Руски зам.-министър: Политиците в САЩ да се успокоят, да правят йога и да приемат, че Крим е част от Русия

Американските политици трябва да се успокоят, да правят йога и да приемат, че Крим вече е част от Русия, заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков в интервю за Интерфакс, чийто язвителен тон напомня реториката от времето на Студената война.   В отговор на въпрос за това, че отношенията между САЩ и Русия са в най-лошия си период от 20 години насам и Вашингтон преустановява сътрудничеството в редица области, Рябков заявява, че САЩ явно не могат да се примирят с новата ситуация.   "Какво можем да посъветваме американските колеги? Да излизат повече на чист въздух, да се занимават с йога, с разделно хранене, може би да гледат комедийни сериали по телевизията. Това е по-добре, отколкото да "залъгват" себе си и другите, знаейки, че влакът е заминал и детски капризи, сълзи и истерия няма да помогнат", казва руският зам.-външен министър.   Решението на Русия да завземе украинския автономен регион Крим задълбочи кризата между Москва и Запада до нива от времето на Студената война.   Много от високопоставените руски лица, на които САЩ и ЕС наложиха санкции, реагираха с насмешка, но предупредиха, че Западът така вреди на собствените си интереси.   Рябков коментира и решението на Вашингтон да включи космическата агенция НАСА в списъка на американските организации, които нямат право на контакти с руски правителствени представители, което се разглежда като символичен жест за засилване на натиска над Русия.   "Стигат до анекдотични ситуации, когато например, отменят работни срещи на метеоролози. НАСА току що обяви, че прекратява сътрудничеството с Роскосмос по всички аспекти, с изключение поддържането на МКС", казва Рябков.  

Tехнологичният сектор повлече Wall Street*

Nasdaq Composite потъва с близо 3%, като акциите на нито една компания от състава на индекса не поскъпват, книжата на Google певтиняват с близо 5 на сто

    


Георги Илиев от катастрофата със зам. министерския син - съученик на Цветанов

Георги Илиев, съсобственикът на веригата пицарии “Виктория”, който участва в катастрофата, убила Юлиян георгиев - сина на зам.- министър на Цветанов, е бил съученик на самия бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Двамата са набор 65-и и са били заедно в спортното училище на ЦСКА. Георги Илиев, съсобственикът на веригата пицарии “Виктория”, който участва в катастрофата, убила Юлиян георгиев - сина на зам.- министър на Цветанов, е бил съученик на самия бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Двамата са набор 65-и и са били заедно в спортното училище на ЦСКА.

Завръщането на Гърция на международните пазари е въпрос на дни

Въпрос на дни е завръщането на Гърция на международните пазари. Това заяви финансовият министър на страната Янис Стурнарас, цитиран от в. "Етнос". Заровете са хвърлени, след четири години изолация, Гърция се завръща на пазарите с облигационни емисии, заяви министърът. Източници, цитирани от изданието, предполагат, че Гърция ще пусне още следващата седмица емисия от петгодишни облигации с цел да събере два милиарда евро. Отбелязва се, че конкретната информация е останала без коментар от страна на икономическия екип на правителството в Атина, но се предполага, че след снощната среща на финансовия министър с премиера Андонис Самарас, на която са били разисквани параметрите на този експеримент, излизането на Гърция на пазарите е въпрос на дни. Според същите източници решителна роля за датата, на която ще бъдат пуснати обигациите, ще изиграе очакваното съобщение за доклад на международната рейтингова агенция Мудис. Твърде вероятно било агенцията да повиши рейтинга на гръцката икономика. Вестникът припомня, че това се случва, след като миналата седмица Атина постигна споразумение с тройката международни кредитори /ЕС,ЕЦБ, МВФ/ за отпускане на следващия транш от заемите за страната, и след позитивните оценки на европейските партньори, дадени на срещата на Еврогрупата, че "е налице чувствително подобрение на икономическия климат в Гърция". Позитивното е, че Гърция не просто прелисти една страница или глава, а смени цяла книга, спредовете продължават да падат, което е характерно за времето преди кризата, каза още министърът. В. "Етнос" пише, че предстоящото излизане на Гърция на пазарите е в центъра на международния печат четири години след присъединяването на страната към спасителната програма. Морган Стенли отбелязва, че завръщането на Гърция на пазарите става по-рано от очакваното и че предстоящата емисия ще бъде при добри условия. Цитирани от Ройтерс източници смятат, че в емисията, която ще включва петгодишни облигации на стойност 2 млрд. евро, се очаква да вземат участие Дойче банк, Банк ъф Америка, Мерил Линч, Джей Пи Морган и Голдман Сакс. "Файненшъл таймс" предполага, че емисията ще бъде пусната на 11 април при вероятна лихва от 4,5 на сто. В свой анализ Юробанк твърди, че за да е успешна, емисията трябва да бъде не по-голяма от два милиарда евро, и че нейна цел е да повиши доверието на пазарите към гръцката икономика. До преди година това звучеше невероятно, сега вече е постижимо, защото гръцката икономика реализира значителни стъпки на напредък както по отношение на бюджетната и финансова рамка, така и от структурно естество, смятат анализаторите. Става дума за първите дългови книжа, които силно задлъжнялата Гърция ще емитира, откакто тя бе изолирана от международните пазари на облигации и трябваше да вземе спасителна помощ от останалите европейски страни и Международния валутен фонд (МВФ) през 2010 година.

Футболен фен подпали апартамента си

/КРОСС/ Че мъжете не могат да готвят се доказа за пореден път от ентусиазиран хасковлия, който поискал да приготви вечерята снощи. Вместо това подпалил кухнята, а впоследствие и апартамента си, пише haskovo.net. Б.О. от хасковската „Червена стена" направил всичко по правилата - включил котлона, сложил тигана и налял олиото. После...го забравил, докато стискал палци за любимците си от течащия мач Лион-Ювентус от турнира за Лига Европа. Едва когато задимяло порядъчно, запалянкото усетил, че нещо се готви в кухнята. Обаче вече било късно. Пристигналите на място пожарникари загасили огъня, но не и преди той да унищожи цялата налична техника в стаята за готвене и да обгори 40 квадратни метра стени.    

Собственик на пицарии блъснал сина на бивш зам.-министър

Шофьорът на мерцедеса, който блъсна и уби 21-годишния Юлиян Георгиев - син на бившия зам.-министър на МВР Димитър Георгиев се нарича Георги Илиев Илиев, съобщиха пред “Труд” вчера от Софийската градска прокуратура (СГП).
Илиев е съсобственик на веригата пицарии “Виктория” и съученик на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от спортното... Шофьорът на мерцедеса, който блъсна и уби 21-годишния Юлиян Георгиев - син на бившия зам.-министър на МВР Димитър Георгиев се нарича Георги Илиев Илиев, съобщиха пред “Труд” вчера от Софийската градска прокуратура (СГП). Илиев е съсобственик на веригата пицарии “Виктория” и съученик на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от спортното...

Скандална сделка със земи на брега на морето в Бяла

Става дума за заменка на Министерството на отбраната на имот от 40 декара за 30 апартамента в крайните квартали на Варна, Пловдив, Плевен, Казанлък и София

Да уцелиш точния момент!

Вижте уникални фотоси от цял свят

    


Премиерът на Словения отново ще поиска вот на доверие за правителството си


Словенският премиер обяви днес, че ще поиска вот на доверие за своето правителство, което се бори с финансова криза в опит да избегне международна спасителна помощ, предаде "Асошиейтед прес".

Аленка Братушек заяви, че вотът ще бъде за "доверието и по въпроса дали всички ние искаме да работим за Словения и нейните граждани".

Братушек застана начело на правителството в Словения през март миналата година, след като предишният дясноцентристки кабинет падна след обвинения в...

Емитирането на 3 млрд. лв. нов външен дълг се отлага, чака се ЕЦБ да свали лихвите

Емитирането на нов външен дълг в размер на 3 милиарда лева се отлага за след евроизборите заради Европейската централна банка, съобщи финансовият министър Петър Чобанов. По този начин на практика ще се сбъдне това, което прогнозираха от ГЕРБ.

5 нови случая на туберкулоза открити за седмица във Врачанско

Пет нови случая на туберкулоза са открити за седмица във Врачанска област. Сред заболелите има и деца, предаде БНР.
Увеличение на туберкулозно болните за първите месеци на годината отчитат от регионалната здравна инспекция. Д-р Миролюб Тодоров отбеляза, че туберкулозата е заболяване, което често засяга социално слабите слоеве на населението. Пет нови случая на туберкулоза са открити за седмица във Врачанска област. Сред заболелите има и деца, предаде БНР. Увеличение на туберкулозно болните за първите месеци на годината отчитат от регионалната здравна инспекция. Д-р Миролюб Тодоров отбеляза, че туберкулозата е заболяване, което често засяга социално слабите слоеве на населението.

Пет нови случая на туберкулоза открити за седмица във Врачанско

Пет нови случая на туберкулоза са открити за седмица във Врачанска област. Сред заболелите има и деца, предаде БНР.
Увеличение на туберкулозно болните за първите месеци на годината отчитат от регионалната здравна инспекция. Д-р Миролюб Тодоров отбеляза, че туберкулозата е заболяване, което често засяга социално слабите слоеве на населението. Пет нови случая на туберкулоза са открити за седмица във Врачанска област. Сред заболелите има и деца, предаде БНР. Увеличение на туберкулозно болните за първите месеци на годината отчитат от регионалната здравна инспекция. Д-р Миролюб Тодоров отбеляза, че туберкулозата е заболяване, което често засяга социално слабите слоеве на населението.

Орешарски: Българският пазар е отворен за виетнамски инвестиции

/КРОСС/ "Радвам се, че в последните години се засилват политическите контакти между България и Виетнам, а още по-радостно е, че има оживление и в бизнеса между двете страни. Надявам се с това посещение да допринесем за по-нататъшно развитие на търговията и икономическото сътрудничество." Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за радио „Гласът на Виетнам" преди официалното си посещение в Ханой. Министър-председателят отбеляза, че в българската делегация във Виетнам ще участват министърът на земеделието и храните, на културата, транспортният министър и зам.-министърът на икономиката и енергетиката. „С това показваме, че имаме не само намерения за задълбочаване на политическото сътрудничество, а най-вече установяване на по-тесни икономически контакти. В състава на делегацията присъстват и много представители на деловите среди, които се интересуват от бизнес с виетнамски партньори", заяви министър-председателят. Той изрази надежда виетнамски фирми да проявят интерес към България и да инвестират у нас. „Бихме желали повече туристи от Виетнам да посещават България", добави министър-председателят. Премиерът Орешарски изтъкна, че във Виетнам живеят много студенти, които са завършили в нашата страна

Марк Антъни направи дом за сираци в Доминикана

Певецът Марк Антъни най-накрая завърши проекта си за сиропиталище в Република Доминикана.

Григор мина като Ахил през корта в Атина

Григор Димитров мина като хала през корта в Атина и даде аванс на България срещу Гърция за купа “Дейвис”. 15-ият в световната ранглиста прегази като митичния Ахил за 95 мин Маркос Каловелонис с 6:3, 6:3, 6:0 и поведохме с 1:0.

Съперникът е №690 в света и за него бе чест и удоволствие да се изправи срещу Григор. Феновете аплодираха горещо и бълга Григор Димитров мина като хала през корта в Атина и даде аванс на България срещу Гърция за купа “Дейвис”. 15-ият в световната ранглиста прегази като митичния Ахил за 95 мин Маркос Каловелонис с 6:3, 6:3, 6:0 и поведохме с 1:0. Съперникът е №690 в света и за него бе чест и удоволствие да се изправи срещу Григор. Феновете аплодираха горещо и бълга

К. Добрев: Мъчно ми е за Златанов; гневен съм на Борисов

Действително, присъдата на Филип Златанов от вчера е сериозна (3 години и половина - б.ред.), но това е присъда за управлението на ГЕРБ, за стила и начин на мислене, който беше опроверган и осъден, заяви по БНТ Кирил Добрев, депутат от Коалиция за България.

Новата носителка на "Оскар" Лупита Ньонго става посланик на известна модна марка


Любовната връзка, ако може така да се нарече, между новата носителка на "Оскар" за поддържаща женска роля Лупита Ньонго и модната индустрия продължава. Актрисата, която стана известна с участието си във филма на Стив Маккуин "12 години в робство", бе обявена за новото рекламно лице на марката "Ланком" (Lancome), предаде "Асошиейтед прес".

Родената в Мексико актриса с кенийски произход ще бъде първата чернокожа посланичка на известната марка, зад която говорители са били звезди като...

Пет нови случая на туберкулоза за седмица във Врачанско

/КРОСС/ Пет нови случая на туберкулоза са открити за седмица във Врачанска област. Сред заболелите има и деца, предаде БНР. Увеличение на туберкулозно болните за първите месеци на годината отчитат от регионалната здравна инспекция. Д-р Миролюб Тодоров отбеляза, че туберкулозата е заболяване, което често засяга социално слабите слоеве на населението. „По пътя на логиката, че сме един беден район и е нормално да имаме по-голяма заболеваемост от другите области", коментира той. Друга тревожна тенденция за връщането на туберкулозата сред бебетата и децата. „По-голяма е бройката на ромите, хронични алкохолици, пушачи, хора, които не работят, неорганизирани. Тези хора нямат достатъчно изграден имунитет, финансови средства, за да се поддържат", обясни д-р Тодоров. „В последните години се регистрира един вид туберкулоза, в който лицата са резистентни на лечението, и там смъртността е доста голяма", подчерта той. По данни на здравната инспекция миналата година са починали петима болни от туберкулоза.  

Полет над златната среда

Шестте перки се завъртяха синхронно – отначало безшумно, но с променящо регистъра и силата бръмчене. Започна като при рояк тлъсти мухи, борещи се в стъкло, но прерасна в нещо като концерт на аборигенски диджериду.

Орешарски е лъжец! Обеща, а не даде пари на Дивотино!

Пламен Орешарски е лъжец, излъга ме няколко пъти, че ще отпусне парите за Дивотино и не го направи,

коментира Николай Бареков при откриването на втория офис на "България без цензура" в Перник.

Той припомни, че е имал една среща с министър-председателя през лятото и тогава отпуснали първите пари, и като се стигнало до голямата сума, изведнъж работата спряла до тук.

"Пламен Орешарски излъга хората в Дивотино. Видяхме се лятото и не ми вдигна повече. Мислеха да откраднат...

Продължава

Разкриват до дни мъченията на ЦРУ при разпитите на предполагаеми терористи

Какви мъчения използват агентите на ЦРУ при разпити на предполагаеми терористи - това се очаква да стане публично достояние в следващите дни, съобщи bTV. Поредната голяма тайна на Съединените щати ще бъде разкрита с благословията на американските депутати. Неотдавна те получиха стряскащ доклад, в който са описани методите на шпионската агенция.
Какви мъчения използват агентите на ЦРУ при разпити на предполагаеми терористи - това се очаква да стане публично достояние в следващите дни, съобщи bTV. Поредната голяма тайна на Съединените щати ще бъде разкрита с благословията на американските депутати. Неотдавна те получиха стряскащ доклад, в който са описани методите на шпионската агенция.

Станишев ще посети областите Варна и Добрич

Днес лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев започва обиколка на областите Варна и Добрич, където ще се срещне с граждани, съобщиха от пресцентъра на БСП. Днес от 18:00 часа той ще се срещне с актива на партията от община Добрич, както и с кметове и кметски наместници.

Пълна петъчна лудница: 4 жени се самоубиха

Хрониката на днешните самоубийства буквално зачерни днешния петък. Първо млада жена загина, след като скочи от Аспаруховия мост. Сигналът за инцидента бил подаден в 12:40 ч. на тел. 112. Преминаващи съобщили, че тя се кани да скочи от най-високата точка на моста, а след това жената действително се хвърлила във водата. Самоличността й все още не е установена.

ЕС отново призова Русия за намаляване на напрежението в Украйна

В противен случай европейските външни министри обещаха да наложат нови санкции за Москва

    


Москва арестува 25 украинци за тероризъм

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) обяви, че е арестувала 25 украинци по подозрения, че планирали терористични атаки и са готвели саботажи през март по време на референдума в Крим, информира Би Би Си.

ЦСКА победи "Локо" (Сф) с 3:1

ЦСКА разгроми “Локомотив” (Сф) с 3:1 в контрола на стадиона в кв. “Надежда”. Мартин Петров заби третото попадение. От началото на годината Свръхзвуковият нападател има 3 гола, но все в контроли. ЦСКА беше господар на терена от самото начало - до 14-ата минута се разписаха Ивайло Чочев и Валентин Илиев. Секунди преди края за “железничарите” се разпи ЦСКА разгроми “Локомотив” (Сф) с 3:1 в контрола на стадиона в кв. “Надежда”. Мартин Петров заби третото попадение. От началото на годината Свръхзвуковият нападател има 3 гола, но все в контроли. ЦСКА беше господар на терена от самото начало - до 14-ата минута се разписаха Ивайло Чочев и Валентин Илиев. Секунди преди края за “железничарите” се разпи

Цветанов: Листата на ГЕРБ за евровота ще е многообразна, с хора от всички сфери и етноси

/КРОСС/ Във Велико Търново зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов обяви, че партията ще обяви листата си за европейските избори в срок до две седмици. По думите на бившия вътрешен министър ГЕРБ цели листата им от 17 кандидати да бъде многообразна и в нея да присъстват хора от всички сфери и етноси. "Знаете, че ГЕРБ е национално отговорна партия. Ще се консолидираме около едно две имена, които да бъдат включени в листата и да бъдат представители на тази общност, на която смятам, че трябва да дадем заслуженото", каза още той. На въпрос дали кметове от партията ще бъдат включени в листата Цветанов заяви, че ГЕРБ прави всичко възможно да има представители от всички областни градове. „Ще направим всичко възможно всеки един от хората, които ще бъдат избрани като депутати, надявам се те да бъдат 6, а защо не и 7, да отговарят за 2-3 области", допълни той. Същевременно, по думите на бившия министър, желанието на партията е да се увеличат младите хора, които посещават Брюксел. "Така те ще имат възможност да се запознаят с европейските институции и да могат да търсят своя европейска перспектива и развитие по европейските стандарти, които налага ГЕРБ", категоричен бе той.  

Еврофондовете за България не могат да бъдат спирани от ЕК на база мониторинг

Европейската комисия (ЕК) не може да предприеме действия по спиране на плащанията за България на базата на мониторинговия механизъм. Това заяви...

Русия и Украйна арестуват вражески саботьори

25 украинци, заподозрени в планирани терористични действия, са били арестувани в четвъртък от руската Служба за сигурност, предаде АФП.
В същото време Киев обяви, че е хванал двама руснаци, които планирали нападения срещу украински политици.
Според тв канала НТВ 25 украинци готвели атентати в седем региона в Русия. 25 украинци, заподозрени в планирани терористични действия, са били арестувани в четвъртък от руската Служба за сигурност, предаде АФП. В същото време Киев обяви, че е хванал двама руснаци, които планирали нападения срещу украински политици. Според тв канала НТВ 25 украинци готвели атентати в седем региона в Русия.

Откриха саркофага на Георги Димитров в пункт за скрап

Саркофагът е с армирани стъкла и реално е херметически затворена камера, поддържала температура 17 градуса с помощта на супер модерна за времето си електронно следена климатична инсталация

Кутровски донесе втора победа за България срещу Гърция за купа "Дейвис"


България поведе с 2:0 победи срещу Гърция в плейофа за оставане във втора група на евро-африканската зона на купа "Дейвис". Димитър Кутровски спечели с 6:4, 6:3, 1:6, 6:3 срещу Теодорос Ангелинос в мач, продължил близо три часа.

По-рано Григор Димитров зададе положителен тон с победата си с 6:3, 6:3, 6:0 срещу Маркос Каловелонис.

Кутровски беше подкрепян в Атина от голяма агитка. В публиката бяха председателят на БОК Стефка Костадинова, футболният мениджър Лъчезар Танев и...

Хотелиери искат "Слънчев бряг" да се отдели от Несебър

Според браншовата организация община Несебър не проявява нужната отговорност към решаване на проблемите в курорта

Откриват автоматично секции в чужбина там, където са гласували поне 100 души последните 5 години

За първи път секции в чужбина за изборите през май ще бъдат откривани автоматично без заявления - условието е на предходни избори през последните пет години там да са гласували поне 100 избиратели. Това съобщи в интервю за Дарик Стефан Манов, който като представител на обществените съвети на българите в чужбина коментира решението на ЦИК от снощи.

Брюксел заплаши България със санкции заради ЕРП-тата и „Южен поток“

Две нови наказателни процедури в енергетиката заплашват България. Едната е заради офанзивата на държавата за отнемане на лицензите на енергоразпределителните предприятия, а втората - заради днес приетите на първо четене поправки в Закона за енергетиката, касаещи газопровода "Южен поток".

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер е изпратил писмо до енергийния министър Драгомир Стойнев. Днес минути преди края на работния ден на администрацията, от министерството на Стойнев обявиха лаконично в прессъобщение, че е получено писмо от еврокомисаря, в което той кани министъра на разговор по енергийни въпроси. Датата и часът на срещата все още не са уточнени.

В писмото си Йотингер е изразил загриженост за спора с ЕРП-тата, както и за липсата на напредък в реформите в енергийния сектор, препоръчани миналата година от Еврокомисията и Световната банка, съобщи говорителят на комисаря Сабине Бергер. Спорът е между трите ЕРП (ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про) и държавната НЕК и те би трябвало да се разглеждат първо в българския съд, посочва комисарят. Освен това енергийният регулатор (ДКЕВР) би трябвало да изпълнява задълженията си прозрачно и независимо от правителството и пазарните интереси, се казва в писмото му.

Ако българското правителство не уважи независимостта на ДКЕВР, или ако ДКЕВР не успее да заработи според задълженията си, записани в Третия енергиен пакет на ЕС, Еврокомисията ще започне наказателна процедура срещу България, каза Сабине Бергер.

Втората наказателна процедура, която грози държавата, е заради днешните поправки в енергийния закон, целящи заобикаляне на европейското законодателство в случая с проекта "Южен поток", съобщи изданието Юроактив. Според поправките, приети днес от българския на първо четене с гласовете на БСП, ДПС и „Атака“ газопроводът ще се води не като тръбопровод, а като интерконектор (междусистемна газова връзка).

Преди дни еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер е изпратил друго писмо до Стойнев заради готвените поправки, в което е изразил загриженост за съвместимостта им с еврозаконодателството. "Когато получим отговор на това писмо, ще направим анализ и след това ще решим възможните бъдещи действия", каза днес Бергер. Източници от Брюксел, цитирани от Юроактив твърдят, че България "мами" с "Южен поток" и е възможно да понесе тежка санкция, ако не отстъпи.

Барозу даде Каварна за пример за приобщаване на ромите в ЕС

Бъсеску: Ромите да оставят настрана ценностите на тяхната етническа общност

    


Стойнев: Този отоплителен сезон бе изцяло гарантиран от правителството

/КРОСС/ "Хората трябва да знаят, че този отоплителен сезон бе изцяло гарантиран от правителството, но през следващия трябва да се предприемат мерки за по-сериозни финансови постъпления в „Булгаргаз" ЕАД." Това заяви министър Драгомир Стойнев по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос как Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) отстоява правата и интересите на потребителите на „Топлофикация- София" ЕАД. Той акцентира, че финансовото състояние на „Топлофикация- София" не е добро и дълговете на общинското дружество към БЕХ са огромни. "По наши разчети наближават над 550 млн. лева. Сформирани са работни групи от експерти, които трябва да намерят най-правилното решение", каза още министър Стойнев. По отношение правата, защитата и интересите на потребителите, министър Стойнев представи начините, по които МИЕ работи, за да ги защити - чрез контрол на отговорите на топлофикационните дружества по жалби на клиентите им, както и чрез периодични проверки на отделни сгради и фирмите за топлинно счетоводство. След всяка проверка се правят задължителни предписания за изпълнение на проверените лица. Изборът на фирми и сгради се определя на база постъпващи в министерството жалби. Годишно се извършват не повече от 4-5 детайлни проверки с експерти, стана ясно от думите на министъра. "Интересите на крайните клиенти също така се защитават и чрез периодичното актуализиране на нормативната база

Централната банка на Турция очаква икономически растеж от 4% през 2014 г.

Според гуверньора на финансовата институция икономиката на южната ни съседка е по-устойчива от очакваното

    


САЩ разработвали "кубинска пролет"

Съединените щати официално отрекоха подобно нещо. Агенцията на САЩ за международно развитие (USAID) призна, че е участвала в разработването на “кубинския туитър”, но отрече той да е замислен с политическа цел. След интервюта с участници и разследване на над 1000 страници документи Асошиейтед прес разкрива историята на “Зунзунео”. Съединените щати официално отрекоха подобно нещо. Агенцията на САЩ за международно развитие (USAID) призна, че е участвала в разработването на “кубинския туитър”, но отрече той да е замислен с политическа цел. След интервюта с участници и разследване на над 1000 страници документи Асошиейтед прес разкрива историята на “Зунзунео”.

Азери спряха Щерев за ъгъла на Станка

ВАНТАА - Шефовете на азербайджанската делегация не разрешиха в последния момент на Симеон Щерев да застане в ъгъла на Станка Златева. Българският треньор води на европейското мъжкия национален тим на бившата съветска република, но очакваше зелена светина за срещите на своята възпитаничка, която той готви от януари в Баку. 
Във Вантаа Щерев дори по ВАНТАА - Шефовете на азербайджанската делегация не разрешиха в последния момент на Симеон Щерев да застане в ъгъла на Станка Златева. Българският треньор води на европейското мъжкия национален тим на бившата съветска република, но очакваше зелена светина за срещите на своята възпитаничка, която той готви от януари в Баку. Във Вантаа Щерев дори по

Граничар изгони три деца от браздата край Силистра, едно от тях падна и се удави в Дунав

14-годишно момче от Силистра се е удавило в река Дунав. Инцидентът е станал около 15.30 часа, съобщи БНР.
Момчето, заедно с още трима свои приятели, се намирало в близост до граничната бразда. След предупреждение от страна на граничен полицай да напуснат зоната, децата са побягнали към реката и едното се подхлъзнало и паднало във водата. 14-годишно момче от Силистра се е удавило в река Дунав. Инцидентът е станал около 15.30 часа, съобщи БНР. Момчето, заедно с още трима свои приятели, се намирало в близост до граничната бразда. След предупреждение от страна на граничен полицай да напуснат зоната, децата са побягнали към реката и едното се подхлъзнало и паднало във водата.

Здравният министър предлага детските експертни лекарски комисии да станат част от ТЕЛК


Детските и специализираните (очни, белодробни и психиатрични) експертни лекарски комисии да станат част от териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК). Това ще предложи министърът на здравеопазването Таня Андреева на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), информира БНР. Когато се разглеждат случаи, свързани с деца, в комисиите ще има педиатри, отбеляза здравният министър. 

Според нея промяната няма да забави работата на комисиите. "Освен това се разрешава на...

Родители възмутени от Борисов, агитирал пред деца

Държавната агенция за закрила на детето е започнала проверка срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод негово изказване пред деца от Трето основно училище "Д. Талев" в Благоевград.

Кунева ще се бори за влизане в Европейския енергиен съюз

/КРОСС/ "Не съм изненадана от сигнала за спирането на парите за България от ЕС. Съюзът е най-големият инвеститор у нас. Лично аз съм пристрастна към новината, защото това са парите, които аз съм договорила. Този път оценката на ЕП е страшна. Управляващите да не подценяват сигнала. Репутацията ни на корумпирана страна е мълниеносна." Това каза на пресконференция на Реформаторсикя блок в Сливен Меглена Кунева, водач на листата на Реформаторския блок. "Моята цел в Европарламента ще е 100 % усвояване на еврофондовете. Никой в Европа обаче не иска да захранва през еврофондовете корупционни схеми", каза още Кунева. На въпрос дали вижда гръцки сценарий за България, водачът на листата на Реформаторския блок отговори, че стабилната фискална дисциплина не означава просто затягане на коланите, а по-ефективни публични разходи. Тя посочи като приоритети на евродепутатите на Реформаторския блок в следващия мандат на ЕП присъединяването на България към съюзите в Европа - банковия съюз, Шенген, еврозоната и Европейския енергиен съюз. По думите й, без решителни реформи в администрацията и съдебната система няма да има справедливост за хората и да се върне репутацията на страната. "РБ няма да участват в мръсни кампании", обясни Кунева за предстоящия евровот и подчерта, че за РБ водеща тема ще са доходите на хората и енергийната независимост на България

Орешарски е лъжец! Обеща, а не даде пари на Дивотино!

Аз бях един ходатай, един просяк и той обеща, че ще ги даде и излъга, заяви лидерът на ББЦ. Той припомни, че дори предложил на министър-председателя парите да бъдат дадени в натура.

Роналдо получава почивка срещу "Реал сосиедад"


Голмайсторът на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо ще получи почивка при гостуването на "Реал сосиедад" в Примера дивисион, обяви треньорът Карло Анчелоти.

Португалецът получи травма в коляното и беше сменен в 80-ата минута на мача с "Борусия" (Дортмунд) (3:0) от четвъртфиналите в Шампионската лига. Анчелоти каза след двубоя, че контузията е лека, но уточни, че ако се наложи, ще даде почивка на нападателя.

"Решихме Кристиано да почива, защото е малко изморен. Искаме да...

6 месеца затвор за мъж, откраднал бутилки с алкохол от супермаркет във Варна

В бързо производство, след постигнато споразумение, ВРС осъди 28-годишeн мъж за кражба при опасен рецидив на бутилки с алкохол от супермаркет, научи Moreto.net. На 28-годишния И. Александров бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде търпяно в затвор, при първоначален строг режим.

Георги Илиев, 49 г., ресторантьор, е шофирал мерцедеса, убил сина на зам.-министъра

20-годишният Юлиян Георгиев излязъл с мотора си, за да вземе лекции от колежка в сряда вечерта, когато сребрист мерцедес го удари и уби на място в столицата.
Това сподели бабата на 20-годишния второкурсник от Технически университет - Мими Бойкова, във фейсбук.
Студентът, който е син на бившия зам.-министър на вътрешните работи от кабинета на... 20-годишният Юлиян Георгиев излязъл с мотора си, за да вземе лекции от колежка в сряда вечерта, когато сребрист мерцедес го удари и уби на място в столицата. Това сподели бабата на 20-годишния второкурсник от Технически университет - Мими Бойкова, във фейсбук. Студентът, който е син на бившия зам.-министър на вътрешните работи от кабинета на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване