Хванаха професор от СУ с 2,4 промила алкохол зад волана

/КРОСС/ Професор, преподаващ в Софийския университет, е бил спрян от полицията в София, докато шофирал пиян. Пробата, взета на място, показала 2.4 промила алкохол. Преподавателят е бил отведен в полицията. Полицейски автопатрул е извършил проверката в района на киноцентъра "Бояна" след сигнал на граждани, че мъжът се е качил в автомобила си във видимо нетрезво състояние. Засега от полицията отказват повече подробности. Води се разследване, предаде БНР.  

Quantic се завръща в София с група и нов албум на 21 май


Популярният британски изпълнител Куантик (Quantic) ще излезе пред публиката в София за втори път след първата му изява през 2010 г., когато направи само диджей сет, като този път ще е с група. На 21 май в клуб "Терминал 1" заедно те ще представят най-новия му албум Magnetica, съобщиха организаторите от Keen Acts.

Като мултиинструменталист, продуцент, диджей и пътешественик Уил Холанд, както е истинското име на Quantic, вече 15 години поддържа стабилна репутация с доказано добър...

Закриват детските и специализирани ТЕЛК-ове, предлагат да са част от общи комисии

Детските и специализираните ТЕЛК-ове ще бъдат закрити и ще станат част от общите експертни лекарски комисии. Членове на комисиите пък вече ще могат да бъдат и лекари, които работят в болниците и в извънболничната помощ. Това предвиждат промени в правилника за медицинската експертиза, съобщи днес здравният министър д-р Таня Андреева.

10% от британчетата не знаят, че живеят на планетата Земя

10% от децата във Великобритания не знаят отговорите на елементарни въпроси, като например на коя планета живеят. Това сочи проучване, пише в. "Дейли стар".
Допитването е направено по поръчка на "CBeebies Land" и разкрива, че британчетата, които не знаят, че живеят на Земята, смятат, че обитават Марс, Сатурн или планетата Великобритания. 10% от децата във Великобритания не знаят отговорите на елементарни въпроси, като например на коя планета живеят. Това сочи проучване, пише в. "Дейли стар". Допитването е направено по поръчка на "CBeebies Land" и разкрива, че британчетата, които не знаят, че живеят на Земята, смятат, че обитават Марс, Сатурн или планетата Великобритания.

Последни заявки за участие в BAPRA Bright Awards 2014

Поради сериозен интерес и желание за участие в BAPRA Bright Awards 2014, Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) дава възможност за последни заявки в конкурса. Таксата за желаещите да се включат щ...

Повече от 25 човека рок бенд и народни изпълнители са музикантите в „Мистерията Еньовден“

Днес хореографът и сценарист на спектакъла „Мистерията Еньовден“ Нешка Робева облече част от народна носия на първата официална репетиция на спектакъла, преди изиграването му на г...

Агенцията за децата проверява сигнал срещу Борисов за агитация пред ученици


Държавната агенция за закрила на детето е започнала проверка срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод негово изказване пред ученици от Трето основно училище "Димитър Талев" в Благоевград.
Преди седмица Борисов дойде в Благоевград, за да открие нова спортна зала в училището. Пред строените ученици той дръпна реч. Държавната агенция за закрила на детето е започнала проверка срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод негово изказване пред ученици от Трето основно училище "Димитър Талев" в Благоевград. Преди седмица Борисов дойде в Благоевград, за да открие нова спортна зала в училището. Пред строените ученици той дръпна реч.

Тома Васильов дарява 100 хил.лв. за БАН

Дарителската традиция е жива и днес, когато Академията е изправена пред сериозни изпитания за своята по-нататъшна дейност

Петър Чобанов: Капиталовите разходи на държавата ще подкрепят икономическия растеж

/КРОСС/ Капиталовите разходи на държавата ще бъдат средно около 6% от брутния вътрешен продукт през всяка година в периода 2015-2017 г., като по този начин ще се подкрепи макроикономическият сценарий, който предвижда ускоряване на икономическия растеж. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов при представянето на средносрочната бюджетна прогноза за периода 2015-2017 г. Целта на документа е да представи визията на правителството за финансовото обезпечаване на основните цели и изпълнението на мерките, заложени в програмата „Държавност, развитие, справедливост - икономически и социални приоритети на правителството на Република България". Министър Чобанов допълни, че през 2015 г. на този начален етап от бюджетната процедура са предложени допълнителни 300 млн. лв. за общински проекти, които да бъдат финансирани чрез Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". По отношение на общинските бюджети е предивден и допълнителен ресурс от около 100 млн. лв., които ще бъдат насочени за увеличаване на единните разходни стандарти, изравнителната и капиталовата субсидии, субсидията за снегопочистването и парите, които се отделят за общински пътища. Петър Чобанов допълни, че по този начин се продължават политиките, които бяха започнати чрез бюджет 2014 година. Министърът уточни, че в прогнозата е предвиден и допълнителен ресурс от 100 млн. лв

Хотелиери настояват за отделяне на Слънчев бряг от община Несебър

"Съюзът на собствениците" в "Слънчев бряг" ще започне преговори с държавата за пълно отделяне на курорта Слънчев бряг от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. Това съобщи председателят на Управителния съвет на съюза Елена Иванова. Решението е взето в петък на годишното общо отчетно събрание на съюза, в който членуват 90 хотелиери, предаде БТА.   Подобно искане отправят от години и от акционерното дружество Слънчев бряг, като идеята е курортните комплекси и специално изградените курортни селища да се обособят като отделни териториални единици с цел по-ефективната поддръжка и развитие на инфраструктурата.   Основните аргументи на хотелиерите са, че таксите, които община Несебър събира, се връщат като реинвестиции в курорта в много малък размер или изобщо не се връщат.   Община Несебър не проявява нужната отговорност към решаване на проблемите в Слънчев бряг, отбеляза Елена Иванова. Нещо повече, комплексът е основен донор на общината, а пътищата и алеите са в ужасно състояние, на места има участъци, които пропадат, почти няма функционираща отводнителна система, липсва озеленяване, налице са проблеми и с осветлението, всеки сезон е съпътстван с проблеми с осигуряването на обществения ред и сигурността, с шума от откритите заведения.   Иванова посочи, че всичко това дава достатъчно основание на хотелиерите да предложат и да настояват пред органите на властта, курортът "Слънчев бряг" да се отдели от община Несебър и да функционира като самостоятелна единица със собствено управление и правила.   Незаинтересоваността на община Несебър по отношение на поддръжката и стопанисването на инфраструктурата в зона "Изток" и липсата на адекватно решение на проблема с почти 10-годишна давност е достатъчен аргумент в полза на това решение, заяви хотелиерът Веселин Налбантов.   Според него абсолютно наложително е законово да се дефинират и регламентират правилата за управлението на курортите, които включват организация на обществен ред и сигурност, транспортна схема, търговски и рекламни дейности, поддръжка на пътища, озеленяване и осветление, сметосъбиране, сметоизвозване и други.   Селищата с национално значение са населени места, които би трябвало да задоволяват национални и международни потребности в туризма за почивка, отдих, спорт, развлечения и да отговарят на определени стандарти. При липса на адекватно управление това не може да се осъществи, каза Налбантов.

Водещите индекси на Стария континент изпратиха седмицата с повишения

Европейските акции поскъпнаха за девети пореден ден, стимулирани от решението на ЕЦБ и данните за икономиката на САЩ

    


Габриела Радославова с нов приз!

      На 04 април се състоя конкурсът "Мис секси дупе" в клуб Паспорт, където скандалната „Мисколежка” – Габриела Радославова известна със своите устни, спечели нова титла Мис Секси Дупе!
    Нейни подгласнички, които получиха награди от онлайн магазин за дрехи Julia, фитнес Energy Sport, Туроператор ВИП Сливен, бутик за цветя и подаръци Оливас, дамски фитнес Fit Curves, езиков център Бизи, бяха Бриджит Андреева и Меги Николова.
       Партньори на конкурса бяха Holiday Complex Rainbow – Слънчев бряг,  Apart Hotel Regina Mare – Царево и химическо чистене Max Clean. Синята прашка - Пепа Петрова връчи специална награда на своята фаворитка Ивелина Попова.

Балет "Арабеск" с "Огледало на времето" на сцената на Музикален театър

/КРОСС/ Балет „Арабеск" И Креди Арте ООД представят спектакъла „Огледало на времето" на 10 април 2014г. на сцената на Музикален театър от 19.00 ч. Спектакълът се реализира с подкрепата на Министерство на културата. Изключителният спектакъл „Огледало на времето" обединява усилията на талантливите творци в лицето на Петя Диманова като композитор, Асен Наков - хореограф, Димитър Димитров - сценограф и Димитър Кабаков - драматург" Експресивна хореография, впечатляваща визия - отражение на многообразния съвременен свят - объркан, пренаселен от хора, вещи, информация и шум. Свят, в който е невъзможно да останеш сам, но всъщност си много САМ. И все повече се затваряме вътре в себе си, докато застанем пред едно обикновено огледало и не можем да разпознаем образа, който виждаме отсреща.  

Международни компании проявяват интерес към урабодобива у нас

Международни компании проявяват силен интерес към разработката на български уранови находища. Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката...

Софиянец стана читалищен секретар на читалището в брезнишкото село Гигинци

Читалището в брезнишкото село Гигинци е с нов читалище секретар. Това съобщи за кметът на селото Цана Сандова.

От 1 април 58-годишният Пепи Димитров, познат сред съселяните си като веселяк и добър човек е секретар на читалище "Искра". Той е от София, но живее в Гигинци.

Преди 2 години местното читалище навърши 60 години. Юбилеят бе отбелязан подобаващо с празненство в залата на културната институция.

"Той е добър организатор.",...

Продължава

Още няколко часа издирват изчезналия рибар

Още няколко часа ще продължи операцията по издирването на изчезналия в морето рибар Емил Масларов от Поморие, съобщи шефът на Морска администрация кап. Живко Петров пред Още няколко часа ще продължи операцията по издирването на изчезналия в морето рибар Емил Масларов от Поморие, съобщи шефът на Морска администрация кап. Живко Петров пред "24 часа". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS "Ще търсим днес докато е светло, после най-вероятно ще прекртим издирването.

ЕК с предупредително писмо заради ЕРП-тата

Комисията ще наблюдава процедурата по отнемане на лицензите внимателно и ще предприеме необходимите мерки, ако българското правителство не успее да запази независимостта на ДКЕВР

ЕК изрази загриженост за лицензите на ЕРП-тата

ЕК ще наблюдава процедурата внимателно и ще предприеме необходимите мерки, ако българското правителство не успее да запази независимостта на ДКЕВР, казват от ЕК в предупредително писмо до българското Министерство на икономиката и енергетиката

Британчетата знаят кой е Дейвид Камерън, но не и на коя планета живеят

/КРОСС/ Ново проучване във Великобритания разкрива шокиращи факти за знанията на децата на острова. 80% от тях знаят кой е Дейвид Бекъм и музикалниятпродуцент Саймън Кауъл. За разлика от футбола обаче малчуганите си нямат идея на коя планета живеят. Мнозина от тях смятат, че обитават Марс, Сатурн или планетата Великобритания. Същевременно 70% са напълно запознати с личности като принц Уилям и премиера Дейвид Камерън. Една трета от малчуганите пък смятат, че бъбреците се намират в главата. Едно на всеки десет деца твърди, че квадратът има повече от четири страни, а пет процента вярват, че страните на триъгълника са само две, пише Дейли Стар.  

Русия е извън разследването на стрелбата в Киев

/КРОСС/ Русия не да участва в разследването на снайперистката стрелба на Майдан в Киев през февруари 2014 година. Това съобщи руският външен министър Сергей Лавров.„Що се отнася до възможността за съвместно разследване с участието на Русия на снайперистката стрелба в Киев, тук е моментът да кажем, че стрелбата се е извършвала не на наша територия, а на украинска и ние към тези престъпления нямаме никаква съпричастност. Не сме получавали никакви обръщения от правови ведомства от онези, които посредством кървавите сблъсъци през февруари са превзели властта в Киев", каза Лавров на пресконференцията.Външният министър отбеляза: „събитията на 20 февруари бяха предмет за споразумение, подписано от президента на Украйна Виктор Янукович и лидерите на тогавашната опозиция Арсений Яценюк, Олег Тягнибок и Виталий Кличко". Той напомни, че в документа фигурира точка за разследване на събитията в центъра на Киев с участието на правителството и опозицията. „Както ви е известно, на 22 февруари, споразумението просто изчезна, или по друг начин казано - новите власти са забравили за него. Игнорираха телефонния разговор на Урмас Пает и Катрин Аштън, а сега изведнъж се сетили, и уж за няколко дни разследвали случая и всичко разбрали", поясни Лавров.

Италия намалява заплатите на посланиците си заради обществено недоволство


Министерството на външните работи на Италия ще съкрати със 108 милиона евро разходите си през следващите три години, се посочва в разпространен днес доклад на министъра Федерика Могерини пред смесената комисия по външната политика на двете парламентарни камари, предаде БТА.

"Тези мерки ще засегнат и икономическите условия за работа на дипломатическия персонал в чужбина и по този начин ние отговаряме на ширещата се чувствителност по тази тема", уточнява министърът на външните...

Италия намаляване на заплатите на посланиците си заради обществено недоволство


Министерството на външните работи на Италия ще съкрати със 108 милиона евро разходите си през следващите три години, се посочва в разпространен днес доклад на министъра Федерика Могерини пред смесената комисия по външната политика на двете парламентарни камари, предаде БТА.

"Тези мерки ще засегнат и икономическите условия за работа на дипломатическия персонал в чужбина и по този начин ние отговаряме на ширещата се чувствителност по тази тема", уточнява министърът на външните...

Първанов във Варна: Никой не е пораждал такава психоза на страх, каквато сегашните управляващи

Съвременник съм на целия преход и нито при Костов, нито при Борисов, при никой не е имало такава психоза на страх, каквато насаждат сегашните управляващи. Това заяви във Варна лидерът на АБВ Георги Първанов. Той допълни, че движението обаче не се плаши и дори още повече се амбицира и ще бъде още по – категорично в своята съпротива, предаде репортер на Moreto.

10% от децата във Великобритания не знаят на коя планета живеят

10% от децата във Великобритания не знаят отговорите на елементарни въпроси, като например на коя планета живеят. Това сочи проучване, пише в. 10% от децата във Великобритания не знаят отговорите на елементарни въпроси, като например на коя планета живеят. Това сочи проучване, пише в. "Дейли стар". Допитването е направено по поръчка на "CBeebies Land" и разкрива, че британчетата, които не знаят, че живеят на Земята, смятат, че обитават Марс, Сатурн или планетата Великобритания.

Принц Едуард идва в България

Негово Кралско Височество принц Едуард, херцог на Кент, ще бъде на посещение в България следващата седмица по покана на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Принц Едуард е председател на Комисията за военните гробове на британската Общност на нациите и визитата му в България е по повод отбелязването на 100-годишнината от началото на Първата световна война. Годишнината е и повод да се постави акцент върху помирението на европейските държави и тяхното общо бъдеще в обединена Европа.   Херцогът на Кент ще има среща и с министъра на външните работи Кристиан Вигенин, ще бъде домакин на прием за британска бизнес делегация и техните български партньори, и ще посети Боянската църква и Националния исторически музей в столицата.

Шумахер с признаци за събуждане

Лекарите от болницата в Гренобъл са все по-обнадеждени за състоянието на Михаел Шумахер. Според тях има големи шансове легендата на Формула 1 да дойде в съзнание.

Издирват Жаклин Десева от София, изчезнала вчера

Столичното Шесто РУП издирва Жаклин Любомилова Десева /51г./ с последен адрес в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тя напуснала дома си вчера около 14.30 часа и оттогава е в неизвестност. Последно била забелязана в района на бул.“Ал.Пушкин“.
Жаклин Десева е висока около 160 см, с кестенява коса и кафяви очи. Столичното Шесто РУП издирва Жаклин Любомилова Десева /51г./ с последен адрес в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тя напуснала дома си вчера около 14.30 часа и оттогава е в неизвестност. Последно била забелязана в района на бул.“Ал.Пушкин“. Жаклин Десева е висока около 160 см, с кестенява коса и кафяви очи.

Полицията издирва столичанка, изчезнала вчера

Столичното Шесто РУП издирва Жаклин Любомилова Десева /51г./ с последен адрес в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тя напуснала дома си вчера около 14.30 часа и оттогава е в неизвестност. Последно била забелязана в района на бул.“Ал.Пушкин“.
Жаклин Десева е висока около 160 см, с кестенява коса и кафяви очи. Столичното Шесто РУП издирва Жаклин Любомилова Десева /51г./ с последен адрес в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тя напуснала дома си вчера около 14.30 часа и оттогава е в неизвестност. Последно била забелязана в района на бул.“Ал.Пушкин“. Жаклин Десева е висока около 160 см, с кестенява коса и кафяви очи.

Французи готови да строят изцяло нов стадион на ЦСКА

Французи ще се заемат с изграждането на изцяло нов стадион "Българска армия". Според информация на livesport.bg те ще поемат и реконструкцията на базата "Панчарево". От ръководството на "червените" са уточнили всички детайли по контракта, единствено се изчаква от Министерството на младежта и спорта да предоставят на концесия обектите.

Французи ще се заемат с изграждането на изцяло нов стадион "Българска армия". Според информация на livesport.bg те ще поемат и реконструкцията на базата "Панчарево". От ръководството на "червените" са уточнили всички детайли по контракта, единствено се изчаква от Министерството на младежта и спорта да предоставят на концесия обектите.

Швейцарската мрежа на кокаиновия крал Брендо

"Курие": Вложил милиони в банки, притежавал апартаменти в Монтрьо

    


Старите тролеи във Варна се движат с надпис "Новите идват"


"Новите идват!" – с такъв надпис се движат от днес тролеите от автопарка на общинската фирма "Градски транспорт" във Варна. Поводът е, че първият нов тролей модел "Шкода" 26 ТР "Соларис" ще пристигне в града с десет дни по-рано – на 3-ти май, а старите коли поетапно ще бъдат спирани от движение.

Екологичносъобразните  превозни средства, на стойност около 28 млн. лв., ще бъдат доставени в рамките на общ проект на общините Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен по Оперативна програма...

Пет инфраструктурни проекта изпълнява Община Варна преди началото на туристическия сезон


Пет големи инфраструктурни проекта изпълнява в момента община Варна.  Към момента ремонтни дейности текат по централния бул. "Цар Освободител", по бул. "Трети Март" и  ул. "Никола Вапцаров" в града, съобщи общинската пресслужба.  Продължава и работа по разширяване на паркинга до жп гарата, който трябва да осигури общо 150 паркоместа за автомобили и 6 за автобуса. Ремонтът  е на стойност 1,5 млн. лв., а средствата са осигурени по програма "Джесика".  Той трябва да приключи до старта на...

Слънчев бряг иска да се цепи от Несебър

Курортът Слънчев бряг да се отдели от община Несебър. За това са гласували днес хотелиерите от Съюз на собствениците - Слънчев бряг. Те ще започнат преговори с държавата за пълно отделяне на комплекса.

Новата ни анкета: Трябва ли да имат таван лихвите на бързите кредити?

Преди седмица парламентът прие на второ четене текстове от Закона за потребителските кредити на второ четене депутатите сложиха таван на лихвите на потребителските заеми, като в тях вече се включват и тези до 400 лева, известни като бързи кредити.

Таванът за лихвата ще е около 50% или пет пъти законната лихва, която в момента е 10.04%.

Новите текстове в закона бяха внесени от Йордан Цонев от ДПС, но предложението за тавана беше на Георги Кадиев и на Георги Анастасов от левицата.

Фирми, които предлага бързи кредити, както и банките веднага скочиха срещу ограничението и предупредиха, че ще е много по-трудно в бъдеще да се вземе бърз кредит. Някои икономисти се застъпиха за тях.

За тавана на лихвата върху кредитите - или си с хората, или с лихварите, отговори им Кадиев.

Пуснат беше слух, че Цонев ще предложи прегласуване на текста за тавана, тъй като работата по приемането на целия закон на второ четене не е приключила.

Затова в новата си анкета Ви питаме: Трябва ли да имат таван лихвите на бързите кредити?

Отговорите са:

Да, защото лихварите са кожодери.

Не, защото не може държавата да регулира бизнес отношения.

Нужна е регулация, но не по този начин.

Аз такива кредити не тегля.

Можете да гласувате в долната дясна част на страницата.

Премиерът на Украйна: Непопулярните мерки са "цената на независимостта"

Правителството на Украйна ще се придържа към непопулярните мерки за икономии, които са "цената на независимостта", докато Русия засилва натиска си за дестабилизиране на страната, включително с увеличаване на цената на природния газ. Това заявява украинският премиер Арсений Яценюк в интервю за Ройтерс, разпространено в петък. Агенцията припомня, че 39-годишният Яценюк стана и.д. премиер миналия месец, след като президентът Виктор Янукович и неговите министри избягаха от протестите на "Евромайдана". Яценюк признава, че ще бъде много трудно да бъде отменено "международното престъпление" на Русия с завземането на Крим. Той обаче декларира, че Украйна никога няма да признае руската анексия в замяна на възстановяването на добрите отношения. "Искам да бъда напълно ясен. Ние никога няма да признаем анексирането на Крим. Ще дойде времето, когато Украйна ще поеме контрола върху Крим", казва украинският премиер на английски, седнал в кабинета си под жълто-синия национален флаг. Арсений Яценюк окачествява себе си като ръководител на правителство "камикадзе", което е осъдено да предприеме непопулярни мерки за икономии - удвояване на цените на газа за битово потребление от 1 май, запазване на ниски пенсии и заплати на фона на 3-процентен спад в икономиката и двуцифрена инфлация. Помощта от МВФ - 14-18 милиарда спасителен кредит в замяна на твърди икономически реформи - ще бъде "огромна стъпка напред", заявява той. По думите му страната "ще възстанови доверието на чуждестранните инвеститори" и това ще бъде нейната "пътна карта". На въпрос относно подкрепата, която Киев получава от Запада след анексирането на Крим, Яценюк отговаря, цитиран от БТА: "А светът готов ли е за Трета световна война? Абсолютно сигурен съм, че не е готов". Пред Ройтерс украинският и.д. премиер казва, че западните санкции срещу някои руски физически и юридически лица са разбираеми, но те са позволили на Русия да засили натиска си – в търговията, подстрекателства към размирици в източните региони - с цел да отслаби правителството в Киев. По думите на Яценюк няма друга причина освен политическа за повишаването на цената на руския газ, а не е изключено доставките му за Украйна да бъдат ограничени. Подтекстът на посланието на Русия към рускоезичните в Украйна, казва Яценюк, е че в Русия ще живеят по-добре, с по-високи заплати и пенсии и без мерките за икономии, каквито предстоят в Украйна. "Те (руснаците) казват: ако дойдете в Русия, ще бъдете щастливи и няма да живеете в западния ад", заявява Яценюк, като добавя, че така Москва иска "да компенсира санкциите". После той декларира, че украинците "могат да платят цената на независимостта", което би станало с финансовата помощ на Запада. В интервюто Арсений Яценюк описва анексирането на Крим като част от плана на Путин да върху контрола на Русия върху бивши съветски републики. Той отбелязва, че войната на Русия с Грузия през 2008 г. е била част от този широкообхватен план. По повод известното изявление на Путин, че най-голямата геополитическа катастрофа на миналия век е разпадането на СССР Арсений Яценюк казва пред Ройтерс: "Най-голямата катастрофа за този век би било възраждането на Съветския съюз. Това е неговата [на Путин] идея. Това е неговата цел".

ДАНС и МВР разбиха международна схема за пране на пари през България

Престъпна група за източване на финансови средства от сметки на граждани и фирми в чуждестранни банки е разкрита при операция, проведена от служители на ОДМВР - Русе и ДАНС, под ръководството на Следствения отдел към Окръжна прокуратура – Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР. Съвместните действия са предприети след сигнал от задгранични банки за Престъпна група за източване на финансови средства от сметки на граждани и фирми в чуждестранни банки е разкрита при операция, проведена от служители на ОДМВР - Русе и ДАНС, под ръководството на Следствения отдел към Окръжна прокуратура – Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР. Съвместните действия са предприети след сигнал от задгранични банки за

Технологиите откраднаха съня на британците

6 от 10 души имат проблеми със съня и не се чувстват отпочинали. Според специалистите причината за масовата липса на сън е в смартфоните, таблетите и другите технологии, използвани в спалнята

Новите тролеи във Варна на 3-ти май

„Новите идват!“ – с този надпис тролеите от автопарка на общинската фирма „Градски транспорт“ вече обикалят улиците на Варна. Поводът – първият нов тролей модел Шкода 26 ТР Соларис ще пристигне в морската столица с десет дни по-рано – на 3-ти май, а старите поетапно ще бъдат спирани от движение, съобщиха от общината за Moreto.

Забравили сте си паролата на Windows-а? Ето как да я прескочите за 20 секунди (ВИДЕО)

С днешна дата (04.4.2014) научаваме, че петгодишно момченце е открило доста сериозен експлойт в защитата на популярната конзолна услуга на Microsoft...

ЦСКА подписа с юноша и представи нов треньор в школата


ЦСКА подписа договор с юношата си Божидар Чорбаджийски. От клуба обявиха, че първият професионален контракт на централния защитник е за три години.

Червените представиха Борислав Георгиев за треньор на децата, родени през 2005 и 2006 г. Той заменя на поста Димитър Михайлов.

"Аз съм юноша на ЦСКА. Израснал съм с идеите на този клуб. Знам какви са претенциите на този клуб. Знам, че за него второ място не съществува. Мисля, че в годините натрупах много опит, който мога да...

Първа копка на път между Ковачевица и Горно Дряново

Министърът на земеделието Димитър Греков направи първа копка за изграждането на горски автомобилен път между селата Ковачевица и Горно Дряново. "Това е първата голяма инвестиция в горска пътна м...

Динята понижава риска от сърдечен удар

Американски учени установиха, че динята намалява кръвното налягане при хората с наднормено тегло и може да понижи риска от сърдечен удар. Те открили, че плодът значително намалява кръвното налягане п...

Френска фирма ще строи изцяло нов стадион на ЦСКА

Французи ще се заемат с изграждането на изцяло нов стадион Французи ще се заемат с изграждането на изцяло нов стадион "Българска армия". Според информация на livesport.bg те ще поемат и реконструкцията на базата "Панчарево". От ръководството на "червените" са уточнили всички детайли по контракта, единствено се изчаква от Министерството на младежта и спорта да предоставят на концесия обектите.

Барозу посочи Каварна сред положителните примери за приобщаване на ромите в ЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу даде Каварна като един от положителните примери в ЕС за приобщаването на ромите, наред с Берлин (Германия), Монтрьой (Франция), Крайова (Румъния) и Сомбор (Сърбия), предаде БТА от Брюксел. Барозу говори на среща, посветена на приобщаването на най-многобройното малцинство в ЕС, в която от българска страна участва вицепремиерът Зинаида Златанова. Той посочи, че обществата са силни, само когато се грижат за най-уязвимите. Барозу каза, че поне 80 милиарда евро от бюджета на ЕС до 2020 г. ще бъдат насочени за развитието на човешкия капитал, осигуряването на работни места и социално включване чрез Европейския обществен фонд. От тези средства поне 20 на сто следва да бъдат насочени към борба с общественото изключване и бедността. Неприемливо е, че много роми живеят в такава бедност и че децата им често биват изпращани в училища за бавноразвиващи се, заяви Барозу. Неприемлива е дискриминацията в болниците и училищата, неприемливи са изявленията срещу това малцинство, добави той. Трябва да се борим с предразсъдъците, допълни председателят на ЕК. Зинаида Златанова отчете, че през миналата и тази година националният бюджет е подкрепил десетки неправителствени организации в подобна дейност и изрази надежда, че България ще бъде призната за един от добрите примери в Европа. Тя отбеляза, че над 95 на сто от българските общини са разработили планове за приобщаването на ромите, които може би не всички са идеални, но това е първата стъпка и победа. Въведохме система за наблюдение на приложението на националната стратегия. Тези проблеми няма да бъдат решени бързо, но трябва да ги решим и ще ги решим, заяви Златанова. Румънският президент Траян Бъсеску, който е най-високопоставената политическа личност на срещата, заяви, че не би искал да се мисли, че румънците са единствените отговорни за положението на ромите в Европа. Въпреки стратегиите, резултатите са по-скоро ограничени, в много държави липсва политическа воля, няма достатъчно финансиране, добави той. Ромите трябва да разберат, че обществата се основават на правила и закони, трябва да приемат принципите на европейския гражданин и да оставят настрана ценностите на тяхната етническа общност, заяви румънският президент. Еврокомисарят по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг посочи, че в последните четири години съдбата на ромите е била включена в политическия дневен ред и вече този въпрос не може да бъде пренебрегван. По нейните думи ромите са най-необлагодетелстваната част от европейското общество. Приобщаването изисква време и решимост на цялото общество, и на всички политически водачи и държави от ЕС, на всички селища и граждани. Необходим е дълготраен политически ангажимент, оптимист съм, че има решение, заяви Рединг.

Хотелиери се обявиха за независим Слънчев бряг

  Собственици на хотели в Слънчев бряг поискаха курортът да има самостоятелно управление и да се отдели от община Несебър. Те настояват...

Гюнтер Йотингер притеснен от процедурата за отнемане на лицензи на ЕРП-тата

Европейската комисия изрази тревога от започналата процедура по отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества у нас и предупреди за евентуални мерки срещу България. Комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер е изпратил писмо до ресорния министър Драгомир Стойнев, в което изразява тревогата си от този проблем, Европейската комисия изрази тревога от започналата процедура по отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества у нас и предупреди за евентуални мерки срещу България. Комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер е изпратил писмо до ресорния министър Драгомир Стойнев, в което изразява тревогата си от този проблем,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване