Бивш вицепремиер става консултант

София /КРОСС/ Комисията за финансов надзор издаде сертификат за инвестиционен консултант на бившия вицепремиер Николай Василев. Регулаторът е признал придобитата преди години престижна квалификация на Василев за сертифициран финансов аналитик (CFA).„През 1999 г. бях първият българин, който получи CFA квалификация след обучение в Токио, Бостън и Лондон. Още тогава имах право да получа и български сертификат, но едва сега реших да го направя", обясни Василев за „Преса".След като слезе от политическата сцена, бившият министър в две правителства се насочи към управлението на инвестиции. Василев е собственик на „Експат груп", а неотдавна издаде втората си книга - „Меню за реформатори".

Без ТВУ за скитници, просяци и проститутки

София /КРОСС/ Бягството от вкъщи, скитничеството, просията и проституцията да не се наказват с престой в специално училище за деца с девиантно поведение, искат от Държавната агенция за закрила на детето. Според агенцията това не са престъпления, а нарушения и сигнал, че на децата извършители им липсва здрава семейна среда.Агенцията е направила проверка в края на 2013 г. в 7-те специални училища, които замениха някогашните ТВУ-та, и установила, че преобладаващо децата са там заради нарушения, а не престъпления."Почти всички деца са извършили противообществени прояви, тъй като са били лишени от родителска грижа и контрол и не са имали подходящи условия за живот", обясниха от агенцията.За да се облекчат наказанията, агенцията иска да бъде написан чисто нов закон за децата с проблеми със закона. Той обаче ще е готов чак в края на годината.С новия закон трябва да бъдат създадени и специализирани съдилища за деца. Целта на е новите съдилища да имат повече възпитателни, отколкото наказателни цели спрямо децата.Всяко съдилище трябва да има т.нар. синя стая, в която да се разпитват деца, жертви на насилие, свидетели или дори при тежки бракоразводни дела, иска още агенцията. В момента има само 12 такива стаи.Програмата за защита на детето предвижда и засилване на консултациите на родители и деца при разводи. Тези услуги трябвало да бъдат развити от общините. Целта за 2014 г. е да бъдат дадени поне 24 консултации, пише "24 часа".

Вижте всички отговори на тестовете за матурата

Десетки хиляди седмокласници и абитуриенти се явиха на изпити днес . Всичко за изпитния ден можете да видите, като натиснете линка " Матури и изпити след VII клас " в секцията "Горещи теми" в дясната част на сайта. В течение на деня OFFNews публикува всички отговори на тестовете. Надолу даваме линкове към всички статии с верните отговори: Тестът по математика след VII клас и верните отговори Тестът от матурата по география с верните отговори Тестът от матурата по английски и верните отговори Тестът от матурата по математика и верните отговори Тестът от матурата по история и верните отговори Тестът от матурата по философия и верните отговори Тестът от матурата по химия и верните отговори Тестът от матурата по биология и верните отговори Тестът от матурата по физика и верните отговори Тестът от матурата по френски и верните отговори Тестът от матурата по немски и верните отговори Тестът и верните отговори от матурата по руски език Тестът и верните отговори от матурата по италиански език Тестът по испански от матурата и верните отговори

МРР: Средствата по „Регионално развитие" не са спирани

София /КРОСС/ Средствата по ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г. не са спирани от Европейската комисия и подобен въпрос не е повдиган в кореспонденцията между министерство на регионалното развитие и службите на комисията. Това съобщиха от Министерство на регионалното развитие по повод появилите се по-рано днес съобщения. От там уточняват, че разплащанията към бенефициентите се извършват регулярно в зависимост подадените искания за плащане от тяхна страна. За периода юни 2013 г. - 14 май 2014 г. са разплатени 702 млн. лв.Общият размер на плащанията от 2007 г. до 14.05.2014 г. възлиза на 2,042 млрд. лв. или 65 % от бюджета на ОПРР.

САМО В "ЗА ПЕРНИК" Пенсионираха зам.шефа на пернишката полиция

Зам.шефът на пернишката полиция Владимир Васев е пенсиониран днес, научи "За Перник".

Васев бе повишен преди година до поста зам.шеф, като по този начин стана комисар навръх празника на полицията 5 юли. От днес обаче е уведомен, че ще премине в заслужена пенсия.

Преди да стане заместник шеф на полицията Владимир Васев бе главен инспектор.

На 13 май от пернишката полиция си отиде и стария шеф на ОД на МВР Станислав Теофилов,прочул се, че по негово време...

Продължава

"Фич" повиши кредитния рейтинг на Гърция

Международната рейтингова агенция „Фич” повиши рейтинга на Гърция от “B-“ на “B” със „стабилна” прогноза, съобщава вестник "Катимерини", цитирайки съобщение на агенцията. Агенцията констатира подобряване на икономическите и финансови перспективи на страната, с което са мотивирани и действията на „Фич”.

GSM-ите могат да предизвикат алергии при децата

/КРОСС/ Мобилните телефони могат да бъдат опасни, особено за деца, твърдят лекари от Копенхаген, Калифорния и Аризона. Те са открили връзка между някои материали, намиращи се в тялото на апаратите и появата на алергични кожни реакции. Към опасните добавки се отнасят никелът и хромът. Експертите са установили, че тези метали предизвика алергичен контактен дерматит. Телефонът може да предизвика обрив по лицето, шията, ръцете и външните страни на бедрата. Могат да се появят и зачервявания, подуване и сърбеж.Въпреки това учените успокояват, че с възрастта вероятността от алергии намалява. И съветват всички родители да държат мобилните си телефони далеч от деца поне до навършване на 5-годишна възраст.

Прогнозите на Васил Божков за евроизборите

Букмейкърът Евробет, който е собственост на Васил Божков, излезе с коефициенти в сайта си, според които ГЕРБ е фаворит в предстоящите избори за европейски парламент. Според eurobet.bg, с коефициент 1.15, спрямо 2.00 за БСП и 10.00 за ДПС, ГЕРБ е с най-големи шансове за първо място в евроизборите на 25 май. Залози се приемат до 23:00ч. на 24.05.2014 г. Според залаганията, най-вероятната избирателна активност ще е между 35,00% до 39,99%, а при опит за точна прогноза на гласоподавателите най-малка е ставката за брой между 2 250 001 и 2 500 00 гласа. Евробет определя за най-възможно в Европарламента да влязат четири български партии и съответно поставя коефициент 1.75 на този залог. 

Няма опасност един милион пациенти да останат без лични лекари, обяви Андреева


Няма опасност един милион пациенти в България да останат без лични лекари от 1 юни, заяви в Пловдив министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева в отговор на информация съобщена от бившия здравен министър Десислава Атанасова, че много българи ще останат без личен лекар заради това, че не са внесени поправки в Закона за здраве, с които да бъде отложено изискването за специалност по обща медицина.

Договорите на личните лекари са за срок от една година, те ще продължат да изпълняват...

Станишев видя дъга и разбра: Победата е близо!

Ние сме на крачка от голяма историческа победа, каза в речта си пред старозагорци лидерът на БСП Сергей Станишев.

Орешарски отчита 1 г. и представя нова програма до седмица

Актуализирана програма за устойчив икономически растеж ще представи другата седмица премиерът Пламен Орешарски пред депутатите. Поводът е 1 г. от управлението на кабинета.
Това обяви вчера премиерът пред журналисти в Народното събрание.
“Имаме готовност да представим в парламента отчет за работата през отминалата година и актуализирани насоки за Актуализирана програма за устойчив икономически растеж ще представи другата седмица премиерът Пламен Орешарски пред депутатите. Поводът е 1 г. от управлението на кабинета. Това обяви вчера премиерът пред журналисти в Народното събрание. “Имаме готовност да представим в парламента отчет за работата през отминалата година и актуализирани насоки за

Най-важните новини от деня, петък, 23 май

Изнасяме авточасти за 400 млн. лева на година През последните 5 години българският износ на автомобилни компоненти се равнява на 2 млрд. лева....

Хлапета обраха кмет, той ги почерпи

Двама малчугани пребъркаха портфейла на кмета на монтанско село и задигнаха част от заплатата му. След като полицията разкри момчетата и върна парите на управника, той им чете “конско”, а после ги почерпи.
В четвъртък по обед кметът на село Громшин Андрей Кръстев паркирал служебната кола пред дома си и влязъл да хапне. Двама малчугани пребъркаха портфейла на кмета на монтанско село и задигнаха част от заплатата му. След като полицията разкри момчетата и върна парите на управника, той им чете “конско”, а после ги почерпи. В четвъртък по обед кметът на село Громшин Андрей Кръстев паркирал служебната кола пред дома си и влязъл да хапне.

Леви, десни или популисти


Публикуваме текста от Седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика. Акцентите са на "Дневник".

Утре е напълно безсмислено регулираният от държавата "ден за размисъл", което дава повод да погледнем отново към основните позиции на партиите, които са видими в публичното пространство и според социолозите имат шанс да излъчат представители в Европейския парламент. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, Реформаторски блок (РБ), България без цензура (ББЦ) и АБВ.

За да избягаме от...

Кредиторите решават съдбата на БДЖ в понеделник

В понеделник кредитори на БДЖ ще решават за принудителната продажба на 25 дизелови мотриси "Дезиро" и на 3542 товарни вагона в търсене на плащания за 186 млн. лв. Ако се стигне до взимането на такова решение, оперативната дейност на железниците ще бъде силно затруднена и не е изключено да се стигне до фалит на държавните железници, по думите на зам.-министъра на транспорта Антон Гинев. Транспортният министър Данаил Папазов призна, че преговорите с облигационерите вървят трудно.   Ръководството на БДЖ обаче е оптимист и смята, че няма да се стигне до най-лошия развой на ситуацията. Железниците съществуват от 148 години, ще оцелеят и сега, коментира пред Mediapool член на ръководството, пожелал анонимност. Доза увереност дават и подобрените финансови резултати на дружеството през изминалата 2013 г., поне по документи.   Искане за продажбата на мотриси и товарни вагони   Общото събрание на облигационерите на БДЖ се свиква на 26 май по искане на австрийската банка "КА Финанс" (KA Finanz AG) и германската FMS Wertmanagement. Двете банки са най-големите притежатели на облигации.   Другите притежатели на книжа са френската "БНП-Париба", белгийската "Дексиа" и Първа инвестиционна банка (ПИБ).   Втората облигационна емисия в размер на 120 млн. евро беше емитирана през 2007 г., като средствата отидоха за ремонт на над 1400 товарни вагона и за рефинансиране на стари задължения на БДЖ. Гаранция по емисията са 25-те дизелови мотриси и 5000 товарни вагона, сочат публикуваните документи в Търговския регистър.   В периода 2010 – 2012 г. не е имало плащания по емисията, коментираха от БДЖ пред Mediapool. Така са се натрупали просрочия в размер на около 150 млн. лв. към петимата облигационери плюс германската банка KfW, която отпусна заема за купуването на 25-те мотриси "Дезиро", твърдят от БДЖ.   През изминалата година на кредиторите по втората емисия облигации са изплатени 27.6 млн. лв. Така остават да бъдат разплатени още 186 млн. лв. до 2017 г., сочи консолидираният финансов отчет на "Холдинг БДЖ" за 2013 г. През тази година трябва да се погасят задължения в размер на 76 млн. лв.   Общо дълговете на БДЖ към различни кредитори възлизат на 631 млн. лв. към края на 2013 г. За година задълженията на железниците са намалели с рекордните 96.6 млн. лв. спрямо края на 2012 г., показва още отчета на дружеството.   По-малко превози, но по-добро финансовото състояние на железниците   По-малко превозени пътници и товари, но по-добри финансови резултати през 2013 г. Това показва публикуваният консолидиран финансов отчет на "Холдинг БДЖ". Според неговите данни през миналата година са съкратени 440 души и на работа са останали 10 065 служители. Миналата седмица стана ясно, че в последните седмици персоналът е оптимизиран с още 120 пенсионирани работника.   Държавното дружеството е приключило годината със загуба от 9 млн. лв. при 20.5 млн. лв. през 2012 г.   За първи път от пет години дъщерното дружество "БДЖ Товарни превози" е излязло на печалба от 4.3 млн. лв., въпреки намалението на превозените товари с 9% спрямо предходната година. Редица предприятия са свили превозените товари през държавната железница за сметка на по-конкурентните цени и гъвкави условия на частни превозвачи, става ясно от представения отчет. Намаляват и приходите от пътнически превози, като дъщерното дружество приключва със загуба от 12.3 млн. лв.   Като цяло приходите на холдинга от товарни и пътнически превози са намалели с 10.6 млн. лв. спрямо 2012 г. Като причина за намаляването на превозените товари и пътници е посочен ремонтът на редица жп участъци по оперативна програма "Транспорт".

200 на протест: Да гласуваме, за да не управляват отвратителните

Близо 200 души се събраха на предизборния протест ДАНСWithme №334, който днес беше под название „Когато отвратените не гласуват – отвратителните управляват“. В началото на протеста в 18:30 часа пред Министерски съвет бяха малко над 100 души, а полицейското присъствие съставляваше около 50 униформени. Снимка: Асен Генов. Поради малката бройка на протестиращите движението пред Министерския съвет не беше спряно, а се изпълняваше поетапно. Срещаха се привърженици на партия ГЕРБ, които носеха нейни знамена, а други хора раздаваха агитационни материали на Реформаторския блок. Към 18:50 от последния етаж на МС беше спуснато българското знаме, което вероятно беше подготовка за утрешния празник. Минути след 19:00 часа протестът потегли към парламента с викове „Оставка!“ Протестиращите наброяваха 200 души.

Писмености, произлезли от нашите земи

Нови теории

На 24-05 от 16 ч. в Профсъюзния дом на 9 етаж (НТС Перник) ще се проведе среща с Елена Димитрова. Тя ще ни запознае с писменостите произлезли от нашите земи преди глаголицата.

Първанова: Използват се всички средства, за да се контролира и манипулира вотът

/КРОСС/ Лидерът на НДСВ д-р Антония Първанова и кандидатите за евродепутати от листата на "Коалиция обединени демократи" закриха предизборната си кампания с Народен събор в Южния парк в София. „Призовавам всички да гласуват, защото в противен случай ще бъдете управлявани от хора, избрани чрез манипулация и няма да се оплаквате, че животът ви е лош", каза д-р Пъванова. „Вдигнала съм високо летвата в Европейския парламент. Дай Боже, нововизбраните европейски депутати да успеят да ни стигнат. Аз ще продължа да се боря за истински, честни избори в България и за управление на страната ни, което е в интерес на хората, а не на олигархични схеми", каза още тя. Първанова изрази опасения, че се използват всички средства, за да се контролира и манипулира вотът. По думите й в момента сме свидетели на поредната манипулация чрез регистрацията на огромен брой така наречените независими наблюдатели, които всъщност са предложени от политически партии и от НПО-та, свързани с политическите партии. И добави, че докато организациите, които традиционно изпращат наблюдатели като ОССЕ и „Галъп" имат по стотина наблюдатели, организациите, близки до партиите, разполагат с няколко хиляди. "Явно по този начин се плаща на хора, които трябва да заведат свои приятели и близки и срещу привидната роля на независим наблюдател, да упражнят вот в полза на определената партия", каза още тя.

"Франс прес": Големият победител на евроизборите ще бъде Ангела Меркел


Пощадена от евроскептичната вълна, която се очаква да залее Европа на изборите на 25 май, германският канцлер Ангела Меркел вече се сочи като големият победител в евровота според агенция "Франс прес".

След изборите в Германия през септември Меркел е единственият лидер на голяма европейска държава, останал на власт след финансовата криза. Тя повече от всякога заслужава прозвището си "Кралица на Европа", смятат анализаторите, според които фундаментална промяна на икономическия курс в...

Шпага на дипломат – експонат на месец май във Военноморския музей

Шпагата и униформата на Емануел Тедески - белгийски консул във Варна в средата на ХIХ век бе избрана за експонат на месец май във Военноморския музей, научи Moreto.net. Шпагата е чиновническа, произведена в Германия, Кралство Бавария, в периода между 1825 - 1848 г.

ЕС обсъжда нови санкции срещу Русия на 27 май

Ограниченията могат да засегнат вноса на луксозни стоки и да стигнат до забрана на вноса на петрол и газ

Джулия Робъртс пред развод

/КРОСС/ Холивудската актриса Джулия Робъртс е на прага на развода. Бракът на звездата със Дани Модър се разпада заради ревността й. Последната капка, преляла чашата на търпението на мъжа й, е станало „безсърдечното" отношение на Робъртс към самоубийството на доведената й сестра.„През целия съвместен живот Джулия държеше Дани изкъсо, опасявайки се, че той ще започне да й изневерява", сподели източник пред сп. "Стар." Според него тя се е държала с него като с дете, проверявала е телефона му, щъкала е из електронните писма и преписки с други жени, постоянно следяла с кого той общува."Смъртта на Нанси отвори очите на Дани, той проумя колко бездушна може да е жена му", разказва източникът.Ако Робъртс и Модър наистина решат да се развеждат, те ще трябва да разделят не само 225 млн. долара, но и трите си деца - 9-годишните Хейзел и Финеъс и 6-годишния Хенри.

Анкетата на BNews.bg: ББЦ бие БСП и ДПС от раз

Два дни преди изборите, BNews.bg попита читателите си за кого ще гласуват. Вижте резултатите!

Борисов: След раздуването на разходите от БСП и ДПС ще трябва някой по-остър от Дянков


Безогледното раздуване на разходите и задлъжнялостта на държавата ще имат катастрофални последици. Така, както го кара това правителство, не Дянков (Симеон Дянков, бивш финансов министър в правителството "Борисов" - бел.ред.), а някой по-остър трябва да се намери, за да изкара държавата от кризата, както Гърция, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БиТиВи.

В една разрушена държава какво може да се прави – отново да налагаме финансова дисциплина при тези заеми, хората трудно ще го...

Фандъкова: На 24 май общинските музеи и галерии в София ще бъдат със свободен вход

“През целия 24 май общинските музеи и галерии в София ще бъдат със свободен вход“. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с отбелязването на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, цитирана от „Фокус“.
„Гражданите на София могат да посетят Софийската градска художествена галерия, “През целия 24 май общинските музеи и галерии в София ще бъдат със свободен вход“. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с отбелязването на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, цитирана от „Фокус“. „Гражданите на София могат да посетят Софийската градска художествена галерия,

Руснаците летуват около 20 дни

Родните туристи остават на морето между 5 и 7 дни, а руснаците - средно от 19 до 21 дни. Това сочи проучване на пазара на една от туристическите агенции у нас.

Утре общинските музеи и галерии в София ще бъдат със свободен вход

“През целия 24 май общинските музеи и галерии в София ще бъдат със свободен вход“. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с отбелязването на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, цитирана от „Фокус“.
„Гражданите на София могат да посетят Софийската градска художествена галерия, “През целия 24 май общинските музеи и галерии в София ще бъдат със свободен вход“. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с отбелязването на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, цитирана от „Фокус“. „Гражданите на София могат да посетят Софийската градска художествена галерия,

Стоичков глади и чисти по телевизията

Христо Стоичков прилежно изглади бялата си риза пред милионна аудитория на едно от най-гледаните предавания на тв канала "Телевиса". Шоуто видяха и в Мексико, и в САЩ, където се разпространява сигнал за испаноговорещите общности.

Загубен бас накара Кавалера на "Златната топка" да съблече ризата в студиото и да я изглади, придружавайки действието Христо Стоичков прилежно изглади бялата си риза пред милионна аудитория на едно от най-гледаните предавания на тв канала "Телевиса". Шоуто видяха и в Мексико, и в САЩ, където се разпространява сигнал за испаноговорещите общности. Загубен бас накара Кавалера на "Златната топка" да съблече ризата в студиото и да я изглади, придружавайки действието

Почивката у нас за 200 лв., в Гърция за – 3 стотачки

Ваканция у нас за 200 лв. и в Гърция за 300 лв. може да си резервираме, ако все още не сте избрали място за лятната почивка.

Путин: Ще признаем изборите в Украйна (обзор)

Русия ще уважи резултатите от президентските избори в Украйна на 25 май, обяви президентът Владимир Путин в реч при откриването на Петербургския международен икономически форум, известен като руския Давос, предадоха световните агенции.
Това е първото изявление на руския лидер, че ще приеме резултатите от вота, коментира Би Би Си. Русия ще уважи резултатите от президентските избори в Украйна на 25 май, обяви президентът Владимир Путин в реч при откриването на Петербургския международен икономически форум, известен като руския Давос, предадоха световните агенции. Това е първото изявление на руския лидер, че ще приеме резултатите от вота, коментира Би Би Си.

Джулия Робъртс пред развод

Джулия Робъртс и Дани Модър всеки момент може да обявят развод след 12-годишен брак.
"През целия съвместен живот Джулия държеше Дани изкъсо, опасявайки се, че той ще започне да й изневерява", сподели източник пред сп. "Стар".  Според него тя се е държала с него като с дете, проверявала е телефона му, Джулия Робъртс и Дани Модър всеки момент може да обявят развод след 12-годишен брак. "През целия съвместен живот Джулия държеше Дани изкъсо, опасявайки се, че той ще започне да й изневерява", сподели източник пред сп. "Стар". Според него тя се е държала с него като с дете, проверявала е телефона му,

ГОРЕЩА СНИМКА ОТ ПЛОВДИВ! Шефката на ГЕРБ Перник Вяра Церовска обновява партията с млади лица

Това е гореща снимка от закриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в град Пловдив. На снимката виждате пернишките активисти. Интересно е, че около лидера на местната структура на ГЕРБ Перник Вяра Церовска има много млади хора. Има нови лица. Това е новата линия на ГЕРБ Перник, която след изборите ще бъде приоритетна, научихме от "За Перник". Досега около лидерката на ГЕРБ Вяра Церовска се увъртаха стари хиени и политически търтеи. Но в ГЕРБ предстои обновяване. Вяра Церовска дава...

Продължава

Джулия Робъртс и Дани Модър пред развод

Джулия Робъртс и Дани Модър всеки момент може да обявят развод след 12-годишен брак.
Джулия Робъртс и Дани Модър всеки момент може да обявят развод след 12-годишен брак. "През целия съвместен живот Джулия държеше Дани изкъсо, опасявайки се, че той ще започне да й изневерява", сподели източник пред сп. "Стар". Според него тя се е държала с него като с дете, проверявала е телефона му,

Николай Василев стана инвестиционен консултант

Бившият вицепремиер и екс министър Николай Василев получи сертификат за инвестиционен консултант. Това съобщи в-к „Преса“. Документът му беше издаден...

България направи 1:1 в слаба контрола с Канада


Националният отбор по футбол направи равенство 1:1 в безинтересна контролата с Канада, играна в австрийския град Ритцинг.

Срещата не блестеше с особени качества, но успя да покаже слабостите и сериозните пропуски на "лъвовете" в защита. Преди мача със 110-ия в ранглистата на ФИФА те показаха високо самочувствие, но на терена можеха и да подарят на съперника първа победа от 2012 г. насам.

Възпитаниците на Любослав Пенев откриха резултата в 19-ата минута чрез Андрей...

България направи 1:1 в скучна контрола с Канада


Националният отбор по футбол направи равенство 1:1 в контролата с Канада, играна в австрийския град Ритцинг.

Срещата не блестеше с особени качества и двата състава не положиха почти никакви усилия да впечатлят по някакъв начин малцината зрители на стадиона.

"Лъвовете" откриха резултата в 19-ата минута чрез Андрей Гълъбинов, който отбеляза първия си гол при втората си поява за представителния тим. Канадците обаче изравниха само осем минути по-късно с попадение на Хътчинсън...

Откриха гаф при оценяването на миниматурата

МОН е дало грешни насоки за оценка на миниматурата по български език и литература за седмокласниците. Това твърди пенсионираният експерт от РИО – Стара Загора, Мария Бончева.

Петър Курумбашев: Направете добро с бюлетина №15 и ще ви се върне

Българският народ е казал едно просто нещо „направи добро и ще ти се върне. Аз ви предлагам да направим нещо добро в неделя - нека да гласуваме с номер 15. Направете това добро и ще ви се върне. Обещавам ви. Това заяви по време на закриването на кампанията на Коалиция за България в Стара Загора кандидатът от листата на коалицията Петър Курумбашев, Българският народ е казал едно просто нещо „направи добро и ще ти се върне. Аз ви предлагам да направим нещо добро в неделя - нека да гласуваме с номер 15. Направете това добро и ще ви се върне. Обещавам ви. Това заяви по време на закриването на кампанията на Коалиция за България в Стара Загора кандидатът от листата на коалицията Петър Курумбашев,

Курумбашев: Направете добро с бюлетина №15 и ще ви се върне

Стара Загора /КРОСС/ Българският народ е казал едно просто нещо „направи добро и ще ти се върне. Аз ви предлагам да направим нещо добро в неделя - нека да гласуваме с номер 15. Направете това добро и ще ви се върне. Обещавам ви. Това заяви по време на закриването на кампанията на Коалиция за България в Стара Загора кандидатът от листата на коалицията Петър Курумбашев.Той благодари на Жените социалистки от Борино, Петър Петров от Гълъбово. Бай Хасан Мехмедов от Горна Кула - Крумовградско, Зайра Ебишева от Сатовча Бранислав Диков и Нишан Джингозян от Лондон, Йосив Кобзон, и кметовете Владо Москов - Гоце Делчев, Иван Аспарухов - Мездра, Венци Куткуденски - Медковец, Милчо Лалов - Брегово, Петър Дулев - Брегово,.Момчето татуирало стих на Вапцаров часа и датата. на смъртта на му, както и на много други хора помогнали ми по време на кампанията. На тях ще разчитам в тази кампания", каза още той. Тази победа, която ще имаме в неделя, е на тези хора и на нас кандидатите ни остава само да им се поклоним и да благодарим за сърдечната подкрепа и за ръката, която ни подадоха в тази кампания", каза още той. Бурни аплодисменти получиха и изпълненията на песните „Ако си дал", „Повей повей" и виковете на хилядите присъстващи „БСП" и „Победа".

Петър Курумбашев: Направете добро с бюлетина №15 и ще ви се върне


Българският народ е казал едно просто нещо „направи добро и ще ти се върне. Аз ви предлагам да направим нещо добро в неделя - нека да гласуваме с номер 15. Направете това добро и ще ви се върне. Обещавам ви. Това заяви по време на закриването на кампанията на Коалиция за България в Стара Загора кандидатът от листата на коалицията Петър Курумбашев, Българският народ е казал едно просто нещо „направи добро и ще ти се върне. Аз ви предлагам да направим нещо добро в неделя - нека да гласуваме с номер 15. Направете това добро и ще ви се върне. Обещавам ви. Това заяви по време на закриването на кампанията на Коалиция за България в Стара Загора кандидатът от листата на коалицията Петър Курумбашев,

Глобиха "Барклис" с 32 милиона евро

Британската банка "Барклис" беше глобена с 32 милиона евро заради недостатъчен контрол върху свои служители, които е упълномощила да търгуват съ злато. Нарушенията са в периода 2004 - 2013 година. Освен това бивш служител на институцията е получил забрана да работи в сектора заради опит да повлияе върху определянето на цената на благородния метал.

Над тон чушки с пестициди внос от Турция са спрени на границата

Инспектори от хасковската дирекция по безопасност на храните са установили пратка от 1340 килограма сладък пипер с пестициди внос от Турция през ГКПП-Капитан Адреево. Зеленчукът е бил третиран със забранен в целия Европейски съюз препарат и затова количествата ще бъдат унищожени в екарисаж под контрола на агенцията. Това е първият случай, в който се установява наличие на пестицида diafenthiuron в пратка от Турция за внос в Европейския съюз, и за него е уведомена Европейската комисия чрез Системата за бързо предупреждаване за храни и фуражи  RASFF. Към настоящият момент в ЕС има установени само 29 случая на пратки отхвърлени на граница, поради установено наличие на пестицида в храна. Продуктите, в които е бил установен, са чай с произход Китай и Хонг Конг, броколи от Китай, бамя с произход Индия, листа от къри с произход Индия.

МААЕ засече строителство във военна база в Иран

/КРОСС/ Експерти от МААЕ са регистрирали активност, свързана със строителството на военния обект "Парчин" в Иран. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на доклад на организацията. Агенцията отбелязва, че експертите отново са подновили искането за достъп до съоръжението.Според „Ройтерс" във военната паза, която е на 30 км. югоизточно от иранската столица, са разположени ядрени обекти.

Бракониери почупиха кола на инспектори, иззели им мрежите

Бракониери в язовир "Копринка" са потрошили служебния автомобил на инспектори на ИА"Рибарство и аквакултураи" в Стара Загора.

Махат кмета на Търговище заради конфликт на интереси

Търговище е на прага на предсрочни кметски избори, след като Върховният административен съд (ВАС) реши окончателно, че градоначалникът д-р Красимир Мирев (БСП) е бил в конфликт на интереси.
Това е първият такъв случай, а кметът е отстранен, защото е похарчил 1428 лева общински пари за канцеларски материали в книжарницата на сина си. Търговище е на прага на предсрочни кметски избори, след като Върховният административен съд (ВАС) реши окончателно, че градоначалникът д-р Красимир Мирев (БСП) е бил в конфликт на интереси. Това е първият такъв случай, а кметът е отстранен, защото е похарчил 1428 лева общински пари за канцеларски материали в книжарницата на сина си.

Втора тапа на „Цариградско шосе”

До края на другата седмица за шофьорите на „Цариградско шосе” ще има втора тапа. Причината е, че Столична община е планирала да започне и ремонтът на надлеза за летището. Обновяването на моста при 4-ти километър обаче продължава, като дори се забави заради обилните валежи този месец.

България пропусна два мачбола и падна от САЩ

"Лъвовете" водеха с 2:0, но загубиха мача за Световната лига с 2:3 гейма


Някой хакна ГЕРБ и го даде на Ердоган

Ръководството на ГЕРБ си вярва, че ще има 8 свои представители в Европейския парламент. Партията на Бойко Борисов закри предизборната си кампания с грандоманско шоу в Пловдив.

Wall Street приключи с ръстове в трета поредна сесия

Индексът на големите компании S&P 500 затвори над 1 900 пункта за първи път в историята си


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване