Образуваха дисциплинарно производство срещу прокурора Светлозар Костов

По предложение на 11 членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) бе образувано дисциплинарно производство по отношение на Светлозар Костов, административен ръководител на Специализирана прокуратура, съобщиха от магистратурата.

ВСС избра следния дисциплинарен състав - Милка Итова, Елка Атанасова и Ясен Тодоров.
По предложение на 11 членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) бе образувано дисциплинарно производство по отношение на Светлозар Костов, административен ръководител на Специализирана прокуратура, съобщиха от магистратурата. ВСС избра следния дисциплинарен състав - Милка Итова, Елка Атанасова и Ясен Тодоров.

Миков в парламента: Който не работи, няма заплата

ГЕРБ искат постоянно да блокират работата на парламента. Това каза пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков. „Ще се наложи да има извънредно заседание – дали ще бъде във вторник, дали ще бъде в четвъртък, кога ще бъде – ще видим. Първо трябва да проведем някакъв разговор защо отсъстваха народните представители от „Атака”, от ГЕРБ също излязоха, имат ли намерение да работят или да прекратяваме работата”, посочи той.

Националният отбор се обвърза дългосрочно с бъдещия стадион в "Овча купел"


Българският футболен съюз (БФС) е подписал десетгодишен договор за използване на стадиона, който ще бъде построен в "Овча купел" от компанията IFS, потвърдиха от футболния съюз за "Дневник".

В контракта е записано, че националните отбори от всички възрастови групи ще играят мачовете си на съоръжението.

Освен това БФС делегира на компанията маркетинговите си права. Тристранният договор е сключен във вторник, а в сряда това направиха и от "Славия". Белите предоставят земята,...

Целта ни е 4% от БВП да бъдат за образование

Тази година ще стартират продължения на европроектите за средищните училища, за включващото обучение и извънкласни занимания, заяви за Аз Буки Иван Кръстев, зам.-министър на образованието и науката.

Сърца червени: И Мая Манолова стана акционер в ЦСКА

Зам.-председателят на парламента се появи с шал на "червените"


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите в обедната емисия:

Ако държавата не започне да заплаща в пълен размер здравните вноски на децата и пенсионерите, към средата на годината ще се натрупа дефицит в здравната каса, който ще доведе до листи на чакащи в болниците. Това прогнозира в "Денят започва" доктор Димитър Петров от Българския лекарски съюз. 

В ЦИК започна...

Киев против федерализацията заради НАТО

/КРОСС/ Противодействието на днешната украинска власт на идеята за федерализация се обяснява със стремежа да не се допускат препятствия по пътя на сближаването на Украйна с НАТО и САЩ, заяви американският политолог, председател на Института по политическа икономика и един от съавторите на „Рейгъномиката" Пол Крейг Робъртс, предаде РИА Новости. Според Робъртс, властта в Киев е против федерализацията, за да „не даде на частите от такава федерация възможността да възрази срещу присъединяването на Украйна в ЕС и НАТО и да се противопостави на американските военни бази в Украйна". Източните части на Украйна, предполага експертът, ще бъдат принудени да се върнат към Русия или тяхното население ще бъде подтиснато. При днешното управление на Украйна, което, според политологът, е било свързано с Вашингтон, „демокрацията няма да се толерира". „Гласуване, може би, но не и демокрация", подчерта още Робъртс. Днес Украйна е извънблокова държава, това е написано в законодателството. Както по-рано германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви, в днешно време въпросът за влизането на Украйна в НАТО вече не е на дневен ред, а самата страна не отговаря на изискванията за присъединяване към алианса

Мъж пребит от служители на фирма за бързи кредити

/КРОСС/57-годишен мъж е бил пребит в дома си от кредитори в Каблешково, община Поморие, вчера, съобщават от пресцентъра на бургаската полиция. Около 10:40 ч. в РУП Поморие е получено съобщение за инцидент в частен дом в Каблешково, разположен на ул. „Хан Тервел", при който четирима мъже, придвижващи се с лек автомобил „Фолксваген Пасат", нанесли побой обитател на къщата. Четирима мъже пристигнали в дома му, при което мъжът се заключил в банята. Нападателите обаче разбили вратата й, извели го и му нанесли побой. Полицейски служители от Поморие и Айтос е констатирана самоличността на извършителите на побоя: 31-годишния К.Ю., 43-годишния С.Х., 29-годишния Г.С. и 26-годишния Н.Б., всички от Айтос, служители във фирма за бързи кредити в Айтос. Пострадалият бил поръчител на заем в размер на 800 лв., който кредитополучателят спрял да плаща, в резултат на което фирмата за бързи кредити насочила искането си към него. Потърпевшият бил в затруднение, като вероятното забавяне на паричните вноски предизвикало инцидента в дома му. По първоначални данни мъжът от Каблешково е с две счупени ребра. Работата по пълното документиране на случая продължава от служители на РУП Поморие.  

Дядо копае градинката си и пада в дере, спасяват го полицаи

Полицаи от Момчилград спасиха 79-годишен мъж паднал в дере, съобщиха от ОД на МВР - Кърджали.

Органите на реда, спасители от Кърджали и местни жители на село Звездел намериха в гора късно снощи 79-годишен мъж.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Спасителната операция е била организирана, Полицаи от Момчилград спасиха 79-годишен мъж паднал в дере, съобщиха от ОД на МВР - Кърджали. Органите на реда, спасители от Кърджали и местни жители на село Звездел намериха в гора късно снощи 79-годишен мъж. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Спасителната операция е била организирана,

"Левски" ще сложи таван на заплатите 10 хил. евро


Десет хиляди евро ще е таванът на заплатите в "Левски" е решило ръководството на сините, пише "Меридиан мач". Според информацията идеята ще се въведе по искане на бъдещия спортен директор на клуба Георги Иванов-Гонзо, който ще започне работа през лятото.

Най-високите заплати ще са достъпни само за футболисти от чужбина. За българите таванът ще е още по-нисък.

В момента поне четирима чужденци получават повече от 10 хил. евро, допълва изданието. Това са Кевин Бру, Рафаел...

Опасен пробив за сигурността в нета

Открит е изключително опасен пробив в сигурността на интернет. Милиони пароли, номера на кредитни карти и други чувствителни данни са станали достъпни за хакери, които може да са се възползвали от проблема преди откриването му, съобщи АП.

ВСС образува дисциплинарно производство срещу прокурора Светлозар Костов

По предложение на 11 членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) бе образувано дисциплинарно производство по отношение на Светлозар Костов, административен ръководител на Специализирана прокуратура, съобщиха от магистратурата.

ВСС избра следния дисциплинарен състав - Милка Итова, Елка Атанасова и Ясен Тодоров.
По предложение на 11 членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) бе образувано дисциплинарно производство по отношение на Светлозар Костов, административен ръководител на Специализирана прокуратура, съобщиха от магистратурата. ВСС избра следния дисциплинарен състав - Милка Итова, Елка Атанасова и Ясен Тодоров.

В Колумбия хванаха 7 т кокаин в ананаси за Холандия

Министърът на националната отбрана каза, че акцията е „исторически удар върху трафика на наркотици“

БСП предлага връщане на старите таксита по пътищата

Законът ще позволи употребата на автомобили от 90-те

Ройтерс: България отдавна е аномалия в Европа

Георги Кадиев, както мнозина българи, е притиснат между Русия и Запада. Депутат от управляващата Социалистическа партия, неговото правителство подкрепи санкциите срещу Москва, заради анексирането на К...

Тони: Вкарах много голове, искам в Бразилия

Нападателят на Верона Лука Тони изрази надежда, че селекционерът на Италия Чезаре Прандели ще го повика в отбора за световното първенство в Бразилия през юни и юли тази година. Надявам се, че треньор...

By Myself и много коз в НДК

Малко са изпълнителите, които ще пеят общо 20 минути на концерт (в повечето време далеч от микрофона) и въпреки това ще те побъркат и разчекнат устата ти от викане. Имах страхотния късмет да се набут...

ООН: Броят на убийствата в света намалява

Броят на убийствата в света е намалял, но половината от тях продължават да се извършват в страни, в които живеят само 11% от световното население, Северна и Южна Америка и Африка, сочи доклад на ОО...

Срещу демонстрантите в Луганск предстои щурм, ако не се предадат

Ако преговорите с демонстрантите, превзели областното управление на Службата за сигурност в Луганск, не дадат резултат, в близките часове срещу нея може да бъде предприет щурм, заяви пред журналисти и. д. заместник-ръководител на президентската администрация в Киев Андрей Сенченко, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Засега обстановката в Донецк е стабилизирана. Що се отнася до Луганск, ако в близките часове - до края на деня - въоръжените хора, които са в сградата на Службата за сигурност, не осъзнаят всички последствия от действията си, ще се наложи да бъде извършен щурм. Ако те не се предадат, ще бъде дадена заповед да се стреля по тях", каза Сенченко. По-рано днес назначеният от Върховната рада временно изпълняващ длъжността президент на Украйна председател на парламента Олександър Турчинов заяви, че ако протестиращите доброволно предадат оръжията и освободят окупираните правителствени сгради, те няма да бъдат преследвани от закона. "Готов съм да издам за това президентски указ", добави той. Проруски сепаратисти са окупирали сгради на областните власти в Луганск и Донецк, което според Киев може да послужи като претекст за руска намеса, напомня Ройтерс. ИТАР-ТАСС съобщи, че парламентарните фракции на Партията на регионите и на компартията са поискали незабавно да бъде разгледан законопроект за амнистия на протестиращите в Луганск, Донецк и Харков и са заплашили, че в противен случай няма да участват в работата на Върховната рада. Освен това Партията на регионите е изразила желание да участва от името на Югоизточна Украйна в преговорите между Украйна, ЕС, Русия и САЩ, които ще се състоят идната седмица. Като свой представител на преговорите тя е предложила кандидата си за президент Михаил Добкин.

Д-р Велев оглави АГ болница "Шейново"

Той беше избран с конкурс, сестрата на Борисов се отказа


Протестиращите в Източна Украйна няма да бъдат преследвани

Украинските власти няма да преследват проруските сепаратисти, ако те напуснат доброволно правителствените сгради, които окупират в източните райони на страната и предадат оръжията. Това заяви и.д. президент Олександър Турчинов пред парламента, предаде Ройтерс в четвъртък. "Готов съм да издам за това президентски указ", добави той. Проруски сепаратисти са окупирали сгради на областните власти в Луганск и Донецк, което според Киев може да послужи като претекст за руска намеса, напомня Ройтерс. ИТАР-ТАСС съобщи, че парламентарните фракции на Партията на регионите и на компартията са поискали незабавно да бъде разгледан законопроект за амнистия на протестиращите в Луганск, Донецк и Харков и са заплашили, че в противен случай няма да участват в работата на Върховната рада. Освен това Партията на регионите е изразила желание да участва от името на Югоизточна Украйна в преговорите между Украйна, ЕС, Русия и САЩ, които ще се състоят идната седмица. Като свой представител на преговорите тя е предложила кандидата си за президент Михаил Добкин. САЩ ще използват влиянието си в Киев, за нормализиране на обстановката Същевременно ръководителите на външнополитическите ведомства на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери проведоха нов телефонен разговор, в хода на който Кери заяви, че САЩ "ще използват влиянието си върху властите в Киев, за да ги призоват към украински общонационален диалог с цел нормализиране на ситуацията в Югоизточна Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС. "Ръководителите на външнополитическите ведомства на Русия и САЩ се съгласиха, че напредък в това направление би повлиял благоприятно за свикването на среща във формат Русия-САЩ-ЕС с участието на представители на Украйна", посочи руското външно министерство. По-рано Лавров и Кери проведоха още един телефонен разговор, в който призоваха към отказ от употреба на сила в югоизточната част на Украйна. В резолюция ПАСЕ хвърли върху Русия вината за събитията в Украйна Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие късно в сряда резолюция по доклада, озаглавен "Последните събития в Украйна: заплахи за функционирането на демократичните институции", в която основната вина за събитията в страната, започнали от ноември 2013 г., фактически се пада на Русия. В документа се посочва, че действията на Русия по отношение на Крим "са ясно нарушение на нормите на международното право". ПАСЕ смята, че крайнодесни сили не са завземали властта в Киев. "Не е имало никаква непосредствена заплаха за правата на етническото рускоезично малцинство в страната, в това число и в Крим", се отбелязва в документа. Кримският референдум за влизане в състава на Руската федерация е наречен в резолюцията "противоконституционен", а неговият резултат "няма правна сила и не се признава от Съвета на Европа". "Асамблеята отново заявява своята решителност да поддържа независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна", се казва в документа.

Зам.-шефът на младежкото ДПС в ръководството на НЕК

27-годишният Ахмедов ще замени на поста Анна Димитрова, която пък е назначена като представител на НЕК в управителния съвет на "Контурглобал Марица-изток 3"

Сайтовете, в които потребителите трябва да сменят паролите си


След като компютърни специалисти откриха сериозен проблем в сигурността на протокла за криптиране на данни OpenSSL, интернет компаниите бързо започнаха да правят проверки на сървърите си, за да открият кои от тях използват уязвима версия на софтуера. Някои от тях вече съобщиха, че действително са засегнати, други все още извършват проверки.

В онлайн обществото за програмисти GitHub беше публикуван дълъг списък със сайтове, които може да са засегнати. Онлайн изданието Mashable пък...

Абитуриентка си купи червило за 62 000 долара за бала

Абитуриентка от Бургас си поръча червило на стойност 62 000 долара. Младото момиче държало да бъде неустоимо на празника и макар че козметичното...

Как живее пеперудената Яна

Яна Колчагова е на 3 години и страда от булозна епидермолиза. Наричат тези деца пеперудени заради крехката и ранима им кожа. Състоянието може да се сравни с изгаряне на кожата от 3-та степен. Докато всички останали деца играят, без да се замислят, играта на Яна носи болка и сълзи. Иначе очите са изпълнени с жизненост. Яна Колчагова е на 3 години и страда от булозна епидермолиза. Наричат тези деца пеперудени заради крехката и ранима им кожа. Състоянието може да се сравни с изгаряне на кожата от 3-та степен. Докато всички останали деца играят, без да се замислят, играта на Яна носи болка и сълзи. Иначе очите са изпълнени с жизненост.

Финансовата инспекция установи вреди за 4 млн. лв. в "Напоителни системи"

/КРОСС/ През първото тримесечие Агенцията за държавна финансова инспекция установи вреди от 4.987 млн. лв., от които по-голямата част - 4.1 млн. лв., са в държавното дружество "Напоителни системи", се вижда от отчета на институцията. От общо 128 проверки в институции, общини, здравни и образователни заведения и компании са установени 102 случая на непроведени или неправилно проведени обществени поръчки на обща стойност 32.6 млн. лв. Съставени са общо 624 акта за административни нарушения и 4 акта за начет. Инспекторите са установили вреди за 599 хил. лв. във фонд "Научни изследвания", където са съставени два от актовете за начет. Вредите във ВиК Варна са за 152.9 хил. лв., в община Сливница - за 49 хил. лв., се вижда от отчета на институцията за времето от януари до март. Инспекцията е преценила, че "ЕВН България електроразпределение" е провело неоснователно или не е провело обществени поръчки за 5.6 млн. лв., а Енерго Про Мрежи" - за 5.6 млн. лв. И в двата случая не са установени вреди. Общо 77 от инспекциите са по сигнали, а 51 - планови. Част от плана са проверките на електроразпределителните дружества, лечебните заведения, териториални поделения на НОИ, ВиК дружества.  

България трябва да отрази в новите армейски планове случващото се в Украйна

България не трябва да пренебрегва случващото се в Украйна при разработването на новите планове за развитието на отбраната и да се освободи от зависимостта към Русия за въоръжението, коментира в четвъртък бившият военен министър в служебното правителство на Марин Райков Тодор Тагарев. "В предните години това не се разглеждаше като много голям проблем, тъй като Русия не е разглеждана от НАТО като враг, а Русия е един партньор, с който НАТО и отделни страни членки си партнират. Сега ситуацията се промени и вече стана належащо ние да се освободим от тази зависимост в експлоатацията на критични способности за противовъздушна отбрана и други дейни елементи. Дали това може да стане в краткосрочен план - няма да стане", каза Тагарев пред БНТ. Според него трябва да се ускори стратегическия преглед на отбраната, който тече в момента, защото трябва много бързо да отчетем измененията в средата за сигурност. Той коментира, че за нас членството в НАТО е най-важният гарант за сигурността и би трябвало да участваме във формулирането на Алианса. Тагарев не отговори пряко дали според него страната ни трябва да поиска по-силно присъствие на сили на НАТО у нас. "Необходимостта от допълнителни сили на съюзниците на наша територия е въпрос на много внимателна преценка при наличие на недостатъчни по обем и качество данни, с които ние не разполагаме... Това, което чухме от министъра на отбраната е, че към момента няма потребност от допълнителни сили на съюза на наша територия. А други страни членки на НАТО от източната му част - балтийските страни, Полша, Румъния, прецениха, че има потребност от такива допълнителни сили, пожелаха съюзниците да им окажат съдействие да бъдат увеличени тези сили и те бяха увеличени много бързо - това, на което сме свидетели", каза Тагарев. Той посочи, че към момента не се разглежда заплаха от пряк военен конфликт на наша територия в краткосрочен план. "Неизбежно обаче развитията в Украйна и нестабилната обстановка там, и непрогнозируемостта на развитието в Украйна представляват заплаха за съюза. Може би не пряка териториална заплаха към този момент, макар че някои от нашите съюзници имат притеснения и от тази гледна точка, но самата нестабилност, фактът, че въобще не може да кажем как ще се развият събитията в източната част на Украйна, Русия декларира отново повишен и подновен интерес към Приднестровието, което вече идва много близо до нашите граници, а ние трябва да имаме предвид такива възможни развития на ситуацията", каза още Тагарев.

Подготовката на „Ти си Варна 2019“ премина в нов етап

Обучение на доброволци в подкрепа на кампанията „Ти си Варна 2019“ започна вчера, съобщиха от общината за Moreto.net. Първата група от 50 човека ще премине през курса до края на седмицата. Уменията, които ентусиастите ще получат, са свързани с работа на терен в кварталите и курортните комплекси, разпространяването на информация за инициативата и какви ще ползите за града, организирането на фестивали и събития и подпомагането на артистите, работещи в Мобилната точка за културни контакти (МоТо).

Ford Focus отново лидер по продажби в света

Моделът оглавява класацията за втора поредна година


Защо не е добре да "носим" работата вкъщи?

Трябва да определим граница между личния и професионалния живот


Москва предпазва Киев от разпространяването на тайните на "Воевода"

/КРОСС/ МВнР на Русия изрази загриженост относно съобщенията в медиите, които гласят за предполагаемата предстояща продажба от украинската компания "Pivdenmash" за производство на междуконтинентални балистични ракети Р-36М2 "Воевода", се съобщава на сайта на дипломатическото ведомство.Тези ракети са били преустановени от производство, но все още се намират в наличност на руските Въоръжени Сили, във връзка с което руското МВнР отправи напътствия към Киев. «Бихме искали да отбележим, че Украйна, която е член на Режима по контрола за ракетни технологии (РКРТ) и Хагския кодекс на поведение (ХКП) за предотвратяване на разпространението на балистични ракети, носи сериозен политически ангажимент. По-специално, да проявява особена сдържаност при разглеждането на въпроса за трансфера на технологиите за производство на ракетите, способни да носят полезен товар от 500 кг на разстояние над 300 км. При това, съгласно Ръководните принципи, най-вероятен изход от разглеждането на такъв въпрос би трябвало да бъде отказ от подобни трансфери. Освен това, участниците на Хагският кодекс за поведение се задължават да не съдействат, да не подкрепят и помагат на други страни в разработването на програми за балистични ракети с характеристики на оръжие за масово унищожение, а ракети Р-36М2 "Воевода" без съмнение имат тези характеристики»

Сняг на Шипка, в Пловдивско и Смолянско

Снегът е мокър и не се задържа на пътното платно на старопланинския проход

В пункт на „Градски транспорт“ във Варна раздават с картите и вестник на ГЕРБ

Варненци получават „бонус“ към абонаментните си карти за градски транспорт - служителка връчва на клиентите и сгънат януарски брой на местната структура на ГЕРБ. Своеобразната политическа агитация се случвала само на едно място в града – в пункта за продаване на абонаментни карти в кв. „Галата“, твърди petel.bg. Варненци получават „бонус“ към абонаментните си карти за градски транспорт - служителка връчва на клиентите и сгънат януарски брой на местната структура на ГЕРБ. Своеобразната политическа агитация се случвала само на едно място в града – в пункта за продаване на абонаментни карти в кв. „Галата“, твърди petel.bg.

Над 700 нарушения за година е констатирала РЗОК в Ловеч

Контролните органи на Касата са извършили близо 1200 проверки. Наложените санкции са за над 240 000 лева

Финансовата инспекция установи вреди за 4 млн. лв. в "Напоителни системи"


През първото тримесечие Агенцията за държавна финансова инспекция установи вреди  от 4.987 млн. лв., от които по-голямата част - 4.1 млн. лв., са в държавното дружество "Напоителни системи", се вижда от отчета на институцията. 

От общо 128 проверки в институции, общини, здравни и образователни заведения и компании са установени 102 случая на непроведени или неправилно проведени обществени поръчки на обща стойност 32.6 млн. лв. Съставени са общо 624 акта за административни нарушения и...

Консултанти на фирма за бързи кредити счупиха ребрата на длъжник

Служители на фирмата “Хами Х.”, която се занимава с отпускане на бързи кредити, пребили длъжник. Гюнер Сюлейман и Нуран В., начело с шефа си Кенан Юсеин пристигнали с лека кола „Фолксваген Пасат” на ул. „Хан Тервел” в Каблешково, където нахлули в къщата на неизрядния си клиент. Като видял страховитите мъже, домакинът побягнал и от страх се заключил в банята си. Това обаче не спряло биячите, които разбили вратата, издърпали стопанина на двора и го пребили.

Max The Sax от Parov Stelar идва на 10 май

Саксофонистът представя своя нов солов проект


Руски депутати искат Горбачов да бъде съден за разпада на СССР


Група депутати от долната камара на руския парламент поискаха от прокуратурата на страната да изправи на съд бившия президент Михаил Горбачов за ролята му в събитията, довели до разпадането на бившия СССР.

Искането на Главния прокурор Юрий Чайка е подадено от депутати от управляващата партия "Единна Русия", от двама комунисти и от либерал-демократа Махиал Дегтярев.

Те посочват, че навремето гражданите на СССР са се изказали в референдум за запазване на страната, но висшето...

Комисията за потребителите става агенция към МИЕ

/КРОСС/ Комисията за защита на потребителите (КЗП) да се превърне в изпълнителна агенция към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Тази поправка в Закона за защита на потребителите гласува изненадващо в сряда парламентарната комисия по икономика. Текстовете са внесени между двете четения на промените в закона от депутата от БСП Румен Гечев. Според предложените от Румен Гечев промени КЗП трябва да се превърне в изпълнителна агенция към министерството на икономиката. Комисията ще се ръководи от директор и зам.-директор, които ще се назначават от министъра, и ще продължи да изпълнява досегашните си функции. Гечев обяви, че всъщност инициатор на идеята е икономическото министерство, като целта е да се подобри координацията. Настоящият председател на КЗП Веселин Златев заподозря, че мотивът за промяната е смяна на ръководството. Златев обясни пред "Капитал Daily", че през декември е имал разговор с министъра, който му е препоръчал да подаде оставка. Той е отказал с мотив, че мандатът му изтича в средата на 2015 г. Вчера по време на обсъжданията депутатите от ГЕРБ също заподозряха, че това се прави заради желанието за кадрова промяна "на принципа" на направени наскоро промени в Закона за Сметната палата, върху които в сряда президентът Росен Плевнелиев наложи вето. Тази теза беше отхвърлена от зам.-министъра на икономиката Красин Димитров

Британски министър подаде оставка заради скандална данъчна декларация

Министърът на културата и спорта на Великобритания - Мария Милер, подаде оставка. Причина за това станаха множество критики заради некоректно подадена декларация за разходите й. Милер подаде оставка, след като миналата седмица бе критикувана в парламентарен доклад, че е използвала бюджетни средства за лични нужди.

Раздават вестник на ГЕРБ с картите за градски транспорт във Варна

Варненци получават „бонус“ към абонаментните си карти за градски транспорт - служителка връчва на клиентите и сгънат януарски брой на местната структура на ГЕРБ. Своеобразната политическа агитация се случвала само на едно място в града – в пункта за продаване на абонаментни карти в кв. „Галата“, твърди petel.bg. Варненци получават „бонус“ към абонаментните си карти за градски транспорт - служителка връчва на клиентите и сгънат януарски брой на местната структура на ГЕРБ. Своеобразната политическа агитация се случвала само на едно място в града – в пункта за продаване на абонаментни карти в кв. „Галата“, твърди petel.bg.

Киев: Амнистия за окупаторите, ако се оттеглят

Проруски сепаратисти са окупирали сгради на областните власти в Луганск и Донецк, което според Киев може да послужи като претекст за руска намеса

Набитият длъжник от Каблешково - с две счупени ребра

"Наказателен отряд" на айтоска фирма за бързи кредити - Хами Х., Гюнер Сюлейман и Нуран В., начело с шефа си Кенан Юсеин пристигнал с лека кола „Фолксваген Пасат” на ул. "Хан Тервел" в Каблешково, където нахлул в къщата на 57-годишен мъж и го пребил заради закъснели вноски по кредит от 800 лева, съобщи "Флагман". "Наказателен отряд" на айтоска фирма за бързи кредити - Хами Х., Гюнер Сюлейман и Нуран В., начело с шефа си Кенан Юсеин пристигнал с лека кола „Фолксваген Пасат” на ул. "Хан Тервел" в Каблешково, където нахлул в къщата на 57-годишен мъж и го пребил заради закъснели вноски по кредит от 800 лева, съобщи "Флагман".

Бивш президент на Валенсия обвинен в отвличане

Бившият президент на "Валенсия" Хуан Солер е наел убиец, за да отвлече приемника си Висенте Сориано, пише местното издание "Лас Провинсиас". Тази сутрин Солер е бил задържан от пол...

Любовта на Китай към пицата дава нови възможности на производителите на сирена

Основните доставчици на моцарела в света обмислят разширяване на производството си


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване