Почина дъщерята на Вълко Червенков - проф. Ирина Червенкова

Дъщерята на генералния секретар на БКП и премиер на България до 1956 г. Вълко Червенков – Ирина е починала на 17 май след кратко боледуване. Новината е съобщена на сайта на Софийския университет Дъщерята на генералния секретар на БКП и премиер на България до 1956 г. Вълко Червенков – Ирина е починала на 17 май след кратко боледуване. Новината е съобщена на сайта на Софийския университет "Св. Климент Охридски", където проф. Ирина Червенкова бе дългогодишен преподавател във Факултета по славянски филологии.

Лаверн: Ще бъда евродепутатът на българските учители

/КРОСС/ В навечерието на 24 май във възрожденска Трявна, градът на Пенчо Славейков, кандидатът за евродепутат от листата на КБ д-р Достена Лаверн заяви решителността си да се бори за инвестиции за спешно спасяване на българското образование, достойни възнаграждения и уважение към българските учители и преподаватели. „Чрез компенсационни еврондове ще се стимулира увеличаването на доходите на учителите и ще се мотивират млади и кадърни талантливи кадри да интегрират българското образование", каза д-р Лаверн. За библиотеките в Трявна и Габрово тя дари своята книга „Експертите на прехода" и втората си стихосбирка „Нова Граница".    

Шохин: Западът провокира Русия към твърди военни действия

/КРОСС/ Американските политици вече са написали за себе си плана на действие на Русия в Украйна и само чакат там да започнат "твърди военни действия". Това мнение изказа пред журналисти на Петербургския международен икономически форум председател на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Александър Шохин.Той е уверен , че Вашингтон е подготвил трети пакет от санкции (икономически) срещу Русия, в който са предвидени различни сценарии на събитията. Според него „мекият" пакет ще бъде предприет, ако Русия не признае президентските избори, които ще се проведат в Украйна на 25 май. „Твърдият" пък е предназначен за случая, при който Русия премине границата и влезе с армията си. "Европейските и американските политици, включително генералният секретар на НАТО и министърът на отбраната на САЩ, смятат, че Русия може би се готви да проправи коридор от Крим до Приднестровието, завземайки няколко региона. Западните стратези са си построили схема, която Русия някак си не може да реализира . Вече имат програма , а Русия не иска да премине границата. И вместо да накарат властите в Киев да седнат на масата на преговорите с онези, които наричат сепаратисти и терористи, те подгряват ситуацията по такъв начин, който може да се нарече само провокиране на Русия към твърди военни действия", подчерта Шохин.    

Достена Лаверн: Ще бъда евродепутатът на българските учители

В навечерието на 24 май във възрожденска Трявна, градът на Пенчо Славейков, кандидатът за евродепутат от листата на КБ д-р Достена Лаверн заяви решителността си да се бори за инвестиции за спешно спасяване на българското образование, достойни възнаграждения и уважение към българските учители и преподаватели, съобщават от пресцентъра на БСП. В навечерието на 24 май във възрожденска Трявна, градът на Пенчо Славейков, кандидатът за евродепутат от листата на КБ д-р Достена Лаверн заяви решителността си да се бори за инвестиции за спешно спасяване на българското образование, достойни възнаграждения и уважение към българските учители и преподаватели, съобщават от пресцентъра на БСП.

Достена Лаверн: Ще бъда евродепутатът на българските учители


В навечерието на 24 май във възрожденска Трявна, градът на Пенчо Славейков, кандидатът за евродепутат от листата на КБ д-р Достена Лаверн заяви решителността си да се бори за инвестиции за спешно спасяване на българското образование, достойни възнаграждения и уважение към българските учители и преподаватели, съобщават от пресцентъра на БСП. В навечерието на 24 май във възрожденска Трявна, градът на Пенчо Славейков, кандидатът за евродепутат от листата на КБ д-р Достена Лаверн заяви решителността си да се бори за инвестиции за спешно спасяване на българското образование, достойни възнаграждения и уважение към българските учители и преподаватели, съобщават от пресцентъра на БСП.

Над тон чушки, внесени от Турция, ще бъдат унищожени заради пестициди


Над един тон чушки ще бъдат унищожени, след като в тях е намерен забранен препарат. Анализът е показал наличието на пестициди, които са вредни за човешкото здраве и е недопустимо да се консумират, предаде БНР.

Пратката е запорирана на пункт "Капитан Андреево" от инспектори по безопасност на храните, защото в нея при рутинна проврка е открито наличие на пестицида, забранен за употреба. Зеленчуците са внесени през българо-турската граница на 20 май.

Ежедневно на стоките,...

За първи път осъдиха измамници в сайт за колективно пазаруване

Съдът в Пловдив осъди общо на 11 години затвор трима мъже по делото "Малдиви", които подмамвали с обещание за евтини екскурзии в сайт за колективно пазаруване у нас.

Подписка в бургаския затвор срещу решение на правосъдното министерство

Бургас /КРОСС/ От днес в затвора и следствения арест в Бургас тече протестна подписка заради необоснована заповед на Министерството на правосъдието, касаеща работното време на надзирателите.Инициираната от Синдиката на служителите в затворите подписка към момента е подкрепена от болшинството надзиратели. Надзирателите са получили солидна подкрепа и от страна на администрацията и останалите служители на експертни длъжности във ведомството. На 31 май подписката официално ще бъде внесена в Министерството на правосъдието. Подобни подписки текат в момента във всички затвори и повечето арести на територията на страната.Междувременно напрежението сред служителите в бургаския затвор е нараснало, след като малко преди 2 часа след полунощ тази нощ, лек автомобил „Опел", притежание на надзирател от затвора, който се ползва с добър авторитет сред колегите си е изгорял мистериозно в бургаското с. Маринка. Това не е първият такъв случай, коментират надзирателите по между си.

Сърбите към нашите спасители: Хвала, братя бугари!

Такова наводнение не е имало в Сърбия от 120 години! Само старци са чували от своите баби, че е имало такъв потоп цял век назад!"

Това разказа вчера главният спасител Румен Веселинов. Той се върна като ръководител на първите 20 наши пожарникари, пратени на 16 май на помощ в бедстващите райони на западната ни съседка.
Такова наводнение не е имало в Сърбия от 120 години! Само старци са чували от своите баби, че е имало такъв потоп цял век назад!" Това разказа вчера главният спасител Румен Веселинов. Той се върна като ръководител на първите 20 наши пожарникари, пратени на 16 май на помощ в бедстващите райони на западната ни съседка.

8 пъти Михаела Филева държи първото място в "Дансинг старс"

Михаела Филева е сред най-вероятните претенденти за първото място в “Дансинг старс” по Нова тв. Вероятно на финала тя ще се изправи срещу световната шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова.
За 10 лайва 8 пъти Михаела Филева и партньорът й Светльо Димитров заемат първо място в риалити формата. Въпреки че никога не се е занимавала с подобен ти Михаела Филева е сред най-вероятните претенденти за първото място в “Дансинг старс” по Нова тв. Вероятно на финала тя ще се изправи срещу световната шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова. За 10 лайва 8 пъти Михаела Филева и партньорът й Светльо Димитров заемат първо място в риалити формата. Въпреки че никога не се е занимавала с подобен ти

300 оценители проверяват 50 хил. матури за 8 дни

Всяка година всички матури по български от цялата страна изминават стотици километри, за да бъдат проверени и оценени

Американски ракетен крайцер влезе в Черно море

/КРОСС/ Американският ракетен крайцер Vella Gulf клас Ticonderoga със система ПРО Aegis на борда е навлязъл в Черно море. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на източник от военно-дипломатическия корпус. "Около 18,30 часа московско време крайцерът е влязъл в акваторията на Черно море", каза той.По-рано от Вашингтон потвърдиха, че през тази седмица военен кораб ще навлезе в Черно море.

Волейболистките с втора победа в европейските квалификации


Женският национален отбор по волейбол постигна втора поредна чиста победа в европейските квалификации.

След успеха над Гърция в четвъртък, възпитаничките на Владимир Кузюткин отнесоха и тима на Португалия с 3:0.

Те се наложиха над иберийките с 25:14, 25:18, 25:21 пред около 500 зрители в столичната зала "Христо Ботев". Българките доминираха в първия гейм и го затвориха само за 22 игра.

След това те допускаха известно отпускане в представянето си на игрището, но...

Тъжна история: Деца рекетират инвалид във Варна

13 и 17-годишни деца изнудват инвалид, който проси в морския ни град

Предстоящи събития в страната за утре, 24 май

***София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще се включи в празничното шествие, което ще започне от 10.30 часа пред сградата на Националния археологически музей (ул. „Съборна" 2) и ще завърши пред Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий". Пред Националната библиотека президентът ще присъства на тържествен водосвет и ще поднесе венец пред Паметника на славянските първоучители. В Софийската градска художествена галерия президентът Росен Плевнелиев ще открие фотоизложбата „По следите на Св. Св. Кирил и Методий", организирана от Посолството на Словашката република в България. Вечерта държавният глава ще бъде домакин на традиционния прием по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, който ще се състои в сградата на Националния исторически музей. ***София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще открие Четвъртия Световен конгрес по интравенозна анестезия, който ще се проведе в Зала 1 на НДК от 15.30 ч. ***София /КРОСС/ С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще бъде отслужен благодарствен молебен за 24 май. Той ще бъде оглавен от Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон, председател на църковното настоятелство на храма. Начало на молебена е от 10.00 часа

Свиленградският митничар карал кило амфетамини

Направената експертиза на хапчетата, намерени в колата на митничарския шеф от Свиленград, показва, че количеството на чистите амфетамини и метаамфетамини, съдържащи се в трите намерени плика, е общо 967 грама.

Кворумът провален, вот на недоверие за ЧРД на кабинета

Четвъртият вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" най-вероятно ще бъде гласуван на първия му рожден ден - 29 май. Очаквано вчерашното извънредно заседание на парламента, на което трябваше да се проведат дебатите по него, бе провалено заради липсата на кворум. Словесната "престрелка" между управляващи и опозиция на тема "Енергетика" ще бъде Четвъртият вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" най-вероятно ще бъде гласуван на първия му рожден ден - 29 май. Очаквано вчерашното извънредно заседание на парламента, на което трябваше да се проведат дебатите по него, бе провалено заради липсата на кворум. Словесната "престрелка" между управляващи и опозиция на тема "Енергетика" ще бъде

Станишев: На крачка сме от голяма историческа победа, която окончателно да отърси България от оковите на страха

Скъпи приятели, има дълбока символика в химна на БСП и песента на Емил Димитров за любовта към България. Това е нашето отношение към нашата страна. Всичко хубаво и градивно се върши чрез любовта. Любовта е в основата на всичко. Искам тук на този стадион да отправя лична благодарност към всеки един от вас, който е тук, както и към всеки един член, Скъпи приятели, има дълбока символика в химна на БСП и песента на Емил Димитров за любовта към България. Това е нашето отношение към нашата страна. Всичко хубаво и градивно се върши чрез любовта. Любовта е в основата на всичко. Искам тук на този стадион да отправя лична благодарност към всеки един от вас, който е тук, както и към всеки един член,

"Черно море" взе служебно бронза след прекратения мач с "Балкан" (обновена)


Баскетболистите на "Черно море" спечелиха служебно третото място в Националната лига, след като ръководството на "Балкан" (Ботевград) извади отбора си от игрището в първи мач от серията.

Това обяви официално Българската федерация по баскетбол близо два часа след прекратяването на двубоя.

В последните три минути от втората четвърт и при резултат 32:30 за "моряците", реферите отсъдиха техническо нарушение за старши треньора на "Балкан" Александър Тодоров.

Това...

Малкият финал в баскетбола бе прекратен заради нахлуване на фенове


Първият двубой между "Балкан" (Ботевград) и "Черно море" за третото място в Националната баслетболна лига беше прекратен заради нахлуване на игрището от фенове на домакините.

В последните три минути от втората четвърт и при резултат 32:30 за "моряците" реферите са отсъдили техническо нарушение на "Балкан".

Тогава привърженици на зелените са започнали да хвърлят различни предмети към игрището, като част от запалянковците дори са излезли на паркета и са потърсили...

Таня Андреева: Няма опасност за личните лекари

Няма никаква опасност от 1 юни част от българите да останат без личен лекар. Договорите с общопрактикуващите лекари се сключват за срок от една година и те ще продължат да изпълняват дейността си.

Пожар горя в бивше военно поделение във Враца

Враца /КРОСС/ Пожар се разгоря в барака в бившето трудово поделение на Строителни войски във Враца. Огънят е лумнал около 19,30 тази вечер. Пожарната се отзова, въпреки че се забави поради разкопаните улици от водния цикъл. Пожарът беше потушен за по-малко от 5 минути. Според децата, които бяха около пожарната, в бараката пушат момичета от ромското малцинство.   Снимки: Булфото, всички права запазени

Станишев: На крачка сме от голяма историческа победа, която окончателно да отърси България от оковите на страха


Скъпи приятели, има дълбока символика в химна на БСП и песента на Емил Димитров за любовта към България. Това е нашето отношение към нашата страна. Всичко хубаво и градивно се върши чрез любовта. Любовта е в основата на всичко. Искам тук на този стадион да отправя лична благодарност към всеки един от вас, който е тук, както и към всеки един член, Скъпи приятели, има дълбока символика в химна на БСП и песента на Емил Димитров за любовта към България. Това е нашето отношение към нашата страна. Всичко хубаво и градивно се върши чрез любовта. Любовта е в основата на всичко. Искам тук на този стадион да отправя лична благодарност към всеки един от вас, който е тук, както и към всеки един член,

Хърватия, Сърбия и Босна формираха регионален екип за обезвреждане на мини


Специалисти по обезвреждане на мини от Хърватия, Сърбия и Босна и Херцеговина формираха днес регионален екип, който ще действа за неутрализиране на опасността от изместените заради наводненията минни полета в трите страни, предаде агенция "Танюг", цитирана от БТА.

Екипът е съставен от експерти от босненския Център за обезвреждане на мини, сръбския Център за разминиране и Хърватския център за разминиране.

Веднага след оттеглянето на водите от наводнените райони експертите...

Кметът на кв. "Изток" Ивайло Иванов: Резултатът на "България без цензура" ще изненада неприятно опонентите ни

"България без цензура" направи една изключително позитивна кампания, насочена към младите хора, насочена към вярата, насочена към природата и насочена към спорта. Резултатът, който ще имаме в неделя ще бъде неприятна изненада за нашите политически опоненти. Не бих могъл да се ангажирам с цифри, но бъдете сигурни, че резултата ще бъде изненадващо добър.

Според Ивайло Иванов хората поставят и на тези евроизбори теми за живота в България. Хората, които изпратим в...

Продължава

Левски обърна Лацио за 3:2 навръх 100-годишния юбилей

Левски победи Лацио с 3:2 в приятелския мач по повод 100-годишния юбилей на "сините". Двубоят на националния стадион "Васил Левски" беше кулминацията на празника, а 35 000 изпълних...

24 май: Поклон пред себе си!

Важно е да се съсредоточим върху това, че днес е 24 май. И да го почувстваме. И да забравим, че е ден за размисъл. Който не е размислил досега, няма смисъл да си хаби празника. В краен случай, може да...

В Пловдив за първи път се честват Св. св. Кирил и Методий

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е български официален празник, честван на 24 май. На този ден в България се чества българската просвета, култура и създаването на гла...

Станишев: На крачка сме от голяма историческа победа

Стара Загора /КРОСС/ Скъпи приятели, има дълбока символика в химна на БСП и песента на Емил Димитров за любовта към България. Това е нашето отношение към нашата страна. Всичко хубаво и градивно се върши чрез любовта. Любовта е в основата на всичко. Искам тук на този стадион да отправя лична благодарност към всеки един от вас, който е тук, както и към всеки един член, симпатизант, активист на БСП и КБ. Дълбок поклон пред вас! Победа! Това заяви лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев повече от 20 000 членове и симпатизанти на социалистите на Стадион Локомотив в Стара Загора, при закриването на предизборната кампания на левицата. „Казвам го, защото без вашата вяра, без любовта към България, към нашата кауза, за социална справедливост, сме нищо", подчерта той. Искам днес да ви благодаря, че устояхте и издържахте на онези 4 г. тормоз и репресии, на онези 4 г. когато нашият опонент искаше да унищожи БСП и левицата. Не се получи. Ние сме силни, издържахме на това. През последната година правим всичко възможно обикновените хора да почувстват, че промяната се случва. Искам днес да отправя специален поздрав към вас от един човек, който знам, че е безкрайно скъп на всеки един социалист и човек на лявата идея. Това е Стефан Данаилов - Ламбо. Той ни гледа в момента и искам да изпратим своите аплодисменти за него. Благодарим ти Ламбо за подкрепата, за всичко, което правиш за нашата кауза, въпреки всички несгоди и изпитания

Руските войски се оттеглят от границата с Украйна до 8 юни

По-рано бе съобщено, че руските войски ще се оттеглят от областите по границата с Украйна до 1 юни

Забравете финал Бразилия - Германия

Вероятно най-прогнозираният от специалисти финал на мондиала - Бразилия срещу Германия, получи "черен печат" от Краля Пеле.

Крал, но не на прогнозите... От десетилетия е известно, че да те посочи Пеле за фаворит си е прокоба.

"Иска ми се това да е финалът: Бразилия - Германия", усмихна се смятаният за най-велик футболист в историята при посещ Вероятно най-прогнозираният от специалисти финал на мондиала - Бразилия срещу Германия, получи "черен печат" от Краля Пеле. Крал, но не на прогнозите... От десетилетия е известно, че да те посочи Пеле за фаворит си е прокоба. "Иска ми се това да е финалът: Бразилия - Германия", усмихна се смятаният за най-велик футболист в историята при посещ

Подарък за софиянци - безплатни входове за 24 май

През целия 24 май общинските музеи и галерии в София ще бъдат със свободен вход. Гражданите на София могат да посетят Софийската градска художествена галерия, музея под базиликата „Св. София”, музея в парк „Врана”, както и Зоологическата градина и парк.

Немска кола се заби в стълб край Черноочене, има пострадал

Лек автомобил с немска регистрация излетя от пътя и се заби в електрически стълб, предаде 24rodopi.com.   Инцидентът стана между селата Комунига и Габрово, община Черноочене. В спасяването на пострадалите и отстраняването на аварията се включиха полицаи, медицински екип, аварийна група на EVN и спасителна група на "Пожарна безопасност и защита на Лек автомобил с немска регистрация излетя от пътя и се заби в електрически стълб, предаде 24rodopi.com. Инцидентът стана между селата Комунига и Габрово, община Черноочене. В спасяването на пострадалите и отстраняването на аварията се включиха полицаи, медицински екип, аварийна група на EVN и спасителна група на "Пожарна безопасност и защита на

Ангел Славчев: "България без цензура" е силата, която ще вдигне държавата на крака

Зам.-председателите на ББЦ Ангел Славчев и Росен Петров, и депутатът Светлин Танчев се срещнаха със симпатизанти в Горна Малина и Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".
Всички социологически агенции показват, че идва нова сила, която ще промени политическата система и ще махне крадците. Това каза зам. Зам.-председателите на ББЦ Ангел Славчев и Росен Петров, и депутатът Светлин Танчев се срещнаха със симпатизанти в Горна Малина и Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Всички социологически агенции показват, че идва нова сила, която ще промени политическата система и ще махне крадците. Това каза зам.

Купен вот и в АЕЦ "Козлодуй"

Служители, работещи за АЕЦ "Козлодуй", твърдят, че са били принудени от началниците си да събират гласове за определена партия, разкри разследване на bTV. В четвъртък вечерта екип на медията се е срещнал в село Бутан с Асен Мончов - опитен дилър на гласове. Той уверява, че тръгва да раздава пари на хората от своя списък - за да гласуват за определена политическа сила. „Тая вечер ще има леш там. Цялата махала е 1783 гласоподаватели”, казва мъжът. Братът на Асен обаче щял да гласува за друга партия, защото работел на територията на АЕЦ "Козлодуй" и имал ясни инструкции. Гласувало се под натиск, но и срещу бонус към заплатата. „Направо са им превели на заплатата по 50 лева на човек - на всички централаджии. Всички централаджии ги задължават да гласуват - това са 5000 човека. Един глас да не излезе - наред... Трябва да излязат 5000 гласа. В момента режат глави. И всеки трепери. Има заеми. Има по 100 бона на централаджиите”, казва мъжът, заснет със скрита камера. Други работници в централата твърдят обаче, че няма да получат премия. Но пак ще гласуват насила - за още една партия, която била замесена в търговията. За целта трябвало да включат в схемата и семействата си: „Гласуваме за ***, защото те ни дават хляба - това са думите, които съм чул. И ни се даде списък, на който да напишем трима човека, които ще гласуват за ***. Не се казва точно какви имена, защо, откъде... Ние ги подсигуряваме като работници... Страх - другото е тото. Знам как да гласувам, какво да правя”. От централата отказаха коментар и среща с екипа на bTV. Медията ще обяви за кои партии става въпрос в неделя след вота.

Не заспивайте, тази нощ ще валят метеори!

Метеорен дъжд, с до 200 падащи звезди на час, ще може да се наблюдава тази нощ. Това обяви директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен”, Никола Петров.

4 години затвор за турски тираджия, убил моторист

Апелативният съд във Велико Търново прати за 4 години и 8 месеца в затвора турски тираджия, който уби 35-годишен моторист през април 2013 г. в старата столица. После избяга и беше задържан, след като блъсна камион на 30 км извън града.
Наказанието е без прецедент, тъй като обикновено подобни случаи приключват набързо с условни присъди... Апелативният съд във Велико Търново прати за 4 години и 8 месеца в затвора турски тираджия, който уби 35-годишен моторист през април 2013 г. в старата столица. После избяга и беше задържан, след като блъсна камион на 30 км извън града. Наказанието е без прецедент, тъй като обикновено подобни случаи приключват набързо с условни присъди...

Ангел Славчев: "България без цензура" е силата, която ще вдигне държавата на крака

Зам.-председателите на ББЦ Ангел Славчев и Росен Петров, и депутатът Светлин Танчев се срещнаха със симпатизанти в Горна Малина и Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на Зам.-председателите на ББЦ Ангел Славчев и Росен Петров, и депутатът Светлин Танчев се срещнаха със симпатизанти в Горна Малина и Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Всички социологически агенции показват, че идва нова сила, която ще промени политическата система и ще махне крадците. Това каза зам.

Хари Генчев: Коалицията на Бареков ще е трета на евровота в Перник

В Перник очакваме коалицията ни да бъде трета политическа сила, след двете основни парламентарно представени - управляващата коалиция и бившата управляващи. Ние сме си поставили за цел треди да сме в резултата, а в страната да изпреварим ДПС, което мисля, че ще се случи в неделя, каза пред "За Перник" Хранимир Генчев - лидер на Земеделски народен съюз Перник, който е част от коалицията към ПП "България без цензура".

"Предизборната кампания, която е към своя...

Продължава

Немска кола се заби в стълб край Черноочене, има пострадал

Лек автомобил с немска регистрация излетя от пътя и се заби в електрически стълб, предаде 24rodopi.com.   Инцидентът стана между селата Комунига и Габрово, община Черноочене. В спасяването на пострадалите и отстраняването на аварията се включиха полицаи, медицински екип, аварийна група на EVN и спасителна група на Лек автомобил с немска регистрация излетя от пътя и се заби в електрически стълб, предаде 24rodopi.com. Инцидентът стана между селата Комунига и Габрово, община Черноочене. В спасяването на пострадалите и отстраняването на аварията се включиха полицаи, медицински екип, аварийна група на EVN и спасителна група на "Пожарна безопасност и защита на

На Капитан Андреево откриха над тон зеленчуци с пестициди

Зеленчуците са внесени през българо-турската граница на 20-и май

Мераклия брои 700 000 евро, за да лети с Лео ди Каприо

/КРОСС/ 1 млн. долара или 700 000 евро - толкова плати неизвестен мераклия на благотворителен търг в Кан, за да полети в Космоса заедно със звездата от „Титаник" Леонардо ди Каприо. Ежегодните търгове се провеждат в хотелDu Cap- Eden - Roc близо до Кан. Постъпленията по традиция отриват за подкрепа на научните изследвания в борбата срещу СПИН-аПолетът в космоса ще продължи 2 часа и 4 минути. Космическият кораб ще издигне пътниците на височина над 100 километра. Година по-рано за да лети в компанията на актьора крупна сума плати руски бизнесмен, живеещ в Монако.

Мозъкът може да се лекува със спрей за нос

Датски учени смятат, че чрез спрей за нос може да се вкарват лекарства директно в мозъка.

Вековен Левски тресна Лацио с 3:2 пред 35 000 ултраси

"Сините" стартираха по уникален начин празненствата по случай юбилея си от 100 години


От седмица Деси Цонева не пуска сина си Янчо Таков трети на гости при баща си

Третият поред Янчо Таков, внук на две известни фамилии - сем. Такови и сем. Цоневи, е изключително привързан към баща си, но двамата вероятно няма да се видят скоро.
Такива са намеренията на Деси Цонева, красивата дъщеря на Димитър Цонев, след като два дни тя нямаше представа какво се случва с четиригодишния син.

Знае само, че детето е при Третият поред Янчо Таков, внук на две известни фамилии - сем. Такови и сем. Цоневи, е изключително привързан към баща си, но двамата вероятно няма да се видят скоро. Такива са намеренията на Деси Цонева, красивата дъщеря на Димитър Цонев, след като два дни тя нямаше представа какво се случва с четиригодишния син. Знае само, че детето е при

Подпалиха колата на криминален репортер

София /КРОСС/ Вандалски е запалена колата на криминалния журналист от Tв7 Асен Иванов, съобщиха от електронната медия, в която работи. Автомобилът е бил паркиран в квартал "Полигона" в София."Не съм получавал заплахи", поясни Иванов, който е един от водещите криминални репортери у нас.

Аштън: Успешните избори са залог за успокояване на напрежението в Украйна


Европейският съюз подкрепя произвеждането на "свободни, справедливи и прозрачни избори" в Украйна, заяви днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън, отбелязвайки, че успешните избори са "важен етап" за намаляване на напрежението в страната, предаде агенция "Франс прес".

"За пореден път заявяваме твърдата си подкрепа за произвеждането на свободни, справедливи и прозрачни президентски избори в Украйна на 25 май", посочи Аштън в съобщение от името...

Арестуваха бившия мъж на изчезналата Стоянка два дни след като обяви награда за нея (ОБЗОР)

Веселин Божилов, бившият съпруг на безследно изчезналата Стоянка Дудекова от Карлово, бе арестуван изненадващо в четвъртък вечерта. Това станало, след като не издържал изпит на детектора на лъжата.
48-годишната жена е в неизвестност от 26 март. Тя излязла от дома си на ул. “Васил Караиванов” рано сутринта. Запътила се към автобусната спирка... Веселин Божилов, бившият съпруг на безследно изчезналата Стоянка Дудекова от Карлово, бе арестуван изненадващо в четвъртък вечерта. Това станало, след като не издържал изпит на детектора на лъжата. 48-годишната жена е в неизвестност от 26 март. Тя излязла от дома си на ул. “Васил Караиванов” рано сутринта. Запътила се към автобусната спирка...

За 100 години Левски: Батков обеща мачове в Европа

Собственикът на Левски Тодор Батков се обърна към публиката на сините, на която даде сериозни обещания за бъдещето на клуба. Това се случи по време на празненствата по повод 100-годишнината, кулминаци...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване