Златанова съзря българска намеса в препоръката за спиране на европарите

"За мен не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент. Няма да се изненадам също, ако черновата на тази препоръка е писана в София."

Това заяви пред БНР вицепремиер Зинаида Златанова по повод препоръката за спиране на европейските средства за България, която Европарламентът гласува в чера.

Тя подчерта, че препоръката няма юридически или задължаващ характер. Според нея твърдението, че фондовете са застрашени заради настоящото правителство, е спекулация.

"Периодът, който се визира там, е 2012 г. Решението на български съд вчера показа много ясно как се управляваше държавата в този период", каза Златанова, споменавайки вчерашната осъдителна присъда, която получи бившият шеф на КПУКИ Филип Златанов.

Вицепремиерът е категорична, че фондовете за България не са спирани.

"Обратното. Правителството успя да спаси стотици милиони евро в края на миналата година", каза Зинаида Златанова.

Вчера към годишния си доклад Европейският парламент прие текст, с който препоръча на Европейската комисия да спре фондовете за България. Идеята дойде от Европейската народна партия, където членува и ГЕРБ. В кулоарите на парламента днес депутатът на "Коалиция за България" Деница Караджова заяви, че препоръката за еврофондовете е част от предизборната кампания на Бойко Борисов.

Цветанов: Надявам се на 6, а защо не и на 7 евродепутати

ГЕРБ редят окончателно листата до две седмици

    


Афганистански полицай е прострелял две журналистки на "Асошиейтед прес", едната е починала


Ден преди президентските избори в Афганистан полицай е открил огън срещу конвоя, с който са пътували две журналистки на американската агенция "Асошиейтед прес", съобщиха афганистанските власти. Международно признатата германска фоторепортерка Аня Нидрингхаус (48 г.) е загинала на място, а колежката й Кати Ганън (60 г.) е била ранена и е получила медицинска помощ, потвърдиха от информационната агенция.

Нападението е станало в източния афганистански град Хост, близо до пакистанската...

Бюлетините може да се печатат от БНБ и печатници, свързани с БСП

Бюлетините за евровота ще бъдат отпечатани от БНБ, която при необходимост може да ползва други специализирани печатници.

Това гласи решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) относно изработването на изборните книжа.

Съгласно новия Изборен кодекс бюлетините могат да се изработват само в печатници с лиценз за печатане на ценни книжа.

Такива са БНБ, печатницата "Демакс", свързана с депутата Петър Кънев от БСП и "Дунев прес" в Русе, свързана с бившата депутатка от БСП Силвия Алексиева.

Това означава, че БНБ най-вероятно ще наеме двете частни печатници за подизпълнители.

През февруари директорът на печатницата на БНБ Георги Симеонов обяви, че едва ли ще могат сами да се справят в кратки срокове с отпечатването на всички бюлетини.

Двете частни печатници, свързани с БСП, изработваха бюлетините години наред, като наемаха за подизпълнител БНБ.

Министерски съвет реши, че за отпечатването на бюлетини ще бъдат заделени 1 250 000 лева от общия бюджет за изборите, който е около 24 млн. лв.

Според Мая Манолова от левицата БНБ ще може и сама да се справи с бюлетините за предстоящите избори. Тя се надява, че до следващия вот и други печатници ще се сдобият с лиценз за изработване на ценни книжа и ще има по-голяма конкуренция.

Ограниченията за отпечатването на бюлетини бяха въведени заради скандала с печатницата в Костинброд на предсрочните парламентарни избори, в които бяха открити хиляди бюлетини в повече.

„Химко” заслужава да има държавна подкрепа, убеждава Стойнев

Разчетите показват, че предприятието може да бъде печелившо

Станишев призова ЕРП-тата да платят на НЕК

Държавата ще гарантира спазването на законите и правилата от всички инвеститори, заявява лидерът на левицата

    


Полиция разчиства бус лентите във Варна

Проверки срещу наглите шофьори текат по главните улици на града. Служители на полицията проверяват документите на автомобили, спрени или паркирани в бус лентата. Проверките са рутинни по Закона за движение по пътищата. След тях шофьорите по възможно най-бързия начин освобождават пътя за нормалното придвижване на автобусите от градския транспорт.

Русия депортира украинските радикали

/КРОСС/ По-рано днес, Федералната служба за сигурност на РФ съобщи, че са били задържани 25 украински граждани, заподозрени в подготовка на терористични акции на територията на Русия. Така операцията по задържането на украинците се превърна в реакция на Русия на заплахите, отправени от страна на украинските радикали, а също и на всички онези в Киев, които в четвъртък обвиниха руските специални служби за съпричастност в снайперистката стрелба на Майдан на 20-ти февруари т. г. По-късно днес, двама от задържаните украинци са били депортирани от Русия в Украйна, съобщи източник от правоохранителните органи на Белгородска област, цитира РИА Новости.

Пернишки фирми предлагат свободни работни позиции на младежка трудова борса

Младежка трудова борса се организира в Перник, съобщи директорът на дирекцията "Бюро по труда" Росен Симеонов. Тя ще се състои на 8 април в Общинския младежки дом.

Засега участие са потвърдили 25 фирми от региона. Търсят се предимно шивачки, заварчици, строителни работници, кредитни консултанти, сервитьори.
Проявата дава възможност за директен контакт на работодателя с търсещите работа. Освен това интересуващите се могат да получат по-подробна...

Продължава

НКП остро осъжда посегателствата над журналисти и опорните точки на властта

НКП остро осъжда посегателствата над журналисти и опорните точки на властта

НКП остро осъжда посегателствата над журналисти и опорните точки на властта

Националният клуб на привържениците на Левски (НКП) категорично подкрепя свободата на словото и застава зад всички журналисти, които работят със сърце и душа в търсене на истината, въпреки постоянните опити на скрити и не дотам скрити фактори да превърнат тази професия в поле, разкаляно от опорни точки, поръчки и жълти компромати.

Именно представителите на медиите, които не работят под диктовка и с папка...

Продължава

Подмяна на електромери на територията, обслужвана от ЧЕЗ, от 7 до 11 април

/КРОСС/ В изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: София-градНа 07.04.2014 г. /08.00-16.00 ч/ - гр. София - Младост, бл. 1 Г, вх. 1, вх. 2На 07.04.2014 г. /08.00-16.30 ч/ - гр. София - ул. Планинец 1На 07.04.2014 г. /08.00-16.30 ч/ - гр. София - ул. Константин Иречек 19, 23, 3На 07.04.2014 г. /08.00-16.30 ч/ - гр. София - ул. Дукатска Планина 13-19, 5, 7 На 07.04.2014 г. /08.15-16.15 ч/ - гр. София - Младост 1 бл. 36, вх. 12, вх. 13На 07.04.2014 г. /08.30-16.00 ч/ - гр. София - ул. Борово бл. 5 вх. А, вх. Б, вх. В На 07.04.2014 г. /08.30-16.00 ч/ - гр. София - ул. Разград бл. 35А вх. Б На 07.04.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - жк Обеля 2 бл. 275На 07.04.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - жк Надежда 5 бл. 510 вх. АНа 07.04.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - жк Надежда 5 бл. 509 вх. Ж На 07.04.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - жк Обеля 2 бл. 276На 07.04.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. София - Сердика бл. 3, бл. 4 вх. А, вх. БНа 07.04.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. София - Захарна фабрика бл. 27, бл. 32На 07.04.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. София - Левски Зона Г бл. 5 вх. Е, Ж, З На 07.04

Йовчев нямало да допусне посегателство над словото

Ще направя всичко, което може да бъде направено, за да не допусна никакво посегателство срещу свободата на словото. Работи се активно по установяването на самоличността на подпалвача на колата на Генка Шикерова. Направени са необходимите експертизи, чакат се резултатите.

Нова програма за финансиране на гръцките изследователи

„Хорзонт 2020” е най-значимата програма за научни изследвания и иновации на ЕС изобщо, с близо 80 милиарда евро налично финансиране, която обещава повече пробиви, открития и световни новости като позвоява на значими идеи да напуснат лабораториите и да достигнат пазара, и предлага много възможности за изследователи и новатори в Гърция и в цяла Европа.

прочети повече

Швейцарската мрежа на Брендо Кокаиновия крал

Осъденият през 2013 г. Евелин Банев, известен с прякора Брендо, е вложил милиони в швейцарски банки и притежавал апартаменти в Монтрьо, пише швейцарското издание “Курие”.

Всичко започва на 23 май миналата година, когато два кокетни апартамента в центъра на Монтрьо са обявени за продан чрез търг от съдебните власти. От няколко години техните собственички - две българки - сестри, с адресна регистрация в София - не са плащали различни данъци, свързани с швейцарските си апартаменти, нито разходите за поддръжката на кооперацията, в която се намират жилищата. Съдебните власти задействали процедурата по принудителна продажба, както е редовната практика.

На пръв поглед тази история изглежда напълно нормална, но в действителност е история с много обрати, достойна за холивудски филм, продължава изданието. Сценарият на тази история смесва трафик на дрога в големи мащаби между Южна Америка и Европа, пране на пари в различни страни, сред които Швейцария, съмнителни инвестиции в недвижими имоти в Швейцария, без да се брои убийството през 2005 г. на главно действащо лице в тази афера, извършено в България.

Начело на тази голяма мрежа е българинът Евелин Банев, известен още с прякора Кокаиновия крал. През февруари 2013 г. той е осъден от Софийския съд на 7 години и половина затвор за пране на пари, придобити от трафик на дрога. Екстрадиран малко след това в Италия, той получи там 20 години затвор. Двете дискретни собственички на апартаментите в Монтрьо са били част от мрежата на Банев. В качеството им на съучастнички те са осъдени условно на по три години затвор. Едната се оказва бившата съпруга на боса.

Аферата всъщност занимава прокуратурата на Швейцарската конфедерация от февруари 2008 г., след като от България е била отправена молба за съдебно съдействие. Започва разследване по подозрения за пране на пари и принадлежност към престъпна организация и накрая е конфискувана сума от около 15 милиона швейцарски франка, вложени в швейцарски банки. Конфискувани са и апартаментите в Монтрьо, посочи говорителката на прокуратурата Жанет Балмер. Тя поясни, че разследването продължава.

Понастоящем 12 души са обект на съдебното разследване в Швейцария, пояснява прокуратурата. Един от тях е българин, екстрадиран от Словения през 2011 г. Заподозрян, че е дясната ръка на Брендо, той е бил натоварен със създаването и управлението на икономическо-финансовата структура в Швейцария за прането на парите от престъпна дейност. Това ще рече, че в Швейцария довереният човек на Брендо е управлявал множество банкови сметки, но също анонимни дружества и имоти.

Въпросният българин имал правото да разполага с една от сметките, открити от Брендо и бившата му съпруга. Парите по нея трябвало да послужат за гаранция при закупуването на апартаментите в Монтрьо.

Закупуването на вила в Женева за 3 милиона евро също се споменава в съдебно решение на Федералния наказателен съд по случая с българина - дясна ръка на Брендо. Въпреки това тази “дясна ръка” е бил пуснат на свобода през 2012 г., посочва швейцарската прокуратура.

Друг член на мрежата през 2006 г. се опитал да прехвърли 2,5 милиона евро в Швейцария от Испания. Парите били укрити в кола, конфискувана на границата между Испания и Франция. С колата този човек трябвало да прехвърли парите до Цюрих и да ги вложи в сметка там. В трети случай през 2005 г. член на мрежата опитал да внесе 1 милиона евро в дребни банкноти в швейцарска банка, но служителите му отказали.В редица случаи по тази афера били използвани фалшиви документи за гарантиране на произхода на парите.

В Монтрьо, в кооперацията, в която се намират апартаментите, обявени за принудителна продажба, хората се съмнявали за нещо нередно, защото техните собственички никога не се появили. Сега с продажбата на търг на имотите останалите обитатели на кооперацията се надяват да ...

Руският Datsun ще бъде on-DO

Седанът е базиран на Lada Kalina и разчита на 1.6-литров мотор

    


EVN България осъжда посегателството над сътрудници на дружеството

/КРОСС/ Двама сътрудници на EVN България Електроразпределение в Бургас са били нападнати и бити при изпълнение на служебните си задължения., съобщава пресцентърът на компанията. При регулярна техническа проверка на електромерно табло и електромер в жилищен блок в комплекс „Изгрев" в Бургас, сътрудниците на дружеството откриват нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа посредством кабел. При последвалите действия за разкриване на нерегламентирано свързания кабел те са били нападнати от две лица, които са им нанесли побой. Сътрудниците на дружеството са преминали медицински прегледи в спешна помощ за установяване на нанесените телесни повреди. За инцидента е информирано и МВР. ЕVN България изразява острото си възмущение и осъжда вандалския акт на посегателство над сътрудници на дружеството при изпълнение на служебните им задължения. Този случай е насочен и срещу всички сътрудници на EVN България, които са отговорни за осигуряване на електрозахранването и обслужването на над 1,5 милиона клиенти в Югоизточна България. EVN България информира за пореден път, че екипи на дружеството извършват постоянни и регулярни проверки за законосъобразното използване на електроенергия - както при стопански, така и при битови клиенти. При разкриване на подобни случаи дружеството действа съгласно законоустановения ред с оглед спазване на нормативните изисквания за регламентирано използване на електроенергия.  

Украйна разчита на по-евтин газ от Европа

/КРОСС/ Русия отмени всички отстъпки в доставката на газ за Украйна, в резултат на което цената се вдигна на $485 за 1000 кубически метра, съобщи РИА Новости. Украйна разчита на реверсна доставка от Европа на цена по-евтина с $100-150 за 1000 кубически метра от цената на Русия, заяви украинският министър-председател Арсений Яценюк.  „Ако получим реверсни доставки от страните членки на ЕС, то цената ще е по-евтина - от $100 до $150, в зависимост от спотовия пазар", заяви Яценюк. Според него, това би спестило на Украйна милиарди долари. „Ръководителят на „Нефтогаз Украйна" се върна от Русия вчера <...> През нощта разговарях с него и съвместно разработихме план за действие при ситуацията, в която Русия вдигна цената, и за мен е напълно ясно, че Русия ще стигне по-далече, в това число и до ограничаване на доставките на природен газ", допълни още Яценюк. На свой ред, украинският енергиен министър Юрий Продан  по-рано заяви, че Украйна разчита на реверсна  доставка на 10 милиарда кубически метра газ от Европа. Руските експерти, според запитване на агенция „Прайм", се съмняват в истинността на тези планове, тъй като Украйна не плаща навреме. Дългът на „Нефтогаз Украйна" към „Газпром" превиши 2,2 млрд. долара, което доказва дефицит в бюджета на „Нефтогаз" в размер на 3 до 7,2 млрд. долара през тази година

Отложиха 8 от образуваните производства срещу протестиращите въстанали срещу община Перник

Пернишкият районен съд наказа с глоби четирима от задържаните по време на протеста срещу изсичането на гората в Перник.

Най- високата наложена глоба е от 200 лева, а останалите три са по 100 лева. Сред глобените с по 100 лева е и организаторът на протеста Мартин Илиев. Четирите решения не са обжалвани и са влезли в сила.15 души бяпха задържани и дадени на съд за дребно хулиганство. Три от преписките са прекратени, защото лицата не са навършили 16 години и немогат да...

Продължава

Саркофагът на Георги Димитров открит в пункт за скрап

15 години след взривяването на мавзолея последното ложе на Димитров се оказа в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, съобщи news7.
 Koмунистическият вожд Георги Димитров умира на 2 юли 1949 г. в санаториума "Барвиха" край Москва, където е лекуван четири месеца. Съветските медици поставят диагнозата "сърдечна недостатъчност, 15 години след взривяването на мавзолея последното ложе на Димитров се оказа в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, съобщи news7. Koмунистическият вожд Георги Димитров умира на 2 юли 1949 г. в санаториума "Барвиха" край Москва, където е лекуван четири месеца. Съветските медици поставят диагнозата "сърдечна недостатъчност,

Разбиха международна схема за пране на пари, минавала и през България

Русе/КРОСС/ Международна схема за пране на пари, която е минавала и през България, е била разбита. Към момента са повдигнати обвинения към 8 души - 6 мъже и 2 жени, на възраст между 30 и 40 години, като двама от тях са оставени в ареста. Всички те са български граждани, а установената до момента щета е на стойност над 1 млн.евро. Става дума за трансгранична престъпна група, която от 2011 г. източва сметки на чуждестранни граждани. Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров обясни схемата: Чрез вирус "троянски кон" се заразяват интернет сертификатите на съответните клиенти на банките, получава се достъп до паролите и потребителските им имена, след което хакери правят преводи към специално отворени сметки на лица и търговски дружества. Т. нар. финансови мулета имат по 3 до 6 сметки в различни банки, откъдето парите се пренасочват към крайните получатели, които са чужди граждани. Преводите са били в размери от 1000 до 250 000 евро, а потърпевшите са граждани от различни страни от Европа, САЩ и Австралия. Сигналът е подаден от банки, които са установили, че се правят опити за неправомерни трансфери на пари. Обвиняемите българи са били свързани с лица, на чието име са били откривани фиктивните сметки и са оперирали с парите на територията на България. През уикенда следователите от ОД на МВР-Русе са извършили претърсвания, обиски и изземвания на 36 адреса, като са били задържани 5 души

Няма и следа от изчезналия капитан, баща му участва в издирването (Снимки)

Рибарски кораби от Несебър и Созопол са се присъединили към колегите
си от Поморие, които вече близо 20 часа издирват изчезналия капитан
Емил Масларов.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Издирването, продължава и в момента, но все още няма и следа от 35-
годишния помориец. Рибарски кораби от Несебър и Созопол са се присъединили към колегите си от Поморие, които вече близо 20 часа издирват изчезналия капитан Емил Масларов. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Издирването, продължава и в момента, но все още няма и следа от 35- годишния помориец.

Откриха саркофага на Георги Димитров в пункт за скрап

15 години след взривяването на мавзолея последното ложе на Димитров се оказа в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, съобщи news7.
 Koмунистическият вожд Георги Димитров умира на 2 юли 1949 г. в санаториума 15 години след взривяването на мавзолея последното ложе на Димитров се оказа в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, съобщи news7. Koмунистическият вожд Георги Димитров умира на 2 юли 1949 г. в санаториума "Барвиха" край Москва, където е лекуван четири месеца. Съветските медици поставят диагнозата "сърдечна недостатъчност,

Държавата ще участва в следващия търг за "Химко"


Неизчистен юридически проблем е спрял държавата да участва в търга за активите на фалиралия врачански торов завод "Химко", но на следващия търг тя обезателно ще се включи. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той съобщи, че заводът е в добро състояние, има бъдеще и затова към него проявява интерес чуждестранен инвеститор. Стойнев направи уговорката, че въпросният инвеститор все още не е взел окончателното си решение...

Руски дипломати искат да ни изритат "в правилната посока"

Изтече запис на разговор на посланици на Русия в африкански страни

    


Селски кмет си направил язовир без да пита държавата

Става кмет с два гласа преднина и бюлетина в джоба

Ивайло Калфин: Бюджетът на ЕС трябва да се демитологизира

ЕС трябва да се раздели с митовете за бюджета си. Оттам трябва да започне търсенето на промяната във финансирането на Съюза. За това настоя Ивайло Калфин по време на първата работна сбирка на Групата на високо равнище за бъдещето финансиране на ЕС, която се проведе вчера в Брюксел.

Хотелиери в Слънчев бряг искат отделяне на курорта от община Несебър

Съюзът на собствениците в курорта предлага той да функционира като самостоятелна единица със собствено управление и правила

    


"Полицай" застреля журналист в Афганистан

/КРОСС/ Фотограф на агенция Асошиейтед Прес бе убит, а един репортер бе ранен днес, когато мъж, облечен в полицейска униформа, открил огън, докато журналистите са си седели в колата, пише The Huffington Post. "Аня и Кати са прекарали години в Афганистан, покривайки конфликта и хората там. Аня Нейдрингхаус е енергичен човек, динамичен журналист, чиито снимките бяха международно признати. Кати Ганън, репортер, е ранена два пъти и е получила медицинска помощ", предаде агенцията от Кабул. Двете пътували в конвой заедно с изборните служители, които доставяли бюлетини от центъра на град Хост в покрайнините, в квартал Тани. Конвоят е бил защитен от афганистанската национална армия и афганистанската полиция. Журналистите обаче били в собствената си кола, със собствен шофьор. Когато пристигнали в силно охраняван район, до прозореца на автомобила се доближил командир, който извикал "Бог е велик" и започнал да стреля по пътниците. Впоследствие мъжът е бил арестуван. Аня Нейдрингхаус е вторият журналист, станал жертва по време на предизборната кампания. На 11 март шведският журналист Нилс Хорнър беше застрелян в Кабул.  

Ремонтът на язовир "Студена" и пречиствателна станция - Перник започва през 2015 година

Планираме рехабилитацията на язовир Студена и пречиствателна станция-Перник да започне през 2015 г. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, предаде БГНЕС.

Регионалният министър обясни, че днес започва процедурата за избор на консултант и строителен надзор за язовир Студена и пречиствателната станция към него в Перник. Идейният проект за рехабилитацията на язовир Студена е готов. Работи се по техническия проект, който ще бъде готов през май....

Продължава

Двама мъже набиха инкасатори, открили кражба на ток в Бургас


Двама служители на ЕВН България Електроразпределение са били нападнати и пребити, докато изпълнявали служебните си задължения, съобщиха от дружеството.

Инцидентът е станал в бургаския квартал "Изгрев", където служителите са извършвали регулярна техническа проверка на електромерно табло и електромер в жилищен блок. Те открили нерегламентирано присъединяване към мрежата с кабел и когато се опитали да разкрият кражбата, били нападнати и пребити от двама души.

Битите служители...

Дейвид Летърман обяви пенсионирането си през 2015 г.


Комикът и известен американски водещ Дейвид Летърман, който е един от създателите на вида на вечерните шоута в САЩ по начина, по който днес са популярни, обяви в снощното си предаване, че ще се пенсионира като водещ на "Късното шоу" (The Late Show) по CBS през 2015 г..

66-годишният Летърман, чийто договор изтича следващата година, започва да води шоуто по CBS през август 1993 г., след като напуска конкурентната мрежа NBC, където първоначално се утвърждава като водещ на вечерно...

Моуриньо: Торес има бъдеще в Челси

"Фернандо Торес има бъдеще в отбора", това заяви днес мениджърът на Челси Жозе Моуриньо."Всички имат желанието да се докажат и очевидно в Челси трябва да се доказваш, за да получиш титу...

Банско е третата най-прозрачна община в България за 2014 г.

Община Банско е обявена за третата най-прозрачна община в България за 2014 г., съобщиха от пресцентъра на общината. На трето място сред българските общини и на шесто място сред всички институции, пре...

Фалкао се срещна с шефовете на Сити и Реал, готви се мегасделка

Нападателят на Монако Радамел Фалкао проведе среща с ръководителите на настоящия си клуб, на Манчестър Сити и Реал Мадрид, съобщи sport.es.Участници в срещата в четвъртък сутринта са били президентът ...

Цацаров: Атентаторът в Сарафово е известен (Обновена)

Има данни кой е сложил бомбата в Сарафово, заяви в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров. Знаела се и националността му, каза той, но не я разкри.
Цацаров бе в Бургас за годишния отчет на окръжна прокуратура.
Той съобщи, че още не е изготвен обвинителният акт, тъй като имало нови обстоятелства по делото и това бавело процедурата. Има данни кой е сложил бомбата в Сарафово, заяви в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров. Знаела се и националността му, каза той, но не я разкри. Цацаров бе в Бургас за годишния отчет на окръжна прокуратура. Той съобщи, че още не е изготвен обвинителният акт, тъй като имало нови обстоятелства по делото и това бавело процедурата.

Самоуби се заместник-кметът на Монтана

/КРОСС/ Заместник-кметът на Монтана Весела Коларска се е самоубила, съобщи кметът на града Златко Живков. Тя е направила това в частно стрелбище. Коларска често е ходила да стреля, но този път е насочила пистолета не към мишената, а към себе си. Намиращият се наблизо инструктор, който и е сложил наушници и й е подал оръжието, не е могъл да реагира. Весела Коларска е на 52 години. В екипа на кмета Златко Живков е от първия му мандат от 1999 година. Предложена е от СДС и до края на живота си тя не е сменила политическата си ориентация. Коларска е боледувала от дископатия. Правени са й 4 операции, според нея - неуспешни, обясни Златко Живков. Пред него е споделяла, че не може да издържа на болките и ще сложи край на живота си. По думите на лекари тя е правила опит за самоубийство чрез медикаменти и през февруари, но е била спасена. Коларска е била в отпуск по болест от 16 август миналата година. Оттгогава е идвала на 2 пъти за по 5 дни на работа, но пак е излизала в болнични, обясни Златко Живков.      

Крим вече има Кримска централна банка

За председател на финансовата институция е назначен Никола Барилюк

    


Беларус стана председател на ОНД

/КРОСС/ Беларус вече ще изпълнява ръководните функции на председател на ОНД вместо Украйна, която се отказа да ръководи Организацията, съобщи ИТАР-ТАСС.„Беларус изрази своята готовност за управление на сдружението, като започва да изпълнява задълженията си веднага", съобщи беларуският външен министър Владимир Макея.От своя страна руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва разчита председателството на Беларус в ОНД да бъде успешно. Напомняме, че по-рано Украйна заяви, че се отказва от членството си в ОНД.  

Шумахер показва "признаци на съзнание"

Михаел Шумахер е показал признаци на съзнание след месеците в кома, заяви неговият агент Сабин Кем, цитирана от Би Би Си.

В изявление до медиите Кем сподели, че Шумахер "има прогрес във възстановяването си" и добави, че състоянието му може да се подобри.

Доктори във френската болница, в която е настанен Шумахер, се опитват да събудят седемкратния шампион във Формула 1.

45-годишният германски състезател бе контузен тежко при ски инцидент, след който изпадна в кома на 29 декември 2013 година.

Полицията издирва 51-годишна жена от София

Тя напуснала дома си вчера около 14.30 часа

    


Ще се търси вариант да се връща ДДС за горивото на турските превозвачи


Трябва да се измисли методика, по която да се връща ДДС за  гориво на турските превозвачи, когато зареждат на територията на България. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на
транспорта Данаил Папазов, цитиран от БТА. Той посочи, че въпросът ще бъде обсъден днес на среща с министъра на финансите Петър Чобанов.

По думите на министъра България е една от малкото европейски държави, които не връщат ДДС за тази услуга. "Интересът към това е много голям, защото разликата...

Самоуби се зам.-кметът на Монтана

Заместник-кметът на Монтана Весела Коларска се простреля смъртоносно с пистолет в стрелбище в центъра на града.

От полицията потвърдиха за инцидента, но за момента не потвърждават самоличността на пострадалата, съобщава "Преса". 

Коларска отишла да стреля в стрелбище тази сутрин. Тя получила всички нужни указания от инструктор, който след това напуснал кабинката. Вместо да стреля в мишената обаче, Коларска насочила оръжието към главата си.

Коларска е на 52 години, по образование е инженер химик, но в началото на прехода се е занимавала с журналистика. Тя е заместник на Златко Живков от 1999 година, отговаряше за образованието и културата. От август миналата година е в болничен. Страдала е от дископатия. Претърпяла е 4 операции, но за съжаление те не са могли да облекчат състоянието й. Според нейни близки, напоследък тя вече не е могла да издържа на болките. Има две деца – син Владимир на 27 години и дъщеря Йоана – на 19.

Вероятно заболяването е причина Коларска да сложи край на живота си. 

Коларска и друг път идвала да стреля на стрелбището и никой не се усъмнил в намеренията й. 

На мястото веднага са пристигнали медицински екип и полиция, но само установили смъртта на зам.-кметицата, съобщава "Труд".

Пребиха двама служители на EVN в Бургас, открили незаконно елзахранване

Двама сътрудници на EVN България Електроразпределение в Бургас са били пребити, съобщиха от дружеството.
Служителите извършвали регулярна техническа проверка на електромерно табло и електромер в жилищен блок в комплекс „Изгрев“ в Бургас. Открили нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа посредством кабел. Двама сътрудници на EVN България Електроразпределение в Бургас са били пребити, съобщиха от дружеството. Служителите извършвали регулярна техническа проверка на електромерно табло и електромер в жилищен блок в комплекс „Изгрев“ в Бургас. Открили нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа посредством кабел.

Михаел Шумахер се връща в съзнание на моменти


Бившият пилот от Формула 1 Михаел Шумахер показва "моменти на съзнание" след месеци в кома, обяви мениджърът му. Сабине Кем обяви, че има прогрес в здравословното състояние на седемкратния световен шампион. 

За втори път в рамките на една седмица Кем даде положителни новини за състоянието на Шумахер, който претърпя ски инцидент преди 14 седмици и оттогава е в изкуствено поддържана кома. 

"Михаел прави прогрес. Показва моменти на съзнание и събуждане. Ние сме край него по...

Жена се хвърли от Аспарухов мост

Жена се е хвърлила от най – високата част на Аспарухов мост, съобщиха от полицията за Moreto.net. Сигнал за случващото се е подаден около 12.40 часа. Граждани са посочили, че жена стои на перилата. Само минути след това тя е скочила.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване