Санкциите на НАСА ще се отразят негативно, според руски представител

НАСА обяви, че ограничава съвместните си действия с "Роскосмос"

Мащабна кражба на лични данни в Германия

/КРОСС/ 18 милиона имейл адреса и пароли са откраднати от хакери, а това е поредният подобен случай в рамките на половин година, след като през септември в Германия бяха атакувани данните на 2 милиона клиенти на мобилен оператор. Кражбата на интернет данните е установена в северозападния град Верден. Най-малко 3 милиона от имейл адресите принадлежат на германски граждани, съобщават от местната полиция. Хакерите са имали възможност да използват данни за онлайн покупки. Най-уязвими са тези потребители, които са използвали една и съща парола за различни имейл адреси, предаде БНТ. От прокуратурата във Верден предупредиха, че хакерите вероятно ще продължават да използват откраднатите данни. Подобни данни са изключително доходоносни, ако бъдат изтъргувани. Цената им е десетки хиляди евро. Властите във Верден са предали случая на федералната служба за информационна сигурност, която веднага създаде сайт със списък на всички хора, станали обект на хакерската атака.    

Ние сме армия, която отива да победи!

Лидерът на ББЦ Николай Бареков ще дарява заплатата си в бюджета за социални каузи, а останалите от коалицията на ББЦ ще дават 80% от възнагражденията си за читалищата. В бъдещото Народно събрание пък народните представители от партията на Бареков ще вземат заплати според средните в региона, от който са избрани в националния парламент.

Без доплащане за лечение по здравна каса

Пациентите няма да доплащат и лев за лечение, което покрива здравната каса. Забраната ще бъде записана в рамковия договор за следващата година, каза здравният министър д-р Таня Андреева в интервю за “Труд”.
В момента болници искат под различна форма доплащания от пациенти за дейности, които са финансирани от здравния ни фонд. 
Промяната обаче ням Пациентите няма да доплащат и лев за лечение, което покрива здравната каса. Забраната ще бъде записана в рамковия договор за следващата година, каза здравният министър д-р Таня Андреева в интервю за “Труд”. В момента болници искат под различна форма доплащания от пациенти за дейности, които са финансирани от здравния ни фонд. Промяната обаче ням

2,1% ръст на икономиката през 2014 г. вместо 1,8%

Възможно е още от 2015 г. ръстът на минималната работна заплата да се определя с автоматичен механизъм на базата на инфлацията, средната заплата и линията на бедността, а не с административно решение на правителството. Това стана ясно вчера от изказване на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов.
“Има разбиране от министерството на Възможно е още от 2015 г. ръстът на минималната работна заплата да се определя с автоматичен механизъм на базата на инфлацията, средната заплата и линията на бедността, а не с административно решение на правителството. Това стана ясно вчера от изказване на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов. “Има разбиране от министерството на

Талибаните купуват гласове на афганистанци за 5 долара

Талибаните предлагат по 5 долара срещу карта за гласуване в Афганистан

Заплатата на Бареков - в държавния бюджет

/КРОСС/ Николай Бареков ще внася заплатата си като евродепутат за социални дейности. "Цялата сума ще внасям в държавния бюджет, ако получа доверие на вота през май", обяви лидерът на "България без цензура" в Кюстендил. Бареков обясни, че останалите евродепутати, избрани от листата на коалицията ще даряват 80% от заплатите си за българските читалища. "Ако получим властта, народните представители в българския парламент ще взимат средната работна заплата на региона, от който са избрани", отсече той. "Не сте сами, вие сте част от една армия, от един отбор, който отива на избори, за да ги спечели", обърна се към кюстендилци Бареков. "Нашата държава няма време. Тя се разпада, разрушава се", предупреди Ангел Джамбазки от ВМРО. "От всички нас зависи дали ще я загубим или ще я вземем отново в ръцете си", отсече той. Депутатът Светлин Танчев пък бе категоричен пред кюстендилци, че е нужна демокрация от хората и за хората, но за да функционира тя, трябва да сме готови с ясна позиция как да изглежда бъдещето ни.    

Голяма част от ромите, които са се интегрирали, не признават етноса си, заяви Бъсеску


Румънският президент Траян Бъсеску заяви днес при откриването на Срещата на високо равнище на Европейския съюз, посветена на интеграцията на ромите, че "голяма част от ромите, които са се интегрирали в Румъния, не признават етноса си", предаде "Медиафакс", цитирана от БТА.

"Голяма част от ромите, които са се интегрирали, които са инженери, преподаватели, лекари, политици или бизнесмени, не признават вече етноса си", заяви румънският президент в речта си по време на откриването на...

Търсят останките от полет 370 с подводница и ехолокатори

Британската ядрена подводница "Тайърлес" се включи в търсенето на "черните кутии" на изчезналия "Боинг 777" на "Малайзия еърлайнс" в южната част на Индийския океан. Британското военно министерство никога не разкрива местонахождението на ядрените си подводници клас "Трафалгар", но този път участието на плавателния съд в международната операция за търсене на пътническия самолет бе потвърдено.

Достена Лаверн ще връща изтичащите мозъци

Да върне част от изтичащите мозъци, да разбере защо десницата доминира 10 г. на европейските избори, да лобира в Европейския парламент за повече пари за култура и да помогне за реформирането на висшето образование. Тези поръчения получи кандидатът за евродепутат от БСП Достена Лаверн на среща с български учени и интелектуалци в Националния дворец Да върне част от изтичащите мозъци, да разбере защо десницата доминира 10 г. на европейските избори, да лобира в Европейския парламент за повече пари за култура и да помогне за реформирането на висшето образование. Тези поръчения получи кандидатът за евродепутат от БСП Достена Лаверн на среща с български учени и интелектуалци в Националния дворец

Талибаните плащат по 5 долара на афганистанци, за да не гласуват

/КРОСС/ Талибаните в Афганистан започнаха яростна кампания, целяща да провали президентските избори този уикенд. Те плащат на селяните в източната част на страната по 5 долара, за да им предадат картите си гласуване, пише Global Post. Жителите в провинция Нангархар, който се намира на границата с Пакистан, съобщиха, че местните талибани са им предлагали по 500 пакистански рупии - еквивалентът на малко над 5 долара, за да се откажат от изборите. „Първоначално смятахме, че това е някаква измама, но след това разбрахме, че те наистина дават пари", е споделил Ахмад Шах, жител на село в покрайнините на Джалалабад, пред агенцията. В събота в Афганистан ще се състоят избори, на които за първи път ще бъде предадена президентската власт по демократичен начин. Според талибаните обаче изборите се диктуват от Запада и се зарекоха, че ще направят всичко да провалят утрешното гласуване.  

Наддават за парче от сватбената торта на Уилям и Кейт

Парче от сватбената торта на принц Уилям и съпругата му Кейт ще бъде продадено на търг на 9 април в Лондон. Организаторите на търга съобщиха, че началната цена на парчето от кралската плодова торта с...

Станка Златева спечели нова европейска титла

На финала в категория до 75 килограма родната звезда в борбата победи представителката на Беларус Василиса Марзилюк

Фермери: 25% от селската програма - директно за ниви

Броени дни след като стана ясно, че страната ни е на път да загуби нови 423 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони, Асоциацията на зърнопроизводителите излезе с радикално предложение. То е 25% от средствата по програмата да бъдат прехвърлени към субсидиите за ниви, които традиционно се усвояват на 100%, Броени дни след като стана ясно, че страната ни е на път да загуби нови 423 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони, Асоциацията на зърнопроизводителите излезе с радикално предложение. То е 25% от средствата по програмата да бъдат прехвърлени към субсидиите за ниви, които традиционно се усвояват на 100%,

Близките на изчезналия капитан от Поморие се надяват на чудо (обзор)

Трагедия разтърси Поморие, след като 35-годишен капитан на риболовен кораб падна зад борда миналата вечер. Малко преди това Емил Масларов и четирима негови колеги пуснали мрежи за калкан. Тогава имало мъртво вълнение, което може би е силно е разлюляло кораба, а Емил вероятно се е подхлъзнал и паднал, разсъждават стари рибари. Трагедия разтърси Поморие, след като 35-годишен капитан на риболовен кораб падна зад борда миналата вечер. Малко преди това Емил Масларов и четирима негови колеги пуснали мрежи за калкан. Тогава имало мъртво вълнение, което може би е силно е разлюляло кораба, а Емил вероятно се е подхлъзнал и паднал, разсъждават стари рибари.

Тигърът Геро от варненския зоопарк се влюби в балдъзата си

Истинска любовна сага бушува зад решетките на новия тигърски дом във варненския зоопарк. След като 15 г. тигърът Геро живя без женска до себе си и се превърна в заклет ерген, се озова в нова клетка с басейн и не една, а две жени. Освен Найша, която пристигна във Варна преди около две седмици, компания от около седем дни му прави и нейната сестра Мирали.

МВнР на Русия: Записът на руски посланици е цинично съчинена история

/КРОСС/ От Москва определиха разпространения в интернет запис на руски посланици, които обсъждат ситуацията около Крим, като „цинично съчинена история", предаде Интерфакс. „Не можем да коментираме компилация от звуци, субтитри и изображения", заявиха от пресслужбата на руското външно министерство. Според източник оттам записът представлява „грубо и цинично съчинена история, която е неумел опит да се отклони вниманието от наскоро огласените скандални изявления на западни дипломати във връзка с Украйна". По рано днес в мрежата се появи запис от телефонен разговор между двама руски дипломати - посланикът на Руската федерация в Зимбабве и Малави Сергей Бахарев и посланика в Еритрея Игор Чубаров. В петминутния запис двамата обсъждат резултатите от гласуването в ООН на декларация за Украйна.    

Защо си тръгва руският Марк Зукърбърг

Павел Дуров, често наричан „руският Марк Зукърбърг“, обяви тази седмица, че вече няма да е изпълнителен директор на най-голямата рускозична социална мрежа „В Контакте“.

Оставката му идва в момент, когато приближени на Кремъл бизнесмени държат мажоритарната собственост на социалната мрежа, а самият Дуров зачести с критиките си към управляващите в Русия, отбелязва радио Voice of America.

„Следвайки стъпките на брат ми, който в средата на миналата година напусна позицията технически директор, аз също напускам. Благодаря на всички потребители, които ме подкрепяха и вдъхновяваха през тези седем години". Това написа Дуров на собствената си стена във „В Контакте“.

Оставката на Дуров всъщност не е толкова голяма изненада - тя идва след доста обвинения за лош мениджмънт от страна на приближените на Путин бизнесмени в управата на медията.

Проектът „В Контакте“ е изключително успешен сред рускоезичната аудитория - в него са се регистрирали приблизително 230 млн. потребители.

29-годишният Дуров завършва висше образование в Санкт Петербург, а скоро след това реализира идеята си за „В Контакте“. Първоначално той бе възприеман като тих съюзник на Кремъл.

По време на протестите през 2012 г. обаче той нападна решението на Кремъл да премахне група във „В Контакте“, наречена „Единна Русия - партия на мошенници и крадци.“

В прощалния си пост Дуров намеква за неразбирателство с новите собственици на компанията и признава:„свободата на изпълнителния директор да управлява компанията е значително органичена".

И допълва: Вече е прекалено трудно да отстоявам принципите си, които някога положиха основите на нашата социална мрежа.

Професор хванат да шофира пиян

Проф. Драгомир Драганов от Софийския университет беше хванат да шофира автомобила си си пиян и откаран в Шесто РПУ, съобщиха от полицията.

Около 15 часа граждани повикали патрул, защото видели как Драганов едва-едва се качва в колата си до Киноцентъра в кв. “Бояна”. Пристигналите катаджии измерили с дрегер 2,44 промила алкохол в кръвта на профес Проф. Драгомир Драганов от Софийския университет беше хванат да шофира автомобила си си пиян и откаран в Шесто РПУ, съобщиха от полицията. Около 15 часа граждани повикали патрул, защото видели как Драганов едва-едва се качва в колата си до Киноцентъра в кв. “Бояна”. Пристигналите катаджии измерили с дрегер 2,44 промила алкохол в кръвта на профес

ЕС призова Русия да положи действителни усилия за намаляване на напрежението с Украйна


Европейските министри на външните работи отново призоваха Москва да допринесе за намаляване на напрежението в Украйна, предаде агенция "Франс прес". В противен случай Русия ще бъде обект на нови европейски санкции.

"Въпреки съобщенията на Москва за изтегляне на руски военни, разположени по границата с Украйна, ние не констатираме действително намаляване на напрежението от страна на Русия", заяви британският външен министър Уилям Хейг след неформална среща с колегите си в Атина....

Ивелин с майсторски гол за победа на "Кубан" в българско дерби

Капитанът на България Ивелин Попов донесе победата на Капитанът на България Ивелин Попов донесе победата на "Кубан" с 2:0 над гостуващия "Том" в първи мач от 24-ия кръг на руското първенство. В 66-ата мин той центрира отдясно. Шандан стреля с глава, вратарят Вашек изби, но Армаш довкара топката. В 85-ата мин Ивелин регистрира крайния резултат, завършвайки майсторски контраатака с удар с външен

Сър Алекс Фъргюсън стана преподавател в Харвард

/КРОСС/ Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е приел дългосрочна преподавателска позиция в престижния университет Харвард. 72-годишният шотландец, който напусна "Олд Трафорд" след 26 паметни сезона, ще преподава в програмата, озаглавена "Бизнесът на развлекателната индустрия, медиите и спорта", която ще започне през месец май, предаде The Guardian. "Радвам се , че имам възможността и привилегията да допринесе за такъв уважаван", заяви Фъргюсън. "Времето, което вече съм прекарал в Харвард, ми действа много стимулиращо. Искам час по-скоро да започна да градя позитивни отношения със студентите и изобщо с общността", каза още той. През 2012 година професор Анита Елбрес проведе серия от интервюта с шотландеца, от които бяха извлечени осем ключови менижмънт моменти, които съвпадат и в корпоративното управление, и във воденето на футболен клуб. "Очакваме сър Алекс в кампуса на Харвард, за да сподели той с нас огромния си лидерски опит и да научи нашите студенти как да променят света", декларира Елбрес високите цели пред новия преподавател.Програмата за дейността на развлекателната индустрия, медиите и спорта ще се проведе от 7 до 10 май.  

Станишев: Енергото трябва да е почтено към абонатите си

“Наскоро се запознах с одита на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за дейността на енергоразпределителните дружества (ЕРП) за 2010 г. От него става ясно, че само ЧЕЗ плаща на своята компания майка за различни услуги по 4800 лв. на ден. Същото важи и за ЕВН, която плаща на компанията майка по около 1700 евро всеки ден. “Наскоро се запознах с одита на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за дейността на енергоразпределителните дружества (ЕРП) за 2010 г. От него става ясно, че само ЧЕЗ плаща на своята компания майка за различни услуги по 4800 лв. на ден. Същото важи и за ЕВН, която плаща на компанията майка по около 1700 евро всеки ден.

Зинаида Златанова: Интегрирането на ромските общности е дългосрочен приоритет на ЕС

„Българските власти осъществяват непрекъснат мониторинг на изпълнението на политиките и на постигнатите резултати, свързани с разходването на европейски средства за интегриране на ромските общности“. Това заяви заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова в изказването си на срещата на високо равнище на Европейския съюз, посветена на интеграцията на ромите, която се провежда днес в Брюксел.

Хасан Адемов: 73 000 са регистрираните безработни до 29 години у нас

По думите на социалния министър повече от 40% от безработните са с начално или липсващо образование

    


Журналистка убита, друга ранена в Афганистан

Две западни журналистки от Асошиейтед прес бяха простреляни в Афганистан вчера. 48-годишната германка Аня Нейдрингхаус, фотограф на АП, е убита на място, а канадската репортерка Кати Ганън, на 60 г., е улучена два пъти, но е в стабилно състояние.
Двете придружавали конвой с изборни служители в град Хост. Две западни журналистки от Асошиейтед прес бяха простреляни в Афганистан вчера. 48-годишната германка Аня Нейдрингхаус, фотограф на АП, е убита на място, а канадската репортерка Кати Ганън, на 60 г., е улучена два пъти, но е в стабилно състояние. Двете придружавали конвой с изборни служители в град Хост.

Салфетките - BG иновация

Докато БАН демонстрира роботи, парите за иновации, които се отпускат по оперативна програма “Конкурентоспособност” отиват за иновативни салфетки и сладки, изследване на фокус групи и други такива. Това са само част от проектите, които са получили финансиране по схемата за внедряване на иновации в предприятията по оперативна програма Докато БАН демонстрира роботи, парите за иновации, които се отпускат по оперативна програма “Конкурентоспособност” отиват за иновативни салфетки и сладки, изследване на фокус групи и други такива. Това са само част от проектите, които са получили финансиране по схемата за внедряване на иновации в предприятията по оперативна програма

Фенки пращат Бионсе на съд

/КРОСС/ Бионсе е една от най-популярните и обичаните певици, но изглежда, че има и фенове, които биха я осъдили. Двете вече бивши почитателки на изпълнителката, Ракел и Габриела, търсят възмездие след неин концерт в Чикаго, на който те били стъпкани от тълпа обезумяли фенове. Момичетата купили билети за събитието, но те били стъпкани още преди изобщо да успеят да влязат в залата. Не на шега нараняванията на момичетата били доста тежки - и двете са били в безсъзнание и имали счупени кости, пише Yahoo. Те разказали, че организацията на събитието била много немарлива и още с отварянето на вратите хората започнали да се бутат ожесточено. Тъй като Ракел и Габриела били най-отпред, тълпата ги затиснала и те паднали на земята. Впоследствие били стъпкани и ритани. Те са твърдо решени да съдят Бионсе, промоутърите и екипа й за нанесени телесни повреди. Момичетата са категорични, че именно тази група от хора са виновни за хаоса пред залата.  

Спират издирването на рибаря зад борда

Тази вечер ще бъде спряна спасителната операция по издирването на собственика на кораба "Одеса", който е паднал зад борда му в четвъртък вечерта край Поморие. Според експертите, е невъзможно да се издържи в студената морска вода с температура от 6 до 8 градуса толкова много часове.

Военноморското е №1 на баскетбол във варненската универсиада

Състезателите на ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров” спечелиха турнира по баскетбол от 15-ото издание на варненската универсиада. Надпреварата се проведе в обновената зала на Медицинския университет и в нея се включиха тимовете на петте висши училища в града.

Станка Златева – европейска шампионка за шести път!

Най-добрата българска състезателка в борбата отново е европейска шампионка. След близо двегодишно отсъствие Станка Златева се завърна към големия спорт с титлата в категория до 75 килограма във Вантаа, Финландия.  Тя спечели с 4:2 срещу Василиса Марзилюк от Беларус. Така за шести път Златева е най-добрата на Стария континент.

 

 

 

 

Нов вид телефонна измама

/КРОСС/ Нова схема за телефонна измама е установена от благоевградски криминалисти. Непознат мъжки глас с акцент звъни на домашния телефон и заблуждава, че е близък на общи познати. Обяснява, че се обажда от чужбина, че е онкоболен и е решил да си направи операция в България, защото там, където е в момента това е много скъпо. Казва, че е изпратил в България всичките си парични спестявания чрез куриерска фирма (тук съобщава името на реално съществуваща фирма) в колетна пратка, с надпис „билки". Изразява предположение, че е възможно изпратеният от него колет до Благоевград да бъде доставен в София. Телефонният измамник моли отсрещната страна да запише име на получател - назовава името на адресата - след което му продиктува и мобилен номер за връзка уж с куриерската служба, а всъщност на негов съучастник. Настоява след като се обади на посочения номер гражданинът да остане на стационарния телефон, за да може отново да се свърже с него. И накрая споменава, че пратката е с наложен платеж и при получаването й ще трябва да заплати посочената сума, след което ще може да отвори колета с „билките" и да си възстанови парите, предаде Дарик. Благоевградските криминалисти са установили, че куриерската фирма, чието име е използвано при тази измама няма и не ползва телефонния номер, посочен от мошеника. Опитът за измама е осуетен, но доказва изобретателността на измамниците

Българско момиче изчезва в Англия

15-годишната българка Ана Симеонова е изчезнала безследно във Великобритания на 25 март, съобщи Би Би Си.
Момичето пристигнало на Острова от Полша преди 5 седмици. Близките и? били разтревожени, тъй като българката не можела нито да говори, нито да чете на английски.
За последно Ана била видяна в град Лестър в Централна Англия в района на Лий 15-годишната българка Ана Симеонова е изчезнала безследно във Великобритания на 25 март, съобщи Би Би Си. Момичето пристигнало на Острова от Полша преди 5 седмици. Близките и? били разтревожени, тъй като българката не можела нито да говори, нито да чете на английски. За последно Ана била видяна в град Лестър в Централна Англия в района на Лий

Европари за иновации отиват за сладки и салфетки

Дейности, които не отговарят на изискванията за иновации, са получили европейско финансиране от програма “Конкурентоспособност”. За това алармира депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.
От сайта на оперативната програма става ясно, че са сключени договори за 223 проекта за над 176 млн. лв. Сред тях има проект за “Внедряване на иновативни сладкарски Дейности, които не отговарят на изискванията за иновации, са получили европейско финансиране от програма “Конкурентоспособност”. За това алармира депутатът от ГЕРБ Николай Нанков. От сайта на оперативната програма става ясно, че са сключени договори за 223 проекта за над 176 млн. лв. Сред тях има проект за “Внедряване на иновативни сладкарски

Най-важните новини от деня, петък, 4 април

Отпада таксата за повторно включване на тока Депутатите решиха таксата за повторно включване на тока в случай на прекъсване заради неплатени...

Брутално от ЦРУ


Уотърбординг, лишаване от сън, държане на затворниците в пълна тъмнина: бруталността на ЦРУ при разпити на предполагаеми терористи предизвика голямо възмущение. Сега на бял свят ще излязат части от таен доклад по темата, пише "Дойче веле":

При управлението на Джордж Буш-младши ЦРУ е използвало брутални методи по време на разпити на предполагаеми терористи. В четвъртък (03 април) Комисията по разузнаването в американския Сенат реши най-после да публикува части от свой таен доклад по...

Съученик на Цветанов убил сина на заместника му

Съсобственикът на верига пицарии „Виктория“ - 49-годишният Георги Илиев, е шофирал Мерцедеса при катастрофата, в която загина синът на бившия зам.-министър на вътрешните работи от ГЕРБ. 

Това съобщиха днес от Софийска градска прокуратура за „24 часа“ след двудневно мълчание.

Катастрофата е станала на 2 април вечерта край входа на ресторант „Ловен парк“ в столицата.

Загиналият Юлиян Георгиев е син на бившия зам.-министър на МВР в правителството на ГЕРБ - Димитър Георгиев.

49-годишният Георги Илиев пък е съученик на бившия вътрешен министър в кабинета на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Инцидентът

В сряда 20-годишният Юлиян Георгиев е ударен от сребрист Мерцедес и загива на място. Момчето излязло с мотора си, за да вземе от своя колежка записки от лекции, съобщава „24 часа“.

Студентът пътувал от Студентски град към дома си в “Лозенец”, когато станал инцидентът.

Това се случило около 21 ч. край входа на ресторант „Ловен парк“ - там движещият се в насрещното платно Мерцедес направил ляв завой, за да влезе в парка и препречил пътя на момчето.

Екипът на “Спешна помощ”, който пристигнал на място, само констатирал смъртта на 20-годишния студент.

Срещу Георги Илиев вече е образувано досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост.

Кръвния му тест е показал, че не е употребил алкохол или наркотици. Той има и чисто съдебно минало.

От прокуратурата уточниха, че са назначени съдебно-медицински и технически експертизи, които да изяснят точната причина за катастрофата.

Георги Илиев съсобственик на 4 фирми. Това са "Виктория Арена", ЕТ "Георги Илиев", "Елинор", "Арт Трейд". Той е и едноличен собственик на други три- "Арт-2000", "Арт Виктория", "Сий Роуд".

Б. Абазов: Постигнахме най-справедливото и балансирано разпределение на средствата за тютюнопроизводителите

Постигнахме най-справедливото и балансирано разпределение на средствата за българските тютюнопроизводители. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов след заседанието на Консултативния съвет по тютюна. Съветът, обединяващ браншовите организации, фирмите-изкупвачи и представители на министерството взеха единодушно решение за разпределението на националните доплащания за реколта 2013 г.

“Лаута” се покри след бойкот

Информационно ембарго бе наложено в “Лаута” преди съботното домакинство на “Локомотив” (Пд) срещу “Лудогорец”. Последната тренировка бе на закрито, а треньорът Александър Станков отмени насрочената за 14 ч пресконференция. Клубната управа опита да запуши устата на футболисти, треньори и служители с обещания, че ще бъде преведена по 1 заплата от Информационно ембарго бе наложено в “Лаута” преди съботното домакинство на “Локомотив” (Пд) срещу “Лудогорец”. Последната тренировка бе на закрито, а треньорът Александър Станков отмени насрочената за 14 ч пресконференция. Клубната управа опита да запуши устата на футболисти, треньори и служители с обещания, че ще бъде преведена по 1 заплата от

Заловиха хероин за 10 млн. долара в камион, влязъл в Полша от Украйна

/КРОСС/ В тайник на камион, пътуващ от Украйна за Полша, полските власти са намерили 50 кг хероин, предаде Ройтерс. По данни на полските власти това е една от най-големите пратки дрога, засечени в Европа от години насам. Контрабандната стока е била открита на граничния пункт Медика, през който камионът се опитал да влезе в Полша. Финансовото министерство на страната изчисли, че стойността на наркотика на черния пазар е около 10 милиона долара.    

1.5 млрд. лв. ще вложи азиатски инвестиор в България

Инвестиция в размер на 1.5 млрд лв. ще бъде обявена в най-скоро време от правителстото - заяви в Бургас зам. министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, съобщи Дарик.
Средствата ще бъдат осигурени от азиатска държава, чието име на този етап не може да бъде обявена.
Г-н Ибрямов призна, Инвестиция в размер на 1.5 млрд лв. ще бъде обявена в най-скоро време от правителстото - заяви в Бургас зам. министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, съобщи Дарик. Средствата ще бъдат осигурени от азиатска държава, чието име на този етап не може да бъде обявена. Г-н Ибрямов призна,

Стъпкани от тълпата съдят Бионсе

Бионсе явно ще отбележи края на световното си турне с посещение в съда - стъпкани от тълпата на нейн концерт фенки ще съдят нея и екипа й заради травмите, откарали ги в болница.

Историята на софийските улици е в квартал „Враждебна"

/КРОСС/ Къде отиват паветата и уличните настилки след усилените ремонти в София - под ключ в столичния квартал „Враждебна", където се съхранява историята на софийските улици. Там има бордюри, настилки, а до емблематичните жълтите павета са наредени и по-скромните им сиви събратя. „Гранитен паваж, където се влага повторно в улиците, гранитни бордюри и други материали, които могат да бъдат използвани повторно", обясни зам.-кметът на София Любомир Христов пред бТВ. През 70-те асфалтът е заливал паветата, но на някои улици те са оцелели и досега. Оттук ще тръгне и калдаръм, който да бъде вграден в района на Лъвов мост.  

1.5 млрд. лв. ще вложи азиатски инвестиор в България

Инвестиция в размер на 1.5 млрд лв. ще бъде обявена в най-скоро време от правителстото - заяви в Бургас зам. министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, съобщи Дарик.
Средствата ще бъдат осигурени от азиатска държава, чието име на този етап не може да бъде обявена.
Г-н Ибрямов призна, Инвестиция в размер на 1.5 млрд лв. ще бъде обявена в най-скоро време от правителстото - заяви в Бургас зам. министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, съобщи Дарик. Средствата ще бъдат осигурени от азиатска държава, чието име на този етап не може да бъде обявена. Г-н Ибрямов призна,

Хванаха проф. Драгомир Драганов да кара с 2,44 промила

Професорът от Софийския университет Професорът от Софийския университет "Климент Охридски" Драгомир Драганов бе хванат да кара пиян от столичната Пътна полиция вчера следобед. Лъкатушещата кола на пияния 65-годишен професор била забелязана първо от гражданин, който бил шокиран, когато видял как автомобилът се движи на зигзаг по пътя край Киноцентъра в кв. "Бояна"...

ДФ "Земеделие" отпуска 11 млн. лв. за изхранване на животни през 2014 г.

ДФ „Земеделие” отпуска първия транш от 11 млн. лв. за изхранване на животни през 2014 г. Средствата ще бъдат изплатени по схемата de minimis на...

Иманяр, открил съкровище за 5 млн. евро, днес отглежда репички

„Дал Кольо - взел Кольо! Такава е съдбата човешка. Трудно се говори за това, трябва да внимавам какво казвам. 14 години вече се разправям с мутри и полицаи", разказва Марин Николов Попов от Джулюница пред в. „Борба".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Заедно с брат си Александър са смятани „Дал Кольо - взел Кольо! Такава е съдбата човешка. Трудно се говори за това, трябва да внимавам какво казвам. 14 години вече се разправям с мутри и полицаи", разказва Марин Николов Попов от Джулюница пред в. „Борба". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Заедно с брат си Александър са смятани

Палестински затворници заплашват с гладна стачка

Израел обяви, че няма да освободи четвъртата група затворници

Siemens ще доставя оборудването за морската част на "Южен поток"

„Южен поток транспорт" подписа договор със Siemens AG за осигуряване на електротехнически системи и контролно-измервателни уреди за морската част от газопровода „Южен поток". Немската компания ще достави телекомуникационно оборудване и системи за автоматично управление и контрол, които ще бъдат използвани на сушата от двете страни на морския газопровод, както и от Централното диспечерско управление и резервния диспечерски пункт.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване