България се надява да разшири износа на фармацевтични продукти за Китай

Съществува потенциал за разширяване на българския износ на фармацевтични и медицински продукти за Китай, заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров във вторник по време на бизнес форум за сътрудничеството с азиатската страна в този сектор. България е поставила във фокуса на външноикономическата си политика разширяването на търговско-индустриалните отношения с Китай като водещ традиционен партньор, посочи Димитров, цитиран от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката. През 2012 г. стокообменът на двете държави е бил 1.8 млрд. щатски долара, което е рекордно ниво в търговията между България и Китай. Ръстът на българския износ за азиатската страна с 88% я нарежда на второ място след Турция сред експортните дестинации извън ЕС. Димитров смята, че съществуват добри възможности за развиване на съвместни производства в България между българските и китайските компании. Активно ще насърчаваме всички инициативи, които са в интерес на доброто сътрудничество между нашите две страни, заяви той. В организирания от Българската търговско-промишлена палата и Китайската търговска камара за внос и износ на лекарства и продукти за здравето форум участват 17 китайски компании, производители и търговци на фармацевтични продукти и медицинско оборудване, както и официални лица от Министерството на търговията на Китай, Министерството на индустрията и информационните технологии на Китай, Китайската търговска камара за внос и износ на лекарства и продукти за здравето, и посолството на Китай в София. От българска страна участие във форума ще вземат над 30 компании.

По-хладно и с повече слънце в сряда

През нощта, с преминаването на студен атмосферен фронт, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Преваляванията ще обхванат централните и източните райони на страната. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус. 

Утре от запад на изток облачността бързо ще намалее до предимно слънчево време. До обяд в източните През нощта, с преминаването на студен атмосферен фронт, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Преваляванията ще обхванат централните и източните райони на страната. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус. Утре от запад на изток облачността бързо ще намалее до предимно слънчево време. До обяд в източните

София почете “бели” герои

Андрей Желязков и Чавдар Цветков са почетни граждани на София от вторник. Двамата герои на “Славия” получиха знака на града на тържествена сесия в Столичната община. Традиционно почестите се раздават на Деня на София - 17 септември.
Желязков и Цветков бяха предложени преди 5 месеца. През април “Славия” също почете Жужо и Чаво на празненствата по с Андрей Желязков и Чавдар Цветков са почетни граждани на София от вторник. Двамата герои на “Славия” получиха знака на града на тържествена сесия в Столичната община. Традиционно почестите се раздават на Деня на София - 17 септември. Желязков и Цветков бяха предложени преди 5 месеца. През април “Славия” също почете Жужо и Чаво на празненствата по с

Сигнал за бомба в най-големия хотел във Варна

Варна /КРОСС/ Сигнал за бомба опразни заведение под сградата на хотел "Черно море" във Варна. Женски глас е съобщил преди около час за поставеното взривно устройство.Районът е отцепен от органите на реда.Към момента не е открито нищо притеснително.

БГ проститутка обвини роднини за сводничество в Австрия, оправдаха ги

35-годишен българин и 35-годишна българка са оправдани от съда в австрийския град Фелдкирх по обвинения за сводничество.
Срещу двамата са били отправени тежки обвинения от 27-годишна българка. Първоначално тя твърдяла, че обвиняемите са я е прилъгали да дойде в Австрия и след това са и вземали почти всичко, което изкарвала от проституцията.
35-годишен българин и 35-годишна българка са оправдани от съда в австрийския град Фелдкирх по обвинения за сводничество. Срещу двамата са били отправени тежки обвинения от 27-годишна българка. Първоначално тя твърдяла, че обвиняемите са я е прилъгали да дойде в Австрия и след това са и вземали почти всичко, което изкарвала от проституцията.

Австралия ще иска компенсации, ако световното в Катар е през зимата


Шефът на австралийския футбол Франк Лоуи предупреди ФИФА да не бърза с преместването на световното първенство през 2022 г. през зимата, защото загубилите кандидати за домакинството може да поискат компенсации.

Освен това може да има и чисто търговски претенции, тъй като американската телевизионна компания Fox е планирала да излъчва първенството през юни-юли, когато е подавала печелившата оферта срещу ESPN.

Катар спечели домакинството в конкуренцията на Австралия, Япония и...

Три реновирани детски градини отвориха врати в Луковит

Учебната година в Луковит започна с двоен празник. Традиционното й откриване с първия звън на учебния звънец и със събитие, което в днешно време рядко се случва - откриване на напълно обновени детски градини. Кметьт на града Иван Грънчаров, преряза лентите на три детски градини, реновирани по мерките за енергийна ефективност, осигурени от международния фонд „Козлодуй" на обща стойност 230 700 евро. Гост на събитието беше Корнелия Маринова, народен представител от ПП ГЕРБ, която беше особено щастлива от факта, че за града се отделя внимание ...

Политиката на правителството показа, че е опасна за страната ни, заявиха от ГЕРБ

Политиката на кабинета „Орешарски" вече показа, че е опасна за страната ни. Именно заради това партия ГЕРБ и парламентарната група на ГЕРБ подготвя и в следващите часове ще внесе искане за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

БГ проститутка натопи роднини за сводничество в Австрия, съдът ги оправда

35-годишен българин и 35-годишна българка са оправдани от съда в австрийския град Фелдкирх по обвинения за сводничество.
Срещу двамата са били отправени тежки обвинения от 27-годишна българка. Първоначално тя твърдяла, че обвиняемите са я е прилъгали да дойде в Австрия и след това са и вземали почти всичко, което изкарвала от проституцията.
35-годишен българин и 35-годишна българка са оправдани от съда в австрийския град Фелдкирх по обвинения за сводничество. Срещу двамата са били отправени тежки обвинения от 27-годишна българка. Първоначално тя твърдяла, че обвиняемите са я е прилъгали да дойде в Австрия и след това са и вземали почти всичко, което изкарвала от проституцията.

БЧК прави благотворителна кампания за бежанците

София /КРОСС/ Българският червен кръст организира Национална благотворителна кампания в подкрепа на бежанците в страната. Целта на инициативата е да се наберат финансови средства за осигуряване на хуманитарна помощ за непрекъснато увеличаващия се брой чужденци, търсещи убежище и сигурност на територията на нашата страна. Кампанията е в подкрепа на усилията на държавните институции за преодоляване на кризисната ситуация и осигуряване на хуманитарна подкрепа от първа необходимост за стотици бежански семейства, останали без дом и препитание.

Колата на Генка Шикерова е подпалена умишлено

Генка Шикерова

Полицията установи умисъл в палежа на личния автомобил на водещата на „Тази сутрин“ Генка Шикерова, съобщи bTV.

Със средновековни методи на сплашване не е възможно да се пречупи формираната с години и отстоявана всеки ден във всяко предаване обективност и журналистически кураж, посочва bTV в обръщение до медиите в подкрепа на Шикерова.

Екипът на bTV „изразява пълната си подкрепа и застава зад водещата на сутрешното предаване, като категорично се противопоставя на вандалския и скодоумен начин за разчистване на сметки с журналистите и лицата, които търсят истината и задават неудобните въпроси на всеки, който дължи отговори и обяснение за поведението и постъпките си“.

Днес и представителят на ОССЕ за свободата в медиите Дуня Миатович призова от Тирана българските власти да проведат бързо и прозрачно разследване на палежа на автомобила на Генка Шикерова и да обявят резултатите от него публично.

Публичността е особено необходима в този случай, тъй като има опасения, че този инцидент може да е свързан с професията на Шикерова, каза Миатович.

Надявам се също така, че българските власти ще направят всичко възможно, за да разкрият и предишните случаи на насилие срещу журналисти в България, допълни представителят на ОССЕ за свободата в медиите.

Статията "Колата на Генка Шикерова е подпалена умишлено" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Миро Найденов хареса работата на министрите Йовчев и Стойнев

Сред другите му фаворити в настоящия кабинет е икономическият

След публикация в ZaPernik.com перничани взимат дърва на по - ниска цена - ZAPERNIK TV

Жителите на Перник и региона вече безпроблемно и бързо могат да си закупуват дърва за огрев от държавното горско стопанство, предаде репортер на ZaPernik.com.

Това разкритие направи активният перничанин Иван Велинов - Бай Иван Фотото. Преди седмица ви запознахме със ситуация, в която Бай Иван е бил изпаднал при закупуването му на дърва от държавното стопанство в региона. Продължава

Philips изкупува обратно акции за 2 млрд. долара

Холандският производител на електроника Philips обяви плановете си да върне 1,5 млрд. евро (2 млрд. долара) на акционерите си, предаде "Ройтерс". ...

Орешарски назначи лидер на младежкото ДПС за зам.-министър

Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на инвестиционното проектиране е назначен Джейхан Ибрямов, съобщиха от правителствената пресслужба. Ибрямов е бил политически съветник в кабинета на председателя на ДПС. В периода ноември 2009 г. - ноември 2012 г. е председател на младежкото ДПС, а преди това е бил Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на инвестиционното проектиране е назначен Джейхан Ибрямов, съобщиха от правителствената пресслужба. Ибрямов е бил политически съветник в кабинета на председателя на ДПС. В периода ноември 2009 г. - ноември 2012 г. е председател на младежкото ДПС, а преди това е бил

Лидер на младежкото ДПС става зам.-министър на инвестиционното проектиране

Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на инвестиционното проектиране е назначен Джейхан Ибрямов, съобщиха от правителствената пресслужба. Ибрямов е бил политически съветник в кабинета на председателя на ДПС. В периода ноември 2009 г. - ноември 2012 г. е председател на младежкото ДПС, а преди това е бил Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на инвестиционното проектиране е назначен Джейхан Ибрямов, съобщиха от правителствената пресслужба. Ибрямов е бил политически съветник в кабинета на председателя на ДПС. В периода ноември 2009 г. - ноември 2012 г. е председател на младежкото ДПС, а преди това е бил

ON! Fest ни кани в света на графитите

Рисунките ще освежат охладителната кула на ТЕЦ София

    


Русия още подозира, че атаката в Сирия е провокация

Френският външен министър Лоран Фабиюс пък заяви, че докладът на инспекторите на ООН дава убедителни доказателства за вината на сирийския режим

Британски министър: Коалицията може да не оцелее до изборите през 2015 г.


Британският министър на бизнеса Винс Кейбъл заяви, че е възможно коалицията между неговите Либералдемократи и консерваторите на премиера Дейвид Камерън да се разпадне преди изборите през 2015 г., предаде "Ройтерс".

Нямаше знаци лидерът на Либерал-демократическата партия Ник Клег да споделя мнението на Кейбъл, а министърът посочи, че все още няма дискусия в партията по въпроса.

Коментарът на Кейбъл по време на годишната конференция на партията в Глазгоу, съчетан с остри...

Лаков: Борисов е летял с "Авиоотряд 28" за 77 хил. лв. да връчи купа по сумо в Япония

Повече от 14 000 лева е струвало пътуването на Бойко Борисов до Испания за мача между Реал Мадрид и Барселона, съобщи по време на предпоследното заседание на Временната анкетна комисия за използването на Повече от 14 000 лева е струвало пътуването на Бойко Борисов до Испания за мача между Реал Мадрид и Барселона, съобщи по време на предпоследното заседание на Временната анкетна комисия за използването на "Авиоотряд 28" председателят й Венцислав Лаков, съобщи БГНЕС. "Комисията е получила информация от МВнР за полети на "Авиоотряд 28", за които

Седем загинали след взрив на сирийско-турската граница

/КРОСС/ Седем души загинаха, а други 20 са ранени при експлозия в Сирия. Инцидентът е станал днес, на 2 км. от сирийския пункт „Баб ал Хава" и на 3,5 км. от турския „Джилвегьозю". Експлозията е предизвикана от кола-бомба. Взривът е избухнал недалеко от бежански лагер, в който са настанени около 5 000 човека. От турска страна са изпратени линейки, които да откарат пострадалите в болница.

Министрите на ГЕРБ пътували с Авиоотряда, за да пестят средства

Днес бяха изслушани бившите гербери Мирослав Найденов и Емил Димитров

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 18 септември - сряда, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - карето: ул.”Батак” всички блокове в района срещу бизнес хотела карето: ул.

Създадоха портал за всички бързи кредити на едно място

Над 40 комапнии, които предоставят бързо кредитиране са представени в новия портал за бързи заеми 24pari.com. Определението за „бърз" кредит, който мениджърите на портала са въвели, е кредит, за който се кандидатства, одобрява и/или усвоява в рамките на 24 часа. В 24pari.com участват само финансови институции, които имат удостоверение от БНБ.„Идеята за този портал дойде от Северна Америка и Англия, където подобни сайтове се радват на огромен успех. Потребителите предпочитат да сравнят условията на офертите, тъй като конкуренцията се засилва все...

Сливенска фирма гушнала 152 бона за „оплювани“ депутатски кресла

Малка сливенска мебелна фирма е изработила неудобните кресла за Клуба на народния представител. Избраници от всички партии открито недоволстват от интериора на кафенето, наричайки го иронично "чакалнята на гарата".

Държавна практика за учещи за агрономи обещава Греков

На всички завършващи от селскостопанските училища трябва да се даде възможност за практика към службите в системата на Министерството на земеделието и храните, заяви ресорният министър Димитър Греков. По думите му това ще позволи на младите да работят в реална среда с бенефициенти, като приложат наученото в училище. Греков посети във вторник плевенската Професионална гимназия по лозарство и винарство "Александър Стамболийски", която наскоро беше ремонтирана с пари от земеделското ведомство. Тази гимназия са завършили агрономи, които в момента са на възлови места в управлението, заяви Греков. Професионалната гимназия по лозарство и винарство "Александър Стамболийски" е едно от най-старите професионални училища в страната. Учениците в него изучават специалностите "Лозаровинарство", "Растителна защита", "Агроекология", "Икономика и мениджмънт" и др. Във вторник министър Греков се срещна и със земеделски производители в гр. Белене, за да обсъдят проблемите на земеделието в региона.

Лейди Гага ще играе себе си във филм

Световноизвестната изпълнителка Лейди Гага получи роля в новия филм "Тайните служби" на режисьора Матю Вон, като ще играе себе си, съобщи "Фимейл фърст".

Възможно е българският съдебен механизъм да бъде обвързан с общоевропейския на ЕК

Не е невъзможно корупцията и организираната престъпност да бъдат обвързани по някакъв начин с новия механизъм за върховенството на закона, който готви Европейската комисия. Това каза заместник-председателят на ЕК Вивиан Рединг в отговор на въпроса на euinside дали механизмът, който Жозе Мануел Б ...

Европейските индекси останаха на червено

Акциите на автомобилопроизводителите се понижиха след обявения спад в продажбите на коли от 5% през август

    


Борим се за 21 стотинки по-малко

България е изготвила и изпратила нотификация до Европейската комисия (ЕК) с настояване акцизната ставка за природен газ от 1 януари 2014 г. да остане...

Бившият директор на НХГ Слава Иванова: Злоупотреби няма, има реваншизъм

На 10 септември т.г. бе уволнена от длъжността директор на Националната художествена галерия Слава Иванова, работила дълги години като уредник и главен уредник, организирала десетки изложби (Любомир Далчев, Васка Емануилова, Асен Пейков и др.) Директорския пост тя поема през 2009 г. след уволнението на Борис Данаилов, сега съветник на министъра на На 10 септември т.г. бе уволнена от длъжността директор на Националната художествена галерия Слава Иванова, работила дълги години като уредник и главен уредник, организирала десетки изложби (Любомир Далчев, Васка Емануилова, Асен Пейков и др.) Директорския пост тя поема през 2009 г. след уволнението на Борис Данаилов, сега съветник на министъра на

Парис Хилтън изненада на съквартирантите с DJ парти

Минути след влизането си в Къщата на VIP Brother световноизвестната звезда Парис Хилтън направи изненада на съквартирантите. Те бяха поканени на специално парти в градината, където Парис демонстрира DJ таланта си и им организира незабравим купон, съобщи Нова телевизия. За да ѝ се отблагодарят, съквартирантите се събраха и изпяха една ... Минути след влизането си в Къщата на VIP Brother световноизвестната звезда Парис Хилтън направи изненада на съквартирантите. Те бяха поканени на специално парти в градината, където Парис демонстрира DJ таланта си и им организира незабравим купон, съобщи Нова телевизия. За да ѝ се отблагодарят, съквартирантите се събраха и изпяха една ...

Парис Хилтън спретна DJ парти за съквартирантите

Минути след влизането си в Къщата на VIP Brother световноизвестната звезда Парис Хилтън направи изненада на съквартирантите. Те бяха поканени на специално парти в градината, където Парис демонстрира DJ таланта си и им организира незабравим купон, съобщи Нова телевизия. За да ѝ се отблагодарят, съквартирантите се събраха и изпяха една ... Минути след влизането си в Къщата на VIP Brother световноизвестната звезда Парис Хилтън направи изненада на съквартирантите. Те бяха поканени на специално парти в градината, където Парис демонстрира DJ таланта си и им организира незабравим купон, съобщи Нова телевизия. За да ѝ се отблагодарят, съквартирантите се събраха и изпяха една ...

18% от младите българи искат да живеят във времето на Живков, сочи изследване

Да живеят във времето на Тодор Живков - това желаят 18 процента от младите българи, твърди изследване на Националния център за изследване на общественото мнение, проведено през юни тази година. В проучването, посветено на образователни практики за изучаване на комунистическия режим, са участвали българи на възраст между 15 и 35 години от цялата страна. Там се посочва, че за остров Белене не са чували 40 на сто от анкетираните. Според данните от проучването, 42 на сто от младите българи до 35 години не знаят, че Хитлер и Сталин са диктатори. ...

Компреси гонят умората от очи

Като прекарваме деня пред компютъра, очите се уморяват, кожата се дехидратира от излъчванията на монитора, лицето губи свежия си вид. Няма как да се откажем от модерните технологии, затова е добре през ден да си правим хидратиращи процедури. Компресите са най-подходящи. 
В зависимост от ефекта, който търсим, температурата им е различна. Очите обич Като прекарваме деня пред компютъра, очите се уморяват, кожата се дехидратира от излъчванията на монитора, лицето губи свежия си вид. Няма как да се откажем от модерните технологии, затова е добре през ден да си правим хидратиращи процедури. Компресите са най-подходящи. В зависимост от ефекта, който търсим, температурата им е различна. Очите обич

Учителка роди в класната стая във Великобритания

30-годишната британска учителка Даян Криш роди в класна стая .

Даян е трябвало да роди след седмица но се е получи преждевременно раждане докато тя е била на работа съобща британското издание ’’Телеграф’’.

Учителка изведнъж се почувствала зле и позвънила на мъжа си да дойде да я прибере в къщи .

Междувременно младата 
30-годишната британска учителка Даян Криш роди в класна стая . Даян е трябвало да роди след седмица но се е получи преждевременно раждане докато тя е била на работа съобща британското издание ’’Телеграф’’. Учителка изведнъж се почувствала зле и позвънила на мъжа си да дойде да я прибере в къщи . Междувременно младата

Експертиза на териториалния план на ски зона Банско ще търси решение за концесията

Експертиза на териториалния устройствен план на ски зоната Банско ще търси решение на правния казус с разминаванията на площите в концесионния договор с дружеството "Юлен" за ползване на част от Националния парк "Пирин" е реално ползваната от собственика на ски съоръженията площ. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Искра Михайлов пред журналисти във вторник. Часове по-рано природозащитници заявиха, че внасят сигнал до главния прокурор за престъпно бездействие на държавни служители и предоставяне на подвеждаща информация от страна на концесионера, довели до доказано несъбиране на над половин милион лева от концесионни такси в ски зона Банско. Става въпрос за откритото преди около две години надвишаване с 64 хектара на ползваната от "Юлен" площ спрямо разрешеното в сключения концесионен договор. След редица преговори и спорове между Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и "Юлен", за което стои един от основните акционери в Първа инвестиционна банка Цеко Минев, който е и шеф на ски федерацията, превърнала курорта с редовно поле за своите изяви, бе постигнато споразумение, че разминаването се дължи на непрецизирана формулировка на обекта за ползване в концесионния договор и в териториалния устройствен план на ски зоната, одобрен от община Банско. В концесионния договор пише, че “Юлен“ получава 99.55 хектара от парк “Пирин“ при граници, одобрени от кмета на Банско в Териториалния устройствен план на ски центъра. Оказва се обаче, че тази площ не отговаря на конкурсните книжа за концесията, тъй като в тях е посочено, че обектът на ползване е с обща площ 818.46 ха. За решаване на казуса бяха създадени шест работни групи, четири ото кито са завършили работата си и са предали докладите си, коментира Искра Михайлова. Остават две работни групи, които е трябвало да обобщят информацията за инфраструктурата - обектите, които се намират на територията на концесията в Пирин. "Тази информация не достига и аз съм с намерение да прекратя работата на групите и да поискам експертиза по отношение на териториалния устройствен план, на чиято база лежи концесията, и оттам нататък да вървим към решение по правния казус. Очевидно ще ни трябва помощта на Министерски съвет", заяви Искра Михайлова. Тя уточни, че експертизата ще бъде поискана от компетентните министерства, които се занимават с устройство на територията. С това досега се занимаваше Министерството на регионалното развитие, но новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране трябва да поеме функциите по териториалното устройство. Все още обаче не са приети всички законови поправки, за да може новото ведомство да заработи по тези въпроси. По-рано през деня от екокоалицията "За да остане природа в България" заявиха на пресконференция, че няма резултат от сформираните работни групи за решаване на проблемите с концесията за ски зона Банско. Ще бъдат внесени сигнал сигнал и документи до главния прокурор за несъбирането на над половин милион лева от концесионни такси в ски зона Банско за периода от 2002 до 2011 г., съобщи Тома Белев от Асоциация на парковете в България, която е част от "За да остане природа...". Сотир Цацаров ще бъде алармиран и за престъпно бездействие на институциите, въпреки констатациите на Сметната палата, че десет години концесията е била без контрол. Коалицията попита Михайлова защо шест месеца след публикуването на доклада на Сметната палата за нарушения в ски зона Банско, няма реални действия на институциите, защитаващи интересите на държавата. Община Банско не иска да контролира своето акционерно участие в "Юлен", коментира Любомир Костадинов от българския офис на международната екоорганизация WWF. По думите му екоактивистите ще потърсят информация от общината по този въпрос, съгласно Закона за достъп до обществена информация. Повод за реакциите на природозащитниците е декларираната от правителството подкрепа за разширяването на ски зона Банско в границите на Национален парк Пирин и предвиденото изграждане на нов лифт. Част от забележките в доклада на Сметната палата засягат и формулата, по която се определя концесионната такса и плащанията на концесионера, това очевидно трябва да бъде обект на решение, коментира от своя страна екоминистърът. "Аз трудно мога да преценя какви са загубите или ползите на държавата, но мога да кажа, че ако договорът беше перфектен, ние с вас нямаше да си говорим за него и щеше да си функционира. Очевидно договорът има недостатъци, включително и методиката за определяне на концесионната такса", посочи Михайлова.

Френски кмет не е против убийствата на роми крадци

Разярен от обирите в своята община, кметът на френския град Кроа, Режи Кош, изглежда не е против саморазправата с крадци, след като бижутер от Ница уби крадец в своя магазин, пише в. „Паризиен". По-рано пред „Франс 3" Кош заяви, че ако някой жител на неговата община извърши „непоправимото" срещу ром крадец, той би го подкрепил.

МФ преотвори емисия 5-годишни ДЦК, деноминирани в лева

София /КРОСС/ Министерството на финансите преотвори за шести път средносрочната бенчмаркова 5-годишна емисия държавни ценни книжа (ДЦК) с падеж 23 януари 2018 г., деноминирана в лева. На провелия се на 16 септември 2013 г. аукцион бяха предложени книжа за 45 млн. лв., а постигнатата доходност е 2,35 процента. Поръчките достигнаха 114,65 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 2,55. След този аукцион общият обем на емисията в обращение е 280 млн. лева.Банките са придобили 53,94% от общото одобрено количество, следвани от пенсионните фондове с 35,61%, гаранционните фондове с 8,89% и застрахователни дружества с 1,56 на сто. Постигнатата доходност на емисията е значително по-ниска от текущата доходност на облигации със сходен матуритет на редица държави-членки на Европейския съюз: Португалия (6,83%), Словения (5,42%), Унгария (5,31%), Хърватия (4,54%), Румъния (3,83%), Италия (3,25%), Испания (3,08%), Ирландия (2,92%) и други.

Пловдив за пореден път е домакин на международен турнир по спортна аеробикас

От 20 до 22 септември 2013г. град Пловдив за пореден път ще е домакин на традиционния вече международен турнир по спортна аеробика 4th PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN. В предишните три издания състезанието бе само за деца, юноши и девойки. Тази година за първи път в турнира ще вземат участие и състезатели от възрастова група Мъже и жени (над 18 години). Състезанието е включено в годишния календар на международната федерация по гимнастика ФИГ (www.fig-gymnastics.com). Предстоящото събитие се организира от СК”Аеробика – АМД” с подкрепата на Община Плов...

McAfee публикува списък на известните личности, които носят най-голям риск при търсене в интернет


Известните личности са постоянен обект на внимание и интерес. В интернет изобилстват сайтове на светска тематика, които разкриват всякакви подробности за звездите.

Оказва се обаче, че за част от интернет страниците, информирането на феновете за последните събития около любимците им е само примамка. В действителност немалко сайтове се опитват да разпространяват вируси и различни онлайн измами, като разчитат на любопитството на посетителите си.

Американската компания за...

Неолитният човек от Кар Дере победи в малкия финал от "Чудесата на България"

Неолитният човек от Кар дере край димитровградското с. Крум спечели първият етап от надпреварата за „Чудесата на България”. С едва 96 гласа преднина в електронното гласуване, той изпревари златото на гетите от Омуртагова могила, съобщиха организаторите на кампанията. Заради минималната разлика двете археологически находки отиват на балотаж. Битката между тях ще е интригата на големия финал в националното гласуване за топ 10 на най-значимите археологически открития на новото хилядолетие у нас. Праисторическият скелет, открит през 2009 г. в местн...

Шотландия започва най-голямата инсталация за производство на приливна енергия в Европа


Шотландското правителство е дало зелена светлина за започването на работата по най-голямата инсталация за производство на електроенергия от морските вълни, която трябва да се появи в пролива Пентланд, разделящ Северна Шотландия от Оркнейските острови, съобщи агенция Reuters.

Съвместното предприятие MeyGen Limited, собственост на американската инвестиционна банка Morgan Stanley, електроразпределителното дружество International Power (филиал на френския гигант GDF Suez) и...

Явор Гечев: Добавянето на стойност към земеделските продукти е основен приоритет за МЗХ

София /КРОСС/ Министерството на земеделието и храните си поставя за приоритет през следващите години добавянето на стойност към земеделските продукти. Искаме България да изнася не само суровини, но и преработени продукти, които са и с по-висока доходност. Това заяви зам.-министър Явор Гечев при откриването на ново преработвателно предприятие за пакетиране на ядки в софийското село Лозен. Ресорният зам.-министър сподели, че е радостен от факта, че новото съоръжение е финансирано по Програмата за развитие на селските райони, което показва, колко важна е тя за страната ни. През новия програмен период от 2014 г. до 2020 г. ще направим всичко по силите си да бъдат открити още такива предприятия, защото те са шанс, както за трудова заетост, така и за осигуряване на парични доходи", допълни земеделският зам.-министър. Заводът е финансиран по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти", а инвестицията възлиза на над 4 млн. евро.  

Виолина Маринова: Ефективността на банковата ни система е една от най-добрите

Високата ликвидност е нож с две остриета, тъй като имаме лихвени разходи върху неизползван ресурс, посочва директорът на ДСК

    


Видео: Как да вкараш гол в десетата секунда


Изразът "заучено положение" е сред любимите на редица спортни коментатори и в същото време предизвикващи най-голямо недоволството сред зрителите заради прекалено честата му и на моменти безсмислена употреба.

Футболистите на "Ред бул" (Лайпциг) обаче нагледно демонстрираха какво означава да "заучиш" определена атака толкова добре, че да доведе до попадение. При това само десет секунди след началото на мача.

Точно за десет секунди и с общо седем докосвания на топката...

Запечатаха хасковското мюфтийство

Хасково /КРОСС/ По заповед на кмета на община Хасково Георги Иванов е запечатана сградата на мюфтийството. Затворени са четири магазина и офиса на религиозната институция. Причината за затварянето е, че търговските обекти не се използват по предназначение. Мюфтийството няма заповед за промяна в използването им от главния архитект на Хасково. Офисите на мюсюлманската общност в града са превърнати в магазини, а това е нарушение по смисъла на чл. 223, ал. 1, т. 7, от Закона за устройство на територията. В момента мюфтията и неговият антураж са се приютили в бившия си офис, който се намира в Чарши джамия на площад „Атлантически", докато се изясни ситуацията. Мехмед Атаман, областният лидер на ДПС в града и народен представител се опитва да се намеси в ситуацията като е поискал среща с кмета на Хасково.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване