Владимир Дубов спечели сребро от световното по свободна борба


Европейският вицешампион Владимир Дубов спечели сребърен медал в категория до 60 кг. на световното първенство по борба свободен стил в Будапеща.

Той загуби с туш финала срещу руснака Бекхан Гойгереев в опита да обърна схватката в своя полза.

Дубов поведе с 2:0 във финала, но руснакът обърна резултата в своя полза. Дубов реши да потърси обрата и опита раменно хвърляне, при което остана под Гойгереев и тушът стана неизбежен.

Това беше първи медал за българските...

Детските надбавки - само до 16-годишна възраст

Според синдикатите дори и помощта от държавата да остане, тя не трябва да е в пари

ЕСЕННИЯТ ГРИП застъпи летния

Есенен грип с температура и стомашно разстройство порази хиляди българи още преди да е отшумял летният вирус. Бързото разпространение на заразата се подпомага и от честата и рязка смяна на температурите, категорични са специалистите.

Акцизът на метана скача шест пъти

България е поискала от Европейската комисия одобрение да ползва намалена акцизна ставка върху метана, а ако не го получи, акцизът скача шест пъти.

Вигенин: Ние сме правителството, което се е отчитало най-много

София /КРОСС/ За тези малко повече от 100 дни се направи наистина много. Всеки един от нас работи, за да постигне резултати, за да направи нещо повече за България и за българските граждани. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин пред БНТ. Министърът подчерта, че наследството е тежко, но настоящото правителство не се оплаква, за разлика от предишното управление. „За три месеца сме направили повече от много други правителства преди нас за такъв период от време. Смея да твърдя, че сме правителството, което най-много се е отчитало пред гражданите и пред парламента. Искаме да постигнем повече прозрачност, повече яснота, повече отвореност към обществените интереси", каза още г-н Вигенин. Министърът на външните работи коментира и ситуацията в Сирия. „Станалото на 21 август определено предизвика силна международна реакция. Информациите, с които разполагаме, особено от последния доклад на екипа на ООН, който беше изпратен да разследва случая - има достатъчно данни, които показват какво се е случило, как се е случило. Индикациите във всички посоки водят към един извод, без да може да го твърдим със 100% категоричност - че именно правителствените сили са използвали химически оръжия", каза г-н Вигенин. „За щастие към този момент избегнахме вероятността от военни удари

Теди Кацарова плаче от страх, Георги Милков "влиза в политиката" в "Африка"

Тази вечер участниците в отбора на проф. Христо Пимпирев в шоуто на бТВ Тази вечер участниците в отбора на проф. Христо Пимпирев в шоуто на бТВ "Африка. Звездите дсигурно са полудели" трябваше да летят над пропаст, завързани за въже. "Много ме е страх, много ме е страх", разплака се Теди Кацарова, но въпреки това позволи да я спуснат над пропастта и така спечели 20 долара за групата си. Човекът на "24 часа" и

Британци и германци учат медицина във Варна

250 чуждестранни първокурсници, сред които има британци, германци, шведи и младежи от съседните Турция и Гърция, започнаха обучението си в Медицинския университет във Варна. На старта на новата учебна година от вуза съобщиха, че т.г. ще обучават над 3500 студенти, 750 от които са от 34 чужди държави. 
Напливът се дължи на активната кампания 250 чуждестранни първокурсници, сред които има британци, германци, шведи и младежи от съседните Турция и Гърция, започнаха обучението си в Медицинския университет във Варна. На старта на новата учебна година от вуза съобщиха, че т.г. ще обучават над 3500 студенти, 750 от които са от 34 чужди държави. Напливът се дължи на активната кампания

Бойко Борисов: Отметнаха се от всичко, което обещаха

Фурор в пловдивската гимназия “Патриарх Евтимий Фурор в пловдивската гимназия “Патриарх Евтимий" предизвика Бойко Борисов вчера, като дойде на откриването на новата спортна зала, за която неговото правителство отпусна 1 млн. лева. Тук съм като пловдивски депутат, обясни той и запрегръща учителки и ученици. - Г-н Борисов, какви са мотивите за вота срещу кабинета? - Няма сектор, в който този ка

Откриха библейски град край бреговете на Галилейското езеро

/КРОСС/ Археолози откриха град на повече от 2 000 години на северозападния бряг на Галилейското езеро в Израел. Според ръководителя на екипа Кен Дарик от университета Рединг във Великобритания, е възможно останките от древно селище да принадлежат към града Dalmanoutha, описан в Евангелието на Марко. Именно от това място, според библейското писание, Исус е отплавал, след като е нахранил 4 000 души, умножавайки няколко риби и няколко хляба .През 1986 година археолозите се натъкнаха на въпросния плавателен съд, с който е пътувал Христос. Според експерти той е на възраст от около 2 000 години. Сега, както се оказа, лодката се намира на брега на новооткрития град , което е още едно потвърждение за автентичността на събитията, описани в Библията.Артефактите, открити от изследователската група на мястото свидетелстват за просперитета на града. Останките от архитетктурните здания и керамичните фрагменти показват, че Исус и всички последователи на политеистичните религии са живели в общност. Изследователите са открили също, че само на 150 метра от южната част на града се простира друг древен град, известен като Magdala.

Манолова: Дразни ме медийната пасивност на Орешарски

"Вярвам и виждам, че това е правителство, което работи за обикновения човек", заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова пред bTV.

"Дразни ме медийната им пасивност. Пламен Орешарски е човек с чувство за хумор, но е изградил стена между себе си и медиите. Той би спечелил от контакт с медиите", смята Манолова, според която премиерът "Вярвам и виждам, че това е правителство, което работи за обикновения човек", заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова пред bTV. "Дразни ме медийната им пасивност. Пламен Орешарски е човек с чувство за хумор, но е изградил стена между себе си и медиите. Той би спечелил от контакт с медиите", смята Манолова, според която премиерът

Турция свали сирийски хеликоптер

Турция проведе наказателна акция и свали сирийски хеликоптер, нарушил въздушното й пространство в понеделник, заяви външният министър Ахмет Давутоглу, цитиран от Ройтерс.
Според него действията на Анкара са оправдани от гледна точка на международното право. Хеликоптерът навлязъл в турското въздушно пространство въпреки предупрежденията. Турция проведе наказателна акция и свали сирийски хеликоптер, нарушил въздушното й пространство в понеделник, заяви външният министър Ахмет Давутоглу, цитиран от Ройтерс. Според него действията на Анкара са оправдани от гледна точка на международното право. Хеликоптерът навлязъл в турското въздушно пространство въпреки предупрежденията.

Неграмотен опита да открадне парола за 20 млн. евро

Неграмотен, нает да извърши рекордна банкова измама, е бил задържан при акция на разследващи от Икономическа полиция и колегите им от Благоевград.

Един район във Варна остава без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария, без вода ще са абонатите в част от ул.Кап.Райчо. Водоподаването в района ще бъде възстановено до 2 часа след полунощ, уточняват от дружеството

Строежът на „Струма” закъснява с 3 месеца

Лот 4 на „Струма” между Сандански и Кулата ще бъде готов с 3 месеца закъснение, вместо в началото на април, в първите дни на юли догодина. Това стана ясно вчера след направената проверка от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков.

Защо шофьорите в третата възраст са рискови

ВЛАДИМИР ТОДОРОВ*, председател на Асоциацията на пострадалите при автомобилни катастрофи ИНЦИДЕНТЪТ със 76-годишния шофьор на джип, който в петък миналата седмица прегази 3-ма на тротоара пред столичен мол, показа, че е крайно време към възрастните водачи на МПС да се прилагат по-специални мерки.

Странен надпис върху мазилка до запалената кола на Генка Шикерова (всичко по случая)

"Не съм била заплашвана, но нищо повече от това, което казах по телевизията, няма да коментирам, за да могат органите на реда да си свършат работата", каза Генка Шикерова, новата водеща на сутрешния блок на Би Ти Ви, вчера пред "24 часа". Автомобилът на журналистката бе подпален и изгоря напълно само за няколко минути пред дома в столичния...

Продадоха къщата на Джани Версаче на търг за 41,5 млн. долара

Супер луксозната вила в Маями, в която големият италиански моден дизайнер Джани Версаче живя и където бе убит през 1997 г., беше продадена днес на търг за 41,5 млн. долара. За архитектурното бижу наддаваха трима потенциални купувачи: фирмата за търговия с недвижими имоти VM South Beach LLC, синът на магната в недвижимите имоти Доналд Тръмп - Ерик, и Глен Страуб, собственик на Palm Beach Polo and Country Club. Наддаването тръгна от 25 млн. долара, уточнява БГНЕС. Най-висока цена предложи VM South Beach LLC.Версаче купува вилата през 1992 г. за с...

Стойчо Младенов и синът му са заплашвани от маскиран на "Армията" (видео)


  Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви, че вече изпитва страх да ходи на работа и разкри за пореден инцидент със заплахи към себе си и сина си на стадион "Българска армия".

Стойчо Младенов-младши, който е помощник треньор, е бил пресрещнат преди мача с "Хасково" днес от мъж, който е криел лицето си с качулка. Той бил предупреден с думите: "Ще видите с баща ти какво ще стане като се стъмни".

"Не може 7-8-10 човека всеки ден да тровят атмосферата на стадиона. Това...

Стойчо Младенов и синът му са заплашвани от маскиран на "Българска армия"


Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви, че вече изпитва страх да ходи на работа и разкри за пореден инцидент със заплахи към себе си и сина си на стадион "Българска армия".

Стойчо Младенов-младши, който е помощник треньор, е бил пресрещнат преди мача с "Хасково" днес от мъж, който е криел лицето си с качулка. Той бил предупреден с думите: "Ще видите с баща ти какво ще стане като се стъмни".

"Не може 7-8-10 човека всеки ден да тровят атмосферата на стадиона. Това не...

Манолова: Това правителство работи за обикновения човек

"Вярвам и виждам, че това е правителство, което работи за обикновения човек", заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова пред bTV. "Дразни ме медийната им пасивност. Пламен Орешарски е човек с чувство за хумор, но е изградил стена между себе си и медиите. Той би спечелил от контакт с медиите", смята Манолова, според която премиерът

Ален Делон в болница заради сърдечна аритмия

Легендарният френски актьор Ален Делон беше приет в болница за 48 часа, след като в последните дни получил сърдечна аритмия, съобщиха пред АФП продуцентите на турнето на пиесата „Един обикновен ден”, в която той играе заедно с дъщеря си Анушка.Актьорът постъпил в болницата днес следобед за кратко време, което няма да се отрази на турнето, стартиращо на 5 октомври, се казва в комюникето. Заради същия проблем през пролетта на миналата година Ален Делон прекара няколко ни в Американската болница в парижкото предградие Ньойи. Тогава се наложи хирур...

МВР осуети измама за банкова сметка с около 20 милиона евро


Служители на Главна дирекция "Национална полиция" и ОДМВР-Благоевград предотвратиха опит за банкова измама, съобщи МВР.

Те задържали 31-годишен столичанин в банков офис в Благоевград, докато опитвал с подправени документи да активира услугата "електронно банкиране" и да придобие права за разпореждане с наличните парични средства на приблизителна стойност около 20 000 000 евро по сметките на двама чужди граждани. В хода на процесуално-следствените действия е установено, че...

Камери заснели атентат срещу Генка Шикерова? (Обзор)

Охранителни камери вероятно са засекли атентаторите, които подпалиха автомобила на водещата на сутрешния блок на Би Ти Ви Генка Шикерова. Палежът бе извършен около 20,30 ч в понеделник пред дома на журналистката в столичния кв. “Гео Милев”. МВР не съобщи точния адрес от съображения за сигурност на журналистката.
Бандитите използвали прикритието на Охранителни камери вероятно са засекли атентаторите, които подпалиха автомобила на водещата на сутрешния блок на Би Ти Ви Генка Шикерова. Палежът бе извършен около 20,30 ч в понеделник пред дома на журналистката в столичния кв. “Гео Милев”. МВР не съобщи точния адрес от съображения за сигурност на журналистката. Бандитите използвали прикритието на

Барозу вижда светлина в тунела за Гърция

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че вече вижда светлина в тунела за Гърция.„Зная, че гръцките граждани живеят в извънредно тежки условия, но ние вече можем да кажем, че има светлина в края на тунела”, каза Барозу на пресконференция във връзка с посещение на гръцкия премиер Андонис Самарас в Брюксел, пише БГНЕС. Той припомни, че Европейската комисия разчита на постепенно връщане към растеж през 2014 г. в страната след шест години рецесия. „Сега още не е време да намаляваме усилията си”, добави Дурау Барозу в момент...

Шварценегер влиза в продължението на "Аватар"

/КРОСС/ Екшън звездата Арнолд Шварценегер ще участва в продължението на фантастичния филм на Джеймс Камерън "Аватар", съобщава Latino Review, позовавайки се на неназовани източници.Предполага се, че актьорът ще играе главния главният злодей - землянинът генерал. Официалното потвърждение на тази информация не е получена.Актьорът има зад гърба си три филма, в които е работил заедно с Камерън. Става въпрос за "Терминатор" (1984), продължението на "Терминатор" от 1991 г. и "Истински лъжи" (1994).

Родопчани се прочуха със свирни от морето

Музиканти се прочуха със свои изпълнения на родопски мелодии от морето. Те бяха една от атракциите по родното Черноморие, която удиви много от плажуващите във Варна през лятото. На пясъка се появява гайдар и от каба гайдата му започват да излизат чудни ритми.

Северна Корея е тествала през август двигател на междуконтинентална балистична ракета

В края на август в Северна Корея е имало изпитвания на двигател на нова междуконтинентална балистична ракета, съобщи японска медия, цитирана от ИТАР-ТАСС. Според съобщението на тв канал Ен Ейч Кей, който се позовава на дипломатически източник, от САЩ е постъпило потвърждение за неколкодневните тестове на ракетния полигон „Тончхан-ни” на западното крайбрежия на КНДР. Тъй като агрегатът бил с големи габарити японската телевизия предполага, че става дума за двигателя на междуконтиненталната балистична ракета, показана на военен парад през юли т.г....

Бежанците, или за разликата в ценностите

Странно е колко са различни ценностите на хората. Като се замислим, повечето от нас всеки ден се оплакват от съдбата си. Непрекъснато недоволстваме от това, че сме се родили в България. Били сме бедни, нещастни, онеправдани...

Хванаха джебчии, "работили" из туристическите обекти в Париж

Десетина души, които са били замесени в редица кражби, извършени в музея Лувър, Айфеловата кула и други културни институции и туристически обекти в Париж, бяха арестувани днес след продължило няколко седмици разследване, съобщиха полицейски източници.

Внимание: Светената вода е опасна за здарвето

/КРОСС/ Водата от някои осветени източници е опасна за здравето. Това твърдят австрийски учени от университета във Виена, анализирал образци от 18 различни водоизточника, разположени във Виена, и 21 в цялата страна. Според изследователите във водата се съдържа повишено количество на болестотворни микроби, а колкото по-популярен сред вярващите е естественият водоизточник, толкова по-голямо количество вредни организми съдържа той. В почти 90 % от пробите е открита бактерията Ешерихия коли, като в един милилитър вода са се намирали 62 млн. микроорганизми. Чистотата на водата от светите източници е сравнена и с лед от най-нехигиеничните заведения за бързо хранене. Установено е, че дори там ледът е по-чист светената вода.    

Близо 7 милиона в Сирия, засегнати от конфликта, се нуждаят от хуманитарна помощ

Сирийските бунтовници притежават ракети и газ зарин, заяви високопоставен представител на сирийските служби за сигурност след вчерашното огласяване на доклад на ООН, че в Сирия на 21 август е извършена атака с нервнопаралитичния газ зарин, предаде АФП. В доклада се уточнява, че газът е бил разпространен чрез  ракети земя-земя.„Стопроцентово отричам да сме използвали газ зарин по простата причина, че нямахме никакъв интерес да го правим, защото печелехме победи”, заяви пожелалият анонимност служител в тази първа сирийска реакция на доклада. „Оби...

Двама наши на световното по колоездене

Двама български колоездачи ще участват на световното на шосе във Флоренция (Ит), което започва в неделя. Спас Гюров ще кара и в “часовника”, и в общия старт, а Николай Михайлов - в първата дисциплина и отборно с клуба си  “Полсат”. 
Два медала спечелиха български състезатели от балканското по планинско колоездене в Пампорово. На крос-кънтри Христи Двама български колоездачи ще участват на световното на шосе във Флоренция (Ит), което започва в неделя. Спас Гюров ще кара и в “часовника”, и в общия старт, а Николай Михайлов - в първата дисциплина и отборно с клуба си “Полсат”. Два медала спечелиха български състезатели от балканското по планинско колоездене в Пампорово. На крос-кънтри Христи

ГЕРБ внася в четвъртък вот на недоверие

Искането за вот на недоверие към кабинета, който ГЕРБ обеща на старта на политическия сезон, ще бъде внесен утре и ще е за цялостната му политика. Лидерът Бойко Борисов избра фейсбук, за да съобщи това вчера. Решението е взето в понеделник от изпълнителната комисия на партията. Като мотиви за вота Борисов посочи “лъжите и провала им във всички сфе Искането за вот на недоверие към кабинета, който ГЕРБ обеща на старта на политическия сезон, ще бъде внесен утре и ще е за цялостната му политика. Лидерът Бойко Борисов избра фейсбук, за да съобщи това вчера. Решението е взето в понеделник от изпълнителната комисия на партията. Като мотиви за вота Борисов посочи “лъжите и провала им във всички сфе

Манолова: Натискът върху политиците трябва да продължи

Вярвам и виждам, че това е правителство, което работи за обикновения човек, убедена е Мая Манолова. "Дразни ме медийната им пасивност. Пламен Орешарски е човек с чувство за хумор, но е изградил стена между себе си и медиите. Той би спечелил от контакт с медиите", заяви зам.-председателят на парламента пред бТВ.

Протестите срещу правителството продължават 96-и ден

20:43 часа: Около 150 са били събралите се протестиращи срещу правителството към 19.40 часа пред сградата на Министерски съвет. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко по-късно шествието е тръгнало към сградата на Народното събрание. Няма данни за инциденти. Полицията продължава да осигурява обществения ред и сигурността. 

Протестиращите 20:43 часа: Около 150 са били събралите се протестиращи срещу правителството към 19.40 часа пред сградата на Министерски съвет. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко по-късно шествието е тръгнало към сградата на Народното събрание. Няма данни за инциденти. Полицията продължава да осигурява обществения ред и сигурността. Протестиращите

Wall Street нагоре в трета поредна сесия

Пазарът явно се чувства комфортно с очакванията за свиване на монетарните стимули от Фед с 10 млрд. долара месечно, коментира анализатор

    


Кобрата оглежда Враца за боя си през декември

Боксовата галавечер с участието на претендента за световна титла при най-тежките Кубрат Пулев може да се състои във Враца. 
Това призна българската звезда по време на награждаването му за спортист на месеца. 
“Казаха ми, че в началото на декември ще освободят за мен зала “Арена Армеец”. Искаме да направим хубава гала. Обаче още нищо не е сигурно. Боксовата галавечер с участието на претендента за световна титла при най-тежките Кубрат Пулев може да се състои във Враца. Това призна българската звезда по време на награждаването му за спортист на месеца. “Казаха ми, че в началото на декември ще освободят за мен зала “Арена Армеец”. Искаме да направим хубава гала. Обаче още нищо не е сигурно.

Гърция отново е залята от протестна вълна

Гърция отново е залята от протестна вълна. Лекарите от държавните болници от вторник започват тридневна стачка в знак на протест срещу планираните съкращения. Адвокатите също спират работа за два дни в знак на протест срещу реформи, свързани с тяхната професия.

Още чакаме отговор от Брюксел за метана

До дни се очаква Европейската комисия да отговори на искането на България да продължи да прилага намалена акцизна ставка за метана за автомобилите. “Искането е подадено на 8 август и обичайно отговорите пристигат в рамките на около два месеца, т.е. до края на септември очакваме обратно писмо от комисията”, заяви зам.-министърът на финансите Людмила До дни се очаква Европейската комисия да отговори на искането на България да продължи да прилага намалена акцизна ставка за метана за автомобилите. “Искането е подадено на 8 август и обичайно отговорите пристигат в рамките на около два месеца, т.е. до края на септември очакваме обратно писмо от комисията”, заяви зам.-министърът на финансите Людмила

Въоръжен уби четирима в Австрия и се барикадира в селскостопанска сграда

Въоръжен мъж уби четирима души, включително трима полицаи, и продължава да стреля днес по специалните полицейски части, обкръжили селскостопанската сграда, където се е барикадирал, предаде АП.Според съобщението на вътрешното министерство полицията е блокирала района около фермата в Мелк, град в провинция Долна Австрия на около 70 км западно от Виена. Говорителят на министерството Карл-Хайнц Грундбьок каза, че предната нощ въоръженият мъж е застрелял двама полицаи и шофьор на линейка в близкия града Анаберг. Впоследствие още един полицай, който ...

ЦСКА разби с 6:2 лидера в „Б" група

"Червените" размазаха Хасково в първия мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България и ще може да се концентрират върху представянето си в шампионата.

ООН потвърди: В Сирия е използван зарин

ООН потвърди категорично употребата на химически оръжия в Сирия. Дългоочакваният доклад на експертите бе огласен завчера вечерта от генералния секретар на световната организация Бан Ки Мун, предадоха световните агенции.
Проверката на инспекторите установила, че при атаката край Дамаск през август е бил използван зарин. Освен медицинските проби ООН потвърди категорично употребата на химически оръжия в Сирия. Дългоочакваният доклад на експертите бе огласен завчера вечерта от генералния секретар на световната организация Бан Ки Мун, предадоха световните агенции. Проверката на инспекторите установила, че при атаката край Дамаск през август е бил използван зарин. Освен медицинските проби

Пак заплахи към Стойчо Младенов

И ти, и баща ти ще видите като се стъмни, казал непознат на сина му преди мача

    


Бизнесът: Детски надбавки само до 16-годишна възраст

София /КРОСС/ Детски надбавки да има само за децата до 16-годишна възраст. Това предлага бизнесът, а в замяна настоява за по-лесен достъп на младежите до пазара на труда. Промени предлагат и от синдикатите. Според тях дори и помощта от държавата да остане, тя не трябва да е в пари.В момента право на месечни помощи имат децата до завършване на средно образование, но не повече от 20 годишна възраст. Сумата е 35 лева месечно, но тя се полага само на най-бедните семейства. От синдикатите настояват за промяна. Помощта да остане, но да е в натура. „Такива биха могли да бъдат учебни материали или някакви курсове, които се заплащат на учениците, кандидат-студентски или други разходи", каза Николай Николов от КТ "Подкрепа".Бизнесът подкрепя тази идея, но стига и по-далеч. Детските надбавки да отпаднат след 16-тата година. В замяна предлагат улеснен достъп до пазара на труда.„Нашите предложения са да се облекчи режима - той трябва да е щадящ за децата, но заедно с това да бъде приемлив и добронамерен към тях и от малки да могат да влязат в процеса на труда за да могат да си изкарват пари", сподели Григор Димитров от Българската стопанска камара.Целта е децата да придобият трудови навици, през летните месеци сами да изкарват необходимите пари и да подобрят шансовете си за трудова реализация. Според социалния министър идеите на синдикат и бизнес биха били нетрадиционни за България, но се струва да се опита

Без Пламен Илиев в групата на Левски за мача срещу Пирин

Група от 18 футболисти на Левски бе определена за срещата от 1/16-финалите на турнира за Купата на България срещу Пирин Гоце Делчев. Двубоят е утре от 17,30 часа на стадион „Георги Аспарухов”. В групата не попаднаха вратарят Пламен Илиев поради заболяване и полузащитникът Кевин Бру, който е с контузия в бедрото. „Сините” проведоха днес тренировъчно занимание на „Герена”, след което заминаха на лагер преди мача. Групата на Левски: Горан Блажевич, Михаил Иванов, Орлин Старокин, Димитър Везалов, Йордан Милиев, Алехандро Перес, Нуно Пинто, Пламен Д...

Трамвай 22 аварира и задръсти бул. „Дондуков”

Трамвай 22 аварира на кръстовището на бул. „Дондуков” и ул. „Г.С. Раковски” и блокира цялото движение по централния булевард, предаде БГНЕС.Всички пътници от трамвая са слезли. Мотрисата е празна. Движението е задръстено, образувала се е опашка от трамваи. Движението по бул. „Дондуков” посока към Министерски съвет е допълнително затруднено заради протестиращите там....

Не се пропускат временно автомобили през всички ГКПП с Турция

Временно е преустановено пропускането на превозни средства на българо-турската граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.От гранична полиция съобщават, че поради технически проблем в компютърна система турските гранични пунктове от 17.30 ч. е преустановена пропускателната дейност на всички ГКПП с Република Турция до отстраняване му....

Елхово става разпределителния център за бежанците

/КРОСС/ Елхово ще е разпределителния център за бежанците. Там всеки момент трябва да започне да функционира лагер от затворен тип. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По думите му вече има създадена организация и са намерени допълнителни сгради за потока от бежанци. Осигурена е и инфраструктурата за тях. До десет дни центровете ще започнат да функционират. "Бежанците първо ще се настаняват в Елхово. В момента, в който пристигнат, ще бъдат проверявани от компетентните органи - от държавна агенция за бежанците, медицински лица и органи на прокуратурата. Впоследствие в този център ще се преценява накъде да поемат съответните лица. Тези, за които се прецени от службите, ще преминат в домовете на дирекция миграция. Разпределителния център ще бъдат от затворен тип", съобщи пред БНТ Лазаров.Той разкри още, че нашите и европейските служби ще работят съвместно по настаняването на бежанците.Вече били взети и съответните мерки за подсилване на границата ни. "Ежедневно задържаме бройка лица, близка до 100-те процента, имаме и задържани лица при опит да напуснат страната, така че сме взели мерки, основният акцент е в пограничните райони", твърди още главният секретар на МВР.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване