ПАСЕ обвини Москва в нарушаване на международното право

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа/ПАСЕ/ осъди референдума за присъединяване на Крим към Русия и определи действията на Москва като нарушение международното право. В приетата декларация се посочва, че не е имало никаква непосредствена заплаха за правата на етническото рускоезично малцинство в Украйна. Кримският референдум за влизане в състава на Руската федерация е наречен в резолюцията противоконституционен, а неговият резултат няма правна сила и не се признава от Съвета на Европа. Асамблеята отново заявява своята решителност да поддържа независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, се казва в документа. Представителите на Русия възразиха остро срещу декларацията и обвиниха авторите й в солидарност с расистките партии в Украйна. На този фон първите дипломати на САЩ и Русия – Джон Кери и Сергей Лавров, обсъдиха изхода от кризата в Украйна в телефонен разговор. Кери е заявил, че Съединените щати ще използват влиянието си сред властите в Киев, за да бъде нормализирана обстановката в Югоизточна Украйна. Двамата са се обединили около мнението, че кризата трябва да бъде разрешена по мирен път, чрез диалог, отхвърляйки категорично използването на сила за постигане на политически цели, съобщиха от Държавния департамент на САЩ. Следващата седмица ще се проведе и среща във формата САЩ, Русия, Украйна и Европейския съюз.

McDonald's си тръгва от Крим, но идва Burger King

След затварянето на обектите на McDonald's на полуострова нишата може да бъде запълнена от най-големия му конкурент


Mercedes-Benz разкри конкурент на BMW X6

Серийната версия на Concept Coupe SUV ще се появи догодина


Опит за въоръжен грабеж на бензиностанция в София

Опит за въоръжен грабеж на бензиностанция на бул. "Г. М. Димитров" в столицата е имало снощи, съобщи БНР.
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказа да коментира и заяви, че конкретна информация ще може да бъде огласена, след като приключат съответните действия, и след съгласуване с прокуратурата. Опит за въоръжен грабеж на бензиностанция на бул. "Г. М. Димитров" в столицата е имало снощи, съобщи БНР. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказа да коментира и заяви, че конкретна информация ще може да бъде огласена, след като приключат съответните действия, и след съгласуване с прокуратурата.

Атака и ГЕРБ на бойкот: Парламентът без кворум, затвори!

Няма кворум, установи в първите минути след 9.00 председателят на парламента Михаил Миков. Само 93-ма депутати се регистрираха, от "Атака" нямаше нито един в пленарната зала. И след час почивка кворумът не беше налице, което принуди Миков да закри заседанието.

Еднодневна операция „Voyager” се провежда днес по пътищата на няколко града в страната

Засилените проверки на пътници, пътуващи с международни автобусни линии, ще бъдат осъществяване на територията на страните-членки на TISPOL

Независимият кандидат Виктор Папазов ще бъде днес във Варна

Виктор Папазов, създател на фондовата борса в България, финансист и икономист, който се кандидатира като независим депутат на предстоящите избори за Европейски парламент, ще бъде във Варна днес - 10 април. На площад „Севастопол” от 11.

ПАСЕ осъди референдума в Крим

/КРОСС/Парламентарната асамблея на Съвета на Европа/ПАСЕ/ осъди референдума за присъединяване на Крим към Русия и определи действията на Москва като нарушение международното право. В декларация, приета късно вчера, се казва, че не е имало никаква непосредствена заплаха за правата на етническото рускоезично малцинство в Украйна. Кримският референдум за влизане в състава на Руската федерация е наречен в резолюцията противоконституционен, а неговият резултат няма правна сила и не се признава от Съвета на Европа. Асамблеята отново заявява своята решителност да поддържа независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, се казва в документа. Представителите на Русия възразиха остро срещу декларацията и обвиниха авторите й в солидарност с расистките партии в Украйна.  

Априлски сняг край Вакарел

Сняг вали на Вакарел, съобщи пред bTV бившият главен секретар на МВР Валентин Петров.Снегът няма да се задържи, но може да създаде временни трудности на пътуващите, които не са подготвени за него.

Майката на Петко от Лясковец: Всичко е на дупки в дома ни, няма нищо здраво

"Нищо няма здраво. Като влязох да си взема дрехи, всичко е на дупки. Няма нищо в нашия дом, което в цяло и здраво. Нито стени, нито печка, нито телевизор, нищо".
Това разказа пред Нова телевизия майката на Петко Петков от Лясковец, който уби баретата Емил Шарков и рани други трима при планирана спецоперация по задържането му. "Нищо няма здраво. Като влязох да си взема дрехи, всичко е на дупки. Няма нищо в нашия дом, което в цяло и здраво. Нито стени, нито печка, нито телевизор, нищо". Това разказа пред Нова телевизия майката на Петко Петков от Лясковец, който уби баретата Емил Шарков и рани други трима при планирана спецоперация по задържането му.

Колумбия спря 7 тона кокаин за Ротердам

наркотикът е открит в кутии с пюре от ананас

Висшият съдебен съвет ще избира районен прокурор за прокуратурата в Трън, кандидат е Бисерка Милушева

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще проведе редовното си заседание.

Очаква се на него ВСС да избере административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура град Трън, като кандидат за това е Бисерка Николова Милушева, съдия в Районен съд град Трън.
 

11 членове на Висшия съдебен съвет са изготвили предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу ръководителя на Специализираната прокуратура Светлозар Костов и се очаква...

Продължава

Майката на Петко от Лясковец: Няма нищо здраво в дома ни, всичко е на дупки

"Нищо няма здраво. Като влязох да си взема дрехи, всичко е на дупки. Няма нищо в нашия дом, което в цяло и здраво. Нито стени, нито печка, нито телевизор, нищо". Това разказа пред Нова телевизия майката на Петко Петков от Лясковец, който уби баретата Емил Шарков и рани други трима при планирана спецоперация по задържането му.

Опит за въоръжен грабеж на бензиностанция в София, има задържан

Опит за въоръжен грабеж на бензиностанция на бул. Опит за въоръжен грабеж на бензиностанция на бул. "Г. М. Димитров" в столицата е имало снощи, съобщи БНР. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказа да коментира и заяви, че конкретна информация ще може да бъде огласена, след като приключат съответните действия, и след съгласуване с прокуратурата.

Китай поведе азиатските борси

Всички водещи индекси на континента отбелязаха ръст на фона на серия макроикономически данни


Владимир Каролев: Новите правила за кредитите може да разширят черния пазар

„Слагането на таван на стоката кредит ще доведе до няколко ефекта. Единият е, че хората, които са склонни да платят цената над тавана няма да получат съответната стока. Това ще са хора, които нямат нито поръчител, нито активи и те няма да могат да отидат и да получат потребителски кредит”. Това каза пред „Нова телевизия“ икономистът Владимир „Слагането на таван на стоката кредит ще доведе до няколко ефекта. Единият е, че хората, които са склонни да платят цената над тавана няма да получат съответната стока. Това ще са хора, които нямат нито поръчител, нито активи и те няма да могат да отидат и да получат потребителски кредит”. Това каза пред „Нова телевизия“ икономистът Владимир

Ирина Флорин мисли име за новата си група

Скоро ще започнат концертни изяви на Ирина Флорин и новата  група. Нейни членове са и Георги Георгиев-Жоро от “Остава”, Георги Станев-Гого и Стефан Попов от “Гравити Ко”. “Може би ще има още един китарист. В момента мислим за име на групата. Чакам един текст, за да запишем ново парче, което ще е част от репертоара ни”, каза певицата Скоро ще започнат концертни изяви на Ирина Флорин и новата група. Нейни членове са и Георги Георгиев-Жоро от “Остава”, Георги Станев-Гого и Стефан Попов от “Гравити Ко”. “Може би ще има още един китарист. В момента мислим за име на групата. Чакам един текст, за да запишем ново парче, което ще е част от репертоара ни”, каза певицата

Премиерът на Крим влезе в президиума на Държавния съвет на Русия

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин увеличи състава на президиума на Държавния съвет на Русия до 9 члена и проведе планова ротация, съобщават от Крим. Наред с останалите чиновници в състава на президиума влезе премиерът на Република Крим Сергей Аксьонов, предаде ИТАР-ТАСС. В хода на ротация на длъжностите в състава на президиума, в него влязоха и управниците на Адигея, Чечня, Ленинградска, Магаданска, Самарска и Тюменска области, Забайкалския край и Воронежска област. По резултати от проведения на 16 март в Крим референдум, 96 % от избирателите са за присъединяването към Русия. На 18 март бе подписан договор за присъединяването на Република Крим и Севастопол към Руската Федерация. Държавният съвет на Русия е съвещателен орган на президента. В него се разглеждат неотложните въпроси на страната, но той не е орган на държавната власт, тъй като не притежава такива правомощия.    

ГЕРБ се зарече: Няма да правим масовка на управляващите в НС!

Саботират парламента, сопна се Манолова на опозицията


Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Най-евтините градски ваканции в Европа през 2014 г.


Посетилите столицата на Унгария Будапеща през тази година ще се възползват от възможно най-добро качество на туристическите услуги на най-ниска цена. Това показа тазгодишното проучване на Британските пощи "Барометър на градските разходи", което дава предимство на унгарската столица за втора година поред сред общо 23 европейски града. България е извън класацията, авторите на която следят цените за хотелско настаняване, храна, напитки и културни забележителности на най-популярните градски...

Преглед на печата, четвъртък, 10 април

СТАНДАРТ: Махат таксите и за стари банкови заеми Задължително предоговаряне на вече сключените договори за банков кредит ще бъде предложено за...

Каролев: Новите правила за кредитите може да разширят черния пазар

„Слагането на таван на стоката кредит ще доведе до няколко ефекта. Единият е, че хората, които са склонни да платят цената над тавана няма да получат съответната стока. Това ще са хора, които нямат нито поръчител, нито активи и те няма да могат да отидат и да получат потребителски кредит”.
Това каза пред „Нова телевизия“ икономистът Владимир „Слагането на таван на стоката кредит ще доведе до няколко ефекта. Единият е, че хората, които са склонни да платят цената над тавана няма да получат съответната стока. Това ще са хора, които нямат нито поръчител, нито активи и те няма да могат да отидат и да получат потребителски кредит”. Това каза пред „Нова телевизия“ икономистът Владимир

Годеницата на Ицо Стоте манекенки - Биляна от Перник е оставила 6-годишния си син на грижите на родителите си

Плеймейтката Биляна Евгениева, която ще се омъжи през есента за бизнесмена Христо Сираков, крие дете.

Сексапилната Биляна има син на 6 години. Той живее с родителите на моделката в Перник. Биляна е зарязала детето си на грижите на баба и дядо и обикаля света с новата си изгора. На Биляна не й остава никакво време за сина й напоследък. Тя отскача от време на време до Перник, за да го види за няколко часа. Самият Сираков все още не се е запознал с детето на булката....

Продължава

Експерт: Само България няма национална детска болница

Ако държавата не започне да внася еднаква здравна вноска както за децата, бежанците, учащите, така и за възрастните, ще има липса на чакащите за болнично лечение. Все още не е ясно дали на 15 май ще има лекарски протест. Това заяви пред БНТ Димитър Петров, експерт от Българския лекарски съюз /БЛС/.

Генералният секретар на НАТО пристига у нас, готвят протест заради визитата му

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пристига на изненадващо двудневно посещение у нас. Вероятно посещението ще мине под знака на кризата в Украйна и Крим. Засега програмата на Расмусен включва срещи с президента, премиера и министрите на отбраната и на външните работи.

Продажбите на жилища във Великобритания удариха шестгодишен връх през март

Предлаганаето обаче продължава да намалява и тласка цените нагоре, показва публикуван във вторник отчет


Главен комисар Лазаров: Много мръсотия изплува покрай случая "Лясковец"

/КРОСС/Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Най-добре се държи майката на Петко, много по-достойно, дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред БНР, в коментар на резултатите от проверката по случая в Лясковец, при който бе задържан мъжът, заплашвал с убийство децата от съседното училище и уби един полицай, а други бяха ранени.  Самата жена я гледах снощи по една национална медия и обясняваше - как са ги снимали, как са ги гледали, как са се видели и оттам нататък - какви мерки са предприели, какви радиатори са сложили и т.н. Какво повече трябва да обяснявам - да не съм ги пратил аз там да снимат. Това е предателство към системата, към колегите, загина човек. Директорът на ОД МВР не ги е пратил, той самият не знае. Те самите не са докладвали, че са видени, каза Лазаров и попита: Какво - ще отрекат, че са знаели, че са видени? Майката на Петко го каза вчера, че са ги видели, да не говорим, че са се записали на камерата, която са дали на униформения служител. Що за безобразие е това - ето вие да снимате, с униформите, защото нас ни видяха, и Петко и майка му ги гледат отгоре? Какво да коментирам повече - провалена операция. Обяснихме защо е провалена. Няма начин войскова единица, като попадне на засада, да реагира по най-добрия начин. Разберете, това е засада", каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.  

И 15-годишни коли ще стават за такси

БСП предлага облекчения с промени в закона


Лазаров: Много мръсотия изплува покрай случая в Лясковец. Най-достойно се държи майката на Петко

Най-достойно се държи майката на Петко Петков, заяви пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на коментар, че уволнените полицейски служители по случая в Лясковец възнамеряват да съдят МВР.
"Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Най-добре се държи майката на Петко, много по-достойно дори от някои политици и Най-достойно се държи майката на Петко Петков, заяви пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на коментар, че уволнените полицейски служители по случая в Лясковец възнамеряват да съдят МВР. "Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Най-добре се държи майката на Петко, много по-достойно дори от някои политици и

На изборите: Врагове №1 са ми Станишев и Пеевски

Моите опоненти номер едно за евроизборите са Станишев и Пеевски, които вероятно ще водят листите на БСП и ДПС. От ГЕРБ Борисов постави за водач и за мой противник Томислав Дончев. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков, който ще е на първо място в листата на България без цензура за Европарламента.

Херардо Мартино: "Барса" игра както в последните 10 години


Старши треньорът на "Барселона" Херардо Мартино смята, че неговият тим е бил равностоен на "Атлетико" (Мадрид) в голяма част от мача, който доведе до отпадането на каталунците от Шампионската лига.

"Блаугранас" допуснаха загуба с 0:1 в реванша от четвъртфиналите с гол още в петата минута, който така и не успяха да върнат.

Отборът бе безидеен в атака и дезорганизиран в защита, което позволи на домакините да ударят и три греди на "Висенте Калдерон". Те продължиха напред с...

Внедряването на Крим трябва да бъде реализирано в срок

/КРОСС/ Всички взети решения по отношение на Крим, трябва да бъдат реализирани в пълния обем и в договорените срокове, заяви руският президент Владимир Путин на заседанието на правителството вчера, съобщи РИА Новости.На срещата с представителите на федералните окръзи, Путин представи наскоро назначения за специален пратеник Олег Белавенцев. „Нека пожелаем успех на Олег Евгениевич, защото там има много работа, а често и с извънреден характер. Предстои внедряване на два нови субекта на РФ в правовата и социалната ни система. Предстои решаване на много въпроси относно осигуряването на ръста на пенсиите, заплатите и довеждането им до нивото в Русия, в съответствие на онези графици, които са предложени от правителството на Руската Федерация", каза Путин.„Тези действия вече започнаха и вече частично се изпълняват. Но е необходимо всички взети решения, да бъдат реализирани в пълния обем и в посочените срокове", отбеляза още руският президент. Напомняме, че на 9 април Владимир Путин проведе заседание на правителството в Ново Огарево, посветено на ситуацията в Украйна.    

Херардо Мартино: "Барса" игра така, както в последните 10 години


Старши треньорът на "Барселона" Херардо Мартино смята, че неговият тим е бил равностоен на "Атлетико" (Мадрид) в голяма част от мача, който доведе до отпадането на каталунците от Шампионската лига.

"Блаугранас" допуснаха загуба с 0:1 в реванша от четвъртфиналите с гол още в петата минута, който така и не успяха да върнат.

Отборът бе безидеен в атака и дезорганизиран в защита, което позволи на домакините да ударят и три греди на "Висенте Калдерон". Те продължиха напред с...

Навършват се 35 години от първия полет на българин в Космоса


Преди 35 години – на 10 април 1979 г., През 1979 г. България става шестата страна, изпратила човек в Космоса, след СССР, САЩ, Чехословакия, Полша и ГДР. 

На 10 април в 20,34 часа московско време от космодрума в Байконур е изстрелян космическият кораб "Союз-33", пилотиран от летецът космонавт на СССР Николай Рукавишников и българският космонавт изследовател майор Георги Иванов, напомни БТА. 

Програмата за полета е след скачването на кораба "Союз - 33" с орбиталния комплекс...

Главсекът Лазаров дава за пример майката на Петко от Лясковец

„Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Най-добре се държи майката на Петко, много по-достойно, дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров в предаването "Преди всички" по БНР.

Георги Ангелов: Политическото късогледство се вижда много ясно по време на криза

Политическата нестабилност води до избягване на дългосрочни решения, но сега виждаме обратния ефект, каза икономистът


Грешна декларация взе главата на британски министър

Заради некоректно подадена декларация за разходите си министърът на културата и спорта на Обединеното кралство Мария Милър подаде оставка.

Украйна за не разчита на финансова снизходителност

Световната банка (СБ) не смята, че Украйна е права да разчита на снизходителност от страна на международните кредитори за излизане от сегашната криза.

Колумбия арестува 7 тона кокаин

Колумбийската полиция иззе 7 тона кокаин по време на операция в най-голямата пристанище на страната Картахена, съобщи воненият министър Хуан Пинсон.

ГЕРБ саботира Закона за Черноморието, каза Манолова

ГЕРБ продължава деструктивното си поведение - да пречи по всякакъв начин и да саботира работата на парламента. Днес трябва да се приемат изключително важни закони, като например Закона за Черноморск...

Служители във фирма за бързи кредити пребиха мъж заради забавени вноски

Служители във фирма за бързи кредити нанесоха побой над 57-годишен мъж от Поморие, заради забавени вноски. Това съобщиха от ОД на МВР-Бургас. Около 10.40 ч. вчера в Районно управление ''Полиция'' - П...

Открий таланта си и го развий

За да постигнем успех, трябва да развиваме дадените ни от природата способности. Психологът Сара Нейш е убедена, че всеки човек има талант, просто не всички знаят как да го открият и развият. Ето няко...

До какво води неравенството в обществата?

Чудите ли се защо все по-често срещаме невръстни майки по улиците? Или защо насилието в училищата е толкова разпространено и вече се приема за нещо нормално? А защо престъпността – не само у...

Какво ни дава 4-часовото тяло?

Основавайки се на разнообразна информация от различни лекари и спортисти, както и на личните си постижения под ръководството на най-изтъкнатите специалисти в света, американският лектор и бизнесмен Ти...

Мексикански клуб дава 3,5 млн. евро за Бербатов

Мексиканският Крус Асул иска да привлече Димитър Бербатов. Според goal.com през лятото ацтеките ще се опитат да подпишат с българина срещу 3,5 млн. евро. За още 2 млн. пък смятат да купят и Франк Ламп...

Излиза сборник с неиздавани на български език студии на испанския ерудит Хосе Ортега-и-Гасет

Сборникът „Фантазиращото животно“ (ИК „Изток-Запад“) на видния испански философ, есеист и хуманист Хосе Ортега-и-Гасет съдържа три от представителните за ортего...

"Големите надежди" - още една класика излиза в ново издание

Неостаряващата класика „Големите надежди“ на неповторимия Чарлз Дикенс излиза в ново луксозно издание на български език. В книгата, която е част от поредицата „Върхове&am...

Избраха директор на "Шейново"

Настоящият изпълняващи длъжността директор на "Шейново" д-р Румен Велев бе избран официално за директор на болницата. Завеждащият гинекологичното отделение д-р Антони Ненов, който беше друг...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване