"Пирели": Не сме направили Формула 1 скучна


Доставчикът на гуми за Формула 1 "Пирели" определи като "безсмислени" обвиненията, че състезанията са станали по-скучни след промяната на гумите. Въвеждането на новите модели след лятната пауза съвпадна със силната серия на пилота на "Ред бул" Себастиан Фетел.

Именно неговият отбор притискаше сериозно "Пирели" да направи промяната във вида на гумите. След като това се случи, "Ред бул" изглежда като големия печеливш.

Според отговорника за моторните спортове в компанията Пол...

Високопоставен източник: Опозицията в Сирия притежава ракети и зарин

Сирийските опозиционни сили притежават ракети и газ зарин. Това заяви днес в Дамаск високопоставен служител на силите за сигурност, един ден след публикуването на доклада на ООН за атаката край Дамаск, предаде АФП.

„Напълно опровергавам твърденията, че сме използвали зарин. Не бихме имали никакъв интерес да го правим, тъй като бяхме на път да по Сирийските опозиционни сили притежават ракети и газ зарин. Това заяви днес в Дамаск високопоставен служител на силите за сигурност, един ден след публикуването на доклада на ООН за атаката край Дамаск, предаде АФП. „Напълно опровергавам твърденията, че сме използвали зарин. Не бихме имали никакъв интерес да го правим, тъй като бяхме на път да по

Спряха окончателно правата на Тезджан Наимова

Решението е на управителният съвет на Българска федерация лека атлетика

    


Бегачката Тезджан Наимова с доживотна забрана да се състезава

Управителният съвет на Българска федерация по лека атлетика прекрати окончателно състезателните права на бегачката Тезджан Наимова. Решението е взето след разгледаното писмено обяснение на Наимова за наличието на забранената субстанция субстанция Дростанолон в уринова проба, взета от атлетката по време на Европейско първенство. Наказанието влиза в сила незабавно. Всички резултати, постигнати от Тезджан Наимова по време на Европейско първенство в зала следва да бъдат анулирани с всички свързани с това последствия, включително отнемане на всички титли, награди, медали, точки, парични награди и др. Ще бъдат анулирани и всички резултати, постигнати от Наимова в състезания в периода от датата на положителната проба до датата на временното спиране на правата й, а именно от 3.03.2013 г. до 11.06.2013 г. Тъй като състезателката Тезджан Наимова е спортист на международно ниво, настоящото решение може да бъде обжалвано единствено пред Спортния арбитражен съд в Лозана (Швейцария). Обжалването не спира изпълнението на наказанието.

Тезджан Наимова получи доживотна забрана да се състезава

Управителният съвет на Българска федерация по лека атлетика прекрати окончателно състезателните права на Тезджан Наимова. Решението е взето след разгледаното писмено обяснение на Наимова за наличието на забранената субстанция субстанция Дростанолон в уринова проба, взета от атлетката по време на Европейско първенство. Наказанието влиза в сила незабавно. Всички резултати, постигнати от Тезджан Наимова по време на Европейско първенство в зала следва да бъдат анулирани с всички свързани с това последствия, включително отнемане на всички титли, награди, медали, точки, парични награди и др. Ще бъдат анулирани и всички резултати, постигнати от Наимова в състезания в периода от датата на положителната проба до датата на временното спиране на правата й, а именно от 3.03.2013 г. до 11.06.2013 г. Тъй като състезателката Тезджан Наимова е спортист на международно ниво, настоящото решение може да бъде обжалвано единствено пред Спортния арбитражен съд в Лозана (Швейцария). Обжалването не спира изпълнението на наказанието.

Иран пак забрани Twitter и Facebook

Достъпът бил прекъснат по-малко от ден след

Турция проведе "наказателна акция" като свали сирийски хеликоптер

Турският външен министър Ахмет Давутоглу заяви, че Турция е провела "наказателна акция" като е свалила сирийски хеликоптер, която е оправдана от гледна точка на международното право, тъй като хеликоптерът е нарушил турското въздушно пространство въпреки предупрежденията, съобщава вестник "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА във вторник. Сирийски хеликоптер бе свален вчера от турските военновъздушни сили на границата, след като хеликоптерът наруши турското въздушно пространство. Давутоглу подчерта, че Турция няма да приеме никакво нарушаване на нейните граници. Както бе и преди, ние сме решителни относно защитата на нашите граници и граждани докрай, каза турският външен министър. Необходимата информация за инцидента ще бъде предадена на НАТО, Съвета за сигурност на ООН и генералния секретар на ООН, каза той. Никой няма да посмее да нарушава границите на Турция отново. Необходимите мерки са взети, добави турският външен министър. Сирийската армия пък заяви, че Турция е действала "прибързано", като е свалила хеликоптера и обвини турското правителство, че се опитва да изостри напрежението по границата, предаде Ройтерс.

ГЕРБ внасят вота на недоверие още днес

Искането за вот на недоверие влиза още днес в парламента.

Убити полицаи, взети заложници в австрийски град

Мъж уби двама полицаи и шофьор на линейка в австрийския град Анаберг, след което се барикадира в селскостопанска постройка, съобщи вестник "Дер Щандарт".

4,3 % от фирмите държат 80 % от печалбата в света

В началото на XXвек италианският инженер, иконо-мист и социолог Вилфредо Парето проучва как е разпределена собствеността на земята в страната му. По това време земята все още е била основен източник на доходи и добра мярка за цялостното богатство. Мотивацията на Парето е била чисто научна, а не че е бил недоволен от това как се управлява В началото на XXвек италианският инженер, иконо-мист и социолог Вилфредо Парето проучва как е разпределена собствеността на земята в страната му. По това време земята все още е била основен източник на доходи и добра мярка за цялостното богатство. Мотивацията на Парето е била чисто научна, а не че е бил недоволен от това как се управлява

Отнеха състезателните права на Тезджан Наимова доживот

Българската спринтьорка Тезджан Наимова няма да може да се състезава повече, след като управителният съвет на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) отне спортните й права доживот. От федерацията са разгледали писменото обяснение на Наимова за положителната й допинг проба при тест по време на европейското в зала в Гьотеборг на 3 март 2013 г.

Има перманентен натиск и интерес към работата на Народното събрание, заяви Миков

Да се осигури достъп до парламентарните комисии за експерти от гражданската инициатива "За нов обществен договор" се разбраха председателят на парламента Михаил Миков и представители на инициативата, която е част от контрапротестите. Това съобщи Миков след среща с представители на контрапротестиращите. Миков ги запозна с това, което се прави, за да бъде парламентът по-отворен. Има перманентен граждански натиск и интерес към работата на комисиите, на Народното събрание, на всеки отделен представител, коментира председателят на парламента. Той по...

Все повече печелим от чужбина

Все по-големи са паричните потоци от българите, живеещи постоянно зад граница. 71,5 млн. евро са изпратили емигранти на свои близки и роднини в страната през юли, сочат данните на БНБ.

Сезонът на Северния плаж ще бъде закрит с музикален спектакъл

Шоу спектакъл на ансамбъл „Българе" и изпълнения на тримата тенори „Уникалните гласове" ще поставят фитал на летния сезон на Северния плаж в Бургас.Концертът ще се състои на 29 септември /неделя/, от 21.00 часа в ресторант „Фиеста" на плажа. Шоуто ще продължи близо два часа.От 18.00 часа на 30 септември сезонът се счита официално за закрит. До тогава на ивицата ще работят 3 обходни двойки спасители. Спасителите са в намален състав заради намалената посещаемост на плажа. До последния ден на септември екипи ще продължават да чистят ивицата ежедне...

Московски: Няма сектор, в който правителството да не прави грешни решения

Няма сектор, в който правителството да не отправя грешни послания и да не реализира грешни решения. 

Там, където не правят това, пък липсва каквато и да е политика.

Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ и министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Бойко Борисов ... Няма сектор, в който правителството да не отправя грешни послания и да не реализира грешни решения. Там, където не правят това, пък липсва каквато и да е политика. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ и министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Бойко Борисов ...

И тази Коледа съдебната власт остава без бонуси

Пари за бонуси по Коледа в съдебната система няма да има и тази година. Това заяви председателят на комисия "Бюджет и финанси" към Висшия съдебен съвет (ВСС) Михаил Кожарев пред журналисти. Съветът заседава във вторник, за да приеме проекто-бюджета на съдебната власт за следващата 2014 година. "Хубаво е да го кажа още сега, с риск да бъда добре оплют, но наистина не е защото не искаме, а просто нещата са много, много тежки", каза Кожарев, цитиран от "Правен свят". Въпросът с бонусите на магистратите се изостри особено при управлението на ГЕРБ, когато противник на коледните добавки беше финансовият министър Симеон Дянков.   Миналата година ВСС поиска да бъдат отпуснати 10 млн. лева от преходния остатък на бюджета на съдебната власт, за да бъде раздадена по половин заплата на магистрати и съдебни служители. Дянков обаче отказа да подпише отпускането на средствата и така излишък от малко над 20 млн. лева мина в бюджета за тази година, а бонуси нямаше. Въпреки това обаче, настоящото изпълнение на бюджета показва, че парите дори не достигат, а за излишъци сега не може и да става дума.   "Поначало бонуси се дават, когато има преизпълнение на приходната част. Но това можеш да направиш само до края на годината, ако имаш излишък. Другият вариант е, ако нямаш преизпълнение на приходната част, да имаш икономисани средства. Сами разбирате, че нямаме нито едното, нито другото и затова няма как да се случи", каза Михаил Кожарев.   Одобреният бюджет на съдебната власт за тази година бе 404 млн. лева, въпреки че ВСС бе поискал 507 млн. лв. С корекциите през годината до август са изразходвани близо 439 млн. лева, а са нужни около 460 млн. до края на годината. За следващата година ВСС ще поиска още повече пари за съдебната власт. Заложените разходи за 2014 г. са 543.6 млн. лева.   "Според мен няма да получим тези пари", призна Кожарев, но уточни, че този заложен бюджет би покрил нуждите на съдебната власт. Запазват се заложените приходи към бюджета, които и за следващата година ще са 140 млн. лева. Догодина се очакват сериозни разходи около преместването на Софийския районен съд и прокуратура. За капиталови разходи съветът е предвидил 19.9 млн. лева, но миналата година Народното събрание отпусна малко над 2 млн. лв. Друг проблем според шефа на бюджетната комисия на ВСС е морално остарялата техника, с която боравят в съдебната власт. Пред съвета той каза, че повече от половината техника е толкова остаряла, че с нея не може да се работи нормално и това водело дори до забавяне на дела. Този проблем отчасти бил решен в съдилищата, където през юли били дадени 718 000 лева за компютри. Кожарев посочи, че поискал справка, която показала, че 6104 компютри за съдебната власт са доставени преди 2008 г. и на тях не можело да се качи нищо ново като софтуер, а това било крайно необходимо.

Кръгово заменя триъгълника пред Източната порта

Кръгово движение ще бъде изградено на мястото на триъгълника пред Източната порта на площад „Александър Малинов”. Това заяви кметът на район „Централен” Райна Петрова. Проектът включва и изграждане на паркинг за автобуси, на който да оставят туристите за Стария град.   По думите на Петрова, районът разполага с общо 10 подобни проекта, които обаче чакат финасиране от Общината. ...

Учебната програма с "Детски Дневник"


В началото на новата учебна година "Детски Дневник" ви предлага отново да подарите на децата си красива седмична програма, в която да запишат  ангажиментите си в клас и заниманията след това. 

Тази цветна и пълна с настроение програма е дело на художничката Ина Павлова.

Можете да я разпечатате в два варианта - във форматА3 и А4, които да изтеглите прикачените файлове в статията. За предпочитане, разбира се, на цветен принтер. 

"Детски Дневник" пожелава успех на...

ОИЦ - Габрово, партньор на обществените библиотеки

"Областен информационен център – Габрово – партньор на обществените библиотеки“ бе темата на презентацията, изнесена от управителя на центъра Маринела Събева по време на среща на тема „Библиотеката и нейните партньори в подкрепа на местната общност“ в Габрово. В събитието взеха участие представители на целевите библиотеки по програма „Глоб@лни библиотеки - България“ в област Габрово, партньори и представители на местните власти. Тя имаше за цел споделянето на опит и обсъждане на идеи за създаване на партньорства с местната власт, медиите, разли...

Сезонните работници се осигуряват за здраве сами, ако не започнат друга работа

Сезонно наетите работници следва да се осигуряват за здраве сами, ако след изтичане на договорите им не започнат друга работа или се регистрират на трудовата борса без право на обезщетение. По повод...

За да прочетете пълния текст на публикациите, посетете сайта radiomilena.com

Черно море порт Варна заминава за Сърбия, среща Цървена звезда

Черно море порт Варна потегля рано сутринта в 6 часа в сряда за Белград. Там варненци предстои да изиграят нови контролни срещи. Единият от съперниците е сигурен и това е тимът на Цървена звазда. С него „моряците” ще се срещнат на два пъти-в четвъртък и в събота. За петък също е предвидена една контрола в Белград. Засега не е ясно кой ще е съперник, но е твърде вероятно това да бъде отбор от Русия. ...

"Чист въздух – ти си на ход"

Общо 48 послания за една по-чиста околна среда изписаха днес третокласници от НУ “Иванчо Младенов” в гр. Враца. Мероприятието е организирано от РИОСВ – Враца във връзка с отбелязване на Европейската седмица на мобилността. Учениците направиха разходка до парк «Хижата» под мотото «Чист въздух – ти си на ход». Експерти от Инспекцията проведоха интерактивни игри и викторина с младите природозащитници. Децата показаха отличните знания за компонентите на околната среда и свойствата на въздуха. Във викторината бяха наградени най-активните трима, а з...

Московски: От началото на кабинета "Орешарски" правителството е в международна изолация

Няма сектор, в който правителството да не отправя грешни послания и да не реализира грешни решения. 

Там, където не правят това, пък липсва каквато и да е политика.

Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ и министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Бойко Борисов ... Няма сектор, в който правителството да не отправя грешни послания и да не реализира грешни решения. Там, където не правят това, пък липсва каквато и да е политика. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ и министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Бойко Борисов ...

Започна изграждането на две защитени жилища за деца в риск в район „Овча купел“

София /КРОСС/ Стартираха дейностите по преустройството на част от съществуваща сграда в м. „кв. Горна баня", район „Овча купел", с цел изграждане на два броя Защитени жилища, които ще осигурят близки до семейните условия на живот за общо 16 деца и младежи в риск.Обектите се реализират в рамките на проект „Изграждане на социална инфраструктура за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск на територията на Столична община". Проектът е на обща стойност 9.7 млн.лв. и се реализира с финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие 2007- 2013". С изпълнението му ще бъдат изградени общо 13 бр. центрове за настаняване от семеен тип и 3 бр. защитени жилища на територията на районите „Красна поляна",„Овча купел", „Люлин" „Надежда", „Подуяне", „Сердика", „Връбница" и „Искър", подходящи за предоставяне на резидентни услуги за децата и младежите, които понастоящем са настанени в специализирани институции: Домове за медико-социални грижи за деца от 0-3 г

Купата на Шампионската лига отново ще премине през България


Традиционната обиколка на трофея от Шампионската лига ще премине за втори път през България.

През този сезон изложението на най-ценното отличие в клубния футбол ще премине през пет страни и ще завърши с посещение в четири български града.

Обиколката започва на 20 септември в германската столица Берлин, след което ще премине през Унгария (Будапеща), Румъния (Тимишоара, Клуж, Брашов и Букурещ) и Босна и Херцеговина (Баня Лука, Сараево и Мостар).

Между 18 и 20...

Ученици от Германия ще посетят ИУ-Варна

На 19 септември 2013 г. /четвъртък/ в 10:00 часа ученици от Професионално-образователно училище в град Зиммерн, Германия, ще посетят Икономически университет - Варна. По време на срещата с академичното ръководство те ще се запознаят с учебните програми, които предлага Икономически университет - Варна в бакалавърска и магистърска степени на обучение, с възможностите за обучение на английски, руски и български език, след което ще разгледат материалната база на университета (модернизираната библиотека, реконструирания спортен комплекс, новата Аула).

Над 250 граждани подариха книга на София

София /КРОСС/ Само до обяд над 250 граждани, празнуващия днешния празник на София, подариха книга с лично послание на града и в замяна получиха цвете, което да засадят, за да направим София още по-цветна и зелена. Първите книги с послания бяха от София на 9 години, която подари Мечо Пух и ни написа „Аз съм София. Обичам да чета книги. София означава мъдрост.", а посланието „Уважавайте хората", беше от 6-годишната София. Някои от посланията на тези, които се включиха в инициативата „Споделена книга - споделена мъдрост", организирана от Асоциация за развитие на София и Столична община за празника на София 17 септември и в подкрепа на кандидатурата София за Европейска столица на културата 2019:„Бъди безкрайна, София" „С пожелания да стане Европейска столица през 2019 година и да се запази като духовен и културен център на Европа. Нека мъдростта, вярата в доброто и надеждата за по - добър живот бъде пътя към сърцето на София" - София Йовчева„С пожелания Вярата, Мъдростта, Любовта и Надеждата винаги да ви водят към нови светли пътища за София", Атанас Камбитов „Честит празник на всички софиянци! Нека поезията на града ни да говори много езици за повече пъстрота", Любов Костова„На София. Да расте все по - хубава, а нейните граждани да стават все по - мъдри, да милеят за нея и да запазят нейните ценности за утрешните поколения" - С

Пироманче подпали бащин имот

Палаво момче предизвика пожар след детска игра с огън в хасковското село Войводово, съобщи Haskovo.net.
Малчуганът се заиграл край бащиния си обор вчера следобед, а заниманията му включвали и пиротехника. Стопанската постройка била претъпкана със слама, която се разгоряла от искрите.
Адекватната реакция на родителите и огнеборците попречила Палаво момче предизвика пожар след детска игра с огън в хасковското село Войводово, съобщи Haskovo.net. Малчуганът се заиграл край бащиния си обор вчера следобед, а заниманията му включвали и пиротехника. Стопанската постройка била претъпкана със слама, която се разгоряла от искрите. Адекватната реакция на родителите и огнеборците попречила

На Балканите се наблюдава силна сеизмична активност

Сеизмолозите твърдят, че тя е нормално за региона. Предупреждават да бъдем нащрек, но без паника.

прочети повече

Защо Франция иска толкова силно да се сложи край на гражданската война в Сирия

В таен център северно от Париж, върху компютърна карта на Дамаск с цветни точки и линии са отбелязани бронетранспортьор на магистрала, танкове и взривена сграда в поле край предградие. Един поглед в щаба на френското военно разузнаване показва колко изкъсо французите наблюдават какво се случва в Сирия - и колко силна е решителността на френското правителство да се сложи край на сирийската гражданска война. Френският президент Франсоа Оланд не се отказва от заплахата за военни удари срещу режима на сирийския президент Башар Асад, но при това той не действа само като пудела на президента Барак Обама, както твърдят някои критици. Франция, някогашният колониален управник на Сирия и страна, която се бори да запази мястото си като военна и дипломатическа сила, има достатъчно причини да иска водеща роля по сирийския въпрос. Историята Близкоизточната страна получава сегашния си вид като френска територия, след като се отделя от Османската империя след Първата световна война, така както и съседен Ливан. Мнозина в двете страни говорят френски. Франция има особено близки връзки с Ливан и иска да попречи на по-нататъшното му въвличане в сирийския хаос. Връзките с региона правят Сирия особено привлекателно място за домораслите френски екстремисти. Френският вътрешен министър Манюел Валс заяви този месец, че около 110 граждани или пребиваващи във Франция са се присъединили към джихадистите в Сирия - около половината от всички страни от ЕС. Френските власти се опасяват, че те ще се върнат във Франция, за да извършват терористични атентати. Освен това страхът от химическите оръжия е дълбоко вкоренен във Франция, което е причината тя да втвърди линията си след нападението на 21 август. САЩ и съюзниците им вярват, че тогава режимът на Асад е използвал бойният газ зарин срещу сирийски граждани. Много французи имат предци, които са познали иприта през Първата световна война, когато химическите оръжия за първи път оставят белег в общественото съзнание. Независимост и разузнаване Още по време на управлението на ген. Шарл де Гол по време на Студената война, Франция дълго се опитваше да покаже, че взема независими военни решения. Тя е ядрена сила и е създала и една от най-силните разузнавателни машини в света, отчасти за да покаже, че не разчита само на Съединените щати за информация. Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан се опита да подчертае този факт пред малка група журналисти, поканени в щабквартирата на Управлението за военно разузнаване (УВР) в Крей, северно от Париж. Те бяха отведени в компютърния център с висока степен на сигурност, където снимките се получават от френските спътници Хелиос и Плеяди. Визираше се предимно вътрешната аудитория, която е разочарована от Оланд и се опасява от намеса в Сирия. На екраните имаше надписи на сирийската столица Дамаск, иранския ядрен обект Бушехр, Гао в Мали - големия пустинен район, който беше контролиран от свързани с Ал Каида ислямисти, докато френските войски не ги прогониха оттам тази година. Изображенията от Дамаск изглежда датираха от края на август, а военните офицери в центъра за наблюдение мълчаливо признаха, че следенето на придвижването на химическите оръжия със сателит е трудно. УВР събира информация и на терен, и с електронно наблюдение. Високопоставен офицер от 13-то подразделение на специалните сили парашутни сили обясни как френските войски са извършили тайни десанти с парашут в Мали - преди това не се били къпали с дни, защото кучетата могат да надушат сапуна. Друг показа фалшива тухла с камера в нея, която може да бъде поставена близо до предполагаемото скривалище на вражески бойци. Фалшив камък, направен от гума, приблизително с размерите на волейболна топка, крие джипиес, за да помага в прицелването. Придружителят от министерството на отбраната каза, че имената на офицерите не могат да се използват по причини, свързани със сигурността. Малийският модел за използване на военна сила Намесата на Франция в Мали одързости правителството за други операции в чужбина. Ал Каида в ислямски Магреб почти беше изтласкана от Северно Мали. Само седем френски войници загинаха при продължилата месеци интервенция, а според френски представители са били убити стотици екстремисти. Операцията проправи пътя за избори, които се считат за като цяло законни. Намесата в Мали даде на Франция начин "да покаже френските военни способности извън доминирана от САЩ операция", заяви Марк Пиерини, французин, служил 35 години като дипломат на ЕС, включително 4 години в Сирия като посланик в началото на мандата на Асад. Единствената сила в Европа? След като британският парламент блокира потенциално британско военно участие в удар срещу Сирия по-рано този месец, Франция остана само като европейската страна, най-готова да използва военни заплахи срещу режима на Асад редом със САЩ. От военна гледна точка, "никоя от другите европейски стани не е необходима", казва Пиерини. "Единствената европейска страна, която разполага с ракети "Томахок", е Обединеното кралство - което е парализирано политически - така че следващия най-добър вариант са френските "Скалп"", изстрелвани от самолет крилати ракети. Бившият външен министър Юбер Ведрин заяви, че Франция иска да покаже ЕС като реална сила. "Другите европейци не мислят за "Европа като сила", а като "Голямата Швейцария" - което означава изолационистко, пацифистко развитие" и искат да избегнат "всички чуждестранни трагедии и да се намесват колкото е възможно по-малко". Във Франция не е така. Франция иска да бъде чута Постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, Франция често се смята за залязваща, ако не и вече залязла сила. Оланд иска да се противопостави на това и използва за целта обширната френска дипломатическа мрежа. Подтик за това дава и вярата от епохата на Френската революция в универсалната ценност на човешките права, която играе роля във френските военни намеси от Босна до Афганистан. Изключението беше в Ирак преди едно десетилетие, когато френският президент Жак Ширак се противопостави на водената от САЩ операция в Ирак, като заяви, че тя е неоправдана. "Това е Франция, мосю!", каза Пиерини, говорейки за френския импулс за намеса. "Отчасти е въпрос на принципи." Бившият външен министър Ведрин добавя: "Въпросът не е "да подкрепим ли САЩ?" Той е: "Можем ли да позволим на това клане да се случи, без да реагираме?" По БТА

КНСБ: Офшорни фирми да не се допускат до обществени поръчки

Категорично трябва да се отхвърли възможността за кандидатстване на офшорни фирми в обществени поръчки. Това поискаха от КНСБ. Синдикатите коментираха внесените от Министерския съвет промени в Закона за обществените поръчки.

От КНСБ искат още в поръчките да не се допускат фирми, които имат задължения по вноски за социалното осигуряване ... Категорично трябва да се отхвърли възможността за кандидатстване на офшорни фирми в обществени поръчки. Това поискаха от КНСБ. Синдикатите коментираха внесените от Министерския съвет промени в Закона за обществените поръчки. От КНСБ искат още в поръчките да не се допускат фирми, които имат задължения по вноски за социалното осигуряване ...

От КНСБ искат офшорни фирми да не се допускат до обществени поръчки

Категорично трябва да се отхвърли възможността за кандидатстване на офшорни фирми в обществени поръчки. Това поискаха от КНСБ. Синдикатите коментираха внесените от Министерския съвет промени в Закона за обществените поръчки.

От КНСБ искат още в поръчките да не се допускат фирми, които имат задължения по вноски за социалното осигуряване ... Категорично трябва да се отхвърли възможността за кандидатстване на офшорни фирми в обществени поръчки. Това поискаха от КНСБ. Синдикатите коментираха внесените от Министерския съвет промени в Закона за обществените поръчки. От КНСБ искат още в поръчките да не се допускат фирми, които имат задължения по вноски за социалното осигуряване ...

Без фолкпевици и телето Бойка на полети с авиоотряда

Комисията за полетите изслуша Мирослав Найденов и Емил Димитров

    


ЕК предприема решителни действия срещу легалните дроги

Европейската комисия внесе днес предложение за засилване на способността на Европейския съюз за предприемане на действия по отношение на „легалните дроги“ — нови психоактивни вещества, използвани...

За да прочетете пълния текст на публикациите, посетете сайта radiomilena.com

Украинец пренася дрехи между торби цимент

Огромно количество текстилни изделия, скрити зад торби с цимент, са открили митничарите на Капитан Андреево.

Възпитаниците на селскостопанските училища да практикуват в МЗХ

Плевен /КРОСС/ Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков посети Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски" в гр. Плевен. Той видя обновения облик на гимназията, на чиято сграда е направен ремонт със средства на Министерство на земеделието и храните. Министър Греков разгледа класните стаи и поздрави учениците с началото на новата учебна година. „Тази гимназия са завършили агрономи, които в момента са на възлови места в управлението", подчерта той. Директорът на гимназията, г-жа Бисерка Илиева, благодари на проф. Греков за подкрепата и обясни, че от 10 години са очаквали тази инвестиция и са успели да сменят дограмата на училището. Според нея министърът е човек, който държи на иновациите и е готов да чуе проблемите на средното образование.Министър Греков бе категоричен, че е много важно да се даде възможност на всички ученици, които завършват селскостопанските училища да практикуват към службите в системата на МЗХ. Това ще им даде възможност да работят в реална среда с бенефициенти, като приложат наученото от училище. „Приоритет е пред нас е да даваме възможност на младите хора да остават в България и да намират своята реализация тук", заяви още министърът. Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски" е едно от най-старите професионални училища в страната

Министър Греков посети Професионалната гимназия по лозарство в Плевен

Плевен /КРОСС/ Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков посети Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски" в гр. Плевен. Той видя обновения облик на гимназията, на чиято сграда е направен ремонт със средства на Министерство на земеделието и храните. Министър Греков разгледа класните стаи и поздрави учениците с началото на новата учебна година. „Тази гимназия са завършили агрономи, които в момента са на възлови места в управлението", подчерта той. Директорът на гимназията, г-жа Бисерка Илиева, благодари на проф. Греков за подкрепата и обясни, че от 10 години са очаквали тази инвестиция и са успели да сменят дограмата на училището. Според нея министърът е човек, който държи на иновациите и е готов да чуе проблемите на средното образование.Министър Греков бе категоричен, че е много важно да се даде възможност на всички ученици, които завършват селскостопанските училища да практикуват към службите в системата на МЗХ. Това ще им даде възможност да работят в реална среда с бенефициенти, като приложат наученото от училище. „Приоритет е пред нас е да даваме възможност на младите хора да остават в България и да намират своята реализация тук", заяви още министърът. Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски" е едно от най-старите професионални училища в страната

Валутни курсове на БНБ за вторник, 17 септември

Валутните курсове на БНБ за 17 септември в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

Цачева: В следващите часове ще внесем искане за вот на недоверие

Политиката на кабинета „Орешарски" вече показа, че е опасна за страната ни. Именно заради това партия ГЕРБ и парламентарната група на ГЕРБ подготвя и в следващите часове ще внесе искане за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ и председател на 41-вото Народно събрание Политиката на кабинета „Орешарски" вече показа, че е опасна за страната ни. Именно заради това партия ГЕРБ и парламентарната група на ГЕРБ подготвя и в следващите часове ще внесе искане за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ и председател на 41-вото Народно събрание

6-ма театрали се върнаха от Берлин

Румяна Георгиева

Румяна Георгиева

 6-ма възпитаници на театралната школа към Младежкия център се върнаха от обмена „Ценността  на нещата” , който се проведе в Берлин. Те заедно с ръководителя си Румяна Георгиева бяха на немска земя от 29  - ти август до 13 септември.

Възпитаниците  на театралната школа се включиха заедно с интернационалните си приятели в уличен теaтър в Берлин. Те радваха жителите на столицата всеки ден с интересни игри и етюди на английски език.

Поканата за обмена била отправена през април тази година. Младите театрали Александър, Иван, Георги, Богдан, Антоан и Никола показали добри умения и бързо се сприятели и сработили с другите си партньори.

Хасковската школа е поканена отново и догодина.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина  Янева

 

Фандъкова с грамота от Радио София за рождения ден на програмата

София /КРОСС/ На шестия си рожден ден екипът на Радио София - БНР присъди грамотата „Големия синигер" на Йорданка Фандъкова. Кметът на София спечели единодушно вота на слушателите в анкетата за личност, която има безспорен принос за развитието на столицата. „С голямо удоволствие честитя рождения ден на Радио София, което днес става на 6 години! Пожелавам на младия и амбициозен екип много успехи и много слушатели. Радио София още от първата си година показа, че е гласът на града. И като кмет, и като гражданин съм благодарна, за всичко което правите!", заяви в ефир Йорданка Фандъкова. Празникът на Радио София започна с кампанията „Засади дърво, за да бъде столицата ни по-зелена!", която се организира съвместно с район "Нови Искър" на Столична община. На централния площад в Курило беше даден старт на инициативата по засаждането на над 70 брези в столичния квартал. Кметът на район „Нови Искър" Даниела Райчева и програмният директор на БНР Иво Тодоров, направиха първата копка по залесяването, с пожеланието инициативата да намери своето развитие през годините. „За мен е удоволствие да работя с екипа на Радио София, съставен от млади хора и техния мениджмънт, журналисти, които са инициативни и имат визия за развитие на съвременното радио. Пожелавам Ви да следвате своите мечти и да имате куража да ги осъществявате!", заяви Иво Тодоров. На честота 94

Плевнелиев: Нямаме нужда от експерименти в икономиката, а от правилните стъпки

Нямаме нужда от експерименти в икономиката, а от правилните и легитимирани от гражданите стъпки. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на форум, организиран от него с цел да се чуе мнението на гражданите по икономическите теми за България.

Цачева: Политиката на кабинета е опасна, внасяме искането за вота до часове

Политиката на кабинета „Орешарски Политиката на кабинета „Орешарски" вече показа, че е опасна за страната ни. Именно заради това партия ГЕРБ и парламентарната група на ГЕРБ подготвя и в следващите часове ще внесе искане за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ и председател на 41-вото Народно събрание

Телето Бойка не е летяло с Авиоотряда

Най-честите спътници на Бойко Борисов при пътуванията му с Авиоотряд 28 са били Росен Плевнелиев в качеството му на министър, Лиляна Павлова, Александър Цветков и Ивайло Московски, както и министрите на здравеопазването и на културата.

Община Добрич актуализира бюджета си

Добрич /КРОСС/ Бюджетът на община Добрич за 2013 година ще бъде увеличен с 459 000 лева. Актуализацията бе гласувана по време на днешната сесия на Общинския съвет. Отчетът за изпълнение на общинския бюджет за първите осем месеца на годината показва много добро изпълнение на собствените приходи.Изпълнението на приходната част е 75,59 % спрямо годишните разчети, което е и предпоставка да се очаква преизпълнение на бюджет 2013 в края на годината. Преизпълнение със 167.86 на сто от годишния план кметството отчете от постъпленията от дивиденти, а неданъчни приходи в края на 8-те месеца са преизпълнени над 202%. С над 133% е и преизпълнението от продажба на общинска земя. От общинската администрация отчетоха и това, че от началото на годината досега са образувани 161 изпълнителни дела за 635 460 лв. просрочени публични задължения, които са предоставени за събиране от държавни и частни съдебни изпълнители. За осемте месеца от тях са събрани 172 612 лева, бе посочено още в докладната.Съветниците одобриха предложеното завишение на приходната част в размер на 459 000 лева, като одобриха и предложението за завишение в кредитната част на бюджета. С 30 хил. лв. се завишиха бюджетните кредити във функция "Образование" и с 50 хил. лв. - "Здравеопазване". 62 000 лева се заделят за плащане на лихви по кредита от „Фонд ФЛАГ", от който към края на август са усвоени 10 000 000 лв. кредит. 264 хил. лв

Фолклорът на Странджа – в предпоследната спирка от Лятното турне на Бургас 2019

Странджански песни и танци ще радват публиката на Лятното турне „Бургас 2019“ тази събота /21 септември/ в Карнобат. Карнобат е 12-тата от общо 13-те общини в Бургаска област, които дадоха своето...

За да прочетете пълния текст на публикациите, посетете сайта radiomilena.com

35% от българите са гледали как Парис влиза във "ВИП Брадър"

Най-очакваното риалити за този сезон стартира с изключително високи резултати

Коко Тайсън подгрява Кобрата в София

Има голяма вероятно Кубрат Пулев да се боксира пред българска публика, а преди неговия мач за последен път в кариерата си на ринга да излезе Коко Тайсън.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване