Свекърва и съпруг пребиха майка в училище. Не й дават да види детето си, защото са в развод


Майката на 6-годишно дете се разплака пред bTV, след като бащата на дъщеря й и свекърва й я нападнаха в училищен коридор. Телевизията е заснела потресаващи кадри от побоя, но не ги излъчва от етични съображения.
Боят станал пред очите на дъщерята и на десетки други деца по време на тържеството на предучилищната група в столичното 14-то СОУ „Проф. Майката на 6-годишно дете се разплака пред bTV, след като бащата на дъщеря й и свекърва й я нападнаха в училищен коридор. Телевизията е заснела потресаващи кадри от побоя, но не ги излъчва от етични съображения. Боят станал пред очите на дъщерята и на десетки други деца по време на тържеството на предучилищната група в столичното 14-то СОУ „Проф.

Daily Express: 27% ръст на българи и румънци на Острова

Великобритания се огъва под натиска на новата имиграционна вълна от Европа, като броят на кандидатствалите за работа българи и румънци се е повишил значително, в сравнение с данните от преди падането на ограниченията на пазара на труда.

Голяма част от розовите насаждения е пострадала заради времето, производителите искат субсидия

Розопроизводители настояват за държавна субсидия заради големите щети, които търпят при природни бедствия. Една четвърт от реколтата на рози в района на Карлово е унищожена заради градушките тази пролет. Ниската изкупна цена на розите през последните години е отказала много хора от този бизнес, което се е отразила на  количеството розово масло, което сме произвели.

Мечка спаси бебето си от опасна магистрала (видео)

Мечка спаси малкото си мече от натоварена магистрала край природния парк на Британска Колумбия, пише "Хъфингтън поуст". Буквално секунди преди бебето мече да стъпи на лентата, майката успяла издърпва малкото си в безопасност. Видеото е качено на 20 май в Youtube и само за няколко дни е направило над 370 хиляди гледания.

Погребват Валя в неделя

/КРОСС/ Пълни лъжи са твърденията, че родителите на Валя отказват да приемат ДНК-експертизата и да приберат тялото на дъщеря си. Напротив, в 9 часа днес те извършиха разпознаване на дрехите й, бяха оформени необходимите документи за погребението. То ще бъде в 11 часа в неделя, в ритуалната зала на Бургаските гробища, съобщи пред „24 часа" лелята на Валя - Иванка Георгиева. Малко по-рано днес се заговори, че майката на Валя е в шок и отказва да приеме, че изплувалият труп на вълнолома в Бургас е на дъщеря й. Информацията обаче бе опровергана от най-близките на медицинската сестра. Валя Иванова изчезна на 15 април. Малко след полунощ тя слязла от такси на входа на Морската градина. От тогава до 18 май следите й се губеха. Още щом бе открито женското тяло на вълнолома в пристанището, разследващите бяха 90 % убедени, то това е Валя. Вчера ДНК-експертиза потвърди на 100 % самоличността на младата жена.

Костадинка Кунева: Политика без морал е аматьорство


Изминаха 5 години и половина от онази вечер на 22 декември 2008 г., когато всички научихме нейното име, след като на връщане от работа тя попадна в смъртоносен капан. Костадинка Кунева – жена, имигрантка, чистачка – в себе си тя е събрала всички онези характеристики, които я направиха абсолютно уязвима. Изминаха 5 години и половина от онази вечер на 22 декември 2008 г., когато всички научихме нейното име, след като на връщане от работа тя попадна в смъртоносен капан. Костадинка Кунева – жена, имигрантка, чистачка – в себе си тя е събрала всички онези характеристики, които я направиха абсолютно уязвима.

Анчелоти: Във футбола днес си на върха, а утре на дъното

Не съм получавал предложение да наследя Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, казва италианецът


Перничани влязоха в класацията за десетте най - готини типа хора в София

София вече толкова е пораснала, че представата за нея е остаряла: това отдавна не е град, това е съвкупност от минидържави, често с ясно изразена граница и пропускателен режим помежду им. И както жителите на различните държави по света често имат сходни белези, така хората в София имат своите особености в зависимост от квартала, в който живеят, твърди Тео Чепилов в goguide.bg.

Люлин
Люлин е третият по големина град в България като...

Продължава

Още 10 часа остават за гласуване в анкетата ни за изборите

По-малко от 10 часа остават за гласуване в анкетата ни "За кого ще гласувате на Евроизбори 2014". Точно в 23:59 ч днес анкетата ще бъде прекратена, за да не се приема за агитация в деня за размисъл. Към момента в нея са гласували над 16 600 души. Резултатите доста се разминават със социологическите проучвания. Анкетата не е представителна и от нея не могат да се правят изводи за реалната обстановка, тя дава само картина за предпочитанията на читателите на OFFNews. Ако читателите на OFFNews избираха евродепутати, в европарламента щяха да влязат само 3 партии. ГЕРБ - 35% Реформаторския блок - 31% БСП - 6% Около бариерата са Зелените с 5%. С по 4% са Атака и България без цензура. Анкетата е в дясната част на сайта. В нея може да се гласува само веднъж.

Плачи включи и Латунов в 12-те за Световната лига

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Камило Плачи и новобранец в състава от 12-те, които ще играят в първите мачове от Световната лига срещу САЩ в Двореца на културата и спорта във Вар...

Рецептите на LIDL: Мариновани филенца в горчица

Горчицата –
пикантната съблазнителка
Производството на горчица е известно от дълбока древност. Още 3 000 години пр. н. е. е използвана в индийската кухня. Във времето, когато източните подправки още не са известни на Стария континент, горчицата има вече огромна популярност. През Средните векове в Англия, Германия и Франция, Горчицата – пикантната съблазнителка Производството на горчица е известно от дълбока древност. Още 3 000 години пр. н. е. е използвана в индийската кухня. Във времето, когато източните подправки още не са известни на Стария континент, горчицата има вече огромна популярност. През Средните векове в Англия, Германия и Франция,

Путин: Кризата в Украйна прерасна в гражданска война

Той обвини САЩ, че подкрепят свалянето на Янукович

Китай осъди на смърт милиардер

/КРОСС/ Китайският милиардер Лю Хан и неговият брат Лю Вей са били осъдени на смърт, съобщава ИТАР-ТАСС. Лю Хан е лидер на престъпна групировка и заедно с брат си е признат за виновен в извършване на серия престъпления от 1993 г. до днес - убийства, поръчения за убийства, отвличания и други. На смърт са осъдени още девет от подчинените на милиардера. Изпълнението на смъртното наказание на петима от тях е отсрочено с две години, което им дава надежда, че по-късно то може да бъде заменено. Обвиняеми по делото са общо 36 души, сред които и двама бивши полицаи и прокурор, помогнали за прикриване на дейността на престъпната група. Преди арестуването си Лю Хан е бил управител на корпорацията „Ханлун" - една от най-големите минодобивни компании в китайската провинция Съчуан. Милиардерът заема 230 място в класация на най-богатите хора в Китай за 2012 г.

Любим виц на Дани Милев

Любим виц на Дани Милев
Една блондинка казва на друга:
- Вчера си направих тест за интелигентност.
- И какъв е резултатът?
- Всичко е наред, отрицателен е.
Виж още: Над 130 телевизионни програми - в Любим виц на Дани Милев Една блондинка казва на друга: - Вчера си направих тест за интелигентност. - И какъв е резултатът? - Всичко е наред, отрицателен е. Виж още: Над 130 телевизионни програми - в

Свекърва и съпруг пребиха майка в училище. Не й дават детето, защото сe развеждa


Майката на 6-годишно дете се разплака пред bTV, след като бащата на дъщеря й и свекърва й я нападнаха в училищен коридор. Телевизията е заснела потресаващи кадри от побоя, но не ги излъчва от етични съображения.
Боят станал пред очите на дъщерята и на десетки други деца по време на тържеството на предучилищната група в столичното 14-то СОУ „Проф. Майката на 6-годишно дете се разплака пред bTV, след като бащата на дъщеря й и свекърва й я нападнаха в училищен коридор. Телевизията е заснела потресаващи кадри от побоя, но не ги излъчва от етични съображения. Боят станал пред очите на дъщерята и на десетки други деца по време на тържеството на предучилищната група в столичното 14-то СОУ „Проф.

Народното опълчение отби атака в близост до Донецк

/КРОСС/ През изминалата нощ народното опълчение в Донецка област отби атаката на военните на блокпоста в района на с. Карловка, на 30 км от Донецк, съобщи ИТАР-ТАСС. Според представител на опълчението, в резултат от сблъсъците, продължили над три часа, „са убити повече от 10 военни”. От страна на самоотбраната, според него, също има жертви, но точни данни до момента не са известни. Освен това, по предварителни данни, опълченците са хванали в плен няколко от нападателите. По-рано украинските медии разпространиха изявлението на командира на „батальона „Донбас” Семьон Семьонченко, който предложи на опълченците размяна на пленници. Въоръжената групировка „Донбас” бе създадена по инициатива на лидера на „Десен сектор” Дмитрий Ярош за борба с привържениците на федерализацията в Украйна.

Гигантски старт и лек поток за Григор Димитров на "Ролан Гарос"


Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу 211-сантиметровия хърватски гигант Иво Карлович в първия кръг на започващия в неделя "Ролан Гарос".

Срещата им идва десет дни, след като хасковлията го победи 7:6(3), 6:4 във втория кръг на турнира в Рим, а по-късно се класира за първи път в кариерата си на полуфинали от "Мастърс" сериите.

Димитров е поставен под номер 11 в основната схема на втория за годината турнира от Големия шлем. Ако преодолее първия кръг,...

Лелята на Валя: Погребваме я в неделя

Пълни лъжи са твърденията, че родителите на Валя отказват да приемат ДНК-експертизата и да приберат тялото на дъщеря си. Напротив, в 9 часа днес те извършиха разпознаване на дрехите й, бяха оформени необходимите документи за погребението. То ще бъде в 11 часа в неделя, в ритуалната зала на Бургаските гробища, съобщи пред „24 часа” лелята на Валя – Иванка Георгиева.

Тайните на новаторите в бизнеса

Какво правят иновативните хора, че им хрумват такива брилянтни идеи?


Миналата зима помощи за отопление са получили с 16% повече домакинства

През миналия зимен сезон държавата е отпуснала целеви помощи за отопление на 251 876 лица и семейства, което е с 16.3 на сто повече от сезон 2012/2013, съобщиха от пресслужбата на Министерството на труда и социална политика.   Според неговата статистика, от началото на годината, когато бяха увеличени семейните помощи за деца, по тях са платени близо 131 млн. лв., което е с над 18 млн. лв. повече спрямо година по-рано. Средномесечно 24 854 деца с увреждания са получили месечна добавка, като изплатената сума е близо 26 млн. лв., допълват от ведомството.   От началото на годината са обслужени над 20 хиляди лица с увреждания и е осигурена заетост на над 17 хиляди безработни лица чрез схеми за предоставяне на услуги в домашна среда, сочат още обявените данни. Според тях от началото на годината е осигурена приемна грижа за над 1000 деца и са утвърдени над 900 приемни семейства.

Румен Петков: Гласувайте, за да изгоним търговците от храма

/КРОСС/ Много грозен е двойният стандарт, който проявява прокуратурата. При един абсолютно измислен клеветнически материал, направи всичко възможно цяла България да разбере, че някой лъже и клевети на мой гръб. Когато една телевизия излъчи репортаж, в който е очевидно, че става въпрос за купуване на гласове, прокуратурата тържествено обяви, че се самосезира. А там е ясен купувачът на гласове, ясен е извършителят на престъплението, ясно е и че правителството е оказало съответния натиск върху собственика, и то чрез конкретен министър - енергийния. И не се предприемат никакви мерки, да не говорим за привиквания, да не говорим за арести. Т.е., прокуратурата създава целия комфорт на властта да купува гласове на воля. Това е нещото, което дразни Европа. И затова мониторингът, срещу който съм се борил през цялото време, ще продължава да ни дава оценки. И то негативни. Затова българският гражданин няма да вярва на правораздаването и правоохраната. И дали става дума за джобно ножче или за картечница, отвращението от хората е все по-голямо и по-голямо. Досега, ако имаше воля, този проблем щеше да е изчистен и България щеше да е с вдигнато чело. Очевидно воля няма. Затова, българи, гласувайте. Гласувайте, за да накажем крадците, да накажем купувачите на гласове и да изгоним търговците от храма.

Пробутват 400 кг развалена храна за баловете в Софийско

Икономически полицаи са иззели близо 400 кг развалена храна от два ресторнта в Софийско, където се празнуват абитуриентски балове.

Свалиха незаконни реклами във варненския квартал "Младост"

Всички незаконно поставени транспаранти, разположени в разделителните ивици на булевардите "Владислав Варненчик", "Христо Смирненски", "Сливница", "Република", "Януш Хунияди", и срещу мол Варна, са премахнати, съобщиха от кметство "Младост".

В София алкохолът ще е забранен само около изборните помещения на 25 май


Продажбата и употребата на алкохолни напитки в изборния ден в София ще бъде забранена само в помещенията, в които се провеждат евроизборите, и прилежащите им територии. Това пише в заповед на кмета на града Йорданка Фандъкова. Най-често секциите са в сградите на училища, което означава, че няма да може да се пие само около тях.

Досега традиционно забраната обхващаше цялостна забрана за продажбата на алкохол, с изключение на бирата. В сегашната заповед на кмета е уточнено, че...

Надежда Нейнски дари книги на столично читалище

Българското читалище е уникална за Европейския съюз културна институция, която трябва да пазим и развиваме, посочи водачът на листата на „Синьо единство“

К. Нинова: Не подкрепям вот на недоверие за енергетика от партията, свалена от власт заради неуспехите си в сектора

/КРОСС/ Уважаваме правото на всяка опозиция да използва парламентарния вот на недоверие към правителството. Категорично не разбирам как може политическа партия, която беше свалена от власт заради неудачи, неуспехи и провал в енергетиката, да поставя точно вот на недоверие за енергетика. Това заяви пред медиите в НС зам. - председателят на ПГ на КБ и председател на Комисията по труда и социалната политика Корнелия Нинова. Тя подчерта, че не споделя мотивите на този вот, защото: в последната една година износът на тока се е увеличи със 110%; затворените мини и уволнените хора вече са минало; хората работят, възстановени са на работа; назначават се и нови хора, разкриват се работни места; покачила се е цената на въглищата. По думите и ДКЕВР най-накрая е влязла в ролята си и е започнала държавната политика спрямо ЕРП-тата, където са били открити над 2600 нарушения и се вземат мерки. "Всичко това в последната година показва, че правителството и Коалиция за България водим една политика за стабилизиране на системата, за увеличаване на износа на тока, за разкриване на работни места, осигуряване на заплатите на хората и в крайна сметка за гарантиране на енергийната сигурност, като част от националната сигурност", категорична бе Нинова. Тя подчерта, че дебатът по вота ще бъде проведен в сериозна и спокойна обстановка следващата седмица

В София алкохолът е забранен само около изборните помещения на 25 май


Продажбата и употребата на алкохолни напитки в изборния ден в София ще бъде забранена само в помещенията, в които се провеждат евроизборите, и прилежащите им територии. Това пише в заповед на кмета на града Йорданка Фандъкова. Най-често секциите са в сградите на училища, което означава, че няма да може да се пие само около тях.

Досега традиционно забраната обхващаше цялостна забрана за продажбата на алкохол, с изключение на бирата. В сегашната заповед на кмета е уточнено, че...

Нова мода - наука в мола

Четвъртото издание на форума за популярна наука Ratio ще се проведе на 24 май в столичния мол Paradise Center на бул. "Черни връх". Събитието, което представя науката на разбираем за всеки език, този път се фокусира върху биологията, физиката и химията с двама британски и един български лектор. Пръв на научната сцена ще се качи д-р Андрю Бери – британски биолог, преподавател в Harvard University. Той специализира в сферата на еволюционна биология и историята на теорията за еволюцията. Темата му на Ratio ще бъде свързана с развитието на еволюционната теория след Чарлз Дарвин. Фокус са новости в сфери като геномиката и изследването на останки от древни ДНК, за да разберем по-добре човешката еволюция. След темата за еволюцията вниманието ще се насочи към видимото и невидимото в електромагнитния спектър. Презентацията е забъркана по правилната рецепта, включваща теория, ефектни експерименти и отговори на фундаментални въпроси като например “Защо чинията на микровълновата печка се върти?” Темата ще бъде представена от Христо Колев, докторант в катедра “Аналитична химия” при Софийския Университет. Освен химик, той е и концептуален артист, любител на научните антики и активен комуникатор на науката. Последен на сцената ще се появи д-р Джон Ръниънс от Oxford Brookes University. Той се занимава с биология на растенията и изследва клетките на живите организми. Освен за научната си работа, д-р Ръниънс отделя време и за популяризиране на науката, като води радиопредаването на BBC „Dr. Molecule“. На Ratio той ще обясни “Защо учените създадоха зелена флуоресцираща мишка?” Билетите за Ratio са на цена от 10лв. за стандартен билет и 6лв. за преференциален билет на ученици и студенти. Те вече сa в продажба онлайн, както и на всички каси от мрежата на Eventim.

"Селфи" в грешния момент или на грешното място

Вижте примери, от които може да се извлече поука


24 май е големият Български ден; да се твърди друго е невежество!

/КРОСС/ Най-българският празник! Така е по-известен Денят на българската просвета и култура 24 май. Широкоизвестен е фактът, че творческата и просветителска дейност на двамата братя от българоезичния Солун Константин-Кирил Философ и Методий - създатели на славянската писменост през ІХ век - надхвърля границите на Източна Европа и придобива общоевропейско и световно значение. България почита 24 май от 1851 г. като един от най-големите си празници, а през 1892 г. поетът Стоян Михайловски пише химн, който всеки българин знае наизуст и пее в прослава на двамата братя, тясно свързани с историята на България. 12 века след Кирилометодиевото дело българите продължават да го тачат, защото дълбоко в себе си всеки знае, че докато отбелязваме празника и познаваме значението му, България ще я има... Хората на духа го потвърждават!   Васил Михайлов, актьор: Руснаците признаха, че културата е тръгнала оттук натам 24 май ме връща в детството. На този слънчев ден като на Великден обличахме нови дрешки, обирахме цветята на баба си в двора и тръгвахме, за да отидем там, където се събират всички деца и пеят възторжено за любимите Кирил и Методи. Играл съм Методи в „Случка във Венеция" с Любомир Димитров. Той играеше Кирил. Сега режисьорът Асен Шопов също ми предлага да играя Методи в пиесата в „Вавилонската кула".Приятно ми е, че руснаците признаха, че културата и писмеността им е тръгнала оттук натам, а не както всичко друго оттам насам

Отложиха делото срещу Илко Радев, обвинен в убийството на Мартио Данчев от Перник

Софийски градски съд отложи делото срещу Илко Радев за убийството на 19-годишния студент от Перник - Марио Данчев, извършено при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Софийски градски съд насрочи следващото дело за 27 юни 2014 г. от 13:30 ч. Съдът реши, че тогава ще призове Десислава Димитрова, която до този момент не се е явила заради здравословни проблеми. Съдът поиска и справка за това дали към датата на деянието 29 февруари 2012 г. в Студентски град, във вход А на бл. 23, 3...

Продължава

На "Ролан Гарос" Гришо почва срещу хърватски гигант, в потока на Надал е

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу Иво Карлович (Хърватия) в първия кръг на Откритото първенство на Франция, отреди тегленият днес жребий. Димитров е поставен под номер 11 в основната схема.

Ако преодолее първия кръг във втория той ще срещне победителя от срещата между Даниел Брандс (Германия) и квалификант.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу Иво Карлович (Хърватия) в първия кръг на Откритото първенство на Франция, отреди тегленият днес жребий. Димитров е поставен под номер 11 в основната схема. Ако преодолее първия кръг във втория той ще срещне победителя от срещата между Даниел Брандс (Германия) и квалификант.

Санкциите за Русия удариха по гръцкия туризъм

Туризмът в Гърция пострада от наложените санкции спрямо Русия. Руските туристически агенции масово анулират резервациите си за почивка в южната ни...

Андрей Велков: След излизането на „Български психар" ме поздравяваха крими елементи

С жанровия си дебютен роман „Български психар"(2012) Андрей Велков светкавично се нареди сред най-обещаващите и интересни млади български писатели с все по-голяма почитателска база. Две години по-късно излиза втората част на книгата - „Хрониките на Звеното: Български психар II", която разширява историята хоризонтално и представя сюжета на първата книга през няколко различни гледни точки и персонажи. Огромният успех на първата книга със сигурност не е случаен - авторът успява да създаде оригинална история, с която оживяват най-страшните и тъмни години на Прехода, пречупени през умело боравене с най-добрите клишета на жанра. Пикантната подправка са типично балканските обрати, автентичният уличен език, абсурдните истински истории и тоновете черен хумор, които съпътстват дори най-кървавите сцени. Не е чудно, че интересът към продължението е огромен, а премиерата на книгата - екшън на живо, с домашна лаборатория на наркотици, бой, отвличане и пари, беше едно от най-оригиналните литературни събития у нас. Ето какво сподели и самият автор специално за...! Защо жанрови романи? Имат ли нужда хората от„Бългаският Fight Club", Български психар", или „Две димящи дула"...? Определено смятам, че хората имат нужда и от свежи жанрови романи в този стил

В очакване на президентските избори въоръжените сблъсъци в Украйна продължават


По-малко от два дни преди президентските избори в Украйна, които ще се състоят в неделя, напрежението в източната част на страната продължава. За последните 24 часа там са загинали 20 проруски сепаратисти и двама военни от украинската армия, съобщи Владислав Селезньов, представител на военните, цитиран от местната информационна агенция УНИАН. Има и много ранени.

По думите на Селезньов през последното денонощие украинските части са провели няколко успешни операции в района на Славянск...

Футболен фен, счупил носа на полицай, обжалва условната си присъда

Осъден за футболно хулиганство обжалва условната си присъда пред Апелативен съд Варна, съобщиха от пресцентъра на съда. 

Мирослав Михалев, осъден за това, че през август 2010 година счупил носа на полицай, който охранявал футболна среща, обжалва пред Апелативен съд Варна условна присъда от 2 години „лишаване от свобода", отложена с 5 години изпи Осъден за футболно хулиганство обжалва условната си присъда пред Апелативен съд Варна, съобщиха от пресцентъра на съда. Мирослав Михалев, осъден за това, че през август 2010 година счупил носа на полицай, който охранявал футболна среща, обжалва пред Апелативен съд Варна условна присъда от 2 години „лишаване от свобода", отложена с 5 години изпи

На Марс има християнско гробище? /видео/

/КРОСС/ Нещо ново и загадъчно непрекъснато изниква на Марс. След каската от Втората световна война и ред други странни предмети, наскоро на Червената планета бе забелязана и могила с кръст. Астрономи на НАСА наскоро публикуваха в интернет снимки от повърхността на планетата. Според интернет потребителя с псевдоним Truthseeker, снимките, направени с марсохода Curiosity, са запечатали дървен кръст върху надгробен камък. Преди това пък японец бе забелязал на една от фотографиите на НАСА гигантски гущер и изказа предположение, че агенцията доставя животните на Червената планета, за да ги подложи на биологични експерименти.Учените, изследвали въпросните фотографии, смятат, че кръстът е просто отражение на светлина върху скала, но ентусиастите са категорични, че на планетата е съществувал живот.   video:http://www.youtube.com/watch?v=BpWDlqKF6sY

Местни проекти ще развиват културен и гурме туризъм с евросредства


Инициативни групи от малки общини в България, Италия, Австрия и Финландия ще работят по общи проекти за културен, гурме и агротуризъм с евросредства. Днес в Министерството  на земеделието бяха подписани 12 договора за финансиране по подпрограмата "Лидер"  от Програмата за развитие на селските райони, която е за засилване на вътрешнотериториалното и международното сътрудничество. 

Най-голяма сума - 332 хил. лв., е за проект на инициативна група от общините Панагюрище, Стрелча и...

Предотвратиха пожар в жилищен блок в Пловдив

Две пожарни коли с включени сирени и лампи вдигнаха на крак днес един от най- големите пловдивски квартали- "Смирненски", но въпреки черния гъст дим от прозорец на четвъртия етаж, този път се размина единствено с уплаха, влошен въздух и…разбита врата, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Щетите от наводненията в Сърбия са за над 1 милиард евро

1 милиард евро. Това е сумата, на която по предварителни оценки ще възлязат щетите от наводненията в Сърбия. Белград пострада тежко от стихията, като най-засегнати са енергийния и селскостопанския сектор на страната. Щетите от наводненията в Сърбия възлизат на над 1 милиард евро.

Дунав пак се покачва, но леко - при Ново село и Видин

Нивото на река Дунав при Видин тази сутрин е 835 см, покачването за последното денонощие е 4 см. При Ново село нивото е 768 см, покачването е с 6 см, съобщиха дежурните хидрометеоролози.

Споменът от голямото земетресение продължава да мъчи жителите в пернишко

Земетресението, ударило Перник и околните села продължава да ражда трагедии. На 22 май станаха две години от бедствието. Но жителите на района продължават да подскачат при всеки лек трус, а мъката от разрушенията и преживяното продължават да сеят смърт в Дивотино, селото, където беше епицентъра на взрива, пише „Телеграф”.
 

Хората не крият, че две години след катаклизма, това е тема номер едно в разговорите. Къщите стоят все още с пукнатини и...

Продължава

На 24 май: За 24-ти път връчват „Аскеер”!

Че животът е сцена и някои по професия са актьори, ще докажат за пореден път родните театрали.

Ларс Бендер пропуска Световното

/КРОСС/ Полузащитникът на националния отбор на Германия Ларс Бендер пропуска Световното първенство по футбол в Бразилия. Играчът на Байер (Леверкузен) е получил контузия по време на тренировка на националите, съобщава официалният сайт на футболния съюз на Германия. Немските национали се подготвят за световното в Южен Тирол.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване