Биовет няма да разпределя дивиденти за 2013 г.

Общото събрание е гласувало възнагражденията на управителните и надзорни органи, които надхвърлят милион за една година


Сърбия отмени извънредното положение в почти цялата страната

/КРОСС/ Сръбското правителство отмени извънредното положение на цялата територия на страната, съобщи "Танюг". То остава в сила само за най-тежко пострадалите градове Обреновац и Шабац, както и за 18 по-малки общини, уточнява вестник "Блиц".Решението беше взето на заседание на правителството. По предложение на премиера Александър Вучич беше решено да се подготви специален доклад за мерките, взети по време на наводненията, който ще бъде внесен в парламента и представен на обществеността.По-рано председателят на сръбския Червен кръст Драган Раданович съобщи, че по най-нови данни за изчезнали по време на наводненията в Сърбия се водят 73 души. Досега са евакуирани около 34 000 души, които са настанени в 140 приемни центъра из страната, както и при техни роднини и приятели.Началникът на сектора за извънредни ситуации при сръбското МВР Предраг Марич съобщи, че ситуацията с наводненията в Сърбия за момента е стабилна, но наблюдението на нивата на реките ще продължи през следващите четири дни.В Белград ситуацията на Сава и Дунав е стабилна в очакване на повишение на нивата на реките през деня. Ситуацията в наводнените места в Срем, Северна Сърбия, още не позволяват евакуираните граждани да се върнат по домовете си.Най-тежки щети е понесла инфраструктурата, конкретно пътищата и енергетиката, което е допълнителен удар върху крехката икономика на страната

Видео: Христо Стоичков глади в ефир след загубен бас


Бившият играч на "Барселона" Христо Стоичков бе принуден да изглади риза и да мие стъклата на автомобил в ефир заради изгубен пас за любимия си отбор.

Българинът, който в момента е коментатор на мексиканската телевизия "Телевиса", се бе обжаложил със свой колега за изхода на битката за шампионската титла в Испания преди последния кръг.

Стоичков заложи, че "Барселона" ще победи "Атлетико" и ще триумфира в първенството. Равенството 1:1 на "Камп Ноу" обаче връчи трофея на...

Борисов: Ще ни трябва по-остър от Дянков, за да изкара държавата от кризата

Така, както го кара това правителство, не Дянков, а някой по-остър трябва да се намери, за да изкара държавата от кризата както Гърция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Лице в лице” по bTV.
Според него безогледното раздуване на разходите и задлъжнялостта на държавата ще имат катастрофални последици. Така, както го кара това правителство, не Дянков, а някой по-остър трябва да се намери, за да изкара държавата от кризата както Гърция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Лице в лице” по bTV. Според него безогледното раздуване на разходите и задлъжнялостта на държавата ще имат катастрофални последици.

Разговорът на Борисов с Ердоган се оказа … хакерска атака

София /КРОСС/ Телефонен разговор между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и турския премиер Реджеп Ердоган днес не е провеждан и информацията за него категорично не е истина. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ по повод разпространеното по-рано днес съобщение, че лидерът на партията е разговарял с турския министър-председател, който му е пожелал успех на предстоящите избори. „Днес не сме изпращали прессъобщение до медиите за проведен телефонен разговор между председателя на ГЕРБ и турския премиер Реджеп Ердоган. Такъв разговор не е провеждан и информацията, която е изпратена до медиите категорично не е истина. Вероятно става дума за хакерската атака срещу имейла на Пресцентъра на ПП ГЕРБ.От ПП ГЕРБ категорично осъждаме всички опити за сътворяването на поредния политически компромат. Очевидно нервите на политическите ни опоненти не издържат и те прибягват до компромати и фалшификации, които са на ръба на закона. Хакерските атаки, сътворяването на фалшиви информации и злоупотребата с имената и позициите на чуждестранни политици са както проява на политическа безпомощност, така и опасен прецедент, който може да има неприятни политически и международни последици. Затова в последния ден от предизборната кампания и в навечерието на деня за размисъл още веднъж призоваваме всички политически партии да се откажат от компроматите и черния пи ар", посочват от партията на Борисов.

Борисов: След това правителство ще ни трябва по-остър от Дянков

Така, както го кара това правителство, не Дянков, а някой по-остър трябва да се намери, за да изкара държавата от кризата както Гърция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Лице в лице” по bTV.
Според него безогледното раздуване на разходите и задлъжнялостта на държавата ще имат катастрофални последици. Така, както го кара това правителство, не Дянков, а някой по-остър трябва да се намери, за да изкара държавата от кризата както Гърция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Лице в лице” по bTV. Според него безогледното раздуване на разходите и задлъжнялостта на държавата ще имат катастрофални последици.

Официално: 6 533 828 души са в списъците за вота

6 533 828 е броят на българите, които ще имат възможност да упражнят правото си на вот на изборите в неделя. Това стана ясно на заседание на Централната избирателна комисия.

Николай Василев става консултант

Комисията за финансов надзор издаде сертификат за инвестиционен консултант на бившия вицепремиер Николай Василев.

Еди Рея: Очаквам зрелищно шоу и 5:5 на „Васил Левски”

Специалните гости за вековния юбилей на “Левски” - футболистите и треньорите на „Лацио”, демонстрираха отлично настроение при пристигането си в София вчера на обед за мача срещу „Левски”, който трябваше да се играе късно снощи от 21,45 часа.

Огнената Мерседес Руиз запали Варна за фламенкото

Изумително фламенко шоу поднесе на многобройните приятели на испанската култура в Зала 1 на ФКЦ във Варна Мерседес Руиз – име от световната фламенко сцена, което ще остане в сърцата на варненци след концерта от 21 май. В дълбоките води на фламенкото потопиха публиката проникновения вокал Мигел Ортега и китаристът Хавиер Патино.

Тикнаха трима в ареста за телефонна измама, разследват ги за още

Мартин Димитров, Йордан Александров и Красимир Борисов  остават в ареста, реши  Бургаският окръжен съд.

Тримата са разследвани по обвинение в измама, извършена от Александров и Борисов при условията на опасен рецидив, а от Димитров при условията на повторност. 

 На 30 април Александров успял да заблуди е възрастна бургазлийка, че е служител н Мартин Димитров, Йордан Александров и Красимир Борисов остават в ареста, реши Бургаският окръжен съд. Тримата са разследвани по обвинение в измама, извършена от Александров и Борисов при условията на опасен рецидив, а от Димитров при условията на повторност. На 30 април Александров успял да заблуди е възрастна бургазлийка, че е служител н

Тестът от матурата по биология и верните отговори

Публикуваме теста от матурата по биология и верните отговори.

6 533 828 избиратели преброи ГРАО за евровота

Списъците са предадени на областните администрации

Още 20 години не могат да ни стигнат, хвали се Борисов

Вечерта на вота ще чака да види как са гласували ромите


Провал на US учение със "завзета" ракета

Агенцията получила документа за провала от миналото лято благодарение на закона за публичен достъп до информация. Учението се провело през август 2013 г. във военновъздушната база “Малмстрьом” в щата Монтана. По сценарий във всички 150 силози на базата има по ядрена ракета с бойна глава. Терористи открадват част от ядреното оръжие. Агенцията получила документа за провала от миналото лято благодарение на закона за публичен достъп до информация. Учението се провело през август 2013 г. във военновъздушната база “Малмстрьом” в щата Монтана. По сценарий във всички 150 силози на базата има по ядрена ракета с бойна глава. Терористи открадват част от ядреното оръжие.

Състоянието на блъснатата на автобусна спирка ученичка се стабилизира

Пловдив /КРОСС/ Състоянието на момичето, което бе прегазено на автобусна спирка в Пловдив, е стабилизирано. В понеделник Катя ще бъде извадена от клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Очаква се тийнейджърката да бъде пратена в клиниката по ортопедия, където ще започне и възстановителният процес от рехабилитатори. Лекарите са категорични, че Катя ще проходи, но всичко е въпрос на време.

Част от "Владиславово" без вода до полунощ

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат и абонатите в част от кв."Владислав Варненчик. Очаква се аварията да бъде отстранена в късните часове на днешния ден, а водоподаването да бъде възстановено след полунощ.

Дончева: Реформаторите ще дадат политическа нормалност

Социалистката Татяна Дончева, която се отцепи от БСП, но няма да се явява на евровота с партията си "Движение 21", заяви в интервю за Mediapool , че Реформаторският блок е формацията, която може да създаде "политическа нормалност". Дончева коментира, че в момента тече преструктуриране на политическото пространство. Според социалистката има сближаване между ДПС и ГЕРБ, както и между БСП и "България без цензура". "Нужен е трети център, за да може да се стремим от този плацдарм да постигнем някаква политическа нормалност до парламентарните избори. Такава политическа нормалност може да се съзре, общо взето, в Реформаторския блок. С всички резерви към този субект, с всички въпросително около неговото "единство", и с всичките въпросителни около водещите фигури", коментира Дончева. По думите й във формацията съществуват млади хора, които заслужават шанс и ако не го получат сега, ще следват драстични промени, които окончателно ще съсипят дясното пространство. Според Дончева на изборите за Реформаторския блок преференциалното гласуване ще има голямо значение. Социалистката смята, че в обединението има "разнобой" сред водещите фигури. "Ако се окаже, че има съсредоточаване на преференциите в други хора, дори преференциите да не достигнат, за да се пренареди листата, но са достатъчно много, това ще значи, че водачите са под въпрос", коментира Дончева. Според лидера на "Движение 21" ако Реформаторите не успеят да реализират мандат, това ще означава провал за партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите". "Впрочем, аз и сега мога да кажа, че при нея нещата са въпросителни заради миграцията на ключови фигури от нейната партия към формацията на Бареков. Тук не поставям под съмнение еврокачествата на Кунева", смята Татяна Дончева. Социалистката коментира още, че резултатите на изборите ще са показателни за единството на Реформаторите - ако има голямо разделение с преференции, това, по думите й, ще е белег, че РБ не може да остане в настоящия си вид.  

Матурите се купуват и онлайн

Човек от министерството на образованието изпращал до час след началото на изпита верните отговори от матурите на зрелостниците. Има създадена организация да се купят отговорите и при малко късмет можеш да препишеш спокойно.

Финална проверка на Брюксел преди размразяването на парите по "Околна среда"

/КРОСС/ Одитори от Европейската комисия са направили финална проверка за предприетите мерки от българското правителство във връзка със спрените плащания по оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) през изминалата седмица. Очакванията са плащанията да бъдат възстановени в началото на юни, казаха източници от Министерството на околната среда пред Mediapool.Премиерът Пламен Орешарски също изрази увереност, че плащанията по програмата ще бъдат възстановени след съответните санкции и корекции, които са наложени на местните власти."Бележките, поради които програмата беше спряна, засягат период, за който, за радост или съжаление не носим отговорност. Повечето проекти са в периода 2009-2012 г., като по-големите са точно 2012 г.", каза Орешарски след проваления вот на недоверие към правителството заради политиката в енергетиката.Брюксел спря парите по ОПОС през ноември 2013 г. заради нарушения при провеждането на обществените поръчки. Обещанията на правителството бяха, че плащанията ще бъдат възстановени най-късно през март. Това обаче не се случи. Нещо повече от март и правителството спря да финансира програмата с пари от бюджета, заради дупката от 1.4 млрд. лв. невъзстановени разходи.В опит да размрази плащанията управляващия орган на ОПОС наложи финансови корекции на 87 общини за над 180 млн. лв

Италия подкрепя България за Шенген

Страната ни има всички основания да смята, че през есента може да бъде взето положително решение, изтъкна външният министър Вигенин


Възможно ли е биоземеделието да стане успешен бизнес в България?

Биоземеделието може да се превърне в успешен бизнес за много предприемчиви хора у нас, а България да заеме експортна ниша като голям нетен износител...

Новата BG икономика: Шведските лагери се правят в... Пиринско

В Благоевград има трима инженери, които са съградили сами цял машиностроителен завод и са доказателство, че и у нас може да се успее, стига да имаш идея, да не те мързи и да обичаш работата си. При това без никакъв първоначален капитал, без “връзки”, без кредити, без партийни протекции.
В далечната 1992 г. В Благоевград има трима инженери, които са съградили сами цял машиностроителен завод и са доказателство, че и у нас може да се успее, стига да имаш идея, да не те мързи и да обичаш работата си. При това без никакъв първоначален капитал, без “връзки”, без кредити, без партийни протекции. В далечната 1992 г.

Русия изтегля всички войски от границата с Украйна чак на 8 юни

Пълното изтегляне на военната техника и личния състав от граничните области с Украйна се очаква към 8 юни, обяви началникът на генералния щаб на руската армия ген. Валери Герасимов, предаде БГНЕС. ...

АПИ предупреждава да се внимава на "Струма" на 26 май

На 26 май, понеделник, между Долна Диканя и Дупница ще има ремонт на АМ "Струма". Затова от Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да бъдат внимателни. Между 08:00 ч...

Няма спрени пари по ОП "Регионално развитие", кълне се МРР

Не е вярно, че парите по ОП "Регионално развитие" са спрени. Това заяви в официално съобщение Министерството на регионалното развитие. Твърдението за спрените пари беше направено от лидера ...

Фестивал на анимационните филми в Бургас

Бургас /КРОСС/ Фестивал на анимационните филми "Златен кукер - София" стартира в Бургас на 25 май. Тогава три дни, от 25 до 27 май, зала "Георги Баев" на КЦ "Морско казино" ще се превърне в киносалон. Програмата включва множество късометражни анимационни филми, както и два пълнометражни филми за деца. Освен прожекции на филми в рамките на фестивала е предвиден "Ден на децата на Бургас". Той ще се състои на 25 май (неделя) от 10:00 ч. като програмата за най-малките ще бъде изпълнена с много игри и закачки, ще се проведе и конкурс за рисунка на тема "Любим анимационен герой" - децата, които желаят да се включат трябва да донесат рисунка на своя любим герой. В последния ден на фестивала ще се прожектира най-доброто от МФАФ "Златен кукер - София" от 2011, 2012, 2013 и 2014 г. Събитието е организирано от Община Бургас и "Анимарт" ЕООД.   Програма:   25 Май 2014 г.   Сутрeшна прожекция: Празник на децата на Бургас Начало: 10:00 часа Място: КЦ "Морско казино", зала "Георги Баев" Мероприятия: - прожекции на анимационни филми по любими български детски песнички. - провеждане на конкурс за рисунки на тема "Любим анимационен герой"

Сърбия отмени извънредното положение в почти цялата страната


Сръбското правителство отмени извънредното положение на цялата територия на страната, съобщи "Танюг". То остава в сила само за най-тежко пострадалите градове Обреновац и Шабац, както и за 18 по-малки общини, уточнява вестник "Блиц".

Решението беше взето на заседание на правителството. По предложение на премиера Александър Вучич беше решено да се подготви специален доклад за мерките, взети по време на наводненията, който ще бъде внесен в парламента и представен на обществеността....

Първа присъда за измама в сайт за колективно пазаруване

Първа присъда беше наложена за крупна измама в сайт за колективно пазаруване у нас. Съдът в Пловдив осъди общо на 11 години затвор трима мъже, измамили 226 души с обещание за евтини екскурзии на Малдивите и остров Корфу, съобщава Нова телевизия.

Депутати тръгват на езикови курсове срещу 65 000 лева

Българските депутати тръгват на начални курсове на езиково училище от септември, съобщи bTV.   Обществената поръчка е обявена на 16 април, а оферти са подали петима кандидати. Този, който спечели, ще получи от държавния бюджет 65 000 лева, за да учи депутатите на начален и специализиран английски и немски. Българските депутати тръгват на начални курсове на езиково училище от септември, съобщи bTV. Обществената поръчка е обявена на 16 април, а оферти са подали петима кандидати. Този, който спечели, ще получи от държавния бюджет 65 000 лева, за да учи депутатите на начален и специализиран английски и немски.

Варна пред избори - накъде ще духне вятърът?


Коалиция за България e регистрирала в Районната избирателна комисия във Варна списък със застъпници, в който 276 имена, свързаните с тях лични данни и телефонни номера, съвпадат напълно с тези, регистрирани за извънредните парламентарни избори през 2013г. от политическа партия "Лидер". За това съобщи днес в публикация сайтът "Биволъ".

В същата статия е публикувано и описание на мащабна схема за купуване на гласове, а като неин автор е посочен областният координатор на "Лидер" във...

Ако ви липсва сексуално желание

През пролетта дневната светлина се увеличава, а с нея синтезирането на по-голям брой хормони в организма. Логично следва да се разпалят и любовните страсти. Само че сексуалното желание зависи и от много други фактори. Най-често причините за пониженото либидо са на психологическа основа - стрес, усещане за потиснатост и несигурност, През пролетта дневната светлина се увеличава, а с нея синтезирането на по-голям брой хормони в организма. Логично следва да се разпалят и любовните страсти. Само че сексуалното желание зависи и от много други фактори. Най-често причините за пониженото либидо са на психологическа основа - стрес, усещане за потиснатост и несигурност,

„Слънчев бряг" открива сезона на 6 юни

/КРОСС/ На 6 юни „Слънчев бряг" ще даде официален старт на туристическия сезон. Церемония ще се състои на открито на централната алея в комплекса. Тя ще премине под знака на празненствата, посветени на 55-годишнината от създаването на курорта. Специално по този повод ръководството на „Сл. Бряг" подготвя издаването на специална пощенска марка. Тя ще бъде с кадър от визията на модерния курорт.„Постарали сме се да направим пълна база данни, да се обадим на всички, които са свързани със Слънчев бряг - директори, основатели, служители. Искаме да отдадем дължимото на хората, които са направили Слънчев бряг такъв, какъвто го виждаме! На 28 май за всички тях ще бъде големия концерт в Бургас!", заяви изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров.На концерта, в който ще участват трио „Тенорите", дует „Ритон", група „5-те сезона" и балетът на бургаската опера, ще бъдат връчени отличия за изключителен принос в развитието на Слънчев бряг. Акцент в празничната програма е голяма изложба „55 години Слънчев бряг", която ще бъде разположена в Морската градина на алеята пред летния театър, а след това ще се пренесе в курорта. Албум, проследяващ историята на Слънчев бряг в снимки и текст, за да остане за поколенията, ще бъде другата изненада за годишнината. Юбилеят ще бъде ознаменуван и с издаването на специална пощенска марка.

Мика се оплака, че Иво й прави забележки

Актьорът Иво Аръков постоянно правел забележки на половинката си Стоичкова, оплака се с умилителна усмивка самата тя при Гала.

Депутати тръгват на курсове по езици срещу 65 000 лева

Българските депутати тръгват на начални курсове на езиково училище от септември, съобщи bTV.   Обществената поръчка е обявена на 16 април, а оферти са подали петима кандидати. Този, който спечели, ще получи от държавния бюджет 65 000 лева, за да учи депутатите на начален и специализиран английски и немски. Българските депутати тръгват на начални курсове на езиково училище от септември, съобщи bTV. Обществената поръчка е обявена на 16 април, а оферти са подали петима кандидати. Този, който спечели, ще получи от държавния бюджет 65 000 лева, за да учи депутатите на начален и специализиран английски и немски.

Тестът от матурата по химия и верните отговори

Публикуваме теста от матурата по химия и верните отговори.

Орешарски: Извършва се преструктуриране в енергийния сектор

Министър-председателят Пламен Орешарски обясни, че в момента се осъществява преструктуриране в енергийния сектор, така че условията в него да...

Зидан сменя Анчелоти?

/КРОСС/ Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти може да напусне поста, ако отборът му се провали на финала на Шампионската лига срещу градския съперник Атлетико Мадрид. Ако това стане факт, неговото място ще бъде заето от заместника му Зинедин Зидан, пише Gazzetta Dello Sport. Според изданието решението е взето от президента на кралския клуб Флорентино Перес. Според някои медии Анчелоти може да застане начело на Милан.

Без свобода, но с глас: Пандизчиите гласуват в 40 секции

12 секции са разкрити в затворите в страната, където лишените от свобода ще могат да упражнят правото си на глас. На територията на арестите са открити 28 секции. Там се очаква да упражнят правото си на глас 517 лица, срещу които има висящи наказателни производства.

Ето я Мона Лиза на „Харлей Дейвидсън”

Лошото момче сред художниците – световноизвестният Мурат Хаван, който рисува Джокондата върху мотор и в обятията на Леонардо да Винчи, идва в Созопол. Хаван, още девет негови колеги от Турция и десет от България ще участват в първия по рода си пленер по живопис в морския град. Организатор от българска страна е созополската художничка Ангелина Недин, а от турска живописецът Вахит Акан.

Спецсъдът решава в събота да остави ли зам.-шефа на Митница „Свиленград” в ареста

София /КРОСС/ Специализираният наказателен съд решава в събота дали да остави за постоянно в арeста заместник- началника на Митница-Свиленград Георги Георгиев. Експертизата на откритите хапчета в служебния автомобил на Георгиев е установила, че количеството на чистите амфетамини и метаамфетамини, съдържащи се в три плика, е близо килограм. От специализираната прокуратура уточняват, че според Наказателния кодекс това е количество в особено големи размери, за притежаването на което се предвижда затвор от 5 до 15 години и глоба до 100 000 лева.

Набиулина: Руската икономика не се нуждае от още специални мерки

Заинтересовани сме от преките чужди инвестиции, но искаме да развием първо вътрешните, посочи управителят на местната централна банка


Дълбоководните тръби на "Южен поток" ще се поставят догодина


Полагането на тръбите в дълбоководната част на газопровода "Южен поток" ще започне през първата половина на 2015 година, обяви на Санктпетербугския международен икономически форум ръководителят на компанията оператор "Саут стрийм транспорт" (South Stream Transport) Олег Аксютин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

В плитководната част полагането на тръбите ще започне малко по-рано и ще изисква док в морската акватория.

Въпросите по финансирането на морската част на Южен поток трябва да...

Дълбоководните тръби на "Южен поток" ще поставят догодина


Полагането на тръбите в дълбоководната част на газопровода "Южен поток" ще започне през първата половина на 2015 година, обяви на Санктпетербугския международен икономически форум ръководителят на компанията оператор "Саут стрийм транспорт" (South Stream Transport) Олег Аксютин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

В плитководната част полагането на тръбите ще започне малко по-рано и ще изисква док в морската акватория.

Въпросите по финансирането на морската част на Южен поток трябва да...

Италия подкрепя приемането на България в Шенген

Италия подкрепя напълно нашето желание да станем част от Шенгенското споразумение, налице са всички основания през есента такова решение да бъде взето, пише пресцентърът на МВнР

БАН пусна онлайн Речника на българския език


Институтът за български език при БАН предоставя свободен онлайн достъп до съдържанието на Речника на българския език, който тълкува над 120 000 думи. Речникът е достъпен на адрес http://ibl.bas.bg/rbe и ще бъде допълван с всяко ново издание.

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост Институтът за български език откри и изложба под надслов "По стъпките на учителите", която е посветена на 145 годишнината от създаването на Българска академия на науките....

Италия ни удря рамо за Шенген

Вигенин и италианският му колега обсъдили широк кръг въпроси

Михаил Белчев превърна стиховете си в картини

Бардът Михаил Белчев превърна в картини близо 50 от най-известните си стихотворения. Върху ръчно изработена хартия той сам написа текстовете на златни хитове като „От много, много отдалеч”, „За теб, Българийо”, „Жалба по младост”, „Майчице”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване