"Два напред, един назад" - прогнози за изборите

 Два дни преди изборите печелившият на евровота изглежда все по-неясен. Социологическите агенции измерват разлики, вариращи от под 1% до близо 4% в полза на ГЕРБ или БСП. Едно твърдение обаче обединява анализаторите: по-високата от прогнозираната активност може да промени значително измерените от тях проценти.

Боряна Димитрова представи в сутрешния блок на Нова телевизия последните данни, измерени от „Алфа рисърч“. Според тях победител на изборите в неделя ще бъде ГЕРБ с 27,3%, а след тях ще са БСП с 23,6%. Димитрова подчерта, че това са резултатите сред твърдо решилите да гласуват. Тя коментира също, че очакванията БСП да мобилизира своя електорат по време на кампанията не са се сбъднали.

Измереното от „Алфа рисърч“ поставя ДПС на трето място с 13,4%. Боряна Димитрова коментира, че се наблюдава изключителна силна мобилизация на електората на Местан в последните месеци. Това дава и твърдата трета позиция на партията с повече от 3% пред четвъртите от "България без цензура" с 10,5%.

Със сигурен мандат изглежда и Реформаторският блок, който събира 5,9%. Припомняме, че един мандат на изборите в неделя ще „тежи“ 5,88%. Въпреки това мястото на Реформаторите ще зависи от избирателната активност. Боряна Димитрова каза, че е трудно да се прогнозира при кого ще отиде мандатът, ако Реформаторският блок не спечели депутатско място.

С шансове е и АБВ, които според „Алфа рисърч“ събират 5,3%. Димитрова коментира, че електоратът на партията на Първанов и Калфин е неравномерно представен по регионите и интригата ще се запази до представянето на официалните резултати от ЦИК.

Според „Алфа рисърч“ прогнозираната избирателна активност на изборите в неделя ще бъде 38-39%, или 2,6 млн. души.

Андрей Райчев от „Галъп“ коментира представените от агенцията резултати. Както Dnes.bg писа, според "Галъп" БСП и ГЕРБ ще вземат по 18,3%. С изключително близки резултати са ДПС и "България без цензура". Според социолога при по-висока активност победител на изборите ще е ГЕРБ.

„Битката няма да е за мандати, а за проценти“, подчерта още Райчев. Това ще даде повод на един от лидерите на двете партии да каже „бихме ви“.

Социологът отбеляза и една интересна тенденция, наблюдавана при националистическите партии. От прогнозите става ясно, че "Атака" повишава процента си, докато при НФСБ той спада. Според Райчев това се дължи на позицията на Волен Сидеров спрямо Русия. Електоратът и на двете партии са русофили, но при НФСБ говоренето е анти Путин.

Кольо Колев от агенция „Медиана“ заяви, че формациите, които ще влязат в Европейския парламент, ще са четири. Според последното изследване на агенцията БСП е с малка преднина пред ГЕРБ. За левицата ще гласуват 26%, а за ГЕРБ 24%, съобщи социологът за агенция „Фокус“.

Със сигурни мандати според „Медиана“ ще бъдат ДПС с 12% и партията на Бареков с 9,5%. Следват Реформаторският блок с 5,5%, НФСБ и "Атака" с по 4,5%.

Колев също прогнозира ниска избирателна активност. Според него около 2,5 млн. гласоподаватели ще се възползват от правото си на глас и в неделя ще отидат до урните.

Контранаблюдатели от партийни НПО-та може да опорочат вота

44% от регистрираните наблюдатели, които би трябвало да бдят за чесността на изборния процес, са от НПО-та, близки до политически партии България без цензура, ДПС и ВМРО, разкри Антоанета Цонева от Института за наблюдение на публичната среда. "Такава тенденция до сега не сме наблюдавали. Нашата хипотеза е, че се прави с цел влияние на вота, като се опорочава качеството на наблюдението", коментира Цонева. Над 7559 от наблюдателите са от организацията "Младежка толерантност", която е директно свързана с ДПС. В ръководството на тази фондация има активисти от младежката структура на партията, а НПО-то е регистрирано на адрес на ДПС. Други две подобни огранизации са сдруженията "България без цензура" и "План БГ", които имат за председател Николай Бареков. Те ще разполагат с почти 14 000 представители в избирателните секции. Две са и НПО-тата близки до ВМРО. Едното е „Национално движение БГ патриоти", което е регистрирано тази година, но за сметка на това ще има 7009 наблюдатели. Другата организация, близка до ВМРО, е „Младежи за Балканите“, която ще има 1191 наблюдатели. Рекорден е и общият брой на регистрираните наблюдатели. До вчера те са били 50 208. За сравнение на миналите парламентарни избори е имало регистрирани общо 14 180 наблюдатели от 26 НПО-та, шест от които международни. Очаквайте подробности.

Митничари откриха "тапицирана" кола с цигари на Малко Търново

Стоката била укрита в 10 тайника на румънски автомобил


Арх. Николай Христов, началник на ДНСК: Панелките са москвич, от който не става мерцедес

- Архитект Христов, защо така често взеха да падат панели? - Панелните блокове по принцип са здрава конструкция, но спецификата на сглобяването им е със заварки на металната армировка. Това се прави в специални джобове, наречени дюбели. По едни или други причини технологията може и да не е била спазвана и около тези заварки да са останали - Архитект Христов, защо така често взеха да падат панели? - Панелните блокове по принцип са здрава конструкция, но спецификата на сглобяването им е със заварки на металната армировка. Това се прави в специални джобове, наречени дюбели. По едни или други причини технологията може и да не е била спазвана и около тези заварки да са останали

С концерт и награди "Почетен знак със синя лента" ще отбележат 24 май студентите от МУ-Варна

Днес - 23 май 2014 г. от 19:30 ч. в Летния театър на Морска градина ще се състои Тържественото честване–концерт на МУ - Варна за Деня на славянската писменост и култура, научи Moreto.net. За девета поредна година МУ-Варна ще удостои с публично признание преподаватели, учени и научноизследователски колективи за техния професионализъм и принос за учебната, научноизследователската и лечебна дейност, като присъди едно от най-големите си отличия и награди - Почетен знак със синя лента.

Русия изведе в орбита апарати с военно предназначение

Спътниците ще се управляват от наземния автоматизиран комплекс на руското министерство на отбраната

Нямам време за фризьор и маникюр, оплака се Кейт Уинслет

Звездата, която е майка на три деца, признава, че не води бляскав живот


Милер: Договорът с Китай ще повлияе цените на газа за Европа

/КРОСС/ Сключването на договора с Китайската национална петролна корпорация (CNPC) на стойност 400 млрд. долара за доставка на газ ще повлияе на цените на горивото в Европа, очаква „Газпром". „Предполагаме, че сключването на този договор ще повлияе на цените на газа на европейския пазар", заяви президентът на руския газов концерн Алексей Милер по време на Петербургския международен икономически форум, предава ИТАР-ТАСС. Освен това шефът на „Газпром" подчерта, че с подписването на договора е започнала конкуренцията между Европа и страните от Азиатско-тихоокеанския район за руския газ, транспортиран по тръбопроводи. На 21 май „Газпром" сключи договор с Китайската национална петролна корпорация на стойност 400 млрд. долара за продажбата на 38 млрд. куб. м руски газ годишно в Китай. Доставките трябва да започнат през 2018 г. по източния маршрут. В допълнение двете страни се договориха за авансово плащане по договора от 25 млрд. долара. Това съобщи в четвъртък шефът на „Газпром експорт" Александър Медведев. Тази сума съвпада с наскоро обявената стойност на строителните работи по газопровода „Силата на Сибир", посочват руските медии. Цената на газа не бе посочена. Милер заяви, че тя е търговска тайна.  

Президентът: Доверие за ЕС, помнете къде бяхме преди 15г.

Тези избори са важни, нека никога не забравяме къде бяхме преди 15 години, призова президентът

Гласувайте, ползите от ЕС ще стават все по-видими, призова Плевнелиев

Членството в ЕС е донесло човешка свобода и перспектива за България

Зидан поема Реал при провал в Шампионска лига

Помощникът на Карло Анчелоти в Реал (Мадрид) - Зинедин Зидан, може да стане старши треньор на "белите" след финала на Шампионска лига срещу Атлетико (Мадрид), съобщава "Гадзета дело Спо...

Мечка спаси бебето си от опасна магистрала

Ако човек гледа внимателно, определено може да забележи много интересни неща. Такъв е случаят и с изследователя на природни бедствия Рики Форбс. Карайки през националния парк в канадската провинция Б...

Путин: В Украйна се води пълномащабна гражданска война

Президентът на Русия Владимир Путин смята, че след държавния преврат в Украйна е настъпил хаос и е започнала пълномащабна гражданска война, предаде РИА Новости. „Последва държавен преврат, ...

Цонева: Наблюдателите ще бъдат ползвани за натиск

Над три пъти повече наблюдатели са регистрирани в Централната избирателна комисия за предстоящите в неделя европейски избори. Това съобщи на пресконференция Антоанета Цонева от Института за развитие н...

Забравен котлон за малко да запали блок в Пловдив

Две пожарни коли с включени сирени и лампи вдигнаха на крак днес един от най-големите пловдивски квартали - "Смирненски". Въпреки черния гъст дим от прозорец на четвъртия етаж, този път се р...

Путин: Санкциите срещу Русия ще ударят като бумеранг Запада

Москва ще работи заедно с Пекин за разширяване на Евразийския съюз, посочи руският президент


Над 130 тв програми в trud.bg

Читателите на trud.bg вече имат достъп до над 130 програми на най-гледаните български и чуждестранни тв канали.
Те са разположени в рубриката Справочник - там трябва да се кликне върху подрубриката ТВ програма.
Там се виждат 9 телевизионни програми. За да се избере някоя от останалите 130 програми, трябва да се кликне в полето Изберете канал - и Читателите на trud.bg вече имат достъп до над 130 програми на най-гледаните български и чуждестранни тв канали. Те са разположени в рубриката Справочник - там трябва да се кликне върху подрубриката ТВ програма. Там се виждат 9 телевизионни програми. За да се избере някоя от останалите 130 програми, трябва да се кликне в полето Изберете канал - и

Санкциите срещу Русия удариха гръцкия туризъм

Руските туристически агенции масово анулират резервациите

Опълченците в Луганск: „Десен сектор” разстреля 30 украински военни

/КРОСС/ На 22 май бойци от „Десен сектор” в гр. Приволие в северната част на Луганска народна република са разстреляли 30 войници от Националната гвардия на Украйна заради това, че са отказали да убиват мирни граждани. Това бе съобщено от представителя на отряда на опълченците в Луганска народна република Остап Черни по време на пресконференция в четвъртък, предаде ИТАР-ТАСС. „Днес постъпи сигнал от гр. Лисичанск за това, че военните се опитват да щурмуват града. Ние придвижваме група за преговори”, заяви Черни. „В процеса на преговорите започна стрелба и седем човека от Луганската армия бяха убити, а 16 бяха ранени”, добави представителят на отряда на опълченците в Луганск. „По време на преговорите 30 човека от тази бригада на украинската армия предадоха оръжието си и се присъединиха към населението. По последна информация, бойците от „Десен сектор” са ги разстреляли”, добави опълченецът. Още повече, според него, екстремистите от „Десен сектор” са разстреляли и ранените войници в местната болница в Приволие. „Те (радикалите) отидоха в болницата и разстреляха ранените”, заяви Черни, като уточни, че там е имало както опълченци, така и украински военни. На свой ред, военният лекар Генадий Моралишвили заяви, че жителите на гр

ДАНС арестува 11 души за източване на банкови карти

При акция на ДАНС са задържани 11 българи, заподозрени за източване на банкови карти чрез скимиращи устройства в множество държави по целия свят, съобщиха от спецагенцията в петък. Те са били издирвани с европейска заповед за арест.   Арестите са в рамките на международната операция "Лион" за неутрализиране дейността на "организираната престъпна група". Операцията е проведена от българските власти със съдействието на представители на френските власти и Европол.   Групата е точила банкови карти във Франция и други страни от Европейския съюз, както и във Филипините, Малайзия и Индонезия. Действия по разследването са осъществени в градовете Варна, Силистра и Разград.   Проверени са общо 29 адреса, като на 3 от тях са във Варна. Намерени са 3 работилници за скимираща техника и множество скимиращи устройства. Отделно са открити четец за банкови карти, гипсови и пластмасови отливки за изготвяне на скимираща техника, метална отливка с размери на банкова карта, пластики с магнитна лента, лаптопи, съдържащи криптирана информация, радиочестотен заглушител и значителна сума пари в лева, евро и долари.

Водопровод с гореща вода избухна под автобус в Красноярск, 9 са пострадали (видео)

Водопровод с гореща вода избухна под автобус на градския транспорт в руския град Красноярск, съобщиха местни медии. Струята с гореща вода с температура 65 градуса достигнала височина 20 метра, а около минута по-късно през нея преминал автобуса, в който в този момент са се намирали 15 души. Гореща вода и пара проникнали в автобуса. Паникьосаните пътници успели да счупят стъкло. Очевидци на инцидента започнали да хвърлят камъни по стъклата и да помагат на пътниците да излязат от автобуса. 9 души са приети за лечение в болница с изгаряния, като 4 от тях са младежи. Млада жена е настанена в реанимацията в тежко състояние. След аварията видяхме, че се приближава автобус и започнахме да му махаме да спре. Той може би се е опитал да заобиколи, но нищо не се виждаше, имаше много пара, разказват очевидецът на инцидента Сайбух Рагимов. Цялата предна част на автобуса се е оказала под горещата струя. Шофьорът започна да вика за помощ. Хората бяха блокирани в автобуса, защото вратите не се отваряха. През счупените прозорци излизаше пара, допълва Рагимов. Мъж счуши задния прозорец на автобуса и измъкна през него едно момиче, а после влезе вътре и успя да отвори вратата. Ако не бяха успели да излязат, след 2-3 минути щяха да се сварят, каза очевидецът. Засега не е ясно какво е причинило аварията, но подробностите се изясняват.

Плевнелиев: ЕС се нуждае от допълнителна доза доверие

Вече един месец 15 партии 6 коалиции и 3 независими кандидати имаха възможност да представят своите виждания за Европа. Това ще бъде най-масовото демократично събитие в историята на страната. 10 години след еуфорията, след голямото разширяване и 6 години след икономическата криза, все повече държави се сблъскват с повече проблеми, което поражда скептицизъм. Това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление преди евроизборите на 25 май.

Партия се готви да купи над 20 000 гласа в Пловдив

 700 000 лева за организиране на контролиран вот и купуване на гласове е отпуснал един от кандидатите за Европарламента, научи Дарик.

Парите са предназначени за етническите махали в Пловдив, като основен разпределител на средствата е известен местен бизнесмен от ромски произход, чиято задача е да определи разходването на бюджета и "заплатите" на отделните звена в схемата. Това разкриха пред Дарик очевидци, които са се отказали от участие в мрежата, заради "несправедливо възнаграден труд".

Във всяка секционна избирателна комисия, в която има гласоподаватели от електората, е разпределен отговорник, чието възнаграждение е 500 лв. В зависимост от броя гласоподаватели, които са избрани да гласуват контролирано в конкретната секция, отговорникът получава определена сума, като според запознати, преди това се кълне в Корана.

Оказва се, че новата схема за контролиране на вота, чрез поставени лица в секционните избирателни комисии, намалява цената за един глас. Според същите източници за евровота са фиксирани по 20 лева на всеки от ромските махали в Пловдив, който е готов да пусне бюлетина срещу пари. Това разказа за Дарик човек, който се представи за отговорник в секция в „Столипиново". Според информацията тази вечер или утре, кандидат за евродепутат, заедно със свои емисари, ще обикаля по домовете на хората, за да им предлага и лично пари, както и да ги агитират да гласуват за определената партия.

За вота на 25 май в Пловдив ще бъдат разкрити 466 секции. Ако се предположи, че във всяка една от тях има отговорник на съответната партия, който получава 500 лева, това прави над 230 000 лева. С останалите над 460 000 лева могат да се купят над 20 000, ако мизата остане 20 лева за глас.

Само за последните 48 часа прокуратурата в Пловдив е разпоредила 6 разследвания по сигнали за купуване на гласове и нарушения на изборното законодателство, потвърди за Дарик говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев. Той уточни, че последният сигнал е от вчера сутрин.

Борисов: Партията, която купува гласове в Бобов дол, е БСП

/КРОСС/ Името на партията, която купува гласове в Бобов дол, е БСП. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „Съжалявам, че Нова телевизия пуска писклив сигнал, за да не се чуе номера", каза Борисов и попита медиите: Защо миналата година в Деня на размисъл вие не спазихте всички закони и за Костинброд изговорихте, че всичко е ГЕРБ? Защо в едните случаи спазваме закона, а в други - не? Вчера БСП и ДПС, със съдействието на ПП „Атака", са отказали да пуснат записа. Той не е наш, а на разследващи журналисти. Защо не го пуснат? Ясно е, че БСП, което много добре се знае - и в ТЕЦ Русе и на много места, не само подготвя, вече са извършили престъплението. Те вече са превеждали пари. Уговаряли са хора, склонявали са ги и неслучайно си направиха такава ЦИК - за да могат трите партии да прикриват грабежа, обясни Борисов. Попитан дали самото правителство не е виновно, че хората си продават гласовете поради нивата на бедност, Борисов коментира: „Това е последното, за което правителството има вина. То има вина за безработицата, за цената на тока, за фалита на НЕК и БЕХ, за лъжите, че ще строи АЕЦ „Белене", че провалиха „Южен поток", че им взеха правото да преговарят. Те имат толкова вини, че да им сложим тази", каза още Бойко Борисов

Дебати по вота на недоверие няма да има, БСП бойкотира заседанието

Само 109 народни представители се регистрираха за заседанието на Народното събрание в петък, на което трябваше да се проведат дебати по вота на недоверие за провал в политиката в енергетиката, внесен от ГЕРБ. По този начин се потвърдиха прогнозите, че БСП и ДПС ще провалят дебатите, като не осигурят кворум.

Защо повече от година се бави изборът на главен инспектор към Висшия съдебен съвет?

/КРОСС/ Причината за забавянето с повече от година на избора на главен инспектор към Висшия съдебен съвет е на първо място законодателна, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air съдията от Върховния административен съд Николай Гунчев. "Проблемът е заложен в конституционната уредба и изискаванията 2/3 на народните представители да гласуват за главен съдебен инспектор, което на реално осуетява възможността да се направи избор. При Висшия съдебен съвет тези негови членове, които се избират от квотата на НС, се избират с обикновено мнозинство, а инспекторите се избират с мнозинство, за които са необходими конституционни промени. Тази схема очевидно не работи", коментира Гунчев. Съдията посочи, че настоящият главен съден инспектор от януари 2013 е с изтекъл мандат, а от есента и с подадена оставка, като по този начин се блокира и дейността на институцията. „Ролята на тази институции и това, което би трябвало да върши сериозно се разминават. В нашата държава имаме разделение на съдебна, законодателна и изпълнителна власт. Те трябва да бъдат независими една от друга. За да има своевременно бързо и справедливо разрешаване на проблемите на хората от съдебната власт е необходимо дейността на инспектората да е насочена в две насоки

Правителствена делегация ще посети Рим по случай 24 май

/КРОСС/ Правителствена делегация ще посети Рим по случай 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Делегацията е ръководена от заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова. В състава й са заместник-министрите на образованието и науката Атанаска Тенева и на културата - Васил Василев. Българската делегация ще се поклони на гроба на Свети Кирил в базиликата „Сан Клементе" в Рим и ще присъства на молебена, отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.  

НАСА създаде глобално "селфи"

Това е интерактивна мозайка от 36 хиляди "селфита", посветени на Деня на Земята


Червеното вино всъщност предпазва от кариеси

Червеното вино или екстрактът от гроздови семки забавят развитието на бактериите в устата

Любов Панайотова: Важно е да изпратим грамотни хора в Европейския парламент

/КРОСС/ "Важно е да гласуваме и да изпратим грамотни хора в Европейския парламент. Такива, които да могат да сформират коалиции и да отстояват политики", заяви в Сутрешния блок на Bulgaria On Air директорът на Фондация Европейски институт Любов Панайотова. - "В противен случай отново ще трябва да се правят компромиси", допълни тя. „Европейският съюз е един цивилизационен продукт, създаден от лидери с визия. У нас обаче се чуват повече призиви за неговото разрушаване. Затова е важно да гласуваме и да изпратим грамотни хора, които да спрат, от една страна, бюрокрацията на Европейската комисия с всичките директиви, но и да подпомогнат влиянието на съюза спрямо гиганти като Русия, Китай, САЩ", коментира Панайотова. Тя посочи, че българските партии някак си не са успели да предадат и защитят посланията на европейските си семейства. В предизборната кампания у нас отсъствали и дискусии по ключови за съюза теми, като такива свързани с икономиката, например. Експертът посочи, че у нас се наблюдават ясни разделителни линии - на Север- Юг, на десени и на леви и т.н. Данните от проучване на Фондация Европейски институт показали, че българите са категорично против, когато отговарят на въпроса: „Трябва ли да се средства за подпомагане интеграцията на ромското население"

Десетки хиляди седмокласници и абитуриенти на изпити днес

 Седмокласниците се явяват на втория си задължителен тест от външното оценяване - по математика, а зрелостниците - на задължителната си втора матура по избран от тях предмет.

В 6,45 ч. в сградата на Министерството на образованието и науката беше изтеглен изпитният вариант за матурите, които са по 13 учебни предмета. Падна се вариант №1. Изтегленият номер на варианта ще важи за изпита по всеки предмет.

„Пожелавам успех на всички зрелостници, нека работят спокойно и съсредоточено“, каза министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова.

Общият брой на младежите, подали заявления за явяване на втори задължителен зрелостен изпит, е 60 250.

Най-много зрелостници – 16 675, и тази година са предпочели за втора задължителна матура по география и икономика. Почти толкова – 16 436 младежи, са пожелали да се явят на биология и здравно образование, а английският език е предпочетен от 11 465 абитуриенти.

Изпитът започна в 8 ч. и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.

В 9 часа бе изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за VII клас. На него се явяват около 61 900 седмокласници.

Изпитът започна в 10 часа. Той се състои от два модула. Първият е за национално външно оценяване и е задължителен за всички. Той съдържа 20 задачи от два вида – със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността на изпита е 60 мин., а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Резултатът от националното външно оценяване по математика се записва като текуща оценка.

Вторият модул - за учениците, които ще кандидатстват в гимназиите с прием след VII клас - се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които де задачи с кратък числов, символен или словесен отговор и 2 задачи с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул, който не е задължителен, е до 90 мин., а правилното решение на задачите носи 35 точки.

Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

Първите изпити за седмокласниците и абитуриентите, по литература, бяха на 21 май.

 

Как да изчислим преференциалния вот най-бързо и лесно

На 25 май българските гласоподаватели за втори път ще имат шанса да гласуват с преференция, което обаче крие и своите рискове за забавяне на резултатите от гласуването. До момента от ЦИК не са публикували точен алгоритъм на изчисление, но българската консултантска фирма Itraining  е разработила софтуер, който би помогнал при преброяването на преференциите. От Itraining са използвали най-гъвкавата програма от Microsoft Office - таблицата Excel . Този файл може да направи работата на секционните избирателни комисии много по-лека и ще спести със сигурност и време и нерви на техните членове. Програмата работи с всички версии на Microsoft Excel до момента и така на всеки компютър ще може да работи с нея. Българската разработка притежава и интуитивен характер, при който, ако не сте посочили преференция, то тя се счита за дадена за първия в листата. Файлът може да изтеглите тук, а подробни инструкции за това как да го ползвате може да прочете на този линк.

Потрес! Лукчета със секс пози се появиха в Перник

Бонбони лукчета със секс пози плъзнаха по пернишки магазини, съобщи читателка на zapernik.com.

Бонбонките се продават в магазините наред с другите лакомства за децата. Не е ясно кой е производителя на палавите лукчета, но родители са възмутени. Все пак хората, които обичат да похапват лукчета са предимно деца и баби.

Преди време пазара беше залят с подобни еротични сюжети на запалки.

 

„Тойота“ изтегля 520 хил. коли от Северна Америка

Сервизната акция засяга моделите „Сиена“ и„Хайлендър“, както и луксозните „ЛексусДжи Ес 250“ и „Джи Ес 350“

Най-малко петима убити в престрелка край Донецк

Според командир на проукраинска милиция проруските сепаратисти използват автоматично оръжие, снайпери и гранатомети срещу неговите сили

Италиански компании влагат 500 млн. евро у нас

Италиански инвеститори са готови да вложат у нас 500 млн. евро. Това стана ясно от бизнес форум в Рим, в който участие взеха...

Борисов: Партията от Бобов дол е БСП

Съжалявам, че Нова телевизия пуска писклив сигнал, за да не се чуе номерът. Защо миналата година в деня на размисъл вие не спазихте всички закони и за Костинброд изговорихте, че всичко е ГЕРБ, попита лидерът на опозицията

Плевнелиев: Европейските избори, като всички демократични избори, са шанс за ново начало (видео)


Европейските избори, като всички демократични избори, са шанс за ново начало, защото дават възможност не само на нови хора да влязат в политиката, но и да подредим правилно приоритетите в нашия общ европейски проект. Това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод предстоящите на 25 май избори за членове на Европейския парламент от България.

Ние политиците все още сме в дълг към европейските избиратели, защото не информираме достатъчно своите съграждани, понякога изкушени...

Окончателно: Няма радиоактивни отпадъци край плевенското село

Плевенският кмет иска сваляне на полицейската охрана и заличаване на сметището


Орешарски доволен от първите симптоми на икономически растеж

Обеща да продължава с усилията за подобряване на бизнес климата

Левски на 100

"Сините" празнуват юбилей с бира, рок, Лацио и шествия


Днес откриват СФФ-Варна’14; Кино, музика и специални гости са сред акцентите в програмата

Днес в 19.30ч. в Зала 1 на ФКЦ ще бъде поставен старта на 5-то издание на София Филм Фест-Варна’14. Най-мащабното кино събитие в България идва отново във Варна, за да покаже избрана извадка от най-добрите и най-новите филми, представени в рамките на 18-ия София Филм Фест, който се проведе в София през март, съобщиха организаторите за Moreto.

Илияна Йотова: Козлодуй и Белене не са алтернативи една на друга


Козлодуй и Белене не са алтернативи една на друга. България има нужда както от седми реактор на АЕЦ Козлодуй, така и от изграждането на новата централа. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Илияна Йотова пред жители на гр. Козлодуй, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Козлодуй и Белене не са алтернативи една на друга. България има нужда както от седми реактор на АЕЦ Козлодуй, така и от изграждането на новата централа. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Илияна Йотова пред жители на гр. Козлодуй, съобщиха от пресцентъра на БСП. "За съжаление България не получи достатъчно компенсации за

Дивотинец джитка Деу с номера на Голф

​Полицаи задържаха лек автомобил с чужди регистрационни номера.

​Вчера, около 22,35 ч. на ул. „Св. св. Кирил и Методий” бил спрян за проверка лек автомобил „Деу”, управляван от 20-годишният М.Е. от с. Дивотино. Контролните органи установили, че регистрационните табели на колата отговарят на „Фолксваген голф”. Работата по изясняване на случая продължава.

​Започнато е бързо полицейско

Батков дава на феновете 10-15 процента от акциите на "Левски"

„Искам да съобщя, че в рамките на увеличаването на капитала, чрез капитализиране на задължения на клуба към мои фирми, мисля да предоставя на привържениците поне 10 или 15 процента от акциите", обяви босът на „Левски" Тодор Батков. Собственикът на контролния пакет акции в клуба бе гост в сутрешния блок на БНТ, където коментира предстоящите тази веч „Искам да съобщя, че в рамките на увеличаването на капитала, чрез капитализиране на задължения на клуба към мои фирми, мисля да предоставя на привържениците поне 10 или 15 процента от акциите", обяви босът на „Левски" Тодор Батков. Собственикът на контролния пакет акции в клуба бе гост в сутрешния блок на БНТ, където коментира предстоящите тази веч

Газпром: Ще променим цените за Европа

Ще има промяна на цените на газа за Европа, заяви шефът на Газпром Алексей Милер, пише РИА Новости. По думите му подписването на сделката с Китай ще окаже влияние върху стойността на синьото гориво.

Възрастна жена даде 400 лв. на телефонни измамници

75-годишна жена от Разград е измамена по телефона със сумата от 400 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград. Вчера, около 15.00 часа Н.М. получила обаждане, че дъщеря й си е счупила крак...

Стефан Велев: За всеки играч най-важното е да не е контузен

Халфът на Левски- Стефан Велев със сигурност ще остане в Левски през новия сезон. Бившият футболист на Берое се лекува от тежка контузия на коляното, но скоро ще бъде възстановен напълно. Велев се отз...

"Въгледобив Бобов дол" се съмнява в автентичността на уличаващия запис, отрича купуването на гласове

Нито една политическа партия не се яви на срещата с ръководството на „Въгледобив Бобов дол” ЕООД, на която трябваше да обсъдят развитието на сектора, съобщиха от „Въгледо...

Подадените валидни заявления за гласуване в чужбина са 7988

Министерството на външните работи организира Международен пресцентър в НДК. От пресцентъра на министерството разпространиха информация за гласуването на българите зад граница. Българските граждани, на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване