Ситуацията в Украйна застрашава пазара на имоти в страната

Кризисната ситуация в Украйна застрашава пазара на имоти в страната ни. Това е така, защото половината от имотния пазар у нас в момента се диктува от...

Родни учени откриха 4 нови химични елемента

Български учени са взели пряко участие в откритието на 4 нови химични елементи. Това стана ясно от думите на Виктор Матвеев, директор на Обединеният...

Ремонтът на Спортна зала започва не по-рано от края на май

Ремонтът на Спортна зала може да стартира не по-рано от края на месец май, тъй като на 23 и 24 са предвидени волейболни срещи със САЩ. Това съобщи на днешното заседание на комисията по собственост и стопанство към местния парламент директорът на ДКС Симеон Варчев.

Търново отново е столица - на културния туризъм

"Великотърновци се гордеем с това, че именно тук, в старата българска столица, преди 11 години за пръв път започна да се говори за културен туризъм, защото той заема все по-сериозно място в общия туристически продукт на България. Не случайно за 11-ти пореден път се провежда международното културно изложение, което бележи устойчивост.

Burger King "замества" McDonald's в Крим

McDonald's затвори обектите си, нишата може да запълни конкурентът


Няма да спират проекта за трамвайно трасе през Борисовата градина

„Проектът за трамвайно трасе през Борисовата градина няма как да бъде отложен или спрян, както настояват граждански организации". Това заяви пред журналисти заместник-кметът на София по транспорта Любомир Христов.
Причината е, че трасето е част от Интегрирания проект за градски транспорт, финансиран от Европейския съюз и спирането на този „Проектът за трамвайно трасе през Борисовата градина няма как да бъде отложен или спрян, както настояват граждански организации". Това заяви пред журналисти заместник-кметът на София по транспорта Любомир Христов. Причината е, че трасето е част от Интегрирания проект за градски транспорт, финансиран от Европейския съюз и спирането на този

Solar Easter: 3 зали, 3 програми, 13 диджеи


На 17 април в Inter Expo Center най-голямото събитие за електронна музика на Балканите Solar Easter Trinity ще събере три отделни събития в едно - 3 зали, 3 различни програми, 13 диджея. Пространствата ще бъдат преобразени от лидерите в моушън графиката и визуалните изображения Reach Visuals. 

На фокус в програмата ще е Floor 3, където феновете ще могат да видят автора на хита "Say What" Gary Beck, получил признанието и подкрепата на най-големите имена в техно индустрията като Pete...

Сергей Станишев: Имаме шанс да сменим баланса на силите в Европа

Лидерът на социалистите цитира Дядото в Брюксел
В България усещаме, че не ни третират по същия начин както други страни от ЕС. Много от надеждите, които имаха хората във връзка с членството ни в ЕС, не се реализираха. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на среща с общински съветници от България, проведена в Брюксел. Лидерът на социалистите цитира Дядото в Брюксел В България усещаме, че не ни третират по същия начин както други страни от ЕС. Много от надеждите, които имаха хората във връзка с членството ни в ЕС, не се реализираха. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на среща с общински съветници от България, проведена в Брюксел.

Любомир Христов: Проектът за трамвайно трасе през Борисовата градина няма как да бъде спрян

„Проектът за трамвайно трасе през Борисовата градина няма как да бъде отложен или спрян, както настояват граждански организации „Проектът за трамвайно трасе през Борисовата градина няма как да бъде отложен или спрян, както настояват граждански организации". Това заяви пред журналисти заместник-кметът на София по транспорта Любомир Христов. Причината е, че трасето е част от Интегрирания проект за градски транспорт, финансиран от Европейския съюз и спирането на този

Сергей Станишев: Имаме шанс да сменим баланса на силите в Европа

Лидерът на социалистите цитира Дядото в Брюксел
В България усещаме, че не ни третират по същия начин както други страни от ЕС. Много от надеждите, които имаха хората във връзка с членството ни в ЕС, не се реализираха. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на среща с общински съветници от България, проведена в Брюксел. Лидерът на социалистите цитира Дядото в Брюксел В България усещаме, че не ни третират по същия начин както други страни от ЕС. Много от надеждите, които имаха хората във връзка с членството ни в ЕС, не се реализираха. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на среща с общински съветници от България, проведена в Брюксел.

„Шейново" с нов шеф

София /КРОСС/ Д-р Румен Велев е новият изпълнителен директор на общинската АГ болница „Шейново". Това реши Столичният общински съвет. Досега той беше временно изпълняващ длъжността, след като д-р Таня Андреева стана министър на здравеопазването. Въпреки че достигна до предпоследния етап на конкурса, д-р Красимира Иванова се отказа от надпреварата и обяви, че има съмнения, че той не се провежда прозрачно. Кметът на София Йорданка Фандъкова аяви, че това наистина е бил един прозрачен и обективен конкурс и съжалява, че д-р Иванова се е оттеглила обидена.Тя припомни, че д-р Велев беше временно изпълняващ длъжността и досега. „След трудното състояние, в което той завари като директор „Шейново", успя доста добре да се справи във времето, в което беше временно изпълняващ. Продължава да се инвестира в болницата и след ремонта на едно от отделенията Общината отпусна половин милион и за ново оборудване", каза още Йорданка Фандъкова.

Людмил Стойков купи хотел "Родина"

Новият собственик на хотел „Родина" в София е бизнесменът и притежател на курорта „Дюни" - Людмил Стойков.

Руската делегация напуска ПАСЕ

Ръководителят на делегацията на Русия в ПАСЕ Алексей Пушков обяви, че Русия няма да участва в по-нататъшната работа на пролетната сесия и си резервира правото да разгледа въпроса за членуването изобщо на Руската Федерация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

ПАСЕ лиши 18 руски депутати от право на глас до края на 2014 г. заради Крим

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласува в Страсбург замразяване до края на 2014 година на правата за гласуване на своите 18 руски членове като санкция за анексирането на Крим от Русия, съобщи АФП.
ПАСЕ прие резолюция в този смисъл със 145 гласа "за", 21 "против" и 22 "въздържал се". Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласува в Страсбург замразяване до края на 2014 година на правата за гласуване на своите 18 руски членове като санкция за анексирането на Крим от Русия, съобщи АФП. ПАСЕ прие резолюция в този смисъл със 145 гласа "за", 21 "против" и 22 "въздържал се".

Глобиха майка, оставила две от децата си без надзор, с 1000 лева

Съдът глоби майка на 11 деца от Симитли с 1000 лв, защото оставила без надзор две от тях, предаде struma.bg.   47-годишната Росица Рангелова е от ромски произход, без образование, живее в Симитли и се издържа от помощите, които получава. От първия си мъж Александър Евтимов родила три деца, а след като се разделили, заживяла със Здравко Златков, Съдът глоби майка на 11 деца от Симитли с 1000 лв, защото оставила без надзор две от тях, предаде struma.bg. 47-годишната Росица Рангелова е от ромски произход, без образование, живее в Симитли и се издържа от помощите, които получава. От първия си мъж Александър Евтимов родила три деца, а след като се разделили, заживяла със Здравко Златков,

Човешки скелет откриха в каналите в Кубрат

Части от човешки скелет са открити по време на работата по проекта за водния цикъл в Кубрат, съобщават от ОД на МВР - Разград.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Около 8:50 часа вчера при изкопаване на канал за канализация на ул. "Арда" в града, бригада работници от строителна фирма Части от човешки скелет са открити по време на работата по проекта за водния цикъл в Кубрат, съобщават от ОД на МВР - Разград. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Около 8:50 часа вчера при изкопаване на канал за канализация на ул. "Арда" в града, бригада работници от строителна фирма

Четирима "финансисти" пребиха поръчител на кредит от 800 лева

Четирима служители на фирма, отпускаща бързи кредити, са пребили 57-годишен мъж, която бил поръчител на своя приятелка за кредит от 800 лева, съобщиха от бургаската полиция в четвъртък. "Финансистите" вече са установени от разследващите – лидерът на групата Кенан Юсеин и подчинените му Сами Х., Гюнер С. и Нуран Б., всичките от Айтос. Според предварителната информация те нахлули в дома на потърпевшия в Каблешково и му счупили две ребра. От полицията уточняват още, че мъжът опитал да се скрие в банята, заключвайки вратата, но четиримата я разбили, извлекли го на двора и го пребили. Въпросната фирма за бързи кредити е регистрирана в Шумен с капитал от 250 000 лв. и има офиси в Шумен, Дулово, Айтос и Търговище, съобщава бургаският сайт "Флагман".

Хотелите ни имали 11% повече приходи през февруари

Приходите от нощувки през февруари 2014 г. достигат 33.9 млн. лв., или с 11.1% повече в сравнение с февруари 2013 година. Регистрирано е увеличение както в приходите от български граждани - с 16.4%, така и от чужди граждани - с 6.2%, сочат данните на НСИ.

Китайските спестители могат да унищожат света

Омръзна ни от всевъзможни финансови кризи. Китай първо трябва да се реформира и след това - да се отвори. Брутните национални спестявания в Китай ще достигнат тази година близо 5 трилиона долара. Спестяванията в САЩ ще възлизат само на 3 трилиона долара. Ако, както е планирано, Китай отвори капиталовата си сметка, като позволи на чужденци да инвестират в страната и на китайците - в чужбина, мащабът на китайските спестявания със сигурност ще промени облика на световните финанси. Проведена добре, либерализацията ще донесе огромни промени. В противен случай обаче тя може да разклати основите на вече и без това крехката глобална финансова система. Затворената капиталова сметка на Китай носи голяма полза както на страната, така и на света. Тя прави сравнително проста за Пекин задачата да управлява вътрешните финансови шокове. Едно голямо и неочаквано забавяне на икономическия растеж на Китай ще бъде грандиозно събитие, но поне страничните ефекти за финансовите системи в останалата част от света ще бъдат сравнително малки. Ако капиталовата сметка бъде отворена, нещата ще се променят: всички кризи могат да станат по-трудни за управляване и техните последици за финансовата система на останалия свят - далеч по-сериозни. Ако в дългосрочен план китайските компании станат най-големите притежатели на финансови активи в света, то всеки голям шок в страната ще се превърне в събитие от глобален мащаб, така както Голямата депресия през 30-те години на 20-и век и Голямата рецесия от миналото десетилетие в САЩ разтърсиха световната икономика. В документ, публикуван през 2012 година, Китайската народна банка твърди, че отварянето на капиталовата сметка ще подобри качеството на китайските чуждестранни активи, ще насърчи трансграничната употреба на юана и ще помогне на китайските компании да се преструктурират. Освен това, подчерта китайската централна банка, капиталовият контрол започва да става неефективен. Имаше и намеци, че "Китай няма да бъде изправен пред големи рискове", ако отвори капиталовата си сметка, тъй като активите и пасивите на банките са деноминирани в юани, краткосрочните задължения са малък дял от китайския външен дълг и рисковете на вътрешния пазар на недвижими имоти и капитали са лесно управляеми. Възгордяването може да доведе до гибел. Както много пъти сме ставали свидетели, качеството на балансите може да се влоши ужасяващо бързо, особено ако непознати фактори и играчи навлязат на вътрешните пазари. През 1998 година Стенли Фишер, тогава първи заместник-управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ), твърдеше, че предварителните условия за една успешна либерализация на капиталовите сметки са стабилна макроикономическа среда, здрава банкова система и развит финансов пазар. На Китай несъмнено му липсва последното. Второто предварително условие определено е предмет на дебат и по тази причина - и първото. Предвид рисковете от либерализирането на капиталовата сметка, особено в една толкова огромна икономика, здравомислещото мнение е, че Китай все още не е готов. Китайската народна банка призна това. Тя предложи задачата да бъде разделена на три периода. През първите три години контролът върху преките чуждестранни инвестиции на компании ще бъде разхлабен. След между три до пет години целта ще бъде да бъде намален контролът върху свързаните с търговията кредити и да бъде стимулирано превръщането на юана в международна валута. След пет до десет години е планирано притокът на капитали да бъде разрешен преди изтичането. Китайската централна банка възнамерява да разреши личните трансакции, инструментите на паричния пазар и дериватите накрая. Тя освен това иска да изключи за неограничен период спекулативните трансакции (които са трудни за дефиниране). Лесно е да се види защо един такъв план за отваряне е привлекателен. Първо, той може да се окаже мощен стимул за вътрешни реформи. Второ, огромните спестявания, натрупани в Китай, сега са затворени вътре в страната. Главната форма на изтичане на капитали е натрупването на резерви от чуждестранна валута от страна на правителството. Възлезли на 3,8 трилиона долара (по близо 3000 долара на всеки китаец) през декември, те са колосални и изключително недоходоносни. Далеч по-добре би било, ако част от тях бъде превърна в реални активи. Отварянето обаче също е рисковано. Едно много голямо увеличаване на брутния приток на капитали (а оттам - и на акции) ще има последици и за двете страни на баланса. Изследване, публикувано от Bank of England в края на миналата година, навежда на мисълта, че съчетанието от отваряне, сравнително бърз икономически растеж и намаляване на склонността към предпочитане на така наречените домашни активи може да увеличи китайските външни активи и задължения от по-малко от 5% от световния брутен вътрешен продукт (БВП) до близо 35% през 2025 година. По същия начин авторите на проучване на МВФ, представено през август, отбелязват: "Либерализирането на капиталовата сметка може да бъде последвано от пазарна корекция на стойността на китайските активи в чужбина от порядъка на 15-25% от БВП и по-малка пазарна корекция на стойността на чуждестранните активи в Китай от порядъка на 2-10% от БВП. Това би означавало нетно акумулиране на китайски международни активи в размер на 11-18% от БВП." Китай ще се превърне тогава от сравнително дребен играч на световните капиталови пазари в един от основните. Глава от изследването "Пътят на Китай към по-голяма финансова стабилност", публикувано от МВФ миналата година, изброява някои от страните, предприели либерализация на финансовата система и капиталовата сметка, само за да ударят на камък: Сред тях са Индонезия, Мексико и Южна Корея. Всяка либерализация открива непознати възможности. Отварянето на капиталовата сметка обаче увеличава не само възможностите, но и неизвестността. Ако отваряната система е осеяна с изкривени цени и затънала в морални рискове, а Китай страда и от двете в огромни размери, то вероятността от неуспех е голяма. При това, в случай че регулаторите работят в непозната среда, както ще бъде в Китай, шансовете това да се случи стават още по-големи. И ако делът на вътрешните кредити и пари от БВП също е много висок, както е в Китай, шансовете нарастват още повече. Най-накрая това е повод за глобално безпокойство, при условие че икономиката, за която става въпрос, ще стане най-голямата в света. Инстинктът на китайската централна банка, че либерализирането на капиталовата сметка може да се превърне в стенобойна машина за реформите, е верен. Освен това, едни такива реформи няма да бъдат само финансови и икономически. Те ще са и политически. Ако капиталовата сметка на Китай бъде напълно либерализирана, то правителството ще загуби контрола върху най-ефективния от всички свои икономически лостове. Колкото и привлекателно да е натискането на педала на скоростта, този процес трябва да бъде управляван внимателно. За Китай и за света рисковете са прекалено големи, за да се подходи по какъвто и да било друг начин. Със сигурност на всички нас ни е омръзнало от това финансови кризи да продължават дълго време. Китай първо трябва да се реформира и едва след това - да се отвори, в идеалния случай в близък диалог със своите партньори. В дългосрочен план капиталовата сметка на страната вероятно ще стане до голяма степен отворена и след време, несъмнено, китайските спестители ще притежават обширни части от света. Но, както са казали римляните, бързай бавно. По БТА

Ситуацията в Украйна застрашава пазара на имоти в страната н

Кризисната ситуация в Украйна застрашава пазара на имоти в страната ни. Това е така, защото половината от имотния пазар у нас в момента се диктува от...

Части от човешки скелет откриха в каналите в Кубрат

Части от човешки скелет са открити по време на работата по проекта за водния цикъл в Кубрат, съобщават от ОД на МВР - Разград.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Около 8:50 часа вчера при изкопаване на канал за канализация на ул. Части от човешки скелет са открити по време на работата по проекта за водния цикъл в Кубрат, съобщават от ОД на МВР - Разград. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Около 8:50 часа вчера при изкопаване на канал за канализация на ул. "Арда" в града, бригада работници от строителна фирма

Джеймс Камерън и Арнолд Шварценегер разкриват опасностите от климатичните промени

Звезди от Холивуд ще представят по кабелния канал Шоутайм на CBS Group 9-серийната документална поредица "Години опасен живот" за климатичните промени, предаде БТА. В нея се разказва за въз...

Искането на ДПС за промяна на бюлетината беше подкрепено от ГЕРБ

Графичното оформление на бюлетината, с която ще се гласува на евроизборите, ще бъде променено. Това реши Правната комисия на парламента след предложение на ДПС. Предложението, което е на председателя...

Реформаторите са категорични, че ще имат евродепутати

България в Европейския енергиен съюз - приоритет на Реформаторския блок в ЕП


ПАСЕ лиши руските депутати от право на глас


Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласува в Страсбург замразяване до края на 2014 година на правата за гласуване на своите 18 руски членове като санкция за анексирането на Крим от Русия, съобщи АФП.
ПАСЕ прие резолюция в този смисъл със 145 гласа Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласува в Страсбург замразяване до края на 2014 година на правата за гласуване на своите 18 руски членове като санкция за анексирането на Крим от Русия, съобщи АФП. ПАСЕ прие резолюция в този смисъл със 145 гласа "за", 21 "против" и 22 "въздържал се".

Бих предложил на управниците на Русия…

/КРОСС/ Игор Пшеничников, съветник на директора на Руския институт за стратегически изследвания Бих предложил на руските управници да не разговарят с ръководството на САЩ и страните от Европа. Да не разговарят, убеждават, уговарят и да не търсят разбиране от тяхна страна. Никога няма да получат от тях нито разбиране, а още по-малко и дружба. Те просто трябва да бъдат уведомявани за стъпките, които възнамеряваме да предприемем. И то единствено от любезност и на базата на това, че сред лидерите на Запада все ще има някой, който не е изгубил окончателно разсъдъка си и е способен да възприема относително обективно обкръжаващата го реалност. И още заради това, че на Запад, за щастие, има все още много обикновени хора, които са способни да различат бялото от черното. Затова Русия не бива да губи време. Трябва да правим това, което считаме за необходимо - да спасим родната ни Украйна от тъмната и лъжовна власт. Не трябва да се гледа към Запада. Ние никога няма да бъдем добри за тях, дори да им дадем цялата ни страна и да се превърнем в техни роби.Защо не бива да се разговаря с тях? Има много причини, но всички те произтичат от една фундаментална - с демони, както е известно, не бива да се преговаря. С тях дори не трябва да се разговаря. Те така или иначе ще излъжат и ще доведат до смърт. Да си припомним обещанието на Запада към Горбачов да не се разширява НАТО на на Изток и да не се приемат в алианса източноевропейските страни като Полша, България, Унгария и Румъния

Три европейски страни предлагат полицейска мисия в Украйна

Великобритания, Швеция и Полша искат ЕС да изпрати мисия от правни и полицейски съветници в Украйна, която да помогне за стабилизирането й, съобщи Ройтерс. Агенцията коментира, че предложението вероятно ще раздразни Русия. Целта на такава мисия би била да се реформира полицията и съдебната система в Украйна, за да се подпомогне борбата със спорадичното насилие в краткосрочен план и да се положат основите за влизане в сила на готвещото се споразумение за свободна търговия с Европейския съюз. "Възстановяването на доверието във върховенството на закона в Украйна е ключ към нейната стабилност в бъдеще. Ние предлагаме мисия по изграждане на капацитет с фокус върху подкрепа за полицията и правната система", се подчертава в предложението. Мисията трябва да бъде подкрепена от всички 28 страни членки. Тя ще има граждански характер и ще съветва както централното правителство в Киев, така и местните администрации, и ще се координира с натовската стратегия за укрепване на сигурността в Украйна. Документът на трите страни ще бъде раздаден на външните министри на страните от ЕС на срещата им в понеделник, уточнява Ройтерс. Според неназован евродипломат, запознат с въпроса, някои страни от ЕС смятат, че засега няма нужда да се бърза с такава мисия, и искат да се даде повече време на мониторинговата мисия на ОССЕ в Украйна.

Възрастен мъж изгоря в дома си в Пловдив

Сигнал за огнени пламъци, обхванали жилищна постройка на ул. "Равногор" 10 в  Пловдив е бил получен вчера в 6.15 часа , съобщи Plovdiv24.bg. 

Незабавно на мястото са били изпратени пожарни екипи, които са потушили огъня. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

При огледа в една от стаите е Сигнал за огнени пламъци, обхванали жилищна постройка на ул. "Равногор" 10 в Пловдив е бил получен вчера в 6.15 часа , съобщи Plovdiv24.bg. Незабавно на мястото са били изпратени пожарни екипи, които са потушили огъня. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS При огледа в една от стаите е

Делото срещу Масларова тръгна отново в СГС

София /КРОСС/ Делото срещу Емилия Масларова тръгна отново в Софийския градски съд (СГС), след като бе спряно в последните 7 месеца. Съдът прие заключение на вещи лица, че подсъдимият Иван Пенев може да участва в заседание, ако то продължи между 4 и 6 часа. Делото бе спряно през септември м.г., когато Пенев, който е бивш главен секретар на социалното министерство, получи инсулт и явяването му в съдебната зала беше невъзможно в последните месеци. Пенев, Масларова и още четирима души са обвинени в присвояването на 11 млн. лв. от ремонта на социалния дом в Стара Загора. Делото бе внесено в съда още през 2010 г., но година по-късно отново бе спряно заради отпуск по майчинство на съдия Димитрина Ангелова, пише "Правен свят".

Нов акустичен сигнал дава надежда, че MH370 ще бъде намерен


В търсенето на полет MH370 e засечен нов сигнал, което сочи, че издирването се приближава към местоположението на самолета, съобщава "Ройтерс". Сигналът вероятно идва от черната кутия на самолета. С този засечените през последните дни акустични сигнали в Индийския океан стават общо пет.  

Първите четири сигнала бяха засечени от американски локатор на борда на австралийския кораб "Оушън Шиълд", а последният е бил засечен от самолет.

"При провеждане на акустично претърсване...

До часове може да щурмуват Службата за сигурност в Луганск

Ако преговорите със сепаратистите, превзели областното управление на Службата за сигурност в Луганск, не дадат резултат, в близките часове може да бъде предприет щурм. Това заяви пред журналисти и. д. заместник-ръководител на президентската администрация Андрей Сенченко, цитиран от ИТАР-ТАСС.
"Засега обстановката в Донецк е стабилизирана. Ако преговорите със сепаратистите, превзели областното управление на Службата за сигурност в Луганск, не дадат резултат, в близките часове може да бъде предприет щурм. Това заяви пред журналисти и. д. заместник-ръководител на президентската администрация Андрей Сенченко, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Засега обстановката в Донецк е стабилизирана.

"Зелените" обсъждат дали Пеевски да не обземе цялата им евролиста

Партия "Зелените" излезе в четвъртък с "новината" във Фейсбук, че смята да сложи депутата от ДПС Делян Пеевски на всичките 17 места в своята листа за Европейския парламент.   Ето аргументите: "На свои извънредни заседания всички местни организации на политическа партия "Зелените" спонтанно, единодушно и независимо една от друга решиха да номинират известния успешен млад предприемач, депутат и следовател Делян Славчев Пеевски за евродепутат. Ентусиазираните членове по места предлагат Пеевски да заеме всичките 17 места в партийната листа, тъй като е широкоскроен, с множество качества и всяко едно от тях ще гарантира куп преференциални бюлетини за "Зелените".   Следва списък от 17 от достойнствата на кандидата, които са накарали членовете на партията да "обикнат" Пеевски. Ето го и него:   1.Борба с безработицата чрез създаване на работни места във веригата Lafka;   2.Победа над неконтролираната от държавата икономика чрез закриването на хиляди фирми за продажба на цигари и печатни издания;   3.Осигуряване на достъп на българските граждани само и единствено до пълната истина чрез овладяването на медийния пазар;   4.Авторство на най-успешния закон за борба с офшорките - този бич на съвремието;   5.Все по-активно участие в изграждане на инфраструктурата на съвременната държава чрез покупки на пътностроителни фирми;   6.Подпомагане на имотния пазар чрез активни покупки в различни краища на страната;   7.Спомагане за регулирането на движението чрез обновяване по собствена инициатива и преценка на пътните знаци около дома му;   8.Вдъхване на надежди в младото поколение, че успехът на 33 години е напълно възможен за всеки син на майка си;   9.Успешно обединяване на нацията чрез избора му за председател на ДАНС;   10.Самият факт, че е демонизиран от соросоидите е доказателство за качествата му!!!;   11.България очевидно е тясна за възможностите му. Мястото му в Европарламента ще гарантира правилното и успешно развитие на целия Европейски съюз;   12.Изборът му за евродепутат ще бъде поредната стъпка към закономерното издигане на Пеевски за председател на Европейската комисия;   13.Уважава правилото, че скромността краси човека. Въпреки солидните си позиции, той очевидно страни от медийното внимание;   14.Стабилизиране на финансите на държавните дружества, чрез насочване на парите им в правилната и най-добре управлявана банка;   15.Чрез красивата си приятелка ще промотира и прослави попфолк културата ни в Европа. Това може да се превърне в основен експортен продукт на страната;   16.Майка му вече живее в Брюксел - ще се спестят разходи за наем на данъкоплатеца;   17.Така накрая ще има ясен отговор на въпроса "Кой предложи Пеевски?"   С инициативата най-после предлагаме реален избор на всеки български гражданин. Чрез преференциалния вот той ще може да гласува за онова качество на господин Пеевски, което смята за най-близко до сърцето и душата му, обясняват още "Зелените".

Щурмуват Службата за сигурност в Луганск, ако сепаратистите не се предадат

Ако преговорите със сепаратистите, превзели областното управление на Службата за сигурност в Луганск, не дадат резултат, в близките часове може да бъде предприет щурм. Това заяви пред журналисти и. д. заместник-ръководител на президентската администрация Андрей Сенченко, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Ако преговорите със сепаратистите, превзели областното управление на Службата за сигурност в Луганск, не дадат резултат, в близките часове може да бъде предприет щурм. Това заяви пред журналисти и. д. заместник-ръководител на президентската администрация Андрей Сенченко, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Засега обстановката в Донецк е стабилизирана.

Нова песен и цирково изкуство в "Денсинг старс"

Нашествие от специални изпълнения очакват днес зрителите на танцувалното шоу "Денсинг старс" по Нова ТВ

1000 лева глоба за майка, оставила децата си без надзор

Съдът глоби майка на 11 деца от Симитли с 1000 лв, защото оставила без надзор две от тях, предаде struma.bg.   47-годишната Росица Рангелова е от ромски произход, без образование, живее в Симитли и се издържа от помощите, които получава. От първия си мъж Александър Евтимов родила три деца, а след като се разделили, заживяла със Здравко Златков, Съдът глоби майка на 11 деца от Симитли с 1000 лв, защото оставила без надзор две от тях, предаде struma.bg. 47-годишната Росица Рангелова е от ромски произход, без образование, живее в Симитли и се издържа от помощите, които получава. От първия си мъж Александър Евтимов родила три деца, а след като се разделили, заживяла със Здравко Златков,

ООН: 95% от килърите в света са мъже. Само за 43% от убийствата има осъдени


Броят на убийствата в света е намалял, установи доклад на ООН. От организацията обаче отбелязват, че половината от тях продължават да се извършват в региони, където живее само 11% от световното население – Северна Америка, Южна Америка и Африка.
437 000 души са били убити през 2012 г. спрямо 468 000 през 2010 г. Броят на убийствата в света е намалял, установи доклад на ООН. От организацията обаче отбелязват, че половината от тях продължават да се извършват в региони, където живее само 11% от световното население – Северна Америка, Южна Америка и Африка. 437 000 души са били убити през 2012 г. спрямо 468 000 през 2010 г.

Първанов: Парламентът става все по-ненужен

Сегашното Народно събрание става все по-ненужно, а идеята за предсрочни парламентарни избори: все по-актуална. Така президентът Георги Първанов /2002 - 2012 г./ коментира днешната липса на кворум и проваленото заседание в Хасково.
Когато депутатите успяват да се съберат, те произвеждат повече скандали, Сегашното Народно събрание става все по-ненужно, а идеята за предсрочни парламентарни избори: все по-актуална. Така президентът Георги Първанов /2002 - 2012 г./ коментира днешната липса на кворум и проваленото заседание в Хасково. Когато депутатите успяват да се съберат, те произвеждат повече скандали,

Специализирана полицейска акция по метода на широкообхватния контрол се извършва във Варна

На територията на гр. Варна продължава реализирането на специализирани полицейски операции по линия на безопасност на движението по метода на “широкообхватния контрол”, съобщиха от полицията за Moreto.net. На „Северен пътен възел” на Аспарухов мост и на бул.

Facebook се сбогува със съобщенията в мобилното си приложение?

Така компанията ще накара потребителите да изтеглят друго приложение за съобщения


България на дъното на класация за превозите в ЕС

Общо по всички показатели България има най-слаби данни в девет категории и оглавява класацията в три категории с добри постижения

ЦИК хладнокръвно приема последните промени в Изборния кодекс

Промяната нямало да навреди на подготовката на изборите

Подпалиха лозя на Вилхелм Краус до Поморие

Десетки декари от лозовия масив на бившия транспортен министър Вилхелм Краус край Поморие изгоряха при мистериозни обстоятелства днес. Около обяд масивите на предприемача пламнаха, видимо и с просто око бе, че горят от няколко места.

Заем за АМ "Струма" ще допринесе за експертизата при реализирането на проекта

Целеви заем по проекта автомагистрала „Струма”, ще допринесе затова, да имаме допълнителна експертиза при реализирането му. Това заяви...

Заем за АМ "Струма" ще допринесе за експертизата при реализирането на проекта

Целеви заем по проекта автомагистрала „Струма”, ще допринесе затова, да имаме допълнителна експертиза при реализирането му. Това заяви...

Петров: Има една партия и тя се казва България

/КРОСС/ За мен винаги е имало една партия и тя се е казвала България.Това заяви зам.-председателят на България без цензура Росен Петров по време на учредяването на Клуб "Патриотично действие". В него се обединиха няколко патриотични формации, имащи за цел да се борят с демографската, икономическата и образователната катастрофи. Макар да съм зам.-председател на политическа сила, в клуба съм в качеството си на гражданин и офицер, каза Петров.Задачите на сдружението са много ясни, подчерта още Росен Петров. Основните политики, които са залегнали в идейната платформа на Клуб "Патриотично действие" са патриотизмът, човешкият капитал, социалното пазарно стопанство, редът и законността.Отстояване на националните интереси, консолидиране на усилията на организации и хора - единомишленици за спиране на разпада и запазване на българската идентичност, така формулира причината за създаването на новия клуб Красимир Каракачанов, председател на ВМРО. Според него в последните години има тенденции на разпад на държавността, липса на образование, на здравеопазване и на политика за преодоляване на редица проблеми.Членовете на клуба ще работят за това да има различни инициативи, с които да се опитат да променят мисленето на т.н. елити в държавата и в крайна сметка да се преодолее липсата на идентичност. Председател ще се избира на ротационен принцип, а през първите 6 месеца мястото ще заема проф

„Газпром” купи „Киргизгаз” за 1 долар

Алексей Милер обеща непрекъснати доставки към Киргизстан

Дядо изгоря в пламъците на дома си в Пловдив

Сигнал за огнени пламъци, обхванали жилищна постройка на ул. Сигнал за огнени пламъци, обхванали жилищна постройка на ул. "Равногор" 10 в Пловдив е бил получен вчера в 6.15 часа , съобщи Plovdiv24.bg. Незабавно на мястото са били изпратени пожарни екипи, които са потушили огъня. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS При огледа в една от стаите е

Каква е истината за снайперистите от Майдан?

Седем седмици след смъртоносните изстрели на киевския Майдан германски журналисти направиха разкрития, които поставят под въпрос официалната версия за кръвопролитията, съобщава Дойче Веле

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване