Антония Първанова: Задава се купен вот

Развихря се мащабна акция по купуване на гласове и на наблюдатели. Смущаващо е, че много хора от неправителствени организации, които са свързани с политически партии, са регистрирани като наблюдатели. Това заяви пред БНТ Антония Първанова, водач на евролистата на КОД- Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП. Първанова сподели, че очаква нечестна игра в деня на вота: “Очевидно е. От Института за развитие на публичната среда, „Прозрачност без граници” и "Галъп" общо са регистрирали 261 наблюдатели, а в същото време неправителствената организация „План БГ” - с председател Николай Бареков - има над 6 000 наблюдатели като независими“, коментира тя. Първанова каза, че тези факти не я обезкуражават, защото в България от години има купен вот. Според нея ако хората наистина искат да имат честни и откровени политици, трябва да ги избират по свършената от тях работа: „Знаем, че в България от години има купен и контролиран вот. Ако нашият народ държи на това да бъде излъган и напазаруван за кратко, то тогава цената на един политик не тежи в посока „Работи”, а в посока „Намери си голяма политическа формация, продай се сам, гледай си собствените интереси и не се занимавай с интересите на народа“, коментира Първанова. Според лидера на НДСВ, ако такъв е сигналът на народа, то тогава всички трябва да се замислят. Тя смята, че тези избори ще са тест за избирателите, които трябва да покажат, че държат на свършената работа, а не „на това кой колко твърди ядра има, кой колко купени гласове може да извади или колко лъжи може да обещае”.  Първанова сподели и мнението си, че според нея трябва да има предсрочни парламентарни избори, защото парламентът не работи. „Страната ни върви от лошо към по-лошо. Задавам си въпроса дали не достигнахме критичния праг, от който нататък българската държава няма да може да се върне към живот“, коментира тя. По нейни думи дясното в България е проект на БКП и Държавна сигурност, а олигарси също са започнали да правят свои проекти. „Мисля да говоря с много хора, които наистина са разумни и които няма да бъдат „рибари“ на 25 май, които няма да бъдат „гъбари“, които няма да бъдат купени. Разчитам на разумни хора, за да има в България истински устойчиво, загрижено за хората център-дясно управление “, допълни Първанова. Лидерът на НДСВ не пропусна да сподели и мнението си относно поведението на вече бившия член на ГЕРБ Даниел Георгиев, който първо обяви, че напуска партията на Борисов, за да иде при Бареков, а после няколко пъти смени решението си: „Виждам един човек в рамките на един ден 4 пъти си смени мнението в коя парламентарна група, политическа сила и изобщо към какво принадлежи. Това е срам. Има нужда от фундаментална реформа българският парламент, в процедурите му, за да могат да работят депутатите, а не само да си чешат езиците.“, коментира тя.

Пожарникарите, помогнали в Сърбия след потопа, отводнили близо 200 къщи

За 7 дни българските пожарникари, участвали в спасителната акция в след потопите в Сърбия, са отводнили близо 200 къщи, съобщи пред bTV младият пожарникар Евгени Евгениев, който е бил в Ягодина, на 30 км от сръбската столица Белград.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Българският екип се з За 7 дни българските пожарникари, участвали в спасителната акция в след потопите в Сърбия, са отводнили близо 200 къщи, съобщи пред bTV младият пожарникар Евгени Евгениев, който е бил в Ягодина, на 30 км от сръбската столица Белград. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Българският екип се з

16% повече украинци на почивка у нас

Oчаква се ръст и при руските туристи


Камерън ще лобира срещу кандидатите за председател на Европейската комисия


Британският премиер Дейвид Камерън ще лобира сред колегите си от останалите страни членки срещу двамата най-изявени кандидати за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер от Европейската народна партия (ЕНП) и Мартин Шулц от Партията на европейските социалисти (ПЕС), предаде "Ройтерс".

Според два отделни източника на агенцията Камерън ще настоява да бъдат обсъдени кандидатурите на други подходящи политици, тъй като и Юнкер, и Шулц по мнението на британския премиер са...

Бременна пострада при катастрофа на Е-79

Два пътни инцидента затапиха движението между Благоевград и Дупница

Засилено полицейско присъствие около стадион "Васил Левски"

Засилено полицейско присъствие има около националния стадион Засилено полицейско присъствие има около националния стадион "Васил Левски" заради празника на спортния клуб "Левски" и предстоящия тази вечер мач между сините и "Лацио". До момента няма задържани фенове на футболния клуб, въпреки че агитката на сините хвърли няколко бомбички в Борисовата градина. Феновете определят това,

Михаил Миков ще се включи на 24 май в празничното шествие в Деня на българската просвета

Михаил Миков ще се включи на 24 май 2014 г. в традиционното празнично шествие в София по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Той ще присъства на официалното честване от 11.00 часа пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Михаил Миков ще се включи на 24 май 2014 г. в традиционното празнично шествие в София по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Той ще присъства на официалното честване от 11.00 часа пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

И лишените от свобода ще гласуват за евродепутати

София /КРОСС/ 40 избирателни секции ще бъдат разкрити на територията на арестите и затворите, съобщиха от Министерството на правосъдието.Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" е организирала 12 секции в затворите, в които ще могат да упражнят правото си на вот общо 566 обвиняеми и подсъдими.На територията на арестите са открити 28 секции. Там се очаква да упражнят правото си на глас 517 лица, срещу които има висящи наказателни производства.

Туристите от Украйна ще са с поне 16% повече това лято, сочи прогноза


Кризата в Украйна доведе до това, което очаквахме – по-голям приток на украинци към България. В момента записванията от Украйна за лятна ваканция в България са с 16 на сто повече. Това обяви заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев.

След повече от година и половина прекъсване днес той свика заседание на националния съвет по туризъм, в който членуват представители на бранша и на държавата и в който се обсъждат важните за сектора въпроси. Заседанието започна...

Отвориха изцяло за движение основна част от преасфалтирания бул. „Цар Освободител“

Преасфалтираният участък от бул. „Цар Освободител“ между ул. „Генерал Колев“ и бул. „Княз Борис I” вече е изцяло отворен за движение на автомобили, видя репортер на Moreto.net. Aсфалтирането на булеварда трябва да бъде изцяло завършено днес и да бъдат отворени и двете платна на булеварда в участъка от ул.

Италианската полиция се обзаведе с Lamborghini Huracan

Суперколата е специално оборудвана за превозване на органи за трансплантация


Михаил Миков ще се включи на 24 май 2014 г. в празничното шествие в Деня на българската просвета

Михаил Миков ще се включи на 24 май 2014 г. в традиционното празнично шествие в София по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Той ще присъства на официалното честване от 11.00 часа пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Михаил Миков ще се включи на 24 май 2014 г. в традиционното празнично шествие в София по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Той ще присъства на официалното честване от 11.00 часа пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

NASA направи колаж на Земята от над 36 хил. селфита


Учените в американската космическа агенция NASA също се оказват почитатели на снимките-автопортрети, по-известни като селфита. В чест на Деня на Земята, агенцията е направила колаж на планетата, съставен от над 36 хил. селфита на обикновени хора.

Колажът е кулминацията на мащабната инициатива на NASA, която започна на самия ден на Земята в края на април т.г. Тогава агенцията призова интернет потребителите по света да си направят селфита в този ден, на които на лист хартия да са...

Повече украинци ще почиват у нас това лято

Кризата в Украйна доведе до това, което анализирахме и очаквахме- по-голям приток на украинци към България. В момента има с 16 процента повече...

Зам.-министър Димитров откри Българо-виетнамски бизнес форум в София

/КРОСС/ България отдава голямо значение на развитието и задълбочаването на двустранните взаимоотношения със Социалистическа Република Виетнам. Свидетелство за това са регулярните срещи, периодичното провеждане на сесии на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия, както и двустранни бизнес форуми, като днешния. Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров при откриването на българо-виетнамски бизнес форум. Той допълни, че ползотворните разговори и постигнатите договорености по време на тези официални и работни срещи допринасят за развитието на двустранните отношения във всички области от взаимен интерес, особено в сферата на търговско-икономическото партньорство.През последните години България поддържа добра макроикономическа и финансова стабилност, което е и в основата на икономическата политика на нашето правителство, каза още зам.-министър Димитров и добави, че Виетнам е традиционен партньор на България в Азия. Страната ни има добри производствени традиции в областите промишленост, машиностроене, фармацефтика и селско стопанство.Убеден съм, че с участието в днешния бизнес форум на представители на виетнамските делови среди, работещи в България, Румъния и Унгария, ще допринесе за по-ефективното диверсифициране на сътрудничеството в сферата на търговско-икономическите отношения между България и Виетнам, каза още зам

Пропадна част от строяща се трибуна на стадиона на "Ботев"


Кофражът на част от южната трибуна на стадиона на "Ботев" (Пловдив) е пропаднал, съобщи местният сайт TribunaPlovdiv.bg.

Електронното издание не съобщава за пострадали работници на строителния обект.

Инцидентът е станал, когато строителите са започнали да наливат бетона на трибуната. Тогава под тях се е отворила дупка с приблизителен диаметър около 10 метра, която погълнала кофража.

Пропадането на тази част от трибуната може да предизвика спиране на строителните...

Греков се срещна с азербайджанския си колега Гейдар Асадов в Баку

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с министъра на земеделието на Азербайджан Гейдар Асадов в Баку.

Кой плаща за безотговорността в планината

Около 60 000 лв. струва 4-дневната акция по издирването на 3-мата изгубени студенти в Стара планина. Над 100 души, два военни хеликоптера “Кугър”, един на Гранична полиция и делтапланеристи търсеха студентите Виктор Димитров от Стара Загора и Веселин Тодоров и Христо Иванов от Велико Търново. Накрая младежите сами слязоха от планината. Въпросът, да Около 60 000 лв. струва 4-дневната акция по издирването на 3-мата изгубени студенти в Стара планина. Над 100 души, два военни хеликоптера “Кугър”, един на Гранична полиция и делтапланеристи търсеха студентите Виктор Димитров от Стара Загора и Веселин Тодоров и Христо Иванов от Велико Търново. Накрая младежите сами слязоха от планината. Въпросът, да

Планова подмяна на електромери в Западна България за периода 26-31 май

/КРОСС/ Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: София-градНа 26.05.2014 г. /08.00-08.00 ч/ - гр. София - Свобода, бл. 33 вх. А, БНа 26.05.2014 г. /08.00-16.00 ч/ - гр. София - Младост 4, бл. 419, вх. 1На 26.05.2014 г. /08.00-16.00 ч/ - с. Лозен - ул. Гергана, ул. Съединение, ул. Янко ПанайотовНа 26.05.2014 г. /08.30-16.00 ч/ - гр. София - Красно село, ул. Пиърс Омахони 39-41На 26.05.2014 г. /08.30-16.00 ч/ - гр. София - Красно село жк Лагера бл. 11 вх. А, вх. Б, жк Лагера бл. 15 вх. А, вх. Б вх. ВНа 26.05.2014 г. /08.30-16.00 ч/ - гр. София - Красно Село ул. Боговец 6На 26.05.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - кв. Драгалевци - ул. Акад. Петър Динеков 23, бл. къща С2, къща С3На 26.05.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - кв. Княжево ул. Прохлада 10, 12, 13, 15, 15-А, 16, 18, 19, 20, 20а, 25, 24-а, 26, 27, 28, 30, 30-а, 32, 34, 37, 4, 40, 42, 42а, 5, 6, 7, 8, 9На 26.05.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - кв. Княжево ул. Райска градина 1, 14, 15, 16а, 18, 20, 22, 23, 27, 28, 29, 3, 30, 32, 34, 35, 36, 37, 39, 39а, 40На 26.05.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - гр. София - жк Люлин 10, бл

БДЖ строи нов терминал до Пловдив, ще привлича товари

В края на тази година до жп гара Тодор Каблешков ще започне изграждането на интермодален терминал, който ще комбинира автомобилен и железопътен транспорт. Днес в НКЖИ бяха подписани договорите с двете компании, ангажирани с проекта - строителят и надзорникът.

Топла вода в Тихия океан виновна за зимата в САЩ

Свързаните със затоплянето гръмотевични бури на свой ред предизвикали промени във въздушните течения, които "изсмукват" студен въздух от Арктика

Калфин: Няма как България да има успех в Европа, ако няма цел

София /КРОСС/ Няма как България да има успех в Европа, ако няма цел. Това заяви в ефира на радио К2 водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин. Той допълни, че не вижда нито една формулирана цел нито за развитието на държавата, нито за реформа в някой от важните сектори. „Вместо това виждаме една безумна конфронтация, виждаме очевиден натиск от страна на големите партии върху гражданите - да не гласуват, да се разочароват от изборите, да си кажат - нашият глас нищо няма да промени и да си стоят в къщи".Ивайло Калфин коментира практическата липса на предизборна кампания. „Лидерите на партиите се крият и не се появяват на дебати, лидерите на листите не се появяват на дебати, много от партиите нямат и не поемат предизборни ангажименти, много от водачите, начело с г-н Станишев, заявяват, че няма да станат евродепутати. С всичко се опитват да смачкат кампанията - да накарат хората да си стоят в къщи и да продължат статуквото. А статуквото е една държава, която върви без цел, в която проблемите се решават ден за ден и в която, включително с европейските средства, едни хора забогатяват изключително много, за сметка на масовото обедняване.По въпроса за очертаващото се присъствие на евроскептици и националисти в следващия ЕП, Ивайло Калфин смята, че това няма да промени чувствително средата. По-важното е накъде отива Европа и какво България си поставя като цел - къде ние искаме да бъдем в Европа, обясни той

Мистериозно изчезнали братя опитали да сложат ръка на бизнеса на Таки

Двама братя, работили за организацията на Христофорос Аманатидис-Таки в България, докато той се крие в чужбина, са изчезнали мистериозно по абсолютно същия начин като легендарния бандит от близкото минало Мето Илиянски. Николай Биков и брат му Радослав са в неизвестност от 18 ноември 2013 г.

ДФ "Земеделие" изплати 228 965 лв. по схемата за ягоди и малини

Общо 85 стопани получиха субсидии по Схемата за подпомагане на производителите на ягоди и малини, необвързана с производството. Помощта е в размер на 44,98 лева на декар.

Путин: Русия е готова да работи с новата власт в Украйна

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Русия планира да си сътрудничи с новите структури на властта в Украйна след президентските избори."Ние и днес работим с тези хора, които контролират властта, но след изборите, разбира се, ще работим и с новоизбраните органи. Надявам се, че след изборите всички бойни действия ще бъдат спрени незабавно", каза Путин.В допълнение той заяви, че Русия се надява, че преките контакти, започнали между враждуващите страни в Украйна, ще доведат до положителен резултат , но главното условие за това е прекратяване на насилието."Всеки сблъсък приключва с преговори и колкото по-рано започнат те, толкова по-добре. И затова ние винаги сме насърчавали враждуващите страни да започнат преки контакти . Първите контакти, включително и с нашето пряко участие, се състоя", каза Путин.

Проверката срещу Василев, Пеевски и Бареков се върти между прокуратурата, БНБ и данъчните

Проверката по сигнала на "Протестна мрежа" за съмнителното финансиране и данъчни престъпления срещу банкера Цветан Василев и политиците кандидати за евродепутати Делян Пеевски и Николай Бареков продължава вече три месеца и не се вижда финала й. Тя се върти между държавното обвинение, образувало проверката, и институциите, които трябва да подадат необходимата информация - БНБ, Националната агенция за приходите, Комисията за финансов надзор.   В сряда главният прокурор Сотир Цацаров каза пред журналисти, че проверката не може да приключи бързо, тъй като са възложени и данъчни ревизии и ще се наложи и разкриване на данъчна тайна.   Така активната предизборна кампания на лидера на "България без цензура" Николай Бареков и "отсъстващата" кампания на сложения под №2 в листата на ДПС Делян Пеевски приключва щастливо непомрачена от евентуални смущаващи разкрития.   Друг е въпросът дали такива можеше да има, ако институциите, от които прокуратурата очаква отговори, са реагирали своевременно.   "Данните (от БНБ - бел. ред.), които са ни изпратени, или не са данните, които бихме искали да получим в хода на проверката, или са непълни и се нуждаят от разширяване", коментира в сряда главният прокурор.   "По отношение на част от данните от НАП ни бе отговорено, че представянето им изисква разкриване на данъчна тайна по реда на ДОПК. Подписал съм писмо по силата на разпоредбите на този кодекс, с което искам разкриване на данъчна тайна, след като НАП счита, че това е данъчна тайна. И най-сетне вчера (във вторник - бел. ред.) е пристигнало допълнение към сигнала, което има същите податели, и което допълва отделните пунктове от него (...). Вътре има твърдения, които изискват много конкретни, събиране на данни от КФН, както и допълнителни данни от тази комисия и от финансов надзор по отношение на конкретна банка", каза още Сотир Цацаров.   "Проверката не би могла да приключи твърде бързо (...), тъй като са възложени и данъчни ревизии, които не могат да приключат в рамките на две седмици, а необходимо да бъде разкрита и данъчна тайна. Предприети са тези стъпки. До БНБ на три пъти са изисквани документация и документи за тези лица. Така че не очаквайте тази проверка да бъде приключена бързо", потвърди и зам.-главният прокурор Сотир Цацаров.   В материалите, подадени до прокуратурата, са визирани съмненията за сериозни несъответствия между подадените от "успелия млад човек" Пеевски (както той сам се окачествява) официални декларации и действително притежаваното от него имущество.   Цитирани са и данни за връзки между Пеевски, майка му Ирена Кръстева и офшорни дружества. В сигнала се визира и дейността на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, както и кредити, които КТБ отпуска на свои клиенти – свързани лица, в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения. В сигнала се обръща внимание и на произхода на средствата на движението на Бареков "България без цензура", което прерасна в партия. На въпрос на Mediapool как да се разбират думите на главния прокурор за многократната и продължителна комуникация на обвинението с БНБ и Националната агенция за приходите, от двете институции отказаха какъвто и да е официален коментар.   Това не е изненадващо, тъй като БНБ и НАП по принцип се въздържат да дават информация по текущи проверки. Проблемът е, че ако съмненията, посочени в сигнала на "Протестна мрежа" са факт, то нарушенията са станали със знанието и съдействието (активно или пасивно) на БНБ, КФН и НАП. В такъв случай на прокуратурата се отваря много по-голяма работа и от съвсем друг порядък, тъй като близостта на управляващото мнозинство с визираните лица предопределя реакцията на парламента, което избира управителя на БНБ и Комисията за финансов надзор, и правителството, което отговаря за НАП.   От думите на главния обвинител не стана ясно в какъв срок може да завърши проверката дали три публични фигури са изрядни във финансовите и данъчните си отношения, за да бъдат потвърдени или прекратени съмненията за тяхната обществена порядъчност. Не се разбра и какво би предприел спрямо институциите, които бавят исканата информация, тъй като ако няма реакция, биха възникнали подозрения за бавене на топката по "взаимно съгласие.   По време на предишния си шеф Борис Велчев прокуратурата превърна в запазена марка практиката да разтегля във времето проверки по обществено значими случаи, като се позовава на обема на работата. Така преди шест години бе назначена проверка на няколко крупни имота на ДПС, свързвани с тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган.   Депутатите от комисията за борба срещу корупцията в 40-ото Народно събрание поискаха да разберат кой е действителният собственик на тези имоти. Сигналът, който комисията изпрати в прокуратурата, послужи за образуване на проверка. Последно за развоя на проверката се чу чак в средата на 2012 година.   Причината бе, че тогавашното ръководство на НАП начело с Мария Мургина на практика отказваше да сътрудничи на депутатите. Приемникът й на поста Красимир Стефанов изпрати две писма до парламента. От тях стана ясно, че имотите, свързвани с Доган, са купени на съмнително ниски цени, работят на загуба, но получават огромни банкови кредити.   Четири години по-късно - през 2012 година, прокуратурата съобщи, че не води разследване около имотите на Доган.   Прословутите имоти на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов бяха проверявани от НАП, която след доста месеци "работа" не установи нищо нередно, но не разсея съмненията, че има несъответствие между доходите на проверявания и стойността на имотите. След като приходната агенция се сдоби с ново ръководство, в края на миналата година започна нова проверка на същите имоти. Резултат още няма.

Нивото на река Дунав бавно се покачва

Напрегната е ситуацията в Плевенско и Великотърновско, Русе и Силистра - пред въвеждане на втора степен на готовност при заплаха от наводнение

Чавдар Николов: Икономическото единство между ЕС и САЩ е трудно постижимо

Постигането на икономическо единство между Европейския съюз и САЩ ще се постигне трудно, смята икономистът проф. Чавдар Николов. Според него...

Ето къде ще гласуват кандидатите на БСП за евродепутати на 25 май

Сергей Станишев – 10:30 ч. - София СИК 43 Национално музикално училище Сергей Станишев – 10:30 ч. - София СИК 43 Национално музикално училище "Любомир Пипков" ул. Оборище №18 Илияна Йотова – 11:00 ч. –София „Професионална гимназия по фризьорство и козметика” - София Ул. Атанас Далчев Достена Лаверн – 10.00 - Пловдив СИК 97 р-н Централен СОУ „Гео Милев” ул. Пенчо Славейков №1 Евгени Кирилов – 11:00 – София - 9 ФЕГ

4 години затвора за Венко Измамата мамил перничани през лятото на 2011 година

Пловдивският районен съд осъди подсъдимите Венелин Качаков, Георги Пасев и Георги Христов. Венелин Качаков беше осъден на 4 години затвор при първоначален строг режим. Георги Пасев беше осъден на 4 години затвор при първоначален общ режим. Георги Христов беше осъден на 3 години затвор при първоначален строг режим, пише plovdiv24.bg.

Те бяха признати за виновни в това, че през периода от 07.06.2011 г. - 03.08.2011 г. в гр. Пловдив, гр. Димитровград, гр. Пазарджик, гр....

Продължава

Спипаха 10 кг хеорин на "Капитан Андреево"

20 пакета били скрити в тайник пред шофьорската седалка


Утре над страната ще преобладава слънчево време

До полунощ все още на отделни места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. След полунощ над по-голямата част от страната ще се изясни. Утре над страната ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността по-значителни над Източна България, а в следобедните часове и над планинските райони, където на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

Малките "чукове" приемат "Левски" за излъчване на представителите на Югозападна Зона за държавно първенство

Днес бе теглен жребият за излъчване на представителите на Югозападна Зона за държавно първенство за деца, родени 1999 г.

"Левски" с треньор Викторио Павлов гостуват на "Миньор" (Перник) на 26-и май (понеделник) от 17:00 часа. Срещата-реванш е на 29-и май (четвъртък) от 17:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“, съобщават "сините", цитирани от novsport.com.

Повишения за европейските акции в петъчната сесия

Влошаването на бизнес доверието в Германия ограничи ръстовете


Проблемът с турските квоти за тирове скоро може да се разреши

Появи се перспектива за разрешаване на проблема на фирмите-превозвачи, осъществяващи спедиция от Турция за Европа. Това пише в днешния си брой електронното издание на турския вестник "Хюриет"...

Волейболът прие бюджет от 5,9 млн. лв

Общо събрание на Българска федерация волейбол прие бюджет от 5,9 млн. лв. Редовното издание на форума се проведе преди мача на България със САЩ от Световната лига във Варна. Само 45 клуба изпратиха св...

Ивайло Калфин: Да не изчезнат някои социологически агенции след изборите

Нещо странно става със социологическите агенции. След предишните избори една социологическа агенция изчезна, сега може и същото да стане. Това го отдавам на желанието социологията да стане агитационен...

ГЕРБ отрича, че е имало телефонен разговор между Борисов и Ердоган

От пресцентъра на ПП ГЕРБ информираме, че днес не сме изпращали прессъобщение до медиите за проведен телефонен разговор между председателя на ГЕРБ и турския премиер Реджеп Ердоган, съобщиха от прес...

Миньорите от Бобов дол: Никой не ни купува

Централната избирателна комисия съобщи, че отхвърля проект на решение по жалба на партията "Зелените" за нарушения в предизборната агитация, посочени в репортаж на Нова телевизия на 21 май в предаването "Здравей, България!".

Посрещнахме 22 герои, завърнали се от ужаса в Сърбия

В България се завърнаха 22 пожарникари, които цяла седмица се бориха с водния ад в съседна Сърбия.

Ето къде ще гласуват кандидатите на БСП за евродепутати на 25 май

Сергей Станишев – 10:30 ч. - София СИК 43 Национално музикално училище "Любомир Пипков" ул. Оборище №18
Илияна Йотова – 11:00 ч. –София „Професионална гимназия по фризьорство и козметика” - София Ул. Атанас Далчев
Достена Лаверн – 10.00 - Пловдив СИК 97 р-н Централен СОУ „Гео Милев” ул. Пенчо Славейков №1
Евгени Кирилов – 11:00 – София - 9 ФЕГ Сергей Станишев – 10:30 ч. - София СИК 43 Национално музикално училище "Любомир Пипков" ул. Оборище №18 Илияна Йотова – 11:00 ч. –София „Професионална гимназия по фризьорство и козметика” - София Ул. Атанас Далчев Достена Лаверн – 10.00 - Пловдив СИК 97 р-н Централен СОУ „Гео Милев” ул. Пенчо Славейков №1 Евгени Кирилов – 11:00 – София - 9 ФЕГ

Хванаха над 1.3 тона отровен пипер за България

Хасково /КРОСС/ Инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Хасково, не допуснаха внос на 1 340 килограма сладък пипер от Република Турция през ГИП "Капитан Адреево" заради наличие на неразрешен за употреба пестицид difenthiuron (дифентиурон), установен при рутинна проверка на пратка, предназначена за внос на територията на Р. България, като крайното местоназначение на стоката е град София.Употребата на този пестицид за защита на растенията и растителните продукти от въздействието на вредителите е забранено от Общността, поради което цялата пратка (1340 кг) ще бъде унищожена в екарисаж под контрола на представител на компетентния орган. Към настоящия момент в ЕС има установени само 29 случая на пратки, отхвърлени на граница поради установено наличие на diafenthiuron в храна. Продуктите, в които е бил установен, са чай с произход Китай и Хонг Конг, броколи от Китай, бамя с произход Индия, листа от къри с произход Индия и за пръв път се установява наличието му в пратка с произход Р. Турция, предназначена за внос в Общността.След установеното несъответствие, БАБХ е нотифицирала/уведомила Европейската Комисия за горецитирания случай чрез Системата за бързо предупреждаване за храни и фуражи RASFF.

Общински бус агитира за ГЕРБ?

Пловдив /КРОСС/ Какво прави бус на общинското предприятие "Градини и паркове" пред палатката на ГЕРБ в центъра на Пловдив? Този въпрос зададоха читатели на Марица.бг. Будните граждани са подкрепили думите си със снимков материал. Читателите твърдят, че общинския бус е закарал днес предиобед предизборни материали в щаба на ГЕРБ. Хората се възмущават защо общинско предприятие е впрегнато в предизборната кампания на една партия.

Нова мода: Организиране на бягства по интернет

"Изчезването на детето е сред най-големите кошмари, който може да преживее един родител - обяснява канадската психоложка Пина Акрамон. - 72% от сигналите, които майките и бащите подават в полицията, са свързани с бягства на тийнейджъри от домовете им. Докато е на улицата, момичето или момчето е изложено на всякакви опасности.

Няма опасност българите да останат без лични лекари

Андреева: Промяната в закона предстои да се гледа от НС

Няма опасност част от българи да останат без лични лекари

Андреева: Промяната в закона предстои да се гледа от НС


БСП за купуването на гласове: Не подценявайте миньорите

Коментарите на хората от листата и от ръководството на БСП, с които OFFNews успя да се свърже, по повод скандала с купуването на гласове в полза на "Коалиция за България" в мини Бобов дол на Христо Ковачки бяха от "няма да коментирам" до "не подценявайте миньорите". "Коментари няма да правя до края на кампанията", категоричен беше Петър Курумбашев , който е номер 4 ви листата на Коалиция за България и дори излезе от парламента, за да се отдаде на предизборната кампания. Не пожела да коментира репортажа на "Нова телевизия" и втората в листата - Илияна Йотова , с оправданието, че не го е гледала. На въпрос дали на БСП по принцип й се налага да купува гласове и правила ли го е на други избори тя отговори: "Никога не съм виждала да се купуват гласове от името на Българската социалистическа партия". Журналистът Александър Симов , който е номер 8 в листата на социалистите, обяви, че това, което се е случило в мини Бобов дол е самоинициатива  на партия "Лидер" (Христо Ковачки е основател на партия "Лидер") "БСП не разчита на купен вот и може да победи без тези прийоми и да смаже ГЕРБ на тези избори", смята Симов. По-рано днес в кулоарите на парламента Мая Манолова призова: " Не подценявайте миньорите , не обиждайте тяхното достойнство, Те са хора със самочувствие и ще направят сами своя избор".

Скирос става дестинация за орнитоложки туризъм

Наблюдателите на птици могат да бъдат разпознати от километри. С шапки на главите и стативи с професионални фотоапарати, камери и бинокли в ръце те се движат тихо и предпазливо, за да не уплашат обекта на своите наблюдения.

прочети повече

Арестуваха варненец, обрал голям хранителен магазин

На 22 май е получен сигнал от управител на магазин за хранителни стоки от голяма верига, намиращ се на ул. "Иван Срацимир", за това, че неизвестно лице е извършило кражба на хранителни продукти от стелажите на магазина. След проведени оперативно – издирвателни дейности като извършител е установен П.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване