Въвлякоха и дете в схема на телефонна измама

Телефонна измамничка, която заедно с дете ходи да събира пари от лековерни граждани, е била задържана във Варна. Полицията търси други нейни жертви.

С много съм преспала, но станах певица с песните си

Тони Димитрова отвърна на Икебаната, който твърди, че певицата е направила кариера благодарение на хората с които е преспала.

Бивш затворник отново краде

Полицаи от управлението в Приморско задържаха извършителя на общо осем кражби на мобилни телефони, златни накити, пари и ръчни часовници, на територията на къмпинг „Юг”, Приморско, Китен и ММЦ. Той е мъж на 32 години, от Царево, откраднал ги непосредствено след излизането си от затвора, на 2 август. Открити са и част от вещите, установена е заложната къща в Кaрнобат, където ги предал срещу пари. Документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.

Нападателят от Вашингтон бил с психически проблеми

Той участвал и в спасителните операции на 11 септември

За да отслабнем, не са нужни диети!

Важно е не само какво консумираме, но и как и къде

    


Хелзинкският комитет: Сплашват Генка Шикерова заради остри интервюта

Българският хелзинкски комитет (БХК) изпрати писмо до главния прокурор и шефа на СДВР по повод подпалването на личния автомобил на водещата на сутрешния блок по бТВ Генка Шикерова. В писмото правозащитниците настояват за бързо и професионално разследване на случая, който според тях цели да ограничи свободата на словото чрез насаждане на автоцензура.

Прегърнете по-голямото дете, ако тормози бебето

Вашето момченце с нетърпение очаква да стане батко. И когато това най-после се случва, вълненията и емоциите му намират израз в понякога странни реакции. Например стиска и мачка бебето като плюшена играчка или го налага с дрънкалката по главата. Не си мислете, че това е непохватен опит за игра и детето не знае какво причинява на бебето. Напротив - Вашето момченце с нетърпение очаква да стане батко. И когато това най-после се случва, вълненията и емоциите му намират израз в понякога странни реакции. Например стиска и мачка бебето като плюшена играчка или го налага с дрънкалката по главата. Не си мислете, че това е непохватен опит за игра и детето не знае какво причинява на бебето. Напротив -

Плевнелиев иска парламентът да назначава членовете на ДКЕВР

„2013 е година не на политиците, а на гражданското общество. То излезе на сцената категорично, насочи прожекторите и създава дневния ред на институцията". Това заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на първата обществена дискусия на тема "Пазарна икономика", с която започва инициатива "Диалог с гражданите". „2013 е година не на политиците, а на гражданското общество. То излезе на сцената категорично, насочи прожекторите и създава дневния ред на институцията". Това заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на първата обществена дискусия на тема "Пазарна икономика", с която започва инициатива "Диалог с гражданите".

В Кърджалийско няма сгради, които да подслонят бежанци от Сирия

Нито една от сградите, предложени от кметовете на общини в Кърджалийска област, не е подходяща за настаняване на бежанци от Сирия. Това е установила проверка по разпореждане на областният управител Бисер Николов в изпълнение на заповед на министър-председателя Пламен Орешарски. Проверени са били общо 13 сгради в общините Кърджали, Кирково, Крумовград, Момчилград и Ардино. „Нито един от обектите не отговаря на изискванията да бъде поета част от бежанската вълна, която се очаква от Сирия. Санитарно-хигиенните условия не отговарят на изискванията...

Шефът на младежкото ДПС стана зам.-министър

Джейхан Ибрямов е назначен за заместник-министър на инвестиционното проектиране със заповед на премиера Пламен Орешарски, съобщиха от правителствената пресслужба.

Сигнал за бомба опразни заведение в центъра на Варна

Сигнал за поставена бомба в "Коста кафе" под сградата на хотел "Черно море" е подаден преди около час, съобщиха за Дарик от варненската полиция. Обадил се е женски глас, който казал, че има сложено взривно устройство.

Проучване: До 2020 г. 60% от пластмасовите отпадъци може да се рециклират


До 2020 г. над 60% от пластмасовите отпадъци може да се рециклират. Това показва скорошно проучване на Европейската асоциация на рециклаторите на пластмаси (EuPR). Сред констатациите в доклада е и фактът, че най-голям дял (62%) от този вид боклук «се произвежда» от опаковъчния сектор.

"Настоящата ситуация с рециклирането на пластмаси вече е неприемлива. В дългосрочен план икономическият растеж, демографските промени и намаляването на суровините няма да позволи на Европа лукса да губи...

Приключиха ремонти за 8 милиона лева в селата на община Монтана

Близо 8 милиона лева са изразходвани тази година за 37 ремонти в съставните села на община Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Средствата са осигурени от общинския бюджет и други източници. 

Пътят Крапчене- Липен или ЛОТ-40 е ремонтиран със 7 милиона лева от Европейския фонд за регионално развитие. Построен е и нов мост в село Крапчене ... Близо 8 милиона лева са изразходвани тази година за 37 ремонти в съставните села на община Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Средствата са осигурени от общинския бюджет и други източници. Пътят Крапчене- Липен или ЛОТ-40 е ремонтиран със 7 милиона лева от Европейския фонд за регионално развитие. Построен е и нов мост в село Крапчене ...

Обзор иска да е част от Варненска област

Кметство Обзор да стане част от Варненска област обмислят в малкия черноморски град, който е част от Община Несебър и от Бургаска Област. За намеренията на местната власт съобщи варненският губернатор Иван Великов. Кметът на Обзор Христо Янев потвърди пред Дарик, че съществува подобна идея.

Интелигентните деца пият повече

Умните деца по-често започват да пият или опитват дрога от любопитство, показва ново изследване, съобщава сайтът healthland.time.com. 

Децата, които още от малки са развили езикови и интелектуални умения имат по-лошо поведение в юношеска възраст, доказаха учени от Хелзинки. 

В изследването са участвали 3000 еднояйчни близнаци от Финландия Умните деца по-често започват да пият или опитват дрога от любопитство, показва ново изследване, съобщава сайтът healthland.time.com. Децата, които още от малки са развили езикови и интелектуални умения имат по-лошо поведение в юношеска възраст, доказаха учени от Хелзинки. В изследването са участвали 3000 еднояйчни близнаци от Финландия

"Оставка" ехти и на #ДАНСwithme 96

Протестиращите отново се събраха на площад "Независимост"

    


"Барселона" очаква за първи път приходи от над 500 млн. евро


"Барселона" ще се превърне в едва втория клуб в световния футбол с годишни приходи от над 500 милиона евро, ако прогнозите на ръководството се сбъднат. Те очакват рекордните в историята на испанския шампион приходи от 509 милиона евро.

Приходите за финансовата година ще се повишат благодарение на нови спонсорски договори, както и на продажбата на полузащитника Тиаго Алкантара на "Байерн", обяви говорителят на борда на "Барса" Тони Фрейша. 

Клубът се надява да е на печалба...

Лидер на младежкото ДПС става зам.-министър

Ибрямов е бил политически съветник в кабинета на председателя на ДПС, а в периода ноември 2009 г. – ноември 2012 г. е председател на Младежко ДПС

Новият зам.-министър на ДПС живее в апартамент за 230 000 лв.

Джейхан Ибрямов и съпругата му Биршен Яхова

Новият заместник-министър на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов и съпрухата му Биршен Яхова (личната секретарка на Ахмед Доган) са купили нов апартамент от 188 кв.м. в София през 2009 г. Това показва справка за сделките с недвижимости на Ибрямов в Имотния регистър.

Апартаментът е на стойност 230 хиляди лева, сочи справка от Службата по вписванията в София, публикувана на фейсбук-профила на сайта „Биволъ“.

Ибрямов, който има дълга партийна кариера в ДПС (като лидер на младежката структура на партията и политически съветник в кабинета на Доган), преди няколко години е работил в две от фондациите на партията.

В продължение на 2 години е бил изпълнителен директор на сдружение „Толерантност“, а между 2003 и 2007 г. е бил проект мениджър във Фондация „Либерална интеграция“. И двете организации са регистрирани на адреса на централата на ДПС в София.

С какви средства е платен скъпият апартамент – дали с кредит или със заплати, спестени от фондациите и партийния пост, засега не е известно. Все още в Сметната палата не е подадена имотната декларация на новия зам.-министър.

Статията "Новият зам.-министър на ДПС живее в апартамент за 230 000 лв." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Вижте в кои квартали на София временно спира водата

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. 

На 19 септември 2013 г. (четвъртък), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на сградни водопроводни отклонения, пожарни хидранти и спирателни кранове по ул. „Георги Сава Раковски" кв. „Банишора", се налага "Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. На 19 септември 2013 г. (четвъртък), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на сградни водопроводни отклонения, пожарни хидранти и спирателни кранове по ул. „Георги Сава Раковски" кв. „Банишора", се налага

Сираков: Нормално е при тези резултати да има напрежение и срещу мен

Спортният директор на Левски Наско Сираков заяви в интервю пред Гонг, че критиките по негов адрес са нормални. Един от шефовете на „сините“ сподели следното: „Не съм чел, но е нормално при тези резултати да има натрупано напрежение и срещу мен. В момента нито аз, нито клубът може да направи нещо относно някакви трансфери. Периодът е такъв. Всеки приема думите ми за стадиона, както му е удобно. В момента строежът върви идеално, нещата стават в идеални темпове. Трансферната политика на Левски е ограничена и замразена, поради простата причина, че ...

БЧК започва кампания в подкрепа на бежанците

Национална благотворителна кампания в подкрепа на бежанците се открива утре, съобщиха от пресслужбата на Българския Червен кръст.

 Целта на инициативата е събиране на финансови средства за осигуряване на хуманитарна помощ за непрекъснато увеличаващия се брой чужденци, търсещи убежище и сигурност на територията на нашата страна.

Национална благотворителна кампания в подкрепа на бежанците се открива утре, съобщиха от пресслужбата на Българския Червен кръст. Целта на инициативата е събиране на финансови средства за осигуряване на хуманитарна помощ за непрекъснато увеличаващия се брой чужденци, търсещи убежище и сигурност на територията на нашата страна.

Г. Ангелов: 250 хил. работни места могат да се разкрият с реформи

Въвеждането на касовата отчетност за ДДС може да е облекчение за фирмите, заяви икономистът

    


Найденов: Авиоотрядът не е возил фолк певици

София /КРОСС/ Бизнесмени платиха полетите ни до Косово и до Йордания. Това заяви по време на заседанието на Временната анкетна комисия за използването на "Авиоотряд 28" бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той обясни, че полетът до Косово е осъществен на 17 август 2011 г. Дни преди това на извънредно посещение в България пристигна вицепремиерът на Косово с молба за хуманитарна помощ. Седмица преди това имаше напрежение между Косово и Сърбия, бяха блокирани граничните пунктове и имаше нарушени доставки на хранителни продукти. Бях поканен на среща и беше представен апел за помощ и медикаменти. Помогнахме в този случай и български хранителни стоки успяха да влязат в този тежък за тях момент. Тогава се взе оперативно решение да сформирам бизнес делегация - от месопреработвателния бранш, зърнопроизводителния и други. Те осъществиха този полет заедно с мен. На място проведох среща със сръбския премиер, имаше форум, на който представители на наши фирми направиха срещи. Този полет беше изцяло платен от бизнесмените, участвали в тази бизнес делегация. Летяхме сутринта, прибрахме се в същия ден, обясни Найденов.Официален полет, в който Министерство на земеделието и храните е ползвал Еърбъс, е отново с бизнес делегация - изцяло платен от бизнесмените, каза още Найденов. По думите му, при посещението при комисаря по земеделие на 10 декември 2010 г. на борда не се е возело телето Бойка

Найденов: Авиоотрядът не е возил фолк певици

София /КРОСС/ Бизнесмени платиха полетите ни до Косово и до Йордания. Това заяви по време на заседанието на Временната анкетна комисия за използването на "Авиоотряд 28" бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той обясни, че полетът до Косово е осъществен на 17 август 2011 г. Дни преди това на извънредно посещение в България пристигна вицепремиерът на Косово с молба за хуманитарна помощ. Седмица преди това имаше напрежение между Косово и Сърбия, бяха блокирани граничните пунктове и имаше нарушени доставки на хранителни продукти. Бях поканен на среща и беше представен апел за помощ и медикаменти. Помогнахме в този случай и български хранителни стоки успяха да влязат в този тежък за тях момент. Тогава се взе оперативно решение да сформирам бизнес делегация - от месопреработвателния бранш, зърнопроизводителния и други. Те осъществиха този полет заедно с мен. На място проведох среща със сръбския премиер, имаше форум, на който представители на наши фирми направиха срещи. Този полет беше изцяло платен от бизнесмените, участвали в тази бизнес делегация. Летяхме сутринта, прибрахме се в същия ден, обясни Найденов.Официален полет, в който Министерство на земеделието и храните е ползвал Еърбъс, е отново с бизнес делегация - изцяло платен от бизнесмените, каза още Найденов. По думите му, при посещението при комисаря по земеделие на 10 декември 2010 г. на борда не се е возело телето Бойка

Мирослав Найденов: Трябва да се мине през вот на недоверие

Смятам, че трябва да се мине през вот на недоверие към правителството.
Това каза пред журналисти един от учредителите на ПП БАСТА Мирослав Найденов и бивш министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ. 
"Реално погледнато той няма да се случи, но дано се случи дебат в залата и дано те успеят по някакъв начин в дебата да отговорят Смятам, че трябва да се мине през вот на недоверие към правителството. Това каза пред журналисти един от учредителите на ПП БАСТА Мирослав Найденов и бивш министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ. "Реално погледнато той няма да се случи, но дано се случи дебат в залата и дано те успеят по някакъв начин в дебата да отговорят

Строителството на "Струма" между Сандански и Кулата се забавя с 3 месеца


Пускът на участъка от магистрала "Струма" между Сандански и Кулата се забавя с три месеца. Причината е, че се налага изместване на подземни съоръжения, които се оказали на мястото на строителството. 

Това е станало известно при инспекцията на отсечката, извършена днес от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и шефа на пътната агенция Стефан Чайков. 

"Оказва се, че в България не винаги се знае точно къде под земята минават различни съоръжения. Нямаме единен...

Росен Плевнелиев поиска парламентът да назначава членовете на ДКЕВР

„2013 е година не на политиците, а на гражданското общество. То излезе на сцената категорично, насочи прожекторите и създава дневния ред на институцията „2013 е година не на политиците, а на гражданското общество. То излезе на сцената категорично, насочи прожекторите и създава дневния ред на институцията". Това заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на първата обществена дискусия на тема "Пазарна икономика", с която започва инициатива "Диалог с гражданите".

Плевнелиев: Ако искаме реформа в енергетиката, имаме нужда от независим регулатор

София /КРОСС/ Да се избират свободно доставчиците на електроенергия от потребителите, поискаха граждани на дискусията „Диалог с гражданите" под егидата на президента Росен Плевнелиев.„Не съм аз човекът, който ще управлява тези процеси, защото нямам законодателна инициатива, но ако искаме да направим реформа в сектора на енергетиката, имаме нужда от независим регулатор, надпартиен, и по тази тема имаше консенсус. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране трябва да се избира от парламента и се надявам тази промяна да стане факт", коментира Росен Плевнелиев.Административното намаление на цената на тока не е решение на проблемите, необходима е конкурентна среда, подчерта президентът, който отново се обяви против строежа на нова ядрена електроцентрала на площадката в Белене. Росен Плевнелиев за пореден път призова да не спира работата по националната програма за енергийна ефективност. „770 000 са панелните жилища и печалбата за гражданите от реализацията на програма за енергийна ефективност би достигнала 15 млрд. евро при необходима инвестиция от около 1 млрд. евро", каза Росен Плевнелиев.„Искрено се надявам да бъде продължена енергийната реформа, да има независим регулатор, а секторът да бъде либерализиран, така че българските граждани да избират доставчика си на ток", заяви още държавният глава.

Ямбол стартира мащабен проект по реконструкция на водопроводната мрежа

Най-мащабният инфрастуктурен проект на община Ямбол Днес започна в града, съобщиха от пресцентъра на общината. Най-мащабният инфрастуктурен проект на община Ямбол Днес започна в града, съобщиха от пресцентъра на общината. "Целта на т.нар. воден цикъл е не само да приключим веднъж завинаги проблема с липсата на канализация на най-стария ямболски квартал „Каргон", но и всички отпадъчни води на града, включително от индустриалната зона, да се пречистват в

Кинезитерапевт, кадър на ДПС стана втори зам.-министър на инвестиционното проектиране


Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на инвестиционното проектиране е назначен Джейхан Ибрямов, съобщи пресслужбата на кабинета.

Ибрямов е бил политически съветник в Кабинета на председателя на ДПС. В официалното съобщение от кабинета пише още, че в периода ноември 2009 г. – ноември 2012 г. е председател на Младежко ДПС, а преди това е бил и зам.-председател на младежката структура. От август 2007 г. до ноември 2009 г. Ибрямов е бил...

Назначен е втори заместник-министър на инвестиционното проектиране


Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на инвестиционното проектиране е назначен Джейхан Ибрямов, съобщи пресслужбата на кабинета.

Ибрямов е бил политически съветник в Кабинета на председателя на ДПС. В периода ноември 2009 г. – ноември 2012 г. е председател на Младежко ДПС, а преди това е бил и зам.-председател на младежката структура. От август 2007 г. до ноември 2009 г. Ибрямов е бил изпълнителен директор на Сдружение "Толерантност", а от...

Бил Гейтс остава най-богатият американец

Бил Гейтс си остава най-богатият американец и през тази година. Това става ясно от класацията на списание „Форбс”. Съоснователят на "Майкрософт" притежава състояние от 72 млрд. долара - шест пъти повече от миналата година.

Проф. Хаим Гарти и представители на "Шалом" ще поднесат цветя на Паметника на благодарността

София /КРОСС/ На 18 септември 2013 г. (сряда) от 11.00 ч. проф. Хаим Гарти и представители на ОЕБ „Шалом" ще поднесат цветя на Паметника на благодарността в Пловдив. От 11.30 ч. в синагогата в Пловдив - ул. „Цар Калоян" 13А ще се състои тържествена церемония и среща с представители на еврейската общност и журналисти. Председателят на ОЕБ „Шалом" Максим Бенвенисти ще връчи на проф. Хаим Гарти почетен плакет.

Наско Сираков разкри, защо Левски се провали в привличането на десен бек

Спортният директор на Левски Наско Сираков разкри пред Гонг, защо „сините“ не успяха да привлекат Софиан Шахед, който има солиден опит в Бундеслигата. Началникът на Левски разкри, че играчът е бил на трибуните по време на срещата с Лудогорец, но е отхвърлил предложението на българския клуб. „Момчето беше на мача, а вчера водихме разговори. Днес бяхме уведомени, че този вариант отпада.. Разочарованията се натрупват през последните месец и половина. Няколко сериозни имена ни отказаха в тази зона. Ние изпитваме крещяща нужда от играч на този пост....

Сигнал за бомба опразни заведение в центъра

Сигнал за поставена бомба в "Коста кафе" под сградата на хотел "Черно море" е подаден преди около час, съобщиха за Дарик от варненската полиция. Обадил се е женски глас, който казал, че има сложено взривно устройство. Към момента не е открито нищо притеснително, увериха от полицията. Районът е отцепен от органите на реда....

БЧК стартира национална кампания в подкрепа на бежанците

Национална благотворителна кампания в подкрепа на бежанците се открива утре, съобщиха от пресслужбата на Българския Червен кръст.

 Целта на инициативата е събиране на финансови средства за осигуряване на хуманитарна помощ за непрекъснато увеличаващия се брой чужденци, търсещи убежище и сигурност на територията на нашата страна.

Национална благотворителна кампания в подкрепа на бежанците се открива утре, съобщиха от пресслужбата на Българския Червен кръст. Целта на инициативата е събиране на финансови средства за осигуряване на хуманитарна помощ за непрекъснато увеличаващия се брой чужденци, търсещи убежище и сигурност на територията на нашата страна.

Съветник на лидера на ДПС става заместник на министър Данов

София /КРОСС/ Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на инвестиционното проектиране е назначен Джейхан Ибрямов. Г-н Ибрямов е бил политически съветник в Кабинета на председателя на ДПС. В периода ноември 2009г. - ноември 2012г. е председател на Младежко ДПС, а преди това е бил и зам.-председател на младежката структура. От август 2007г. до ноември 2009 Ибрямов е бил изпълнителен директор на Сдружение „Толерантност", а от ноември 2003г. до юли 2007г. е заемал поста проект мениджър във Фондация „Либерална интеграция". В периода август 2003г. - октомври 2003г. е бил главен специалист в Дирекция „Спорт и здраве" в Министерството на младежта и спорта. Джейхан Ибрямов е завършил политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет. Преди това придобива магистърска степен в Национална спорта академия „Васил Левски" в София , а бакалавърската си степен - в Техническия университет „Ангел Кънчев" в Русе. Владее турски и английски език.

Родните звезди посрещнаха Парис с "Хубава си, моя горо"

Мишо Шамара и Мира Радева пък се скараха на политически теми

Стрелецът от Нейви ярд имал сериозни психични проблеми

Арън Алексис е работел в компания подизпълнител на ВМС

    


850 000 българи застанаха зад "Орешарски"

София /КРОСС/ Представители на гражданска инициативата „За нов обществен договор" се срещнаха с председателя на Народното събрание Михаил Миков. По време на срещата стана ясно, че подкрепата за правителството на Пламен Орешарски продължава да расте и зад подписката, вече са застанали 850 хиляди души от цялата страна. Гражданите запознаха председателят на Народното събрание със своите 18 искания. И той, също като премиера Орешарски, потвърди готовността си да се сформира работна група между Министерски съвет, Народното събрание и гражданска инициатива „За нов Обществен договор", за изпълнение на гражданските искания, между които и свикване на национална Кръгла маса. Идеята е на нея да бъдат обсъдени нерешени обществено-значими проблеми, стоящи пред България от години. Кръглата маса цели още постигнето на национално съгласие чрез сключване на нов Обществен договор, гарантиращ прозрачни правила и норми във взаимоотношенията на гражданите с институциите.Гражданите припомниха на Миков, че подкрепата им за правителството не е безусловна и че очакват реални резултати от усилията на кабинета. „Хората вече усещат постигнатото от работата на правителството до момента - цената на тока беше намалена с 5%, майчинските - увеличени на 310 лева, направени са решителни стъпки за подобряване на пенсионната система, бизнес климата, младежката безработица", заяви Петър Витанов от Гражданската инициатива

Оли Рен критикува Италия за отмяната на имотния данък


Еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен предупреди италианския парламент, че крехката икономика на страната не позволява политическа нестабилност и критикува скорошните решения за данъците, предаде "Ройтерс".

"Специално в Италия, където икономиката е слаба, политическата несигурност спира инвестициите", се посочва в изявление на Рен до общите бюджетни комисии в долната и горната камара на парламента.

Посещението му идва в момент на силно политическо...

Орешарски назначи Джейхан Ибрямов за зам.-министър на инвестиционното проектиране

Министър-председателят Пламен Орешарски назначи за зам.-министър на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов, съобщи правителствената пресслужба. Ибрямов е бил политически съветник в кабинета на председателя на ДПС. В периода ноември 2009 г. – ноември 2012 г. е председател на Младежко ДПС, а преди това е бил и зам.-председател на младежката структура. От август 2007 г. до ноември 2009 г. той е бил изпълнителен директор на Сдружение „Толерантност", а от ноември 2003 г. до юли 2007 г. е заемал поста проект мениджър във Фондация „Либерална и...

Няма да има бонуси за съдебната система и тази Коледа

Пари за бонуси по Коледа в съдебната система няма да има и тази година. Това заяви предварително още днес председателят на комисия "Бюджет и финанси" към Висшия съдебен съвет (ВСС) Михаил Кожарев, цитиран от „Правен свят".

"Хубаво е да го кажа още сега, с риск да бъда добре оплют, но наистина не е защото не искаме, а просто нещата са много, мног Пари за бонуси по Коледа в съдебната система няма да има и тази година. Това заяви предварително още днес председателят на комисия "Бюджет и финанси" към Висшия съдебен съвет (ВСС) Михаил Кожарев, цитиран от „Правен свят". "Хубаво е да го кажа още сега, с риск да бъда добре оплют, но наистина не е защото не искаме, а просто нещата са много, мног

Орешарски прави противопожарни ходове, доволни в ГЕРБ

Като предварителен успех на вота Цачева определи внезапното

Мирослав Найденов: Трябва вот на недоверие, нужен е дебат

Смятам, че трябва да се мине през вот на недоверие към правителството.
Това каза пред журналисти един от учредителите на ПП БАСТА Мирослав Найденов и бивш министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ. 
Смятам, че трябва да се мине през вот на недоверие към правителството. Това каза пред журналисти един от учредителите на ПП БАСТА Мирослав Найденов и бивш министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ. "Реално погледнато той няма да се случи, но дано се случи дебат в залата и дано те успеят по някакъв начин в дебата да отговорят

Видео:"Кой е този град?"


Филмът "Кой е този град?" е режисиран от Мария Аверина по сценарий на Александър Мануилов. Създаден е през 2012 г. като един от най-големите кинодокументи, посветени изцяло на столицата София и с позволението на продуцента Мартичка Божилова го публикуваме в "Дневник" днес, 17 септември, по повод празника на града.

Денят съвпадна и с новината за неговата номинация за наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата, които ще бъдат връчени тази вечер на официална...

Бомбен атентат на границата между Турция и Сирия

Най-малко 10 човека пострадаха днес при взрив от сирийската страна на границата с Турция, съобщава турски телевизионен канал.

АЕЖ: Правителствената информационна служба затруднява работата на медиите

София /КРОСС/ Асоциацията на европейските журналисти-България разкритикува работата на Правителствената информационна служба. Според тях тя затруднява работата на медиите, като ги запознава с програмата на министър-председателя Пламен Орешарски в последния момент. Ресорни репортери коментираха пред асоциацията, че практиката, въведена от настоящото правителство, е без прецедент в дългогодишната им работа с различни кабинети.В последния работен ден от миналата седмица, например, медиите получиха покана да отразят срещата на премиера с председателят на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода, в 14.00ч. Самата среща бе с начален час 14:30ч, а в съобщението се уточняваше, че журналисти ще бъдат допускани в сградата до 14:20ч. Този случай далеч не е изключение - от месеци журналистите научават за срещите на премиера, на които са поканени, минути или най-много няколко часа преди началото им.Репортерите гадаят доколко тази практика е свързана с антиправителствените протести и страха от появата на протестиращи или пък с желанието да се сведе до минимум опасността на пресконференциите на властта да се появят колеги, задаващи нерационални въпроси. Сигурно е обаче, че криенето на официалната програма на министър-председателя не може да се впише в стандартите за прозрачно управление

Убиецът от пехотата чувал гласове

Стрелецът, убил 12 души, е чувал гласове и е страдал от параноя.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване