Принц Чарлс награди посмъртно българина, спасил дете

/КРОСС/ На церемония в Бъкингамския дворец британският престолонаследник принц Чарлс връчи на майката на Пламен Петков кралския Орден за храброст, с който синът й беше удостоен посмъртно. 32-годишният българин спаси с цената на живота си момиченце от удавяне преди близо две години и се превърна в герой във Великобритания. Отличието се присъжда в редки случаи само при изключителни прояви на храброст. Пред "По света и у нас" Антоанета Петкова сподели, че това признание изпълва с гордост всички близки и приятели на Пламен и в България, и във Великобритания.  

Откривател на най-голямото съкровище в България днес се изхранва с репички

„Дал Кольо - взел Кольо! Такава е съдбата човешка. Трудно се говори за това, трябва да внимавам какво казвам. 14 години вече се разправям с мутри и полицаи „Дал Кольо - взел Кольо! Такава е съдбата човешка. Трудно се говори за това, трябва да внимавам какво казвам. 14 години вече се разправям с мутри и полицаи", разказва Марин Николов Попов от Джулюница пред в. „Борба". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Заедно с брат си Александър са смятани

Кобрата смени трима съперника за ден

Намирането на съперник за Кубрат Пулев заднешния мач в Рощок (Германия) се оказа истински фарс.

В рамките на 24 часа Кобрата смени трима съперника. А до утрешния бой от 21,30 ч има още време. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

След американеца Джоуи Давейко се завъртя името на британеца Намирането на съперник за Кубрат Пулев заднешния мач в Рощок (Германия) се оказа истински фарс. В рамките на 24 часа Кобрата смени трима съперника. А до утрешния бой от 21,30 ч има още време. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS След американеца Джоуи Давейко се завъртя името на британеца

Предстоящи събития в страната за утре, 5 април

/КРОСС/ София.От 11:00 часа в киносалона на Военномедицинска академия, ще се проведе конференцията с международно участие на тема „Личност и общество: предизвикателствата на промяната", организирана от Българската академия на науките и изкуствата, съвместно със Сръбската кралска академия на науките и изкуствата и Европейския център за бизнес, образование и наука. Бургас.От 16.30 ч., в зала „Компас" на хотел „България" министър Димитър Стойнев ще се срещне с представители на местния бизнес, туристическия бранш и неправителствения сектор. Боровец.От 17:30 часа в хотел „Лион", се учредява „Национално ромско обединение в подкрепа на ДПС" в курортен комплекс „Боровец". Видин.От 11:00 часа в конферентния център на областната администрация Видин, ул. "Дунавска" №6, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров ще вземе участие в откриването на Международна филателна изложба „БАЛКАНФИЛА 2014". Видин.От 13:00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат представители на партиите от Реформаторския блок. В пресконференцията ще участват- Меглена Кунева, лидер на Движение "България на гражданите" и водач на листата за евродепутати на Реформаторския блок на изборите за Европейски парламент на 25 май и Найден Зеленогорски, организационен секретар на Реформаторския блок. Сливен

Държавата ще се бори на търг за "Химко"

Неизчистен юридически проблем е спрял държавата да участва в търга за активите на фалиралия врачански торов завод "Химко", но на следващия търг тя обезателно ще се включи, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

EurActiv: България е заплашена от две наказателни процедури в областта на енергетиката


Две наказателни процедури заплашват енергийния сектор на България – едната заради газопровода "Южен поток", а другата заради опита да се отнеме лицензът на енергоразпределителните дружества, предаде EurActiv.

Първата процедура засяга законовите изменения в българския енергиен закон, които целят да изключат "Южен поток" от законодателството на ЕС. Брюкселското издание обяснява, че днес българският парламент е приел на първо четене поправките в Закона за енергетиката.
...

50-годишна жена загина при катастрофа

Товарен „Мерцедес” с водач Д.С./39/ блъснал 50-годишна жена при движение на заден ход в крумовградското село Студен кладенец около 7,30 часа тази сутрин. Пострадалата починала на път за кърджалийската болница. По първоначални данни жената пазарувала от подвижния магазин,  тръгнала да се прибира и минала зад автомобила. Водачът в същото време предпр Товарен „Мерцедес” с водач Д.С./39/ блъснал 50-годишна жена при движение на заден ход в крумовградското село Студен кладенец около 7,30 часа тази сутрин. Пострадалата починала на път за кърджалийската болница. По първоначални данни жената пазарувала от подвижния магазин, тръгнала да се прибира и минала зад автомобила. Водачът в същото време предпр

Орешарски възложи на НАП данъчната декларация да е 4 страници догодина

Данъчната декларация да е не повече от четири страници, като на последната от тях да е указанието за попълването. Тази задача е възложил премиерът Пламен Орешарски на приходната агенция, става ясно от стенограмата на последното правителствено заседание.

Проф. Женя Василева: Ползата от медицинската радиация е много по-голяма от риска

С проф. Женя Василева разговаря Любомира Николаева Човек се ражда и живее в радиационна среда, предизвикана от естественото лъчение - фоново облъчване, и свързаната с развитието на обществото йонизираща радиация - надфоново облъчване. Медицинското облъчване е основният техногенен източник на облъчване на човека. По оценки на Научния комитет С проф. Женя Василева разговаря Любомира Николаева Човек се ражда и живее в радиационна среда, предизвикана от естественото лъчение - фоново облъчване, и свързаната с развитието на обществото йонизираща радиация - надфоново облъчване. Медицинското облъчване е основният техногенен източник на облъчване на човека. По оценки на Научния комитет

Принц Чарлс награди посмъртно българина Пламен Петков, спасил дете от удавяне

На церемония в Бъкингамския дворец британският престолонаследник принц Чарлс връчи на майката на Пламен Петков кралския Орден за храброст, с който синът й беше удостоен посмъртно.
32-годишният българин спаси с цената на живота си момиченце от удавяне преди близо две години и се превърна в герой във Великобритания. На церемония в Бъкингамския дворец британският престолонаследник принц Чарлс връчи на майката на Пламен Петков кралския Орден за храброст, с който синът й беше удостоен посмъртно. 32-годишният българин спаси с цената на живота си момиченце от удавяне преди близо две години и се превърна в герой във Великобритания.

Майката на Филип Златанов: За мен присъдата е парадокс

Тя споделя, че трудно приема присъдата на сина ѝ, защото, като всяка майка, смята, че детето ѝ е невинно

Джордж Буш изложи свои картини, представящи световни лидери

/КРОСС/ Бившият американски президент Джордж У. Буш откри изложба на картини, изобразяващи лицата на световни лидери, чийто автор е самият Буш. Изложбата беше открита в неговата библиотека в Тексас, а на някои от произведенията могат да се видят лицата на руския президент Владимир Путин, бившия британски премиер Тони Блеър, както и на самия Буш по време на интервю, излъчено по NBC. Буш представи нарисувани от него 24 портрета на световни лидери, както и други творби, които досега не са виждали бял свят. Творбите на Буш са създадени, след като напусна Белия дом пред 2009 г. Пред NBC той заяви, че с неохота е представил картините пред публика, защото не е чак толкова голям художник.

Ядем козунак менте на половин цена

Козунаци менте, които са на половин цена, вече заливат пазара за Великден, предупредиха хлебопроизводители. В по-евтините продукти няма мляко, захар и яйца, каквито са задължителни за традиционния сладкиш.

Принц Чарлс награди посмъртно българина, спасил дете

На церемония в Бъкингамския дворец британският престолонаследник принц Чарлс връчи на майката на Пламен Петков кралския Орден за храброст, с който синът й беше удостоен посмъртно.
32-годишният българин спаси с цената на живота си момиченце от удавяне преди близо две години и се превърна в герой във Великобритания. На церемония в Бъкингамския дворец британският престолонаследник принц Чарлс връчи на майката на Пламен Петков кралския Орден за храброст, с който синът й беше удостоен посмъртно. 32-годишният българин спаси с цената на живота си момиченце от удавяне преди близо две години и се превърна в герой във Великобритания.

Минималната заплата скача с по 40 лева на година

През следващите две години минималната работна заплата трябва умерено да нараства с по 40 лева на година. Това обяви вчера социалният министър Хасан Адемов като мярка за намаляване на работещите бедни, които у нас получават шест пъти по-малко от тази категория хора в останалата част от Европа.

Поискаха отделяне на Слънчев бряг от Несебър

„Съюзът на собствениците" - Слънчев бряг ще стартира преговори с държавата за пълно отделяне на курорта „Слънчев бряг" от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. Решението бе взето днес на годишното Отчетно-общо събрание на Съюза.

Няма да има специални водни помощи за бедните

Помощи за социално слабите, с които да си плащат водата, най-вероятно няма да има. Това става ясно от стенограмата от правителственото заседание в сряда, на което е приета стратегията за развитие на ВиК сектора до 2020 г. В нея авторите от Световната банка препоръчват да се въведат помощи, подобни на енергийните, и те да се дават на онези, Помощи за социално слабите, с които да си плащат водата, най-вероятно няма да има. Това става ясно от стенограмата от правителственото заседание в сряда, на което е приета стратегията за развитие на ВиК сектора до 2020 г. В нея авторите от Световната банка препоръчват да се въведат помощи, подобни на енергийните, и те да се дават на онези,

Борисов на проверка - агитирал първолаци

Държавната агенция за закрила на детето започна проверка срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за агитация на ученици, съобщиха вчера пред „Монитор” от институцията.

ЕРП-тата изнесли 3 млрд. лв. от страната

Електроразпределителните предприятия са изнесли от България 3 млрд. лв. Това заявява лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев в поредното си видеообръщение във „Фейсбук”.

Станка Златева със златен медал на Европейското

Станка Златева спечели златен медал на Европейското първенство по борба във Финландия.

Сънародничката ни победи на финала в категория до 75 килограма Василиса Марозюк от Беларус с 4:2.

Това бе първо участие в турнири на Златева след Олимпиадата в Лондон през 2012 година, където спечели сребърен медал.

Последната й титла от европейски шампионат е от 2010 година в Баку.

Във Финландия световната вицешампионка за девойки през 2013-а Джанан Манолова (63 кг) се пребори за бронза срещу шведката Катерина Йохансон.

Така при жените България завърши на второ място в отборното класиране.

Тимът, воден от Серафим Бързаков и Петър Киров, спечели общо 5 медала, за първи път в историята.

Преди Станка Златева и Джанан Манолова, отличия взеха Тайбе Юсеин, Виктория Бобева и Мими Христова. Начело са рускините.

Георги Илиев от катастрофата със зам. министерския син - съученик на Цветанов

Георги Илиев, съсобственикът на веригата пицарии “Виктория”, който участва в катастрофата, убила Юлиян Георгиев - сина на зам.- министър на Цветанов, е бил съученик на самия бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Двамата са набор 65-и и са били заедно в спортното училище на ЦСКА. Георги Илиев, съсобственикът на веригата пицарии “Виктория”, който участва в катастрофата, убила Юлиян Георгиев - сина на зам.- министър на Цветанов, е бил съученик на самия бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Двамата са набор 65-и и са били заедно в спортното училище на ЦСКА.

Чобанов повиши прогнозата за икономическия ръст на 2,1%

Ръстежът на БВП на България тази година ще достигне 2,1% в реално изражение вместо заложените в бюджета 1,8 на сто. Това съобщи финансовият министър Петър Чобанов при представяне на средносрочната бюджетна прогноза от 2015 до 2017 г. От думите му стана ясно, че увеличението е свързано с подценения през миналата година ръст на БВП. През 2013 г. Ръстежът на БВП на България тази година ще достигне 2,1% в реално изражение вместо заложените в бюджета 1,8 на сто. Това съобщи финансовият министър Петър Чобанов при представяне на средносрочната бюджетна прогноза от 2015 до 2017 г. От думите му стана ясно, че увеличението е свързано с подценения през миналата година ръст на БВП. През 2013 г.

Професор от СУ беше хванат да шофира с 2.4 промила алкохол


Професор, преподаващ в Софийския университет, е бил спрян от полицията в София, докато шофирал пиян. Пробата, взета на място, показала 2.4 промила алкохол, предаде БНР.

Преподавателят е бил отведен в полицията. Полицейски автопатрул е извършил проверката в района на киноцентъра "Бояна" след сигнал на граждани, че мъжът се е качил в автомобила си във видимо нетрезво състояние.

Според информацията на Би Ти Ви става въпрос за бившия депутат и професор в Софийския университет...

Стойнев: БЕХ ще наддава за “Химко”

Новосъздадената инвестиционна компания, която е дъщерна на БЕХ, ще участва във втория търг за покупката на “Химко Враца”. Това стана ясно вчера в парламента от отговор на министъра на икономиката Драгомир Стойнев на въпрос на депутата от “Атака” Венцислав Лаков.
“Не е задължително само държавата да налее средства, има инвеститорски интерес. 80-90% Новосъздадената инвестиционна компания, която е дъщерна на БЕХ, ще участва във втория търг за покупката на “Химко Враца”. Това стана ясно вчера в парламента от отговор на министъра на икономиката Драгомир Стойнев на въпрос на депутата от “Атака” Венцислав Лаков. “Не е задължително само държавата да налее средства, има инвеститорски интерес. 80-90%

ЕК притеснена за лицензите, Стойнев - за стабилността на енергийната система


Еврокомисията (ЕК) е изразила тревога от процедурата по отнемане на лицензите на електроснабдителните дружества и е предупредила за евентуални мерки срещу България, съобщи вчера БНР. Комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер изпратил писмо до министър Драгомир Стойнев с покана за среща.
ЕК ще следи отблизо ситуацията и ще предприеме стъпки, Еврокомисията (ЕК) е изразила тревога от процедурата по отнемане на лицензите на електроснабдителните дружества и е предупредила за евентуални мерки срещу България, съобщи вчера БНР. Комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер изпратил писмо до министър Драгомир Стойнев с покана за среща. ЕК ще следи отблизо ситуацията и ще предприеме стъпки,

Съпругата на шофьора на автобуса от Лим: На никого не пожелавам този ужас

/КРОСС/ За българското правосъдие единственият виновен за трагедията в Лим е шофьорът на автобуса Илия Измирлиев. Той беше осъден на 4 години затвор. След излизането си от него мъжът живее във фамилната си къща в Смолян. Вече е на 61 години. Не работи, а след инцидента не шофира. Не желае да говори за случилото се. Убеден е, че каквото е имал да каже, го е казал преди - Вече е късно. „За една нощ беше с чисто бели коси", разказва съпругата му София Измирлиева в ефира на Нова телевизия. По нейни думи, макар и времето да лекува, тази травма няма как да бъде преодоляна. „Защо при такава явна грешка продължиха да търсят виновен. Ябълковидният болт, който е в управлението на автобуса се е счупил и става неуправляем. И да искаш, и да не искаш, си ходи, където иска", допълва София Измирлиева. „Каквото е можал да направи в река Лим, го е направил. Той е бил последният човек, напуснал автобуса. Те са счупили стъклото с колегата си, излезли са горе, отворили са люковете, започнали са да вадят хората един по един, колегата му е преплувал река Лим, чакал си е на брега. Моят мъж се е мушкал няколко пъти в тъмното, каквото е видял, помогнал е. Него последен са го извадили от автобуса", продължава разказа си съпругата на шофьора на автобуса. „За жалост нищо не може да върнем

По-малко малолетни и непълнолетни с противообществени прояви и престъпления

Броят на непълнолетните и малолетните, които се водят на отчет в детските педагогически стаи към 2013 година заради извършени противообществени прояви, е най – ниският за последните пет години. Те са 10 536 при 13 155 през 2009 – та, съобщиха за Moreto.

Григор и Кутровски отказаха Гърция за купа "Дейвис"

"Ало, аз съм в Илиуполи и гледам Григор Димитров как тренира." Човекът седи зад телената мрежа на тенис клуба в Атина и се хвали на приятел. А на корта десетина метра по-надолу играе българската звезда. Час по-късно Димитров вече излиза за първия мач от плейофа Гърция - България за оставане в група II на зона Европа/Африка на световното

Тютюнопроизводителите получават парите си до началото на май

До края на април, началото на май, най-късно, ще бъдат преведени парите по сметките на всички тютюнопроизводители. Това обяви...

ГЕРБ, или как се прави от мухата слон

Хората казват, че много лесно може да се направи от мухата слон. Нужно било да имаш само желание. Е, явно желание за това в ГЕРБ колкото щеш. Само им задай тема и са готови да преувеличат всяко едно нещо.

Орешарски търси засилване на виетнамските инвестиции у нас

Можем по своеобразен начин да служим като предмостие

Младеж се удари в дърво и загина в катастрофа на пътя Балчик - Добрич

Млад мъж загина при катастрофа на пътя между Балчик и Добрич, съобщава местната полиция. Сигналът за инцидент е подаден малко преди 12.00 часа днес, съобщават от полицията в Добрич.
21-годишното момче губи контрол от товарен автомобил „Пежо – Партнер”, излиза от пътя и се забива в крайпътно дърво на разклона за село Свещарово посока град Добрич. Млад мъж загина при катастрофа на пътя между Балчик и Добрич, съобщава местната полиция. Сигналът за инцидент е подаден малко преди 12.00 часа днес, съобщават от полицията в Добрич. 21-годишното момче губи контрол от товарен автомобил „Пежо – Партнер”, излиза от пътя и се забива в крайпътно дърво на разклона за село Свещарово посока град Добрич.

“Валенсия” се срамува от себе си

Срам ме е от моя отбор, заяви треньорът на “Валенсия” Хуан Антонио Пици след 0:3 срещу “Базел” пред празни трибуни. Швейцарците почти решиха четвъртфинала в Лига Европа. А на осминафинала - отново на чужд терен, “Валенсия” спечели първия двубой с 3:0 срещу “Лудогорец”.

“Не мога да повярвам, че може да сме толкова слаби особено през първото полув Срам ме е от моя отбор, заяви треньорът на “Валенсия” Хуан Антонио Пици след 0:3 срещу “Базел” пред празни трибуни. Швейцарците почти решиха четвъртфинала в Лига Европа. А на осминафинала - отново на чужд терен, “Валенсия” спечели първия двубой с 3:0 срещу “Лудогорец”. “Не мога да повярвам, че може да сме толкова слаби особено през първото полув

Пламен Петков получи посмъртно Орден за храброст

Орденът бе връчен на майка му в Англия от принц Чарлз

    

Пак спипаха проф. Драганов да кара пиян

Проф. Драгомир Драганов отново бе хванат да кара пил, съобщи СДВР.

Прекратяват търсенето на изчезналия рибар

/КРОСС/ Тази вечер ще бъде прекратена спасителната акция по издирване на рибаря, който късно снощи падна зад борда на кораба си в залива на Поморие. През целия ден водолази, гранична полоция и местни жители издирваха Емил Масларов. Инцидентът е станал около 20 ч. снощи, на около 6 мили в морето край поморийския залив. 35-годишния Емил Масларов е собственик на риболовен кораб, от който се е препитавал. Заедно с екипажа от още трима души Емил е излязъл в морето, за да събира мрежите с улов. Във фаталната нощ рибарят не е бил със спасителна жилетка, предаде News7. Тази сутрин от пристанищна инфраструктура започнаха проверки на всички риболовни кораби и пристанищните условия. Корабът "Одеса" днес остана пуст, закотвен на пристанището в Поморие, а всички приятели и риболовни кораби търсеха Емил Масларов. Признават обаче, че шансовете той да оцелее във водата с температура едва 5-6 градуса в бурния залив са почти минимални. Емил Масларов има семейство и две малки деца. Те са в шок, но не губят надежда, че може да е жив.  

Констанцио: ЕЦБ ще прибегне до количествени улеснения, ако се наложи

Вицепрезидентът на финансовата институция потвърди, че темата е била обсъждана, но не разкри подробности

    


Младеж се удари в дърво и загина в катастрофа на пътя Балчик - Добрич

Млад мъж загина при катастрофа на пътя между Балчик и Добрич, съобщава местната полиция. Сигналът за инцидент е подаден малко преди 12.00 часа днес, съобщават от полицията в Добрич.
21-годишното момче губи контрол от товарен автомобил „Пежо – Партнер”, излиза от пътя и се забива в крайпътно дърво на разклона за село Свещарово посока град Добрич. Млад мъж загина при катастрофа на пътя между Балчик и Добрич, съобщава местната полиция. Сигналът за инцидент е подаден малко преди 12.00 часа днес, съобщават от полицията в Добрич. 21-годишното момче губи контрол от товарен автомобил „Пежо – Партнер”, излиза от пътя и се забива в крайпътно дърво на разклона за село Свещарово посока град Добрич.

Чобанов: Икономиката расте по-бързо от очакваното

Икономическият растеж на страната за тази година ще достигне 2,1%. Това съобщи министърът на финансите Петър Чобанов при представянето на средносрочната бюджетна прогноза.

Случаят „Лясковец” поставя много въпроси и дава възможност за редица изводи

/КРОСС/ "Случаят „Лясковец" поставя много въпроси и дава възможност обществото и институциите да извадят редица изводи, извън личната драма." Това заяви адвокат Виктор Костов, който представлява в съда майката на Петко Савов - Стефанка. В интервю за „Дарик" защитникът обясни, че в момента без основателна причина прокуратурата настоява възрастната жена да бъде принудително настанена в психиатрия. Според Костов по този начин се правят опити Стефанка да бъде заличена като ключов свидетел в процеса. "В стремежа да бъде задоволена обществената нужда от възмездие, има вероятност въпросът „чия е вината?" да не намери отговора си", посочи юриста. "Освен Петко Петков, който е обвиняем, тя е единственият свидетел, който би имал друга гледна точка от гледна точка на свидетелите, които са участниците - баретите, които са били по време на стрелбата", заяви Костов. „Така че това само по себе си трябва да ни говори колко важни биха могли да бъдат нейните показания. Това е най-естествената реакция на една майка - да защити сина си. За мен това е по-нормалното, отколкото тя да започне да го напада", коментира още той. Според него в този казус най-важното е да излезе наяве обективната истина и точно това, което се е случило. „Много е интересно какво ще покаже проверката на МВР, която очакваме да излезе всеки момент, но в същото време интересен е и фактът, че МВР проверява МВР

Станка пак отмъкна европейската титла!

Станка Златева се завърна на тепиха след близо двугодишно отсъствие и веднага спечели европейската титла. Златният медал е шести за нея от първенството на Стария континент.

ЕС зове Русия за намаляване на напрежението с Украйна

Европейските външни министри плашат Москва с нови санкции

    


Украйна няма да става „галактическа империя“, не допуснаха Дарт Вейдър до президентския вот

Украинските власти отхвърлиха кандидатурата на мъж, наричащ се Дарт Вейдър, да участва в президентските избори на страната, съобщи Би Би Си. Мъжът, който се появява в костюм на известния герой от "Междузвездни войни" и често е придружаван от други хора, облечени в костюми от фантастичната филмова поредица,

Първанов: България изработи най-антируската позиция от десетилетия насам

АБВ е създала силни и работещи структури във всички общини на Варненска област и във всички райони на общината. Това е добро начало и предпоставка за успех на предстоящите избори, каза на пресконференция във Варна Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 година, съобщи пресцентърът на АБВ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване