Орешарски поздрави Георги Иванов по случай 35-годишнината от полета му в Космоса

Министър-председателят Пламен Орешарски изпрати своите най-искрени поздрави до Георги Иванов по случай 35-годишнината от полета му в Космоса, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
Премиерът пожела на първия български космонавт здраве, лично щастие и успехи.
„Изключителна признателност буди Вашата смелост и професионализъм, Министър-председателят Пламен Орешарски изпрати своите най-искрени поздрави до Георги Иванов по случай 35-годишнината от полета му в Космоса, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Премиерът пожела на първия български космонавт здраве, лично щастие и успехи. „Изключителна признателност буди Вашата смелост и професионализъм,

Божидар Данев: Вдигането на съдебните такси убива конкуренцията

 В Българската стопанска камара сме категорично против вдигането на таксите за адвокатски услуги. Това е решение, което произлиза от тесносъсловнически интереси, без да отчита въздействието върху цялостната икономическа среда в страната.

Ние сме изпратили писмо до заместник министър-председателя Даниела Бобева, в което протестираме срещу въвеждането на всякакви минимални цени за съсловни организации. Това на практика е лишаване на по-бедните хора от правосъдие, а също и на малкия и среден бизнес, който не може да плаща тези такси. На практика това е премахване на конкуренцията и блокира свободния пазар.

Ние сме против всички минимални такси, които се налагат от съсловни организации. Да не ги изброявам, но включваме и проектантите, които искат минимални такси за проектиране, има минимални такси в нотариусите и т. н.

БСК е категорично против всякакви непазарни подходи на съсловни организации. Ако вървим по тази логика, би трябвало и хлебарите да определят минимални цени на хляба, или производителите да определят минимални цени на пилешкото месо, на яйцата. Това е абсурд за една модерна икономика, която претендира, че е пазарна.

С вдигането на адвокатските такси може да бъде натоварена и държавата заради служебните защитници, за които тя плаща таксите. Но практиката показва, че държавата не се съобразява с подобни изисквания, тъй като те са за сметка на бюджета. Всички вреди ще са в ущърб само на гражданите и на бизнеса.

Високи са таксите не само на адвокатите, високи са и на съдопроизводството. Ние сме давали нееднократно предложения по какъв начин те да бъдат коригирани. Един от най-простите начини е да се плащат авансово 50 на сто от тези такси, а след като завърши съдопроизводството съответният остатък на тези такси да бъде събран от загубилия делото. Освен това за банкрут делата имат таван на таксите. За съжаление досега няма никаква реакция от страна на Министерството на правосъдието. Този въпрос сме го поставяли многократно, включително и пред новото правителство.

Правната система е от изключително значение за всяка една икономика и за всяка държава, претендираща да бъде част от европейското пространство. Правораздаването е от изключителна важност за навлизането на чуждестранни инвестиции, за утвърждаване на доверието на чуждите инвеститори. Така, че без добре структурирана правна система и без добро съдопроизводство ние не бихме очаквали да постигнем стандартите на другите европейски страни.

Свлачището в "Ораново" крие екологичен риск

Благоевград /КРОСС/ Комисия от специалисти обсъди проучването за свлачище „Ораново" и набеляза последващи мерки в съответствие с направените изводи и препоръки за предотвратяване на аварии и осигуряване защита на населението.Според разработката, основни причини за проявените свлачищни процеси в района са: геоложките особености, тектонския строеж, високата сеизмичност и промените в инженерно-геоложките условия в резултат на въгледобива.Управителят на фирмата, инж. Стоянка Карадинкова, определя свлачището като сериозен екологичен проблем.Екипът направил проучването предлага в дългосрочен план от МРР да бъде изготвен проект за управление на теренната повърхност в концесионния контур. В краткосрочен трябва да се вземат спешни мерки за дрениране на масива в зоната под главния свлачищен откос и ликвидиране на заблатяванията, а също да се възстанови проводимостта на Орановския дол.За да се осигури достъп на тежка строителна механизация до езика на свлачището, трябва да се изгради временен път.Кметът на община Симитли Апостол Апостолов уведоми комисията, че мина „Ораново" изхвърля шисти в района на свлачището и поиска РИОСВ-Благоевград да извърши проверка и да предприеме адекватни мерки.Апостолов смята, че за да се спре свлачището, единственото решение е да се започне нов начин за изземване на въглища със запълване на галериите, което оскъпява много и ще доведе до затваряне на мината

ВАС отмени "гордостта" на Мариана Георгиева

София /КРОСС/ "Всичко ще бъде законообразно и според изискванията на Закона за обществените поръчки" - така министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева няколко пъти се опита да се защити на въпроси как ще бъдат изразходвани 20-те милиона лева по правителствената програма за развитие на регионите. С тях министерството ще трябва да построи в общините спортни площадки, басейни и зали.Последното уверение на министъра, че ще "следи съзнателно законосъобразността" дойде в сряда по време на блицконтрола в парламентарната група по младежта и спорта. В този момент тя вече би трябвало да знае, че първата голяма обществена поръчка при нейното управление е отменена от тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) поради очевидни нарушения на... ЗОП.На 8 април ВАС върна за преразглеждане процедурата по избор на изпълнител на започналите вече ремонти на спортните училища "Георги Бенковски" в Плевен и "Васил Левски" в Пловдив, след като с доста спорни аргументи назначената от Георгиева комисия отстрани девет от подалите документи десет кандидата.Процедурата за 3 млн. лв. без ДДС се точи от есента на миналата година, а през ноември министерството си избра за победител фирмата "Еко-танк-инженеринг". Поради забавянето сумата беше върната в бюджета и отпусната наново в началото на тази година

Проруските демонстранти в Донецк създават "народна армия"

Тя ще защитава териториалната цялост на Донецката народна република


Бурканче с планински въздух от Франция бе продадено за $860

 Художник от Пекин наскоро се върнал от посещение в Южна Франция и донесъл със себе си нещо, с което да протестира срещу замърсяването на въздуха в родния му град - бурканче с чист въздух от областта Прованс, съобщи Асошийетед прес.

Бурканчето бе изложено на търг и намери купувач за 5250 юана (860 долара).

"Чистият въздух би трябвало да няма цена, за да се диша безпроблемно от всички, включително от скитници и просяци", заяви Къган.

"Това е моят начин да задам въпроси за качеството на въздуха в Китай и да изразя недоволството си", обяснява още той.

Става въпрос за своеобразен творчески протест, свързан с незадоволителното качество на въздуха в Китай, където често пъти редица градове са под въздействието на силни замърсители, чиито нива надхвърлят няколко пъти нормите, определени като безвредни от Световната здравна организация (СЗО).

Проблемът доведе до процъфтяването на китайски пазари за продажба на дихателни защитни маски и пречистватели на въздуха.

Това обаче не е първият чудат търг на чист въздух в света.

В началото на февруари, например, някой бе пуснал в продажба в "иБей" свеж въздух от Родопите в пликче само за 9 паунда.

"Всеки иска да избяга от забързаното ежедневие и да отиде в планината, за да се наслади на снежен пейзаж, чист въздух и... тишина. Родопите са перфектното място за тази цел“, гласи обяснението за "продукта", написано от неизвестен търговец.

Според човека, публикувал обявата, чистият родопски въздух в пликче е 100% органичен и "ви потапя в дълбините на планината, за да освежи вашите идеи".

Рокерите във Варна стартират новия Сезон 2014 в събота

На 12 април Варна ще даде началото на Мото Сезон Варна 2014. Фестът, с който рокерите от Варна и Североизточна България ще стартират официално новия си сезон, ще продължи през целия съботен ден. В него ще се включат около 500 мотористи от Варна, Добрич, Шумен, Бургас и др.

253 хил. трудоспособни, но безработни българи, не търсят работа

Потенциалният ръст на заетостта е 8,4%, ако обезкуражените българи намерят работа, сочат оценки на Евростат


Бой в Благоевград заради препречило пътя такси

Водач на такси и брат му биха младеж в Благоевград, осмелил се да им свирне с клаксона, след като автомобилът им бил затворил плътното платно, докато двамата си говорели в него, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Доку Умаров е бил ликвидиран през 2013 г., но ФСС още мълчи

 Операцията по неутрализиране на главатаря на чеченските бунтовници Доку Умаров е била проведена в края на 2013 г., съобщи пред журналисти в Сочи шефът на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той отбеляза, че задържането на информацията за успешната операция е било свързано с редица обстоятелства.

„Първоначално информацията изтече в печата през други източници. Ние не казахме нищо, преследвайки определени цели от оперативен и политически характер“, добави шефът на руското контраразузнаване.

„За резултатите от проведената от нас работа по този случай е преждевременно да се говори. Ще дойде време и ще информираме обществеността какво и как е било направено“, подчерта Бортников.

На 8 април на заседание на Националния антитерористичен комитет шефът на ФСС съобщи, че дейността на главатаря на терористичната организация „Имарат Кавказ“ Доку Умаров е била „неутрализирана“.

Умаров пое отговорността за самоубийствените атентати в московското метро, отнели живота на 39 души през 2010 г., и за кървавия атентат на летище „Домодедово“ през 2011 г.

През годините неколкократно се появяваха информации, че е убит. Последните данни се появиха през януари при прехванати разговори между въоръжени ислямисти и отново през март в ислямисткия интернет сайт „Кавказ сентър“ (Kavkaz Cener), който симпатизира на бунтовниците, борещи се срещу руското управление в Северен Кавказ.

Безвизовият режим между Украйна и ЕС влиза в сила на 1 януари 2015-а?

/КРОСС/ Безвизовият режим между Украйна и ЕС трябва да влезе в сила на 1 януари 2015 г. Това съобщи и.д. министъра на външните работи Андрей Дещицам цитиран от РБК-Украйна. „От страна на Европейския съюз има готовност за въвеждане на безвизов режим", поясни Дещица.

ГЕРБ и БСП - разлика в рамките на статистическа грешка

Разликата между ГЕРБ и БСП е в рамките на статистическата грешка, ако вземем различни социологически изследвания. Тоест не може да се каже кой ще бъде първи и втори. Няма съществени промени във влиянието на партиите от началото на годината.

Времето пред компютъра намалява плътността на костите при тийнейджърите

 Норвежки изследователи твърдят, че колкото повече време прекарват децата пред телевизора или пред монитора на компютъра си, толкова по-ниска е минералната плътност на костите им, съобщи "Таймс ъф Индия" (The Times of India).

Установено е, че скелетът расте от самото раждане до края на тийнейджърската възраст. Най-голямата маса на костната тъкан, свързана със здравината и размера на костите, се наблюдава в началото на тийнейджърския период.

Освен храненето, физическата активност също оказва силно влияние върху процеса на растежа. Като изхождат от тези факти, норвежките учени стигат до извода, че колкото повече време прекарват през почивните дни децата пред компютъра, толкова е по-ниска минералната плътност на костите им.

Специалистите са проверили твърденията си с експеримент. В него са участвали 463 момичета и 484 момчета на 15-18 години, които живеят в гр. Тромсьо.

Минералната плътност е била измервана с помощта на двойна енергийна рентгенова абсорбциометрия. Отчитана е била още информацията за начина на живот (предварително участниците са попълвали въпросници и са беседвали с медиците).

Било е регистрирано колко часа на ден прекарват тийнейджърите пред монитора на компютъра си или пред телевизионния екран, както и колко време отделят за спортуване през свободните си дни.

Норвежките учени са открили пряка връзка между времето пред компютъра и ниската плътност на костите при момчетата.

София ще пита гражданите колко да струва билетът за градския транспорт

Столичното общинско дружество "Център за градска мобилност" е поръчало проучване на нагласите сред гражданите на София колко биха платили за билет за градския транспорт. В момента цената е 1 лев и не е променяна от пет години. От няколко месеца дружеството изготвя нова тарифна политика, която се очакваше да бъде готова през март, но общинарите връщат документа за допълнително доработване. Така "Център за градска мобилност" е решило да възложи проучване. То се извършва от социологическата агенция "Екзакта", спечелила възлагането чрез публична покана, което означава, че поръчката е под 10 хил. лева, пише сайтът "Дневник". До 1000 активни пътници в градския транспорт ще участват в анкетата, уточниха от общинското дружество. Възрастовата група е от 18 до 60 г., методът е интервю по домовете и срокът е до края на април. Въпросът за цената на билетчето, което от известно време вече се нарича карта за еднократно пътуване, е открит и всеки анкетиран може да посочи своя цена, като в питането е уточнена сегашната стойност. Пред журналисти в четвъртък зам.-кметът по транспорта Любомир Христов отказа да даде повече информация за проучването. В края на миналата година се разбра, че е възможно поскъпване на цената на билета като един от вариантите за нова тарифна политика на градския транспорт. Обещанието беше, че до такова решение ще се стигне само след обстойни разчети. В същото време от години остава висящ въпросът с въвеждането на различни зони за пътуване с различни цени на билета в тях според разстоянието, което е по-справедливият за пътниците начин да плащат транспортната услуга.

Словакия иска гаранции от ЕС за доставките на газ за Украйна

 Министър-председателят на Словакия Робърт Фицо поиска ЕС да гарантира, че Украйна ще плаща задълженията си, ако Словакия спомага за обратното подаване на газ от Европа.

"Ясно е, че Украйна не е в състояние да плаща сметките си. Само трета страна, като Европейския съюз и Европейската комисия, може да гарантира, че ще бъде платено на Словакия, ако помогнем на Украйна", каза Фицо пред журналисти в Братислава.
По-рано този месец Газпром обяви, че повишава цената на газа за износ за Украйна с повече от една трета. Предвид повишението на цените и опасенията, че Русия ще прекъсне природния газ за Украйна, Киев опитва да постигне споразумения със западните си съседи за доставки на газ.
Като страна-членка на ЕС и съседка на Украйна, Словакия има стратегическо местоположение за подаване на газ към Украйна от Западна Европа. Властите в Братислава са готови да влошат отношенията си с Русия, която доставя почти всичкия газ за страната. Словакия получава доходи и от транзитни такси от компанията Газпром, която използва тръбопроводите в страната, за да доставя газ за Европа.
"Ние искаме да помогнем на Украйна, но в същото време трябва да намерим техническо решение, което няма да нарушава отношенията ни с Газпром", каза Фицо, като добави, че Словакия иска да бъде домакин а 4-странни преговори по този въпрос с ЕС, Украйна и Русия.
В момента Украйна трябва да плаща по 485 долара за 1000 кубични метра газ. Това е най-високата цена за европейски клиент на Газпром. Русия твърди, че Украйна й дължи 2,2 милиарда долара за доставки на природен газ, а Газпром настоява, че Киев трябва "да предприеме незабавни мерки" за уреждане на дълга. Руският президент Владимир Путин изпрати писмо до лидерите на ЕС, в което изразява "силното си притеснение" относно дълга и предупреждава, че доставките за Европа могат да бъдат засегнати.

Скандал с противогрипното лекарство "Тамифлу". Не действало по-добре от обикновен парацетамол

Изследване на базирана в Лондон международна неправителствена организация сочи, че много правителства по света напразно са пръснали милиони за покупката на прочутото противогрипно лекарство „Тамифлу”.
Лекарството беше масово използвано за превенция по време на епидемиите от птичи и свински грип през 2006 и 2009 година. Изследване на базирана в Лондон международна неправителствена организация сочи, че много правителства по света напразно са пръснали милиони за покупката на прочутото противогрипно лекарство „Тамифлу”. Лекарството беше масово използвано за превенция по време на епидемиите от птичи и свински грип през 2006 и 2009 година.

Първанов: Номинацията на Пеевски ще е предмет на дискусия в Европа

„Номинацията на Делян Пеевски за евродепутат е провокативна и идва да покаже, че мнозинството, в частност ДПС, откровено отказва да се съобразява с нагласата на хората и обществото като цяло". Това заяви в Хасково лидерът на формацията АБВ Георги Първанов.

Няма мърдане: Пак ще глобяват с фиш от мобилни камери

Електронните фишове от мобилните камери отново стават законни с промени в закона за движение по пътищата.

Скандал с противогрипното лекарство "Тамифлу"

Изследване на базирана в Лондон международна неправителствена организация сочи, че много правителства по света напразно са пръснали милиони за покупката на прочутото противогрипно лекарство „Тамифлу”.
Лекарството беше масово използвано за превенция по време на епидемиите от птичи и свински грип през 2006 и 2009 година. Изследване на базирана в Лондон международна неправителствена организация сочи, че много правителства по света напразно са пръснали милиони за покупката на прочутото противогрипно лекарство „Тамифлу”. Лекарството беше масово използвано за превенция по време на епидемиите от птичи и свински грип през 2006 и 2009 година.

Стартира 2-ото издание на студентския конкурс за най-добра туристическа разработка

София /КРОСС/ Второто издание на Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика, организиран от Министерството на икономиката и енергетиката бе обявено днес на Студентска кръгла маса. Събитието се провежда в рамките на 11-ото Международно туристическо изложение „Културен туризъм 2014" в град Велико Търново. По време на кръглата маса беше представено журито, което ще оценява студентските проекти: председател - проф. Мария Воденска, Софийски университет "Св. Климент Охридски" и членове - доц. д-р Соня Алексиева, Нов български университет и проф. Иван Марков, Великотърносвски университет „Св. св. Кирил и Методий". След оценяването, журито ще определи трите най-добри разработки за първа, втора и трета награда. Заедно с грамотите студентите ще получат и предметни награди. На срещата присъстваха представители от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий", Нов български университет, СУ „Св. Климент Охридски, ЮЗУ „Н. Рилски", ПУ „П. Хилендарски" и други.Материалите за участие в конкурса се изпращат на имейл pr@pr-bg.eu. до 15 май. Победителите ще бъдат обявени в навечерието на Деня на българската просвета и култура -24 май. „Темите са отворени, за да можете да представите това, което вие виждате по начин, който ви доставя удоволствие. Вие сте нашата надежда за качеството на продукта, който създаваме"

3 коли се удариха на булевард "Гешов"

Три автомобила са се ударили във верижна катастрофа на бул. „Гешов”, по посока бул. "България", съобщи Фокус.
ПТП-то е било леко, няма пострадали при инцидента, съобщиха от МВР. Катастрофата е предизвикала Три автомобила са се ударили във верижна катастрофа на бул. „Гешов”, по посока бул. "България", съобщи Фокус. ПТП-то е било леко, няма пострадали при инцидента, съобщиха от МВР. Катастрофата е предизвикала

S.E.L.F.I.E. е огледало за... селфи (видео)


Манията на хората да си правят снимки със смартфони и фотоапарати (т.нар. селфи) не спира да набира скорост и находчиви изобретатели веднага се опитват да спечелят от това.

Поредната идея е S.E.L.F.I.E. (съкращение от Self Enhancing Live Feed Imagine Engine), което не е нищо повече от огледало, правещо снимки. 

То представлява огледално стъкло, зад което са монтирани портативен компютър, уебкамера и две ленти с LED светлини, визуализиращи отброяването на секундите до...

Видео: Приказният свят на светулките




Светулки. Толкова са красиви, но толкова дребни и понякога е толкова трудно да уловиш с поглед всички в тъмното.

През лятото на 2013 г. фотографът Винсънт Брейди посвещава по-голямата част от времето си край езерата Озарк в Мисури и Гранд Ледж в Мичиган в снимане на светулки. "Тъй като те са просто страхотни", пише той под видеото си в YouTube. "Нищо друго не може да сложи край на горещ и влажен летен ден както благословията на величествените светулки."

Той...

В Русе се създава Интермодален транспортен и логистичен клъстер

Споразумение за създаване на Интермодален транспортен и логистичен клъстер Русе подписаха в четвъртък представители на Русенския технически университет "Ангел Кънчев", "Холдинг БДЖ“, на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав“, на "Параходство Българско речно плаване“, както и на компанията за извънгабаритни превози "Холлеман България“ и спедиторското дружество за речни, речно-морски и комбинирани превози "Донау Транзит“. В идеята ще се включат и други компании и организации от бранша.   Целта на споразумението е да подобри взаимодействието и повиши ефективността на дейностите в участващите организации и компании в нововъзникващия клъстер.   Договорката за интермодалния клъстер бе постигната по време на международна работна среща с основна тема „Развитие и ефективно използване на инфраструктурата“, която ще се проведе в рамките на проекта INTRAREGIO - ("Създаване на интермодална транспортна мрежа чрез основани на знание регионални изследователски клъстери"), финансиран от Европейската комисия.   В Русе се планираше да се изгради един от интермодалните терминали у нас, планирани още във Варна, София, Пловдив и Бургас, но така и още не е реализирано нито едно от тези намерения.

Орешарски поздрави първия български космонавт

София /КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски изпрати своите най- искрени поздрави до Георги Иванов по случай 35-годишнината от полета му в Космоса. Премиерът пожела на първия български космонавт здраве, лично щастие и успехи.„Изключителна признателност буди Вашата смелост и професионализъм, с които защитихте пред света постиженията на българската авиация и на българските учени. Като първия наш сънародник, прекрачил границите на безкрая, Вие допринесохте не само за развитието на космическите изследвания, но и показахте, че смелите мечти също могат да се сбъдват", изтъква министър-председателят Орешарски в поздравителния адрес. Премиерът изразява надежда, че примерът на Георги Иванов, с който всички се гордеем, ще бъде стимул за много млади българи, за които широкият кръгозор, далечният поглед на човечеството и изследователският дух са не просто вдъхновение, но и мотивация за бъдещи успехи в космическата наука.

Momchetata ot Malibu

Malibu

Iskam da kaja che tezi momcheta koito se subirat na malibu na non stopa pravqt mazalo i kakvoto si poiskat onazi vecher edno momche sus siv ancyg i cherno qke izvadi edna mashinka za durva ot edno audi kombi i q zapalixa i zapochnaxa da brumchat kum 23:00 molq ako moje da se predpriemat nqkakvi merki !

3 коли се нанизаха на софийския булевард "Гешов"

Три автомобила са се ударили във верижна катастрофа на бул. „Гешов”, по посока бул. Три автомобила са се ударили във верижна катастрофа на бул. „Гешов”, по посока бул. "България", съобщи Фокус. ПТП-то е било леко, няма пострадали при инцидента, съобщиха от МВР. Катастрофата е предизвикала

Мъри тотално комплексира Ботев! 2:0 за ЦСКА на "Армията"

Със Станимир Стоилов Ботев ще си остане завинаги за местна консумация. Не дори национална, а регионална. "Канарчетата" минаха табелата Пловдив и напълниха гащите. ЦСКА ги победи с 2:0 на &qu...

НЗОК не дава пари за важно лечение у нас, защото лечението се провеждало ... в България

Когато стане въпрос за здравеопазване и НЗОК, една от първите асоциации е „абсурд”. Поредният такъв е, че Здравната каса дава в пъти повече за лечение на определен проблем в чужбин...

ДАНС се похвали с разбит канал за нелегални имигранти

Разбит е канал за превеждане на нелегални имигранти през границата, съобщиха от пресцентъра на ДАНС в четвъртък. От агенцията обаче не уточняват никакви подробности, освен че при операция във Враца и Оряхово са задържани двама души, на които е постановен 72-часов арест. В съобщението се казва още, че са били претърсени няколко адреса без да се уточнява какво е открито и иззето. Няма информация и откога и къде точно е функционирал разбитият канал.

Градският часовник на Варна удари 125 години

С 12 удара – точно по обяд днес, Градският часовник на Варна отчете своята 125 годишнина. Домакин на тържеството бе Боян Николов – майсторът-часовникар, който повече от половин век се грижи за уникалната часовникова кула на морската столица, научи Moreto.

38 българи обвинени в измами със социални помощи през 2012 г. в Германия


В Германия са били регистрирани едва 112 случая на измами със социални помощи, извършени от българи и румънци, пише германският в. Rheinische Post.
Полицейската криминална статистика за 2012 г. посочва, че 38 българи и 74 румънци са били обвинени за измами със социалната система в западноевропейската държава. В Германия са били регистрирани едва 112 случая на измами със социални помощи, извършени от българи и румънци, пише германският в. Rheinische Post. Полицейската криминална статистика за 2012 г. посочва, че 38 българи и 74 румънци са били обвинени за измами със социалната система в западноевропейската държава.

Ето я окаяната Емилия с кредит от 800 лева, заради който пребиха Владимир

Емилия Гюзелова, заради която наказателният отряд преби снощи Владимир Павлов, имала стабилна работа, но изведнъж останала на улицата, съобщи "Флагман". Налагало й се да взема на няколко пъти кредит от „Вега 1“. Първо за децата, после за тежко заболяване. Закъсала с вноските. Твърди, че не се е криела, но снощи не била в дома си, Емилия Гюзелова, заради която наказателният отряд преби снощи Владимир Павлов, имала стабилна работа, но изведнъж останала на улицата, съобщи "Флагман". Налагало й се да взема на няколко пъти кредит от „Вега 1“. Първо за децата, после за тежко заболяване. Закъсала с вноските. Твърди, че не се е криела, но снощи не била в дома си,

Вижте окаяната Емилия с кредит от 800 лева, заради който пребиха мъж от Каблешково

Емилия Гюзелова, заради която наказателният отряд преби снощи Владимир Павлов, имала стабилна работа, но изведнъж останала на улицата, съобщи Емилия Гюзелова, заради която наказателният отряд преби снощи Владимир Павлов, имала стабилна работа, но изведнъж останала на улицата, съобщи "Флагман". Налагало й се да взема на няколко пъти кредит от „Вега 1“. Първо за децата, после за тежко заболяване. Закъсала с вноските. Твърди, че не се е криела, но снощи не била в дома си,

Предстоящи събития в страната за утре, 11 април

***София /КРОСС/ От 09.00 часа ще се проведе заседание Народното събрание.От 11:00 часа ще се проведе Парламентарен контрол. ***София /КРОСС/ От 9.30 часа в хотел "Рамада София", зала "Рубин" (бившия "Дедеман принцес") ще се проведе кръглата маса, посветена на проблемите на незащитената заетост и ще бъде открита от президента на КНСБ Пламен Димитров. ***София /КРОСС/ От 09.30 Софийски градски съд, 2 състав, ще заседава по НОХД №5056/2010 - срещу Емилия Масларова и др. (чл. 203, чл. 206 ал. 4 от НК ). ***София /КРОСС/ От 09.30 Софийски градски съд, 4 състав, ще заседава по НОХД №3726/2009 - срещу Валентин Димитров (чл. 253 от НК ). ***София /КРОСС/ От 11:00 часа в конферентната зала на хотел "Sence", бул. „Цар Освободител" 16 ще се проведе публична дискусия, на която експерти, регулатор и политически лица откровено ще разговарят и обсъждат решението на Столичния общински съвет да започне процедура по избор на консултант за "Топлофикация" АД, и възможните решения за бъдещето на топлофикационното дружество. ***София /КРОСС/ От 12:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Процедурите за събаряне на сгради без строителни книжа продължават. Несъвместимост на Закона за устройство на територията с договора с Европейския съюз

ВАС отмени знаков конкурс на спортното министерство


Върховният административен съд (ВАС) върна за преразглеждане процедурата по избор на изпълнител на започналите вече ремонти на спортните училища "Георги Бенковски" в Плевен и "Васил Левски" в Пловдив, съобщи "Капитал Daily". 

Това беше първата по-голяма обществена поръчка на Министерството на младежта и спорта при управлението на Мариана Георгиева. Тя е за 3 милиона лева без ДДС и беше белязана с отстраняването на девет от десет кандидата.

Решението на съда идва в момента,...

ЕС критикува Турция заради ограниченията в интернет


Европейският съюз критикува Турция за ограничаването на свободата на изразяване в интернет, заяви днес еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле, цитиран от световни агенции.

Съжалявам за новия закон, въвеждащ ограничения върху използването на интернет в Турция, с който на държавните органи в сферата на комуникациите бяха дадени големи правомощия. Забраните, наложени наскоро на социални мрежи, потвърдиха, че има основания за тези опасения, каза Фюле, който говори на заседание на...

Асафа Пауъл получи 18-месечно наказание за употреба на допинг


Бившият световен рекордьор в бягането на 100 метра Асафа Пауъл беше наказан със спиране на състезателните права за 18 месеца заради употреба на забранени стимуланти.

31-годишният спринтьор даде положителна допинг проба за оксилофрин по време на държавното първенство на Ямайка през юни 2013 г. В четвъртък ямайската антидопингова агенция обяви наказанието на Пауъл.

Два дни по-рано същата санкция за употребата на същото вещество получи и неговата сънародничка и партньорка в...

Борисов може да се сдобие с обвинение за полетите на властта

Скоро бившият премиер Бойко Борисов може да се сдобие с обвинение за полетите на властта с "Авиоотряд 28”. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. "Работи се по линия на това не просто кой е нарушавал действащите регламенти, а и кой е изисквал извършването на тези нарушения”, заяви Цацаров.

Павлов: На европейските избори ще гласуват основно твърдите ядра

София /КРОСС/ Няма съществени промени във влиянието на партиите от началото на годината. Това коментира пред БНР социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг. Ако вземете различни социологически изследвания, разликата между двете партии е по-малка от статистическата грешка, тоест не може да се каже кой ще бъде първи и втори. Той не очаква събития в последните дни преди вота да променят резултат.На тези избори ще гласуват основно твърдите ядра на политическите сили, които са силно мотивирани в своя избор на определена политическа сила, и които по-слабо се влияят от избора на кампания, събития около изборите и т.н. Те си имат своите фаворити и ще гласуват за тях.ДПС със сигурност ще е третата политическа сила на евровота, прогнозира Юлий Павлов. ГЕРБ, БСП и ДПС са и единствените три сигурни участника в следващия парламент, допълни той."България без цензура" е много вероятно да се класира. До скоро изглеждаше, че Реформаторският блок също е по-вероятно да мине бариерата. Вече не съм толкова убеден в това. Своите шансове, макар и не много големи, имат и АБВ и НФСБ.Избирателите на реформаторския блок най-активно ще се възползват от правото си на преференциален вот, тъй като се очаква да имат един мандат в ЕП и привържениците на всяка от партиите в Блока ще се опитат да пренаредят листата в полза на своя кандидат, коментира Юлий Павлов.

Металургията може да получи нощни и уикенд цени на тока

Големите индустриални предприятия от металургичния сектор най-сетне може да получат нащни и уикенд цени на купувания от тях ток, както и тарифи за извънпиковите часове на вътрешното потребление, за каквито настояват от десетина години.   Варианти на такива тарифни планове ще се изготвят от работна група, която се сформира в Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕТ), съобщи пред журналисти зам.-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов. В четвъртък той се включи в международна конференция за металолеене, провела се в Плевен. По думите му в тази група ще влязат както енергийни експерти, така и представители на металургичните предприятия. Техните идеи ще бъдат предложени на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, от чиито компетенции е вземането на окончателното решение за въвеждането на различните цени на тока за металургичните предприятия. От Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) обясниха пред Mediapool, че става въпрос за това чрез различните тарифи за определени периоди в денонощието или в седмицата те да бъдат стимулирани за ползват електроенергия в моменти, в които потреблението в страната е ниско. В момента индустрията купува по една цена електроенергията независимо дали я ползва денем,  нощем или през почивните дни. Целта е чрез намаляване на цената за извънпиковите периоди предприятията да се стимулират да ползват тогава ток. Така не само системата ще бъде по-добре балансирана, защото няма да се налага "Електроенергийният системен оператор" да изключва в моменти на ниска консумация мощности на ТЕЦ, чието включване после в системата струва много скъпо на централите. Предприятията също ще намалят своите разходи и ще станат по-конкурентни на пазара, посочиха от БФИЕК. От организацията обаче са скептични за възможността новите тарифни планове за индустрията да влязат в сила с новите цени на тока от юли.    Пред форума Айолов посочи, че през последната година металургичният сектор е реализирал ръст от 7 процента в износа си. Една от основните цели на правителството е създаване на необходимите предпоставки за възстановяване на българската индустрия, тъй като стабилната промишленост представлява основата на икономическия просперитет, каза още зам.-министърът на икономиката и енергетиката. Той коментира още, че за да подпомогне внедряването на нови технологии в металургичните и леярските предприятия правителството е създало за компаниите необходимите условия да бъдат  финансиране техни проекти за модернизация на производствата и въвеждане на иновации. Важна стъпка, предприета от правителството, е и възстановяването на прекъснатата връзка между образованието и бизнеса. Чрез дуалната система може да се осъществи плавен преход от обучение към трудова реализация, което ще ускори преодоляването на младежката безработица, каза още зам.-министър Айолов, цитиран от пресцентъра на ведомството.

20-ина младежи се „опълчиха" на НАТО и Расмусен в София

Развяваха руския и съветския флаг, подкрепяйки Русия и Православието

Протест срещу НАТО при визитата на Расмусен у нас

Демонстрантите се обявиха в подкрепа на Русия


38 българи обвинени в измами със социални помощи през 2012 г. в Германия


В Германия са били регистрирани едва 112 случая на измами със социални помощи, извършени от българи и румънци, пише германският в. Rheinische Post.
Полицейската криминална статистика за 2012 г. посочва, че 38 българи и 74 румънци са били обвинени за измами със социалната система в западноевропейската държава. В Германия са били регистрирани едва 112 случая на измами със социални помощи, извършени от българи и румънци, пише германският в. Rheinische Post. Полицейската криминална статистика за 2012 г. посочва, че 38 българи и 74 румънци са били обвинени за измами със социалната система в западноевропейската държава.

Връчиха на УМБАЛ „Света Марина”-Варна Европейски сертификат за управление на качеството

На Медицински съвет в Университетската болница „Света Марина” връчиха на изпълнителния директор проф. д-р Жанета Георгиева, дмн Европейски сертификат за управление на качеството. Това отличие е придобито след извършване на одит на лечебното заведение по системата за управление на качеството на Европейската фондация за управление на качеството /EFQM/, научи Moreto.

Утре ще е студено, ще вали и прегърми

Преди обяд в петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността и валежи почти не се очакват. След обяд облачността от запад отново ще се увеличи и вплътни и в много райони ще превали, на места - и ще прегърми. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Дарик. 
До полунощ над по-голямата част от страната валежите ще спрат. Преди обяд в петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността и валежи почти не се очакват. След обяд облачността от запад отново ще се увеличи и вплътни и в много райони ще превали, на места - и ще прегърми. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Дарик.  До полунощ над по-голямата част от страната валежите ще спрат.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване