър Юнайтед” със 182 млн. паунда. Трети е „Челси”, който дава 176 млн. По-рано лондонският клуб е хвърлял пове

Издигнаха знамето на НАТО пред президентството

Церемонията е по случай 10 г. от присъединяването ни в Алианса

    


Челси трябва да плати 10 милиона, за да се отърве от Торес

Нападателят няма намерение да се отказва от високата си заплата

    


Страхил Ангелов: Не съм засягал хората с репродуктивни проблеми

/КРОСС/Депутатът Страхил Ангелов предложи да внесем бежанци, за да решим "проблема с инвитрото". Изказването си той направи по време на разгорещените дебати за изграждането на ограда по границата с Турция, която има за цел да спре притока на нелегални имигранти към страната ни. "В Турция в момента има около милион души, които не са само от Сирия. Те идват и от други части на света. Когато влязат тук още 50 000, са напълно достатъчни, за да остане проблемът с инвитрото на заден план. Имайте предвид, че още една бежанска вълна, когато ни залее, тези 5 млн. (за оградата - б.р.), за които спорим цяла сутрин, ще ни се сторят като пролетна ваканция", заяви депутатът от левицата. Думите му възмутиха Снежана Дукова от ГЕРБ, която го обвини в нехайство към държавните пари. Тя каза, че е дълбоко разочарована от колегата си. "Как може да неглижирате кражбата на 5 млн. лева? Това не са малко пари за българските граждани, за тези, които се лекуват, за тези, които правят ин витро процедури", каза Дукова. Самият Ангелов обаче не се трогна и заяви, че целта му никога не е била да очарова Дукова. "Ако още 50 000 бежанци влязат в страната, проблемът с ин витро вече ще остане на заден план", отговори многозначително той. С непремереното си изказване за инвитрото Страхил Ангелов засегна въпрос, болезнен за огромен брой български семейства с репродуктивни проблеми. Те са 145 хил. според статистиката

Ако искате да имате красиви деца, оженете се за бургазлийка

Според учените от БАН в Бургаския регион е мястото, в което се раждат най-красивите хора. Тези разкрития идвал след като учените дълго населението в цялата страна. Резултатите са категорични и потвърж...

Пици след като разкриха "колоса" Валенсия: Смутен съм

Треньорът на Валенсия Хуан Антонио Пици бе много разочарован след загубата на отбора му с 3:0 от Базел в първия четвъртфинален мач от Лига Европа. Пици призна, че няма логично обяснение за слабата игр...

Галет с тиквички и моцарела

Необходими продукти: 200 гр брашно 100 гр студено масло нарязано на кубчета щипка сол 1 с.л. лимонов сок 1 яйце (разбито) 4 с.л.ледена вода или студено мляко 2 тиквички 2 топки моцарела мащер...

Златанова: Не са спирани фондовете за България

Фондовете за България не са спрени. Напротив – правителството спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Това заяви вицепремиерът Зинаида Златанова, предаде БТА. Тя коментира при...

Надал: Григор е лидерът на новото поколение

Рафаел Надал посочи Григор Димитров като лидер на следващото поколение тенисисти, които ще наследят настоящата "Голяма четворка". В нея освен Надал, влизат Новак Джокович, Анди Мъри и Роджър...

Арест в Румъния повдигна темата за местните "феодали"

Нов корупционен скандал в местната администрация в Румъния е една от централните теми в печата днес.

Магистратите от Апелативния съд в Букурещ разпоредиха задържането в предварителния арест за 30 дни на председателя на Окръжния съвет на югозападния окръг Мехединци Адриан Дуйку, на началника на Окръжния полицейски инспекторат в Мехединци Щефан Поня и на бизнесмена Константин Попеску, председател на Социалдемократическата партия в град Оршова, по обвинения в корупция, съобщава в....

Златото продължава с негативната серия

Златото се насочи към трето седмично поевтиняване, което е най-дългата подобна низходяща серия от септември насам. Това се случва на фона на...

Оспорените от ЕС промени за "Южен поток" минаха на първо четене

Със 115 гласа "за", 64 "против" и четирима "въздържал се парламентът прие на първо четене днес промените в Закона за енергетиката, които целят да изключат българската част на "Южен поток" от европейското законодателство.

Вносители на законопроекта са социалистите Явор Куюмджиев и Таско Ерменков. Те настояват, че корекциите синхронизират българското законодателство с европейското.

Корекциите предвиждат промяна в дефиницията за "междусистемен газопровод", която ще позволи българската част на тръбата да се разглежда като "интерконектор". Това ще освободи "Южен поток" от изискванията на европейското законодателство, което разписва, че всички европейски доставчици имат право на достъп до енергийната мрежа на територията на ЕС. Това на практика ще бетонира позициите на "Газпром", който единствен ще има право върху тръбата.

Притесненията на Европа

Още преди да влезе в пленарна зала, законопроектът събуди редица притеснения от страна на ЕС.

В петък еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер изпрати до България писмо, с което поиска обяснение за готвените промени. От ЕС поискаха обяснение за планираните промени, като посочиха, че писмото не е свързано с наказателна процедура срещу България, тъй като корекциите все още не бяха разгледани в пленарна зала.

Като реакция по писмото на Йотингер левицата обяви лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в "доносничество". От БСП обявиха, че Борисов е подвел еврокомисаря и че готвените промени нямат за цел да освободят "Южен поток" от европейските изисквания.

Дебат

Депутатът на ГЕРБ Красимир Ципов атакува измененията на БСП, като се аргументира с критиките от еврокомисар Йотингер.

"Позволете ни да вярваме повече на собствената си преценка и на тази на ЕК, че тези промени заобикалят европейското законодателство, а не синхронизират българското с европейското", посочи Ципов.

Съвносителят Таско Ерменков заяви, че ГРЕБ спекулират със ситуацията и проявяват некомпетентност. Той подчерта, че промените в Закона за енергетиката не се приемат в името на "Южен поток", защото от юридическа гледна точка "Южен поток" не е хомогенно съоружение, а тръбопровод с множество собственици.

Оспорваме сметката за ток, ако е с 50% по-висока от обичайното

Със 113 гласа "за", 27 "против" и 32 "въздържал се" депутатите приеха на първо четене промени в Закона за енергетиката, целящи защита на потребителите.

Вносител на корекциите е социалистът Явор Куюмджиев.

Корекциите в закона предвиждат ДКЕВР да може да изменя цените на тока най-много веднъж на три месеца.

Друга важна промяна е, че ако сметката за ток е с 50% по-висока от средния разход за последните шест месеца, електроснабдителното дружество е длъжно да уведоми клиента си, който има право да подаде възражение. Същото правило ще важи и за сметките за газ.

Фирмите-снабдители се задължават "по подходящ начин" да уведомят клиентите си лично, ако възнамеряват да прекъсват стока на някой клиент.

Измененията в закона забраняват таксите, които ЕРП-тата събираха за повторно пускане на тока. Аналогичен регламент е предвиден и за потребителите на газ.

Ако снабдителите влошат качеството на подавания ток или газ за повече от 1/3 месец, клиентът не е длъжен да плати сметката си за съответния месец. ЕРП-то и газоснабдителното дружество дължи и обезщетение за всички имуществени и неимуществени вреди, причинени от влошаването на услугата.

Дебат

От ГЕРБ изразиха притеснение по тази точка, позволяваща на потребителите да оспорват високите си сметки. Според опозицията текстовете на социалистите биха позволили на абонатите да не плащат сметките си през зимните месеци, които традиционно са по-високи от потреблението през предходния период. Партията на Борисов се опасява, че мерките защитават потребителя само на пръв поглед, но всъщност ще внесат хаос в енергетиката и ще утежнят работата на ЕРП-тата.

"Искам да кажа, че ние изпълняваме един от най-важните си ангажименти - защита на правата на потребителите, при злоупотребата с монополно положение. В този дебат много ясно ще проличи кои защитават корпоративните интереси и кои защитават потребителите", каза Жельо Бойчев от левицата и подчерта, че ГЕРБ очевидно са на страната на монополите.

Павел Шопов от "Атака" поздрави вносителите за направените промени, като заяви, че за пръв път от мното години парламентът прави нещо за потребителите, а не за мафията и лобитата.

Александър Ненков от ГЕРБ обвини БСП, че разглеждат промените точно сега, защото предстоят избори. Той изрази съмнение, че текстовете ще минат на второ четене.

Рамадан Аталай от ДПС заяви, че промените на социалистите нарушават баланса между производители, снабдители и потребители. Той бе категоричен, че между първо и второ четене текстовете ще претърпят драстични промени.

Нов трус с магнитуд 6,1 разлюля Чили

/КРОСС/Нов трус с магнитуд 6,1 разлюля Чили, съобщиха от Геоложката служба на САЩ. По данни на Службата по хидрография и океанография на чилийските военноморски сили няма опасност от цунами е изключена. Няма съобщения за разрушения и пострадали. Трусът е бил с епицентър на 76 км югозападно от пристанищния град Икике, намиращ се в северната част на страната, на дълбочина от 20 км. Припомняме, че в сряда силно земетресение с магнитуд 8,2 по Рихтер разтресе Чили и загинаха шестима души, а от крайбрежните райони на страната бяха евакуирани повече от 900 хиляди души. Само ден по-късно имаше нов трус с магнитуд 7,8, последван от около 20 вторични труса, което обаче нямаше толкова разрушителни последствия. Повече от 2500 къщи са частично разрушени в чилийския град Алто Осписио от мощното земетресение от сряда, а градът е останал без ток и вода. Властите са организирали спешно разпределение на питейна вода за жителите. Националната служба за извънредни ситуации вече се е погрижила да изпрати в засегнатите райони общо 50 тона хуманитарна помощ, включително храна, вода и матраци.  

Деница Караджова: Няма да спрат евросредствата на България

Няма как на базата на приетия от Европейския парламент доклад да се вземе решение за спиране на всички еврофондове за страната, смята Караджова. Тя отхвърли твърденията на герберката Ивелина Василева, че правителството подхожда лековато относно евросредствата. От своя страна пък Василева заяви, че препоръката на ЕП е жесток шамар срещу правителството.

Радомир с рекордно преизпълнение на местните приходи за миналата година

127 % изпълнение на местните приходи за миналата година отчита община Радомир.

Преизпълнението е рекордно. Съществен принос за това има специалният софтуер, с който се следят приходите и разходите, коментира кметът Пламен Алексиев. Бюджетът на общината за тази година е 10 544 748 лв. 5 977 752 лв е делегираната държавна дейност, а планираните местни дейности са в размер на 4 546 996 лева, съобщи радио "Благоевград". Субсидията от държавата можеше да бъде с...

Продължава

К. Парамов: Бързите кредити са кървави пари

Парите, които се прибират от клиентите на фирмите за бързи кредити, са кървави и това положение не може да продължава. Разходите на тези фирми не могат да са над 50% според приетия от Народното събрание закон.

Министър Мариана Георгиева: Кабинетът Орешарски не партизира българите, а води справедлива политика

73 млн. лв. за спортни съоръжения отделя инвестиционната програма на кабинета Орешарски. 43% от тях са за общини, чиито кметове са от партия ГЕРБ. Това обясни министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева по БТВ по повод спекулациите за това, че парите за спорта отиват в общините на ДПС.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 73 млн. лв. за спортни съоръжения отделя инвестиционната програма на кабинета Орешарски. 43% от тях са за общини, чиито кметове са от партия ГЕРБ. Това обясни министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева по БТВ по повод спекулациите за това, че парите за спорта отиват в общините на ДПС. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от

Русия арестува 25 украинци, били терористи

Според руската служба арестуваните планирали да извършат нападения между 14 и 17 март в районите на Ростов, Волгоград, Твер, Орел, Белгород, Калмикия и Татарстан

Златанова: Няма спрени еврофондове за България

Бойко Борисов препоръча на управляващите да се вслушат в забележките на Брюксел

    


Опасности дебнат по границите на ЕС

Кризата в Крим демонстрира, че ЕС е заобиколен от нестабилни съседи, като България е в най-неизгодна позиция. Страните, с които граничим на Запад, и...

Издават книга за историята на най - стария град в пернишко - Радомир

Книга за историята на Радомирския край ще излезе този месец, съобщи кметът на общината Пламен Алексиев.

Автор на труда, разказващ миналото на бившата околия от античността до Освобождението е проф. д-р арх. Юлий Фърков. Книгата се издава с подкрепата на община Радомир. Радомир е най-старият град в пернишка област. По данни на проф. Фърков в Освободителната война са участвали 83 опълченци
от Радомирско, посочи кметът. Тук се е намирала първата...

Продължава

Русия арестува украински граждани

/КРОСС/ В Русия властите задържаха 25 украински граждани, заподозрени в подготовка на терористични акции на територията на Руска Федерация. Сред задържаните са трима активисти на радикалната партия "Десен сектор", съобщи телевизия НТВ.Терористичните актове трябвало да бъдат извършени в периода 14-16 март в седем региона, сред които са: Ростовска, Волгоградска, Тверска, Орловска и Белогородска области.Сред задачите им са били и да документират визуално предислокацията и придвижването на руска военна техника в пограничните райони, както и установяването на контакти с руските радикални структури.Кога именно са били задържани украинците, не се уточнява.

НАП: Бареков не е свалил банковата и данъчната си тайна

/КРОСС/Твърдението на лидера на "България без цензура" Николай Бареков - че се е отказал от данъчната и банковата тайна и финансите му са публични, бе опровергано. На въпрос на в. "Сега" дали наистина има постъпил документ от Бареков в Националната агенция по приходите за това и дали данъчните му декларации и банкови сметки вече са публични, от пресцентъра на приходната агенция отговориха: "Към момента няма депозиран писмен документ в НАП от Николай Бареков, с който да изразява съгласие за разкриване на данъчно-осигурителна информация". От НАП отказаха повече данни, тъй като по нареждане на прокуратурата тече пълна данъчна ревизия срещу Бареков, депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев. От няколко месеца Бареков обяснява, че е първият политик, отказал се от банкова и данъчна тайна, за да е всичко на показ.  

"Юнайтед" изпревари "Челси" по разходи за заплати, "Сити" остава на върха


"Манчестър сити" остава клубът, който дава най- много за заплати във Висшата лига. "Гражданите" водят с огромна преднина в класацията с 233 млн. паунда за 2012-13 г.

Голямата новина обаче е, че "Манчестър юнайтед" излиза на второто място. Шампионите изпреварват "Челси" за първи път от повече от десетилетие, пишат медиите в Англия.

Миналия сезон клубът от "Олд Трафорд" е дал за заплати 182 млн. паунда. "Челси" е трети със 176 милиона.

В сметките за лондончани...

Крум: И да пишат, че съм гей...

Певецът пусна изненадващо видео

    


Българско национално участие на Международната изложба за козметика и парфюмерия в Италия

/КРОСС/ Български производители от сектор и козметика и парфюмерия представят своите продукти на Международната изложба Cosmoprof Worldwide в Болоня, Италия, в периода 4 - 7 април 2014 г. Националното участие в изложбата се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност" 2007 - 2013. Cosmoprof Worldwide Bologna се провежда ежегодно и е една от най-големите специализирани изложби за парфюмерия и козметика. През 2013 г. на панаира взеха участие 2 390 изложители от 25 държави на обща площ от 50 869 кв.м., а броят на посетителите надхвърли 193 хиляди. На българският национален щанд (Hall 30, Stand F4-G3) в изложбения компекс Fiera Bologna своята продукция представят: Билка Лайфстайл ООД - София, Боди-Бюти ЕООД - Пловдив, Дори Лукс ООД - София, Ива Трейдинг ЕООД - Русе, Катеко ООД - Пловдив, Кокона-Таня Калакунова ЕТ - Смолян, Кредо-Капитал Продакшн ООД - София, Натурал Козметик ЕООД - Пловдив, Ред енд Голд ЕООД - София, Рефан България ООД - с. Труд, обл. Пловдив, Розаимпекс ООД - Пловдив, Суперфиниш-2000 ООД - Пловдив, Талодерма ООД - Варна, Тонеш ООД - Бургас

Крим обяви, че може да приеме 6 млн. туристи през лятото

Крим е готов да приеме тази година около 6 милиона туристи през туристическия сезон, започващ на 1 май, през който ще има отстъпки за хотелските нощувки между 10 и 25 на сто, съобщи на туристически форум министърът на туризма на републиката Елена Юрченко, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"Не вярвайте на информацията, че при нас в Крим има танкове и отдихът не е безопасен. Днес на форума в Екатеринбург представяме безопасен, качествен туристически продукт. Чакаме руснаците. За първи път от...

Октай: Има троянски кон в сараите на Доган

“Нормално е да има твърдения, че направеното от мен е платен акт, макар че моите мотиви са чисти”. Това каза Октай Енимехмедов в интервю пред Миролюба Бенатова, част от което излъчи Нова телевизия.
Нападателят на Ахмед Доган пожела на почетния председател на ДПС здраве и щастие по повод на неговия юбилей, отпразнуван неотдавна. “Нормално е да има твърдения, че направеното от мен е платен акт, макар че моите мотиви са чисти”. Това каза Октай Енимехмедов в интервю пред Миролюба Бенатова, част от което излъчи Нова телевизия. Нападателят на Ахмед Доган пожела на почетния председател на ДПС здраве и щастие по повод на неговия юбилей, отпразнуван неотдавна.

Големите на българския джаз идват във Варна за финала на "Европейския музикален фестивал"

Брас асоциация идва за пръв път във Варна в пълен състав от 19 музиканти в проекта „The Art Of Big Band” („Изкуството на биг бенда”) на пианиста и композитор Ангел Заберски. Джазмените ще изпълнят със звук зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 11 април от 19 часа, съобщиха за Moreto.

Съмнителен пакет върху кола отцепи район във Варна

Собственикът на автомобила не е криминално проявен

    


10 години от трагедията в река Лим

След трагедията родителите на загиналите деца учредиха фондация "Ангели от Лим". Всяка година през април фондацията организира Дни на "Ангелите от Лим"

Издирват капитан, паднал от кораб край Поморие

/КРОСС/Капитан на риболовен кораб е паднал зад борда снощи в залива на Поморие. Инцидентът е станал около 20 ч., на 6 мили в морето, потвърди началникът на „Морска администрация" кап. Живко Петров, съобщава радио Бургас.  Оттогава водолази и гранични полицаи издирват мъжа.  

Затвориха „Макдоналдс” в Крим

/КРОСС/ Американската верига за бързо хранене „Макдоналдс" затвори заведенията си в Крим, предаде „РИА Новости". „Във връзка с производствени причини, независещи от „Макдоналдс",  дейността на заведенията в Симферопол, Севастопол и Ялта, бе временно преустановена. Надяваме се, че ще можем да възобновим работата им веднага, щом се появи такава възможност", обясниха от „Макдоналдс". В същото време, от веригата за бързо хранене приканват служителите на затворените заведения да започнат работа, в който и да е от другите й клонове в Украйна, като им се гарантира, че ще запазят своята длъжност и заплата. Също така, ще им бъде предоставена възможността да се се преместят заедно със семействата си, като компанията ще поеме наема за жилищата им през идните три месеца. През 1997 година Украйна стана 102-та страна, в която „Макдоналдс" развива своя мрежа от заведения.    

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Вертикална обиколка на 167 метра над Лас Вегас


Мислите си, че вече всичко възможно е построено в Лас Вегас и няма какво повече да ви впечатли там? Грешите. Нова атракция - огромно виенско колело, известно като High Roller и разположено в хотела Caesars, се извисява на впечатляваща височина от 167 метра и измества с ръста си всички досегашни подобни увеселителни атракции като най-високата по рода си. 

Освен това неповторимото по рода си виенско колело не прилича на останалите свои предшественици. То прави една пълна обиколка много...

Кмет си направи язовир, без да пита държавата

Кмет си направи язовир, без да пита държавата. Героят е добре познатият от местните избори кмет на хасковското село Войводово Илями Бефа. Преди 3 години екип на bTV го хвана с бюлетина в джоба, а негови привърженици горяха изобрни материали в пенсионерския клуб. Тогава съдът остави човека да кметува. Кмет си направи язовир, без да пита държавата. Героят е добре познатият от местните избори кмет на хасковското село Войводово Илями Бефа. Преди 3 години екип на bTV го хвана с бюлетина в джоба, а негови привърженици горяха изобрни материали в пенсионерския клуб. Тогава съдът остави човека да кметува.

"Славия" представя документален филм и диск днес в Зала 1 на НДК

Общественият комитет "100 години "Славия" представя днес в Зала 1 на НДК в София документалния филм "100 години "Славия", режисиран от Андрей Слабаков. След прожекцията ще бъдат изпълнени на живо и някои от песните, включени в "Белият албум", посветен също на вековния юбилей на "белите". За двете събития ще се влиза с един билет на цена от 5 лв,а н Общественият комитет "100 години "Славия" представя днес в Зала 1 на НДК в София документалния филм "100 години "Славия", режисиран от Андрей Слабаков. След прожекцията ще бъдат изпълнени на живо и някои от песните, включени в "Белият албум", посветен също на вековния юбилей на "белите". За двете събития ще се влиза с един билет на цена от 5 лв,а н

Финансовото министерство вдига прогнозата за икономическия ръст на България

Вместо досега предвиждания ръст от 1,8%, ведомството вече очаква растежът на страната за 2014 г. да достигне 2,1%

    


Лекари да търгуват? Боже, все едно съм в Ада!

/КРОСС/ - Проф. Чирков, комерсиализира ли се здравеопазването у нас през последните години? - Комерсиализацията се увеличава навсякъде и прогресивно. Въпросът е защо. Има нещо, което не е уредено. Вярно е, че най-ниските заплати на лекарите са тук. Аз трябва да лъжа моите колеги в Германия, че лекарят получава 4000 лв. заплата, а той взема 700-800 или 1200 лв. Ако имаше възможност да се уреди този въпрос, това нямаше да е така. А такава възможност имаше, защото касата създадох аз. Уредих среща на нашия тогавашен министър на здравеопазването проф. Никола Василев с министъра на здравеопазването в Германия, който ни осигури тясно сътрудничество с АОК (тяхната публична здравна каса). Сътрудниците на тяхната здравна каса заедно с наши специалисти изградиха НЗОК. Искахме да създадем и частни дружества, но точно тогава в Чехия започнаха да се оформят частните осигурителни дружества като финансови пирамиди и затова решихме първо да проверим как ще работят те. Ако искаш да имаш здрав народ, който да живее добре и щастливо, трябва да дадеш възможност на лекарите и болниците да работят всеотдайно, да се грижат за гражданите. - Какво е сбъркано тук у нас, защо лекарите не могат да работят всеотдайно? - Цялата система е сбъркана. В Германия знаете ли, че почти навсякъде системата е независима от една страна, а от друга, е контролирана от държавата. Там има различни структури - лекарска камара, лекарски съюз, които контролират с какво качество работят болниците

България е на опашката в ЕС по дял на разходите за образование от БВП

В негативната класация ни изпреварва само Румъния, където през 2012 г. са били похарчени 3% от БВП за образование

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване