Тестът по испански от матурата и верните отговори

Публикуваме теста по испански език от матурата и верните отговори.

Без ТВУ за скитници, просяци и проститутки

Бягството от вкъщи, скитничеството, просията и проституцията да не се наказват с престой в специално училище за деца с девиантно поведение, искат от Държавната агенция за закрила на детето. Според агенцията това не са престъпления, а нарушения и сигнал, че на децата извършители им липсва здрава семейна среда. Бягството от вкъщи, скитничеството, просията и проституцията да не се наказват с престой в специално училище за деца с девиантно поведение, искат от Държавната агенция за закрила на детето. Според агенцията това не са престъпления, а нарушения и сигнал, че на децата извършители им липсва здрава семейна среда.

Защо българите не преоткрият курортите си?

Българите трябва да преоткрият възможностите за туризъм в България, да преоткрият красотата на нашето море и планина, на нашите манастири. Това каза зам.-министърът по туризма Бранимир Ботев, който днес поръча водосвет за летния сезон преди да започне заседанието на националния съвет.

ЕС налага нови санкции срещу Русия на 27 май?

/КРОСС/ На 27 май, след изборите в Украйна, лидерите на страните от ЕС могат да обсъждат три варианта за санкции срещу Русия. Това съобщи „Ройтерс", поизовавайки се на съответния документ. Той предвижда целенасочени мерки срещу физически лица и компании. Третият етап , т. нар. "третата вълна" на санкциите, засяга главно мерки срещу икономиката."Пакетът от конкретни мерки вече е подготвени, те ще засегнат три сектора, включвайки санкции във финансовата енергийната и военната сфери", заяви анонимен дипломатически източник.Икономическите санкции, подготвени за обсъждане, могат да засегнат нефтогазовия сектор. Освен това, могат да бъдат въведени ограничения за достъп до капиталовите пазари, ограничения по отношение на доставката и закупуване на оръжия, може да бъде засегнат морският и автомобилният транспорт, както и да доведат до спиране на инвестициите в руския енергиен сектор .

Джулия Робъртс е пред развод

Джулия Робъртс и Дани Модър всеки момент ще обявят развод след 12-годишен брак, твърди списание "Стар"

МВР проверява схема за купуване на отговорите на матурите


Министерството на образованието е сезирало МВР за схема за купуване на отговорите на матурите. Според разследване на БиТиВи срещу 150 лв. може да се получи SMS с верни отговори - в конкретния случай на зрелостния изпит по английски език.

Според сигнали до телевизията на изпита по български език и литература масово се е преписвало, защото зрелостниците разполагат с верните отговори. В социалните мрежи има редица предложения срещу определена сума завършващите да получат решените...

Сървайвър ли е българското море

Винаги когато стъпя на родното Черноморие, съм си задавала въпроса на какво е готова конкуренцията. И не е ли необходимо да си по-атрактивен и честен към хората, за да успееш да привлечеш клиенти.

Илияна Йотова: Отборът ни е по-силен от всякога

Отборът ни е по силен по-уверен и по- непобедим от всякога. Това заяви кандидатът за евродепутат от КБ Илияна Йотова пред събралите се над 20000 души на Стадион "Локомотив" в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията.  „Харесва ли ни тази Европа. Европа, която забрави бедните хора, Европа, която остава далечна и неразбираема? Отборът ни е по силен по-уверен и по- непобедим от всякога. Това заяви кандидатът за евродепутат от КБ Илияна Йотова пред събралите се над 20000 души на Стадион "Локомотив" в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. „Харесва ли ни тази Европа. Европа, която забрави бедните хора, Европа, която остава далечна и неразбираема?

12-годишните на Морето защитиха купа от миналата година

12-годишните на "Черно море" (родени 2002 г) с треньор Ники Кънчев защитиха купата си от миналата година в турнира по програма "Децата и футбола", който завърши на стадион "Младост" във Варна. На финала варненци победиха с 5:0 "Изида Добрич" и за втора поредна година вдигнаха купата.

66 хил. безработни намериха работа до началото на май

Безработицата продължава да бъде проблем у нас, но все пак се забелязва и някакво разведряване на ситуацията. През първите четири месеца на годината над 66 000 безработни са си намерили работа, показват данните на социалното министерство.

Кои са "убийците" на мъжката ерекция

Какво може да причини затруднения на мъжете в леглото


Илияна Йотова: Отборът ни е по-силен от всякога

Отборът ни е по силен по-уверен и по- непобедим от всякога. Това заяви кандидатът за евродепутат от КБ Илияна Йотова пред събралите се над 20000 души на Стадион Отборът ни е по силен по-уверен и по- непобедим от всякога. Това заяви кандидатът за евродепутат от КБ Илияна Йотова пред събралите се над 20000 души на Стадион "Локомотив" в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. „Харесва ли ни тази Европа. Европа, която забрави бедните хора, Европа, която остава далечна и неразбираема?

Досъдебно производство за купуване на гласове в Криводол

/КРОСС/ Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за купуване на гласове в Криводол, съобщиха от Върховната касационна прокуратура .По непотвърдена информация, снощи в криводолското село Баурене е задържан мъж от ромски произход, у когото е имало пари и избирателни списъци.Преписката по случая на Районната прокуратура във Враца е изпратена до по-горестоящата прокуратура, където е преценено, че има съмнения за престъпление и сигналът трябва да се разследва, съобщи БНР.

Варна се превърна в града на икарите

Втора скулптора на Икар бе открита днес в морския ни град

По-добрата реколта сваля цените на хляба

Очакванията за по-добра реколта ще дадат шанс хлябът да не поскъпва. Това прогнозира Мариана Кукушева, шеф на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Според нея сегашните дъждове са добри за реколтата. „Те биха били опасни, ако са по време на жътва.

Образец на бюлетината: Как се гласува

На сайта на ЦИК има образец на изборната бюлетина, който е достъпен за всеки потребител, който иска да се ориентира по-добре в начина на гласуване на европейските избори. Какво трябва да направи из...

Йотова: Отборът ни е по-силен от всякога

Стара Загора /КРОСС/ Отборът ни е по силен по-уверен и по- непобедим от всякога. Това заяви кандидатът за евродепутат от КБ Илияна Йотова пред събралите се над 20000 души на Стадион "Локомотив" в Стара Загора. „Харесва ли ни тази Европа. Европа, която забрави бедните хора, Европа, която остава далечна и неразбираема? За тази Европа ли се борихме? Не се борихме за нея, защото десницата управлява повече от 10 г. За това ние, социалистите, и в Европа, и в България, трябва да спечелим убедително изборите за европейски парламент. Решенията на Европа бяха слаби, защото тя се предаде в ръцете на чиновниците, а не на водачите, защото тази Европа забрави как се живее в обикновеното българско село и се грижеше само за онези, които и без това имат достатъчно пари и средства", заяви тя и продължи: „Скъпи приятели, и в живота, и в политиката обичам силните мъже. Затова трябва да гласуваме за Мартин Шулц, затова трябва да гласуваме за нашия отбор, за КБ, за хора личности, които никога няма да ви предадат, хора патриоти, които винаги ще откриват и защитават нашия, български национален интерес. На добър час скъпи приятели и в неделя да чуем най-хубавото изречение - КБ печели изборите", каза още тя.Певицата Деси Слава изпя „Една българска роза", „Излел е Дельо хайдутин" и"Simply the best". Социалисти от цялата страна са събрани на стадион „Локомотив"

Мария Пиргова: Едно е корпоративен вот, друго е купуване на гласове

Изтеклият запис, в който става ясно, че работниците в мините на Христо Ковачки са агитирани да гласуват за БСП, е поводът да потърсим доц. д-р. Мария Пиргова за интервю. До 2009 г. Пиргова е зам.-председател на партия "Лидер". Тя е майка на петата в евролистата на "Коалиция за България" Достена Лаверн.   Доц. Мария Пиргова е завършила Московския държавен университет „М.В.Ломоносов”. От 1978 година е преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски”, доктор по политология, доцент по сравнителна политология и политически анализи. Парламентарен секретар на МС в периода 1993-1995 г. Доц. Пиргова, каква е вашата прогноза за вота в неделя? Струва ми се, че БСП ще вземе шест мандата, а ГЕРБ – пет. От партиите, които сега са извън парламента, смятам , че най-добър шанс имат ББЦ (за два мандата) и РБ (за един мандат). Според Вас, има ли партия, която разчита на купен вот и в момента пазаруват ли се масово гласове? Аз не мога да кажа, защото нямам никакво отношение към този проблем. Обаче по традиция на последните избори – парламентарни и местни, в България масово се е купувал вот. Смятам, че европейските избори не са толкова важни за партиите и няма да предизвикат толкова купен вот – не затова, че партиите са се отказали да купуват гласове, а защото европейските избори не са толкова важни за тях. Избирателната активност ще бъде ниска. В медийната кампания партиите не участваха с толкова много средства, както обикновено. Така че смятам купеният вот или да е много малко, или да го няма, или да е за малко пари. Но в сравнение с парламентарните избори – много по-нисък. Смятате ли, че БСП разчита на купен вот и на подкрепа на Христо Ковачки? Не смятам, че БСП може да разчита на такъв вот. Смятам, че голяма част от работниците в България действително ще гласуват за БСП, но по причина на това, че са работници. Имам предвид работниците в България изобщо. За предприятията на Ковачки нищо не знам от няколко години. Вие докога бяхте зам.председател на „Лидер“? До 2009 година. Тогава имахте ли информация за подобен механизъм за купуване на гласове, какъвто разкри Нова телевизия ? Имам информация за много работодатели, които по някакъв начин се опитват да влияят на работещите в техните предприятия. Това е същото явление като купуването на гласове. Аз не знам конкретно къде може в предприятията на Ковачки да са купувани гласове. В Бобов дол. Мисля, че е тенденциозно това отразяване. Ако трябва да се направи подобно отразяване, трябва да се направи във всички големи предприятия, на други собственици, трябва да се направят разследвания действително кой купува гласове, кой колко пари пръска и за какво ги пръска и т.н. Така че нарочването на една политическа сила, още повече „Лидер“ сега не участва на изборите, мисля, че е тенденциозно от страна на Нова телевизия. Докато бяхте в „Лидер“, имахте ли сигнали за подобна подкрепа на партията от страна на работници на г-н Ковачки? Естествено е работниците на г-н Ковачки да подкрепят политическата сила, която се прави с подкрепата на г-н Ковачки. Да, това се нарича корпоративен вот. И, да, 2009 година е имало такива нагласи. Но искам да кажа, че работниците, които защитават работните си места, не могат да бъдат уличавани в нещо нередно. Това не са купени гласове. Това е корпоративен вот. Това е защита на самата корпоративна система, която е системата на либералния капитализъм. И всички либерални капиталистически и политически сили разчитат на този корпоративен вот. Разбира се, този механизъм се използва навсякъде. Разбира се, механизмът за купуването и продаването на гласове е престъпление. Но корпоративният вот – да, той е осъдителен, не е демократичен, но много недемократично гласуване... аз не знам, например, колеги от вашия сайт, или пък колеги от TV 7, или колеги от вестниците на еди кой си собственик за кого ще гласуват. Свободно ли се изявяват журналистите по отношение на своите собственици? Че те корпоративно говорят непрекъснато. Те говорят корпоративно. Те говорят, защитавайки техния собственик. Ако, примерно, в Нова телевизия не се говори за Бойко Борисов, телевизионните водещи биват санкционирани. И те говорят само за Бойко Борисов. Например Кеворк Кеворкян говори в Нова телевизия едно, пише във вестник "Сега" друго.* Според собствениците. На едното собственик е Бойко Борисов, на другото е Сашо Дончев. И той пише каквото искат да чуят тези собственици. Това корпоративно поведение ли е? Вие смятате, че в Нова телевизия са подвластни на корпоративен вот? Те ще гласуват за когото си искат. Но те правят корпоративни изказвания и настройват хората да гласуват за определена политическа сила. Това е корпоративно поведение. Недемократично. Не е корпоративен вот, но е корпоративно поведение. И всяка фирма тегли към себе си. Цялата капиталистическа собственост е корпоративна. Цялата капиталистическа собственост по някакъв начин влияе на гласуването.  Кой вот ще определи победителя в неделя? Вотът „за“ и „против“ правителството. При победа на левите, мисля, че правителството ще се окаже, че е правило добри стъпки. При победа на десните ще се критикува правителството. Но силите са много балансирани. Виждате, че и социолозите дават почти изравнени сили на лявото и дясното. Смятам, че проправителствените сили ще имат повече евродепутати. *Нямаме информация Кеворк Кеворкян да е автор във вестник "Сега" - б.р.

6 533 828 българи в избирателните списъци

София /КРОСС/ Избирателните списъци съдържат 6 533 828 избиратели. Това се казва в писмо от ГРАО, изпратено до ЦИК, което беше докладвано на заседанието на комисията. С писмото си ГРАО уведомява ЦИК, че всички избирателни списъци за гласуване на 25 май са изпратени и са получени в общините.На 25 май изборният ден започва в 06:00 часа, ако няма кворум на СИК, може да започне и в 07:00 часа. Изборният ден приключва в 19:00 часа. След 20:00 часа не се допуска гласуване.Българските гласоподаватели ще гласуват, за да изберат 17 членове на ЕП. Общо европейците ще изберат 751 депутати за местата в Европейския парламент. Резултатите от всичките 28 държави ще бъдат обявени вечерта на 25 май, неделя, след 24:00 часа българско време. Новоизбраният Европейски парламент ще се събере на учредителна сесия на 1 юли 2014 г., съобщи Нова телевизия.

САМО В ZAPERNIK.COM! Привикаха Басмата в полицията за купуване на гласове

Пернишкият бизнесмен Басмата е привикан в полицията, за да бъде разпитан за купуване на гласове. Вчера в "За Перник" се появи информация, че Басмата купувал за АВБ. Очаква се Басмата да бъде пуснат още днес. Доколкото се знае полицията се е сезирала от статия в "За Перник".

До изборите остават два дни. Сигналите за купуване на изборни гласове са не един. Говори се, че по Трънско също се раздава кешовина. Перничани вече са взели пари под формата на застъпници - това е модерното и...

Продължава

Над 66 000 безработни започнали работа

Над 66 000 безработни са започнали работа в реалната икономика през първите четири месеца на годината. Броят им е с над 7200 повече спрямо същия период на 2013 г., съобщи министерството на труда. Става въпрос за работни места, които не са субсидирани от държавата. Над 66 000 безработни са започнали работа в реалната икономика през първите четири ме Над 66 000 безработни са започнали работа в реалната икономика през първите четири месеца на годината. Броят им е с над 7200 повече спрямо същия период на 2013 г., съобщи министерството на труда. Става въпрос за работни места, които не са субсидирани от държавата. Над 66 000 безработни са започнали работа в реалната икономика през първите четири ме

Тестът и верните отговори от матурата по италиански език

Публикуваме теста и верните отговори от матурата по италиански език.

Ицко Финци играе Мона Лиза във филм на Лиза Боева

Големият Финци не играе само Джокондата, той е и Леонардо да Винчи, и Пикасо, и Аполинер, и статуя, и улица, и какво ли още не. Всичко това се случва в художествено-документалния филм на режисьорката Лиза Боева Големият Финци не играе само Джокондата, той е и Леонардо да Винчи, и Пикасо, и Аполинер, и статуя, и улица, и какво ли още не. Всичко това се случва в художествено-документалния филм на режисьорката Лиза Боева "Лятото на Мона Лиза". Като визия и структура филмът няма аналог досега в нашето кино. Смята се, че Леонардо да Винчи започва да рисува

Путин: Русия ще уважи избора на украинския народ

Руският президент Владимир Путин обяви, че „ще уважи волята на украинския народ” от президентските избори, които ще се проведат в неделя. Той допълни, че има желание да работи с кандидата, който бъде избран за поста. Ето какво каза още руският държавен глава по време на пресконференнция в Санкт Петербург, където участва в икономически форум.

И в АЕЦ "Козлодуй" - под натиск да гласуват за конкретна партия

/КРОСС/ Служители на АЕЦ "Козлодуй" и на фирми, свързани с централата, твърдят, че са били принудени от началниците си да събират гласове за партия. Как се събират списъци с лични данни в една от най-мощните български компании, дни преди вота в неделя?В четвъртък вечер екип на bTV се среща в село Бутан с Асен Мончов - опитен дилър на гласове. Той уверява, че след минути тръгва да раздава пари на хората от своя списък - за да гласуват за определена политическа сила.„Тая вечер ще има леш там. Цялата махала е 1783 гласоподаватели", казва мъжът.Братът на Асен обаче щял да гласува за друга партия, защото работел в АЕЦ "Козлодуй", а там имало ясни инструкции. Гласувало се под натиск, но и срещу бонус към заплатата.„Направо са им превели на заплатата по 50 лева на човек - на всички централаджии. Всички централаджии ги задължават да гласуват - това са 5000 човека. Един глас да не излезе - наред... Трябва да излязат 5000 гласа. В момента режат глави. И всеки трепери. Има заеми. Има по 100 бона на централаджиите", казва мъжът, заснет със скрита камера.Други работници в централата твърдят обаче, че няма да получат премия. Но пак ще гласуват насила - за още една партия, която била замесена в търговията. За целта трябвало да включат в схемата и семействата си.„Гласуваме за ***, защото те ни дават хляба - това са думите, които съм чул. И ни се даде списък, на който да напишем трима човека, които ще гласуват за ***

Сергей Станишев: Гласувайте по съвест

"Няма да има вече Костинброд. България вече е свободна и демократична и гласът на всеки има значение", заяви лидерът на БСП

Номерът на бюлетината на БСП се появи по стените в ромския квартал в Стара Загора

Улици, къщи и училищата, където са избирателните секции в ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора, са изписани в червено с номера на бюлетината на Коалиция за България, предаде бТВ.   Кореспондентът на БНР Венелина Попова е била нападната, докато правела анкета и снимала по време на раздаването на безплатен хляб от същата политическа сила.   Репортер на бТВ разбрал, че в четвъртък из махалата обикаляли младежи с плакати на БСП и спрейове в ръцете. Днес преди обед в един от магазините в квартала раздавали безплатно хранителни продукти.   Плакатите на БСП, налепени по оградата на училище "Христо Смирненски” в ромския квартал, са вече премахнати. В неделя там ще са разположени част от изборните секции и по закон на 100 метра от мястото за гласуване не трябва да има агитационни материали.   Над 30 000 души имат адресни регистрации в квартала. Реално обаче броят на живеещите там е много повече.   Агитациите сред живеещите в "Лозенец” в изборния ден и нарушения при самото гласуване са обичайна практика на всички видове избори.

Как държавата ме лиши от правото ми на глас


Препубликуваме казуса на Йордан Матеев от блога му "Икономика на всичко". Акцентите са на "Дневник". Вашите сигнали за проблеми със списъците, гласуването и изборни нарушения може да изпращате на internet@dnevnik.bg или да коментирате във форума.

Днес реших да проверя в сайта на ГРАО в коя секция трябва да отида, за да гласувам на изборите за Европейския парламент на 25 май. Изненадващо, излезе следното съобщение: "Лицето с това ЕГН не отговаря на условията за включване в...

Янкова: Възраждаме здравеопазването в Смолянско след безхаберието на ГЕРБ

Смолян /КРОСС/ Само за година изпълнихме поетите ангажименти пред родопчани в областта на здравеопазването. Това заяви зам.-председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Дора Янкова, която посети Девин заедно с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, за инспекция на болницата и среща с населението.Янкова припомни, че преди година здравната картина в региона е била тотално отчайваща. Закрити три лечебни заведения, замразени реформи, амортизиращи се сгради, дефицит на специалисти, отчаяно население, чийто проблеми не се чуваха от тогавашното правителство. „Нашият основен приоритет бе да възстановим болницата в Девин, която вече работи. Така решихме една несправедливост за общините Девин, Борино и Доспат. 30 000 души бяха оставени на произвола на съдбата, защото ГЕРБ не се интересуваше от болката и мъката на хората, а затваряше болница след болница", заяви Янкова. Тя уточни, че правителството на Орешарски е осигурило над 6 млн.лв. за подкрепа на общинските болници в страната, което значи лекарска грижа за хиляди хора.Дора Янкова и министър Таня Андреева гарантираха пред жителите на Девин, че държавата ще продължи да помага, за да бъде завършен ремонтът на лечебното заведение и да заработи с пълен капацитет. В момента функционират две отделения - вътрешно с неврологичен сектор и детско. След приключване на ремонта на болничната сграда се предвижда да заработи и хирургично отделение

Турция очаква помощ от Германия за проблемите с превозвачите

Турската страна очаква помощ от страна на Германия за решаване на споровете с България по отношение на международните превози. По време на Форума на...

Настроен от Хамилтън Mercedes S63 AMG излиза на търг

Приходите от купето ще бъдат дарени на фондация за борба със СПИН


Twitter блокира уебсайт по искане на Пакистан

/КРОСС/ Twitter удовлетвори молбата на пакистанското правителство и блокира публикации, съдържащ материали срещу пророка Мохамед, които носят антисемитски характер. По-специално става въпрос за картинки, на които пророк Мохамед е изобразен в груба форма, снимки на Корана, обхванат от пламъци, както и записи на редица потребители на социалните мрежи, които пропагандират антиислямски възгледи. От 5 до 14 май пакистанските телекомуникационни власти са искали пет пъти от Twitter да блокира достъпа до "богохулни" съобщения и акаунтите на порно звезди като Бел Нокс.В Пакистан законът срещу богохулството предвижда възможността да се налагат наказания, включително смъртни присъди, за подигравка с пророка Мохамед.  

Twitter блокира уебсайт по искане на Пакистан

/КРОСС/ Twitter удовлетвори молбата на пакистанското правителство и блокира уебсайт, съдържащ материали срещу пророка Мохамед, които носят антисемитски характер. По-специално става въпрос за картинки, на които пророк Мохамед е изобразен в груба форма, снимки на Корана, обхванат от пламъци, както и записи на редица потребители на социалните мрежи, които пропагандират антиислямски възгледи. От 5 до 14 май пакистанските телекомуникационни власти са искали пет пъти от Twitter да блокира достъпа до "богохулни" съобщения и акаунтите на порно звезди като Бел Нокс.В Пакистан законът срещу богохулството предвижда възможността да се налагат наказания, включително смъртни присъди, за подигравка с пророка Мохамед.

Медицинският във Варна ще обучава и лекарски асистенти

Министерски съвет утвърди броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организации за 2014 – 2015 г. С това решение за Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов“ – Варна е определен допълнителен прием на студенти.

Шеф от клуба извел Балкан от игрището

Човек от ръководството на Балкан е извела тима от игрището в залата в Ботевград. Това потвърждава треньорът на Черно море Денислав Коцев. Лют екшън стана, след като феновете скочиха на съдиите, отсъди...

Станишев към българите: От всички зависи промяната

Благодаря на всички наши активисти, които направиха тази прекрасна кампания очи в очи с хората, чувайки техните проблеми, болки, техните надежди, давайки кураж на всички социални, ляво мислещи хора в България, че промяната може да се случи в Европа и това, което правим в последните 12 месеца в България може да укрепне и да се развие. Благодаря на всички наши активисти, които направиха тази прекрасна кампания очи в очи с хората, чувайки техните проблеми, болки, техните надежди, давайки кураж на всички социални, ляво мислещи хора в България, че промяната може да се случи в Европа и това, което правим в последните 12 месеца в България може да укрепне и да се развие.

С призива да не се пилеят левите гласове БСП закри кампанията си

20 хил. червени се събраха на стадион „Локомотив” в Стара Загора

Джулия Робъртс пред развод

Като гръм от ясно небе дойде новината, че такава примерна семейна двойка като Джулия Робъртс и Дани Модър всеки момент ще обявят развод след 12-годишен брак.

Станишев към българите: От всички зависи промяната

Благодаря на всички наши активисти, които направиха тази прекрасна кампания очи в очи с хората, чувайки техните проблеми, болки, техните надежди, давайки кураж на всички социални, ляво мислещи хора в България, че промяната може да се случи в Европа и това, което правим в последните 12 месеца в България може да укрепне и да се развие. Благодаря на всички наши активисти, които направиха тази прекрасна кампания очи в очи с хората, чувайки техните проблеми, болки, техните надежди, давайки кураж на всички социални, ляво мислещи хора в България, че промяната може да се случи в Европа и това, което правим в последните 12 месеца в България може да укрепне и да се развие.

ДАНС иззе солиден арсенал от дома на престъпник в Петрич

Лицето е осъждано 2 пъти ефективно за незаконно притежание на оръжие и взривни вещества и има 2 присъди за притежание на наркотични вещества

Какво изскочи от дом в Петрич? 5 кг. взрив, 18 детонара, 18 пищова и още!

В частен дом бяха открити 5 кг взривни вещества; учебна граната, преработена в бойна; 8 метра огнепроводен и детониращ шнур; 18 детонатора с прикрепен огнепроводен шнур към някои от тях; електрически взриватели и други компоненти, необходими за изработване на СВУ.

Тестът и верните отговори от матурата по руски език

Публикуваме теста и верните отговори от матурата по руски език.

Започна визитата на патриарх Неофит в Москва

/КРОСС/ Започна визитата на българския патриарх Неофит в Москва. Главата на Българската православна църква е в руската столица за честването на Деня на славянската писменост и култура, предаде ИТАР.-ТАСС. Утре той ще отслужи съвместно с руския патриарх Кирил божествена литургия в московския катедрален храм "Христос Спасител". После ще се включи в празненствата за Деня на славянската писменост и култура на Червения площад, се казва в съобщението на отдела за външни църковни връзки към Московския патриаршия. В московската програма на предстоятеля на БПЦ са включени още посещения в Троицко-Сергиевата лавра и Сретенския манастир. В Санкт Петербург Неофит ще отслужи литургия в Казанската съборна църква и ще посети лаврата "Александър Невски" и санктпетербургската духовна семинария и академия. По време на гостуването на българския висш клирик в Русия ще се състоят преговори между делегации на българската и руската православни църкви, посочва ИТАР-ТАСС. Агенцията подчертава, че Неофит е завършил аспирантура в Московската духовна академия с дисертационен труд "Московското синодално направление в руското църковно песнопение и неговото значение". Едновременно с тази аспирантура Неофит е завършил и регентския отдел към Московската духовна академия.    

Тя да не агитира за Бареков, че ще остане без работа!

„Тя да не се вре много, много и да не агитира за Бареков, защото ще остане без работа“. Така се заканил общинският лидер на ДПС в Доспат Пламен Айвазов по адрес на учителка, фенка на ББЦ.

Станишев към българите: От всички зависи промяната

Благодаря на всички наши активисти, които направиха тази прекрасна кампания очи в очи с хората, чувайки техните проблеми, болки, техните надежди, давайки кураж на всички социални, ляво мислещи хора в България, че промяната може да се случи в Европа и това, което правим в последните 12 месеца в България може да укрепне и да се развие.

В кухнята на автомобилите Dacia

Марката разполага с дизайнерско студио, тестови център и завод


Трябва ли летище София да подкрепя само София за столица на културата


Заради преместването на фестивалите на платформата "Едно" - Седмиците на дизайна, архитектурата и танца (One Design, One Architecture и One Dance Week) от София в Пловдив, летище София няма да подкрепя повече инициативите и да им предоставя преференциални условия за използване на площ и реклама. Това съобщиха за "Дневник" организаторите им.

В писмо на изпълнителния директор на летището Христо Щерионов до директора на "Едно" Асен Асенов се казва, че подкрепата на друг град-кандидат за...

Китай обяви едногодишна война на ислямския екстремизъм

Това става ден след новите нападения в Синдзян-уйгурския автономен регион

"Газпром": Сделката с Китай за газа ще повлияе на цените в Европа

Европа и Китай вече са преки конкуренти за руския газ, след подпусването на многомилиардната сделка между Пекин и Москва за доставката на синьото гориво. Според ръководството на "Газпром" има вероятност да се стигне и до предоговаряне на цената на газа за европейските потребители, които в момента плащат между 370-380 за 1000 куб.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване