Метеорен дъжд с до 200 падащи звезди тази нощ

Метеорен дъжд, с до 200 падащи звезди на час, ще може да се наблюдава тази нощ. Това каза за „Фокус” директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен”, Никола Петров.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
 По думите му, тази комета е открита в началото на 2004 г. Метеорен дъжд, с до 200 падащи звезди на час, ще може да се наблюдава тази нощ. Това каза за „Фокус” директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен”, Никола Петров. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS По думите му, тази комета е открита в началото на 2004 г.

Задържаха 40 тона наркотици в Бразилия

Близо 30 хил. военни и полицаи, подкрепени от хеликоптери, бронирани машини и бързоходни патрулни кораби, подсигурят охраната на границите в навечерието на Световното първенство по футбол

Кредитните рейтинги на Испания и Гърция бяха повишени

Кредитният рейтинг на Испания бе повишен от Standard & Poor’s с една степен до "BBB" - вторият най-нисък инвестиционен клас. Положителни...

Родителите на Валя не прибират трупа й. Съмняват се, че това е дъщеря им

/КРОСС/ Родителите на 24-годишната Валентина Иванова - Пенка и Иван Иванови, категорично не приемат резултатите от ДНК-анализа на откритото край бургаския бряг тяло и отказват да вземат останките й от моргата. "Имаме огромен проблем със сем. Иванови, което не желае да приеме, че останките в затворения ковчег в моргата са на дъщеря им Валя. Никога досега не е извършван толкова спешен анализ - за по-малко от ден и половина дадохме резултат, зад който заставаме, но родителите се съмняват", заявил източник от МВР, цитиран от "Флагман". Вчера ОД на МВР разпространи съобщение, че ДНК-анализът категорично доказва, че трупът е на Валентина. „ДНК - анализът по метода на ДНК-профилиране, свързано с изследване на костен материал, извършено от специалисти в сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при ОД МВР - Бургас по категоричен начин установи, че откритото в района на бургаския вълнолом в края на миналата седмица женско тяло принадлежи на 24-годишната Валя Иванова от Бургас, изчезнала на 15 април тази година", съобщиха от ОД на МВР-Бургас. Днес останките от тялото, намерени в неделя привечер от случаен минувач на бургаския вълнолом, продължават да стоят в хладилника на бургаската морга, въпреки че бяха освободени за погребение. За разследващите случаят е приключен - няма данни за насилие по тялото, както и никакво съмнение за идентификацията му.  

Метеорен дъжд, с до 200 падащи звезди на час, ще видим тази нощ

Метеорен дъжд, с до 200 падащи звезди на час, ще може да се наблюдава тази нощ. Това каза за „Фокус” директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен”, Никола Петров.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
 По думите му, тази комета е открита в началото на 2004 г. Метеорен дъжд, с до 200 падащи звезди на час, ще може да се наблюдава тази нощ. Това каза за „Фокус” директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен”, Никола Петров. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS По думите му, тази комета е открита в началото на 2004 г.

84% от българите са пътували само в страната

През първото тримесечие на 2014 г. 684.7 хил. български граждани са реализирали туристически пътувания, според данни на НСИ. Преобладаващата част от тях - 84.0%, са пътували само в страната, 12.8% - само в чужбина, а 3.2% са пътували както в страната, така и в чужбина.

Родителите на Валя не искат да погребат тялото, не била тя

Майката и бащата на 24-годишната Валентина Иванова - Пенка и Иван Иванови, категорично не приемат резултатите от ДНК-анализа на откритото край бургаския бряг тяло, пише Майката и бащата на 24-годишната Валентина Иванова - Пенка и Иван Иванови, категорично не приемат резултатите от ДНК-анализа на откритото край бургаския бряг тяло, пише "Флагман". Вчера ОД на МВР разпространи съобщение, че ДНК-анализът категорично доказва, че трупът е на Валентина. „ДНК - анализът по метода на ДНК-профилиране, свързано с изследв

Орешарски и Стойнев готови за дебата за енергетиката

Този дебат ще се състои. Считам го за важен, тъй като ние ще представим какво сме направили. През тази една година положихме огромни усилия да стабилизираме сектора, който заварихме в доста незадоволително състояние, каза премиерът Пламен Орешарски по повод несъстоялия се вот на недоверие, който опозицията поиска заради сектор „Енергетика”.

Селфи, ваканцувам и гуглирам сред новите думи в езика ни

БАН даде онлайн достъп до Речника на българския език по повод 24 май


Атанасова: 1 милион българи ще останат без личен лекар от 1-ви юни

/КРОСС/ Бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова от ГЕРБ предупреди, че заради липса на поправка в Закона за здравето над 1 милион българи ще останат без личен лекар от 1-ви юни. И това стана възможно благодарение на липсата на всякаква законодателна инициатива от страна на Министерството на здравеопазването, допълни Атанасова. В Закона за здравето има срокове за това, че личните лекари следва да придобият специалност по обща медицина и тези, които не са изпълнили разпоредбата на Закона, след 1-ви юни тази година няма да имат право да практикуват и техните практики ще бъдат заличени от Регионалните здравни инспекции, обясни бившият здравен министър.   Премиерът Пламен Орешарски категорично заяви, че прогнозата на ГЕРБ няма да се сбъдне.Не мисля, че има такава опасност. Срокът е удължен вече с една година. Всички джипита, които нямат необходимата квалификация, ще имат възможност в тази една година да придобият такава. Така че това са малко легенди, каза Атанасова. 

Големи количества контрабандни цигари са иззети при полицейски операции в страната

Общо над 95 000 къса цигари без бандерол са открити в сливенска, хасковска, благоевградска, пловдивска и плевенска област

Бракониери потрошиха служебния автомобил на инспектори на ИАРА Стара Загора

По сигнал в 22.30 ч. снощи за бракониерски набези на язовир "Копринка", инспектори от отдели "Рибарство и контрол" на ИАРА Стара Загора са извършили проверка на водоема, съобщиха от ИАРА.

България започва битката за Световната лига срещу САЩ

Истински ад могат да очакват американците от пълната зала "Конгресна" във Варна. Всички 5000 билета са разпродадени, а националният селекционер Камило Плачи ще може да използва основните ни играчи.

Стойнев атакува ГЕРБ с контравъпроси за енергетиката

Контравъпроси, свързани с енергетиката, зададе към ГЕРБ днес в кулоарите на парламента енергийният министър Драгомир Стойнев, след като заседанието, на което трябваше да се гледа вотът на недоверие в сектора, се провали. Според Стойнев ГРЕБ трябва да обяснят дали нарочно са целели да фалират всички енергийни дружества, за да ги изкупят частни инвеститори. Ето и въпросите на Стойнев: Защо бяха обезкървени всички държавни дружества, когато бюджетът се пълнеше от дивидентите на тези дружества. Пример - 2009 г. 38 млн. лева са изплатени към бюджета, а 2012 г. - 540 млн. лева. Това, според министъра, е оставило дружествата без инвестиционни средства за ремонтни дейности. Защо за една година 1000 мегавата възобновяеми енергийни източници бяха присъединени към системата на цена между три и четири пъти над цената на регулирания? Стойнев изтъкна, че ГЕРБ са интегрирали ВЕИ-тата, защото те са били собственост на техни хора и това е загробило НЕК. От некадърност или желание да съсипят енергетиката спряха износа на електроенергия? Защо не бе вдигната и цената на въглищата? Защо бе спрян проектът АЕЦ "Белене"? Защо в МИЕ няма доклад към МС относно спирането на АЕЦ "Белене". Кой е писал този доклад? Докато Стойнев задаваше разгорещено контравъпроси при него пристигнаха бившият енергиен министър Делян Добрев и ексминистърът на транспорта Ивайло Московски от ГЕРБ. Дебат обаче не се осъществи, защото Стойнев напусна трибуната. Според Добрев управляващите са провалили кворума, защото са искали да се скрият от дебата. "Целта е да се скрие всичко, случващо се в енергетиката, докато не минат европейските избори, защото катастрофата вече е настъпила. Затова не ни дават отчетите за миналата година, защото ще се види, че катастрофата е настъпила", коментира бившият енергиен министър. Той цитира данни, според които задълженията на БЕХ в началото на управлението на ГЕРБ са били 66 млн. лв., а в края - само 4 млн. лева. "Една година по-късно холдингът има 1 млрд. 74 млн. лева задължения", каза Делян Добрев.

Вдъхновяващите съвети на Сандра Бълок за щастлив живот

Актрисата държа реч пред абитуриентите в Ню Орлиънс


Уволниха македонска тв водеща заради еротични снимки

Водещата на новините в македонската национална телевизия МРТ била уволнена заради еротична фотосесия, публикувана във вестник ”Вест”.
Става дума за водещата Мариана Димовска, която била снимана с колекция на дизайнера Мария Димиаджо, която работи в Ню Йорк.
Целта на фотосесията била да се увеличи продажбата на новата колекция, Водещата на новините в македонската национална телевизия МРТ била уволнена заради еротична фотосесия, публикувана във вестник ”Вест”. Става дума за водещата Мариана Димовска, която била снимана с колекция на дизайнера Мария Димиаджо, която работи в Ню Йорк. Целта на фотосесията била да се увеличи продажбата на новата колекция,

Унилата президентска кампания на фаворита в украинските избори Петро Порошенко

Петро Порошенко се появява с разкопчана риза на площада на град Уман в Централна Украйна и изнася речта си пред не особено ентусиазираната тълпа. "Силна армия", край на "хаоса" и на "войната", повтаря от град на град прозападният милиардер, който е фаворит за президентските избори в неделя. Жителите на града са дошли от любопитство, за да видят човека, който вероятно ще стане петият президент на независима Украйна. 48-годишният кандидат, който твърди, че е по силите му да реши до 3 месеца конфликта с Русия, получава вяли аплодисменти. В Уман, а после и в Черкаси, в земеделския регион на юг от Киев, кандидатът за президент разказва за ужасите, извършени от проруските сепаратисти и историята на снайперист от украинската армия, на когото Порошенко твърди, че е купил мерник и друга екипировка, за да може да се бие с въоръжените въстаници в Славянск. "Силна армия", "увеличаване на военния бюджет", "1000 гривни (62 евро) на ден за войниците, които рискуват живота си": тези приоритети са на първо място в речите и предизборната програма на "шоколадовия крал", бивш министър на икономиката и на външните работи. Да бъде избран още на първи кръг По време на кампанията милиардерът полага минимум усилия. Отношението му се обяснява с преднината от 20 пункта, която му дават проучванията пред основния му съперник, бившата премиерка Юлия Тимошенко, както и с факта, че излишното пилеене на пари по време на кампанията може да шокира украинците по време, когато страната, която се намира на ръба на гражданската война, преживява тежка икономическа криза. "За нов живот", пише на кървавочервените знамена на кампанията на Порошенко, развявани по време на митингите. Плакат със същия лозунг се вижда на барикада от торби с пясък, охранявана от въоръжени мъже на пътя между Киев и Черкаси - зона, която дотогава беше пощадена от проблемите. "Трябва да има законна власт, за да спрат хаосът и войната", повтаря Порошенко, като използва "езика на силата" срещу въоръжените въстаници на изток "които убиват фермерите, изнасилват жените и вземат за заложници инспекторите на ОССЕ". Преди да излезе на сцената, малцината присъстващи получават правото да изгледат документалния филм "Без страх", който представя Порошенко на барикадите в Киев по време на протестното движение на Майдана и в "натъпкания с руски специални части" Крим преди присъединяването му към Русия. Там той е бил нападнат от проруските сепаратисти, които заплашват да го убият. Малко влияние от Запада: той кани на сцената съпругата си Марина, изящна и елегантна блондинка, за която се е оженил преди 30 години и майка на четирите им деца, чийто стил се отличава от този на предишните украински "първи дами". Както много от участниците, Юри Мукулински е дошъл "да си създаде представа за Порошенко". "Впечатленията са добри", резюмира студентът. "Днес той ще бъде по-добрият прагматичен избор. Той е успешен бизнесмен, има много опит и му личи", съгласна е Яна Лозинска, професор по икономика. Три месеца за усмиряване на Изтока Говорейки пред медиите в Черкаси, Порошенко обещава да възстанови бързо реда в бунтовния Изток, контролиран до голяма степен от сепаратистите, които обявиха "независимостта" на Донецки и Лугански регион, както и да нормализира отношенията с Москва. "Гарантирам ви, че за по-малко от три месеца ще бъде решена ситуацията в Изтока", заявява Порошенко. Но за тази цел "трябва президентът да бъде избран на първия кръг и да има карт бланш" в преговорите с Русия. "Ако не се постигне решение до три месеца, има голям риск от приднестровски сценарий", подчертава той, като визира отделилата се проруска молдовска република, която не е призната от нито една страна. Въпрос от журналистка за миналото му на партиен изменник - Порошенко беше един от създателите на Партията на регионите, бившата формация на предишния проруски президент Виктор Янукович и негов министър на икономиката - го карат да излезе от релси. "Това не е напълно вярно, датира отпреди 15 години и няма никаква връзка с президентските избори", беснее той, като обвинява журналистката, че работи за противниците му. Как милиардерът, който направи състояние със своя шоколад "Рошен", ще преговаря с Владимир Путин? "Познавам добре Путин, имам голям опит в дискусиите с него. Той е силен и труден партньор за преговори", отговаря Порошенко пред АФП, като изказва мнението, че е възможен компромис. Само две неща не са на масата за преговори: статутът на Крим, "който е и ще остане украински", и "проевропейската ориентация на Украйна", добавя той в заключение. По БТА

Три американска щата погват eBay заради хакерската атака

Властите в американските щати Илинойс, Кънектикът и Флорида ще разследват онлайн магазина eBay, който бе хакнат и милиони потребителски имена и пароли бяха засегнати. Трите щата ще работят заедно по разследване защо, как и какви са точните последствия след хакерската атака над eBay. До момента от компанията не са предоставили почти никакви данни нито на обществото, нито на ФБР, които са поели случая. В резултат на атаката директори от по-високите нива в йерархията на eBay се сбогуваха с постовете си. Разследването на трите щата ще разгледа и мерките, които са предприели от компанията, за да не се повтарят подобни инциденти. На 21 май бе оповестено чрез лични съобщения в eBay, че сайтът е хакнат и потребителите бяха посъветвани да променят досегашните си пароли.  Хакерската атака е била разкрита от eBay преди две седмици, но е била извършена в края на февруари.

Само 7000 българи регистрирани във Великобритания за 1 г.

Няма вълна от българи и румънци на британския трудов пазар след падането на ограниченията на 1 януари 2014. Само 7000 българи са били регистрирани във Великобритания между март 2013 и март 2014 г., по данни на официалната статистика, пише в. "Guardian". Броят на румънците е над 29 000. Имигрантите на Острова през 2013 г. са 212 000, сочат данните за последното тримесечие на годината. Ръстът е с 35 000 спрямо миналата година. 22% от новорегистрираните румънци и българи са пристигнали през предишните три месеца. При испанците и поляците този процент е 70. Официалната статистика признава, че нарастването на заетите българи и румънци във Великобритания е в резултат на повишена имиграция преди вдигането на ограниченията за работа. Общо 526 000 души са отишли във Великобритания, а 314 000 са я напуснали през 2013 г. Има увеличение на имигрантите от ударените от рецесията южни европейски държави - Испания, Португалия, Испания и Гърция, както и от Полша. Имиграцията от страни извън ЕС е най-ниската от 10 г. насам - през 2013 г. тя пада до 146 000, с 11 000 души спрямо предишната година. През последната година най-голям е спадът на броя студенти, които отиват да учат във Великобритания - с 31%, както и на хората, включително съпрузи и съпруги, отиващи на Острова при семейството си. Броят на имигрантите от тази група е спаднал с 51% за периода 2007-2013. Много по-малко са и студентите от Индия и Пакистан. За 3 г. те са намалели от 100 000 на 35 000.

Русенско в повишена готовност за наводнения

Нивото на Дунав е само със сантиметър под границата от 750 см

Продължават боевете в Източна Украйна, петима убити край Донецк

Най-малко петима души са убити в престрелка между украинската армия и проруските сепаратисти близо до източния украински град Донецк в петък, съобщи АФП, цитирана от БТА. Престрелката е била в Хорловка, северозападно от Донецк. Четирима души са убити от сепаратистите, а петата жертва е един от доброволците, сражаващи се на страната на украинската армия. Преди ден най-малко 14 души загубиха живота си, а десетки бяха ранени при кървавите сблъсъци на правителствените сили и сепаратистите в източната част от страната. В петък командирът на проукраинската милиция Семен Семенченко заяви, че проруските сепаратисти използват автоматично оръжие, снайпери и гранатомети срещу неговите сили. През изминалата нощ в град Славянск в Донецка област е имало масиран артилерийски обстрел, в резултат на който са разрушени няколко жилищни сгради, предаде ИТАР-ТАСС. На обстрел е било подложено и село Семьоновка край Славянск. Подклаждане на "цветни революции" По същото време руският външен министър Сергей Лаворов отново обвини Запада за кризата в Украйна. По думите му предизвикването на "цветни революции" отвън само увеличава горещите точки по света. "За съжаление схемата, основаваща се на отстояване на собствената изключителност, използване на двойни стандарти, стремеж за извличане на едностранна геополитическа изгода от кризисни ситуации, широко се прилага не само в Европа, а и в други региони", каза Лавров при откриването на 3-ата Московска конференция по международна сигурност, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според него "това подкопава ефективността на усилията за уреждане на кризи". "Ако искаме наистина да помогнем на украинския народ да преодолее кризата, е нужно да се откажем от игрите с нулев резултат, поощряването на ксенофобски, неонацистки настроения", коментира той. В същото време ЕС и САЩ обвиняват Русия за подклаждане на конфликта в Украйна. Единно пространство от Лисабон до Владивосток Лавров настоява да се вземе правилен урок от събитията в Украйна и колкото се може по-скоро да се пристъпи към "осъществяване на принципите на равна и неделима сигурност в евроатлантическия регион и към създаване на условия за изграждане на единно икономическо и хуманитарно пространство от Лисабон до Владивосток". "Вместо да се пристъпи към изпълнение на естествените, произтичащи от живота задачи за хармонизиране на интеграционните проекти в Европа и Евразия, бяха предприети опити да се поставят държавите от постсъветското пространство пред жестокия избор между Запада и Изтока - или с нас, или против нас", каза Лавров. На същата конференция бяха изнесени и данни на Генералния щаб на руската армия, според които в Украйна на страната на властите в Киев действат десетки чуждестранни военни наемници, включително американци. Началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили генерал Валерий Герасимов каза, че Москва възнамерява да предприеме стъпки, с които да отговори на увеличената активност на НАТО близо до границата на Русия, съобщава Ройтерс.

Военните в Тайланд привикаха политици и разпръснаха протестите

Главнокомандващият тайландската армия генерал Прают Чан-оча пое ролята на премиер на страната ден след като обяви държавен преврат. "През времето, през което ние няма да имаме друг човек за премиер, правомощията на премиера ще се поемат от ръководителя на Националния съвет за поддръжка на мира и на реда ", се казва в разпореждане на армията, в което се визира генерал Прают. Сваленият вчера временен премиер на Тайланд Ниватхамронг Бунсонгфайсан се отзова на призовката на военния режим. Общо 38 души са откликнали на призива на военните да се явят пред Националния съвет за поддръжка на мира и на реда.   Бившият премиер на Тайланд Инглук Шинаватра, свалена от власт със съдебно решение в началото на май, също пристигна в база в Банкок, след като беше призована да се яви там от военните.   Според тайландски медии няколко ключови политици от бившата управляваща партия "За тайландците" са били освободени след разговорите с военните. Засега не е известно какви теми са били обсъдени на срещата в базата. Същевременно военните, управляващи страната, забраниха на 155 души, в това число политици и активисти, да напускат Тайланд, посочва Ройтерс, като се позовава на съобщение, излъчено по тайландската телевизия. Сред тези хора е и Инглук Шинаватра. След преврата вчера военните са разпръснали протестни лагери на проправителствените сили и на опозицията, издигнати в столицата Банкок и в други тайландски градове.   Военното положение дава право на армията да въведе комендантски час, цензура в медиите и да забрани масовите демонстрации, да прибягва до арести и да използва оръжие в случай на безредици, а също да мобилизира гражданското население. Въвеждането на военно положение става след продължаващи вече шест месеца антиправителствени протести с искане за оставка на правителството и ден след като изпълняващият длъжността премиер на Тайланд Ниватхамронг Бунсонгфайсан отказа да се оттегли. При протестите за половин година загинаха 28 души и 800 бяха ранени. ООН изрази безпокойство във връзка с военния преврат, като обяви, че поемането на властта от армията може да ограничат основните свободи на тайландците. "Напомняме на тайландските власти задълженията им според международните закони за защита на човешките права, които строго ограничават прилагането на извънредни пълномощия. Призоваваме властите да вземат всички необходими мерки, за да гарантират, че ще бъдат зачитани основните човешки права", заяви Равина Шамдасани, говорителка на ООН за човешките права. Европейският съюз настоя за "бързо връщане на законния демократичен процес в Тайланд" и призова за скорошно провеждане на заслужаващи доверие избори, които да са открити за участие за всички страни, предаде Франс прес.   Вестник "Ню Йорк таймс" коментира, че за втори път в разстояние на едно десетилетие в Тайланд се извършва преврат.   Има обаче индикации, че сега промяната ще е по-сурова и ще включва и големи ограничения върху тайландските медии, пише в. "Ню Йорк таймс". Военният преврат се възприема като победа на елита в Тайланд, който се разочарова все повече и повече от народната демокрация и години наред се опитваше да намали властта на Таксин Шинаватра и на неговата сестра Инглук, ползващи се с подкрепата на аграрния тайландски север, допълва вестникът, цитиран от БТА.   Британският "Индипендънт" припомня, че генерал Прают Чан-оча е бил влиятелна военна фигура и по време на преврата от 2006 г., свалил от власт Таксин Шинаватра. Туристите в Тайланд и хората, планирали да отидат там, гледат с нарастващо безпокойство случващото се в страната, допълва изданието.   Въпреки уверенията на военните за сигурността на чужденците и дипломатите, британското външно министерство предупреждава, че може да има пропита с насилие реакция на новината за преврата, която може да изложи на риск сигурността на туристите, посочва "Индипендънт".   Превратът и наложеният комендантски час на територията на цял Тайланд изпразниха пълните от хора улици на тайландските градове, принудиха баровете, ресторантите и магазините да затворят врати, накараха медиите да замлъкнат, а десетки хиляди туристи из курортите да останат по хотелите си, посочва в. "Дейли телеграф".

Собственици на имоти в Салтанат ще съдят Община Варна в Страсбург

Казусът с колите в Салтанат ще стигне и до Европейския съд по правата на човека в Страсбург. От Сдружението на собствениците на имоти в местността са решили да заведат иск срещу варненската община за претърпени имуществени и морални вреди в резултат на забраната за движение на коли.

Бобева: Италиански фирми ще вложат около 500 млн. евро у нас

Инвестициите ще бъдат насочени към "Девня Цимент", към малки ВЕЦ-ове, както и в текстилната промишленост и биоземеделието


Давай за "Атака" с ЛЮБЕ и Кобзон


 
22 май поднесе на столичани няколко организирани концерта - от "Глас Народен", АБВ и "Атака". Светльо Витков избра за своя сцена Паметника на съветската армия, Георги Първанов се разположи с Николина Чакърдъкова на площада до храм паметник "Св. Александър Невски", докато Волен Сидеров окупира Националния дворец на културата. Концертът на "Атака" се оказа най-грандиозният в града с гост музикантите от руската група ЛЮБЕ.

И докато пред Паметника на съветската армия групи младежи...

Уволниха македонска тв водеща заради еротични снимки


Водещата на новините в македонската национална телевизия МРТ била уволнена заради еротична фотосесия, публикувана във вестник ”Вест”.
Става дума за водещата Мариана Димовска, която била снимана с колекция на дизайнера Мария Димиаджо, която работи в Ню Йорк.
Целта на фотосесията била да се увеличи продажбата на новата колекция, Водещата на новините в македонската национална телевизия МРТ била уволнена заради еротична фотосесия, публикувана във вестник ”Вест”. Става дума за водещата Мариана Димовска, която била снимана с колекция на дизайнера Мария Димиаджо, която работи в Ню Йорк. Целта на фотосесията била да се увеличи продажбата на новата колекция,

Германската икономика расте благодарение на вътрешното търсене

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия е нараснал с 0,8% от януари до средата на май месец.Икономиката на страната се е увеличила с 2,3% спрямо...

СТО с финансова помощ за Украйна

Световната търговска банка (СТО) ще отпусне финансова помощ на Украйна на три пъти. Първият транш се очаква до края на месец май. Той ще е в размер...

Сергей Лавров: Украинската криза е резултат от експанзията на Запада


Украинската криза е естествен резултат от експанзията на Запада в Източна Европа, която противоречи на руските интереси, заяви външният министър на Руската федерация Сергей Лавров, цитиран от Russia Today. Според него поведението на Запада  е попречило на исторически шанс за обединяване на континента.

Лавров сравни събитията в Украйна с големите войни на ХХ век. "Европейският континент, който даде началото на двете големи катастрофи на миналия век и днес не дава на света пример за...

Сергей Тарута вини бойците на Коломойски за беззаконието в страната

/КРОСС/ Украинският предприемач Сергей Тарута, назначен от властите в Киев за губернатор на Донецка област, разказа пред британския вестник Financial Times за своите впечатления от сблъсъците между опълченците и украинските военни, предаде ИТАР-ТАСС. В частност, Тарута говори за „батальоните”, създадени с парите на украинските бизнесмени за борба със самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република. Губернаторът-бизнесмен оценява положително действията на батальона „Донбас”. „Това са патриоти. Те са прототип на бъдещата общинска полиция”, заяви Тарута. Някои от спешно формираните въоръжени групировки са зле обучени и са неопитни, пише британското издание, позовавайки се на мнението на Тарута. В региона, пълен с оръжие, населението рискува да се окаже под кръстосан огън. Така, в Красноармейск на 11 май двама мирни гражданина бяха убити, а един бе ранен при сблъсъка между невъоръжените участници в протеста и прокиевските сили. В сблъсъка участваха и членове на батальона „Днепър”, спонсориран от украинския олигарх Игор Коломойски. Самият Коломойски не направи изявление по повод на тези събития. Един от неговите хора заяви, че причината за сблъсъка е не „Днепър”, а „въоръжените хулигани”

Не могат да ви проследят вота, успокои Манолова гласоподавателите

БСП не се занимава с купуване на гласове, категорични социалистите

S&P остави без промяна рейтинга на Турция

Политическата среда в страната е станала по-малко предвидима, а дефицитът по текущата сметка остава висок, въпреки че растежът на износа се подобрява


Звезди в Кан събраха 35 млн долара за борбата срещу СПИН

35 милиона долара (над 25,6 милиона евро) бяха събрани в полза на благотворителната организация amfAR, която се бори срещу СПИН, благорадение на звезди като Шарън Стоун, Джон Траволта, Леонардо Ди Каприо, Марион Котияр и Карла Бруни-Саркози.

Евроизборите продължават днес с гласуване в Ирландия и Чехия


Изборите за Европейски парламент, които започнаха вчера и завършват в неделя, продължават днес с гласуване в Ирландия и Чехия, припомня БТА.

Малко над 3 милиона души имат право на глас в Ирландия. На фона на апатията на избирателите в Европейския съюз (вчера в Холандия правото си на вот са упражнили едва 37% от гласоподавателите), се очаква активността на острова да бъде по-висока поради факта, че там се провеждат едновременно избори за местни органи на властта, отбелязва ДПА....

Стойнев: Провали се политическият егоизъм на ГЕРБ, дебатите не бяха провалени (обновена)

"Считам, че тези дебати не бяха провалени. Провали се политическият егоизъм и лицемерието на ГЕРБ". Това заяви на брифинг в парламента министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. „Тези дебати, два дни преди вота, щяха да бъдат излишно политизирани. Енергетиката се нуждае от консенсус. Готова е енергийната стратегия,

Стойнев: Дебатите не бяха провалени, провали се политическият егоизъм на ГЕРБ

"Считам, че тези дебати не бяха провалени. Провали се политическият егоизъм и лицемерието на ГЕРБ". Това заяви на брифинг в парламента министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.
„Тези дебати, два дни преди вота, щяха да бъдат излишно политизирани. Енергетиката се нуждае от консенсус. Готова е енергийната стратегия, "Считам, че тези дебати не бяха провалени. Провали се политическият егоизъм и лицемерието на ГЕРБ". Това заяви на брифинг в парламента министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. „Тези дебати, два дни преди вота, щяха да бъдат излишно политизирани. Енергетиката се нуждае от консенсус. Готова е енергийната стратегия,

Не подозирам посланика ни в Италия в недобронамереност, обяви Орешарски

„Случват се размествания в програмите. Ни най-малко не подозирам г-н Райков в недобронамереност в това отношение", така премиерът Пламен Орешарски коментира отложената си визита в Италия на брифинг в парламента.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Що се касае за нашите взаимоотношения с ма „Случват се размествания в програмите. Ни най-малко не подозирам г-н Райков в недобронамереност в това отношение", така премиерът Пламен Орешарски коментира отложената си визита в Италия на брифинг в парламента. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Що се касае за нашите взаимоотношения с ма

"Газпром": Договорът с Китай ще повлияе на цените за ЕС

С подписването на договора започна конкуренцията между Европа и страните от Азиатско-тихоокеанския район за руския газ, заяви Алексей Милер

Борисов: Името на партията в репортажа за Бобов дол е БСП (видео)


Името на партията в нашумелия телевизионен репортаж за уреждане на корпоративен вот в мини "Бобов дол" е БСП, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента минути след като управляващите провалиха днешното пленарно заседание. На него трябваше да се разглежда вотът на недоверие за провала на правителството в областта на енергетиката.



Борисов изрази съжаление, че авторите на репортажа от "Нова телевизия" са решили със звуков сигнал да скрият името на...

Dell Inspiron 3000 и 5000 Series - завладяващи функции и разнообразие от опции

/КРОСС/ Dell представи лаптопите Inspiron 14, 15 и 17 5000 Series, както и Inspiron 14 и 15 3000 Series - малко преди Back-to-School сезона. Новите преносими са изключително мощни и удобни - така че да могат да улесняват потребителите в различните им дейности. Мощните процесори на Intel от четвърто поколение, масивни хард дискове и 10-пръстов сензорен дисплей с до Full HD резолюция - това са само някои от опциите, разработени да отговорят на предпочитанията и необходимостта на хората в зависимост от различния им начин на живот. Новите функции, които правят живота на ползващите ги по-лесен, включват 20 GB Dropbox облачен сторидж за споделяне, съхранение и сътрудничество, както и софтуер за лицево разпознаване, за да се направи използването сайтовете с пароли по-сигурно. „Учащите и техните родители еднакво желаят технология, която да им помага да бъдат успешни в техните лични и образователни занимания", каза Рей Уа, вицепрезидент, Dell Consumer PC Group. "Нашите нови Inspiron лаптопи са умна инвестиция за семейството, предоставяйки последните технологии за продуктивност и забавление в тънък и спестяващ пространство дизайн". Новите лаптопи Inspiron 14, 15 и 17 5000 Series са снабдени с удобни функции и са идеални за ежедневната работа както в студентския кампус, така и за забавление в вкъщи. Всички в семейството ще се радват на мобилен и гъвкав компютинг, подобрен чрез high-end опции като Full HD сензорен екран при 15- и 17-инчовите лаптопи

Плевнелиев: Нашият общ Европейски съюз се нуждае от допълнителна доза доверие

Европейските избори, като всички демократични избори, са шанс за ново начало, защото дават възможност – не само на нови хора да влязат в политиката, но и да подредим приоритетите в нашата общност. Това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев по време на изявлението си по повод предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Илияна Йотова: "Козлодуй" и "Белене" не са алтернативи една на друга

„Козлодуй” и „Белене” не са алтернативи една на друга. България има нужда както от седми реактор на АЕЦ Козлодуй, така и от изграждането на новата централа. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Илияна Йотова пред жители на Козлодуй.

Нико Розберг е подписал нов договор с "Мерцедес"


Нико Розберг е преподписал нов 2-годишен договор с "Мерцедес", твърди "Би Би Си Спорт".

Информацията все още не е потвърдена официално от екипа, въпреки че изданието се позовава на говорителя на германците.

Настоящият договор на 28-годишния Розберг изтича в края на настоящия сезон, но е бил удължен до края на 2016 г. "Имаме дългосрочни отношения и с двамата ни пилоти", заяви говорителят на "Мерцедес" пред "Би Би Си Спорт".

Розберг спечели откриващия старт за...

В Украйна се води гражданска война, оцени Путин

"Санкциите ще имат ефекта на бумеранг за Запада"


Орешарски за визитата в Рим: Не подозирам посланик Райков в недобронамереност

„Случват се размествания в програмите. Ни най-малко не подозирам г-н Райков в недобронамереност в това отношение „Случват се размествания в програмите. Ни най-малко не подозирам г-н Райков в недобронамереност в това отношение", така премиерът Пламен Орешарски коментира отложената си визита в Италия на брифинг в парламента. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Що се касае за нашите взаимоотношения с ма

Илияна Йотова: Козлодуй и Белене не са алтернативи една на друга

Козлодуй и Белене не са алтернативи една на друга. България има нужда както от седми реактор на АЕЦ Козлодуй, така и от изграждането на новата централа. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Илияна Йотова пред жители на гр. Козлодуй, съобщиха от пресцентъра на БСП.
"За съжаление България не получи достатъчно компенсации за Козлодуй и Белене не са алтернативи една на друга. България има нужда както от седми реактор на АЕЦ Козлодуй, така и от изграждането на новата централа. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Илияна Йотова пред жители на гр. Козлодуй, съобщиха от пресцентъра на БСП. "За съжаление България не получи достатъчно компенсации за

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване