Маса: Ще има сблъсък между Алонсо и Райконен


Фелипе Маса предрече, че партньорството между Фернандо Алонсо и Кими Райконен ще завърши със сблъсък, който отборът няма да успее да овладее.

Финландският пилот на "Лотус" ще се присъедини към Алонсо в италианския отбор през 2014 г. и ще замени напускащия след осем сезона Маса. Това ще е първият случай от 1953 г., в който "Ферари" ще разполага с двама световни шампиони. 

"Познавам и двамата на пистата и извън нея. Те са отлични пилоти, но се страхувам, че ще има конфликт...

Вижте къде ще спира водата в София

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. На 19 септември 2013 г. (четвъртък), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на сградни водопроводни отклонения, пожарни хидранти и спирателни кранове по ул. „Георги Сава Раковски" кв. „Банишора", се налага

ЦСКА отстрани Абушев, той ще ги съди

Ръководството на ЦСКА официално обяви на своя сайт, че отстранява от представителния мъжки отбор Рангел Абушев. Причината са системни дисциплинарни нарушения от страна на футболиста.

Арест за варненски чейнчаджия, пробутал стари пари на турист

Районният съд наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на 57-годишния Й.П., привлечен като обвиняем за измама (престъпление по чл. 210, ал.1, т.4 от НК). Предявеното обвинение срещу Й.П. е за това, че сутринта на 13 септември т.

Борисов: Вотът ще покаже, че "Атака" крепи управлението

Бойко Борисов каза, че парламентарната група на ГЕРБ ще настоява за създаването на анкетна комисия по т.нар. "случай Хохегер"

Видео: Кубрат Пулев очаква Кличко да победи Поветкин, но е готов да бие и двамата


Българският боксьор Кубрат Пулев сподели, че очаква световният шампион в тежка категория Владимир Кличко да победи претендента Александър Поветкин. Украинецът и руснакът ще се изправят на ринга в Москва на 5 октомври.

Пулев вече е официален претендент за световната титла. Интерконтиненталният шампион на Международната боксова федерация (IBF) спечели правото да се изправи срещу победителя от мача между Кличко и Поветкин, след като победи по точки американеца Тони Томпсън през...

Политиката на правителството се характеризира с нестабилност, заявиха от ГЕРБ

Политиката на кабинета „Орешарски" вече показа, че е опасна за страната ни. Именно заради това партия ГЕРБ и парламентарната група на ГЕРБ подготвя и в следващите часове ще внесе искане за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ и председател на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева. По думите й вотът ще бъде заради цялостната политика на управляващите. „Политиката на правителството се характеризира с нестабилност, защото повече от три месеца не спират протестните д...

96-и ден на протести (на живо)

Протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски продължават 96-и ден. 

Движението на пл. “Независимост” е спряно. Демонстрантите продължават да се събират пред Министерски съвет. OFFNews продължава да следи случващото се  в центъра на столицата. 

Хронология на събитията (обновяваме постоянно):

20.05 ч. – София – протестиращите стигнаха до парламента, скандирайки “Мафия”, “Оставка” и “Червени боклуци”

19.45 ч. – София – шествие от около 200 души тръгва към парламента

19.30 ч. – София - протестиращите се събират на площад “Независимост”  

Статията "96-и ден на протести (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Камелия: Много пъти са ме отписвали

Попфолк звездата, която изобщо не е сред активните изпълнителки, бълващи продукция всеки месец, планира да напомни за себе си с нов проект. Така за пореден път ще покаже на конкуренцията, че е рано да я отписват като конкуренция.

Плевнелиев: Да говорим открито за проблемите

Гражданите казаха ясно кои са проблемите пред обществото - корупция, мафия, монополи, олигарси, зависими медии, недостатъчно ефективна система на правораздаване и недостатъчно справедлива държава, заяви президентът

"Африка" на bTV пак с повече зрители от "ВИП брадър" на Нова. ВИП-овете бият в градовете

Най-горещото телевизионно риалити на сезона „Африка: звездите сигурно са полудели Най-горещото телевизионно риалити на сезона „Африка: звездите сигурно са полудели" очаквано продължава да се радва на най-високия зрителски интерес, съобщиха от bTV. Вторият епизод на предаването предизвика интереса на близо 31.8% от аудиторията (става въпрос за всички зрители над 4 г. в часовия пояс 20.00 - 22.00) по данни на пийпълметричната

По-умните деца пиели повече

Умните деца по-често започват да пият или опитват дрога от любопитство, показва ново изследване, съобщава сайтът healthland.time.com. 

Децата, които още от малки са развили езикови и интелектуални умения имат по-лошо поведение в юношеска възраст, доказаха учени от Хелзинки. 

В изследването са участвали 3000 еднояйчни близнаци от Финландия Умните деца по-често започват да пият или опитват дрога от любопитство, показва ново изследване, съобщава сайтът healthland.time.com. Децата, които още от малки са развили езикови и интелектуални умения имат по-лошо поведение в юношеска възраст, доказаха учени от Хелзинки. В изследването са участвали 3000 еднояйчни близнаци от Финландия

ТЕЦ "София" се превръща в графити стена за On! Fest


Охладителната кула на ТЕЦ "София" ще бъде изрисувана от международни графити артисти в рамките на предстоящия фестивал за градско изкуство On! Fest, съобщиха организаторите. Те описват инициативата като една от най-големите по рода си в Европа.

Работата по проекта, който ще обедини артистите Smug и Brus, вече е започнала, като той трябва да бъде завършен на 22 септември, финалния ден на фестивала. Те ще изрисуват образа на злодея Dr. Mundo, герой от популярната видеоигра League of...

Без бонуси за съдебната система и тази година

Пари за бонуси по Коледа в съдебната система няма да има и тази година. Това заяви предварително още днес председателят на комисия Пари за бонуси по Коледа в съдебната система няма да има и тази година. Това заяви предварително още днес председателят на комисия "Бюджет и финанси" към Висшия съдебен съвет (ВСС) Михаил Кожарев, цитиран от „Правен свят". "Хубаво е да го кажа още сега, с риск да бъда добре оплют, но наистина не е защото не искаме, а просто нещата са много, мног

Манолова: Орешарски е изключително обаятелен човек

Мая Манолова

Пламен Орешарски е един изключително обаятелен човек, заяви заместник-председателят на парламента Мая Манолова пред bTV.

Според нея, медийните експерти на премиера не са си свършили добре работата. Дразни ме слабата му медийна активност, каза Манолова.

Кабинетът на Орешарски е най-ефективното българско правителство. Една от причините за това са протестите, които дишат във врата му, обясни социалистката.

Не съм съгласна, че протестът е провален. Самите протестиращи направиха много – промените в Изборния кодекс е тяхна заслуга, те изостриха нашите сетива, каза Манолова.

Тя смята, че чрез вота на недоверие ГЕРБ търсят собствената си нова идентичност, тъй като нямат достатъчен парламентарен опит.

Манолова обясни, че за да падне правителството, са необходими 121 гласа. Дори и „Атака“ да гласува заедно с ГЕРБ, гласовете им са 120, изчисли заместник-председателят на парламента.

На първо време планираме да има паралелно машинно гласуване, а не изцяло машинен вот. Бюлетините ще бъдат със специални отличителни знаци, за да не се фалшифицират, каза още Мая Манолова.

Статията "Манолова: Орешарски е изключително обаятелен човек" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Принц Джордж подари първата си усмивка на чичо Хари

/КРОСС/ Наследникът на британския престол принц Джордж, който след няколко дни ще направи два месеца, зарадва околните с първата си усмивка. Свидетели на събитието обаче не са нито майка му Кейт Мидълтън, нито баща му принц Уилям, а чичо му - принц Хари, пише Express. Когато Хари се навел над леглото, Джордж се усмихнал и започнал да маха с ръчички. Чичото от своя страна останал много горд, че племенникът му го е харесал. Като цяло бъдещият престолонаследник се развива добре. Той се радва на отлично здраве, има добър апетит и наддава "по график". Единствената му лоша черта е, че нощем не оставя родителите си на спокойствие, приканвайки ги по-често да му сменят памперсите. По-рано Кейт и Уилям разказаха, че характерът на малкия принц е подобен на този на чичо му Хари, който от своя страна обеща да научи племенника си да се забавлява.

Как принц Хари прекара нощта във фризер (видео)

Принц Хари прекара нощта в гигантски фризер, симулиращ трудните условия, с които ще се сблъска при прекосяването на Южния полюс тази зима, информира " Скай нюс". 
29-годишният принц, който ще се включи в състезанието с екип от ранени британски военни срещу групи от САЩ и Общността на нациите през ноември, беше поставен при Принц Хари прекара нощта в гигантски фризер, симулиращ трудните условия, с които ще се сблъска при прекосяването на Южния полюс тази зима, информира " Скай нюс". 29-годишният принц, който ще се включи в състезанието с екип от ранени британски военни срещу групи от САЩ и Общността на нациите през ноември, беше поставен при

Затварят хотела на ексдепутат заради жалба от рускиня

Ексдепутатът Стефан Личев ще бъде глобен за присвояването на плажна ивица пред неговата „Лунна пътека”.

Разширяваме износа на лекарства за Китай

Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката

Парис направи DJ парти в Къщата, Шамара и Мира се скараха за политика

Минути след влизането си в Къщата на VIP Brother световноизвестната звезда Парис Хилтън направи изненада на Съквартирантите. Те бяха поканени на специално парти в градината, където Парис демонстрира DJ таланта си и им организира незабравим куп...

Британски министър: Имигрантите са в интерес на външната ни политика

Имигрантите от Румъния и България не са по-различни от британците, които имат вили във Франция, казва министърът за предотвратяване на престъпността към британското вътрешно министерство Джеръми Браун. Пред в. "Дейли телеграф" той посочва, че досега имигрантите са имали заслуги за развитие на външната политика на Острова.

Кенгуру окраде магазин в Чехия

Необикновен обирджия нападна магазин в чешкия град Пилзен, съобщава iDNES.cz. Крадецът е кенгуру, отглеждано като домашно животно от жител на града, от когото избягало. Той съобщил на полицията и органите на реда започнали да издирват беглеца. Преследването продължило около пет часа, като след няколко сигнала на минувачи полицията ... Необикновен обирджия нападна магазин в чешкия град Пилзен, съобщава iDNES.cz. Крадецът е кенгуру, отглеждано като домашно животно от жител на града, от когото избягало. Той съобщил на полицията и органите на реда започнали да издирват беглеца. Преследването продължило около пет часа, като след няколко сигнала на минувачи полицията ...

Барбара Геринг е новият почетен гражданин на Добрич

Швейцарският еколог и дарител Барбара Геринг е новият почетен гражданин на Добрич, стана ясно след днешното заседание на Общинския съвет, на което съветниците одобриха предложението на комисията по номинациите. Престижното звание ще бъде връчено на носителката на тържествената сесия на празника на Добрич на 25 септември. Барбара Геринг е швейцарски еколог, инициатор и ръководител на партньорския проект с община Добрич за изграждане и развитие на Център за защита на природата и животните (Зоопарк) – Добрич. Родена е през 1953 г. Първият й контак...

ВИДЕО: Футболист припадна, след като му вдигнаха червен картон

В невероятна ситуация изпадна футболистът на Грьонинген Тимо Лечерт в двубоя срещу Хееренвеен в Ередивизие в неделя. Хееренвеен се наложи с 4:2, но не и без драматични събития на терена. Още в 11-та минута, Лечерт бе изгонен с директен червен картон, за шокиращо влизане в краката на Лучано Слагвер. Реферът Дани Маккели не се поколеба да посочи изхода на младия бранител, но веднага след това той изпадна в безсъзнание. Повторенията показаха, че Лечерт не е припаднал заради червения цвят на картона, а заради удар в главата му, от играча, когото ф...

Риалити шоуто с VIP-ове се похвали с успех

На фона на нарастващата конкуренция между телевизиите на българския медиен пазар стартът на риалити шоуто VIP Brother 2013 ("ВИП "Брадър") отбелязва...

Боби Михайлов е в Дубровник за важна среща на УЕФА, ще облече вратарския екип

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е в Дубровник за участието си в стратегическа среща на президентите и изпълнителните директори на националните асоциации, съчетано със заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА. В хърватския град се обсъждат важни за бъдещето на европейския клубен и национален футбол детайли, които след това трябва да бъдат одобрени от Изпълкома, на който Михайлов е член. Президентът на БФС ще облече отново вратарския екип, за да играе в приятелския мач между всички президенти и изпълнителни директори н...

Изживей София

Писателят Александър Шпатов и художникът Филип Бояджиев реализират проекта #ИзживейСофия специално за празника на столицата. Да си слизал в катакомбите на Света София, поне веднъж да си блокирал Орлов мост. Опера в парка, София диша, сафари в Студентски с претъпкан 280, кокичета от бабите по Графа. Да си поднасял цветя на паметника Левски. Да си се губил в чуждо ж.к. Да си видял Витоша от Витошка. Принцеси от Раковска, наливна боза от Пчела и още, и още. Това са само част от начините да се изживее столицата според писателя Александър Шпатов, пр...

IT индустрията плаче заради липсата на кадри

Средната месечна заплата в сектора е 2300 лв., но специалистите не достигат

    


"Барселона" подписа с 9-годишен шведски талант


"Барселона" привлече един от най-обещаващите шведски футболни таланти, който е само на девет години.

Каталунците подписаха договор с родителите на Зико-джуниър Маресалди от петодивизионния шведски клуб БК "Олимпик", след като впечатлил на лагер за подбор на млади играчи. 

Зико-джуниър носи името на бразилската легенда, но казва, че неговият истински любимец е Лионел Меси.

Момчето от известно време е герой на шведските вестници, които са го определили като един...

Дъждовно и ветровито

Прогноза за времето за 18 септември, сряда С преминаването на студен атмосферен фронт, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Превалявания ще обхванат централните и източните райони на страната, съобщиха от НИМХ. През деня от запад на изток облачността бързо ще намалее до предимно слънчево време. До обяд в източните райони все още ще бъде облачно и на места ще превалява. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и силен запад, северозападен вятър, който към края на деня ще отслабне. Ще бъде по-хладно. Сутринта във високите ко...

Замразиха авоарите на водачите на „Мюсюлмански братя”

/КРОСС/ Египетски съд разпореди да бъдат замразени авоарите на водачи от движението „Мюсюлмански братя". Решениетона магистратите е част от мерките срещу ислямистите от страна на военното управление в Кайро, предаде РИА "Новости".Още през месец юли главната прокуратура на Египет постанови да бъдат замразени банковите сметки на 14 ръководители от „Мюсюлмански братя", сред които и върховният наставник на организацията Мохамед Бадиа. По-късно той и негови съратници бяха арестувани.

Пощенските станции се местят в молове и хипермаркети

Държавното дружество "Български пощи" планира да премести станциите в молове, магазини от големите вериги и други по-търговски места, за да привлича повече клиенти и да се справи с тежкото си финансово състояние. Това съобщи изпълнителният директор на пощенския оператор Пламен Павлов пред БНР. Друг вариант за оздравяване на пощите е да станат оператор и на ваучери за храна и надеждите са от догодина работниците да могат да купуват хранителни продукти с издадени от "Български пощи". В момента на този пазари има 13 играчи, които си разпределят държавната квота от 200 млн. лв. под формата на подобни ваучери, давани от работодателите на служителите, срещу което фирмите намаляват своите данъци. По думите на Павлов се планира още пощенските станции да въведат единна платформа за електронно разплащане и да се превърнат в "място, в което електронното правителство да може да си предлага услугите". Дружеството залага и на увеличаване на международната поща и вече било спечелило такъв клиент и се водели преговори с още двама. Компанията възнамерява да се освободи и от неоперативните си активи. Шефът на държавните пощи каза, че преведените наскоро от бюджета допълнителни 2 млн. лв. субсидия ще отидат за погасяване на загубата на дружеството през 20011 г. Очаква се превод на още 5 млн. лв. от общо обещаните от транспортния министър Данаил Папазов допълнителни 22 млн. лв. за тази година, които да компенсират силно орязаното финансиране на дружеството от правителството на ГЕРБ. Преди да се повишат заплатите, както настояват синдикатите, предстои да бъде променено щатното разписание, което е доста остаряло и допуска в различните региони хората на еднаква длъжност да получават различни възнаграждения. Във всички случаи увеличението няма да е еднакво за всички, каза изпълнителният директор. Той уточни, че досега синдикатите не са предприели никакви изисквани от закона мерки за обявяването на стачка. По-рано този месец профсъюзни лидери в сектора предупредиха за стачка от 1 октомври.

Една четвърт от декодерите за бедните са стигнали до дома им

Две седмици преди изключването на аналоговия телевизионен сигнал само една четвърт от декодерите, осигурени от държавата, са стигнали до домовете на социално слабите българи. Над 80 хил. българи са взели до момента ваучерите си за декодиращи устройства, с които по-старите телевизори ще могат да приемат цифрова телевизия. Това съобщи в ефира на Дарик зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. Около 210 хиляди българи, които миналата зима са получавали енергийни помощи, имат право на ваучер за декодер....

Бежанския център в Бяла запълнен над 200%

Спокойна е обстановката в Регистрационно-приемателния център към Държавната агенция за бежанците в новозагорското село Баня. Сред настанените няма недоволни. Няма и инциденти с местното население. Това съобщи за Дарик директорът на бежанския център Димитър Захариев. В момента броят на бежанците е 130 души, а децата са 42. Три от тях учат във втори клас в училище в Нова Загора. По думите на Захариев капацитетът в центъра е запълнен над 200% и няма повече възможност за настаняване на бежанци. Това ще бъде възможно след приключване на процедурата ...

Първи учебен ден за възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителска грижа във Варна

По традиция в началото на новата учебна година, Фондация „Свети Свети Константин и Елена" пожела успех и помогна на възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителска грижа „Другарче" и „Княгиня Надежда" във Варна и на помощното училище с интернат „Св.

Цитат на деня: Може и да печелите изборите, но не значи, че можете да управлявате


"Никой не оспорва честнотта на изборите, но не можете да управлявате".

Президенът Желю Желев, който беше държавен глава между 1990 и 1997 г., на дискусия за пазарната икономика, инициирана от действащия президент Росен Плевнелиев. 

Желев припомни ситуацията на ескалиращо обществено недоволство по времето на второто правителство на Андрей Луканов през ноември - декември 1990 г. Разказа, че събрал политическите сили и предложил на кабинета да подаде оставка. Бил упрекнат от...

Бивши и настоящи депутати обсъждат план за развитие на Варна

Варна /КРОСС/ План за развитие на Варна, в който да залегнат приоритетите за града в краткосрочен и дългосрочен аспект, ще обсъдят на среща настоящи и бивши народни представители. По инициатива на Борислав Гуцанов, народен представител от ПГ на КБ, на 23-ти септември, на кръгла маса са поканени народните представители от 39-то, 40-то, 41-то и 42-то Народни събрания, избрани от 3-ти варненски многомандатен район. „Надявам се, че колегите ми, за които варненци са гласували през годините, ще отговорят на поканата да се обединим около приоритетите на Варна", добави той.В списъка на поканените влизат още трима премиери - настоящият Пламен Орешарски, Сергей Станишев, който беше начело на Министерски съвет в периода 2005-2009 г. и Стефан Софиянски (начело на служебното правителство през 1997 г.) Част от поканените народни представители, в различни периоди, са били вицепремиери и министри - Николай Василев, Лиляна Павлова, Надежда Михайлова, Николай Младенов и Петър Димитров и др.„Варненци заслужават да живеят в модерен и красив град, което може да стане, само ако добрите идеи и планове се надграждат. Практиката всяка следваща партия, която поема управлението, да спира проекти, само защото те са по идея на политически опоненти, трябва да бъде прекратена

Десетки нелегални мигранти нахлуха в испански градове по африканското крайбрежие

Над 200 африканци атакуваха граничните заграждения между Мароко и испанския анклав Мелиля, съобщиха информационните агенции във вторник. Близо 100 африканци успели да преодолеят високите шест метра двойни решетки и да влязат в автономния град. Местната Гражданска гвардия - военизирана полиция, и силите на реда издирват нелегалните имигранти. Близо 100 души се опитаха днес масово да влязат на испанска земя и в друг северноафрикански анклав на кралството - Сеута. Според испанската полиция няколко десетки нелегални са успели да стигнат с плуване до града, разположен на мароканското крайбрежие срещу Гибралтар. Местният център за настаняване обаче има 512 места, а в него вече живеят над 700 души. По-рано през нощта близо 1000 имигранти на пет различни плавателни съда бяха спасени в южната част на Средиземно море, съобщи ДПА, като се позова на италианските власти. Всяка година, особено през топлите летни месеци, десетки хиляди души опитват да достигнат бреговете на Италия, Малта и други страни в Южна Европа. Те бягат от Африка, Близкия изток и други региони заради бедност, война или защото са преследвани, често с цената на големи разходи и риск за живота.

Хванаха бивши затворници за кражбата на голяма сума пари и златни накити

Двама бивши затворници, гастрольори от Врачанска област са задържани за кражбата на голяма сума пари и златни накити от частен дом в Кърджали, съобщава "Дарик".
54-годишна жена подала сигнал, че между 9:45 и 10:45 часа вчера е била разбита входната врата на апартамента ѝ в кв. "Възрожденци" са откраднати 4700 лв. и около 40 грама Двама бивши затворници, гастрольори от Врачанска област са задържани за кражбата на голяма сума пари и златни накити от частен дом в Кърджали, съобщава "Дарик". 54-годишна жена подала сигнал, че между 9:45 и 10:45 часа вчера е била разбита входната врата на апартамента ѝ в кв. "Възрожденци" са откраднати 4700 лв. и около 40 грама

Израелски учен стана "Доктор хонорис кауза" на БАН

/КРОСС/ На тържествена церемония днес проф. Хаим Гарти от Израел беше удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Българската академия на науките. Проф. Хаим Гарти е роден в Пловдив през 1948 г. Той е вицепрезидент на Научния институт "Вайцман". Научноизследователската му дейност е насочена към хормоналното регулиране при преноса на йони и вода в бъбреците. Задълбоченото изследване на тези процеси могат да спомогнат за разработването на нови терапии за борба срещу високото кръвно налягане и бъбречната недостатъчност. „Аз съм българин, роден съм в Пловдив. Моето семейство напусна добронамерена и приятелски настроена към евреите България, защото бяхме ционисти. И до днес пазим топли спомени за България, защото тя спаси българските евреи." - каза в словото си проф. Гарти. Специални гости на събитието бяха Н.Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Държавата Израел и Максим Бенвенисти, председател на Организация на евреите в България. Н.Пр. Шаул Камиса Раз поздрави проф. Хаим Гарти за високото звание и благодари на БАН за оценката и признанието към постиженията на израелския учен. Той оцени високо необходимостта от сътрудничеството в науката между България и Израел. „На иврит Хаим означава живот, това е още един символ и показва, че пътят който е избрал и следва проф. Гарти е правилен и, че неговите научни постижения ще спомогнат за по-добър живот

Условна присъда за ромски родители, приютили непълнолетна булка

Наказания по 6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, наложи Районният съд на 33-годишната Ивелина Т. и 39-годишния Върбан А. – ромско семейство от град Игнатиево. Двамата бяха признати за виновни, че в съучастие от 11 септември 2010 г. до 12 юли 2011 г. са улеснили малолетния си син - тогава 13-годишен ученик, да заживее съпружески без брак с непълнолетно момиче, съгласно традициите на етническата им общност. Впоследствие, в периода от 13 юли 2011 г. до 23 януари 2012 г., подсъдимите улеснили непълнолетните да заживе...

Израелски учен стана "Доктор хонорис кауза" на БАН

/КРОСС/ На тържествена церемония днес проф. Хаим Гарти от Израел беше удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Българската академия на науките. Проф. Хаим Гарти е роден в Пловдив през 1948 г. Той е вицепрезидент на Научния институт "Вайцман". Научноизследователската му дейност е насочена към хормоналното регулиране при преноса на йони и вода в бъбреците. Задълбоченото изследване на тези процеси могат да спомогнат за разработването на нови терапии за борба срещу високото кръвно налягане и бъбречната недостатъчност.„Аз съм българин, роден съм в Пловдив. Моето семейство напусна добронамерена и приятелски настроена към евреите България, защото бяхме ционисти. И до днес пазим топли спомени за България, защото тя спаси българските евреи." - каза в словото си проф. Гарти. Специални гости на събитието бяха Н.Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Държавата Израел и Максим Бенвенисти, председател на Организация на евреите в България.Н.Пр. Шаул Камиса Раз поздрави проф. Хаим Гарти за високото звание и благодари на БАН за оценката и признанието към постиженията на израелския учен. Той оцени високо необходимостта от сътрудничеството в науката между България и Израел. „На иврит Хаим означава живот, това е още един символ и показва, че пътят който е избрал и следва проф. Гарти е правилен и, че неговите научни постижения ще спомогнат за по-добър живот

Бивши затворници хванати за кражбата на голяма сума пари и златни накити

Двама бивши затворници, гастрольори от Врачанска област са задържани за кражбата на голяма сума пари и златни накити от частен дом в Кърджали, съобщава Двама бивши затворници, гастрольори от Врачанска област са задържани за кражбата на голяма сума пари и златни накити от частен дом в Кърджали, съобщава "Дарик". 54-годишна жена подала сигнал, че между 9:45 и 10:45 часа вчера е била разбита входната врата на апартамента ѝ в кв. "Възрожденци" са откраднати 4700 лв. и около 40 грама

Три закона нарушени при сделка с Пловдивския панаир

Пловдивският панаир е бил неправомерно освободен от дивидент към акционерите при сключването на договор с лобиста Петер Хохегер през 2006 година, това заяви в Пловдив бившият премиер Бойко Борисов. „Този случай е отявлено престъпление, с което са нарушени поне три закона и се надявам прокуратурата да действа бързо", категоричен бе той. По думите на Борисов, с парите от дивидента Сергей Станишев си е правил черната кампания за изборите. Той подчерта, че от червените министри, единствено Петър Мутафчиев не е подкрепял такава сделка. „Ние ще насто...

С Филип Добринов – изпълнителен директор на Smilecredit.bg разговаря „Труд“

1. Г-н Добринов, какво представляват микрокредитите по-познати като „бърз кредит" до заплата?
Самото име на тази специфична услуга подсказва, че това са малки, бързооборотни кредити, които се отпускат за кратко време при улеснена процедура по кандидастване и с минимум изисквания към кредитополучателя. Истината е, че „бързите кредити" до заплата са 1. Г-н Добринов, какво представляват микрокредитите по-познати като „бърз кредит" до заплата? Самото име на тази специфична услуга подсказва, че това са малки, бързооборотни кредити, които се отпускат за кратко време при улеснена процедура по кандидастване и с минимум изисквания към кредитополучателя. Истината е, че „бързите кредити" до заплата са

Кенгуру обра магазин в Чехия

Необикновен обирджия нападна магазин в чешкия град Пилзен, съобщава iDNES.cz. Крадецът е кенгуру, отглеждано като домашно животно от жител на града, от когото избягало. Той съобщил на полицията и органите на реда започнали да издирват беглеца. Преследването продължило около пет часа, като след няколко сигнала на минувачи полицията ... Необикновен обирджия нападна магазин в чешкия град Пилзен, съобщава iDNES.cz. Крадецът е кенгуру, отглеждано като домашно животно от жител на града, от когото избягало. Той съобщил на полицията и органите на реда започнали да издирват беглеца. Преследването продължило около пет часа, като след няколко сигнала на минувачи полицията ...

Школа по класически балет ще бъде разкрита в Младежкия център

Балерината Мая Габровска ще бъде преподавател в школата за класически  балет, която ще бъде разкрита в Младежки център – Хасково тази учебна година. Още две нови форми са подготвили от ръководството.

Учебната година ще бъде открита по нетрадиционен начин с отворен следобед на 1 октомври. Желаещите да се запишат в някои от формите, които се предлагат вече ще могат да подадат заявление и чрез интернет страницата на центъра.

Сред новите дейности, които ще стартират,  е обучение по китара. Преподавател ще бъде Пламен Крумов.

За школата по класически балет ще се погрижи дългогодишна балерина на Русенска опера и доскорошен директор на музикалния театър на балетната трупа в Кърджали Мая Габровска, разказа директорът на Младежкия центъра Елена Цветкова.

Освен това ще бъде внедрен и нов метод на обучение Енвижън, от който ще се възползват възпитаниците на астрономическата школа.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина  Янева


ЦСКА: Нямаме информация за приходите от трансфери по времето на "Титан"


ЦСКА обяви, че има много пропуски около финансовите резултати на клуба по време на управлението на предишните собственици Димитър Борисов и Иво Иванов. Настоящото ръководство призова от "Титан" да дадат нужната информация.

"Нито в архива на ПФК ЦСКА ЕАД, нито в счетоводството има информация колко пари са получавани от трансфери, къде са отишли тези средства и дали въобще са постъпвали в касата на клуба през изминалите години", обявиха от ЦСКА чрез сайта си.

Червените...

Майли Сайръс и Лиъм Хемсуърт развалиха годежа си

Певицата Майли Сайръс и актьорът Лиъм Хемсуърт развалиха годежа си в понеделник, съобщи "Дейли мейл".

Близки на двойката потвърдиха, че те наистина са се разделили. Двамата бяха заедно две години, като връзката им започна след филма "The last song", където си партнираха. 

През месец май миналата година Лиъм предложи на Майли ... Певицата Майли Сайръс и актьорът Лиъм Хемсуърт развалиха годежа си в понеделник, съобщи "Дейли мейл". Близки на двойката потвърдиха, че те наистина са се разделили. Двамата бяха заедно две години, като връзката им започна след филма "The last song", където си партнираха. През месец май миналата година Лиъм предложи на Майли ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване