Аквапарк, пълно интернет покритие и библиотека на плажа очакват туристите в Албена

През тази година "Албена" АД се завръща към силната си инвестиционна програма в едноименния комплекс и останалите морски курорти, на които е собственик. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев. Продължава програмата за отстъпки за ранно записване на българските туристи. Обновени спортни съоръжения и чисто нов аквапарк ще са част от активната почивка на гостите в курорта през лято 2014 г.

На почивка, но активна

От това лято целият...

Проверяват пътници и багажа им във Варна и още няколко града

Еднодневна операция „Voyager” се провежда по пътищата на няколко града в страната, съобщават от ГД “Национална полиция”. Тя е планирана за времето от 11.00 до 17.00 часа днес на територията на София, Варна, Русе, както и на главен път I-8 (E-80) в района на Капитан Андреево, научи Moreto.

ГЕРБ: Орлин Алексиев няма връзка с кокаина във Франция

/КРОСС/От изнесената от ръководството на МВР вчера справка не може да се направи обосновано предположение за връзка на Орлин Алексиев с трафика на наркотици от Латинска Америка към Европа, каза на пресконференция в парламента депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Той коментира вчерашното заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, на която министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров са представили данни за разследването по задържания кокаин във Франция. През февруари след международна полицейска операция с българско участие там са конфискувани 1400 кг кокаин от Южна Америка, натоварен в камиони и техника за ралито "Дакар". "От страна на ръководството на парламентарната комисия в лицето на нейния председател и на заместник-председателя й за пореден път бяха направени внушения, че има преки връзки и доказателства за Орлин Алексиев и участието му в тази кокаинова афера", посочи Ципов. "Искам съвсем ясно да заявим, че такова нещо няма", добави депутатът от ГЕРБ. Според Ципов самият министър е споделил в рамките на вътрешната комисия, че към настоящия момент от разследването няма преки доказателства за връзки на Орлин Алексиев с този трафик на наркотици. По думите на Ципов са били предоставени данни отпреди години - от 2006 година. Той посочи, че тогава Орлин Алексиев не е бил общински съветник от ГЕРБ, още по малко е имало ГЕРБ като партия.  

ДПС наложи нов дизайн на бюлетината с мълчаливото съгласие на БСП


С гласовете на ГЕРБ и ДПС и с мълчаливото съгласие на БСП, в нарушение на парламентарния правилник правната комисия промени дизайна на бюлетината за евроизборите на 25 май в полза на партията на Лютви Местан. 

Със седем гласа "за", без "против" и един "въздържал" се беше прието предложението на председателя на правната комисия Четин Казак (ДПС) да има квадратче пред наименованията на партиите и коалициите, а пред имената на кандидатите в партийните листи – кръгче. Досега и пред двете...

49% не подкрепят санкции срещу Русия заради Украйна

49% не подкрепят санкции срещу Русия заради Украйна, а 21% са на противоположното мнение. На този фон контрастират привържениците на дясноцентристки партии, при които мненията са на практика поделени между опциите 49% не подкрепят санкции срещу Русия заради Украйна, а 21% са на противоположното мнение. На този фон контрастират привържениците на дясноцентристки партии, при които мненията са на практика поделени между опциите "за" и "против". Това сочат резултатите от изследване на "Галъп". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Цитат на деня: ЕвроПеевски е послание - обществено мнение у нас няма


"Издигането на ЕвроПеевски днес има ясно и недвусмислено послание: обществено мнение в тази страна няма и ако някой си е представлявал, че може да държи сметка на властта, рано или късно ще се просне пред нея по очи, за да иска прошка". Това пише в анализ за днешния брой на вестник "Сега" културният антрополог проф. Ивайло Дичев. 

В статията, озаглавена "Ритуалът "ЕвроПеевски", проф. Дичев отбелязва, че предлагането на депутата от ДПС за кандидат за представител на България в...

НАТО: Русия има 40 хил. войници в бойна готовност до границата с Украйна

Това обяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен

Първият „рестартиран“ мол отваря врати в събота

„Панорама мол“ в Плевен ще бъде открит на 12 април с подписани договори за 80% от отдаваемата площ


Изкушението “Путин” - отровният политически вирус

в. Уолстрийт джърнъл

Владимир Путин. Снимка: официален сайт

Най-опасната дума в човешките разговори е “но”. Това, което се намира от другата страна на “но”, може да бъде място, на което човек не иска да бъде. Такава е ситуацията с част от мненията за Владимир Путин след събитията в Крим.

Найджъл Фараж е лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство. Говорейки неотдавна за руския президент Владимир Путин, Фараж каза: “Не го харесвам, не бих му се доверил и не бих искал да живея в неговата страна. Но в сравнение с хлапетата, които водят външната политика тук, изпитвам повече уважение към него, отколкото към нашата пасмина.”

Това е мнение, което човек чува - често полугласно – от изтънчени хора в САЩ и Европа. “Не одобрявам това, което прави Владимир Путин в Крим и Украйна, но… той е решителен.”

Имало ли е някога нерешителен демагог?

Други отиват по-далеч, като казват, че решителното завземане на Крим от Путин е “разбираемо”. Такова мнение изразиха бившият италиански министър-председател Силвио Берлускони и бившият германски канцлер Хелмут Шмид.

Изкушението “Путин” е отровен, но познат политически вирус, който заразява реакциите на кризата в Украйна. Този вирус често се появява, когато изглежда, че демокрациите стават твърде дезорганизирани или слаби да… вземат решения. Хитлер и Мусолини в края на краищата имаха почитатели в САЩ и Англия в началните етапи на своите решителни кариери. Това беше преди центробежните им агресивни действия да прекрачат границите на мъжественото поведение, будещо уважение.

Изкушението да се възхищаваш на Владимир Путин за това, което изглежда като решителност, отразява напрежението между ограниченията върху поведението на демократичните системи и тези правителства, които вече не отговарят пред своите граждани.

Лесно е да изглеждаш като решителен национален лидер, ако, както е в случая с Путин, държавният глава може да каже на несъгласните с него да млъкнат, защото иначе ще бъдат пребити или хвърлени в затвора, или убити. Пренебрегването на суровите истини на политическия живот в Москва днес - или в Берлин и Рим едно време - е друга разновидност на същото изкушение да се възхищаваш на мономанията на демагога.

Още доказателства за въображаемите ръководни умения на Путин се откриват и в резултатите от независими социологически проучвания, които показват, че хората в Русия в огромната си част одобряват извършената от него незаконна анексия на Крим и заплахите му към независима Украйна. И че те също така се възхищават на Путин, който възстановява “уважението” към Русия.

Тежестта на общественото мнение в Русия не е случайна. Решителните действия на Путин от името на неговите застрашени рускоезични жертви в Крим, Украйна, Молдова, а скоро и балтийските страни се допълват в Москва от изтънчена гьобелсовска операция за промиване на мозъци.

С течение на годините Путин на практика поставя буквално всички медии, особено телевизията, под свой контрол. Това, което четат, чуват и виждат хората в Русия, е неспирен поток от антиамериканска и антиевропейска пропаганда. Хора, живеещи напоследък в Русия, казват, че никога не е имало подобна кампания от злостни нападки, даже през годините на Студената война.

Никой в свободния свят не бива да иска да бъде част от такава огромна измама.

Все пак реалността е следната: демагозите се появяват, когато демократите станат слаби. Откакто свърши Втората световна война, традиционният политически лидер на западните демокрации е президентът на Съединените щати. Като се оставят настрана различията в политиката, американските президенти - от Труман до Джордж Уокър Буш - са искали да водят, точка. Сега идва Барак Обама.

Известният оксиморон “да водиш от задна позиция” излезе от външнополитическата работилница на Белия дом по време на либийската криза. Този възглед понякога е посочван като особеност на ръководния стил на Обама. Това е погрешно. Той обобщава ясно формулираната, цялостно обмислена ...

Румен Петков: Орешарски е слуга на Борисов и Пеевски,МС, Орешарски

"От днес нататък няма да обяснявам, че министър-председателят се държи като нищожество, а ще го доказвам и всеки ден ще давам по един факт", заяви пред журналисти във Варна бившият вътрешен министър и член на формацията АБВ Румен Петков.

Пиян танцува върху патрулка



Пиян русенец се качил да танцува върху предния капак на полицейски автомобил, съобщиха от ОДМВР.
Хулиганството на И.К. /26 г./ се разиграло около 23,20 ч. на кръстовището на ул. "Българка" и "Шипка" в крайдунавския град.
Безработният мъж бил спрян от униформените служители за проверка. Вместо да си даде личната карта, Пиян русенец се качил да танцува върху предния капак на полицейски автомобил, съобщиха от ОДМВР. Хулиганството на И.К. /26 г./ се разиграло около 23,20 ч. на кръстовището на ул. "Българка" и "Шипка" в крайдунавския град. Безработният мъж бил спрян от униформените служители за проверка. Вместо да си даде личната карта,

Ниви в Пернишкото са третирани с нелегални пестициди

Препаратът е с турски етикет, жители се оплакали от силна миризма


"Галъп": ГЕРБ - 20,9%, БСП - 20%

По-малко от два месеца преди европейските избори електоралните нагласи към ГЕРБ и БСП продължават да са на сходни нива - 20,9% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, а 20% за БСП.
Това сочи изследване на "Галъп интернешънъл", проведено между 28 март и 3 април сред 1013 пълнолетни граждани в цялата страна. По-малко от два месеца преди европейските избори електоралните нагласи към ГЕРБ и БСП продължават да са на сходни нива - 20,9% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, а 20% за БСП. Това сочи изследване на "Галъп интернешънъл", проведено между 28 март и 3 април сред 1013 пълнолетни граждани в цялата страна.

Тексаски град домакинства бизнес форум с Русия

Двудневна американско-руска делова конференция по стандартизация се състоя в тексаския град Хюстън, съобщи руското търговско представителство във Вашингтон.

Променят бюлетината за изборите по искане на ДПС

По предложение на ДПС правната комисия към парламента прие да се промени бюлетината, с която да гласуваме. Това стана при окончателното разглеждане на измененията в Изборния кодекс, първоначално предложени само от ГЕРБ. От движението настояват номерата на кандидатите за преференции да бъдат поставени в кръгче, а не в квадрат, както беше предвидено в Изборния кодекс.

Еротика в машината, или как църквата забрани една изложба (видео)


Вчера вратите на градската художествена галерия във Варна бяха заключени час преди обявеното откриване на изложбата "Еротични нотки в колелата на православната машина" на авангардиста Калоян Илиев – Кокимото. Това стана след "молба" на варненския и великопреславски митрополит Йоан, изпратена до кмета на града Иван Портних.

Свалената изложба на варненския художник Кокимото очаквано предизвика скандал. Той заплете в гордиев възел артистична провокация със спорна почтеност, успешен опит...

Руснаците остават основни купувачи на имоти по Черноморието

И през тази година основните купувачи на ваканционни имоти по Черноморието ще останат рускоговорящи граждани. Това смятат брокери от Варна и Бургас....

Русия въвежда нови изтребители

За "смяна на караула в небето" на Русия пише в заглавие "Росийская газета", цитиран в четвъртък от БТА. Според официоза руските военновъздушни сили ще получат тази и следващата година 48 най-нови изтребителя Су-35С. Същевременно министерството на отбраната ще подпише дългосрочен договор с производителя - Обединената авиостроителна корпорация, и Су-35С ще станат основните тежки изтребители на руската военна авиация, сменяйки Су-27, които ще бъдат ремонтирани и модернизирани. Характеристиките на новия изтребител максимално го доближават до машините от пето поколение. Су-35С развива скорост до 2400 километра в час и може да прелети без кацане 3600 километра. Самолетът носи 8 тона боен товар; на външна подвеска може да се монтират всякакви авиационни оръжия. Моделът е еднакво добър и като изтребител, и като далечен прехващач, и като бомбардировач-ракетоносец. Може да поразява въздушни, сухопътни и надводни цели. Радиолокационната система "Ирбис", с която е снабден изтребителят, е най-мощна в света, твърди руското издание. Тя "вижда" в обсег 400 километра, дава възможност пилотът да следи до 30 цели едновременно и да обстрелва 8 от тях. Навигационната система е автономна и може да действа, без да използва сателитите Джи Пи Ес или ГЛОНАСС.

Зам. шефът на парламента Мая Манолова също си купи акции на ЦСКА

Заместник-председателят на парламента Мая Манолова си купи акции от ЦСКА. Днес Манолова заедно с други депутати бяха на стадион „Българска армия Заместник-председателят на парламента Мая Манолова си купи акции от ЦСКА. Днес Манолова заедно с други депутати бяха на стадион „Българска армия", където се сдобиха с акции на любимия си клуб. В сряда ЦСКА мина границата от 200 хиляди продадени акции като до 19 май трябва да бъдат продадени 1 409 210 акции.

И Мая Манолова си купи акции от ЦСКА (снимки)

Заместник-председателят на парламента Мая Манолова си купи акции от ЦСКА. Днес Манолова заедно с други депутати бяха на стадион „Българска армия", където се сдобиха с акции на любимия си клуб.

В сряда ЦСКА мина границата от 200 хиляди продадени акции като до 19 май трябва да бъдат продадени 1 409 210 акции.

Заместник-председателят на парламента Мая Манолова си купи акции от ЦСКА. Днес Манолова заедно с други депутати бяха на стадион „Българска армия", където се сдобиха с акции на любимия си клуб. В сряда ЦСКА мина границата от 200 хиляди продадени акции като до 19 май трябва да бъдат продадени 1 409 210 акции.

Подпалиха централата на компартията в Киев

Горяха 2 етажа от сградата, където се помещава ръководството на Украинската комунистическа партия. Пожарът избухнал късно снощи. Няма пострадали. Полицията подозира умишлен палеж.

Излиза книга за легендарния футболист Георги Славков


Книга за легендарния български футболист Георги Славков ще бъде представена в Пловдив на 11 април.

Автор на "Вратарят със златна обувка" е Антон Петров. Премиерата на книгата ще бъде от 11.00 часа във фен магазина в базата на "Ботев" в кв. "Коматево".

Славков, един от тримата българи, печелили "Златната обувка", почина на 21 януари на 55-годишна възраст вследствие на масивен инфаркт. По време на своята кариера в края на 70-те и 80-те години на миналия век той се утвърждава...

Социолози: Ниска избирателна активност

/КРОСС/По-малко от два месеца преди европейските избори електоралните нагласи към ГЕРБ и БСП продължават да са на сходни нива. Това сочи изследване на "Галъп интернешънъл". Поредното изследване е проведено между 28 март и 3 април сред 1013 пълнолетни граждани в цялата страна - 20,9% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, а 20% за БСП. ДПС по традиция остава стабилно на нива над 6%. Сред новите формации "България без цензура" запазва най-реални шансове за присъствие в Европейския парламент с над 5% заявени електорални нагласи. АБВ остава с дялове над 3%, а Реформаторският блок отбелязва спад до нива близо до 2% и това поставя под съмнение възможността на двете формации да преминат бариерата на предстоящите евроизбори. Битката при националистите продължава да е оспорвана, като засега не се потвърждава хипотезата, че проруската позиция предизвиква видим ръст при електоралния потенциал на "Атака". НФСБ и "Атака" са на сходни позиции над 2% и ще им е необходима сериозна мобилизация, ако искат да имат евродепутат. Резултатите са от нарочен въпрос за предстоящите избори за Европейски парламент с изредени партии и коалиции в т.нар. шоукарта. Данните в този въпрос не могат да се считат за прогноза за изборния резултат, те отразяват единствено декларативни нагласи. Такъв тип въпрос "Галъп интернешънъл" задава обикновено в предизборна ситуация

Задигнали 1300 лева от хотелска стая

Неизвестен апаш задигна пари от гост на хотел Неизвестен апаш задигна пари от гост на хотел "Москва" в крайдунавския град Лом, съобщиха от полицията в Монтана. За наглата кражба било сигнализирано в сряда в 07,40 ч. На тел. 112 в полицията в Лом е получено съобщение от 54-годишния Й.Д. от Пловдив, гост на местен хотел, който съобщил, че неизвестен проникнал през незаключена входна врата в

ВСС образува дисциплинарно производство срещу ръководителя на специализираната прокуратура

/КРОСС/ Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу ръководителя на специализираната прокуратура Светлозар Костов. Това предложиха 11 от членовете на съвета, според които Костов е извършил три нарушения - на случайното разпределение на делата, неетично отношение към колегите и уронване престижа на съдебната власт с няколко негови медийни изяви. Предложителите са Ясен Тодоров, Димитър Узунов, Галя Георгиева, Светла Петкова, Милка Итова, Васил Петров, Михаил Кожарев, Мария Кузманова, Румен Боев, Каролина Неделчева, Даниела Костова. Днес съдебният съвет определи и дисциплинарен състав, в който влизат трима от предложителите - председателят на етичната комисия - Ясен Тодоров, Елка Атанасова и Милка Итова. Преди заседание на импровизиран брифинг главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че срещу Костов "най-вероятно в скоро време, по повод други нарушения, ще реагирам и аз" . Проверката срещу прокурора Костов започна след опита му да стане шеф на по-горната Апелативна специализирана прокуратура. На 3 октомври миналата година при гласуването той не получи нито един глас, а по време на изслушването му главният прокурор Сотир Цацаров му зададе въпроси за неуспешните дела за финансови и данъчни престъпления, водени от Специализираната прокуратура. Попитан беше и защо той самият не е внесъл нито един обвинителен акт

Лавров и Кери са за мирно урегулиране на ситуацията в Украйна

/КРОСС/ Външните министрите на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери, през последните 24 часа два пъти обсъдиха ситуацията в източна Украйна. Последният разговор е бил по инициатива на държавният секретар на САЩ Джон Кери. «По време на втория разговор, Джон Кери и министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, са говорили за необходимостта от урегулирането на ситуацията в ключовите градове на източна Украйна, да премине по мирен път и чрез диалог, като двамата са срещу прилагането на силови действия», каза официалният представител на държавния департамент на САЩ Джен Псаки.Както съобщиха по-рано от МВнР на Русия: «държавният секретар съобщил, че в развитието на предходния разговор, американската страна вече предприема стъпки с цел използване на своето влияние върху властта в Киев, с цел да ги насърчи да бъде организирано вътрешноукраинския национален диалог за нормализирането на ситуацията в югоизточната част на Украйна, както и да обезпечи постигане на истинския представителен характер на конституционната реформа. Двамата дипломати са единодушни, че напредъкът в тези области ще допринесе свикването на заседание във формат "САЩ - Русия - Европейски съюз" с участието на представителите на Украйна в интересите на съдействието за урегулирането на вътрешноукраинската криза», отбелязаха от руското ведомство.

Тони: Вкарах много голове, искам в Бразилия

Нападателят на Верона Лука Тони изрази надежда, че селекционерът на Италия Чезаре Прандели ще го повика в отбора за световното първенство в Бразилия през юни и юли тази година. Надявам се, че треньор...

Дизайн, танц и архитектура заедно в Пловдив

В периода от 20 юни до 19 октомври градът под тепетата е домакин на най-големите в страната български фестивали за дизайн, танц и архитектура. Организатори са независимата платформа за съвременна култ...

Иво Тонев ще говори за ремонта на Герена

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев спази обещанието си, дадено през миналата седмица. Тонев ще свика брифинг другата седмица в сряда (16 април) в 15:30 часа. Мястото ще е зала...

Български учени са участвали в откриването на 2 нови химични елемента

Български учени са участвали в откриване на два нови химични елемента. Това стана ясно на среща между вицепремиера по икономическите отношения Даниела Бобева и акад. Виктор Матвеев, който е директо...

Делян Пеевски номиниран за евролистата и от ДПС-Сливен

Делян Пеевски е сред номинациите за евродепутати на ДПС-Сливен, съобщи в четвъртък БТА, като се позова на областния председател на партията Мустафа Мустафов. На заседание на областния съвет на партията са били издигнати номинациите на Делян Пеевски, Искра Михайлова, Филиз Хюсменова, Илхан Кючук и Метин Казак. Предложението на местната организация е било изпратено в централното оперативно бюро на партията, което ще представи листата тези дни, каза още Мустафов. Той допълни още, че номинациите не са били подложени на гласуване, защото предложенията не са повече от 17. Изборът ебил свързан с определени критерии, сред които съпричастност към ДПС, владеене на езици и др. В областната организация на ДПС членуват 813 души.

Грабнахме второ злато на европейското по тежести

Иван Марков донесе втори златем недал за Бъкгария на Европейското първенство по вдигана не тежести в Изреал, Тел Авив.

"Галъп": ГЕРБ - 20,9%, БСП - 20%

По-малко от два месеца преди европейските избори електоралните нагласи към ГЕРБ и БСП продължават да са на сходни нива - 20,9% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, а 20% за БСП.
Това сочи изследване на По-малко от два месеца преди европейските избори електоралните нагласи към ГЕРБ и БСП продължават да са на сходни нива - 20,9% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, а 20% за БСП. Това сочи изследване на "Галъп интернешънъл", проведено между 28 март и 3 април сред 1013 пълнолетни граждани в цялата страна.

Цацаров разпоредил проверка на всички дела за корупция

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на всички дела за корупция във всички прокуратури. Причината е, че имало случаи на дела, които са "престояли, без каквото и да е движение, дори без да е назначена формална проверка по тях от порядъка на три до седем месеца”, каза Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на всички дела за корупция във всички прокуратури. Причината е, че имало случаи на дела, които са "престояли, без каквото и да е движение, дори без да е назначена формална проверка по тях от порядъка на три до седем месеца”, каза Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Апартамент със златни орнаменти се дава под наем в Студентски град

Изключително тузарски апартамент се дава под наем в Студентски град. Жилището изобилства от позлатени орнаменти и няма аналог на нашия пазар....

Пернишката годеница на Ицо Стоте манекенки - Биляна зарязала шестгодишен син

Плеймейтката Биляна Евгениева от Перник, която ще се омъжи през есента за бизнесмена Христо Сираков, крие дете. Сексапилната Биляна има син на 6 години, но го е зарязала на грижите на баба и дядо и обикаля света с новата си изгора.

На Биляна не й остава никакво време за сина й напоследък. Тя отскача от време на време до Перник, за да го види за няколко часа.

Самият Сираков все още не се е запознал с детето на булката. Само след няколко месеца той ще му стане доведен татко, но...

Продължава

Цацаров разпоредил проверка на всички дела за корупция

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на всички дела за корупция във всички прокуратури. Причината е, че имало случаи на дела, които са Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на всички дела за корупция във всички прокуратури. Причината е, че имало случаи на дела, които са "престояли, без каквото и да е движение, дори без да е назначена формална проверка по тях от порядъка на три до седем месеца”, каза Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Повечето българи одобряват действията на Русия в Украйна

49% са срещу санкции срещу Русия, 21% - на противоположно мнение

Съдебният съвет образува дисциплинарно производство срещу ръководителя на спецпрокуратурата


Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу ръководителя на специализираната прокуратурата Светлозар Костов. Това предложиха 11 от членовете на съвета, според които Костов е извършил три нарушения – на случайното разпределение на делата, неетично отношение към колегите и уронване престижа на съдебната власт с няколко негови медийни изяви.

Предложителите са Ясен Тодоров, Димитър Узунов, Галя Георгиева, Светла Петкова, Милка Итова, Васил Петров, Михаил...

Кръщават улиците в три варненски местности

128 улици в местностите Ваялар, Траката и Горна Трака ще бъдат именувани, решиха общинските съветници от Комисията по култура и духовно развитие към местния парламент. „Трудно бе намирането на имена за всички улици. Избрали сме такива на възрожденски писатели и поети, също и на художници“, посочи Румяна Теодорова, главен експерт - геодезист в район „Приморски“.

Как Петров, Шишето и Чорбата спасяваха К-8

Десети април 1970 г. е ден, който морякът Георги Петров никога няма да забрави. Тогава той е старши помощник-капитан на търговския кораб “Хаджи Димитър”. На обикновения плавателен съд и екипажа им е писано да станат герои - те спасяват 43-ма души от потъващата в океана съветска атомна подводница К-8. Десети април 1970 г. е ден, който морякът Георги Петров никога няма да забрави. Тогава той е старши помощник-капитан на търговския кораб “Хаджи Димитър”. На обикновения плавателен съд и екипажа им е писано да станат герои - те спасяват 43-ма души от потъващата в океана съветска атомна подводница К-8.

„Роселектроника” създава изцяло руски суперкомпютър за отбранителната индустрия

/КРОСС/ Холдингът „Роселектроника" съвместно с руското Министерство на промишлеността разработва суперкомпютър на руска компонентна база, който в бъдеще ще отмени необходимостта от изчислителна мощност на военно-промишления комплекс, предаде РИА Новости. „Ние създаваме свой суперкомпютър във Фрязино. Мощността му достига 1,2 петафлопа и основната особеност на този компютър е, че цялата компонентна база, всички процесори ще бъдат руска разработка", поясни генералният директор на холдинга „Роселектроника" Андрей Зверев. Въпреки че микроелектрониката на суперкомпютъра е произведена в страните от Югоизточна Азия, целият интелектуален компонент принадлежи на Русия, поясни Зверев. Генералният директор на „Роселектроника" отбеляза също, че мощността, която е заложена в руския суперкомпютър е достатъчна, за да покрие всички възможни изчисления, които ще се произвеждат в интерес на руския военно-промишлен комплекс. „Роселектроника" е част от руската държавна корпорация „Ростех" и включва 123 предприятия от електронната промишленост.    

"Имаме шанс да сменим баланса на силите в Европа"

В Брюксел Станишев се срещна с общински съветници от България


Станката уреди 1 милион лева от държавата за спортни бази в Перник

 1 милион лева от държавния бюджет ще дойдат в Перник за спортни бази в града ни, съобщи народния представител Станислав Владимиров – Станката пред „За Перник“.

Днес, в Министерството на младежта и спорта се е провела среща между министъра М. Георгиева и народния представител от Перник Станислав Владимиров, като част от кампанията на депутата за подпомагане на спорта в Перник. Владимиров е уверил министърката за нуждата от подпомагане на...

Продължава

Айолов: 7% ръст на износа на продукти от металургичния сектор

През последната година е реализиран ръст от 7% на износа на продукти от металургичния сектор.

БСП иска да вдигне с 5 години допустимата възраст за такситата

/КРОСС/Допустиатма възраст на таксиметровите автомобили да се увеличи от 10 на 15 години, предлагат депутати от БСП с внесените промени между първо и второ четене в Закона за автомобилните превози. Депутатът от БСП Петър Мутафчиев обясни, че това са отдавна чакани промени от таксиметровия бранш. Освен увеличената възраст за таксиметровите автомобили пада петгодишното ограничение и при изискванията за автомобилите, които са втора ръка. Предлагаме тази възраст да бъде увеличена на 8 години, тоест до 8 години да може да се регистрира като таксиметров автомобил, обясни депутатът. Следващото предложение е свързано с ангажимента на общините за праг на цените на таксиметровите тарифи. В 2009-а бяха поставени горни граници на цените на таксиметровите услуги и за това да няма нелоялна конкуренция, да не се използват дъмпингови цени, които до определена степен влияят и върху градския транспорт. Предлагаме общините да определят заедно с бранша не само горна граница, но и долна граница на таксиметровите тарифи, заяви Мутафчиев.   

Who Made Who, DJ Krush и Mount Kimbie се събират в София на 23 май


Датската инди рок триото Who Made Who, британският електронен дует Mount Kimbie и японският хип-хоп продуцент DJ Krush ще се съберат на една сцена в София на 23 май за пролетното събитие на музикалната организация Reel Feel, съобщиха неговите инициатори.

Мястото все още не е известно, но по традиция от Reel Feel обещават нестандартна локация, подобна на тази от първото им подобно събитие на открито с Бонобо през септември миналата година в складовете "Деспред" зад централната митница...

Путин предупредил за критичната ситуация с украинския газов дълг

Изпратил е писмо до лидерите на страните, които купуват руски газ


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване