Изправиха "Коста Конкордия"

/КРОСС/ Операцията по изправянето на заседналия лайнер "Коста Конкордия" приключи успешно. Уникалната акция продължи повече от 19 часа, като завърши малко след 4 ч. местно време. Няма признаци за замърсяване на водите около кораба. Операцията по изваждането на 114-тонния лайнер струва над половин милиард евро. Круизният кораб с 4 200 души на борда се преобърна през януари миналата година край бреговете на Тоскана. При злополуката загинаха 32 души.  

Цв. Цветанов, окончателно: Искаме вот на недоверие към кабинета Орешарски

Единствената опозиционна партия в НС има ролята да акцентира върху това, което не се случва в държавата. Всички секторни политики не се развиват и имат сериозни проблеми - еврофондове, енергетика, изреди вторият човек в ГЕРБ.

Парис Хилтън влезе в къщата на "ВИП Брадър"

Парис Хилтън влезе в къщата на Парис Хилтън влезе в къщата на "ВИП Брадър". Приятелят няма да участва в риалитито. С десетина куфара - повечето черни, но и два искрящо розови с анимационни картинки, кацна Парис Хилтън на ВИП терминала на летище София по-рано днес. С нея беше и гаджето , испанският модел на бельо Ривър Випери, който очевидно странеше от фотоапаратите.

Преглед на печата - 17 септември

24 часа Училище отказа цветя, иска книги "Книжно цвете" занесоха на първия учебен ден децата от столичното училище "Увекинд". Традициятани книги за училищната библиотеката вместо букети е вече от 10 г., обясни директорът Зарина Филева-Иванова.

Замразяват възрастта и стажа за пенсиониране през 2014 година

През следващата година възрастта и стажът за пенсиониране вероятно ще останат без промяна. 

Това съобщи пред Нова телевизия социалният министър Хасан Адемов. Това означава край на пенсионната реформа, която предвиждаше от догодина и възрастта и стажът да нараснат с по 4 месеца. От 2015 година те отново ще продължат да се увеличават, но по нов мо През следващата година възрастта и стажът за пенсиониране вероятно ще останат без промяна. Това съобщи пред Нова телевизия социалният министър Хасан Адемов. Това означава край на пенсионната реформа, която предвиждаше от догодина и възрастта и стажът да нараснат с по 4 месеца. От 2015 година те отново ще продължат да се увеличават, но по нов мо

Семейство от Пловдив: Инспектори ни съсипват бизнеса

“Вече 9 месеца цехът ни е затворен. От областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив ни побъркаха от проверки. При всяка откриват нови нарушения, които изскачат едно след друго като матрьошки”, разказаха пред “24 часа” Павлина и Илиян Матееви. Те притежават малко предприятие за зеленчукови консерви в Раковски. “Вече 9 месеца цехът ни е затворен. От областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив ни побъркаха от проверки. При всяка откриват нови нарушения, които изскачат едно след друго като матрьошки”, разказаха пред “24 часа” Павлина и Илиян Матееви. Те притежават малко предприятие за зеленчукови консерви в Раковски.

Бонобо изнася тази вечер концерт по време на събитието Reel Feel Open Air


Британският музикален продуцент и музикант Саймън Грийн, известен повече като Бонобо и концертният му състав ще бъдат тази вечер част от програмата на голямото събитие на открито Reel Feel pen Air, което ще се проведе в складовете "Деспред" (точно зад централна митница София) и ще събере на две сцени още известни чуждестранни и български гости.

Вратите на събитието ще отворят още в 18 ч., като в 18:30 ч. начало на вечерта ще постави прожекция на документалния музикален филм We Are...

Днес да почерпят

Ген. Атанас Самандов, командващ на Съвместното командване на силите зад граница, става на 58 г. 

Гинче Караминова, депутатка от ГЕРБ в 42-рото НС.

Проф. Минчо Минчев, цигулар, 63 г.

Михаил Вешим, писател, сценарист, главен редактор на  вестник "Стършел", 53 г.

Проф. Петър Киров, двукратен олимпийски шампион по борба, носител на орден " Ген. Атанас Самандов, командващ на Съвместното командване на силите зад граница, става на 58 г. Гинче Караминова, депутатка от ГЕРБ в 42-рото НС. Проф. Минчо Минчев, цигулар, 63 г. Михаил Вешим, писател, сценарист, главен редактор на вестник "Стършел", 53 г. Проф. Петър Киров, двукратен олимпийски шампион по борба, носител на орден "

Конференция научи Ил. Никифорова, че Европа не е само политически и икономически проект

Заместник-кметът на община Перник Илинка Никифорова взе участие в Международната конференция "Душа за Европа – Софийски разговори за Европа". Във форума се включиха и представители на отдел "Образование, култура, младежки дейности и спорт" към общината.

Конференцията бе част от серията дебати за бъдещето на Европа, които се провеждат в няколко европейски столици. Организатор е инициативата „Душа за Европа” – паневропейска...

Продължава

Телевизионно утро - 17 септември

София /КРОСС/ Теми и гости в сутрешните блокове на националните телевизии: БНТ,  „Денят започва": Колко ще струва пенсионната реформа? Закон и власт -Камен Ситнилски от ВСС. Намериха ли справедливост хората в Катуница две години след сбълсъците - на живо след 7,30 часа. На границата - как специалните медицински екипи от ВМА помагат на бежанците - пряко от граничния пункт в Елхово. Йорданка Фандъкова - за празненствата по случай Деня на София.   bTV, "Тази сутрин": В „Тази сутрин" - ексклузивно по bTV - време за лидерите на мнение в социалните мрежи. За пътя от Сирия до България - един разказ за съдбата на бежанците от първо лице. Интервю със световната оперна прима Монсерат Кабайе. Какво време ни очаква до края на септември - лятно или есенно?   Нова ТВ, "Здравей България" : За какво се разкайва Цветан Цветанов? БСП на барикадата срещу монополите! Гост - Корнелия Нинова. Какво означава автоматичното увеличаване на пенсионната възраст? Кога и как ще се пенсионираме - обясняват Минка Зайкова, Йордан Христосков и Иван Нейков. След 9: Парис Хилтън в къщата на VIP Brother - коментар на скандалния стилист Валентин Кулагин. На финала - рок на високи токчета или кой се крие зад псевдонима Софи Бард.    

Телевизионно утро - 17 септември

София /КРОСС/ Теми и гости в сутрешните блокове на националните телевизии: БНТ,  „Денят започва": Колко ще струва пенсионната реформа? Закон и власт -Кмен Ситнилски от ВСС. Намериха ли справедливост хората в Ктуница две години след сбълсъците - на живо след 7,30 часа. На границата - как специалните медицински екипи от ВМА помагат на бежанците - пряко от граничния пункт в Елхово. Йорданка Фандъкова - за празненствата послучай Деня на София.   bTV, "Тази сутрин": В „Тази сутрин" - ексклузивно по bTV - време за лидерите на мнение в социалните мрежи. За пътя от Сирия до България - един разказ за съдбата на бежанците от първо лице. Интервю със световната оперна прима Монсерат Кабайе. Какво време ни очаква до края на септември - лятно или есенно?   Нова ТВ, "Здравей България" : За какво се разкайва Цветан Цветанов? БСП на барикадата срещу монополите! Гост - Корнелия Нинова. Какво означава автоматичното увеличаване на пенсионната възраст? Кога и как ще се пенсионираме - обясняват Минка Зайкова, Йордан Христосков и Иван Нейков. След 9: Парис Хилтън в къщата на VIP Brother - коментар на скандалния стилист Валентин Кулагин. На финала - рок на високи токчета или кой се крие зад псевдонима Софи Бард.    

Видео: Вилата на Версаче в Маями се продава днес на търг



Пищната вила на италианския моден дизайнер Джани Версаче в Саут бийч, щата Флорида, ще бъде предложена днес на търг с начална цена 25 милиона долара.

Версаче бе застрелян през 1997г. на 50-годишна възраст на стълбите на  имението в средиземноморски стил, издигнато на брега край Маями.

Той бе вложил 33 милиона долара в обновяването на комплекса, включващ 10 спални и плувния басейн, облицован с черен мрамор и 24-каратово злато.

Бени Фишер, основател на...

Стрелецът във Вашингтон е бивш служител на флота, жертвите са общо 13

Нападението във военноморската база Нейви Ярд във Вашингтон приключи със смъртта на 13 души, като сред убитите е и нападателят - Арън Алексис. Той е 34-годишен бивш служител на флота, уволнен дисциплинарно преди две  години. Полицията във Вашингтон предполагаше първоначално, че нападателите са трима. Алексис е  имал карта за достъп до сградата като сътрудник за информационната мрежа на флота и морската пехота. Бил е  застрелян часове след началото на нападението, след като на няколко пъти е влязъл в престрелки с полицията. Не е ясен мотивът за нападението. Американският президент Барак Обама заяви, че  скърби за жертвите от поредната масова стрелба, отнела живота на американски патриоти. По думите му нападението е "акт на страхливец". Атаката предизвика масова паника сред стотиците работещи в комплекса. Нейви Ярд, бивша корабостроителница, сега е най-старият флотски комплекс в САЩ. Там се намира ръководителят на Военноморски операции и щабовете на множество командни отдели на флота.

Гейове и лесбийки "застават под дъгата" на 21 септември

Шествието на София Прайд 2013 тръгва от пл. "Независимост"

    


Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери
бул."Владимир Вазов"

бул."Цариградско шосе"-представителство "Пежо"

бул."България"- пл. "Ручей"
...

Андрей Райчев: Обзалагам се, че Бареков ще влезе в парламента

Андрей Райчев. Снимка: БГНЕС

„Аз съм склонен да се хвана на бас, че Николай Бареков ще влезе в парламента, защото е енергичен, ново лице е“.

Това заяви пред ТВ 7 социологът Андрей Райчев.

Според него Николай Бареков и потенциалната формация около движението „България без цензура“ имат реален шанс да преминат 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание.

Райчев счита, че Бареков ще спечели симпатиите на електората, който е граничен между Янев и Бойко Борисов.

„Те ще дърпат именно от ГЕРБ, където до този момент бяха отишли гласовете на дясното. Борисов е конникът без глава, а протестите са фарс, от който печелят единствено властта и БСП“, коментира социологът.

Райчев сравни настоящите протести с демонстрациите срещу АСТА и против избора на Венета Марковска за член на Конституционния съд. По думите му обаче антиправителствените протести са изгубили автентичния си граждански характер още в началото.

„Това не е същият протест, това е друг протест, в началото имахме нещо оригинално и хубаво. Вече протестите са фарс и вместо да постигнат крайната си цел, те крепят властта“, убеден е Андрей Райчев.

Статията "Андрей Райчев: Обзалагам се, че Бареков ще влезе в парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Орешарски обяви в последния момент участието си в молебена за София

Освиркаха Орешарски пред УНСС. Снимка: Лъчезар Ангелов

Пламен Орешарски също ще присъства на молебена пред “Св. София” и издигането на знамето на столицата по случай Деня на София, съобщиха в последния момент от пресцентъра на Министерския съвет.

Събитието започва в 11 ч. и се очаква да присъства президентът Росен Плевнелиев, председателят на народното събрание и кметът на София Йорднака Фандъкова.

Това е първото официално честване след изборите през май, на което ще се съберат на едно място Плевнелиев, Миков и Орешарски. 

Досега се отбягваха, като за отбелязването на 136 години от Шипченската епопея президентът и председателят на парламента се качиха на връх Шипка в различни дни, а премиерът въобще не уважи честването.

Пламен Орешарски беше освиркан вчера при откриването на учебната година в УНСС въпреки старателния подбор на студентите, които да присъстват в аулата на речта му (неподбраните студенти го чакаха пред сградата на университета).

Статията "Орешарски обяви в последния момент участието си в молебена за София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Лейди Гага тук, там, вече и на екран

Тя ще играе себе си във филма "Тайните служби"

    


Непразнично за един от най-западащите градове


Едва ли има жител на София, който иска да живее в един от десетте най-западащи града в света. Но това място й отреди годишната класация на "Икономист интелиджънс юнит" (EIU) - някъде между Дамаск, Триполи, Кайро, които са във или след война.

София се развива, но основните проблеми не се разрешават с очакваното и необходимото темпо, а това пречи градът да е в по-челни позиции и в класациите, и в оценките на хората. И това ще е така, докато и без война някои панелни блокове изглеждат...

Вторият корпус на „Надежда” заработва днес

Заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, директорът на дирекция „Социално включване” Елена Кременлиева и кметът на Бургас Димитър Николов ще открият днес втория корпус на Обединено детско заведение 13 „Надежда”. Той се намира в „Меден рудник”. Новият павилион ще може да приема общо 120 деца от най-големия жилищен комплекс в Бургас. Там те ще могат да използват и направения на мястото плувен басейн. ...

"Коста Конкордия" се изправи успешно

Успешно завърши операцията по изправянето на круизния кораб „Коста Конкордия", който бе заседнал край бреговете на италианския остров Джилио от януари 2012 година. Това предаде АФП.

Сирените на кораба прозвучаха за пръв път от трагедията на 13 януари 2012 година. Звукът им се смеси с аплодисменти и радостни възгласи от пристанището в драматичнат Успешно завърши операцията по изправянето на круизния кораб „Коста Конкордия", който бе заседнал край бреговете на италианския остров Джилио от януари 2012 година. Това предаде АФП. Сирените на кораба прозвучаха за пръв път от трагедията на 13 януари 2012 година. Звукът им се смеси с аплодисменти и радостни възгласи от пристанището в драматичнат

Надхитрете малкия манипулатор

Eдва ли има родител, който да не е улавял ситуации, в които собственото му дете се опитва да го манипулира. Не са редки случаите, когато хлапетата са готови да извоюват своето с цената на истерии, сълзи и тръшкания. Трябва да знаете, че веднъж отстъпите ли от общите принципи и разширите ли границите на позволеното, много е възможно тези изблици да Eдва ли има родител, който да не е улавял ситуации, в които собственото му дете се опитва да го манипулира. Не са редки случаите, когато хлапетата са готови да извоюват своето с цената на истерии, сълзи и тръшкания. Трябва да знаете, че веднъж отстъпите ли от общите принципи и разширите ли границите на позволеното, много е възможно тези изблици да

Отказваме бърз кредит до 14 дни

/КРОСС/ Потребителите на т. нар. бързи кредити имат право да се откажат от договора си до 14 дни след сключването му. Това напомни Комисията за защита на потребителите (КЗП) по повод нарастващата популярност на тази услуга. Отказът става, като кредитополучателят изпрати уведомление до кредитора за желанието си да прекрати договора. След това той има 30 дни, за да върне получената сума, заедно с договорната лихва за дните, през които е ползвал парите. Потребителят също така има право изцяло или частично да погаси кредита си по всяко време. Кредиторът може да претендира за такса за предсрочно погасяване само ако заемът е договорен с фиксиран лихвен процент. Таксата може да бъде от 1% до 0,5% от предсрочно погасената сума, разяснява КЗП.  

Почитаме мъчениците Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София

На тази дата църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите. Преданието разказва, че през втората половина на І век в Рим е живяла благочестива жена, християнка, която се казвала София.

Генка Шикерова: Умишлено запалиха колата ми

Водещата на "Тази сутрин" Генка Шикерова потвърди в ефира на БТВ, че колата ѝ е била подпалена умишлено. Около 20:30 часа снощи колата на журналистката "Пежо 308" пламнала изведнъж пред дома ѝ в квартал „Гео Милев" и изгоряла напълно.

Да пробудим креативния си гений

Питър Фиск събира бизнес идеите си в книга

    


Хотелиери отчитат 5% ръст на туристите

5% повече туристи са почивали през юли във Варненско спрямо същия период на миналата година, отчетоха от Териториалното статистическо бюро след анализ на данните от 359 бази за отдих с над 10 легла. Данните потвърждават прогнозите за 5-7% ръст на туристите за сезон 2013-а спрямо 2012 г. За приходите хотелиерите очакват около 3-4% повишение. 5% повече туристи са почивали през юли във Варненско спрямо същия период на миналата година, отчетоха от Териториалното статистическо бюро след анализ на данните от 359 бази за отдих с над 10 легла. Данните потвърждават прогнозите за 5-7% ръст на туристите за сезон 2013-а спрямо 2012 г. За приходите хотелиерите очакват около 3-4% повишение.

Успешно изправиха "Коста Конкордия" (снимки)

Успешно завърши операцията по изправянето на круизния кораб „Коста Конкордия Успешно завърши операцията по изправянето на круизния кораб „Коста Конкордия", който бе заседнал край бреговете на италианския остров Джилио от януари 2012 година. Това предаде АФП. Сирените на кораба прозвучаха за пръв път от трагедията на 13 януари 2012 година. Звукът им се смеси с аплодисменти и радостни възгласи от пристанището в драматичнат

Т. Буруджиева: Орешарски да започне да говори

"Премиерът трябва да започне да говори. В политиката е така, особено в медийното общество, в каквото се намираме и ние - ако не си в медиите, просто те няма, все едно нищо не правиш."

Запалиха умишлено колата на Генка Шикерова

/КРОСС/ Запалиха автомобилът на новата водеща на сутрешния блок на bTV Генка Шикерова.  Колата на журналистката Пежо „308" e пламнала изведнъж около 20:30 часа пред дома й в квартал „Гео Милев". Огънят бил потушен едва след бързата намеса на пожарните екипи. Тази сутрин в ефира на bTV водещата потвърди новината, като уточни, че палежът на автомобила е направен умишлено.  Генка Шикерова започна ударно кариерата си като водеща на сутрешното предаване. Тя засипа с неудобни въпроси лидерите на БСП - Сергей Станишев и на ДПС - Лютви Местан, след което сравни Бойко Борисов с Адолф Хитлер. Все още не е сигурно, че палежът е свързан с нейните изяви като водеща, но има подозрения, че именно това е причината.

Преглед на печата

В броя на вестник "Посредник" от вторник четете: Цветя, балони и усмивки изпъстриха Плевен или как започва новата учебна година за малки и големи Натрупаната ненавист тепърва ще избива или за ситуцията в Сирия през очите на млад политолог от българо-сирийски произход Ще бъде ли спазен крайният срок за ремонта в Националното училище по изкуствата и кой е той Може ли кантар да мери скорост и какво се вижда през алко- и наркоочила Как РИОСВ откри седмицата на мобилността пред първокласниците от ОУ "Васил Левски" какъв резултат записа ОФК „Спартак"...

Продължават безплатните изследвания за СПИН

4603 души в цялата страна са научили своя ХИВ статус от началото на лятната АНТИСПИН кампания на Здравното министерство. Инициативата започна на 1 август и ще завърши на 26 септември. Най-много хора, 1127 души, са се изследвали в област Варна, а най-слабо активни са били в Добрич и Кюстендил, като във всеки от градовете са проверили ХИВ статуса си малко над 200 души. От ведомството съобщават, че от днес до неделя жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се изследват за коварния вирус и в мобилен кабинет, разположен пред Националния...

Гага ще играе себе си във филма "Тайните служби"

Снимките на лентата започват през октомври в Лондон и Южна Франция

Честваме паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

Днес църквата чества паметта на Света великомъченица София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов. Празникът на столицата ще започне със св. Литургия в старинния храм "Св. София - Премъдрост Божия", в която ще вземе участие Светейшият патриарх Неофит. С негово благословение ще бъде поставено началото и на благотворителната кампания на Българския червен кръст „Топъл обяд", на която Българската православна църква е основен партньор. Инициативата цели набирането на доброволни дарения за подсигуряването на топъл обяд на нуждаещите се от помощ деца-сира...

Почитаме Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

На 17 септември православната църква почита Света София и нейните дъщери мъченици Вяра, Надежда и Любов. Преданието разказва, че през втората половина на І и първите десетилетия на ІІ век в Рим живяла благочестива християнка на име София, която според възможностите си вършела милосърдни дела. София имала три дъщери, които нарекла с имената на трите основни християнски добродетели - Вяра, Надежда и Любов. Заради непреклонноста си към вярата, пред очите на майка им те били подлагани на жестоки изтезания, но невидима Божия ръка ги пазела. След неп...

Гърция би могла да се върне на ниво отпреди кризата за 6 г.

Гърция би трябвало да успее се върне на нивото си отпреди кризата, която избухна през 2010 г. каза в Атина премиерът Антонис Самарас, предаде БГНЕС. Според повечето експерти не са необходими десетилетие или поколения, а само 6 години, за да успее Гърция да се върне на икономическото си ниво /по отношение на БВП/отпреди кризата", каза Самарас на конференция, организирана от всекидневника "Интернешънъл Хералд Трибюн". Премиерът изрази удовлетворение за осъществените от правителството му реформи през изминалите месеци и че е приведен в действие планът на кредиторите /ЕС и МВФ/ за оздравяване на икономиката. Той припомни, че е имало сериозни грешки в първата програма на кредиторите (2010-2012), но добави, че сега Гърция има нужда от мерки за съживяване на растежа, тъй като поли...

Откраднаха 2 тона грозде в Новозагорско

Полицаи задържаха пет каруци с над 2 тона откраднато грозде в Номозагорско, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Стара Загора. Около 10,00 часа в понеделник в с. Каменово полицаи забелязват три каруци, натоварени с найлонови чували. При проверката се установява, че чувалите са пълни с грозде, което е обект на кражба от лозов масив в с. Езеро. Един час по-късно са спрени други две каруци, също превозващи откраднато грозде. Задържани са четирима мъже и една жена от с.Ценино и с.Съдиево. Петимата са откраднали и превозвали 2161 кг грозде. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

6% от руснаците са наркомани

Наркоманите в Русия са 6% от населението, се посочва в справка към правителствено постановление за създаване на система за държавна поддръжка на частни рехабилитационни центрове, предаде БГНЕС. "Общият брой на лицата, употребяващи наркотични и психотропни вещества за немедицински цели в Руската федерация, се оценява на 8,5 млн. души", се казва в справката, публикувана на официалния сайт на Кремъл. Населението на Русия е 143,4 млн. души. Това означава, че наркоманите в страната са 5,9%. През 2012 г. шефът на Федералната служба по контрол на оборотите от наркотици Виктор Иванов заяви, че броят на наркоманите се е понижил от 8,5 до 8 млн. души.

Ангелополис

„Марсови полета“ 33, Седми район, Париж, 1983 г.   Ученият прегледа момичето, натискаше с пръсти кожата ѝ. Тя усети докосването по плешките си, по гръбначните прешлени, по целия гръб. Движенията бяха целенасочени, с клинична точност, сякаш той очакваше да открие в нея нещо нередно – тринайсето ребро или втори гръбначен стълб, израснал като железен прът, успоредно на оригиналния. Майката на момичето ѝ беше заръчала да се държи както го изисква ученият и затова тя мълчаливо понасяше прегледа. Когато той завърза турникета на ръката ѝ, тя не се дръпна; когато проследи пътечката на вената ѝ с върха на иглата, тя не помръдна; когато иглата се плъзна под кожата ѝ и притокът на кръв напълни спринцовката, тя стисна силно устни, докато спря да ги усеща. Загледа как слънчева...

„Бедните работещи” - ощетени със стотици левове

Европейските проекти са единственото препитание за десетки хиляди хора в провинцията. В малките градчета и скромните провинциални общини работа почти не се намира. Хиляди хора в България работят от години само по такива проекти, и то ако имат шанса да принадлежат на някоя „рискова” група: дълготрайно безработен, в предпенсионна възраст, ниско образован, от различен етнически произход или с намалена трудоспособност (ТЕЛК). При стартиране на подобен проект на опашка за конкурсите се нареждат почти всички граждани на дадена община. За едно място се борят между 50 и 100 души. Те метат улиците или косят трева, мият чинии, готвят или чистят в социална столова, полагат битова социална помощ в домовете на нуждаещи се съграждани. Заплащането по тези социални програми е също социа...

ГЕРБ внася вота на недоверие в четвъртък

ГЕРБ иска вот на недоверие за цялостната политика на правителството на премиера Пламен Орешарски. По всяка вероятност той ще бъде входиран в четвъртък в парламента. Това заяви Цветан Цветанов пред Нова телевизия, предаде БГНЕС. Мотивите на ГЕРБ са проблемите във всички секторни политики, уточни Цветанов. „Днес колегите по секторните политики ще разработят мотивите и вотът на недоверие със съответните мотиви ще бъде входиран в парламента по всяка вероятност в четвъртък”, допълни Цветанов. „ГЕРБ иска вот на недоверие за цялостна политика на кабинета „Орешарски”. Правителството няма абсолютно никаква визия в краткосрочна и дългосрочна политика в секторните политики”, категоричен бе Цветан Цветанов. Никога не съм се опитвал да държа, когото и да било...

На 17 септември са родени

Ген.-лейтенант Атанас Самандов, командващ Съвместното командване на силите
Ахмед Юсеин, бивш депутат
Вяра  Петрова, бивш депутат
Гинче Караминова, депутат
Димитър Пейчев, зам.-министър на земеделието и горите в правителството на С. Станишев, бивш депутат
Жанета Петрова, зам.-министър на правосъдието в правителството на ГЕРБ
Михаил Вешим, писа Ген.-лейтенант Атанас Самандов, командващ Съвместното командване на силите Ахмед Юсеин, бивш депутат Вяра Петрова, бивш депутат Гинче Караминова, депутат Димитър Пейчев, зам.-министър на земеделието и горите в правителството на С. Станишев, бивш депутат Жанета Петрова, зам.-министър на правосъдието в правителството на ГЕРБ Михаил Вешим, писа

Министър Терзиева ще провери как се строи "Струма" между Сандански и Кулата


Как върви строителството на участъка от магистрала "Струма" между Сандански и границата с Гърция ще проверят днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на управителния съвет  на агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков. 

Строителството започна през април 2012 г. и трябва да приключи за 23 месеца. Изпълнител е гръцката компания "Актор".  

Дължината на участъка е 14.7 км, а строителството се финансира от оперативната програма "Транспорт"...

"Спри и се прегледай!"

Образователен филм, видеоклипове и информационни материали ще бъдат представени по проекта на Министерството на здравеопазването "Спри и се прегледай". Презентацията ще се проведе утре от 10:30 часа пред Община Варна. Проектът цели въвеждане на модел за ранна диагностика на онкологични заболявания и по-специално рак на маточната шийка, рак на гърдата, рак на дебелото и правото черво. Ранното откриване позволява по-лесно лечение и подобряване качеството на живот. На презентацията всеки желаещ ще може да зададе въпроси на специалист в областта на...

Генка Шикерова: Умишлен е палежът на колата ми

Водещата на "Тази сутрин" Генка Шикерова потвърди в ефира на Би Ти Ви, че колата  е била подпалена умишлено във вторник вечерта. 

Около 20:30 часа колата на журналистката "Пежо 308" пламнала изведнъж пред дома  в квартал „Гео Милев". 

Автомобилът е изгорял напълно.

Генка Шикерова води заедно с Константин Караджов „Тази сутрин" от началот Водещата на "Тази сутрин" Генка Шикерова потвърди в ефира на Би Ти Ви, че колата е била подпалена умишлено във вторник вечерта. Около 20:30 часа колата на журналистката "Пежо 308" пламнала изведнъж пред дома в квартал „Гео Милев". Автомобилът е изгорял напълно. Генка Шикерова води заедно с Константин Караджов „Тази сутрин" от началот

Дариха апаратура на АГ болницата

Варненската АГ болница е получила апаратура и оборудване за рискови новородени, съобщават от лечебното заведение. Дарението, което е на стойност 7300 лв, е направено от фондация "Нашите недоносени деца". Неправителствената организация е събрала парите на благотворителен базар. Техниката ще бъде на разположение на неонатологията в АГ болницата....

Безплатни изследвания за СПИН пред НДК

София /КРОСС/ От днес до края на седмицата пред НДК ще се извършват безплатни тестове за ХИВ и СПИН. Кампанията се организира по случай празника на София. Всички желаещи да се изследват ще могат да го направят в мобилните кабинети, разположени около Двореца на културата.  Програмата започна в началото на август във всички големи градове. През тази седмица допълнителните мобилни лаборатории ще бъдат в София след подписване на партньорство между Столична община и Националната лятна антиСПИН кампания. В същото време продължават консултациите и тестовете, които се извършват всеки вторник и четвъртък в Борисовата градина.  

Дете в семейство сваля данъците

Българите, които имат деца, да плащат по-ниски данъци от догодина, предвижда нова идея на кабинета "Орешарски". Годишната данъчна основа за подоходното облагане на родителите ще се намалява със сума в зависимост от броя на децата в семейството. Още не е уточнено каква ще е тя и дали ще е за всички или само за многодетните семейства.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване