Експерт: Партиите не защитиха посланията си в еврокампанията

"Важно е да гласуваме и да изпратим грамотни хора в ЕП"


Михаил Екимджиев за прокуратурата по случая "Плевнелиев": Отново театър на абсурда


"За пореден път след казуса в Костинброд преди година прокуратурата се проявява като активен и безцеремонен участник в политическия живот на България. Отново пред очите ни се разиграва театър на абсурда, нелепа гротеска за наивници. Обяснява ни се, че някакъв неизвестен, малоумен или лекомислен прокурор по грешка е инициирал проверка срещу президента, когото конституцията брани от наказателно преследване".

Това заявява правозащитника Михаил Екимджиев в интервю пред "Капитал" за...

Пастир, блъснат от бик е с опасност за живота

На 22.05.т.г. около 11.40 ч. в землището на с. Черница, общ. Сунгурларе, бик блъска пастира Д.И., 62 -годишен от същото село, който със счупени ребра и наранявания по главата, с опасност за живота е откаран и настанен за лечение в МБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава.

 

 

Водачът на преврата в Тайланд стана премиер

/КРОСС/ Главнокомандващият тайландската армия генерал Прают Чан-оча пое ролята на премиер на страната ден след като обяви държавен преврат, предаде DPA. „За времето, през което няма да имаме друг премиер, правомощията на премиер ще бъдат поети от ръководителя на Националния съвет за поддръжка на мира и на реда (военната структура, поела властта в Тайланд вчера)", се казва в разпореждане на армията, което визира генерал Прают. Същевременно сваленият вчера временен премиер на Тайланд Ниватхамронг Бунсонгфайсан се отзова на призовката на военния режим. Общо 38 души са откликнали на призива на военните да се явят пред Националния съвет за поддръжка на мира и на реда. Засега членове на семейство Шинаватра, включително бившата премиерка Инглук Шинаватра, не са се отзовали на изпратените им призовки. Инглук Шинаватра е в списъка от 155 души, на които военните са забранили да напускат страната. Това се правило с цел „поддържане на мира и реда".  

Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков ще посетят регион Варна

Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков ще посетят регион Варна. Програмата на посещението на Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков в регион Варна на 23 май включва закриване на предизборната кампания в Девня в 15 часа и кръгла маса на тема „Лидерството" в 16 часа в зала „Пресцентър" на ФКЦ-Варна.

Държавните средства на Русия - лесна плячка за олигарсите

"Системата в Русия - преплитане на публични услуги с частни интереси"


10 дни за кандидатстване в шестото издание на конкурса Български награди за уеб

През тази година най-значимата надпревара в онлайн сектора у нас ще е с фокус върху новите тенденции в уеб дизайна, уеб маркетинга и интернет бизнеса


Мотопедист изгубва контрол и пада на платното за движение

На 22.05.т.г. около 14.00 ч. в с. Каменар, общ. Поморие, на ул. «Алакария» пред дом №21, мотопед «Пежо», управляван от 77 -годишния К.С. от Поморие, при преминаване по изкуствена неравност на платното за движение, закача опорната степенка на мотопеда. Вследствие на това,  изгубва контрол и пада на платното за движение. Водачът е с разкъсно-контузна рана на дясното око,  настанен е за лечение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

Марси Рийс и Джонатан Алън: 25 май - шанс да бъдат чути всички украинци

В неделя, 25 май, българите ще упражнят демократичните си права, като гласуват в изборите за Европейски пaрламент. Когато влязат в кабините за гласуване и упражнят своето общоприето и обичайно право на глас, нека си спомнят за народа на Украйна. На предстоящите общонационални избори на същия ден Украйна ще застане на кръстопът. Тези избори са В неделя, 25 май, българите ще упражнят демократичните си права, като гласуват в изборите за Европейски пaрламент. Когато влязат в кабините за гласуване и упражнят своето общоприето и обичайно право на глас, нека си спомнят за народа на Украйна. На предстоящите общонационални избори на същия ден Украйна ще застане на кръстопът. Тези избори са

Няма магическа пръчка, която да превърне най-противоречивата в морално отношение Росица Янакиева в прицнеса на евробала

С колоритния със словото си пернишки политик Димитър Огнянов - Джими, разговаряме в последния ден от предизборната кампания.

Как според Вас премина еврокампанията, в частност в Перник?

Вяла кампания , безизразна, има нещо тягостно в нея. Прозират вътрешно партийни интереси, отколкото мисъл за бъдещето на Европа. Критериите са типично нашенски. За мен като перничанин най-интересно е колоритното присъствие на Росица Янакиева от АБВ. За мен това е някаква форма за нелепо изфабрикуван фабрикат за бъдещето на новия европарламент от страна на АБВ. Все пак всички знаем, че Росица Янакиева е една...

Продължава

На 80 години идва старостта за британците


Старостта вече започва чак на 80 години, почти с 20 години по-късно, отколкото са смятали предишните поколения, установи британска анкета, цитирана от в. "Дейли мейл".
Заради по-здравословния и активен начин на живот и по-късното пенсиониране, както и по-доброто познаване на нуждите на възрастните, хората остават млади по-дълго. Старостта вече започва чак на 80 години, почти с 20 години по-късно, отколкото са смятали предишните поколения, установи британска анкета, цитирана от в. "Дейли мейл". Заради по-здравословния и активен начин на живот и по-късното пенсиониране, както и по-доброто познаване на нуждите на възрастните, хората остават млади по-дълго.

Колко депутати ще имат европейските партии в парламента


Европейският парламент е единственият директно избираем орган на Европейския съюз. Жителите на страните членки гласуват между 22 и 25 май, за да изпратят в Страсбург общо 751 депутати.

Агенция "Ройтерс" представя прогнози за това колко депутати ще вкара в Европарламента всяка от парламентарните групи. Данните са базирани на екзит-полове в различните страни, проведени през последната седмица и на резултатите на съответните партии от последните национални избори.


Петков: Изнасяме заседанията на Министерски съвет, за да можем да кажем, че Орешарски е посетил Бургас, Варна и т.н.

/КРОСС/ Вчера бяхме свидетели на уникален случай в международните отношения. Италианският министър-председател по един доста ясен начин не допусна посещението на българския министър-председател в Италия. Нашият посланик там Марин Райков унизи Орешарски с една много цинична усмивка и обяснението, че основната причина за изпъждането на Орешарски е фактът, че е в навечерието на евроизборите. Т.е., когато посещението е договаряно, италианците очевидно не са знаели, че влизаме в този ключов момент. Редно е да си припомним, че Марин Райков беше човекът, който стартира процедурата по открадването на печатницата на Народна банка. И също така е редно да си припомним, че това мнозинство на БСП и ДПС и това правителство не направиха нищо, за да дадат на прокуратурата този грабеж. Само, че италианският премиер застана на принципни позиции - на него инструменти не му трябват, на него му трябват колеги и партньори. А той разбира, че Орешарски е инструмент. Така и така те изгониха от Италия, погледни какво става в избирателния ти район Варна. Там почти не остана висш държавен служител, който да не е крал. Ти ги държиш на работа. Това, може би, е твоят стил на поведение. Но италианският ти колега ти показа, че този стил на поведение е неприемлив. Редно е да се замислиш, че за една година, като министър-председател, си се виждал само с румънския си колега и македонския си такъв

За човека може да се съди по езика, с който се изразява

/КРОСС/Джонатан Суифт (1667-1745), британски писател-сатирик и журналист от ирландски произход, автор на знаменитата класическа сатира "Приключенията на Гъливер": Както може да се разпознае човек по обществото, в което се движи, така може да се съди за него по езика, с който се изразява. 

Старостта за британците идва на 80 години


Старостта вече започва чак на 80 години, почти с 20 години по-късно, отколкото са смятали предишните поколения, установи британска анкета, цитирана от в. Старостта вече започва чак на 80 години, почти с 20 години по-късно, отколкото са смятали предишните поколения, установи британска анкета, цитирана от в. "Дейли мейл". Заради по-здравословния и активен начин на живот и по-късното пенсиониране, както и по-доброто познаване на нуждите на възрастните, хората остават млади по-дълго.

Слабеем ли – губим приятели

Причината – ревност от новия ни външен вид


АБВ закри предизборната си кампания - началото на дългия път на АБВ

/КРОСС/ Партиите във властта правят всичко възможно, за да накарат българите да се откажат от евроизборите и да не отидат до урните в неделя. Защото искат да поддържат статуквото. Не са познали - българският избирател не е глупав. Българският избирател е буден и знае как да защитава интересите си. Ние ще ги изненадаме в неделя. Това заяви водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин на финала на предизборната кампания, отбелязан с голям концерт на Николина Чакърдъкова. „Да съхраним българското" тази вечер беше в столицата. Партиите на статуквото не искат да има кампания, каза Ивайло Калфин и подчерта липсата на дебати по ключови политически въпроси, липсата на предизборни платформи. „Българският избирател вижда какво правят тези, които са във властта и знае защо те не искат да има кампания. Българският народ знае, че България постига успехи тогава, когато има цели, когато знае къде отива. Затова ги е страх, затова в пропагандата се включи какво ли не - и социологически изследвания, и чужди експерти, кой ли не започна да обяснява какъв ще е изходът от изборите. Ще им го покажем на 25-и вечерта. Българският избирател знае, че в политиката има почтени хора, има и лъжци. Има хора, които се борят за справедливост и работят за това, има хора, които говорят и след това не го правят. Знае го българинът това и ще го покаже", каза Калфин. Той допълни, че това е началото на дълъг път на АБВ

Затъналият в дългове градски транспорт в София тегли заем от 81 млн. лв.

Затъналото в дългове за около 100 млн. лв. общинско дружество "Център за градска мобилност“ (ЦГМ)  в София обяви обществена поръчка за избор на банка, която да отпусне заем от 81 млн. лв. Кредитът е необходим за погасяване на задълженията на дружеството, натрупани в периода 2010-2012 г., става ясно от поръчката. За двете години паричният ресурс на ЦГМ е намалял с 46%, което е довело до увеличение на задълженията със 76 на сто. През 2010 г. плащанията към операторите с се бавили с два месеца, а две години по-късно - с пет. За същия период приходите от билети са намалели с 16%, а тези от синя зона - с 19 на сто, приходите от паркинги пък бележат спад от 11%. Отчетен е ръст на приходите от продажби на абонаментни карти с 5% и на приходите от принудително преместване - с 6 на сто. "Въпреки увеличения брой контрольори се наблюдава спад на таксуване на нередовни пътници с 69%", отчитат от ЦГМ. През 2013 г. градският транспорт отчита малко по-добри резултати. Приходите на фирмата са 240 млн. лв., което е с около 22 млн. лв. повече спрямо предходната година. Основната причина за това раздвижване са промените в наредбата за паркиране, с която цената в синята зона скочи от 1 на 2 лв. на час, а в зелената - 1 лв. на час от септември 2012 г. Въпреки че има леко увеличение, приходите са със 70 млн. лв. по-малко от заложените цели. Така на практика единствено приходите от паркиране, крепят градския транспорт на столицата. Общо от платените зони ЦГМ е получил 26.8 млн. лв. през 2013 г., което е с около 6 млн. лв. повече спрямо година по-рано. Тегленето на заем върви заедно с подготовка на нова тарифна политика, която общинското дружество пише от края на 2013 г. В началото на седмицата столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира, че фирмата се бави с предложенията и се надява те да са факт до две седмици. Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов многократно коментира, че единичната цена на билета трябва да се увеличи за сметка на абонаментните карти, които да станат по-привлекателни и изгодни за софиянци. Фандъкова пък лансира идеята за билет за градския транспорт, с който може безплатно да посетиш общински музей в рамките на три дни.

Пазарът на първични публични предлагания в Европа показва признаци на слабост

Качеството на компаниите, които искат да станат публични, сега е значително по-ниско в сравнение с преди 2-3 г., смята анализатор


Цената на WTI се вдигна за трети пореден път тази седмица

Цената на лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се повиши за трети пореден път тази седмица след като спадащите запаси в САЩ дадоха...

Авторът на "Английският пациент" ще бъде ментор на Мирослав Пенков за първия му роман


Майкъл Ондатжи, носител на наградата "Букър" за романа си "Английският пациент", е избрал българския писател Мирослав Пенков за свое "протеже" в менторска програма, която свързва бележити фигури на изкуството с техни обещаващи млади колеги, съобщиха от пресцентъра на програмата.

Българинът, който живее и публикува в Щатите, ще бъде един от седемте участника в The Rollex Mentors and Proteges Arts Initiative за 2014 г. Програмата дава шанс на млади автори от седемте художествени сфери...

„Сова Харис“ за евровота: 31-35% за БСП, за ГЕРБ – 28-32%

През седмицата, предхождаща изборите за Европейски парламент, се регистрира известна динамика на нагласите на избирателите, посочва агенцията

Бареков: Взехме Бойко прасе и го направихме свиня

"Взехме Борисов прасе и го направихме свиня накрая". Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, коментирайки сагата с преминаването на депутата Даниел Георгиев от ГЕРБ в ББЦ и обратното.

Барикадите пазят полупразна пленарна зала, заседание няма да има

Както се очакваше, Народното събрание не събра кворум за да започне днешното извънредно пленарно заседание, на което трябваше да бъде разгледан вотът на недоверие към кабинета, внесен от парламентарната група на ГЕРБ. Процедурата по регистрация в 9 ч. успя да събере само 109 депутати, а за началото на работния ден са нужни 121 души. Парламентарните редици на ГЕРБ бяха почти пълни. От 94 депутати по списък в залата бяха 90 души. От "Коалиция за България" присъстваха лидерите на групата. В залата бе Сергей Станишев, председателят на парламента Михаил Миков, заместничката му Мая Манолова, Янаки Стоилов, Корнелия Нинова и още трима депутати. От ДПС се регистрираха седем души, сред които и председателят на групата Лютви Местан. "Атака" пък бе представена от четирима души. Нито един независим депутат не се регистрира, макар че отцепникът от ГЕРБ Георги Марков е тук. Миков даде 20-минутна почивка, след която депутатите ще направиха нов неуспешен опит, който отново събра само 109 души. Втората регистрация и провала на заседанието предизвика викове от страна на ГЕРБ, които скандираха "страхливци". Междувременно за заседанието пристигнаха и част от министрите на кабинета. За да видят неуспешния опит за събиране на кворум, в залата бяха премиерът Орешарски, вицепремиерите Йовчев и Бобева, финансовият министър Петър Чобанов и енергийният министър Драгомир Стойнев. Те бяха посрещнати с викове "оставка" от редиците на ГЕРБ. Председателят Миков отбеляза, че ентусиазмът на ГЕРБ е добър, но безполезен. "Не става с викове, а с присъствие. Ентусиазмът е добър, но става с присъствие", каза Миков. Тази сутрин парламентът осъмна барикадиран с високи ограждения в деня на дебатите за вота на недоверие. За сигурността на кабинета "Орешарски" се грижат високи заграждения и жандармерия, като присъствието на силите на реда напомня протестите от миналото лято. Полицията е отцепила целия периметър около сградата и картината изглежда досущ като по време на миналогодишните протести. Достъпът е силно ограничен. Металните огради около Народното събрание не са махани от близо година, но днес те са значително подсилени в сравнение с последните месеци. В района се забелязват поне 10 автомобила на жандармерията, засилено е полицейското присъствие. Половин час преди началото на днешното заседание, насрочено за 10 ч, в района имаше и неголяма група протестиращи. Екип на "Господари на ефира" също е пред входа, в очакване на следващия носител на антиприза "Златен скункс". "Наградата" е предвидена за депутата Даниел Георгиев, станал известен с прозвището "иди ми-дойди ми", защото в последната седмица не можа да излезе наясно със себе си къде иска да членува - в ГЕРБ или в "България без цензура". В крайна сметка ГЕРБ го изключиха.

Лятната академия на "Заедно в час" организира безплатно лятно училище


Образователната програма "Заедно в час" за четвърта поред година организира безплатна "Лятна академия за успех и забавления" за ученици от 1 до 12 клас. Записването в академията става до 15 юни на сайта на фондацията zaednovchas.bg с попълване на онлайн формуляр. 

Учениците, записали се за "Лятна академия за успех и забавления" ще могат да подобрят резултатите си по избрани от тях предмети, както и цялостната си мотивация за учене. В онлайн формата за кандидатстване те могат да...

Вашингтон променя тона

/КРОСС/ В Ню Йорк се проведе закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на обсъждането на ситуацията в Украйна. Постоянният представител на Русия Виталий Чуркин поде въпроса за задържаните в Украйна руски журналисти от телевизия Lifenews. На заседанието бяха обсъдени и трагичните събития в Одеса от 2 май. Помощникът на генералния секретар на ООН за правата на човека Иван Шимонович заяви, че преговорите с украинските власти по повод освобождаването на руските журналисти продължават, но относно резултатите не съобщи нищо конкретно. Според Чуркин, никой не се решава да осъди действието на украинските власти. Представителят на Великобритания дори запази мълчание, макар че стана дума не само за руски граждани, но за британския журналист Греъм Филипс. Няколко часа след заседанието на Съвета за сигурност Филипс бе освободен. Сега журналистът призовава властите в Киев да освободят руските му колеги. „Ние имахме още една странна дискусия – за употребата на сила в Източна Украйна. Аз попитах господин Шимонович за неговото отношение към артилерийските стрелби, които постоянно се провеждат в Славянск. Отговорът отново бе:”Ние водим разследване”… Аз зададох въпроса и в малко по-различна форма: ако обвиненията в произвеждането на артилерийска стрелба бъдат доказани, съгласни ли сте да признаете това за прекомерно използване на сила от страна на украинските власти? Но отговор не получих”, заяви Виталий Чуркин

Пламен Орешарски ще представи до дни актуализираната програма на кабинета

Основният акцент ще е върху образованието и здравеопазването, заяви премиерът


Два дни преди изборите припомняме думите на Камата: Който играе печели, който не играе - не печели!

/КРОСС/ В последния ден на предизборната кампания всички политици и анализатори съветват гражданите да отидат до урните на 25 май, неделя, и да упражнят правото си на глас, да не остават безучастни към избора на наши представители в Европейския парламент. Да гласуват по съвест и по убеждение. Да не си продават гласа. Два дни преди изборите припомняме думите на футболната легенда Христо Стоичков: „Който играе печели, който не играе - не печели!"    

София Комерс-Заложни къщи не планира дивидент по обикновените акции

Притежателите на привилегировани книжа се предвижда да получат гарантирания дивидент от 0,75 лв. на акция


Община Поморие награди 80 културни и просветни дейци

В навечерието на празника на българската просвета и култура – 24 май, на официална церемония в салона на НЧ „Просвета 1888” бивши и настоящи учители и читалищни дейци от Община Поморие бяха наградени с плакети и грамоти. Церемонията се провежда за трета поредна година по инициатива на кмета Иван Алексиев.

Заместник-кметът Илия Джингов връчи награди на осемдесет културни и просветни дейци. Той прочете поздравителен адрес от името на кмета Иван Алексиев, в който се казва: „Благодаря ви от мое име, от името на родителите, на децата, на всички граждани на община Поморие затова, че посвещавате енергията и труда си, за да съхранявате и развивате културата и образованието. (…)Нека в основата на вашите творчески търсения, винаги да стои човеколюбието! Нека делата ви винаги да бъдат увенчани с успех!” Поздравления от името на Общински съвет Поморие отправи председателят на постоянната комисията по образование Стефка Ангелова.

Директорите на СОУ „Иван Вазов” Поморие, ОУ „Христо Ботев” Поморие, ОУ „Христо Ботев” Ахелой, ЦДГ „Веселушко” Поморие и ОДЗ „Детелина” Поморие получиха специални плакети с логото на кампанията „Поморие – моят зелен град” и благодарствено писмо от кмета Алексиев за активното участие на учителите и учениците в инициативата. „Вълнението и желанието, с което децата участваха в засаждането на дърветата, е похвално. Тяхното отношение към природата е резултат от примера, който получават от своите учители и родители. Като кмет на тази община, за мен е гордост, че тук растат будни млади хора.” – казва кметът в писмото си.

В празничната програма участваха Даниел Йонков, Габриела Василева и Александър Борисов от ЦДГ „Веселушко”, Пламен Иванов и танцьорите от ДФТА „Раковина”. Водещ на церемонията беше Атанас Димитров.

Ето кои са наградените учители тази година:

СОУ „Иван Вазов” гр. Поморие

Емилия Цонева

Хризантема Карталова

Мария Янкова Кафадарова

Янка Ставракева

Христина Аладжова

София Илчева

Мария Колева Петрова

Софка Атанасова Вангелова

Зоя Андреева Каварджикова

Валя Тодорова Георгиева

Йордан Василев Николов

ОУ „Христо Ботев” гр. Поморие

Живка Иванова Митева

Величка Илиева Кечеджиева

Димитринка Атанасова Калчева

Йоанна Здравкова Владимирова-Костадинова

Атанас Парашкевов Атанасов

Веселина Тодорова Кънева

Марийка Иванова Алексиева

Недялка Стоянова Божинова

Парашкева Калпаклиева

Марийка Янева Каменска

Калинка Дапчева

Станка Стефанова Муладжикова

Стоянка Кунева

Цвета Христова Бургазлиева

Стефка Василева

Василка Змилтиядова

Иванка Желева

Добринка Миланова

Кица Радева

Василка Тодорова Димитрова

Иван Георгиев Димитров

Анастасия Стайкова

Зоя Димитрова Тонозлиева

Лиляна Димитрова Илиева

Димитрина Ганева

ОУ „Христо Ботев” гр. Ахелой

Нина Атанасова Стоянидис

Десислава Вълкова Червенкова

Парашкева Димитрова Друмева

Василка Георгиева Пейкова

Стефанка Лозанова

Жеко Маринов Жеков

ОУ „Христо Ботев” с. Бата

Станка Стоянова Георгиева

Калина Христова Богоева

ОУ „Отец Паисий” с. Страцин

Лъчезар Димитров Димитров

Иван Вътков Иванов

Фатме Юсеин Али

ОУ „Г.Ст. Раковски” с. Гълъбец

Стоянка Стефанова Роева

ОУ „Христо Ботев” с. Горица

Янка Димитрова Пеева

Мария Радева Стаматова

ОУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Каблешково

Калинка Стоянова Попова

НУ „Константин Величков” с. Габерово

Иванка Стоева Пенкова

Димитър Василев Пандев

Станка Тодорова Пандева

ОУ „Елин Пелин” с. Дъбник

Таня Желязкова Илиева

Минка Георгиева Колева

ПГТ „Алеко Константинов” гр. Поморие

Иванка Димова Дончева

Мария Михайлова Баръмова

Димитър Ангелов Конов

ЦДГ „Веселушко” гр. Поморие

Радка Неделчева Вълчева

Кръстина Димитрова Стефанова

Анета Димова Петкова

ОДЗ „Детелина” гр. Поморие

Иванка Георгиева Петрова

Марияна Георгиева Койчева

Валентина Радойчева Андреева

ЦДГ „Теменуга” гр. Ахелой

Марийка Маринова Вълчева

Винка Славова Узунова

Пенка Костадинова Христова

ЦДГ „Сребърно звънче” с. Страцин

Тодорка Георгиева Николова

Юлия Йорданова Йорданова

Жана Атанасова Костадинова

ОДЗ „Радост” гр. Каблешково

Нели Димитрова Боева

Анна Стоянова Пейчева

Марийка Георгиева Душева

Димитрина Аргирова Стоева

НЧ „Просвета 1888” гр. Поморие

Ралица Ефтимова

НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие

Елена Борисовна Илиева

НЧ „Светлина 1934” гр. Ахелой

Койка Димитрова

НЧ „Христо Ботев 1963” с. Медово

Атанас Митев Димов

НЧ „Просвета 1928” с. Порой

Янка Кръстева

 

Партия се готви да купи над 20 000 гласа в Пловдив

/КРОСС/ 700 000 лева за организиране на контролиран вот и купуване на гласове е отпуснал един от кандидатите за Европарламента. Парите са предназначени за етническите махали в Пловдив, като основен разпределител на средствата е известен местен бизнесмен от ромски произход, чиято задача е да определи разходването на бюджета и "заплатите" на отделните звена в схемата. Това разкриха пред Дарик очевидци, които са се отказали от участие в мрежата, заради "несправедливо възнаграден труд". Във всяка секционна избирателна комисия, в която има гласоподаватели от електората, е разпределен отговорник, чието възнаграждение е 500 лв. В зависимост от броя гласоподаватели, които са избрани да гласуват контролирано в конкретната секция, отговорникът получава определена сума, като според запознати, преди това се кълне в Корана. Оказва се, че новата схема за контролиране на вота, чрез поставени лица в секционните избирателни комисии, намалява цената за един глас. Според същите източници за евровота са фиксирани по 20 лева на всеки от ромските махали в Пловдив, който е готов да пусне бюлетина срещу пари. Това разказа за Дарик човек, който се представи за отговорник в секция в „Столипиново". Според информацията тази вечер или утре, кандидат за евродепутат, заедно със свои емисари, ще обикаля по домовете на хората, за да им предлага и лично пари, както и да ги агитират да гласуват за определената партия

Независими наблюдатели или купени гласове?

Оказва се, че партиите на тези избори не само ползват така наречените "независими фондации" с наблюдатели, но и някои от тях са регистрирани на името на лидерите, алармират от Нова ТВ

Проверяват превозвачите за международните лицензи

Превозвачите ще бъдат проверявани за всички издадени международни лицензи, съобщи заместник-министърът на транспорта Антон Гинев. Издадените...

Шефът на Fiat призова да не се купува електрическия 500

Компанията губи по 14 000 долара от всеки продаден хечбек


Миньорите в Бобов дол станаха заложници на схемата за контролиран вот

Освен че са били притиснати да дадат гласа си за БСП на евроизборите, за да не загубят работата и доходите си, миньорите от Бобов дол явно са подложени на последващ натиск да декларират, че такава принуда не е имало. Декларацията, подписана от 188 работници от мините на бизнесмена Христо Ковачки, бе оповестена в петък вечер, преди деня за размисъл и ден след като ЦИК отказа да накаже когото и да е за разкритата схема на контролиран вот.   Миньорите се разграничават от репортажите по Нова телевизия, заснети със скрита камера и излъчени на 21 и 22 май, като изразяват съмнение относно автентичността им и искреността на лицето със скрита самоличност.   Работниците заявяват, че никога не са били принуждавани, заплашвани или подлагани на натиск от работодателя си, от други колеги или от политическа партия по отношение на вота им за евроизборите.   Ние не можем да бъдем купени, не бихме продали правото си на глас, защото ние сме свободни хора, а не роботи, на които им се дават команди, се казва в декларацията.   Работниците призовават медиите да спрат да ги слагат под общ знаменател, като се подиграват с труда и правото им на избор.   Разследването на Нова телевизия показва как началникът на открития рудник в Бобов дол събира работниците, за да им представи нов колега и да им напомни за коя партия да гласуват. Освен заплатите, които само този месец служителите ще получат по-рано, началникът напомня и за вече преведения аванс, който този път е набъбнал с 50 лв., с думите: "Безплатен обяд няма".   Междувременно в мрежата изтече пълен запис от репортажа. В него въпросният началник казва: "Бюлетината е номер 15. 25-и, неделя, ще има избори. Тази седмица ще се дават и заплати. Значи, това означава, че добре се работи с правителството, да кажем. Има постъпления от него. Значи, трябва да запазим лоялността към правителството".   Телевизията бе отрязала тази информация при излъчването на репортажа преди два дни, защото предизборната кампания още не е приключила, но обеща да я направи публично достояние в неделя вечерта.   От ГЕРБ обаче заявиха, че нарушението е извършено от БСП (номер 15 в бюлетината).   По-рано членът на ЦИК квотата на БСП Румяна Сидерова каза, че записът е манипулиран, като част от него се отнася за предишни избори. Предстои да се разбере реакцията на прокуратурата, която се зае да разследва случая.   Информаторът на Нова телевизия бил заплашван   От Нова телевизия съобщиха в петък, че информаторът им е подал жалба в София, за да е по-спокоен, че няма да изтече информация.   Причината за това е, че в четвъртък е бил привикан от директора на мината и от други служители и накаран да напише опровержение, че телевизионният репортаж е манипулация и не отговаря на истината. Трябвало е да предаде този документ в полицията в Бобов дол. Той обаче е отказал, след което е бил заплашен с побой. Синдикалисти от мината са изпратили писмо до Нова тв с подобно съдържание.   ЦИК "няма кого да накаже"   В сряда вечерта ЦИК посвети петчасово заседание на въпроса - купуват ли се гласове в мината в Бобов дол или не. По правило заседанията на комисията се излъчват онлайн, но членовете й помолиха медиите да изключат камерите си. Срещу решението има само един глас – този на Ивайло Ивков от квотата на Реформаторския блок.   След три гласувания ЦИК остави казуса без решение с аргумента, че няма кого да накажат. Членовете на комисията не можаха да се разберат дали уреждането на гласове е в държавно предприятие, или в частно, началниците, заснети в репортажа, дали са в действителност такива, и дали има данни за престъпление, за което трябва да бъде уведомена прокуратурата.   ЦИК отхвърлили и предложението в секциите в Бобов дол да има постоянни наблюдатели, за да могат хората там да гласуват спокойно.   Според Румяна Сидерова (БСП) записът е манипулиран, сглобен от поне две части, едната от които се отнася към предишни избори, а медията е заблудила зрителите, като е съобщила, че работниците получават подобен аванс за първи път.   Зам.-председателят на ЦИК Маргарита Златарева (ГЕРБ) пък обвини колегите си, че се опитват да забавят решаването на казуса за след изборите, за да може хората в мините да гласуват, както им е указано. С този аргумент тя гласува против идеята да се назначи проверка, с която да се уточнят имената на началниците. Златарева предложи ЦИК да излезе с решение, че в репортажа се нарушават две забрани – за агитация в държавно предприятие и за агитация от член на работодателска организация на избираема длъжност на работното му място. Тя предложи в решението да се запише и коя е партията, за която агитира началникът.   Росица Матева възрази, че не е ясно кой ще понесе отговорността за нарушенията, след като мините са в несъстоятелност и нямат търговска дейност. Тя се позова на Кодекса на труда, според който служителите можели да са служители само ако имат трудови договори и това трябвало да се установи, преди да се говори за държавно предприятие. Подкрепи я Румяна Сидерова, която се позова на официалния сайт на община Бобов дол. Там пишело, че мините били дадени под наем на частна фирма, а забрана за агитация в частни фирми в Изборния кодекс няма. "Не става дума за "Мини Бобов дол", а за частно предприятие", подчерта Сидерова, цитирана от "Дневник".   Това, че някой под наем осъществява дейност в това предприятие, не го прави частно, отговори Златарева и настоя ЦИК да накаже синдика на дружеството. Мария Бойкинова (ГЕРБ) допълни, че репортажът съдържа данни не просто за агитация, а за търговия с гласове, което е престъпление.   Според Ерхан Чаушев (ДПС) запис със скрита камера не можел да бъде доказателство, а "някой си на изборна длъжност" било твърде обща формулировка. "Защо партията да е виновна? Защо да споменаваме името на партията? За да я стигматизираме ли", попита Чаушев и добави: "Стигмати ли ще слагаме ние тук в момента при определен тип деяние на конкретно лице?"   По думите му не било ясно и дали "началникът" в репортажа бил началник на рудника, или просто началник смяна. Във втория случай не можело да се говори за изборна длъжност в работодателска организация. Не му знаели и името, защото от записа то не ставало ясно.   Чаушев допълни и че ЦИК не може да накаже партията, за която се агитира, защото няма доказателства, че тя е организирала агитацията. Отговорността не можело да носи и фирмата – единствено началникът, за който не е ясно какъв е.   Цветозар Томов (ГЕРБ) предложи членовете на комисията да изгледат пълния запис, но след като формулират проект на решение, за да не се повлияят от информацията за партията.   Идеята предизвика бурни спорове и на няколко пъти членове на ЦИК заплашваха да напуснат заседанието. Ивилина Алексиева (БСП), Александър Андреев (ГЕРБ) и Ерхан Чаушев (ДПС) настояваха, че въпросът е принципен и няма значение коя е партията. В крайна сметка записът беше излъчен, но камерите, които излъчват пряко заседанията на ЦИК, бяха изключени.   ГЕРБ: Името на партията е БСП   От ГЕРБ настояха името на партията да бъде назовано, а от БСП отричат да търгуват с гласове.   В петък Бойко Борисов заяви в кулоаритте на парламента, че социалистите купуват гласове в мината в Бобов дол.   "Името на партията е БСП и всички я знаят в Бобов дол. Защо миналата година в деня на размисъл не спазвахте всички закони и за Костинброд изговорихте всичко, като казахте, че е ГЕРБ? Защо в едните случаи спазваме закона, а в други - не? Вчера БСП и ДПС със съдействието на "Атака" са отказали да пуснат записа и той не е наш, а на разследващи журналисти. Защо не го пуснат? Ясно е, че БСП и това много добре се знае и не само в Бобов дол, но и на много места, че не само се подготвят, но и вече са извършили престъплението. Те вече са превеждали парите", заяви Борисов.   Той допълни, че решението на ЦИК да не обявява името на партията, която е купувала гласове в мината, е взето под натиска на БСП и ДПС.   Мая Манолова: Изборният кодекс дава абсолютни гаранции за честността на вота   Социалистите отвърнаха, че всеки има право сам да решава за коя партия да даде гласа си и не може да се говори за незаконна агитация.   "Искам да призова всички български граждани да гласуват свободно, активно и по съвест на предстоящите избори. Да кажа, че вотът им не може да бъде проследен, не може да бъде контролиран", заяви Мая Манолова, депутат на БСП от Кюстендилския район, където се намира и Бобов дол. Като активен автор и вносител на новия Изборен кодекс Мая Манолова проглуши ушите на публиката със заклинания, че този кодекс ще гарантира честни и прозрачни избори, за разлика от провежданите по времето и закона на ГЕРБ.   "Изборният кодекс дава абсолютни гаранции за тайната и честността на вота. Всеки може да агитира, но никой не може да контролира вота на българските граждани. Не подценявайте миньорите, не обиждайте тяхното достойнство, те са хора със самочувствие, които сами ще направят своя избор", заяви Манолова.

ЦИК остави без решение случая с купуване на гласове в Бобов дол

След пет часови дебати и три гласувания Централната избирателна комисия (ЦИК) остави без решение случая с договарянето на корпоративен вот в мините на Бобов дол, които са собственост на Христо Ковачки, съобщи dnevnik.bg. Аргументът на членовете на ЦИК, които трябва да гарантират провеждането на честни избори в неделя, беше че няма кого да накажат. Случаят с корпоративния вот в мината на Христо Ковачки беше показан в репортаж по Нова телевизия. В разгара на дискусиите Ивайло Ивков (Реформаторски блок) обяви, че всичко е ясно - началниците в мината искат работниците да гласуват с номер 25. В бюлетината той съответства на БКП. Веднага след това Ивков се поправи, като каза "15" и уточни, че става дума за "Коалиция за България", която е с номер 15. Росица Матева (БСП) подвикна, че номерът бил 10 (номерът на Реформаторския блок), а колегата й Румяна Сидерова (БСП) обвини Ивков, че не постъпва колегиално и че членовете на комисията не спазват решението да не се обявяват номера. "Такива са фактите, видяхме го", отговори Ивков. В репортажа, излъчен на 20 и 21 май, се показва как всеки ден вместо инструктаж за работата миньори от Бобов дол получават инструктаж за кого да гласуват. Четирима началници обясняват на работниците, че след вота на 25 май "всеки месец ще се получават парите редовно". Щели да получат и аванс. Медията скрива със звуков сигнал споменаването на номера на формацията, за която се урежда вотът, както и името й. Въпреки очевидното членовете на ЦИК не можаха да се разберат дали уреждането на гласове е в държавно предприятие, или в частно, началниците в репортажа началници ли са, или не, и дали има данни за престъпление, за което трябва да бъде уведомена прокуратурата. БСП: Записът манипулиран, агитация в частни мини разрешена Според Румяна Сидерова (БСП) записът е манипулиран, сглобен от поне две части, едната от които се отнася към предишни избори, а медията е заблудила зрителите, като е съобщила, че работниците получават подобен аванс за първи път. Зам.-председателят на ЦИК Маргарита Златарева (ГЕРБ) пък обвини колегите си, че се опитват да забавят решаването на казуса за след изборите, за да може хората в мините да гласуват, както им е указано. С този аргумент тя гласува против идеята да се назначи проверка, с която да се уточнят имената на началниците. Златарева предложи комисията да излезе с решение, че в репортажа се нарушават две забрани – за агитация в държавно предприятие и за агитация от член на работодателска организация на избираема длъжност на работното му място. Тя предложи в решението да се запише и коя е партията, за която агитира началникът. Росица Матева възрази, че не е ясно кой ще понесе отговорността за нарушенията, след като мините са в несъстоятелност и нямат търговска дейност. Тя се позова на Кодекса на труда, според който служителите можели да са служители само ако имат трудови договори и това трябвало да се установи, преди да се говори за държавно предприятие. Подкрепи я Румяна Сидерова (БСП) която се позова на официалния сайт на община Бобов дол. Там пишело, че мините били дадени под наем на частна фирма, а забрана за агитация в частни фирми в Изборния кодекс няма. "Не става дума за "Мини Бобов дол", а за частно предприятие", подчерта Сидерова. Това, че някой под наем осъществява дейност в това предприятие, не го прави частно, отговори Златарева и настоя ЦИК да накаже синдика на дружеството. Мария Бойкинова (ГЕРБ) допълни, че репортажът съдържа данни не просто за агитация, а за търговия с гласове, което е престъпление. Не можем да накажем никой Според Ерхан Чаушев (ДПС) запис със скрита камера не можел да бъде доказателство, а "някой си на изборна длъжност" било твърде обща формулировка. "Защо партията да е виновна? Защо да споменаваме името на партията? За да я стигматизираме ли", попита Чаушев и добави: "Стигмати ли ще слагаме ние тук в момента при определен тип деяние на конкретно лице?"   По думите му не било ясно и дали "началникът" в репортажа бил началник на рудника, или просто началник смяна. Във втория случай не можело да се говори за изборна длъжност в работодателска организация. Не му знаели и името, защото от записа то не ставало ясно. Чаушев допълни и че ЦИК не може да накаже партията, за която се агитира, защото няма доказателства, че тя е организирала агитацията. Отговорността не можело да носи и фирмата – единствено началникът, за който не е ясно какъв е. Коя е партията? В репортажа на "Нова телевизия" не се споменават името на партията, както и номерът на бюлетината, който работниците трябва да отбележат. ЦИК обаче разполагаше със запис на репортажа без допълнителния звуков сигнал. Цветозар Томов (ГЕРБ) предложи членовете на комисията да изгледат пълния запис, но след като формулират проект на решение, за да не се повлияят от информацията за партията. Според Иво Ивков (Реформаторски блок) пък те трябвало да се запознаят с репортажа, преди да го обсъждат. Идеята предизвика бурни спорове и на няколко пъти членове на ЦИК заплашваха да напуснат заседанието. Ивилина Алексиева (БСП), Александър Андреев (ГЕРБ) и Ерхан Чаушев (ДПС) настояваха, че въпросът е принципен и няма значение коя е партията. В крайна сметка записът беше излъчен, но камерите, които излъчват пряко заседанията на ЦИК, бяха изключени. Според Изборния кодекс и правилника на ЦИК заседанията се излъчват пряко онлайн, с изключение на случаите, в които може да се наруши Законът за защита на личните данни. След излъчването Ивков обяви номерата 25 и 15, а Росица Матева - 10. Томов, който е говорител на ЦИК, настоя комисията да излезе с решение, в което да му разреши да обяви номера, защото ще трябва да отговаря на журналистически въпроси. Мотивът му беше, че дни преди изборите ще започнат спекулации с трите споменати номера. Предложението му обаче беше отхвърлено. По dnevnik.bg

ЦИК остави без решение случая от Бобов дол с купуването на гласове

След пет часови дебати и три гласувания Централната избирателна комисия (ЦИК) остави без решение случая с договарянето на корпоративен вот в мините на Бобов дол, които са собственост на Христо Ковачки, съобщи dnevnik.bg. Аргументът на членовете на ЦИК, които трябва да гарантират провеждането на честни избори в неделя, беше че няма кого да накажат. Случаят с корпоративния вот в мината на Христо Ковачки беше показан в репортаж по Нова телевизия. В разгара на дискусиите Ивайло Ивков (Реформаторски блок) обяви, че всичко е ясно - началниците в мината искат работниците да гласуват с номер 25. В бюлетината той съответства на БКП. Веднага след това Ивков се поправи, като каза "15" и уточни, че става дума за "Коалиция за България", която е с номер 15. Росица Матева (БСП) подвикна, че номерът бил 10 (номерът на Реформаторския блок), а колегата й Румяна Сидерова (БСП) обвини Ивков, че не постъпва колегиално и че членовете на комисията не спазват решението да не се обявяват номера. "Такива са фактите, видяхме го", отговори Ивков. В репортажа, излъчен на 20 и 21 май, се показва как всеки ден вместо инструктаж за работата миньори от Бобов дол получават инструктаж за кого да гласуват. Четирима началници обясняват на работниците, че след вота на 25 май "всеки месец ще се получават парите редовно". Щели да получат и аванс. Медията скрива със звуков сигнал споменаването на номера на формацията, за която се урежда вотът, както и името й. Въпреки очевидното членовете на ЦИК не можаха да се разберат дали уреждането на гласове е в държавно предприятие, или в частно, началниците в репортажа началници ли са, или не, и дали има данни за престъпление, за което трябва да бъде уведомена прокуратурата. БСП: Записът манипулиран, агитация в частни мини разрешена Според Румяна Сидерова (БСП) записът е манипулиран, сглобен от поне две части, едната от които се отнася към предишни избори, а медията е заблудила зрителите, като е съобщила, че работниците получават подобен аванс за първи път. Зам.-председателят на ЦИК Маргарита Златарева (ГЕРБ) пък обвини колегите си, че се опитват да забавят решаването на казуса за след изборите, за да може хората в мините да гласуват, както им е указано. С този аргумент тя гласува против идеята да се назначи проверка, с която да се уточнят имената на началниците. Златарева предложи комисията да излезе с решение, че в репортажа се нарушават две забрани – за агитация в държавно предприятие и за агитация от член на работодателска организация на избираема длъжност на работното му място. Тя предложи в решението да се запише и коя е партията, за която агитира началникът. Росица Матева възрази, че не е ясно кой ще понесе отговорността за нарушенията, след като мините са в несъстоятелност и нямат търговска дейност. Тя се позова на Кодекса на труда, според който служителите можели да са служители само ако имат трудови договори и това трябвало да се установи, преди да се говори за държавно предприятие. Подкрепи я Румяна Сидерова (БСП) която се позова на официалния сайт на община Бобов дол. Там пишело, че мините били дадени под наем на частна фирма, а забрана за агитация в частни фирми в Изборния кодекс няма. "Не става дума за "Мини Бобов дол", а за частно предприятие", подчерта Сидерова. Това, че някой под наем осъществява дейност в това предприятие, не го прави частно, отговори Златарева и настоя ЦИК да накаже синдика на дружеството. Мария Бойкинова (ГЕРБ) допълни, че репортажът съдържа данни не просто за агитация, а за търговия с гласове, което е престъпление. Не можем да накажем никой Според Ерхан Чаушев (ДПС) запис със скрита камера не можел да бъде доказателство, а "някой си на изборна длъжност" било твърде обща формулировка. "Защо партията да е виновна? Защо да споменаваме името на партията? За да я стигматизираме ли", попита Чаушев и добави: "Стигмати ли ще слагаме ние тук в момента при определен тип деяние на конкретно лице?"   По думите му не било ясно и дали "началникът" в репортажа бил началник на рудника, или просто началник смяна. Във втория случай не можело да се говори за изборна длъжност в работодателска организация. Не му знаели и името, защото от записа то не ставало ясно. Чаушев допълни и че ЦИК не може да накаже партията, за която се агитира, защото няма доказателства, че тя е организирала агитацията. Отговорността не можело да носи и фирмата – единствено началникът, за който не е ясно какъв е. Коя е партията? В репортажа на "Нова телевизия" не се споменават името на партията, както и номерът на бюлетината, който работниците трябва да отбележат. ЦИК обаче разполагаше със запис на репортажа без допълнителния звуков сигнал. Цветозар Томов (ГЕРБ) предложи членовете на комисията да изгледат пълния запис, но след като формулират проект на решение, за да не се повлияят от информацията за партията. Според Иво Ивков (Реформаторски блок) пък те трябвало да се запознаят с репортажа, преди да го обсъждат. Идеята предизвика бурни спорове и на няколко пъти членове на ЦИК заплашваха да напуснат заседанието. Ивилина Алексиева (БСП), Александър Андреев (ГЕРБ) и Ерхан Чаушев (ДПС) настояваха, че въпросът е принципен и няма значение коя е партията. В крайна сметка записът беше излъчен, но камерите, които излъчват пряко заседанията на ЦИК, бяха изключени. Според Изборния кодекс и правилника на ЦИК заседанията се излъчват пряко онлайн, с изключение на случаите, в които може да се наруши Законът за защита на личните данни. След излъчването Ивков обяви номерата 25 и 15, а Росица Матева - 10. Томов, който е говорител на ЦИК, настоя комисията да излезе с решение, в което да му разреши да обяви номера, защото ще трябва да отговаря на журналистически въпроси. Мотивът му беше, че дни преди изборите ще започнат спекулации с трите споменати номера. Предложението му обаче беше отхвърлено. По dnevnik.bg

Съдът отново се занимава с "Ми той е тъп"

/КРОСС/ Софийския районен съд ще заседава за четвърти път по делото за клевета, заведено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу бившия телевизионен водещ и настоящ председател на "България без цензура" Николай Бареков. Лидерът на ГЕРБ твърди, че на 19 октомври миналата година в предаването "Дикофф" по "Нова телевизия" Николай Бареков е отправил сериозна обида към него, като е заявил: "Ми той е тъп, той по принцип е тъп." На предишното заседание беше даден ход на делото и беше назначена "видеотехническа лицево индентификационна и фоноскопска експертиза", която да установи кои са участниците в интервюто. Пред съда бяха разпитани водещият на "Дикоff" Сашо Диков, който започна с "лирично отклонение": "Тук се явявам днес и уверявам, че същото бих направил и по делото "Бареков срещу Борисов". Казвам го, за да няма известни някакви... но то ще има."  

Вървим по правия път, убеден е Орешарски

Следващата седмица ще представи актуализираната програма на кабинета


Българите свиват бюджета за пътувания в чужбина

Средно 590 лева харчи българин за туристическо пътуване в чужбина към март, сочат данни на НСИ


Искри в ефир преди дебата за енергетика

Криенето на информацията за състоянието на енергетиката няма да подобри нещата. Ако се покажат данните, всички ще видят катастрофата, в която се намираме. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев по bTV.

От БСП били подготвени с аргументи за вота

Левицата призова хората в неделя да гласуват активно и по съвест


Бареков: По-малко от трима евродепутати за ББЦ ще е фалшификация

Лидерът на ББЦ заяви, че няма да признае резултат от вота, ако той дава по-малко от трима евродепутати за коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден. "По-малко от три мандата ще го приема за фалшификация на вота". Това каза в "Гореща точка" по ТВ7 Николай Бареков, съобщиха от пресцетъра на ББЦ.
Той цитира данните на PollWatch, които обявиха вчера, Лидерът на ББЦ заяви, че няма да признае резултат от вота, ако той дава по-малко от трима евродепутати за коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден. "По-малко от три мандата ще го приема за фалшификация на вота". Това каза в "Гореща точка" по ТВ7 Николай Бареков, съобщиха от пресцетъра на ББЦ. Той цитира данните на PollWatch, които обявиха вчера,

Бареков: По-малко от трима евродепутати за ББЦ ще е фалшификация


Лидерът на ББЦ заяви, че няма да признае резултат от вота, ако той дава по-малко от трима евродепутати за коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Лидерът на ББЦ заяви, че няма да признае резултат от вота, ако той дава по-малко от трима евродепутати за коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден. "По-малко от три мандата ще го приема за фалшификация на вота". Това каза в "Гореща точка" по ТВ7 Николай Бареков, съобщиха от пресцетъра на ББЦ. Той цитира данните на PollWatch, които обявиха вчера,

Загубите за еврото се задълбочават преди изборите за Европейски парламент

Основните опасения са, че в парламента ще влязат редица партии, които са скептични относно бъдещето на единната европейска валута


Михнева: Виждам много политика в процеса срещу Цветанов

/КРОСС/ „Проблемът при Цветан Цветанов е, че тази история с него трябваше да дойде пречистване вътре от самата партия. Аз ви уверявам, че съдът ще тушира това искане на прокуратурата за 5 години затвор и имуществото му да бъде конфускувано. Това са смешни неща. Нищо няма да стане с Цветанов, защото аз виждам много политика в този процес". Това заяви в студиото на Нова тв журналистът Маргарита Михнева. Михнева изрази мнение, че процесът е трябвало да започне по времето на ГЕРБ. „Ако ГЕРБ искат солидно да звучат в обществото, те сами трябва да се пречистят по време на своето управление", заяви тя. „Отдавна хората са станали жертва на тези дни за размисъл", обясни Маргарита Михнева. От своя страна журналистът Илиана Беновска призова хората да излязат и да гласуват на изборите: „Моля ви, излезте и гласувайте! Това е предпазната мярка за това да бъдете манипулирани и употребени. Дайте своя вот!", призова Беновска и прогнозира, че ще има манипулация в деня на изборите. Според Михнева обаче хората не разбират за какво ще гласуват на тези избори. „Негласуването също е позиция", заяви тя. „Хората са отчаяни от бедност. В България има един електорат от около половин милион, на които им е все тая за какво става въпрос. Затова няма да отидат на европейските избори. Защото нищо не разбират

Решението на кипърския проблем не може да дойде от чужбина

В четвъртък късно вечерта завърши официалното посещение на американския вицепрезидент Джо Байдън в Кипър, наречено от кипърското ръководство "историческо"

прочети повече

Българи не щете, но задниците им искате

Найджъл Фарадж, който се скъса да обижда българите и да плаши с тях англичаните, сега сигурно си гризе ноктите от яд. Защото негов партиен другар е бил арестуван заради сексуално нападение срещу бездомен българин. (Виж 24-а стр.) 
Освен че сериозните медии на Острова опровергаха измисленото българско нашествие, Фарадж е изпаднал в ситуация на поли Найджъл Фарадж, който се скъса да обижда българите и да плаши с тях англичаните, сега сигурно си гризе ноктите от яд. Защото негов партиен другар е бил арестуван заради сексуално нападение срещу бездомен българин. (Виж 24-а стр.) Освен че сериозните медии на Острова опровергаха измисленото българско нашествие, Фарадж е изпаднал в ситуация на поли

Конфискувани са 42 000 къса незаконни цигари

Те са открити при проведена спецоперация в Сливен


Плевенските общинари искат дебати след ареста на зам.-кмета

/КРОСС/В Плевен е насрочена извънредна сесия на Общинския съвет. Заседанието е по искане на 19 съветници от различни групи и политически партии, които настояват да бъде обсъдена ситуацията в Плевен и състоянието на общината, след ареста на заместник-кмета по бюджет и финанси Алексей Зелов. Подготвена за обсъждане е и декларация на Общинския съвет за снемане на доверието от екипа на кмета проф. Димитър Стойков. Изненадващо за съветниците инициирали извънредната сесия, в дневния ред е добавено обсъждането на спрените търгове за отдаване под наем на летния театър и на новия закрит басейн, които са върнати за ново разглеждане със заповед на заместник областния управител. Според съветниците от БСП направените допълнения променят смисъла на основните дебати и провеждането на сесията е предварително опорочено. Извънредното заседание ще се проведе в сградата на общината, а не на обичайното място в зала "Гена Димитрова".  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване