Трудът поскъпва най-много в образованието и туризма


В образователната сфера и в туризма възнагражденията са нараснали най-много - с над 9%, през второто тримесечие на 2013 г. спрямо същия период на миналата година. Това се вижда от данните на Националния статистически институт (НСИ) за разходите на работодателите за труд.  НСИ разглежда поотделно разходите на бизнеса за възнаграждения и за социално-осигурителни плащания.

По предварителни данни на НСИ между април и юни общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите...

Тайните на сина на Цар Киро

Принц Ангел, син на Цар Киро, влезе в къщата на Принц Ангел, син на Цар Киро, влезе в къщата на "ВИП Брадър" в понеделник вечерта. В къщата той има за цел да измие репутацията на семейството си. Пред звездите той сподели, че е продавал гласове на различни партии. "Политиците се въртяха у нас да им даваме гласове. Ние сме магазинът, складът, който почти всеки политик си прави сметка...

Буруджиева: Депутатите, гласували “за” Пеевски, всъщност бяха против него

Татяна Буруджиева минава през протестиращите на път за парламента.

Дори тези, които гласуваха “за” назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС бяха на страната на онези, които протестираха срещу него. Това заявява депутатката от левицата Татяна Буруджиева в интервю за “24 часа” днес.

На задавания трети месец въпрос “Кой предложи Делян Пеевски?”, според Буруджиева, трябва да отговорят “хората, които са вземали решенията”.

“Когато е въпрос на криза, а решението за Пеевски беше кризисно, правилото е, че трябва бързо да се даде ясен отговор. Затова ще се говори още дълго – защото каквото и да се каже след това, остава усещането, че все не е това само защото не си дал навреме ясен отговор”, коментира тя.

Според Буруджиева, най-сериозният проблем на правителството през първите му 100 дни управление е липсата на публичност.

За протестите тя заяви:

“А протестите сега продължиха дълго, защото от първоначалното им вдигане по конкретен повод бързо се изведе етикетът “Това управление ще прави нещата, от които казваше, че ще ни спаси”, което ги подхрани за известно време. За съжаление, с напредване работата на правителството протестиращите се отказаха да оценят какво прави или не то, дали действа в услуга на монополите, или не, и затварянето на аргументите само в назначенията, а не в действия, решения и закони, е обективната основа, която ерозира самите протести”.

Контрапротестите, по думите на червената депутатка, били плод на самоорганизирали се хора. Те били много важни за депутатите, за които било важно “да усетят и физически, и звуково, че не всички хора са готови да ги наругаят и наплюят, когато отиват на работа”.

“Бях много изненадана от ефекта, който тези контрапротести имаха върху самите протести. Не искам директно да правя връзката, че едното повлия на утихването на другото, макар че това във времето точно така се случи. Голяма част от протестиращите с ценности и убеждения в крайна сметка видяха, че има хора, които мислят по друг начин. И точно като тях искат да бъдат чути и могат да излязат на улицата. Това, комбинирано с факта, че ръководителите на ГЕРБ излязоха сред протеста, в голяма степен дистанцира хората, протестиращи заради ценности”, каза още Буруджиева.

На въпрос има ли бъдеще партията на Николай Бареков, Буруджиева отговори:

“За съжаление, общият културен фон – музиката, която обичаме да слушаме, вицовете, които обичаме да разказваме, книгите, които не обичаме да четем – този общ фон води до това, че подобен тип партия много по-лесно може да увлече хората, отколкото сериозните и рационални политики и ценности”.

Статията "Буруджиева: Депутатите, гласували “за” Пеевски, всъщност бяха против него" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Викове "Оставка" на празника на София

/КРОСС/ След като беше вдигнато тържествено знамето на София на празника на града пред църквата "Света София", група граждани отново поискаха оставката на премиера Пламен Орешарски. Официални гости на церемонията са президентът Росен Плевнелиев, премиерът Пламен Орешарски, кметът на София Йорданка Фандъкова, патриарх Неофит. Празничната литургия-водосвет беше отслужена от Знеполския епископ Йоан.    

Русия: Химическата атака в Сирия е дело на бунтовниците

Франция обвинява режима в Дамаск за химическото нападение

    


ГЕРБ обявява днес мотивите за вот на недоверие

От ГЕРБ ще обявят днес мотивите си за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

Това ще стане на пресконференция в 15 часа. Тя ще се проведе в Централата на ПП ГЕРБ (пл. „България" 1, НДК, Административна сграда, ет.17). 

Припомняме, че днес депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че от ГЕРБ ще внесат в четвъртък вот ... От ГЕРБ ще обявят днес мотивите си за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Това ще стане на пресконференция в 15 часа. Тя ще се проведе в Централата на ПП ГЕРБ (пл. „България" 1, НДК, Административна сграда, ет.17). Припомняме, че днес депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че от ГЕРБ ще внесат в четвъртък вот ...

Нели Рангелова се върна от почивка на о. Тасос с Георги Христов

Певицата се прибра от о. Тасос ден преди рождения си ден в неделя. Там Нели Рангелова беше на едноседмична ваканция с колегата си Георги Христов и се снима за спомен пред старо маслиново дърво. “Сигурно е на поне 100 г., беше огромно. Много хубаво прекарахме, Тасос е страхотно място, ходя там за втори път тази година”, каза певицата.
Междувременно Певицата се прибра от о. Тасос ден преди рождения си ден в неделя. Там Нели Рангелова беше на едноседмична ваканция с колегата си Георги Христов и се снима за спомен пред старо маслиново дърво. “Сигурно е на поне 100 г., беше огромно. Много хубаво прекарахме, Тасос е страхотно място, ходя там за втори път тази година”, каза певицата. Междувременно

Янков: Назначения на ГЕРБ в централната администрация са без конкурс

/КРОСС/ Само една пета от близо 2800 назначения в централната администрация по времето на ГЕРБ са след конкурс. Това заяви народният представител от Коалиция за България и зам.-председател на Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Красимир Янков, на въпрос как се отнася към критиките на опозицията за безпринципни назначения на новите управляващи. Той коментира, че това поражда съмнение по отношение компетентността на поне 2240 от кадрите, назначени от кабинета "Борисов". „И тук говорим само за централната администрации, която наброява около 6 300 души. Какво ли се е случвало в местните администрации?", попита народният представител от БСП. Красимир Янков бе категоричен, че партията, чието управление се превърна в синоним на калинките, на назначаването на „наши" хора, лоялни, без ценз и опит, няма право да обвинява някого за безпринципни назначения, защото по думите му това е политическо безочие.

Викове "Оставка" посрещнаха Орешарски и на празника на София


Викове "Оставка" се чуха по време на официалната церемония за празника на София. Това стана веднага след издигането на знамето на България и изпълнението на химна в центъра на София, близо до едноименния храм.

Единствено кметът на града Йорданка Фандъкова имаше изказване, въпреки че в предишни години това са правели и други гости на церемонията.

Скандиранията продължиха около 10-15 секунди, след което бяха заглушени от изпълнението на духовия оркестър. Веднага след това...

Мъж уби полицаи и шофьор на линейка в Австрия

Нападателят се е барикадирал в селскостопанска постройка

    


Пускат магистрала "Струма" до Кулата през юли 2014 г.

Участъкът от Сандански до граничния пункт се отлага с четири месеца

    


Хамстер кара камион

От шведския автомобилостроител Volvo решиха да демонстрират по необичаен начин възможностите на системата за управление на своя нов товарен камион...

Българската федерация спря до живот правата на Тезджан Наимова


Българската спринтьорка Тезджан Наимова повече няма да може да се състезава. Управителният съвет на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) отне спортните й права до живот.

От федерацията са разгледали писменото обяснение на Наимова за положителната й допинг проба при тест по време на европейското в зала в Гьотеборг на 3 март 2013 г., където спечели титлата на 60 метра. Тогава тя беше хваната с дростанолон.

БФЛА констатира, че веществото е сред забранените, и потвърди,...

Министър Стоянович удостои актриса с отличието "Златен век"

/КРОСС/ На официална церемония в зала „Колегиум" на Министерството на културата министър д-р Петър Стоянович връчи престижната награда „Златен век" - звезда, на именитата българска актриса Меглена Караламбова. Меглена Караламбова бе удостоена с най-високото отличие на Министерството и с почетна грамота за големия й принос в развитието на българската култура. На церемонията по награждаването присъстваха и зам.-министърът на културата Васил Василев и директорът на Дирекция „Съвременно изкуство и художествено образование" в Министерство на културата Красимира Филипова. Г-жа Красимира Филипова поздрави актрисата и припомни част от нейните най-успешни роли, изпратили силни послания към българската аудитория, сред които: Офелия, както и Гертруда от „Хамлет" на У. Шекспир, Милкана от „Майстори" на Рачо Стоянов, Джудит от „Ученика на Дявола" от Бърнард Шоу, Оливия от „12-та нощ" на Шекспир, Ева от "Г-н Пунтила и неговият слуга Мати" от Б. Брехт, ролята на „А" от „Три високи жени" на Едуард Олби, за която през 1996 г. тя получи наградата на САБ за най-добра женска роля и др.„Връчвам Ви наградата с много любов и нежност!" - с тези думи министърът на културата д-р Петър Стоянович поднесе отличието „Златен век" - звезда, на голямата наша актриса

Видео: "Хамбургер" уволни Торстен Финк след загубата с 2:6 от "Борусия"


"Хамбургер" уволни старши треньора Торстен Финк след кошмарната загуба с 2:6 при гостуването на "Борусия" (Дортмунд).

След поражението отборът от Хамбург заема 15-ата позиция с актив от четири точки - на една от зоната на изпадащите. Освен това "динозаврите" са допуснали 15 попадения в пет срещи, като в същото време са отбелязали десет.

Освен с разочароващите резултати, включително домакинска загуба с 1:5 от "Хофенхайм", клубното ръководството е било много ядосано, тъй...

Барозу: Българи и румънци не са второ качество

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу разкритикува Великобритания относно опасенията й че в началото на 2014 година, когато падат ограниченията за чуждестранни работници в страната, вълна емигранти от България и Румъния ще заемат всички работни места и ще окупират трудовия пазар.

Бангладеш осъди ислямист на смърт

Досегашната му доживотна присъда беше заменена

Ивет Добромирова: Няма задкулисие в сделката за печатницата на БНБ

По повод сделката за печатницата на БНБ мога да кажа, че тя е одобрена от УС на банката. Нелепи са твърдения на Румен Петков, че има някакво задкулисие в сделката. Това заяви Ивет Добромирова, говорител на Служебното правителство, в сутрешния блок на БТВ по повод думи на Румен Петков, че кабинетът на Марин Райков е взел редица "грозни решения".

EVN България организира детски тенис празник в Пловдив

EVN България организира детски тенис празник, който ще се състои в събота, 21 септември 2013 г., от 9:30 ч. на кортовете на тенис клуб „Локомотив" Пловдив. Празникът е поредният, организиран от дружеството и тенис клуба под мотото „Овладей енергията си! Превърни я в умения! ". EVN България кани всички деца, които искат да направят своите първи стъпки в тениса или имат малък опит с тенис ракета, за да получат първите и най-ценни уроци по тенис от професионални треньори и да се забавляват. Добре дошли са всички малчугани от 6 до 10-годишна възраст. Няма ограничение за броя на децата, които искат да участват. Единственото условие е желаещите да се регистрират за игра от 9:30 до 10:30 ч. За безплатните тенис уроци организаторите за предвидили детски тенис ракети, а всички записали се ще получат шапки, тениски и подаръци. Чрез томбола ще бъдат раздадени 3 стипендии за безплатни тренировки по тенис за период от 3 месеца в тенис клуб „Локомотив" Пловдив. Програмата на празника включва: - 09:30 ч. - Записване на желаещите за тенис урок - 10:30 ч. - Начало на тренировките -  11:30 ч. - Теглене на томбола за безплатни тенис уроци и почерпка за всички участници. Инициативата на ЕVN България „Първи стъпки в тениса" стартира през 2010 г., като целта на дружеството е да популяризира спорта сред подрастващите.    

Burberry ще залага на Китай въпреки борбата на Пекин с показния лукс

Британската модна компания изрази притесненията си относно бъдещето на лукс бранша на най-големия световен пазар

    


Стефан Данаилов стана почетен гражданин на София

/КРОСС/ Българският актьор Стефан Данаилов бе избран за "Почетен гражданин на София". Това стана на тържествено заседание на Столичния общински съвет. Освен Ламбо с почетното звание бяха удостоени още олимпийския шампион Йорданка Тонкова, Иван Станчов, инж. Никола Гайдаров, най-добрият български конструктор на талиги, конструктор на първата модерна трамвайна линия в София. Високото отличие получиха и други достойни софиянци. При получаването на званието Стефан Данаилов заяви: „Гледайки залата аз съм най-старият софиянец тук. Детските ми спомени винаги са били свързани с прекрасните сгради в София, като например Народния театър. Винаги съм бил за София и съм обичал София. Няма да крия и моя принос за развитието на града. Никога не съм делял културата по цветове, тя е една за България. Най-много харесвам от работата на кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цветята и цветните алеи, които дават настроение, когато отиваш към работа. Надявам, се че София ще бъде мъдра, просперираща, вечно млада". Проф. Божидар Божилов, един от най-големите строители в България, също бе награден със званието „Почетен гражданин на София". Той заяви: „Проектирал съм много метростанции, като метростанция „Сердика", както и тази на „Софийски университет" и станцията при Националния стадион „Васил Левски"

Места без вода

Авария спря водата на няколко улици във Велико Търново. Чешмите ще останат сухи от 12,00 до 17,00 часа днес в района на ул. "Алеко Константинов", ул. "Мальовица", ул. "Вихрен", ул. "Яворов", ул. "Ком", ул. "Чумерна" и ул. "Черни връх", съобщават от "ВиК Йовковци". От дружеството се ивиняват за причинените неудобства. При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано....

България може да загуби 276 млн. евро от еврофондовете, заяви Златанова


България може да загуби 276 млн. евро по европейски програми в края на годината по изчисления към месец юли, предупреди вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в сутрешния блок на Би Ти Ви. Тя обаче увери, че се прави всичко възможно тази сума да е по-малка.

Златанова обясни, че избягва на този етап да говори с конкретни суми, защото, "това е оценка на риска, тоест това е едно бъдещо несигурно събитие". "В момента сме в толкова критичен период от изпълнението на...

Нова база за подготвителни групи отвори ЦДГ „Светулка"

В сградата на СОУ „Тр. Симеонов" в кв.. „Б. Българанов" бе открита реновираната база за нова подготвителна група на ЦДГ 24 „Светулка". Лентата прерязаха кметът на Шумен Красимир Костов и директорът на детското заведение Надя Минчева. Минчева благодари на ръководството на община Шумен, че във време на икономическа криза успя да направи тази база за децата. „Приемете моите лични благодарности, горда съм, че имам честта да откривам нови групи, нека това е само началото", каза Надя Минчева и благодари на родителите, които също са участвали в рехаби...

Новият председател на ГЕРБ-Твърдица е Петко Борисов

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ одобри новото общинско ръководство на партията в Твърдица, предложено на отчетно-изборно събрание на 28 юни т.г. Това обяви народният представител и областен председател на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева по време на редовно заседание на общинското ръководство в Твърдица. Новият председател на ГЕРБ-Твърдица е настоящия зам.-кмет на общината Петко Борисов. Организационен секретар е Жана Иванова, членове – Валентин Лазаров, Наташа Коева, Ивайло Стайков, Цонка Минчева, Митка Трухчева, Петър Стоянов и Павел Павлов. В...

Пропада фестивалът "Сцена на кръстопът"?

Има опасност международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" да пропадне заради инцидента, при който вчера бяха ранени трима работници в новооткрития Дом на културата в Пловдив. До края на деня ще бъде заменен моторът, който задвижва всички чиги на новата сцена, съобщи пред Дарик зам.-кметът по културата Стефан Стоянов. Надявам се инцидентът с падналата чига да не провали "Сцена на кръстопът", има реална опасност обаче той да не се проведе до края, каза още Стоянов. По думите му веднага след инцидента на място са пристигнали представи...

Европарламентът инспектира съоръженията по границите на България и Гърция

Делегация на Европейския парламент ще инспектира от 18 до 20 септември гранични съоръжения по външни граници на ЕС в България и Гърция, съобщават от кабинета на българския евродепутат Ивайло Калфин, който е включен в посещението.
Делегацията е съставена от членове на Комисията за бюджетен контрол, която следи за правилното разходване на средстват Делегация на Европейския парламент ще инспектира от 18 до 20 септември гранични съоръжения по външни граници на ЕС в България и Гърция, съобщават от кабинета на българския евродепутат Ивайло Калфин, който е включен в посещението. Делегацията е съставена от членове на Комисията за бюджетен контрол, която следи за правилното разходване на средстват

Отмениха гол на Манолев в "Б" група

Станислав Манолев най-после игра като титуляр, но за втория тим на ПСВ "Айндховен". Българският национал бе на терена 90 минути срещу Фортуна (Ситард), но тимът му не спечели мача от втора холандска дивизия - 0:0. Гол на Манолев бе отменен.

Вече трети сезон ситуацията на българина е сложна - той не играе, дори често не попада в групата. През про Станислав Манолев най-после игра като титуляр, но за втория тим на ПСВ "Айндховен". Българският национал бе на терена 90 минути срещу Фортуна (Ситард), но тимът му не спечели мача от втора холандска дивизия - 0:0. Гол на Манолев бе отменен. Вече трети сезон ситуацията на българина е сложна - той не играе, дори често не попада в групата. През про

ГЕРБ казва днес мотивите за вот на недоверие

От ГЕРБ ще обявят днес мотивите си за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

Това ще стане на пресконференция в 15 часа. Тя ще се проведе в Централата на ПП ГЕРБ (пл. „България От ГЕРБ ще обявят днес мотивите си за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Това ще стане на пресконференция в 15 часа. Тя ще се проведе в Централата на ПП ГЕРБ (пл. „България" 1, НДК, Административна сграда, ет.17). Припомняме, че днес депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че от ГЕРБ ще внесат в четвъртък вот ...

Фирма на Фидосова ремонтирала парламента и дължала 1 млн. на държавата

След скандалите с тефтерчето на Филип Златанов, в който фигурираха инициалите И. Ф. и изчезналите документи, доказващи образованието на бившата шефка на правната комисия Искра Фидосова, сега започват да изскачат и компромати от миналото й.

През 2008 г. софийсктаа фирма „Моском-Ко След скандалите с тефтерчето на Филип Златанов, в който фигурираха инициалите И. Ф. и изчезналите документи, доказващи образованието на бившата шефка на правната комисия Искра Фидосова, сега започват да изскачат и компромати от миналото й. През 2008 г. софийсктаа фирма „Моском-Ко" печели обществена поръчка за смяна на дограмата в парламента.

Строителите ни са против "Чайна констракшън"

Най-голямата китайска строителна компания - “Чайна констракшънс”, се опитва да пробие на пазара в ЕС и е твърде вероятно да използва като врата за това България. Това предупредиха български строители, позовавайки се на твърдения на вицепремиера Даниела Бобева по време на скорошното посещение на правителствена делегация в Китай. 

Най-голямата китайска строителна компания - “Чайна констракшънс”, се опитва да пробие на пазара в ЕС и е твърде вероятно да използва като врата за това България. Това предупредиха български строители, позовавайки се на твърдения на вицепремиера Даниела Бобева по време на скорошното посещение на правителствена делегация в Китай.

Инвеститорското доверие в Германия изненада приятно анализаторите

Икономиката на Германия се облагодетелства от стабилизацията на еврозоната

    


Днес не е ден за дребни политически закачки, призова Миков

Той обяви, че опозицията няма основание да иска вот на недоверие

Наказаха доживот Тезджан Наимова

Българската федерация по лека атлетика спря завинаги състезателните права на Тезджан Наимова заради положителната допинг проба, взета на 3 март на европейското първенство в зала в Гьотеборг. Това е второ подобно провинение на спортистката и затова тя е наказана доживот. Първият път, когато бе уличена в употреба на допинг, тя бе дисквалифицирана за Българската федерация по лека атлетика спря завинаги състезателните права на Тезджан Наимова заради положителната допинг проба, взета на 3 март на европейското първенство в зала в Гьотеборг. Това е второ подобно провинение на спортистката и затова тя е наказана доживот. Първият път, когато бе уличена в употреба на допинг, тя бе дисквалифицирана за

Фестивал на скандинавското кино

Той ще се проведе между 26 септември и 6 октомври

Сотир Цацаров: Трябва да се преосмисли прокурорската практика за бежанците


Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще се препоръча на прокурорите да разглеждат случаите на незаконно преминаване на границата на България конкретно и да се преценява кога има ниска степен на обществена опасност.

Досега всички, които преминаваха границата, бяха подвеждани под наказателна отговорност за преминаване на границата, въпреки че повечето от тях са сирийци, които бягат от конфликта в държавата си. Затова според Цацаров, а и защото Наказателния кодекс позволява (в чл....

Общите разходи на работодателите за труд се увеличават

  Общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях нарастват с 3.4% през второто тримесечие на годината спрямо същия период на миналата година, като увеличението в индустрията е 3.8%, а в услугите - 1.8%, съобщиха от НСИ. В строителството общите разходи на работодателите за един отработен час се увеличават с 4.9%. По икономически дейности през второто тримесечие на 2013 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори "Образование" - 9.3%, "Хотел...

Проф. Красимир Иванов: Цяла Европа страда от недостиг на лекари

Не само в България има остър недостиг на лекари, проблемът е в цяла Европа. Така ректорът на Медицинския университет проф. д-р Красимир Иванов обясни няколкократното увеличение на чуждестранни студенти, избрали да учат медицина във Варна. С 300 % се е увеличил броят на студентите с англоезично обучение през новата учебна година, а държавната поръчка – с 50 на сто, съобщи в ефира на Дарик Варна тази сутрин проф. Иванов. По думите на ректора на МУ в цяла Европа са необходими още около 1 млн. медици, които няма как да бъдат обучени в близките годи...

Мистерия с убийството на Петя от Варна

Мистерия забулва жестокото убийство на 44-годишната Петя Балева, която беше застреляна в лицето с ловното оръжие на съпруга си във Варна. Независимо че от разследването твърдяха, че има двама заподозрени, досега няма повдигнато обвинение срещу нито един.

Борисовият мотив за вота: Ще се види, че "Атака" стои зад БСП и ДПС

"Няма сектор, в който това правителство да е направило нещо реално"

    


Нови 100 мерки за намаляване на административната тежест планира кабинетът

Основен акцент при Бюджет 2014 трябва да е пари срещу реформи, смята Даниела Бобева

    


Пак отложиха делото срещу Орлин Тодоров, този път адвокатът му се разболя

Заболяване на адвокатката на Орлин Тодоров отложи делото срещу бившия шеф на Териториално звено „Борба с организираната престъпност”. Новата дата, която Великотърновският окръжен съд насрочи за процеса, е 28 октомври. Тази сутрин по факс в съда е постъпил болничен лист и молба от адвокат Ирена Божурска за отлагане на делото. Орлин Тодоров има още един защитник, но настоява Божурска да го представлява пред съдебния състав в залата. Процесът вече е пред съдебно приключване и се очакват пледоариите на двете страни. Поредното отлагане обаче за поре...

Нова вълна от протести в Гърция

Протест в Гърция, Снимка: БГНЕС, архив

Държавни служители, учители, лекари и адвокати излизат на протест в Гърция, съобщи bTV.

Лекарите от държавните болници започнаха днес тридневен протест заради планираните съкращения в сектора.

Предвижданите съкращения са причината и за протеста на държавните служители. Той ще се проведе в сряда и четвъртък, като е организиран от най-големия синдикат в обществения сектор АДЕДИ.

25 000 служители трябва да бъдат прехвърлени в т.нар. „трудов резерв“ до края на годината. Оттам те или ще бъдат назначавани на работа, или ще бъдат уволнявани.

Адвокатите също са взели решение да спрат работата си в рамките на два дни. Те ще излязат на демонстрации заради промени в закона, според които голяма част от привилегиите им са отменени.

В същото време учителите от синдиката в сферата на средното образование ОЛМЕ започнаха петдневни щафетни стачки.

Безработицата в Гърция е близо 28%, а бедността се е увеличила значително през последните шест години. Международните кредитори вече заплашиха да спрат помощта за Гърция в размер на милиарди евро, ако държавния апарат не бъде реформиран, за да се намали корупцията в страната.

Това е поредната вълна от протести в Гърция. Недоволните от съкращенията и финансовите ограничения граждани организират стачки срещу антикризисните мерки, налагани от ЕС.

Статията "Нова вълна от протести в Гърция" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Броят на бежанците наближава критичната точка за България

Изпълнението на 11-те мерки, планирани от Съвета по сигурността към Министерския съвет е отчел на днешното си заседание Националният оперативен щаб, съобщават от пресцентъра на МВР. „В основната си част мерките са изпълнени, като остава уточнението на някои  технически и процедурни детайли”, каза след заседанието министър Цветлин Йовчев, който е председател на Националния оперативен щаб. Той уточни, че през изминалия период обстановката в страната се е усложнила от гледна точка на повишаване над средния за последния месец-месец и половина поток...

Във финансовото министерство умуват за семейното подоходно облагане

Да се върне семейното подоходно облагане обмислят от финансовото министерство. Пред Дарик от ведомството на Петър Чобанов обясниха, че в момента се правят изчисления за фискалния ефект от подобна промяна. Идеята е вместо да има облекчение за младите семейства, които имат ипотечен кредит, да се подпомогнат по-широк кръг от семейства. От НАП съобщиха за Дарик, че при последната данъчна кампания от облекчение от данъка върху доходите на физическите лица за ипотечен кредит са се възползвали 5000 души, като общата сума, която е възстановена е 2 млн....

Турски изтребители свалиха сирийски хеликоптер


Вчера следобед турски изтребители са свалили сирийски хеликоптер, навлязъл в турското въздушно пространство в южната гранична провинция Хатай, предадоха световните агенции.

Анкара обяви, че хеликоптерът е бил предупреден няколко пъти, че трябва да се върне обратно, преди да бъде атакуван. След като не отговорил и навлязъл на 2 километра след границата, в близост до градчето Яйладаги, той е бил свален от два изтребителя F-16.

"Турция със сигурност няма да позволи никакво...

Кола изгоря в гараж в Пловдив

Причината е техническа неизправност

    


Иран потвърди за лична кореспондения между президента Рохани и Барак Обама


Иранското външно министерство потвърди във вторник, че президентът Хасан Рохани е обменил писма с американския си колега Барак Обама – на практика директна комуникация между двете държави, съобщи Reuters.

САЩ и Иран прекратиха формалните дипломатически отношения през 1980 г., малко след обсадата и вземането на заложници от американското посолство в Техеран. Представители на властите и от двете страни обаче казват, че са отворени за директни преговори с цел намиране на решение на...

Оригинал на Рафаело днес се представя безплатно по повод празника на София


Оригиналното платно на прочутия италиански художник Рафаело Санцио да Урбино "Св. Екатерина Александрийска" е изложено от вчера, 16 септември, в Националната художествена галерия и ще бъде достъпно за посетителите безплатно по повод празника на София само днес, 17 септември, съобщиха от министерство на културата.

Изложбата "Рафаело Санцио да Урбино в София" е организирана от Столичната община, Регион Марке, община Урбино, Италианската търговска камара в България и Националния музей...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване